Cum să ocoliți blocurile VPN ca un Pro (actualizat: 2020)


Căutați modalități de a ocoli blocurile VPN (pentru Netflix sau orice sub soare)? 

Ei bine, aveți noroc, pentru că este exact ceea ce vom împărtăși în acest articol.

Dar mai întâi, cum am ajuns la un punct în care Netflix știe de fapt că utilizați un VPN? Cu siguranță, acestea nu sunt suprasolicitările omniprezente tehnologice omniprezente pe care ni le imaginăm că sunt… așa sunt?

În 2016, Netflix a decis să blocheze conținutul pentru anumite țări, determinând mulți americani din jur să ecloze un complot pentru a răsturna administrația locală. Au fost hotărâți să meargă la orice lungime care ar aduce Orange este Noul Negru înapoi.

Din fericire, a fost descoperită o modalitate de a ocoli acest bloc și a fost evitată criza. Soluția se afla într-un software simplu cunoscut sub numele de VPN. Curând, însă, Netflix a decis să pună o luptă și a început să blocheze VPN-urile!

A fost aproape o mutare asemănătoare cu checkmate a companiei de streaming, deoarece oamenii erau acum întrerupeți complet de Netflix în anumite regiuni. Desigur, până când aceeași curiozitate și cunoștințe de atunci au predominat din nou.

Familiarizarea cu VPN-urile

Rețelele private virtuale (VPN) au devenit destul de populare în ultimul deceniu. Având în vedere capacitatea lor de a lua o conexiune nesigură la internet și de a o face privat, nu este de mirare că milioane de utilizatori profită de ele.

ce este un vpn

În plus, VPN-urile sunt cunoscute pentru caracteristici care permit oamenilor să ocolească anumite restricții, inclusiv lucruri precum blocurile bazate geografic sau cenzurarea pe internet. Astfel, există o cerere mare pentru aceste rețele datorită capacității lor de a răsuci criteriile și de a trece cu ușurință peste acestea.

De exemplu, o mulțime de platforme de streaming care prezintă show-uri TV, filme sau muzică de redare sunt interzise în anumite regiuni. Cei care pot dori să le acceseze, totuși, pot face acest lucru bazându-se pe puterea VPN-urilor.

Ce este cenzura pe internet și de ce se întâmplă?

În termen simplu, cenzura include orice act de blocare a altora. De exemplu, versurile muzicale care sunt considerate insulte sunt întotdeauna cenzurate și, la rândul lor, niciodată redate la radio.

Acest concept este destul de similar cu ceea ce se întâmplă cu anumite site-uri web de pe internet. Cenzura online reprezintă câte site-uri web limitează conținutul pe care îl afișează, de cele mai multe ori determinat de locația unui vizitator.

ce se cenzurează pe internet

Există multe motive care stau la baza cenzurii pe internet – cele mai frecvente fiind confidențialitatea, legalitatea și securitatea.

De exemplu, companiile mari tind să-și cenzureze site-urile web și să afișeze conținut numai celor care sunt eligibili să vadă, fiind angajați de aceste companii.

Acest lucru este realizat pentru a menține un nivel de confidențialitate pe care se bazează aproape toate industriile. De exemplu, luați în considerare repercusiunea unei firme de contabilitate precum Ernst și Young, care își pierde confidențialitatea site-ului web. O astfel de încălcare ar duce la o pierdere a confidențialității datelor, iar fișierele clienților ar deveni cunoștințe publice.

Având în vedere modul în care acționarii și investitorii se bazează pe informațiile financiare, o astfel de problemă ar putea literalmente distruge multe organizații.

În mod similar, multe site-uri web pot fi cenzurate pentru neascultarea legilor. De la creșterea fără precedent a internetului și a puterii sale, legile care se referă la drepturile de autor, brevetele și mărcile comerciale au fost extinse.

Acum, orice proprietate intangibilă pe care o înregistrează cineva este eligibilă pentru protecția împotriva hoților online. De exemplu, dacă cineva scrie un blog, are dreptul la drepturile de autor ale blogului respectiv. Când o altă persoană încearcă să fure blogul și să îl plaseze pe site-ul lor web, scriitorul inițial poate raporta problema.

După aceea, site-ul hoților este probabil să fie cenzurat sau blocat complet. Așadar, motivele cenzurărilor pe internet sunt importante pentru înțelegere, întrucât descriu cât de crucial este să ai capacitatea de a cenzura anumite lucruri.

Unde vin VPN-urile

Cu toate acestea, cu toate motivele valabile de cenzură pe internet vine o listă lungă de nevalide. Luați în considerare modul în care anumite guverne blochează site-urile web care nu își împărtășesc punctele de vedere.

În aceste cazuri, instalarea VPN-urilor pentru a accesa conținut este perfect de înțeles. Din păcate, nu este un secret faptul că VPN-urile au puterea de a evita cenzura pe internet.

Aceasta înseamnă că multe companii sau chiar guverne au găsit modalități de a bloca rețelele private virtuale folosind tehnici precum amprentarea browserului și detectarea proxy.

Cum se blochează VPN-urile?

Una dintre cele mai frecvente căi prin care cei care nu doresc ca persoanele care le accesează platforma să le blocheze este prin intermediul detectoarelor VPN. Deși este destul de autoexplicativ, acestea sunt dispozitivele utilizate pentru detectarea utilizatorilor care încearcă să se conecteze la platformă printr-o rețea privată virtuală.

Un alt mod prin care companiile blochează VPN-urile se învârte în jurul adreselor IP. Acest lucru se întâmplă atunci când adresa serverului VPN este blocată și utilizatorii nu pot utiliza din nou această VPN.

Problema acestei abordări este faptul că există mii de furnizori VPN diferiți. Astfel, a încerca să le blochezi pe toate este ca și cum ai juca un joc fără sfârșit de whack-a-mole. Adică, pentru fiecare rețea blocată, mai apar cinci.

Soluții la problemă

Din fericire, companiile care blochează VPN-urile nu rezolvă exact problema legată de oamenii ocolind cenzura pe internet sau geo-blocarea. Dimpotrivă, ei pun pur și simplu un alt obstacol în calea oamenilor care folosesc aceste metode.

În traducere, VPN-urile blocate nu sunt imposibil de depășit. Unele dintre cele mai frecvente soluții includ navigarea mobilă, VPN-urile, Tor, manipulări cu numere de porturi pentru a depăși blocarea porturilor și multe altele.

Navigare mobilă

În mod evident, utilizarea navigării mobile este cea mai simplă cale de a depăși blocurile VPN. Cu toate acestea, vine cu câteva dezavantaje. În primul rând, funcționează doar pentru cei care doresc să ocolească blocurile puse în aplicare de angajatorii lor, raioanele școlare ș.a..

VPN mobil

De exemplu, majoritatea școlilor vor avea blocuri VPN care fac imposibilă accesarea oricăror platforme de socializare. Pentru a rezolva această problemă, puteți folosi doar rețelele de telefon și celulare pentru a ajunge la aceste site-uri web.

În ceea ce privește deficiențele, utilizarea dispozitivelor mobile nu va face mare lucru pentru blocurile create de instituții la nivel înalt, cum ar fi guvernele sau agențiile de stat.

Realizarea unuia nou

Dacă un VPN este blocat, uneori este mult mai ușor să îl găsiți pur și simplu pe unul care poate nu a fost blocat încă.

Cu toate acestea, pentru site-urile web populare, găsirea de VPN-uri deblocate ar putea fi un efort lung, deoarece site-urile web mari tind să fie foarte amănunțite.

Astfel, crearea unui VPN complet nou se poate dovedi a fi cel mai simplu mod de a evita restricțiile. Dezavantajul acestei alternative este faptul că rularea propriului VPN poate fi un pic dificilă. Aceasta implică o serie de pași care trebuie executați perfect pentru a crea o rețea funcțională.

Din fericire, există companii care pot oferi acest serviciu contra cost. De asemenea, faptul că aveți propriul VPN va fi o soluție bună pe termen lung, deoarece îl vor putea folosi atât timp cât vor dori.

pisc

Tor este un software pe care oamenii îl pot accesa gratuit pentru a-și anonimiza complet activitatea online. Funcționează prin sărirea datelor utilizatorului prin nenumărate relee din întreaga lume.

În consecință, guvernele sau orice alte agenții de supraveghere nu sunt în măsură să țină evidența activității unuia online. În realitate, însă, Tor este mai concentrat să ofere confidențialitate și nu se specializează în accesarea paginilor web cenzurate.

Cu toate acestea, datorită separării identității și rutării unuia, Tor creează poduri care pot ocoli IP-urile blocate. Adică, este o lacună care poate permite accesul la conținut blocat.

Alte soluții populare includ:

  • Psiphon
  • Shadowsocks
  • Port TCP 443
  • Tunel SSH

Având în vedere numărul de modalități prin care oamenii pot să ocolească blocurile VPN, sunteți atât de limitat pe cât vă permiteți.

Cu alte cuvinte, este destul de simplu să accesezi conținut cu un VPN, atât timp cât ai o înțelegere de bază despre cum funcționează și cum să le configurezi (re: activează-le!). Dacă accesarea diferitelor tipuri de pagini blocate pe internet trebuie făcută, este însă un subiect diferit.

La urma urmei, doar pentru că cineva are mijloacele de a-și atinge scopul, nu înseamnă întotdeauna că ar trebui să facă acest lucru!

Actualizat ultima dată pe 19 aprilie 2020

Bună, eu sunt Ludovic. Am creat acest site ca o resursă de consum pentru a ajuta colegii canadieni să înțeleagă mai bine lumea în schimbare a securității cibernetice. Înainte de a crea această resursă am văzut două probleme fundamentale cu industria de confidențialitate a consumatorilor B2B. În primul rând, educația – majoritatea oamenilor nu își dau seama de importanța propriilor date. În al doilea rând, practici nefaste de marketing – există o gamă largă de soluții de securitate proclamate de la sine care nu fac altceva decât intermedierea datelor utilizatorului fără consimțământ.

Trimite un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

cometariu

Nume *

E-mail *

website

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me