Ofruesit e Shërbimit Email më të Sigurt (2020)

Ka pasur skandale të panumërta të intimitetit gjatë viteve të fundit që përfshijnë ofrues të mëdhenj të postës elektronike. Kjo ka bërë që shumë njerëz të kërkojnë postat elektronike më të mira që do t’u lejojnë atyre të komunikojnë lirshëm me të tjerët dhe në të njëjtën kohë të mbrojnë privatësinë e tyre si përdorues.


Pse keni nevojë për email të koduar

Ju mund të kërkoni, a është vërtet e nevojshme për mua të shifroj postat e mia? Apo është kjo shumë ado për asgjë? Shikoni çfarë ka ndodhur gjatë dy viteve të kaluara dhe gjykoni vetë.

Encrypted-mail-iconGmail u kap kohët e fundit duke u dhënë palëve të treta akses të plotë dhe të plotë në emailet e përdoruesit të tij. Kjo do të thotë që nëse keni përdorur Gmail gjatë kohës që po shpaloset ky skandal, emailat që mendonit se ishin private mund të kishin përfunduar në duart e individëve që donin t’i përdorin ato për arsyet e tyre. Nëse jeni të kënaqur me këtë, atëherë ndoshta nuk do të keni nevojë të kodoni emailin tuaj.

Dokumentet e deklasifikuar treguan se Yahoo, AOL, Google, Microsoft dhe Apple kanë lejuar të gjitha agjensitë e mbikëqyrjes amerikane që të jenë në gjendje monitorojnë komunikimin live dhe ruajnë informacionin në serverat e tyre.

Pra, ne kemi Yahoo, AOL, Apple, Google dhe Microsoft, të gjithë lojtarët e mëdhenj në email, ndarjen me dëshirë të informacionit tuaj privat me reklamuesit, tregtarët dhe qeverinë. Kjo është arsyeja pse, nëse doni të mbani emailet tuaj private, ju nevojiten emailet tuaja të koduara. Mos harroni, kur përdorni ofruesit e emailit “falas”, ka të ngjarë që të jeni ato që u shiten të tjerëve.

Fatmirësisht, ekziston një zgjidhje e thjeshtë. Përdorni një ofrues të sigurt të postës elektronike. Le të hedhim një vështrim në disa nga opsionet që janë në dispozicion me qëllim t’ju ndihmojnë të zgjidhni atë që është i duhuri për nevojat tuaja.

1. ProtonMail – Ofruesi i Shërbimit Email-i më i njohur

logoja protonmail

ProtonMail u themelua nga Dr. Andy Yen. Para themelimit të kësaj kompanie, ai punoi si studiues në CERN. ProtonMail bazohet në idenë e ndërtimit të një Interneti që mbron privatësinë e përdoruesit, duke filluar së pari me email.

Inxhinierët dhe shkencëtarët që punojnë për këtë kompani me qendër në Zvicër kanë një vizion të veçantë mbrojtja e lirive civile të njerëzve ndërsa janë online. Për këtë arsye, ata krijuan një shërbim të lehtë për ta përdorur emailin që ka ndërtuar në fund encryption e-mail në fund.

Përkushtimi i ProtonMail për privatësinë shihet sapo të vendosni llogarinë tuaj. Nuk ju kërkohet informacion personal. Thjesht duhet të zgjidhni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim.

Ky është një llogari falas me email, kështu që nuk ka shumë nga funksionalitetet që mund të merrni me shërbime të tjera të postës elektronike.

kutia protonmail

Kufiri juaj i bashkëngjitur është 25 MB. Bashkangjitja e imazheve është e lehtë dhe e shpejtë. Ndërsa dërgoni ose merrni email, ProtonMail automatikisht ruan informacionin e kontaktit në dosjen tuaj të adresave. Ju jeni në gjendje të ngarkoni kontakte nga programet e tjera. Sidoqoftë, nuk ka një mënyrë të drejtpërdrejtë për të lidhur kontaktet me mediat sociale ose llogaritë e tjera të postës elektronike. Ju do të duhet të krijoni një skedar a.CSV ose.VFC dhe pastaj t’i ngarkoni ato në llogarinë tuaj.

Nëse harroni fjalëkalimin tuaj dhe duhet të rivendosni llogarinë tuaj, mund ta bëni atë. Sidoqoftë, çdo email që ishte tashmë në kutinë tuaj elektronike ose në dosjet e ruajtura para se të rivendosni fjalëkalimin tuaj janë zhdukur. Ka asnjë mënyrë që ndonjëherë të jeni në gjendje t’i rikuperoni ato.

Pros:

 • Dërgoni me lehtësi mesazhe të koduara me email
 • Ngarkon bashkëngjitjet deri në 25 MB shpejt
 • falas

Cons:

 • Nëse harroni fjalëkalimin tuaj, do të duhet të rivendosni llogarinë tuaj. Anydo email i ruajtur ose marrë më parë do të bllokohet. Ju nuk do të keni më mundësi t’i përdorni ato.

2. Mailfence – Kriptimi nga fundi në fund + Nënshkrimet dixhitale

mailfence-logo

Mailfence është një kompani me bazë në Belgjikë që u lançua në vitin 1999. Qëllimi i tyre është të ndihmojnë përdoruesit të rimarrin privatësinë e tyre të sigurt të postës elektronike. Për të përmbushur këtë qëllim, ata gjetën çertifikatat SSL që nuk kishin asnjë autoritet amerikan të çertifikimit. Ata zhvilluan një zgjidhje unike ndërvepruese të email-eve për fund të mbarimit. Kjo zgjidhje përfshin nënshkrime dixhitale.

Mailfence përpiqet të qëndrojë larg nga turma duke ofruar një suitë të plotë me email, duke përfshirë Kalendarët e Mailfence, Dokumentet e Mailfence dhe Grupet e Mailfence. Mailfence punon me shërbime të tjera elektronike të pajtueshme me PGP të Hapura.

Mailfence i referohet vetes si një “zgjidhje të vërtetë të email-it të encryption fund-për-fund” sepse të gjitha operacionet e kriptimit ndodhin në shfletuesin. Dyqani i tyre i integruar i çelësave u jep përdoruesve kontroll i plotë mbi menaxhimin e çelësave si dhe opsione të përparuara.

si funksionon postimi

Mailfence krenohet duke ofruar kthyeshmëri të plotë. Kjo do të thotë që përdoruesit janë në gjendje të lënë platformën me çiftet e tyre të koduara si dhe të dhënat e tyre të koduara nga fundi në fund.

Duke qenë të vendosur në Belgjikë, serverat e tyre janë të vendosur në një vend me ligje që mbrojnë privatësinë. Meqenëse Mailfence nuk ka një kompani mëmë të huaj, ata nuk janë të detyruar të respektojnë kërkesat e të dhënave nga autoritetet vendase ose të huaja.

Mailfence ka një plan falas që vjen me 500 postë elektronike, 500 dokumente MB, vërtetim me dy faktorë, encryption, si dhe mbështetje. Niveli tjetër është një plan me rreth $ 2.50 çdo muaj. Plani i tyre i biznesit lejon përdoruesit të shkallëzojnë planin bazuar në nevojat e tyre. Mimi për planin ndryshon në varësi të asaj që përdoruesi i shton asaj.

çmimi i postës

Pros:

 • Siguri dhe intimitet i shkëlqyeshëm
 • Hapni enkriptimin PGP fund-në-fund
 • E vendosur në Belgjikë
 • Nënshkrime dixhitale
 • Palët e treta nuk kanë qasje në të dhënat tuaja

Cons:

  • Temat e personalizueshme nuk ofrohen
  • Nuk ka një sistem të duhur të menaxhimit të alias

3. Hushmail – Shërbimi më i vjetër i Sigurtë i Email-it

Hushmail është krijuar për të qenë si shërbimi falas i postës elektronike që përdorni aktualisht. Ju jeni në gjendje ta përdorni atë në smartphone tuaj, në internet ose në një pajisje të zgjuar. Dallimi është se ata shtuan veçori shtesë të sigurisë me qëllim mbajtjen e të dhënave tuaja të sigurta.

Hush Communications filloi në 1998. Një vit më vonë, Hushmail u prezantua. Me seli në Vancouver, Kanada, kjo kompani është në zemër të një industri të teknologjisë në rritje.

Filozofia që qëndron pas Hushmail është se krijimi i postave elektronike më të mira nuk ka nevojë të jetë i ndërlikuar, as nuk ka nevojë të jetë frikësuese. Ideja e tyre ka qenë që për të kufizuar rreziqet e sigurisë në internet masat e përdorura duhet të jenë efektive, të jenë të arritshme dhe njerëzit duhet të ndjehen sikur mund t’i përdorin ato.

Ben Cutler ka shërbyer si Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë që nga 2001, dhe Brian Smith shërben si zyrtari kryesor i kompanisë së teknologjisë. Brian ishte një nga forcat krijuese që qëndron pas teknologjisë që fuqizon Hushmail.

kutitë hushmail

Hushmail beson se siguria është veçoria më e rëndësishme që mund të ketë një shërbim email. Ana e lirë e shërbimit nuk ka shumë nga tiparet ose funksionalitetin që ofrojnë klientët e tjerë me email në internet.

Hushmail skanon emailet në hyrje dhe i kontrollon ato për viruse. Kjo ju siguron mundësinë për të renditur emrat e domain-it dhe adresat individuale të postës elektronike.

Hushmail nuk ka reklama në kutinë e saj. Ajo ofron qasje POP3, do të thotë që emaili juaj është i arritshëm nga shërbimet e palëve të treta. Kjo do të thotë që ju mund të hyni në Hushmail përmes aplikacionit të postës elektronike të smartphone. Hushmail ofron vetëm një kompozitor të thjeshtë të mesazheve me tekst.

Nëse përdorni emailin tuaj çdo ditë, mund të mos shqetësoheni nga kjo, por Hushmail kërkon që të regjistroheni të paktën një herë në tre javë për ta mbajtur llogarinë tuaj aktive. Nëse jo, Hushmail do të çaktivizojë llogarinë tuaj automatikisht. Kjo mund të acarohet shpejt.

Pros:

 • Ju nuk merrni reklama në kutia në hyrje
 • Qasja në POP3
 • Versioni falas

Cons:

 • Nëse llogaria juaj është joaktive për tre javë, ajo çaktivizohet
 • Asnjë kontrollues drejtshkrimi

Mendimet përfundimtare

Email-i është një formë e besueshme e komunikimit. Isshtë aty ku ndani informacione private me ata që ju besoni. Kjo është arsyeja pse, posta elektronike është një objektiv legjitim për hakerat. Llogaritë e postës elektronike falas encrypt mesazhet tuaja.

Shumë prej tyre bëjnë një punë të mirë për të filtruar spam. Sidoqoftë, ne nuk e ndiejmë që klientët me email të lirë me bazë në internet janë mënyra më e sigurt për ju për të komunikuar.

STARTTLS është një formë e zakonshme e kriptimit të postës elektronike. Nëse dërguesi dhe marrësi po përdorin aplikacione që mbështesin këtë lloj postë elektronike të kriptimit, mund të dërgohen.

Infrastruktura me çelës publik, ose PKI është çelësi për kriptimin e postës elektronike. Whatshtë ajo që lejon një të përdor teknologji të tilla si nënshkrime dixhitale dhe encryption. Përveç përdorimit në postë elektronike, është në zemër të tregtisë elektronike, dhe do të ketë një rol më të madh në Internetin e gjërave.

Nevoja për email, dhe format e tjera të programeve të sigurisë kibernetike si një VPN, do të vazhdojë për aq kohë sa ka individë me qëllim të keq që përdorin gjëra të tilla si ZeroAccess dhe forma të tjera të malware me qëllim të keq për të infektuar sistemet operative, dhe shkaktojnë dëme te viktimat e pafajshëm.

Mos harroni se ndërsa email-i i koduar siguron një shtresë shtesë mbrojtjeje për të dhënat tuaja personale, trafiku juaj në internet ende nuk është i koduar. Ne ju sugjerojmë të rishikoni dhe krahasoni VPN-të më të mira që mund të përballoni, dhe të mbroni veten dhe shtëpinë tuaj nga sulmuesit e mundshëm.

Email-i është një vektor sulmi, por kështu janë edhe të dhënat tuaja të shfletimit. Qëndroni gjithmonë vigjilentë ndaj vendeve që vizitoni, merrni një shërbim të koduar me email dhe merrni një VPN të mirë si NordVPN ose Surfshark. Do t’i shpëtoni vetes shumë dhimbje të ardhmen.

FAQs

Pyetje: A është Gmail një email i sigurt?

A: Gmail ka më shumë se një miliard përdorues në të gjithë botën. Isshtë një nga ofruesit e shërbimeve më të njohura të postës elektronike në planet. Kuptohet që ekziston shqetësimi për sigurinë. Gmail ju lejon të identifikoheni nga çdo vend dhe të përdorni cilindo pajisje që dëshironi.

Kjo bën të mundur hyrjen në rrjete të pakriptuara dhe ekspozimin e të dhënave tuaja personale dhe intimitetit. Gmail ka cilësimet e paracaktuar që ofrojnë siguri mjaft të fortë. Sidoqoftë, të mësuarit në lidhje me opsionet e përparuara të sigurisë, përfshirë SMTP mbi TLS (STARTTLS), do t’ju lejojë ta bëni Gmail më të sigurt.

Pyetje: A mund të dërgoj një email me Gmail?

A: Po. Gmail mbështet S / MIME. Kjo është në dispozicion me llogarinë e paguar Gmail. Nuk është në dispozicion nëse përdorni një llogari falas. S / MIME do të funksionojë vetëm nëse dërguesi dhe marrësi po përdorin një shërbim që e mbështet atë.

Gmail ka lënë të kuptohet se ata janë të interesuar të shtojnë kriptimin nga fundi në fund në të gjitha shërbimet e tyre të postës elektronike. Kjo nuk ka ndodhur akoma, dhe meqë ata e premtojnë këtë që nga viti 2014, ne nuk po mbajmë frymën.

Pyetje: Si mund ta mbroj me fjalëkalim një shtojcë të Gmail?

A: Klikoni Kompozimi për të filluar një email të ri. Në pjesën e poshtme të djathtë të dritares, kliko Ndizni Mënyrën e Fshehtësisë. Atje mund të vendosni një datë skadimi dhe një fjalëkalim.

Pyetje: A mund të hackohet një email?

A: Po. Për shembull, studiuesit në Evropë zbuluan të meta të sigurisë që lejojnë që emaili të hackohet nëse kriptimi i përdorur është PGP dhe S / MIME.

Pyetje: Si mund ta di nëse emaili im është hackuar?

A: Tregimi juaj i parë zakonisht do të jetë që kontaktet tuaja t’ju informojnë se kanë marrë email të çuditshëm nga ju. Mund të jetë duke u kërkuar atyre një informacion të ndjeshëm, etj. U thoni atyre që t’ju dërgojnë një fotografi. Nëse nuk e keni dërguar atë, ka të ngjarë që të keni hakeruar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me