20 Fapte despre confidențialitatea datelor canadiene pe care ar trebui să le cunoașteți

Confidențialitatea datelor este ceva ce nimeni nu își poate permite să ignore.


De la datele electronice pe care oamenii le stochează acasă sau într-un cloud, până la informațiile care se regăsesc în rețelele de afaceri, asigurându-se că doar cei care trebuie să vadă datele contează. Așadar, este recomandat să obțineți cel mai bun sistem de securitate pentru locuințe pentru o protecție suplimentară.

Conceptul de caracter de sistem de protecție a datelorÎn timp ce o mare parte a responsabilității pentru protejarea datelor dvs. trebuie să fie gestionată de dvs., Canada are legi care asigură, de asemenea, multe forme de protecție și remediere.

V-ați întrebat vreodată cum este gestionată confidențialitatea datelor în Canada? Ce legi sau dispoziții sunt făcute pentru a proteja datele împotriva furtului, modificării sau utilizării lor altfel într-un mod pe care individul sau proprietarul unei afaceri nu l-a intenționat niciodată?

Iată câteva fapte de bază despre confidențialitatea datelor din Canada, care vă vor ajuta să înțelegeți ce se face pentru a oferi protecție și, în unele cazuri, să se ocupe de cei care ar căuta să fure, să corupe sau să utilizeze date în scopuri proprii..

1. Există două acte federale privind confidențialitatea în Canada

Deși există o serie de legi concepute pentru a proteja confidențialitatea în general, există două, în special, pe care ar trebui să le cunoașteți.

Legea privind protecția informațiilor personale și documentele electronice (PIPEDA) și Legea privind confidențialitatea sunt ambele administrate de Oficiul Comisarului pentru Confidențialitate din Canada.

pipeda și implicații

Între cele două acte, ele acoperă o gamă largă de probleme de confidențialitate legate de gestionarea datelor, inclusiv date colectate sau stocate de telecomunicații, servicii medicale, servicii bancare și furnizori de servicii de internet de toate tipurile.

2. PIPEDA protejează datele la nivel național și internațional

PIPEDA include prevederi pentru protejarea datelor legate de mai multe tipuri de tranzacții comerciale (citiți mai multe despre acestea aici). Aceasta include tranzacțiile efectuate atât la nivel internațional, cât și la nivel intern. Aceasta înseamnă că companiile care nu au sediul în țară, dar au o prezență semnificativă, trebuie să respecte dispozițiile din această lege.

3. Legea privind confidențialitatea și utilizarea federală a informațiilor personale

Actul de confidențialitate identifică modul în care o entitate guvernamentală poate utiliza informațiile personale ale unui rezident canadian. Există, de asemenea, dispoziții referitoare la măsurile pe care entitatea trebuie să le facă pentru a proteja datele după ce au fost obținute. Aceasta include luarea unor măsuri de precauție rezonabile cu privire la încălcările datelor care ar putea afecta orice rezident rezidențiat în orice provincie.

diagrama de reclamații privind confidențialitatea

Luați în considerare tipul de date care se găsesc despre dvs. în bazele de date federale. Datele financiare, istoricul muncii, adresele și chiar datele despre sănătatea dvs. sunt păstrate în fișier.

Legea privind confidențialitatea asigură luarea măsurilor corespunzătoare pentru a împiedica pe oricine ar căuta să utilizeze aceste date în scopuri proprii pentru a le putea obține.

4. PIPEDA a fost modificată în 2015

De când a devenit inițial lege la 1 ianuarie 2004, PIPEDA a suferit unele modificări. Ceea ce este cunoscut sub numele de Digital Privacy Act din 2015 a modificat PIPEDA pentru a acoperi creșterea comerțului pe internet, a opțiunilor de comunicare și a altor sarcini care ar fi implicat în mod necesar colectarea și schimbul de date. Aceste dispoziții au intrat în vigoare în 2018.

Modificările nu au slăbit niciuna dintre protecțiile oferite deja de PIPEDA. În schimb, aceștia au lărgit gama de protecții oferite prin prezenta lege. Atât persoanele fizice, cât și entitățile de afaceri beneficiază în cele din urmă de aceste dispoziții suplimentare.

5. Canada participă la acordul cu cinci ochi

cinci ochi națiuneAcordul Five Eyes este o alianță reciprocă între cinci națiuni pentru a partaja informații în cazul în care apare un fel de problemă majoră de securitate. Aceasta include informații colectate de la persoane fizice, precum și companii și alte tipuri de entități.

Cele cinci națiuni care participă la această alianță sunt Australia, Canada, SUA, Regatul Unit și Noua Zeelandă.

Rețineți că Acordul cu cinci ochi nu interzice stabilirea de alianțe similare de către Canada sau celelalte patru națiuni cu alte țări din lume. Ceea ce stabilește este un acord de lucru pentru ca datele să poată fi partajate în scopuri de securitate între oricare și toate aceste cinci națiuni.

6. Canada și notificări obligatorii de încălcare

Una dintre modificările enunțate în noua Lege privind confidențialitatea digitală are de-a face notificarea rezidenților atunci când datele lor personale sunt compromise. Aceasta include furtul de date, precum și modificarea datelor în scopuri de incriminare sau alte acțiuni ilegale. În anii trecuți, existau dispoziții care protejau consumatorii până la un punct, dar nu la fel de amănunțit ca noua lege care a intrat în vigoare în 2018.

Notificarea promptă a întreprinderilor, instituțiilor financiare și chiar a organizațiilor non-profit cu privire la încălcarea datelor cu caracter personal permite consumatorului să ia măsuri mai devreme decât mai târziu. Notificările la timp fac posibilă închiderea conturilor, împiedicarea deschiderii celor noi de către părți neautorizate și, în general, reduce la minimum daunele produse de încălcare.

7. Provinciile au, de asemenea, legi privind confidențialitatea datelor

Toate provinciile canadiene au adoptat legi referitoare la confidențialitatea datelor. Aceste legi funcționează împreună cu legislația federală și sunt actualizate periodic. Odată cu modificările aduse PIPEDA care au intrat în vigoare în 2018, combinarea protecțiilor provinciale și federale pentru cetățeni și entități de afaceri este mai mare decât în ​​orice moment din trecut.

8. Companiile internaționale pot fi supuse PIPEDA

conformitatea cu pipeda

Companiile care au sediul în alte țări, dar care operează facilități sau tranzacționează ceea ce este considerat volum semnificativ de afaceri în Canada, ar putea fi solicitate să respecte toate sau cel puțin o parte din legile actuale privind confidențialitatea datelor. Dispozițiile specifice sau gradul de conformitate pot varia în funcție de natura afacerii și / sau serviciilor oferite rezidenților canadieni.

Consumatorii care sunt preocupați de modul în care se aplică legile canadiene oricărei companii internaționale furnizate de date cu caracter personal pot citi online textele acestor legi. Făcând acest lucru, vă oferim o idee mai bună despre ce se poate face și nu se poate face în cazul unei încălcări de confidențialitate.

9. PIPEDA se aplică atât pentru companii private, cât și pentru companii publice

Legile primare din Canada referitoare la protecția datelor și confidențialitatea se aplică pentru tot felul de entități comerciale precum și cele mai multe agenții non-profit. Aceasta înseamnă că totul, de la o întreprindere privată la o societate comercială publică ar fi supus acestor legi.

10. Legea privind confidențialitatea nu se aplică datelor colectate de persoane fizice pentru uz personal

Datele pe care indivizii le colectează pentru a le folosi în casă sau în desfășurarea afacerilor lor private nu sunt de obicei acoperite în conformitate cu dispozițiile legii federale sau provinciale. Există câteva excepții, mai ales dacă datele sunt utilizate în cele din urmă pentru acțiuni considerate infracționale.

Experții legali pot ajuta indivizii să înțeleagă modul în care legile actuale se referă la datele lor personale pe care le mențin în rețelele de domiciliu, stocarea în cloud și alte locații.

11. Angajatorii pot examina activitatea pe dispozitivele deținute de companie

Deși angajații nu au nicio obligație de a permite angajatorilor accesul la datele de pe dispozitivele lor personale, același lucru nu este valabil atunci când vine vorba de dispozitive emise angajaților în scopul desfășurării unei afaceri și evaluării productivității.

graficul pierderii productivității

În calitate de proprietari legali ai acestor dispozitive, angajatorii sunt liberi să le inspecteze în orice moment. Aceasta include descărcarea istoriilor și revizuirea altor tipuri de activități online.

12. Aceasta include mesaje de e-mail și text

Angajatorii sunt liberi să monitorizeze și să citească orice comunicare prin e-mail care este trimisă sau primită cu ajutorul unei adrese de e-mail emise de companie. Același lucru este valabil și pentru orice mesaj text care este trimis și primit pe un smartphone deținut de companie.

Legile actuale consideră că aceste comunicări sunt proprietatea angajatorului și nu proprietatea angajatului.

13. La fel ca și activitatea browserului

imaginea vectorului de activitate a browseruluiAngajatorii au, de asemenea, dreptul de a revizui toate activitățile de navigare pe Internet care se desfășoară cu ajutorul dispozitivelor deținute de companie. Alături de jurnalele de activitate găsite pe dispozitivele individuale, toate activitățile înregistrate pe serverele companiei pot fi revizuite în orice moment.

Atunci când se constată o activitate care nu are legătură cu un angajat care își îndeplinește sarcinile atribuite, angajatorul are dreptul să suspende sau să întreprindă alte acțiuni punitive împotriva salariatului, până la încetarea angajării sale.

14. Aceasta include Activitatea desfășurată pe VPN-ul companiei

Dreptul angajatorului de a monitoriza activitatea desfășurată cu ajutorul dispozitivelor companiei nu se limitează la birou. Dacă un angajat lucrează de la distanță și se conectează la serverul principal al companiei folosind Rețeaua virtuală privată a angajatorului, toate comunicările, activitatea de navigare și alte tipuri de acțiuni sunt supuse examinării de către angajator.

Cele mai bune VPN-uri oferă servicii în Canada – și la nivel mondial – facilitând angajatorii să monitorizeze toată activitatea, protejând în continuare datele împotriva accesului neautorizat. Utilizarea neautorizată a datelor companiei sau a oricăror date despre clienți considerate proprietate pot fi utilizate ca bază pentru încheierea contractului de angajare.

15. Sancțiuni pentru furt de date sau manipulare variază

Sancțiunile asociate cu accesarea datelor neautorizate, copierea sau furtul datelor sau manipularea acestora în orice fel pot suporta o gamă largă de sancțiuni.

Acest lucru este parțial din cauza consecințelor severe care rezultă din victima unui furt de date sau a unei încălcări.

consecințele încălcării datelor

Sancțiunile potențiale includ încetarea serviciilor pe Internet, amenzi, arestare sau alte ramificări legale. Angajații care utilizează în mod eronat datele de proprietate pot fi retrogradați sau își pierd locul de muncă.

16. Utilizarea VPN este mai scăzută în Canada

Deși interesul pentru rețelele private virtuale ca o modalitate de a consolida protecțiile împotriva furtului de date și abuzurilor a crescut, utilizarea reală a VPN ca parte a strategiei online a companiei rămâne relativ scăzută în Canada. De asemenea, întreprinderile din alte țări nu își extind folosirea VPN-urilor în număr mare. Aceasta include proprietarii de afaceri din Australia, Japonia și Polonia.

Există o anumită percepție că VPN-urile sunt ilegale în Canada. Nu este cazul. De fapt, Canada este una dintre națiunile în care orice serviciu VPN care este autorizat corespunzător pentru a opera în țară și respectă legile actuale privind protecția datelor și confidențialitatea.

17. Utilizarea personală și de afaceri a VPN este în creștere

Deși este adevărat că utilizarea VPN-urilor personale și de afaceri nu este în același ritm ca în alte țări, există o creștere mică, dar constantă a numărului de consumatori și companii care aleg să utilizeze serviciile VPN.

Se preconizează că acest lucru va continua în următorii câțiva ani, deoarece amenințările la confidențialitatea datelor online cresc și poate crește un an de an în funcție de succesul cu care serviciile VPN se pot comercializa singure ca mijloc de protecție a datelor și a identităților utilizatorilor.

18. Furtul de date poate conduce la acuzații civile și penale

cibersecuritatea canada

În timp ce unele cazuri de încălcări de date, furturi sau abuzuri pot fi gestionate ca o problemă în cadrul companiei, există momente în care se depun acuzații penale. Acest lucru este probabil mai ales atunci când datele proprietate, cum ar fi listele clienților, documentele de cercetare și dezvoltare și informații similare sunt copiate, modificate sau furate. Alături de acuzațiile penale, victimele activității infracționale pot alege să urmărească acuzațiile civile împotriva părților responsabile.

19. Există mai multe reglementări privind Orizontul

În timp ce eforturile Canada de a oferi protecții mai mari pentru datele personale și corporative sunt lăudabile, politicienii continuă să propună legislație nouă atât la nivel provincial, cât și federal. Acest lucru se datorează parțial evoluției continue a comunicațiilor online și utilizării tot mai mari a mai multor abordări de stocare a datelor sensibile.

20. Chiar și în condițiile în care legile mai vechi sunt rafinate să țină cont de tehnologia emergentă

Noile legi nu sunt singura cale prin care oficialii încearcă să crească nivelul de protecție împotriva abuzurilor de date și a furturilor. Legile actuale sunt considerate a fi excelente în măsura în care merg, dar pot avea sau nu dispoziții care să țină pasul cu tehnologia de dezvoltare. Din acest motiv, există șanse mari ca noile modificări ale legilor existente să fie propuse și adoptate în cele din urmă.

Locuitorii pot rămâne la curent cu orice legislație pendinte, vizitând site-urile provinciale și guvernamentale. Aceasta oferă posibilitatea de a citi textul acestor legi propuse și de a vă face o idee despre ceea ce ar realiza dacă ar fi semnat în lege.

Înțelegerea protecțiilor care sunt în vigoare astăzi

Doriți să aflați mai multe despre legile și reglementările privind confidențialitatea datelor care se aplică în toată țara sau poate într-o anumită provincie? Există o serie de agenții guvernamentale care au informațiile pe care le căutați, precum și site-uri autorizate care vă ajută să comparați legile care se aplică în mai multe națiuni.

legile privind protecția datelor pe țări

Faceți timp pentru a afla mai multe despre ce înseamnă aceste legi pentru dvs., cum să păstrați despre protejarea propriilor dvs. date și de ce implementarea de garanții rezonabile acum va face diferența mâine. Obținerea celui mai bun serviciu VPN gratuit disponibil poate fi chiar o opțiune temporar mai bună decât să nu aveți VPN deloc

Nu presupuneți că nimeni nu este interesat de datele dvs. online sau că afacerea dvs. mică nu va atrage atenția de la un hacker. Faceți timp pentru a afla mai multe despre protecțiile oferite rezidenților din Canada, precum și despre opțiunile software pentru cele mai bune din securitatea Internetului.

Testați puterea VPN-ului dvs. în termeni de performanță și protejați-vă datele. Cunoașterea drepturilor dvs. și luarea de măsuri adecvate pentru a vă proteja datele va merge mult spre a vă împiedica să deveniți o altă statistică.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map