De snelste VPN-services van 2020

Het maakt niet uit waarvoor je een VPN wilt gebruiken, één ding moet snel zijn.


U kunt vaak andere tekortkomingen omzeilen. Maar als een VPN uw internetverbinding vertraagt ​​tot inbelmodemsnelheden, hoe nuttig is het dan eigenlijk voor alles?

U zult het niet alleen veel minder snel gebruiken, maar u zult het waarschijnlijk ook elke keer vervloeken. Het is goed verspild geld.

Het komt erop neer, of u nu uw favoriete programma overal wilt streamen, uw online activiteiten privé wilt houden of uw internetverbinding wilt beveiligen, slechts één van de snelste VPN-providers zal het doen.

Overzicht van de snelste VPN’s

Op basis van mijn snelheidstests vindt u hieronder een korte samenvatting van de snelste VPN-services die momenteel beschikbaar zijn.

Ik zal natuurlijk verderop bij elke provider veel dieper ingaan. Ik zal ook ingaan op hoe de tests precies worden uitgevoerd en waarom bepaalde delen van de resultaten mogelijk relevanter voor u zijn dan andere.

Maar voor het geval u alleen om een ​​overzicht op hoog niveau geeft …

 1. PureVPN

  Recente hardware-upgrades naar het enorme netwerk van PureVPN maakten ze tot de snelste VPN die er is, met stabiele snelheden op alle locaties. Hun vermogen om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud, waaronder Netflix, is ongeëvenaard.

 2. CyberGhost

  Consequent een van de snelste VPN’s, plaatst CyberGhost nummers niet ver van die van PureVPN. Naast toppunten voor beveiliging en privacy, deblokkeren ze ook de meest populaire streamingdiensten.

 3. NordVPN

  Om niet te worden overtroffen door hun concurrenten, is NordVPN een andere uitstekende keuze voor het bekijken van high-definition video en snel downloaden, om nog maar te zwijgen over het veilig en beveiligd online blijven.

 4. Surfshark

  Surfshark streefde naar snelheid en beveiliging toen ze een paar jaar geleden op de markt kwamen en op beide punten meer dan waar maakte. Een geweldige VPN om ook te streamen.

 5. ProtonVPN

  Naast het publiceren van eersteklas snelheidstestresultaten, is het servernetwerk van ProtonVPN ook een van de veiligste.

 6. ExpressVPN

  ExpressVPN, een gevestigde VPN-service, heeft een groot, volwassen servernetwerk dat veel beter scoort dan gemiddeld op het gebied van prestaties.

 7. VyprVPN

  Een van de weinige providers die hun hele netwerk bezitten. Dat houdt niet alleen de servers van VyprVPN veilig, maar stelt ze ook in staat om te optimaliseren voor snelheid – wat ze heel goed doen.

Waarom VPN-snelheid belangrijk is

Sommigen van ons gebruiken een VPN als extra beveiligingslaag op openbare Wi-Fi – anderen voor privacy. Mogelijk bent u op zoek naar een BBC iPlayer VPN of een VPN waarmee u Netflix overal ter wereld kunt deblokkeren.

Er is één gemeenschappelijk kenmerk nodig voor al deze activiteiten, en dat is een goede netwerksnelheid.

Waarom goede prestaties een must zijn voor het streamen van video, is waarschijnlijk duidelijk. Zonder dit zal je ofwel een korrelige puinhoop bekijken of erger, je moet elke 30 seconden een paar keer diep ademhalen terwijl je wacht tot de video is gebufferd.

Wanneer u BitTorrent of een ander P2P-netwerk via een VPN gebruikt om bestanden te downloaden, is snelheid ook duidelijk van belang. Weinigen van ons willen uren wachten voordat een download is voltooid, terwijl dit slechts enkele minuten duurt.

En zelfs wanneer u gewoon op internet surft, gebruikt u een VPN om uw verbinding op een openbaar wifi-netwerk te beveiligen of om te voorkomen dat uw internetprovider al uw bewegingen online volgt. Zonder twijfel is snel beter. Ik ben alleen bereid zo lang te wachten op het laden van een eenvoudige website.

VPN-snelheid is belangrijk omdat, zonder deze, uw internetervaring veel minder plezierig zal zijn.

Wat de VPN-prestaties beïnvloedt

Er zijn een aantal factoren die de snelheid van uw VPN-verbinding aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Terwijl andere bestaan, zijn dit de grote waar we op moeten letten.

 • Locatie van VPN-server

  Bovenaan de lijst met dingen die van invloed zijn op VPN-snelheden is de fysieke locatie van de server waarmee u verbinding wilt maken.

  Wanneer we een VPN gebruiken, moeten onze gegevens de VPN-server passeren voordat ze hun uiteindelijke bestemming bereiken. Hoe meer de server uit de weg is, hoe verder onze gegevens moeten reizen.

  In computernetwerken is afstand geen vriend van snelheid en de kans is groot dat een toename ervan uw verbinding vertraagt.

  Dichtere servers zijn daarom doorgaans beter.

  Dit is de reden waarom de snelste VPN-services over het algemeen grote netwerken hebben. Ze kunnen u een serverkeuze in de buurt bieden, ongeacht uw locatie.

 • VPN-server laden

  Een ander ding dat de prestaties van uw VPN kan beïnvloeden, is de serverbelasting.

  Serverbronnen zoals de CPU, het geheugen en de bandbreedte worden gedeeld door iedereen die er momenteel gebruik van maakt. Hoe meer mensen zijn verbonden met een server, hoe kleiner het deel van de bronnen die aan u zijn toegewezen.

  Dus over het algemeen geldt: hoe lager de serverbelasting, hoe sneller uw VPN-verbinding.

  Ook hier zullen snellere VPN’s meer servers draaien dan langzamere services. Door dit te doen, kunnen ze gebruikers op hun netwerk goed in evenwicht houden, waardoor ze op elke locatie een betere ervaring hebben.

 • Versleuteling

  Een van de beste eigenschappen van een VPN is dat het de verbinding tussen je apparaat en de VPN-server versleutelt.

  Helaas is versleuteling niet gratis.

  Het kost aan beide kanten rekenkracht – de ene kant versleutelt, de andere kant ontsleutelen. En hoe sterker de coderingsstandaard, hoe duurder de berekening.

  Maar sterke codering is niet altijd nodig.

  Neem bijvoorbeeld streaming geo-geblokkeerde video. Daar is beveiliging meestal niet zo belangrijk. Kiezen voor 128-bits codering boven 256-bits codering zou de snelheid van uw VPN moeten verhogen, vooral op lagere apparaten.

  Alle VPN-providers die echt om prestaties geven, moeten u de versleutelingsniveaus laten aanpassen.

 • Protocol

  Net als bij codering, zal de keuze van het VPN-protocol de verbindingssnelheden beïnvloeden.

  Sommige protocollen zijn sneller dan andere. OpenVPN is bijvoorbeeld sneller dan L2TP. Zelfs binnen het OpenVPN-protocol heb je meestal de keuze tussen TCP en UDP, waarbij de laatste doorgaans beter presteert.

  Net als bij versleuteling, zou een snelheidsgerichte VPN u moeten laten kiezen uit meerdere protocollen, waardoor het mogelijk wordt om uw verbindingssnelheden te verbeteren boven wat de standaard biedt.

Uiteindelijk zou elke snelle VPN u in staat moeten stellen de bovenstaande factoren aan te passen, zodat u er de best mogelijke prestaties uit kunt halen. En inderdaad, alle providers die in dit artikel worden genoemd, doen dat.

Hoe de snelheidstests worden uitgevoerd

Elke VPN-service die ik bekijk, wordt getest met een Windows 10-laptop die met een Cat6-ethernetkabel op mijn internetmodem is aangesloten. Ik gebruik een glasvezel 500 Mbps down en 100 Mbps up internetverbinding.

Baseline snelheidstestresultaten zonder VPN-verbinding

Die download- en uploadnummers zijn hoger dan wat elke VPN-provider momenteel kan evenaren. Dit betekent dat de resultaten van de snelheidstest niet worden beperkt door mijn eigen internet – ze onthullen de daadwerkelijke prestaties van elke VPN-server.

Stel je voor dat ik in plaats daarvan een down-verbinding van 50 Mbps heb gebruikt. 50 Mbps zou de absolute maximale downloadsnelheid zijn die elke VPN-provider mij zou kunnen geven. We zouden nooit weten of downloads van 80 Mbps mogelijk zijn.

Maar door te testen met een snellere internetverbinding, kunnen we dat ontdekken.

Elke test bestaat uit twee snelheidstests. De ene loopt over een VPN-verbinding, de andere zonder.

De eerste toont de prestaties van de VPN. De laatste bevestigt dat de resultaten niet werden afgedekt door mijn internetverbinding, wat in theorie mogelijk zou kunnen zijn op verder weg gelegen serverlocaties.

Ik voer meerdere snelheidstestparen op verschillende momenten van de dag uit en gebruik verschillende servers. Als u dit doet, houdt u rekening met mogelijke periodes van zware netwerk- en VPN-serverbelasting.

OpenVPN over UDP is mijn favoriete protocol.

De snelste resultaten van de runs zijn wat ik gebruik.

Wat tools betreft, worden de tests uitgevoerd met Speedtest.net en TestMy.net. Een andere goede optie waarmee ik momenteel niet aan het testen ben, maar later kan toevoegen, is SpeedOf.Me.

Welke servers worden getest

De eerste server die ik test, zou in theorie de snelste VPN-verbinding moeten zijn die ik kan krijgen. Het moet een optimale combinatie zijn van nabijheid en belasting.

Vrijwel elke VPN-client heeft een optie om deze servers automatisch voor u te selecteren.

Ik voer ook snelheidstests uit op Amerikaanse, Britse, Canadese, Australische, Nederlandse, Duitse en Franse servers – ervan uitgaande dat de VPN-provider dat land natuurlijk ondersteunt. Dit zijn de zeven meest populaire locaties onder VPN-gebruikers.

Kortheidshalve vindt u op deze pagina slechts een greep uit de resultaten. Elke provider heeft echter een speciale pagina waar ik alle acht runs laat zien en bespreken.

De tijdfactor

Een waarschuwing om te onthouden is dat ongeacht wat de resultaten van een VPN-snelheidsvergelijking zeggen, de werkelijke prestaties altijd zullen verschillen, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Er is helaas geen oplossing voor.

Hoe meer mensen tegelijkertijd verbinding maken met een VPN, hoe langzamer het zal zijn. Maar met een goede service zou de vertraging minimaal moeten zijn.

U kunt doorgaans rond het avondeten of vroeg in de avond een minder dan optimale verbinding verwachten dan om 4 uur ‘s nachts.

Evenzo, als er een groot evenement plaatsvindt – een evenement dat veel mensen streamen (bijvoorbeeld een groot WK-spel of de Super Bowl) – mag je ook geen top VPN-snelheden verwachten.

De snelste VPN-providers

Hieronder vindt u de lijst met de best presterende VPN-providers zoals bepaald door mijn snelheidstests. Alle VPN’s worden periodiek opnieuw getest om er zeker van te zijn dat de resultaten up-to-date zijn.

1. PureVPN

PureVPN-logo

Recente enorme upgrades naar hun servernetwerk hebben PureVPN naar de top van de snelste VPN-ranglijst gebracht met een beste downloadsnelheid van 112,6 Mbps en een uitstekend getest locatiegemiddelde van 93,6 Mbps.

Snelheidstestresultaten voor PureVPN's snelste server

De PureVPN-snelheidstestpagina toont de resultaten voor alle geteste locaties.

Naast hun nieuw gevonden snelheid, bezit PureVPN ook de opscheppen over het aantal serverlocaties, met hardware in maar liefst 131 landen en 160 steden.

Er zijn in het verleden wat privacykwesties geweest rond PureVPN, maar ook daar hebben ze het opgevoerd. Vanaf september 2019 zijn ze een onafhankelijk geverifieerde zero-logging-provider.

PureVPN is ook zeer consistent in het vermogen om geografisch geblokkeerde inhoud te ontgrendelen. Beginnend met US Netflix en de BBC iPlayer, ondersteunen ze bijna 70 kanalen en services over de hele wereld.

En met een prijs die veel concurrenten ondermijnt – vooral als u profiteert van een PureVPN-coupon – en een geld-terug-garantie van 31 dagen, is er weinig reden om deze provider niet serieus te overwegen.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

SNELSTE VPN: Dankzij de uitstekende snelheden van PureVPN hoeft u zich nooit zorgen te maken over pixelvorming of buffering bij het streamen van uw favoriete programma’s. Ze zijn ook super betaalbaar.

2. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Met een beste downloadsnelheid van de server van 103,1 Mbps en een gemiddelde download van 82,0 Mbps op alle geteste locaties, plaatst CyberGhost de op één na snelste resultaten van alle VPN-providers.

Snelheidstestresultaten voor de snelste server van CyberGhost

Zie mijn volledige CyberGhost-snelheidstestresultaten voor alle cijfers.

Snelheid is echter niet het enige sterke punt van CyberGhost. Ze leveren ook bijna overal elders.

Dankzij een recente en vrij aanzienlijke uitbreiding van hun netwerk biedt CyberGhost nu een heleboel verbindingsopties – 7159 servers in 90 landen.

Ze zijn een privacyvriendelijke provider, dankzij een vestigingsplaats in Roemenië en een strikt zero-logging-beleid.

De software is gemakkelijk te gebruiken en implementeert alle beveiligingsfuncties die u kunt verwachten. Van een VPN-kill-schakelaar en DNS-lekbescherming tot eersteklas versleutelingsalgoritmen en -protocollen – het is er allemaal.

CyberGhost is ook een uitstekende service voor het deblokkeren van de meeste streamingdiensten, waaronder US Netflix en de BBC iPlayer. P2P wordt natuurlijk ook ondersteund.

Niet tevreden dat het een van de snelste VPN’s op de lijst is, is CyberGhost ook een van de goedkoopste.

En met de beste 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie in de branche – waarvan de lengte spreekt over het geloof van het bedrijf in de kwaliteit van hun service – heb je genoeg tijd om ze uit te proberen.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

STREAMEN ZONDER BUFFER: CyberGhost is een zeer snelle VPN die direct uit de doos werkt zoals verwacht. Met een heleboel functies, een uitstekende prijs en een lange geld-terug-garantie, kan dit een provider niet mis gaan.

3. NordVPN

NordVPN-logo

Niet ver van de top twee providers is NordVPN – met 91,4 Mbps beste downloadsnelheden voor servers en een getest locatiegemiddelde van 69,1 Mbps. Beide zijn nummers om rekening mee te houden.

Snelheidstestresultaten voor NordVPN's snelste server

Zie mijn NordVPN snelheidstestpagina voor alle nummers.

Met meer dan 5600 servers in 58 landen is de serverlijst van NordVPN een van de grootste die er zijn.

Privacy is ook altijd een prioriteit geweest voor in Panama gevestigde NordVPN.

Ze hebben niet alleen een luchtdichte no-logging-beleid, maar ze bieden u ook tal van tools om u te helpen anoniem online te blijven. De lijst bevat zelfs dingen die maar weinig andere providers implementeren, zoals een dubbele VPN, Tor over VPN en verduisterde servers.

En ondanks dat het boordevol functies zit, is de client-app nog steeds ongelooflijk intuïtief in gebruik.

NordVPN staat torrenting toe op al hun servers. Ze deblokkeren ook uitstekend Netflix en inderdaad zowat elke andere populaire streamingdienst.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

EEN DICHTE DERDE: De prestaties van NordVPN zijn zo goed als mogelijk. Voeg daarbij een groot servernetwerk en een sterke focus op privacy en beveiliging, en je hebt een VPN die het allemaal doet.

4. Surfshark

Surfshark-logo

Sinds Surfshark iets meer dan twee jaar geleden de VPN-markt betrad, hebben ze bijna alles goed gedaan, zoals blijkt uit hun uitstekende beoordeling. Dit omvat natuurlijk prestaties.

In mijn laatste tests plaatste Surfshark resultaten van 86,8 Mbps voor de beste serverdownloads en een getest locatiegemiddelde van 64,3 Mbps.

Snelheidstestresultaten voor Surfshark's snelste server

De volledige Surfshark snelheidstestresultatenpagina bevat alle acht geteste locaties.

Ondanks dat het relatief nieuw is, maakt Surfshark’s netwerk indruk. Het omvat momenteel meer dan 1040 VPN-servers in 63 landen.

Surfshark heeft vanaf het begin besloten dat ze een niet-logging-provider zouden worden en doen het geweldig. Werken vanuit privacyvriendelijke Britse Maagdeneilanden helpt ook.

De clientsoftware is gemakkelijk te gebruiken, met tal van beveiligings- en privacyfuncties.

Onlangs heeft Surfshark zelfs iets geïmplementeerd genaamd Camouflage Mode. Het zorgt ervoor dat niemand – zelfs niet uw internetprovider – kan zien dat u een VPN gebruikt.

Had ik al gezegd dat Sufshark de enige provider in deze lijst is waarmee je een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd kunt verbinden?

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

SNEL EN BETAALBAAR: Eenvoudig te gebruiken, veilig en veel sneller dan je gemiddelde VPN, Surfshark is ook heel gemakkelijk voor de portemonnee. Geen enkele andere topleverancier geeft u zoveel voor zo weinig.

5. ProtonVPN

ProtonVPN-logo

Voor een VPN die zich voornamelijk richt op privacy en beveiliging, plaatst ProtonVPN enkele indrukwekkende resultaten van snelheidstests. Hun aantallen – 86,1 Mbps downloads op de beste server en een 67,2 Mbps getest gemiddelde – zijn nek aan nek met Surfshark.

Snelheidstestresultaten voor de snelste server van ProtonVPN

De ProtonVPN-snelheidstestpagina heeft de nummers voor alle andere locaties.

De resultaten zijn consistent over het servernetwerk van ProtonVPN, dat een zeer respectabele 63 locaties in 44 landen omvat.

Wat ProtonVPN ook bijzonder maakt, is dat elk land een dubbele VPN-verbindingsoptie heeft. Zij zijn de enige VPN die dat doet.

Als online privacy u ernstig zorgen baart, kan dit de snelle provider voor u zijn.

ProtonVPN, gevestigd in het privacyvriendelijke Zwitserland, is natuurlijk ook een VPN zonder logboekregistratie.

De clientsoftware – die vrij eenvoudig te gebruiken is – bevat alle denkbare beveiligingsfuncties. Het heeft zelfs een paar handige voordelen die andere providers niet de moeite nemen om in te brengen, zoals verbindingsprofielen.

En als klap op de vuurpijl zal ProtonVPN zelfs US Netflix en Hulu deblokkeren.

Voordelen
 • Uitstekende privacy- en beveiligingsfuncties
 • Dubbele VPN aangeboden in elk ondersteund land
 • Geen logs
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Goede serverprestaties
 • Torrenting en P2P-vriendelijk
 • Biedt een gratis versie
Nadelen
 • Duur
 • Geen live chat-ondersteuning
 • P2P-servers in slechts vier landen

SNELHEID EN VEILIGHEID: ProtonVPN is een uitstekend voorbeeld van hoe hoogwaardige privacy en beveiliging niet noodzakelijkerwijs slechte prestaties betekenen – ze leveren op beide punten prachtig.

6. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Met downloadsnelheden van 68,6 Mbps voor de beste server en een gemiddelde van 48,1 Mbps over alle geteste locaties, kun je met ExpressVPN heel weinig doen.

Snelheidstestresultaten voor de snelste server van ExpressVPN

Bekijk voor meer prestatienummers de volledige ExpressVPN-snelheidstestresultaten.

ExpressVPN bestaat al sinds 2009 en heeft een zeer volwassen netwerk van meer dan 3000 servers in 95 landen.

Ze zijn een strikt niet-loggende VPN en bellen het privacyvriendelijke Britse Maagdeneilanden naar huis.

Na jaren te hebben geperfectioneerd, is de klant van ExpressVPN schoon en gebruiksvriendelijk als geen ander. Ook al zit het boordevol functies, ze zijn allemaal netjes weggestopt – als je er niets om geeft, zullen ze je nooit in de weg zitten.

ExpressVPN staat P2P-verkeer toe en, zoals ik in mijn recensie opmerkte, doet het heel goed als het gaat om het deblokkeren van Netflix en andere populaire streamingdiensten.

En als u ooit problemen tegenkomt, biedt ExpressVPN wat misschien wel de beste klantenondersteuning in de branche is. Ze hebben ook een 30-dagen-vrijblijvende geld-terug-garantie.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

GEWELDIGE ALLROUNDER: ExpressVPN doet zo ongeveer alles en doet het allemaal heel goed: snelheid, groot servernetwerk, geweldige client en uitstekende klantenondersteuning.

7. VyprVPN

VyprVPN-logo

Alleen omdat ze als laatste op mijn lijst met de snelste VPN’s staan, mag niets VyprVPN wegnemen. Hun prestaties van 58,3 Mbps downloads op de beste server en een testlocatiegemiddelde van 47,1 Mbps zetten tal van andere VPN’s te schande.

Snelheidstestresultaten voor VyprVPN's snelste server

Voor resultaten van de andere locaties, zie de VyprVPN snelheidstestpagina.

Wat vooral indrukwekkend is aan het VyprVPN-netwerk, is dat ze elk van hun servers bezitten. Dat zijn 64 landen en 73 locaties aan hardware.

Dat is geweldig voor zowel beveiliging als privacy.

Maar VyprVPN stopt daar niet alleen. Ze zijn ook een VPN zonder logboekregistratie en maken gebruik van de nieuwste en veiligste protocol- en versleutelingsstandaarden.

VyprVPN heeft zelfs hun eigen protocol geïmplementeerd, genaamd Chameleon, dat uitstekend is in het omzeilen van VPN-beperkings- of blokkeerpogingen – inclusief de geweldige firewall van China.

Naast privacy en beveiliging, doet VyprVPN ook tal van andere dingen goed. Ze laten torrenting toe en zorgen ervoor dat je geo-geblokkeerde inhoud zoals Netflix en de BBC kunt bekijken.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie geverifieerd voor volledige privacy
 • Uitstekende selectie van protocollen en coderingsinstellingen
 • Honderden servers met een grote diversiteit aan locaties
 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke client voor meerdere platforms
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer en anderen
 • Staat P2P en torrent-verkeer toe
 • Hosts eigen servers (geen derden)
Nadelen
 • Geen manier om anoniem te betalen
 • VPN-verduistering niet beschikbaar op basisplan

SNEL EN VEILIG: Met snelle servers waarmee je alles kunt doen wat je online wilt, biedt VyprVPN de internetprivacy en vrijheid die we allemaal zouden moeten hebben.

Welke VPN-snelheden zijn belangrijk wanneer

Een VPN-snelheidstest levert drie sets getallen op: download- en uploadsnelheden en pingtijd.

Afhankelijk van waar u uw VPN voor wilt gebruiken, is mogelijk slechts een subset van deze statistieken belangrijk.

Download snelheid

De downloadsnelheid geeft aan hoe snel uw apparaat gegevens ontvangt.

Als u van plan bent grote of veel bestanden (of beide) te trekken, moet u een goede downloadsnelheid tot uw prioriteit maken. Hoe hoger het is, hoe beter.

Belangrijke voorbeelden van goede kritieke VPN-downloadsnelheden zijn:

 • Gebruik van toepassingen voor het delen van bestanden zoals BitTorrent of andere peer-to-peer-netwerken
 • Streaming video – vooral in high definition
 • Toegang krijgen tot bestandshostingservices zoals Usenet

Upload snelheid

Het tegenovergestelde van downloadsnelheid, uploadsnelheid laat u weten hoe snel u gegevens naar een externe bestemming kunt verzenden.

Het maakt niet uit of u vaak grote bestanden of een aanzienlijk aantal ervan verzendt. Hoe hoger deze statistiek, hoe beter.

Voorbeelden van waar uploadsnelheden van belang zijn, zijn:

 • Maak een back-up van gegevens, zoals uw familiefoto’s, naar de cloud
 • Services voor het delen van bestanden gebruiken

Ping-tijd

Pingtijd, ook wel latentie genoemd, meet hoe lang het duurt voordat een datapakket de reis van uw apparaat via de VPN-server naar de bestemming en vervolgens weer terug maakt.

Deze statistiek wordt gespecificeerd in milliseconden.

Hoe lager de pingtijd, hoe sneller en beter de verbinding.

Latentie is cruciaal als:

 • U gebruikt realtime applicaties zoals Skype of andere VoIP-oplossingen
 • Speel online spelletjes

Hoe een snelle VPN-server te kiezen

Nadat je je snelle VPN hebt gekozen, moet je nog steeds een snelle server kiezen. Zelfs bij de snelste providers kun je een verbinding krijgen die je nooit optimale snelheden zal geven.

Houd bij het kiezen van een server rekening met de volgende criteria.

 • Nabijheid van server

  Hoe dichter de server zich fysiek bij uw locatie bevindt, hoe sneller de VPN-verbinding zal zijn.

  Als u bijvoorbeeld vanuit het VK toegang probeert te krijgen tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek, kiest u een server aan de oostkust van de VS. Als je hetzelfde probeert te doen vanuit Japan, kies er dan een aan de westkust.

  Als u de exacte locatie weet van de inhoud die u probeert te openen, kunt u ook een VPN-server in de buurt kiezen in plaats van een bij u in de buurt.

  Kortom, om de beste prestaties uit een VPN te halen, probeer zoveel mogelijk de extra afstand die gegevens nodig hebben om door de server te reizen, te verminderen..

 • Serverbelasting

  Hoe meer van ons een specifieke VPN-server gebruiken, hoe langzamer deze zal zijn. Het kiezen van een server met een lagere belasting kan het belang overtreffen van hoe dicht het bij u is.

  U heeft waarschijnlijk een snellere verbinding met een server met een belasting van 10% aan de andere kant van het land dan een server met een belasting van 95% in uw stad.

  De meeste providers laten u de huidige serverbelasting zien in hun clienttoepassingen – zeker, zowel CyberGhost als NordVPN. Kies dienovereenkomstig.

 • Wachttijd

  Soms, ondanks het kiezen van een licht geladen server in de buurt, ziet u mogelijk nog steeds langzamere dan gewenste snelheden. In die gevallen kan latentie heel goed de boosdoener zijn.

  De latentie van de VPN-server of pingtijd meet hoe lang het duurt voordat een gegevenspakket van uw apparaat naar de server en terug reist. Zwaar netwerkverkeer onderweg kan het door het dak sturen.

  Leun naar servers met lage latentie. Net als bij serverbelasting, zullen de meeste VPN-clients u de huidige nummers laten zien.

Houd er rekening mee dat elke VPN-app u de mogelijkheid biedt om automatisch te kiezen wat uw snelste server zou moeten zijn – deze wordt doorgaans zoiets als ‘Beste serverlocatie’, ‘Snelste server’ of ‘Snelle verbinding’ genoemd.

Sommige providers, zoals PureVPN, zullen zelfs een server voor je kiezen op basis van een specifiek doel, zoals torrenting of streaming video van een specifieke bron.

In mijn ervaring krijg je met die resultaten, hoewel niet altijd de allerbeste, snelheden waar je meer dan tevreden mee zou moeten zijn.

Is de snelste VPN altijd de beste

Snelheid is ongetwijfeld een cruciale factor bij het kiezen van een VPN-provider, ongeacht waarom je er een gebruikt.

Maar het hoeft niet alles te zijn.

Je kunt iets lagere VPN-prestaties verdragen ten gunste van andere functies die je nodig hebt.

Sommige van die functies zijn onder meer een betere wereldwijde distributie van servers, een groot aantal apparaten die u tegelijkertijd kunt gebruiken, robuuste beveiliging of een minimaal logboekbeleid.

Dat gezegd hebbende, onder de snelste VPN’s die op deze pagina worden vermeld, kunt u er gemakkelijk een vinden die aan meerdere – zo niet alle – van deze behoeften zal voldoen. Zowel CyberGhost als NordVPN, vink bijvoorbeeld alle vakjes aan.

Dus hoewel het soms zo lijkt, is de waarheid dat snelheid niet iets is waar je ooit een compromis over hoeft te sluiten.

Snelste VPN’s Snelle vergelijkingstabel

ProviderDownload SpeedUpload SpeedPing TimeFeaturesCost

Snelheidstest | Server lijst
112,6 Mbps46,7 Mbps21 ms
Landen:131
Servers:2070
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:5
Logboekregistratie:Verbindingsdatum, totale gebruikte bandbreedte
Plaats:Hong Kong
1 maandplan:$ 10,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,33 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:31 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, BitCoin, Alipay, belangrijke cadeaubonnen, CashU, andere cryptocurrencies, Paymetwall

Snelheidstest | Server lijst
103,1 Mbps59,6 Mbps25 ms
Landen:90
Servers:7159
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Aansluitingen:7
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
1 maandplan:$ 12,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,75 / maand
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:45 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
91,4 Mbps51,4 Mbps13 ms
Landen:58
Servers:5645
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:6
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Panama
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,49 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Overige

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
86,8 Mbps76,4 Mbps3 ms
Landen:63
Servers:1040+
Protocollen:OpenVPN, IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:Onbeperkt
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 1,99 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin, Alipay

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
86,1 Mbps58,7 Mbps20 ms
Landen:44
Servers:698
Protocollen:OpenVPN, IKEv2 / IPSec
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:2 (basis), 5 (plus), 10 (visionair)
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Zwitserland
1 maandplan:$ 5,00 / maand (Basic), $ 10,00 / maand (Plus), $ 30,00 / maand (visionair)
Jaarlijks plan:$ 4,00 / maand (Basic), $ 6,00 / maand (Plus), $ 24,00 / maand (visionair)
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
68,6 Mbps44,5 Mbps7 ms
Landen:95
Servers:3000+
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Aansluitingen:3
Logboekregistratie:Totale dagelijkse verbindingsduur, totale dagelijkse hoeveelheid gegevensoverdracht, serverlocatie
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 12,95 / maand
6 maanden plan:$ 9,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 6,67 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
58,3 Mbps48,3 Mbps29 ms
Landen:64
Servers:700+
Protocollen:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
Platforms:Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:3 (Basic), 5 (Premium)
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Zwitserland
1 maandplan:$ 9,95 / maand (Basic), $ 12,85 / maand (Premium)
Jaarlijks plan:$ 5,00 / maand (Basic), $ 2,50 / maand (Premium)
Gratis proefperiode:3 dagen
Geld terug:Nee
Betaling:Creditcard, PayPal, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me