Ce este o rețea privată virtuală (VPN)?

În caz că nu ați observat, internetul nu este un loc sigur. Cu excepția cazului în care sunteți protejați în mod corespunzător, bătăușul este cel care vă va întoarce cu capul în jos, vă va goli buzunarele și va lăsa fără o privire inversă.


În cazul în care această metaforă nu este complet clară, vorbim despre hacking, identitate și furt de informații financiare. Este evident că sunt veștile proaste. Vestea bună este că există o modalitate de a-ți supraîncărca siguranța online, care nu costă un braț și un picior.

Acum vorbim despre servicii VPN. Dacă nu utilizați una în timp ce sunteți online, nu este o problemă dacă și când veți fi următoarea victimă. Prea multe persoane evită VPN-urile, deoarece pare o tehnologie complicată; mai degrabă ai jura pe internet pentru totdeauna.

Relaxa. Citiți doar articolul următor și vă vom conduce de la zero la expert pentru a selecta, instala și accesa un VPN de calitate. Suna bine? Să începem.

Ce poate face un VPN pentru mine?

Prima comandă de afaceri este să vă educăm, dragă cititoare, cu privire la ceea ce poate face un server VPN pentru dumneavoastră. Există o serie de beneficii. Iată câteva:

 • Prezentați adresa IP către oricine urmărește ca și cum ați fi într-o altă țară pentru a accesa anumite servicii de streaming (cum ar fi Netflix sau Hulu, cu sediul în SUA) care sunt blocate geografic în țara dvs..
 • Ascundeți site-urile web pe care le vizitați și orice informații private, cum ar fi parolele sau numerele cărților de credit ale altor persoane – în special hackerii.
 • Evitați diverse forme de blocuri de conținut guvernamentale sau de cenzură (Hello, China!)
 • Accesați și descărcați conținut de pe site-uri de torrent de calitate.

O întrebare comună este dacă VPN va înlocui ISP (Furnizor de servicii Internet) pe care îl aveți deja. Raspunsul este nu. Deși unele VPN oferă și servicii de internet, nu trebuie să treceți de la furnizorul dvs. actual. Gândiți-vă la un VPN ca la un tunel privat care criptează datele dvs. și vă ascunde identitatea atunci când mergeți online.

Conectarea la Internet cu un VPN

În timp ce ISP-ul dvs. oferă capacitatea de bază pentru a accesa internetul, atunci când implementați un serviciu VPN bun, sunteți redirecționat către serverul lor, mai degrabă către cel care aparține ISP-ului dvs. ISP nu va mai putea să vă vadă datele sau să vadă ce site-uri web vizitați. Singurul lucru vizibil va fi faptul că sunteți conectat la un server VPN.

În loc de adresa IP standard pe care ați utilizat-o și care dezvăluie unde vă aflați fizic, oricine încearcă să vă spioneze obiceiurile online va vedea doar adresa IP asociată serverului VPN. Datele care trec între dvs. și internet sunt criptate și vor fi asemănătoare cu oricine speră să îl folosească în scop ilicit.

Sperăm că veți începe să prezentați câteva avantaje serioase pentru VPN. Dacă utilizați frecvent hotspoturi publice Wi-Fi în aeroporturi, cafenele sau în biblioteca publică din cartierul dvs. prietenos, s-ar putea să fie considerat o dovadă de nebunie certificabilă în acest sens, fără protecție VPN.

Aceste locuri sunt centrale de hack-uri, deoarece conexiunile au rareori un fel de caracteristici de securitate. Chiar și un hacker neînțeles poate să-și dea seama cum să-ți facă viața mizerabilă. Vedeți-l pe tipul ăla de acolo, în colț, cu ochelari și o jachetă drăguță, care se uită atent la laptop?

El nu este un profesor care evaluează testele studenților. Îți detesta informațiile de conectare la bancă! Serviciile VPN de top sunt portabile, astfel încât să le poți folosi de oriunde te-ai afla în lume.

Nu este tot trandafirul și soarele

Lumea poate fi o amantă aspră. Ca atare, ar trebui să vă avertizăm în avans că există câteva dezavantaje asociate utilizării unei VPN. Expunerea la VPN: În timp ce acum ești ferit de privirile indurerate ale ISP-ului tău, vânzătorul VPN pe care îl alegeți va putea să vă vadă datele.

Cu toate acestea, dacă selectați un VPN de încredere, foarte apreciat, care promite o securitate puternică și are un interes de a vă proteja datele, probabil că veți fi în regulă. Spionajul nu este modelul lor de afaceri.

Conexiune S-L-O-W-E-R: De regulă, o conexiune VPN va fi mai lentă decât ISP-ul dvs. obișnuit, din cauza pasului suplimentar de criptare a datelor în ambele direcții. În același timp, conexiunea dvs. trebuie să parcurgă o distanță fizică mai mare pentru a acoperi pasul suplimentar către serverul VPN, ceea ce înseamnă un răspuns mai lent la navigare.

Dacă primiți serviciul VPN de la un server din apropiere (în general), veți observa o scădere a vitezei de 10%. Accesarea internetului prin un server îndepărtat ar putea face acest număr substanțial mai mare.

Este legal să folosești un VPN?

Răspunsul scurt – în cazul în care vă temeți de lege sau de mâna grea a guvernului la ușa dvs. – este da. Utilizarea unui VPN este perfect legală.

Lucrul de reținut este că, în majoritatea țărilor, un cetățean are dreptul la confidențialitate. Dar atunci ai câțiva actori răi – să îi sunăm China și Iran pentru distracție – cine nici măcar nu se preface că este o societate liberă și deschisă. Cu siguranță nu le place ideea accesului gratuit și nelimitat la internet și fac tot posibilul pentru a împiedica disponibilitatea VPN la populație, fie acasă, fie în străinătate..

Până acum, însă, chiar în China – care se mândrește cu cele mai intruzive eforturi de cenzură din lume – blocurile VPN sunt doar parțial de succes și nu am auzit despre nimeni să fie pedepsit pentru simplul act de a utiliza o VPN. De asemenea, poate fi o idee bună evitați serverele bazate în anumite țări europene (cum ar fi Franța și Marea Britanie) dacă confidențialitatea este un motiv de îngrijorare. Activitatea teroristă a determinat unele guverne să creeze legi care impun VPN-urilor să țină un registru al activității utilizatorilor. Soluția simplă este evitarea acestor servere.

Să începem cu începutul

Deoarece cererea de anonimat și securitate online continuă să crească, tot mai multe servicii VPN își atârnă zona zoster. Ca orice altceva, nu toate sunt create egale. În încercarea dvs. de a găsi cel mai bun VPN, consultați forumurile și alte surse online pentru comentarii și recomandări. O comparație de caracteristici poate fi în ordine.

Următoarea listă urmează să fie urmărită pentru:

 • Preț: Ca cifră de parcare, cele mai credibile VPN-uri costă mai puțin de 10 USD pe lună.
 • Viteză: După cum am menționat, procesul de criptare va încetini conexiunea dvs., dar întrebați alți utilizatori despre experiența lor.
 • Confidențialitate: Acesta este principalul punct de vânzare în ceea ce privește serviciul VPN. Asigurați-vă că compania pune ideea în față și în centru.
 • Securitate: Întrebați despre măsurile speciale de combatere utilizate pentru a sprijini hackerii, ANS și alte intenții de furt sau identitate.
 • Locația serverului: Serverele împrăștiate într-o mare varietate de locații geografice este un lucru bun. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.
 • Conexiuni simultane: Nu vă acordați unui furnizor care permite conectarea unui singur dispozitiv la un moment dat. Ar trebui să vă puteți bucura de telefon, laptop, și Xbox simultan.
 • Asistență pentru clienți / tehnici: Utilizarea VPN este încă o tehnologie relativ nouă pentru media surferului web, astfel încât un furnizor bun va avea un personal de asistență cu cunoștințe care vă răspunde la apel, chat sau e-mail într-un interval de timp rezonabil.
 • Încercați înainte de a o cumpăra: La fel ca serviciile legale de găzduire web, un serviciu VPN ar trebui să ofere o perioadă de încercare gratuită și o garanție de returnare a sumelor pentru o perioadă cuprinsă între 15-30 de zile. Evident, lista de funcții oferite de toate VPN-urile de top este prea lungă pentru a fi inclusă aici, dar este posibil să acordați atenție compatibilității cu o varietate de dispozitive și o interfață de utilizator care nu vă confundă. Cel mai bun pariu aici este să sari pe forumurile online legate de securitate și să începi să-ți pui întrebări despre ce furnizori VPN sunt cei mai buni.

Serviciul VPN gratuit este o idee bună?

După ce începe căutarea dvs. pentru un VPN, nu va trece mult timp până când veți găsi anunțuri flashy care pretind că oferă serviciul gratuit. Merita? Dacă vă bucurați de servicii sub-calitate, conexiuni ultra-lente și sunteți pompate non-stop prin reclame, atunci, prin toate mijloacele, înscrieți-vă la serviciul gratuit.

Doar ține cont de acest axiom de afaceri – dacă nu plătești pentru produs, ești produsul. Există doar câteva excepții (consultați lista noastră cu cele mai bune VPN-uri gratuite). De exemplu, există o companie numită CyberGhost, care oferă acces gratuit finanțat prin anunțuri care ar fi în regulă pentru utilizatorii de internet casual sau o ținută cunoscută sub numele de VPN Gate, care este operat voluntar. Dar chiar și aceste alegeri nu pot ține o lumânare pentru a presta un serviciu bine plătit.

Un cuvânt despre anonimat

Pentru motive pure și discutabile, oamenii ajung la dorința unei VPN care caută anonimatul online. În toate scopurile practice, acesta este un obiectiv imposibil, deoarece furnizorul de servicii va ști întotdeauna exact unde vă aflați. Următorul lucru cel mai bun pentru anonimat este confidențialitatea ironclad și acesta este un obiectiv destul de bun.

busteni: Primul lucru de știut este că orice cerere de confidențialitate făcută de un VPN nu merită să fie scuipat în ocean dacă păstrează jurnalele. Am văzut exemple recente de tactici guvernamentale puternice care încearcă să constrângă furnizorii de telefonie mobilă sau de internet pentru a preda informațiile despre clienți, au încredere în noi. Dacă o companie se va confrunta cu amenințarea cu închisoarea, ar trebui să considerați că locația dvs. și obiceiurile de vizualizare nu vor rămâne private mult timp.

Încredere: În realitate, nu există nicio cale de a lua cuvântul unui serviciu VPN că nu țin jurnalele sau nu vă spionează. Din fericire, cei care nu respectă promisiunile de confidențialitate își vor găsi în curând comportamentele greșite împrăștiate pe internet de clienții pe care i-au trădat. Concluzia este că pe acest pământ nu există nicio garanție că veți fi mereu și pentru totdeauna invizibili online dacă utilizați un VPN.

TOR: Dacă, din orice motiv, sunteți hotărât să rămâneți complet anonimi, v-ați putea conecta la VPN-ul dvs. prin TOR, care oferă software gratuit de conectare la internet. Dacă ați deschide un cont prin TOR, ați plătit cu o criptocurrency precum Bitcoin și apoi ați accesat VPN-ul în acest fel, ați fi aproape să atingeți anonimatul cât veți obține în această lume. Există doar câteva VPN-uri care acceptă această metodă. De asemenea, vă puteți aștepta să aveți o dublă lovitură în viteza de conectare, așa că aveți o mulțime de băuturi răcoritoare și poate o sticlă de pastile nervoase atunci când vă conectați, deoarece lucrurile se vor mișca foarte lent.

Poate că nu aveți nevoie de VPN

Dacă numele tău nu este Edward Snowden sau Julian Assange și vrei doar ca un VPN să ocolească restricțiile geo-caching din țara ta care să te împiedice să difuzezi anumite site-uri de televiziune, ia în considerare să folosești SmartDNS în schimb.

SmartDNS nu include criptarea, astfel încât să mențineți o viteză bună de conectare. De asemenea, este mai ieftin decât un VPN, dar vă va permite să accesați un server proxy pentru a vă deplasa în anumite blocuri geografice.

Întrebarea mobilă

Întrucât toată umanitatea își continuă migrația în masă către lumea micilor ecrane de telefon mobil, abilitatea de a utiliza un serviciu VPN pe aceste dispozitive devine crucială. Răspunsul scurt este, da, puteți utiliza un VPN pe telefonul mobil. Restul poveștii este că obținerea unui joc frumos cu toate aplicațiile specifice locației poate fi o călătorie în nebunie. Ai observat cum telefonul dvs. vă întreabă întotdeauna dacă vă poate accesa locația? Dacă faceți vreodată clic pe „da”, sunteți doar v-a compromis VPN-ul. Modul în acest sens este de a nu accesa niciodată site-urile web printr-o aplicație, ci mergeți întotdeauna printr-un browser. Vă recomandăm Firefox, care este open-source și menține o obsesie impresionantă de confidențialitate.

Linia de jos

În timp ce vă recomandăm să instalați un serviciu VPN bun Surfshark sau NordVPN în curând, dacă nu imediat. Rețineți că nu este o boltă bancară. Pentru a vedea mai multe, consultați cel mai bun raport VPN al nostru.

În schimb, ar trebui să îl considerați un instrument care vă va îmbunătăți aproape sigur eforturile de a rămâne privat și anonim online, dar există nu există 100% în acest joc. Prin urmare, ar fi prudent să țineți cont de acest lucru atunci când alegeți ce site-uri trebuie să vizitați și ce tip de activități să vă implicați în timp ce sunteți acolo.

Obțineți ce spunem?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map