Cum să configurați și să folosiți browserul TOR

Între reglementările guvernamentale intruse, hack-urile record și îngrijorările tot mai mari cu privire la eroziunea vieții private, mulți caută modalități de a se proteja pe ei înșiși și afacerile lor împotriva intrusului inutil..


logo-ul torDe ani buni, cei care trebuie să păstreze anonimatul pe net au folosit rețeaua și browserul Onion Router (TOR). Cu toate acestea, utilizatorul de internet obișnuit a auzit de această rețea doar ca o platformă umbră care le permite utilizatorilor să acceseze partea întunecată a web-ului, unde hackerii și infractorii pândesc în fiecare colț. Dar este într-adevăr tot ce există?

Scopul acestui ghid pentru utilizarea TOR este de a oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce este cu adevărat, cum funcționează și de ce este necesară o platformă ca aceasta. Dacă vă preocupă confidențialitatea datelor și siguranța internetului, acesta este un loc bun pentru a începe.

Voi fi ghidul TOR, deci hai să mergem.

Ce este Routerul Onion?

Înainte de a putea scoate ceva din ghidul nostru privind utilizarea TOR, este important să înțelegem ce este și ce face. TOR este un acronim pentru proiectul The Onion Router, numit astfel deoarece trimite solicitări IP prin straturi de servere releu criptate.

Este atât o rețea fără scop lucrativ, cât și un browser, și este construit folosind același protocol open-source ca Mozilla Firefox. Poate fi considerată o versiune mai sigură, personalizată a browserului web popular.

cum funcționează torul

Deși tehnologia folosită pentru alimentarea acestei rețele a fost în jur de ceva timp, protocolul a fost dezvoltat la Laboratorul de Cercetări Navale din SUA la mijlocul anilor 90; rețeaua a fost lansată în 2004. În prezent este folosită de aproximativ 1,5 milioane de oameni din întreaga lume.

Proiectul are două părți: software pentru browser și rețeaua, care este operat de voluntari și organizații de la calculatoarele împrăștiate pe tot globul. Cu cât sunt mai multe persoane care sunt implicate în această transmisie de relee, cu atât mai rapidă și mai bună performanța rețelei. Este bine, pentru că un lucru în rețea este cunoscut pentru performanțele sale lente, deoarece traficul vărsă straturile.

Acest sistem de calculatoare este cunoscut sub numele de relee, noduri sau routere și lucrează împreună pentru a transmite anonimat cererile adreselor IP ale utilizatorului printr-o interfață SOCKS. SOCKS este un protocol de internet care schimbă pachete între client și server folosind un server proxy sau o serie de servere.

Releele de ieșire, numite nodurile de ieșire, sunt cele care sunt examinate atunci când un utilizator individual face ceva ilegal sau ofensator. Unele dintre aceste relee sunt listate public, dar altele nu. Acestea sunt cunoscute sub numele de poduri și sunt obișnuite să obțină cenzura guvernamentală în țări opresive precum China.

Tehnologia open source este utilizată într-un mod care protejează utilizatorii de analiza profundă a pachetelor care ar putea fi utilizate pentru a determina adresele IP, pentru a avea acces la informațiile stocate în cookie-urile de urmărire, pentru a afla locația fizică a computerelor sau chiar vezi și înregistrează mișcările cursorului și mouse-ului în timp ce utilizați internetul. Face acest lucru prin furnizarea unui tunel de navigare sigur după ce vă conectați la rețea.

Cu toate acestea, există unele probleme în utilizarea rețelei și / sau a browserului, la care comunitatea tehnică lucrează din greu pentru a vă ocoli. O problemă este că TOR blochează unele plugin-uri și suplimente Firefox în mod implicit pentru a spori securitatea.

Apoi, există cazuri în care serverul blochează proxarea TCP / IP prin interfața SOCKS sau interzice proxarea DNS prin software care acceptă SOCKS. Un dezvoltator întreprinzător a creat un instrument de securitate numit Tortilla pentru a ajuta la deplasarea întregului trafic TCP / IP și DNS prin interfață fără interferențe.

Rețeaua de router Onion este potrivită pentru mine?

Legende urbane deoparte, TOR este un instrument. Ca multe instrumente utile, rețeaua și browserul pot fi folosite pentru bine sau rău. Cu toate că există cu siguranță o mulțime de activități nefaste și personaje umbrite care populează straturi mai adânci ale internetului, mulți oameni buni au nevoie și de anonimat.

diagrama routerului tor

Rețeaua este folosită în mod obișnuit de:

 • Disidenții politici care trăiesc în regimuri opresive
 • Jurnaliști și anchetatori
 • Forțele de aplicare a legii urmăresc urmărirea traficului de droguri sau trafic de copii / sex
 • Persoanele care trăiesc în țări în care accesul web este restricționat sau cenzurat
 • Persoanele care lucrează peste mări care doresc să-și mascheze locația sau adresa IP de acasă
 • Oricine altcineva preocupat de urmărirea și supravegherea digitală

Dacă vă preocupă confidențialitatea și siguranța în lumea reală, ar trebui să vă protejați identitatea în lumea cibernetică folosind rețeaua Onion Router.

Navigarea în Dark Web în siguranță

Contrar credinței populare, utilizarea acestei rețele nu face ca oamenii să fie mai predispuși la activități ilegale. Infractorii sunt criminali cu sau fără confidențialitate suplimentară în timp ce jefuiesc și fac ravagii. Folosiți aceleași precauții pe care le-ați folosi oricând vizitați o zonă mai puțin sigură și ar trebui să fiți bine.

Cel mai comun scop de ce oamenii folosesc TOR
statistici web întunecate

Din cauza abuzurilor, mulți furnizori de servicii de internet folosesc un bloc de noduri de ieșire TOR pentru a interzice IP-urile care au ridicat reclamațiile pentru abuzuri. Uneori, doar faptul că utilizați TOR este suficient pentru a acumula controlul sau reclamațiile nedorite.

Puteți evita problemele nodului de ieșire și alte probleme urmând câteva sfaturi proactive.

Mențineți-vă pe Dark Web în timpul sesiunii de navigare:

Este mult mai ușor să evitați un bloc de noduri de ieșire TOR dacă le eliminați. Sărirea înapoi și înapoi între cătină și plasa liberă înseamnă intrarea și ieșirea din tunelul criptat, ceea ce vă determină să întâlniți mai multe noduri de ieșire.

Cu cât ieșiți mai multe noduri, cu atât sunt mai mari șansele să lovești unul rău. În esență, navigați numai de la unul la altul. Nu aveți un Google Chrome deschis și un browser TOR deschis în același timp.

Asigurați-vă că site-urile web pe care le vizitați utilizează HTTPS

Rețeaua utilizează acest protocol mai sigur în mod implicit atunci când este acceptată de site-urile web pe care le vizitați. Asigurați-vă că lumina de alertă este verde înainte de a transmite date potențial sensibile.

Folosiți servicii care vă păstrează confidențialitatea

Onion Router vă protejează anonimatul, dar nu este nepermis. Vă puteți îmbunătăți securitatea și confidențialitatea utilizând un motor de căutare care nu vă urmărește căutările sau activitatea, adăugând unul dintre serviciile VPN recomandate de top la configurația dvs. și securizând chat-urile cu o platformă securizată de mesagerie precum Wire.

Mai mult, folosirea Tor vă va proteja de invaziile comune de confidențialitate non-penale, cum ar fi amprentele browserului.

Evitați autentificările / profilurile

Încercați să evitați site-urile web care vă solicită să creați un cont sau un profil, chiar dacă este gratuit. De fiecare dată când faci orice pe internet care necesită să furnizezi informații despre tine, riscați ca acesta să aterizeze în mâinile greșite.

Ar trebui să vă feriți de Web Dark?

Nici un ghid de utilizare a TOR nu ar fi complet fără o mențiune a Darkweb, Wiki ascunse, și Legende urbane. Aceasta este porțiunea de internet cu care sunt fascinați majoritatea oamenilor – și un pic frică – atunci când se gândesc la părțile ascunse ale internetului.

Termenul „web închis” este adesea folosit în mod sinonim cu „adâncime”, dar sunt două porțiuni separate ale aceluiași lucru.

o web adâncă și întunecată explicată

Internetul este, în principiu, împărțit în trei părți, clarnetul (unde se reunesc majoritatea oamenilor), reteaua profundă și rețeaua întunecată. Este ca un aisberg, cu vârful – plasa limpede – vizibilă deasupra suprafeței, iar restul ascuns mai jos. Cu cât te adânci, cu atât apele sunt mai întunecate. Veți putea recunoaște site-urile web amplasate pe site-ul web Web adânc sau întunecat prin sufixul .onion pe URL-ul lor.

Navigarea pe partea potrivită a internetului poate satisface curiozitatea celor care le plac detaliile îngrozitoare și miturile urbane și poate fi folosită pentru activități ilegale. De asemenea, puteți naviga pe web-ul întunecat pentru a afla dacă informațiile dvs. au fost compromise sau au fost piratate de afaceri; este folosit și de investigatori privați, agenții de informații și LEO locale.

Există, de asemenea, o mulțime de servicii legitime și locuri interesante disponibile pe web-ul întunecat, cum ar fi Wiki-ul ascuns (Notă: poate fi accesat doar navigând prin Rețeaua Onion). Wiki ascuns este un director de site-uri web și servicii din jurul web-ului profund. Unele sunt utile, dar multe legături duc la locuri întunecate și periculoase.

Doar pentru distracție, verificați:

 • Facebook profund web: Bucurați-vă de lucrurile bune despre Facebook cu puțin mai mult anonimat. Are mai mult de un milion de vizitatori zilnici, dar veți avea nevoie de pluginul NoScript pentru a permite JavaScript să-l folosească.
 • NotEvil: Aceasta este versiunea web profundă a Google, cunoscută și sub numele de „Anti-Google”..
 • Proton Mail: Un serviciu de e-mail securizat dezvoltat la CERN
 • Radio Web profundă: Stream radio digital care să satisfacă orice gust muzical.
 • Strongbox: Serviciu de partajare de fișiere în stil Wikileaks, extrem de sigur, condus de New Yorker
 • OnionWallet: Platforma sigură și profundă bazată pe web și platformă de plată Bitcoin și plată

Fii avertizat că dacă folosești rețeaua pentru a-i urmări sau hărțui pe oameni, IP-ul tău ar putea declanșa un bloc de noduri de ieșire și să-l obții – și tu – să dai startul de pe server. De asemenea, acționarea neglijentă sau criminală poate fi vă aduce în atenția agenților de ordine, care, de asemenea, pândesc în anonimat adâncul / întunericul. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă te gândești doar la propria ta afacere.

Unele companii oferă servicii de securitate pentru cei care au nevoie să acceseze această parte a internetului sau sunt preocupați de informații personale sau de afaceri care ar putea fi scurse și care pot apărea pe site-urile Dark Web..

Un exemplu de companie care nu oferă în mod direct aceste servicii, dar are această funcție de verificare web întunecată este Dashlane, care este unul dintre cei mai buni manageri de parole. Companiile de securitate specializate pot ajuta la gestionarea strategiei și a riscurilor sau pot localiza informații furate precum numerele cărților de credit, numere de securitate socială și proprietate intelectuală.

Puteți găsi serviciile acestor companii utile:

 • Tripwire: Oferă servicii de monitorizare și securitate
 • Laboratoare de supraveghere: Urmărește proprietatea intelectuală și oferă asistență în planificarea strategiei de cibersecuritate
 • Securitate de reținere: Oferă asistență de monitorizare Deep Web
 • Masiv: Efectuează o analiză de atenuare a amenințărilor
 • Agent de identificare: Oferă un serviciu de alertă împotriva amenințărilor

Puteți evita problemele urmând câteva reguli de bun-simț în timp ce utilizați plasa mai profundă:

 1. Mergi cu scopul; nu vă distrageți și nu cădeați pe o gaură de iepure
 2. Finalizează-ți afacerea, deconectează-te și deconectează-te de la rețea
 3. Nu dezvălui niciodată identitatea sau informațiile tale cu cineva cu care interacționezi pe Web Deep / Dark
 4. Dacă cineva pare schițat sau suspect, evitați contactul suplimentar
 5. Protejați-vă în continuare identitatea și locația utilizând rețeaua în combinație cu cel mai bun VPN
 6. Niciodată să nu transmiteți videoclipuri, să vă angajați în partajarea de fișiere P2P sau să activați pluginurile în timp ce navigați pe web profund

TOR-Over-VPN sau VPN-Over-TOR: Există o diferență?

Bunul simț ți-ar spune că cu cât vei folosi mai multe platforme de securitate și confidențialitate, cu atât vei fi mai sigur și datele tale. Routerul Onion poate fi combinat cu un serviciu VPN, dar ce configurație este cea mai bună? Există o diferență dacă instalați primul, și care?

TOR-Over-VPN sau VPN-Over-TOR

Primul lucru ar trebui să faci este aflați dacă VPN-ul dvs. este compatibil cu rețeaua sau cumpărați o VPN care este. Apoi, puteți decide cum să le combinați mai bine.

Ambele au avantaje și dezavantaje. Ca și în cazul majorității deciziilor tehnologice, alegerea finală depinde de ceea ce încercați să obțineți.

TOR-over-VPN vă solicită conectați-vă VPN-ul înainte de a vă conecta la rețea. Aceasta vă va cripta sesiunea înainte de a vă aventura în partea întunecată a internetului și va împiedica ISP-ul dvs. să învețe că utilizați The Onion Network.

De asemenea, este mai ușor să le combini pe cele două cu cunoștințe tehnice puțin sau deloc și este o configurație mai sigură. Dezavantajul este că, în timp ce îți maschează adresa IP la intrare, aceasta o expune la ieșirea dintr-un nod.

Pe de altă parte, VPN-over-TOR criptează datele după ce intri în rețea. Acest lucru oferă avantajul de a deghiza faptul că utilizați un VPN. De asemenea, vă va masca IP-ul pe măsură ce ieșiți din nodul final.

Cu toate acestea, acesta va spune furnizorului de servicii de internet că utilizați un browser alternativ. De asemenea, vă interzice accesarea serviciilor ascunse ale rețelei. Dacă încercați să vă ascundeți sesiunea, fiți conștienți că această configurație creează un punct final fix și permite de-anonimizarea.

Ghid de instalare și sfaturi

ghid de instalareInstalarea routerului Onion pe computerul sau dispozitivul mobil nu este cu adevărat mai dificilă decât instalarea oricărui alt software sau aplicație. Cu excepția dispozitivelor bazate pe iOS, procesul de instalare implică doar ajustări minore de la sistem de operare la sistem de operare.

Instalare pentru Windows

 1. Accesați https://2019.www.torproject.org/download/download-easy.html.en
 2. Faceți clic pe link pentru a descărca browserul pentru Windows
 3. Alegeți versiunea pentru sistemul de operare și limba preferată
 4. Faceți clic pe „Salvați” și folderul destinație
 5. Când descărcarea este completă și caseta apare, alegeți „Rulați” și urmați instrucțiunile de instalare
 6. După terminarea instalării, faceți clic pe „finisare” și deschideți browserul pentru a începe navigarea

Instalarea TOR pentru utilizatorii MAC (instalare manuală)

 1. Instalați managerul de pachete Homebrew sau Macports
 2. Instalați TOR folosind fie tor instalare brew cu configurația / usr / local / etc / tor / torrc (Homebrew) sau sudo instalare tor cu configurația opt / local / etc / tor / torrc (Macports) în fereastra terminalului corespunzător

Descărcare automată pentru utilizatorii MAC

 1. instalare tor pentru macAccesați pagina de descărcare și alegeți versiunea și limba OS X
 2. O descărcare automată se completează, navigați la folderul destinație
 3. Găsiți fișierul TorBrowser.dmg
 4. Faceți dublu clic pe acest fișier
 5. Găsiți și trageți TorBrowser.app în folderul aplicației
 6. Scoateți pictograma TORBrowser din bara laterală pentru a o demonta
 7. Pentru prima utilizare, faceți clic pe Launchpad și faceți dublu clic pe browser pentru a-l deschide
 8. Configurați aplicația conform instrucțiunilor
 9. Una dintre cele configurate, faceți clic pe „Conectați” pentru a lansa

Instalare pe sisteme Linux

 1. Accesați pagina de descărcare
 2. Alegeți descărcare GNU / Linus și limbă
 3. Când descărcarea se finalizează, găsiți și extrageți fișierul de instalare
 4. Alegeți fișierul de director de destinație și faceți clic pe „instala”
 5. Urmați instrucțiunile pentru a deschide și lansa browserul

Instalare pentru dispozitive bazate pe Android

orbot-tor-AndroidSe numește browserul TOR pentru smartphone-uri și tablete Android Orbot. Este gratuit și disponibil în magazinul Google Play. Folosiți-o în combinație cu ChatSecure pentru navigare cu adevărat privată și discuții din timp pe dispozitive Android și iOS. Există o opțiune globală și o opțiune de a o utiliza în modul VPN.

 1. Accesați magazinul Google Play
 2. Introduceți Orbot în bara de căutare; va dezvălui un link pentru „Proxy Orbot cu TOR”
 3. Dă click pe link
 4. Faceți clic pe butonul „Instalare”
 5. Odată ce descărcarea se finalizează, faceți clic pe butonul „Deschide”
 6. Urmați instrucțiunile pentru a configura și utiliza browserul
 7. Dacă alegeți să o rulați în modul VPN, o pictogramă-cheie va apărea în partea de sus a ecranului telefonului atunci când este activă.

Utilizarea TOR cu dispozitive bazate pe iOS

Cu dispozitive iOS, va trebui să utilizați o aplicație terță = parte numită Browser Onion care este disponibilă în Apple App Store.

 1. Accesați Apple App Store și căutați browserul Onion pentru iOS
 2. Faceți clic pe „Instalare”
 3. Lansați aplicația Browser Onion
 4. Faceți clic pe „Conectați-vă la TOR”
 5. După ce lansarea sa inițializat, așteptați mesajul inițializat
 6. Căutați ca de obicei

Pași simțici comuni pentru protecția vieții private

Deși navigarea cu TOR oferă un nivel ridicat de anonimat, nu este confidențialitatea online finală sau completă. Imediat ce verificați e-mailul sau efectuați alte sarcini de rutină, confidențialitatea dvs. poate fi compromisă.

Răspunsul la oprirea scurgerilor și încălcărilor de date este să respectați cele mai bune practici de protecție a vieții private, precum construirea parolelor greu de spart și alte mecanisme de bun-simț.

protecția vieții private

Pe lângă confidențialitatea oferită de acest browser, există mai multe alte modalități de a vă proteja și informațiile dvs. online. De exemplu, DuckDuckGo este un motor de căutare criptat care oferă o alternativă privată și sigură la Google. Puteți căuta pe internet, inclusiv pe web profund, fără a fi urmărit și profilat.

O altă măsură de securitate este Amnesiac Incognito Live System (TAILS). Această platformă de distribuție Linux live care a fost popularizată de Edward Snowden.

În loc să îl instalezi pe computer sau pe dispozitivul mobil, sistemul de operare TAILS trăiește pe o unitate USB de tip thumb. Acest lucru împiedică orice utilizator al web-ului întunecat sau profund să fie urmărit de un anumit computer sau să fie prins de motorul de căutare NSA, XKeyscore.

TOR este suficient?

Această platformă oferă o modalitate de a naviga pe internet și de a ajunge în locuri la care nu se poate ajunge prin browsere comerciale și ISP-uri tradiționale. Cu toate acestea, nu vă acoperă piesele complet. E-mailul este una dintre cele mai mari amenințări la adresa confidențialității online și, de fiecare dată când te uiți la căsuța de e-mail, te dezafectezi.

Dacă rulați un site web comercial, ar trebui să vă asigurați, de asemenea, că utilizați cele mai actuale protocoale de securitate, cum ar fi straturile de socket securizate (SSL), securitatea straturilor de transport (TLS) și standardele de criptare AES de 256 biți de grad militar. Proprietarii de afaceri și persoanele fizice ar trebui, de asemenea, să se înscrie cu o rețea virtuală bună, precum NordVPN. Acest lucru va asigura criptarea end-to-end pe toate rețelele și dispozitivele conectate.

Întrebări frecvente pentru Tor

Am încercat să facem acest ghid TOR cât mai cuprinzător și ușor de urmărit, dar este posibil ca unii dintre voi să doriți doar răspunsuri rapide la întrebările dvs. arzătoare. Iată câteva dintre cele mai comune.

Î: Este ilegal accesarea Deep Web?

A: Aceasta este probabil una dintre întrebările pe care majoritatea oamenilor care au auzit despre zona cunoscută sub numele de Deep Web. Deep Web este pur și simplu o colecție de conținut web neindexat și adrese IP care au nevoie de protocoale diferite pentru a avea acces. Aceasta include conținut precum documente legale și guvernamentale, baze de date cu conținut hacked, înregistrări medicale și financiare și diverse forumuri. Vizitarea pe web profundă nu încalcă nicio lege. Legalitatea sau ilegalitatea oricărui navigare pe internet se reduce la ceea ce faci în timp ce ești acolo.

Î: Ce este un nod de ieșire TOR?

A: Această rețea menține anonimatul online printr-o serie de straturi criptate. Browserul TOR utilizează un circuit virtual (VC) de noduri care transmite informații anonim de la unu la altul până când surferul web ajunge la destinația sa finală. Fiecare nod trimite suficiente date la următorul nod pentru a realiza o conexiune. Nodul final prin care trece solicitarea dvs. IP este nodul de ieșire. Locația dvs. originală nu este urmărită prin acest nod, dar orice site-uri web pe care le accesați cu un http nesecurizat sunt.

Din păcate, abuzul este posibil din orice direcție. Rețeaua păstrează o listă de rulare a blocurilor de noduri de ieșire TOR. Le puteți căuta aici.

Î: Este cu adevărat anonim TOR?

A: Este la fel de anonim pe cât se poate obține fără funcții suplimentare de criptare. Cu toate acestea, nu este infailibil sau de neatins. De fapt, unele agenții guvernamentale merg pe drumul lor pentru a localiza oameni care utilizează rețeaua, cum ar fi valorile ND + SA realizate cu ajutorul programului XKeyscore. Protejează adresele IP și locațiile în timp ce unul folosește rețeaua, dar nu maschează traficul, deoarece intră sau iese. Pentru un anonimat complet, este încă inteligent să folosești metode de criptare suplimentare, cum ar fi instalarea unui VPN.

Î: TOR este periculos?

A: Utilizarea rețelei Onion și a browserului nu sunt periculoase în sine. Pericolul depinde de ce sunteți acolo, unde aterizați și cu cine interacționați când ajungeți. Gândiți-vă la reteaua adâncă drept partea umbră a orașului și fiți atenți cu cine interacționați. Indiferent de înșelătorii și perversiunile disponibile pe suprafața internetului sunt mai mari exponențial odată ce vă aruncați în adâncimi. Vedeți sfaturile noastre de siguranță online de mai sus pentru a afla mai multe.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map