Ghid cuprinzător de siguranță electronică


În ultimii ani, Canada a înregistrat o creștere a furtului de identitate și a altor infracțiuni pe internet. Ca răspuns la aceasta – legislația cunoscută sub numele de Legea privind protecția informațiilor personale și documentele electronice (PIPEDA) a fost adoptată.

Noile reguli de confidențialitate sunt concepute pentru a informa canadienii când a existat o încălcare a datelor. O mare parte a noii hotărâri ar trebui să prevină încălcările în primul rând. Cu toate acestea, în prezent, toate companiile sunt obligate prin lege să alerteze Comisia de confidențialitate a Canadei dacă există riscul real ca datele unei persoane să fie compromise de o încălcare a datelor.

Legea solicită fără întârziere companiile să ia măsuri „adecvate” pentru a păstra securitatea datelor. De asemenea, utilizează terminologie inexactă pentru a dicta când o companie trebuie să avertizeze clienții cu privire la o încălcare a datelor. Acest lucru ar putea fi în legătură cu canadian, deoarece păstrarea datelor în siguranță a devenit o preocupare principală.

Potrivit biroului comisarului confidențialității, Daniel Therrien, încălcările de date, cum ar fi marele hack Equifax au ridicat steaguri roșii pentru cetățenii canadieni, dar legile nu au reflectat această preocupare.

El a solicitat o majorare bugetară anuală de 24 de milioane de dolari pe care să o folosească pentru analiza și investigarea rapoartelor privind încălcarea datelor, care ar face o cale lungă de eliminare a amenzilor de 100.000 USD per încălcare a amenzilor care sunt pe linie pentru companiile care nu tratează corect încălcările de date..

Experții spun că aceste reglementări nu merg destul de departe și încrederea în noul regulament este scăzută.

Cu computerele monitorizate în permanență, hackerii au fost în continuare în măsură să planifice și să ofere atacuri rău intenționate. Acest fapt face ca protejarea persoanelor fizice, iar computerele personale să pară aproape imposibile. Cu toate acestea, nu trebuie să fie imposibil.

La prima vedere, eliminarea internetului din casa dvs. pentru a vă proteja confidențialitatea și identitatea poate părea a fi singura opțiune. Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că internetul este și un instrument valoros.

O varietate de ghiduri sunt disponibile pentru a vă ajuta să vă păstrați confidențialitatea și siguranța copilului online, dar multe dintre aceste ghiduri sunt prea generale sau prea lipsite de contact cu tehnologia modernă pentru a fi de mare folos în unele situații. Acest ghid cuprinzător vă va ajuta să vă protejați confidențialitatea în timp ce protejați copiii, oferind o gamă vastă de sfaturi și informații despre siguranță despre social media și aplicații de chat precum Facebook și Snapchat.

Pași în asigurarea siguranței online a copiilor

În această secțiune a acestui ghid, veți obține o înțelegere generală a unor elemente pe care le puteți face pentru a păstra confidențialitatea copilului dvs. și a unor lucruri pe care le poate face pentru a ajuta.

Orientări pentru părinți

Când încercați să vă păstrați confidențialitatea în siguranță, un loc de pornire este pagina cu resurse FBI, unde puteți găsi o varietate de informații utile despre protejarea copilului dvs. împotriva pericolelor online. Acest site web este resursa perfectă, deoarece este actualizat continuu pentru a satisface nevoile noilor tehnologii.

Odată cu fiecare nouă evoluție în tehnologia calculatoarelor și telecomunicațiilor, accesul la noi surse de informații și experiență culturală se extinde. Cu toate acestea, pe măsură ce acest acces crește, la fel și posibilitatea prădătorilor de a avea acces la informațiile private ale dvs. și ale copilului dumneavoastră.

Acest fapt face vital pentru dumneavoastră (în special părinții) să înțelegeți diferitele pericole ale accesului online și cum să monitorizați schimbările de informații care pot rezulta din problemele online.

Predatori online

Predatorii online pot avea diverse obiective. Unii prădători sunt imediat după informație, dar alții vor mai mult. Este important să recunoaștem că un grup mic de persoane navighează pe internet cu singura intenție de a se împrieteni cu un copil. Această prietenie ar putea fi începutul îngrijirii unui copil pentru exploatare sexuală mai târziu.

Un prădător sexual are o capacitate fantastică de a scădea încet rezervele unui copil într-o perioadă mică, pretinzând că este altcineva. Oricine poate realiza un profil de social media diferit de realitate.

Dacă copilul nu este sigur, ar trebui să adunați informații despre acea persoană. Dacă comportamentul tinerilor se schimbă, poate fi indicativ pentru îngrijirea unui prădător sexual. Unele semne de avertizare pe care trebuie să le căutați includ cantități mari de timp online sau pornografie pe computerul copilului dvs..

FBI a întocmit liste care includ semne comune dacă sunteți îngrijorat de experiența online a copilului dumneavoastră. Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste semne, ar trebui să fiți pregătiți să vorbiți deschis despre amenințările prădătorilor online și cum să le evitați.

Ar trebui să discutați cu copilul dvs. și să contactați poliția locală dacă găsiți dovezi ale unui contact necorespunzător între un adult și copilul dumneavoastră. O cheie vitală pentru evitarea problemelor extreme cum ar fi intimidarea cibernetică sau prădătorii sexuali este comunicarea deschisă între părinte și copil.

Sunt disponibile diverse surse care să ajute la informarea și îndrumarea părinților. Aceste site-uri includ:

• Consiliul Național de Securitate – oferă sfaturi despre cum să te asiguri că copiii tăi știu să se păstreze în siguranță.

• Comisia Federală pentru Comerț – oferă părinților sprijinul când vorbesc cu copiii despre siguranța pe internet.

• Protectkids.com și Internet Safety 101 – sunt surse excelente de informații despre prădătorii sexuali și sfătuiesc să ajute la evitarea pericolelor asociate cu prădătorii online.

Web și copii

Internetul este o parte fundamentală a vieții de zi cu zi, ceea ce înseamnă că adulții și copiii trebuie să fie cetățeni digitali inteligenți. Datorită faptului că educația și divertismentul sunt atât de ușor accesibile, s-au creat grupuri speciale pentru a asigura siguranța școlii și a campusului. Aceste grupuri de lucru încearcă să-i protejeze pe copii de intimidare și violență în școală.

Aceste probleme urmăresc uneori acasă copilul. Cu toate acestea, internetul poate fi folosit și în moduri pozitive. De exemplu, violența de întâlnire a fost întotdeauna o problemă fizică și a devenit o preocupare semnificativă. Diverse statistici dovedesc că acest fenomen este comun, dar internetul poate ajuta la soluționarea acestei probleme.

LoveIsRespect este o organizație cu scopul principal de educare și abilitare a oamenilor pentru a ajuta la prevenirea sau încheierea relațiilor abuzive. Ei au efectuat un studiu în 2008, care a constatat că 69% dintre adolescenții care au avut relații sexuale până la 14, au spus că au avut o formă de abuz în relație.

Acest studiu a furnizat, de asemenea, informații în care unul din cinci adolescenți între 13 și 14 ani afirmă că știau prieteni sau colegi care au fost loviti de furie de un iubit sau iubită. De asemenea, a presupus că doar 51% dintre pretenți ar putea identifica semne de avertizare ale unei relații periculoase.

Folosind resurse precum LoveIsRespect, un părinte poate utiliza internetul pentru a completa golul de cunoștințe. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a aborda violența și alte probleme care apar în timpul anilor de formare critici.

Hărțuirea online

Bullying-ul a fost o mică parte a societății de mulți ani, dar, odată cu invenția internetului, a luat o formă cu totul nouă.

Cyberbullying-ul poate fi definit prin utilizarea diferitelor tehnologii (telefoane mobile, computere sau orice alt dispozitiv conectat la internet) pentru a trimite, posta sau text de date care a fost creat pentru a răni sau a jena o altă persoană. Cyberbullying-ul se poate întâmpla chiar și atunci când utilizați console de jocuri video.

Având în vedere cantitatea de tehnologie disponibilă pentru cyberbullying, un părinte trebuie să fie extrem de vigilent pentru a observa orice indicii care apar. Facebook, Twitter, camere de chat, forumuri și alte site-uri de rețele sociale pot fi folosite pentru a ataca alții. Cyberbullies va folosi orice formă de mediu pentru a reuși comentariile și acțiunile lor dăunătoare.

Aceste modalități pot include, dar nu se limitează la răspândirea zvonurilor, la scurgerea informațiilor personale sau chiar la răspundere. Când vine vorba de cyberbullying, acesta poate fi făcut flagrant sau pe furiș. Fără schimbul față în față, mulți bătăuși tind să acționeze mai îndrăzneț online decât în ​​curtea școlii.

În 2010, cercetările au sugerat că 43% dintre adolescenți au experiență victima cyberbullying-ului. Așadar, este esențial și pentru părinți să mențină un dialog deschis despre cyberbullying cu copilul lor.

Câteva resurse valoroase pentru a face referire la acest subiect sunt enumerate aici:

• Centrul de cercetare în domeniul intimidării informatice – conține informații despre soluții pentru cyberbullying.

• DoSomething.org– listează 11 fapte despre problemele asociate cu cyberbullying-ul.

• Centrul național pentru copii dispăruți și exploatați – include o pagină care explică cum să oprești cyberbullying-ul și cum să spui dacă copilul tău este agresat online.

Protecția informațiilor personale

Dacă copilul dvs. are sub 13 ani, aveți un control complet asupra informațiilor personale colectate online. Această lege vă oferă posibilitatea de a da consimțământul asupra oricăror date care se dețin despre copilul dumneavoastră. De asemenea, este necesar ca site-ul web să păstreze securitatea datelor colectate.

Când vine vorba de protejarea copilului dvs. online, poate merita să cercetați legile privind confidențialitatea. Unele dintre aceste legi se aplică și pentru protejarea vieții private a unui adult. O varietate de site-uri web oferă informații benefice și sfaturi despre cum să păstrați informațiile sensibile departe de utilizatorii neautorizați.

Următoarele site-uri web oferă utilizatorilor informații pentru a fi actualizate și pentru a fi informați despre protejarea informațiilor lor personale:

• Comisia Federală pentru Comerț – oferă o pagină plină de informații despre problemele de confidențialitate.

• Legea privind protecția confidențialității online a copiilor – oferă părinților un rezumat despre aspectul legal al protejării informațiilor online a copiilor.

• DO-IT – oferă o serie de sfaturi despre cum să vă asigurați că datele dvs. nu vor fi găsite online.

Sfaturi pentru copii

• Cel mai bine ar fi să vă întrebați întotdeauna părinții înainte de a da informații personale.

• Nu ar trebui să furnizați niciodată numele și adresa de domiciliu.

• Un alt sfat util este crearea unui nume de ecran sensibil.

• Acest nume de ecran nu trebuie să includă date personale, cum ar fi data nașterii sau numele.

• Este vital să le spuneți părinților dvs. înainte de a întâlni un prieten de la online.

• Amintiți-vă, nu toată lumea este cine spune.

Accesați următoarele site-uri pentru mai multe informații despre siguranța în timp ce sunteți online:

• Biblioteca publică din New York – oferă sfaturi excelente în legătură cu găsirea informațiilor și sfaturi pentru păstrarea în siguranță a copiilor în timp ce sunt online.

• Centrul Național de Advocacy pentru copii – oferă sfaturi și resurse de siguranță pe internet pentru copiii de toate vârstele.

• McGruff Safe Kids – listează zece reguli generale de securitate despre furnizarea informațiilor online.

Sfaturi pentru părinți

Pentru a oferi încredere părinților, Family Online Safety Institute oferă sfaturi utile despre o bună parentalitate digitală. Această încredere va permite părinților să-și sprijine copilul să navigheze în siguranță pe internet.

În funcție de vârsta copilului dvs., problemele și subiectele variază. Cu toate acestea, parenting-ul modern necesită să aveți o înțelegere puternică a întâmplărilor online. Aceste informații trebuie să includă diferitele aplicații introduse.

Puteți deveni un părinte superior prin utilizarea tehnologiei. Vă permite să dezvolți o relație de încredere și de colaborare cu copilul, purtând un dialog onest despre modul în care utilizează internetul. Trebuie să aveți o înțelegere profundă și cunoaștere a diferitelor site-uri care apelează la tineretul de astăzi.

Mai jos sunt două site-uri pe care le puteți utiliza pentru a obține o mai bună înțelegere și îndrumare. Este vital să ne amintim întotdeauna că siguranța internetului poate fi o componentă critică a unei experiențe online pozitive.

Site-urile care vă vor ajuta să atingeți aceste obiective sunt:

• Family Online Safety Institute – are șapte pași pentru o bună parentalitate digitală care oferă sfaturi pentru o utilizare sigură online.

• Departamentul Educației din statul Washington – oferă un PDF care conține o varietate de sfaturi de siguranță online pentru părinți și copii.

Aplicații și site-uri populare

După ce ați explorat site-urile de mai sus pentru a afla cum să vă păstrați copiii în general în siguranță online, această secțiune următoare vă va oferi informații despre cele mai utilizate aplicații și site-uri web.

Una dintre cele mai populare aplicații este Snapchat. Aproape ⅓ de adolescenți din Canada folosesc zilnic această aplicație. Milioane de fotografii și videoclipuri sunt schimbate în fiecare zi.

Fiecare capăt de video, fotografie și captură de ecran trebuie să se șteargă automat în câteva secunde când utilizați Snapchat. Cu toate acestea, este posibilă anularea sau captarea ecranului imaginilor de pe alt dispozitiv. Acest proces lasă o evidență permanentă a ceea ce credeți că este temporar.

O altă aplicație populară este Kik Messenger. Cu Kik Messenger, puteți trimite mesaje fără a vă oferi numărul de telefon. Acest fapt face ca această aplicație să fie populară cu persoanele care doresc să rămână anonime.

Dacă citiți recenziile pentru această aplicație, vă dați seama rapid că această aplicație este renumită pentru primirea și trimiterea de mesaje explicite. Este chiar clasat cu 17+ din cauza „Temelor frecvente / intense maturi / sugestive.” Acest rating nu împiedică copiii sub 17 ani să descarce și să utilizeze aplicația.

Următorul pe lista de aplicații preferate este Ask.fm, care este un site web de rețea socială cu format de întrebări și răspunsuri. Această aplicație a fost asociată recent cu bullying și sinucideri. Doar copiii cu vârsta de peste 13 ani sunt permise, dar aplicația nu are un sistem pentru a monitoriza activitatea.

Această aplicație ar putea fi considerată un mecca pentru cyberbullying. Aceste aplicații sunt doar câteva dintre noile pericole online pe care copiii și adulții trebuie să le facă față. Fiind informat despre cele mai utilizate aplicații și site-uri web, puteți afla cum să creați un dialog util despre siguranță în timp ce utilizați aplicațiile.

Mai jos sunt prezentate câteva măsuri specifice pe care tu și copilul tău le poți face cu aplicații și site-uri web specifice pentru a le ajuta să le păstrezi în siguranță.

Snapchat

Această aplicație de mesagerie extrem de populară a adăugat funcții de chat video și text pentru a crea un site all-in-one communication. Această aplicație este incredibil de populară în rândul tinerilor adulți și adolescenți.

Snapchat cere utilizatorilor să aibă vârsta de peste 13 ani pentru a-și crea un cont. Majoritatea utilizatorilor cred că mesajele se șterg de la sine în câteva secunde, dar alții știu că internetul este pentru totdeauna. Aceste mesaje „distruse” pot fi repede recuperate cu o cantitate limitată de cunoștințe tehnice.

Aceste mesaje pot fi salvate, de asemenea, luând o captură de ecran. Snapchat dorește ca oamenii să creadă că majoritatea acestor mesaje sunt inofensive, dar aplicația are o reputație de sexting. Cu toate acestea, nu trebuie să intrați în panică.

Snapchat are diverse setări care pot fi modificate pentru a proteja confidențialitatea și pentru a elimina primirea de mesaje necorespunzătoare de la străini.

Protejarea copilului dvs. pe Snapchat

Majoritatea persoanelor consideră că accesul la contul copilului este util. Cu toate acestea, nu vă va ajuta cu această aplicație specială. Trebuie să încurajați copilul să nu trimită sau să nu primească mesaje fără să vă prezentați.

Acest fapt este important deoarece mesajele „șterg” după ce le deschid. De asemenea, este o idee bună să discutați despre modul în care funcționează aplicația, riscurile cu utilizarea aplicației etc. Încurajați-vă copilul să se gândească înainte de a trimite o imagine.

Este vital ca copilul dvs. să înțeleagă, de asemenea, că nu este niciodată în regulă să trimiteți fotografii sexuale. Este posibil să setați o setare de confidențialitate numai pentru a permite mesaje de la prieteni și familie. Puteți face acest lucru pornind de la meniul Setări Snapchat.

Apoi, faceți clic pe locul în care scrie „Cine îmi poate trimite mesaje?”. Puteți selecta apoi „Prietenii mei”. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că copilul dvs. utilizează aplicația fără dvs., puteți contacta Snapchat și vor șterge contul oricui cu vârsta sub 13 ani.

Acest proces poate fi pornit la https://support.snapchat.com/delete-account. Trebuie să aveți numele de utilizator și parola pentru a elimina un cont. Dacă nu aveți aceste informații, accesați

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Dacă un copil cu vârsta sub 13 ani încearcă să creeze un cont Snapchat, acesta în schimb primește acces la SnapKidz. Cu toate acestea, dacă un copil se află în legătură cu vârsta lui, el sau ea încă pot avea acces la aplicație.

SnapKidz le permite copiilor să facă fotografii, dar să nu le trimită. De asemenea, este imposibil ca copiii să trimită sau să primească mesaje sau să adauge prieteni pe SnapKidz.

Kik Messenger

Cu peste 100 de milioane de utilizatori, Kik este una dintre cele mai proeminente aplicații pentru adolescenți astăzi. Puteți trimite autocolante virtuale, sondaje, mesaje text, fotografii și videoclipuri folosind această aplicație. Deoarece aveți nevoie doar de numele de utilizator al lui Kik pentru a trimite un mesaj, nu trebuie să dați numărul dvs. de telefon.

Acest fapt poate oferi indivizilor un fals sentiment de securitate. Poate părea sigur, deoarece copilul dvs. furnizează doar un nume de utilizator online anonim, dar nu este. Kik este extrem de popular pentru sexting, ceea ce îi conferă un rating de 17+ în magazinul de aplicații.

Cu toate acestea, Kik permite oricui 13+ să-și creeze un cont. Citind recenziile, puteți vedea că această aplicație nu este potrivită pentru copii. Dacă copilul tău folosește Kik, el sau ea poate primi mesaje de la orice persoană din aplicație.

Protejarea copilului tău pe Kik

Ca părinte, vă puteți păstra copilul în siguranță prin:

 • Încurajându-i doar să trimită mesaje către persoane pe care le cunosc offline
 • Spunându-le să nu împărtășească niciodată informații personale / private doar cu persoane necunoscute sau doar online
 • Arătându-i copilului cum să folosească funcția de oameni noi. Kik va trimite mesaje de la oameni noi într-o secțiune „Chat nou” în care copilul poate bloca și ignora expeditorul.
 • Menținerea privată a numelui de utilizator al copilului.

Când doriți să blocați oamenii, mergeți mai întâi la setări. În zona de setare, accesați setările de chat sau setările de confidențialitate. Găsiți unde se spune „listă bloc” și selectați butonul +. Apoi, ar trebui să găsiți utilizatorul pe care doriți să-l blocați și să faceți clic pe bloc pentru a confirma.

Dacă doriți să păstrați un nume de utilizator privat, spuneți-i copilului dvs. să îl partajeze doar cu persoane pe care le cunoaște offline și să evite să posteze numele de utilizator pe alte aplicații sau site-uri de social media.

Ask.fm

Mulți părinți sunt conștienți de site-urile de socializare uriașe precum Facebook, Instagram și Twitter. Cu toate acestea, Ask.fm este un alt site de rețea socială care crește rapid în popularitate cu copiii sub 18 ani.

Ask.fm este un site unic, deoarece permite utilizatorilor să pună și să răspundă la întrebări în mod anonim. Acest site a fost recent în știri asociate cu un caz de sinucidere din Florida. Folosind aplicația Ask.fm, copiii au agresat o fată tânără până când s-a sinucis.

În Marea Britanie, premierul David Cameron s-a referit la aplicație drept vag din cauza unor probleme similare de cyberbullying din țara sa. Potrivit BuzzFeed.com, nouă sinucideri din întreaga lume au fost legate de acest site de socializare. Motivul din spatele acestui fapt se datorează capacității de a pune întrebări anonim, fără ca nimeni să monitorizeze conținutul.

Site-ul Ask.fm are o exonerare de răspundere, care afirmă că compania „nu are nicio răspundere pentru dvs. pentru conținutul pe care îl puteți găsi obiectivabil, obscen sau cu un gust slab.” Cu riscurile și popularitatea asociate cu această aplicație, este vital să știți dacă copilul tău îl folosește și cum să-i protejezi.

Protejarea copilului dvs. pe Ask.fm

Puteți profita de setările de confidențialitate disponibile în această aplicație pentru a vă ajuta să protejați copiii și adulții. Dacă un mesaj este primit de o persoană hărțuitoare, puteți da clic pe „blocați” lângă întrebare pentru a opri capacitatea persoanei de a vă pune întrebări.

De asemenea, puteți accesa setări și faceți clic pe confidențialitate. După ce faceți clic pe confidențialitate, apăsați pe „Nu permiteți întrebări anonime” pentru a împiedica străinii să poată pune întrebări. Asigurați-vă că încurajați-vă copilul să nu partajeze parole cu prietenii sau străinii.

În timp ce aplicația este folosită, ar trebui să încercați să mențineți un dialog deschis, astfel încât copilul dvs. să vină la dvs. dacă există probleme. Dacă aveți acces, poate fi benefic să monitorizați comportamentul și interacțiunile copilului pentru a-l păstra la răspundere.

De asemenea, copilul tău trebuie să înțeleagă că orice și tot ce este postat pe Ask.fm poate fi împărtășit pe alte site-uri de socializare. Deci, dacă copilul tău nu l-ar împărtăși cu familia, acesta nu ar trebui publicat online.

În cele din urmă, este esențial să vorbești cu copilul tău despre cyberbullying, interacțiunea cu ceilalți și modul în care ceilalți comunică cu copilul tău. Dacă tu sau copilul dumneavoastră simțiți că este intimidat online, discutați cu copilul dvs. și apoi luați măsuri.

Atunci când alți utilizatori încalcă condițiile de utilizare, puteți începe un proces formal de reclamație utilizând zona „contactați-ne” sau trimițând un e-mail la [email protected] Termenii de utilizare interzic o varietate de conținut care include articole jignitoare, pline de ură, pornografice sau amenințătoare.

Puteți dezactiva un cont Ask.fm prin prima conectare în aplicație. Apoi, faceți clic pe setări în partea dreaptă sus a ecranului. Apoi apăsați acolo unde spune „dezactivați contul”. Trebuie să confirmați acest lucru introducând din nou parola.

badoo

Mulți oameni nu au auzit niciodată de Badoo. Când vă gândiți la această afirmație, poate fi îngrozitor să vă dați seama cât de mult folosește un copil despre care un părinte poate să nu știe nimic. Adevărul este probabil mult.

Magazinul de aplicații oferă peste un miliard de aplicații pentru smartphone-uri. Majoritatea acestor aplicații disponibile sunt inofensive și chiar utile, inclusiv aplicații de muzică și aplicații de transport public. Cu toate acestea, o mică minoritate a acestor aplicații conectează copiii la site-urile de socializare potențial dăunătoare.

Badoo este unul dintre aceste tipuri de aplicații. Nu este întotdeauna oportun să îi spuneți direct copilului dvs. să nu folosească aplicații specifice, dar acest site nu este unul pe care copilul dvs. ar trebui să fie deloc activat. Este un site de matrimoniale.

Nu este neapărat dăunător, dar site-ul a fost proiectat pentru adulți și adulți care utilizează în primul rând site-ul. Nu trebuie să li se permită copiilor acolo unde adulții încearcă să cunoască alți adulți. Unii oameni ar crede că a permite unui copil să folosească Badoo ar fi similar cu trimiterea copilului la un bar pentru a se întâlni cu prieteni noi.

Badoo este evident în limitarea sa pentru persoanele sub 18 ani, deoarece este un loc de întâlnire pentru adulți. Cu toate acestea, această restricție poate fi ignorată sau ocolită de un copil hotărât și inteligent. Având în vedere acest lucru, este esențial să cunoașteți site-ul pentru a vă putea menține copilul în siguranță.

Protejarea copilului tău pe Badoo

Primul pas în protejarea vieții private pe Badoo este să înțelegeți că site-ul este destinat adulților. Chiar dacă termenii și condițiile site-ului Badoo afirmă în mod clar că este pentru cei cu vârsta peste 18 ani, un copil poate minți despre vârsta lui și își poate crea un cont.

De asemenea, ar trebui să fiți conștienți că alții pot crea conturi false pentru a solicita imagini necorespunzătoare sau pentru a fura date personale. De asemenea, ar trebui să înțelegeți că orice informație partajată pe Badoo poate fi distribuită public. Acest fapt este valabil pentru o varietate de site-uri, astfel încât copilul dvs. ar trebui să știe să nu împărtășească niciodată informații personale cu străini.

Dacă doriți să ștergeți un cont, vă puteți autentifica, accesați setările, apoi faceți clic pe ștergeți contul. Dacă doriți să dezactivați serviciile de locație în aplicația Badoo, vă puteți autentifica, accesa profilul, apoi faceți clic pe cuvântul „confidențialitate”, apoi faceți clic pe „afișează distanța”.

Termenii și condițiile Badoo precizează clar dacă sunt conștienți că un minor a creat un cont, vor șterge informațiile despre profil din Badoo. Acest acord vă permite să trimiteți un mesaj către Badoo pe pagina de feedback și vor elimina contul minorului.

Această pagină de feedback poate fi localizată la https://badoo.com/help/report-underage.phtml. Toate informațiile de mai sus vă ajută să vă păstrați copilul în siguranță, dar Badoo este un site strict pentru adulți și nu este potrivit pentru copiii sub 18 ani.

Facebook

Din toate aplicațiile disponibile, se poate afirma că Facebook este cea mai utilizată aplicație. Informațiile furnizate mai jos sunt diferite de datele prezentate mai sus, deoarece nu se referă mai ales la copii.

Indiferent, aceste informații sunt necesare dacă doriți să vă păstrați copiii în siguranță. Aceste date pot fi chiar utile pentru persoanele care nu au copii, deoarece Facebook are multe pericole și trebuie să știi cum să te protejezi.

Un lucru minunat despre Facebook este că vă permite să vă protejați de o gamă largă de pericole, cum ar fi recoltarea datelor și furtul de identitate. Cu toate acestea, trebuie să schimbați setările implicite pentru a vă proteja pe voi și copiii dvs..

Protejarea copilului tău pe Facebook

Primul pas este să verificați setările de bază. Conectați-vă în aplicație și faceți clic pe morcovul derulant situat în colțul din dreapta sus, apoi faceți clic pe setări. De aici, puteți verifica setările de confidențialitate și securitate.

Pentru a schimba setările de confidențialitate, selectați „confidențialitate”, apoi apăsați butonul de editare de lângă „cine vă poate vedea postările viitoare?”. După ce selectați această secțiune, puteți selecta ce prieteni vă pot vedea postările. Puteți proteja chiar și actualizările anterioare ale stării selectând „limita cine poate vedea postările anterioare” și apoi făcând clic pe „limitați postările anterioare”.

Puteți modifica setările de securitate selectând „securitate” și apoi faceți clic pe editați lângă „obțineți alerte despre autentificările nerecunoscute”. În această zonă, puteți alege modul în care Facebook vă notifică despre activități neregulate..

Dacă aveți probleme, cineva poate accesa contul, puteți selecta „utilizați autentificarea cu doi factori.” După alegerea acestui buton, faceți clic pe butonul albastru „începeți” și urmați instrucțiunile furnizate pe ecran..

În zona de setări puteți găsi o serie de alte opțiuni de securitate și protecție. Un instrument util se află sub fila care scrie „proprietatea și controlul contului”. După ce ați făcut clic pe această zonă, puteți dezactiva sau șterge contul.

Dacă doriți să vă dezactivați temporar contul, selectați Dezactivați. Dacă doriți să vă ștergeți definitiv contul, selectați Ștergere cont.

Unele alte aplicații preferate despre care trebuie să știți despre părinte includ:

Bumble- Această aplicație este similară cu Tinder, dar cere femeii să facă prima mișcare. S-a spus că copiii folosesc Bumble pentru a crea conturi false prin falsificarea vârstei lor.

Live.me- Această aplicație video în direct utilizează geolocalizare pentru a partaja videoclipuri. Această procedură permite utilizatorilor să localizeze locația exactă a transmisiei. De asemenea, este posibil să câștigați monede pentru a plăti fotografiile unui copil.

Calculator% – Pare o aplicație pentru calculatoare, dar este un loc secret pentru a ascunde fotografii, fișiere, videoclipuri și istoricul browserului.

Holla – Fiind o aplicație de chat video care se auto-proclamă, Holla permite accesul copiilor la întreaga lume. Recenzorii acestei aplicații susțin că s-au confruntat cu băuturi rasiale, conținut explicit și alte obiecte dăunătoare.

Whisper- Cu această aplicație de social media, copilul dvs. este încurajat să împărtășească secrete cu străini. De asemenea, locația utilizatorului este disponibilă pentru alții.

Hot sau Not- Scopul principal al acestei aplicații este de a permite utilizatorilor să se conecteze. Oamenii sunt încurajați să-și noteze reciproc profilul, să caute oameni în zona locală și să discute cu străini.

Omegle- Această aplicație este un site de chat online gratuit care îți încurajează copilul să discute anonim cu alții, inclusiv străini.

Galben- Cu atmosfera lui de tip Tinder, Yellow a fost conceput pentru a permite adolescenților să flirteze între ei.

Burn Book – Burn Book este undeva adolescenții care merg să posteze zvonuri anonime. Aceste zvonuri sunt postate prin fotografii, videoclipuri, audio și texte.

Wishbone- Această aplicație îi încurajează pe copii să-și compare alți copii unul față de celălalt. De asemenea, permite copiilor să se noteze reciproc folosind o scală.

Instagram- Instagram este cea mai utilizată aplicație pentru crearea unui cont fals pentru a ascunde conținutul. Mesajele folosind Instagram sunt de asemenea populare, deoarece mesajele sunt șterse odată ce copilul părăsește conversația.

Informații specifice despre țară

Chiar dacă internetul poate fi accesat în întreaga lume, fiecare țară, localitate și provincie poate fi extrem de diferită. Compilate mai jos sunt informații valoroase pentru unele țări de interes particular.

Australia

Australia este o țară extrem de conectată, ceea ce face dificilă menținerea copiilor în siguranță în timp ce sunt online.

Prezentare generală

Microsoft a ales Australia ca locul pentru a lansa o nouă gamă de tablete peste toate celelalte țări de pe glob. Un motiv principal pentru această alegere a fost faptul că Australia utilizează deja mai multe tablete pe cap de locuitor decât aproape orice altă țară.

Un alt fapt interesant este că se estimează că peste 29% dintre gospodăriile din Australia accesează web-ul mondial folosind o tabletă. De asemenea, este sugerat ca australienii să utilizeze internetul timp de aproximativ o oră mai mult pe zi decât omologii din Statele Unite și Regatul Unit.

Utilizarea unui desktop în Australia a continuat să scadă, în timp ce accesul la internet prin smartphone a crescut cu peste 20%. De ce să oferim toate aceste statistici? Acestea arată aspectul de portabilitate a numărului de utilizatori care utilizează web-ul.

Nu cu mult timp în urmă, un computer ar fi situat într-un punct central al casei. Diversi membri ai familiei ar partaja acest computer. De asemenea, ar fi mai ușor să controlați capacitatea de a restricționa accesul sau conținutul cu copiii.

Aceste zile sunt acum aproape dispărute. În Australia, se sugerează că aproximativ 35% dintre copii au telefon mobil. Copii de 8 ani au acces sau poartă un smartphone zilnic. Numărul de copii care dețin smartphone-uri este dublu din 2007.

Până când acești copii vor fi adolescenți, vor fi printre cei 94% dintre cei 16 și 17 ani care au telefoane mobile.

îndrumare

În Australia, se estimează că 85% dintre părinți instalează software de securitate pe laptopurile copiilor lor. Cu toate acestea, doar 22% dintre părinți instalează programe similare pe smartphone-urile copiilor lor. Când vine vorba de securitatea online, părinții trebuie să folosească același tip de gândire pentru smartphone-uri ca și pentru alte dispozitive de internet.

O varietate de implicații cibernetice trebuie luate în considerare atunci când oferiți unui copil un smartphone. Un obiectiv excelent este stabilirea unui set de reguli privind utilizarea unui smartphone. Aceste reguli ar trebui să fie însoțite de educație despre pericolele utilizării anumitor aplicații și internet.

Resurse-Australia

 • News.com.au– Acest articol este o sursă excelentă de informații despre utilizarea smartphone-ului în rândul copiilor australieni.
 • Australia – primul studiu – Un studiu fabulos realizat de The Works, care relevă diverse schimbări în obiceiurile de rețea socială.
 • The Age – Această scriere explică rezultatele unui studiu realizat de Ofcom care compară comunicările din 16 națiuni către Regatul Unit.
 • Oficiul comisarului electronic de securitate – Acest site web este dotat cu resurse pentru a asigura experiențe online sigure și pozitive.
 • Rămâi inteligent online – Acest site oferă cetățenilor australieni link-uri către amenințările online curente și sfaturi despre cum să răspundă la aceste amenințări.
 • Australia.gov.au– Guvernul oferă o mare varietate de resurse pentru a vă proteja copilul online.

Statele Unite

Statele Unite sunt la fel de conectate ca orice alte zone extrem de populate din această listă.

Utilizare Internet

Shared Hope International a efectuat un sondaj care a inclus opiniile a 825 de adulți și a copiilor între 7 și 16 ani. Acest sondaj a descoperit că unul din opt părinți și-a lăsat copiii la vârsta de doi ani să acceseze internetul, în timp ce doar un părinte din 10 nu le-a permis copiilor să acceseze internetul până la vârsta de 10 ani.

Peste 71% dintre acești părinți au declarat, de asemenea, că au renunțat să supravegheze utilizarea online atunci când copilul a împlinit vârsta de 14 ani. În Statele Unite, 72% dintre cazurile de copii dispăruți care au început online sunt centrate în jurul copiilor sub 15 ani.

Utilizare secretă

Mulți părinți au intenții și implicare bune, dar Fundația Kidsafe oferă detalii despre care 32% dintre adolescenți sunt în continuare capabili să ascundă sau să șteargă istoricul de navigare. Un alt 16% dintre adolescenți au deschis rețele de socializare sau profiluri de e-mail fără cunoștința părinților.

De multe ori, când copiii deschid aceste conturi secrete, ei se află în legătură cu vârsta lor, care atrage atenția din partea copiilor mai mari și a adulților.

Atenție sexuală

Potrivit Centrului Național pentru Copii Disparți și Exploatați, 15% dintre copiii între 10 și 17 ani au fost solicitați conținut sexual online. Autoritățile au eliminat peste 90.000 de prădători sexuali de pe diferite site-uri.

Majoritatea acestor site-uri sunt site-uri de social media. Atunci când investighează cum au găsit victimele locația exactă a infractorilor sexuali. 26% au găsit zona utilizând postările de socializare ale unei persoane. Departamentul șerifului din Santa Clara, CA spune că rata solicitării crește cu 1000% în fiecare lună.

Informatii publice

În SUA, s-a constatat că doar 62% dintre adolescenți și-au setat profilul de Facebook la privat. 17% dintre adolescenți au toate informațiile destinate publicului. Această setare permite tuturor să vadă toate postările, informațiile de contact și locația.

Resurse – Statele Unite

 • Securitate prin cablu – Acest site web este primul grup de siguranță, ajutor și educație.
 • NetSmartz – Acest site introduce Clicky și Internet Outlaws care solicită copilului dvs. să li se alăture pentru jocuri distractive și educative..
 • Teen Angels – între 13 și 18 ani, care sunt pregătiți special în confidențialitate online, securitate și securitate voluntară pentru a conduce acest site.
 • Compania Walt Disney – Walt Disney a creat acest site pentru a ajuta părinții să vorbească cu copiii lor despre utilizarea și siguranța online.

Canada

Canada este similară cu alte țări de pe această listă atunci când vine vorba despre amenințările cu care se confruntă copiii lor.

Snapchat

Aplicația Snapchat poate fi etichetată drept cea mai populară aplicație folosită de copii astăzi. 50% dintre toți copiii între 16 și 19 ani din întreaga lume folosesc Snapchat lunar, în timp ce doar 40% dintre adolescenții canadieni îl folosesc. Aceste statistici fac Snapchat mai popular decât Facebook Messenger și WhatsApp.

Utilizarea telefonului inteligent

AVG a efectuat un sondaj prin care a invitat părinți din diferite țări, inclusiv Canada, să răspundă la întrebări despre utilizarea smartphone-ului în rândul copiilor. A găsit câteva fapte interesante. Mulți copii știu să folosească un smartphone înainte să știe să scrie. 89% dintre copiii între 6 și 9 ani sunt activi online.

Acces la internet

MediaSmarts din Canada a efectuat un sondaj care a relevat că 99% dintre copiii cu vârsta școlară au acces online în afara școlii. 40% dintre acești studenți dorm cu telefoanele mobile. 35% dintre copiii între 9 și 16 ani folosesc smartphone-uri pentru a accesa internetul, în timp ce alții folosesc tablete și laptopuri.

Profiluri online

În grupul de vârstă între 15 și 16 ani, 90% dintre studenți spun că au cel puțin un profil de socializare. În grupa de vârstă între 11 și 12 ani, 40% spun că o fac. Acest fapt este șocant, având în vedere restricția de vârstă de 13 ani pentru majoritatea site-urilor de rețea socială.

pericolele

Aproape jumătate dintre adolescenții canadieni au văzut o formă de imagine sexuală în ultimul an. Aproape 35% dintre fetele canadiene declară că au întâlnit un tip de conținut dăunător sau urât.

Insuficiența părinților

Cea mai mare greșeală pe care o fac părinții este instalarea software-ului de securitate pe laptopuri, însă nu reușesc să stabilească un tip de protecție pe smartphone-ul copiilor lor.

Resurse-Canada

 • Centrul canadian pentru protecția copilului Inc – O sursă excelentă pentru a afla despre siguranța internetului și cum să-ți protejezi copilul.
 • Guvernul Canada – Acest site web vă ajută să alegeți telefonul mobil adecvat.
 • Royal Canadian Mounted Police – Poliția Montată oferă câteva fapte interesante despre securitatea online și cyberbullying.
 • Știri globale – Acest site de știri are un articol despre tineretul canadian și internetul.
 • LIFE – Acest articol vorbește despre un studiu care a arătat copiilor să învețe să folosească smartphone-uri înainte de a scrie.
 • Consiliul de securitate Canada – Această listă vă poate ajuta să stabiliți reguli de siguranță online pentru copiii dvs..

Irlanda

Copiii din Irlanda sunt bine conectați la fel ca majoritatea economiilor avansate.

Rețele sociale

Ca și în Canada, Snapchat este utilizat de 40% dintre adolescenții din Irlanda, ceea ce îl face mai popular decât Facebook și WhatsApp în Irlanda. Kik Messenger este o altă aplicație populară din Irlanda. Popularitatea acestei aplicații provine probabil din capacitatea de a trimite mesaje în mod anonim.

O altă aplicație îndoielnică populară în Irlanda în Ask.fm. Această aplicație permite utilizatorilor să folosească un format de întrebări și răspunsuri și a fost asociată cu problemele de intimidare și sinucideri din diferite țări.

Copiii care accesează internetul

Irlanda a participat la un studiu comandat de Comisia Europeană, numit Net Children Go Mobile. Acest studiu a inclus un total de șapte destinații europene. În Irlanda, acest studiu a descoperit că 35% dintre copiii între 9 și 16 ani foloseau smartphone-uri, 29% foloseau laptopuri și 27% foloseau tablete pentru a accesa internetul.

De asemenea, a constatat că 60% din consumul de internet s-a întâmplat acasă, dar 46% dintre acești studenți accesau web-ul dintr-un dormitor singur, fără supraveghere. Aceste statistici sugerează că mulți copii accesează internetul fără control parental standard.

La fel ca în Canada, 90% dintre tinerii Irlandei între 15 și 16 ani au un profil de social media, iar 40% dintre cei 11-12 ani.

Utilizarea smartphone-urilor

Având în vedere pericolele asociate smartphone-urilor și incapacitatea de a supraveghea în orice moment, ar putea fi indicat să oferiți copiilor sub 13 ani un telefon mobil mai de bază.

Resurse – Irlanda

 • Net Children Go Mobile – Acest site este site-ul oficial al studiului Comisiei Europene.
 • Hotline.ie– Acest sfat pentru siguranța site-ului și o varietate de alte informații utile despre internet.
 • Webwise.ie-Acest site web oferă informații gratuite, sfaturi și educație despre siguranța internetului.
 • Departamentul de Justiție și Egalitate – Acest site web găzduiește diviziunea guvernului care urmărește săvârșirea criminalității informatice.

Noua Zeelanda

Chiar dacă, Noua Zeelandă este izolată fizic, nativii sunt la fel de conectați ca orice altă economie avansată.

Rețele sociale

În Noua Zeelandă, aproximativ 50% dintre copiii între 16 și 19 ani utilizează Snapchat. Recent, Agenția de Transport din Noua Zeelandă a găsit Snapchat extrem de util atunci când vizau consumatorii de droguri despre pericolele asociate conducerii în timpul consumului de droguri.

Cu acest nivel de utilizare, este necesară o discuție deschisă și pozitivă cu copiii dvs. despre site-uri precum Snapchat, Kik Messenger, Ask.fm etc. Copiii dvs. trebuie să înțeleagă pericolele asociate cu aceste tipuri de site-uri.

Accesarea Internetului

70% dintre copiii din Noua Zeelandă cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani sunt conectați. În 2000, 22% din populația din Noua Zeelandă era online. Acest număr a crescut la 86% până în 2012. 80% dintre 15 și 16 ani și 40% dintre 11 și 12 ani au un profil de social media.

Pericolele smartphone-urilor

Aproximativ 35% dintre copiii între 9 și 16 ani folosesc un smartphone pentru a accesa internetul. Celălalt 65% folosește mai ales laptopuri și tablete, mai degrabă decât desktop. Puteți accesa aceleași informații pe un smartphone ca o tabletă sau laptop, dar există un software de securitate mult mai puțin pe smartphone-uri în comparație cu laptopurile și tabletele.

Resurse – Noua Zeelandă

 • Statistici Noua Zeelandă – Acest articol explorează un studiu despre utilizarea internetului din Noua Zeelandă.
 • Poliția din Noua Zeelandă – Poliția din Noua Zeelandă oferă câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați copilul în siguranță online.
 • Familii Kiwi – Un articol excelent despre siguranța internetului.
 • Internet World Stats – O listă compilată cu date despre utilizarea internetului din Noua Zeelandă.

Calculatoare pentru copii

Dacă doriți să aflați despre lume, să interacționați cu ceilalți și să vă distrați, ar trebui să încercați internetul. Web-ul mondial a devenit o parte vitală a vieții atunci când vine vorba de muncă și de cercetare. Aceste fapte îi determină pe părinți să-și încurajeze copiii să învețe cum să folosească internetul.

Similar cu lumea reală, internetul poate fi plin de personaje și situații nesigure, inutile și nesănătoase. Imaginile violente și conținutul sexual explicit sunt doar două exemple ale tipurilor de articole pe care copiii nu ar trebui să le aibă acces.

De cele mai multe ori îți poți proteja copilul de lumea reală. Totuși, lucru înfricoșător este că, spre deosebire de lumea reală, internetul este la doar câteva clicuri de copilul tău. Acest fapt înseamnă că părinții trebuie să modeleze cu atenție experiențele pe care copiii le au online. Este esențial să vă amintiți că trebuie să vă faceți griji pentru mai mult decât doar filtrarea conținutului.

Experiență de internet prietenoasă cu copiii

Când încercați să vă asigurați că copilul dvs. are o experiență de internet prietenoasă cu copilul, ar trebui să urmăriți o varietate de obiective diferite. Aceste obiective pot fi împărțite în obiective pozitive și negative. Cele negative sunt în jurul elementelor de blocat, de cenzurare sau de filtrare, iar obiectivele pozitive sunt centrate în jurul elementelor pentru a susține, încuraja sau promova.

Unele obiective negative includ:

 • Cenzurarea sexului, violenței și a altui conținut obiectabil
 • Protejarea copilului de prădătorii adulți
 • Protejați-vă copilul de intimidarea de la semeni
 • Dezactivarea achizițiilor în aplicație și alte modalități de a cheltui bani online
 • Oprirea copilului de la eliminarea securității computerului

Unele obiective pozitive includ:

 • Promovarea educației și învățării
 • Încurajarea și susținerea prieteniei online sănătoase
 • Ajutarea copiilor dvs. să devină fluentă și confortabilă cu tehnologia

Jump Over Technology Hangups

Când vine vorba de tehnologie, părinții au fost cunoscuți să spună câteva lucruri interesante, inclusiv:

„Știu mai puțin despre tehnologie decât copilul meu.”

„Vechiul meu de șapte ani m-a învățat cum să folosesc internetul.”

„Copiii sunt extrem de deștepți în ceea ce privește calculatoarele, deoarece sunt pe ele tot timpul”.

Dacă citiți între rândurile acestor zicale, este posibil să vă dați seama că o întrebare (frica) este pânditoare. Uneori se vorbește despre această frică, dar alteori, părintele o ține la el sau la sine:

„Îmi pot proteja copilul când sunt online? Copilul știe mai multe decât mine! El sau ea poate ocoli orice filtru pe care l-am pus pe internet. De ce chiar deranjează? Ce se poate face?”

Această atitudine poate fi înfrântă și inutilă, dar poate fi și periculoasă. Lucrul bun este că aceste idei sunt construite pe presupuneri defecte.

Copiii sunt cu adevărat mai deștepți în ceea ce privește tehnologia?

Răspunsul la această întrebare este poate. Unii copii sunt strălucitori, iar atunci când aceste tipuri de copii se implică în tehnologie sau computere, poate fi o excepție în care copilul este de fapt mai inteligent decât părintele despre tehnologie. Cu toate acestea, este adevărat că majoritatea copiilor din ziua de azi nu cresc pentru a fi Computer Science sau programatori.

Această credință provine probabil de la faptul că majoritatea copiilor utilizează mai mult computerul și tehnologia, dar acest lucru nu înseamnă că un copil a avut o înțelegere completă a modului în care funcționează acele calculatoare și tehnologie..

Când utilizați ceva în fiecare zi, se poate părea că sunteți un expert în acel articol. Conduceți o mașină, deschideți un frigider și vă deblocați ușa din față, probabil în fiecare zi.

Aveți o înțelegere profundă a modului în care funcționează o mașină, un frigider sau o blocare a ușii? Dacă vreunul dintre aceste elemente s-a rupt, îl puteți remedia? Copilul dvs. poate avea aceleași răspunsuri la aceste întrebări despre tehnologie și computere.

Securitatea imbatabilă poate fi posibilă

Sperăm că aceste afirmații îi fac pe părinți să realizeze că, chiar dacă copilul este cu adevărat excelent cu tehnologia, puteți crea totuși un mediu online sigur pe care copilul nu îl poate ocoli. De asemenea, este posibil să oferim un mediu sigur pentru acei copii excepțional de strălucitori și cu cunoștință.

Scăpați de crizele parentale

Mulți părinți au încă acces la siguranța online a copiilor lor chiar și după ce și-au dat seama de această tehnologie. O varietate de părinți se simt în continuare lipsiți de speranță și că accesul la conținutul dăunător va ajunge la copil indiferent, dar această afirmație este total greșită.

Conteaza

Treci prin toate problemele pentru a oferi un mediu online sigur, dar copilul tău încă vizionează filme murdare la o casă de prieteni, joacă un joc video violent, vorbește cu străini, etc. Totuși merită și contează!

Unul dintre cele mai mari motive pentru care contează este exemplul pe care îl setați. Vă permiteți clar copilului dvs. ce este și ce nu este potrivit.

Un alt motiv este că a vedea sau vizita conținut nociv din când în când este complet diferit de a invita zilnic materialul periculos. Accesul la acest tip de informații poate deveni un obicei sau chiar o dependență.

Toată lumea participă la comportamente nesănătoase cu ocazie, cum ar fi consumul de alimente rele și consumul de prea mult alcool. Aceste comportamente devin periculoase doar atunci când sunt normalizate ca comportamente acceptabile.

Poate fi aproape imposibil să împiedici copilul să se angajeze în anumite comportamente nesănătoase. Cu toate acestea, puteți evita ca acesta să devină o parte obișnuită din viața de zi cu zi a copilului.

Promovarea consumului de calculator prietenos cu copilul

Cu câțiva pași simpli, puteți promova o utilizare bună și sigură a computerului fără prea multe dificultăți.

Mediu de calcul sigur

Primul pas este consolidarea unui mediu de calcul sigur. O singură aplicație sau un program de filtrare a conținutului nu este suficient. Trebuie să eliminați accesul administrativ de la copilul dvs. dacă doriți să îl opriți pe copilul dvs. să ocolească cu adevărat controalele parentale.

Cu toate sistemele de calcul semnificative de astăzi (Mac, Linux și Windows), puteți configura un utilizator separat. Puteți configura două autentificări. Unul va fi un utilizator individual, iar celălalt va fi contul de administrator. Contul de administrator va fi protejat de parolă. Vă rugăm să nu scrieți parola, deoarece copilul dvs. o va găsi.

În timp ce copilul dvs. utilizează contul individual de utilizator, el sau ea nu poate instala nici o aplicație nouă fără aprobarea dvs. Această procedură nu va permite, de asemenea, aplicațiile care vor ocoli controalele parentale și orice filtre de conținut. De asemenea, este posibil să controlați conținutul pentru smartphone-uri.

Mai jos sunt câteva link-uri unde veți găsi instrucțiuni pentru a configura un cont separat pentru copii:

 • Windows 10
 • Chromebook
 • MAC OS X
 • Linux
 • Smartphone-uri

Navigare pe internet pentru copii

Următoarea secțiune va include câteva browsere individuale create pentru a ajuta copiii în siguranță. În această secțiune sunt incluse pluginuri populare pentru browsere. În cele din urmă, vor fi discutate browserele destinate copiilor cu nevoi speciale.

Navigatoare prietenoase pentru copii

Un browser special care conține o interfață distractivă asemănătoare desenului animat ar trebui să fie utilizat pentru copii sub 8 ani. Această interfață va acorda acces numai la conținut adecvat vârstei.

Zoodles și Kidoz sunt două browsere speciale care pot fi de ajutor, dar trebuie totuși să fii atent. Uneori, unele sunt etichetate educativ, dar nu sunt bune pentru copilul tău. Dacă copilul dvs. nu are voie să privească desene animate toată ziua, atunci nu trebuie să li se permită să se joace pe computer toată ziua.

Monitorizare și filtrare

Pe măsură ce copiii îmbătrânesc, vor trece probabil la browsere precum Chrome sau Firefox. Majoritatea copiilor de doisprezece ani nu doresc un browser care să semene cu un desen animat. La această vârstă, adolescenții și adolescenții au nevoie de experiență reală cu computerul. Este, de asemenea, momentul în care vor începe să caute activ lucruri evitate cel mai bine.

Un program de filtrare a conținutului este următorul pas pentru această grupă de vârstă. Unele opțiuni comune includ:

 • OpenDNS – Acest program de filtrare a conținutului este folosit de o varietate de companii pentru a filtra conținutul angajaților. Este incredibil de ușor de configurat pe orice computer sau laptop.
 • NetNanny – Acest sistem este probabil cel mai popular filtru de acasă. Sunt în afaceri din 1996 și au recenzii excelente.
 • X3Watch – Acest filtru este utilizat în special pentru a păstra porno. Acesta a fost inițial creat ca o modalitate de a ajuta adulții să depășească dependența de porno.
 • K9– Acest filtru este unul dintre cele mai populare filtre utilizate de școli. Este un program software gratuit care nu doar filtrează, dar oferă control parental.

Nevoi speciale

O gamă largă de copii au nevoi speciale care îi limitează de la capacitatea de a se angaja într-o experiență productivă online. Unele instrumente utile pentru a face internetul un loc mai primitor pentru copiii cu nevoi speciale includ:

 • Deschide Dyslexic – Acest plugin pentru Chrome schimbă conținutul paginii într-un font conceput pentru dislexie. Open Dyslexic este liber de utilizat pentru uz personal, de afaceri sau educațional.
 • Dyslite – Acest plugin este similar Open Dyslexic, dar oferă o varietate mai largă de fonturi. Compania percepe pentru utilizarea acestui plugin.
 • WebbIE– Acest browser a fost creat pentru nevăzători și cu deficiențe de vedere. Acesta a fost proiectat pentru a lucra cu elemente precum cititoarele de ecran și software de tip text-to-speech.

După ce ați examinat toate pericolele internetului, în cele din urmă, trebuie să vă amintiți că, în general, internetul este un lucru pozitiv pentru copiii dvs. Poate îmbogăți viața copilului tău în moduri în care nimic altceva nu poate. Cu toate acestea, trebuie să le păstrați întotdeauna în siguranță, desigur. Sperăm că acest ghid vă va ajuta să vă oferim instrumentele pentru a vă putea proteja copilul în timp ce deschideți liniile de comunicare.

Actualizat ultima dată pe 19 aprilie 2020

Bună, eu sunt Ludovic. Am creat acest site ca o resursă de consum pentru a ajuta colegii canadieni să înțeleagă mai bine lumea în schimbare a securității cibernetice. Înainte de a crea această resursă am văzut două probleme fundamentale cu industria de confidențialitate a consumatorilor B2B. În primul rând, educația – majoritatea oamenilor nu își dau seama de importanța propriilor date. În al doilea rând, practici nefaste de marketing – există o gamă largă de soluții de securitate proclamate de la sine care nu fac altceva decât intermedierea datelor utilizatorului fără consimțământ.

Trimite un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

cometariu

Nume *

E-mail *

website

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map