Nord VPN versus PIA-vergelijking en beoordeling (2020)

nordvpn_logo


Steeds meer Canadezen proberen de meest betrouwbare VPN-provider te vinden. Ze doen dit omdat data hacks en inbreuken steeds vaker voorkomen. Bovendien maken ze zich zorgen over het vermogen van hun ISP en derden om hun bewegingen online te volgen.

Een VPN kan online zorgen voor beveiliging en anonimiteit, wat je ook doet. Er zijn echter veel VPN-services. Hoe weet je welke het beste bij je past??

logo voor privé-internettoegang

Het lezen van VPN-reviews is een uitstekende plek om te beginnen. Wanneer je je keuzes hebt beperkt tot slechts een paar opties, heb je nog steeds een goede manier nodig om ze te vergelijken. Daarom hebben we deze vergelijking gemaakt tussen NordVPN en Private Internet Access of PIA.

NordVPN en PIA zijn beide gerenommeerde providers die gewenste functies bieden. Desalniettemin zijn het twee verschillende bedrijven en wij zijn van mening dat NordVPN superieure diensten tussen beide biedt.

Laten we eens kijken naar NordVPN en PIA om te kijken hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

1. Snelheid

Snelheid is een kritische statistiek voor elke VPN. Dat komt omdat mensen verwachten dat hun browser in een oogwenk een website moet kunnen laden. Het gebruik van een VPN vertraagt ​​de reactietijd, maar een echt gerenommeerde VPN zorgt voor minder vertraging. Inferieure VPN’s leveren trage, frustrerende prestaties waardoor het moeilijk is om iets online te doen.

Gemiddeld zien we graag dat het percentage dat een VPN uw snelheid vertraagt, rond de 10 procent ligt. Dit is niet altijd realistisch omdat het afhangt van uw locatie en andere factoren. Verschillende factoren kunnen dit meer beïnvloeden dan andere. Er is een extra stap in uw verbinding, waar de coderingstunnel plaatsvindt.

De serverlocatie heeft een enorme invloed op de verbindingssnelheden. Als uw verbinding een grotere afstand moet afleggen om de VPN-server te bereiken, zullen de verbindingssnelheid en de responstijd van de browser verslechteren.

Initiële snelheid
snelheid voordat u overschakelt naar vpn

Bij deze snelheden, wanneer constant gehouden, is bijna alles op internet mogelijk.

NordVPN-snelheidstest
nord vpn snelheidstest resultaat

Met deze snelle internetsnelheid zal de verandering van 7 ping naar 37 ping niet merkbaar zijn. Dat vertaalt zich in een reactietijd van 0,07 seconde naar een reactietijd van 0,37 seconde. Je merkt misschien een kleine verschuiving in hardcore gaming.

De downloadsnelheden zijn waar we de procentuele verandering berekenen van waar we begonnen zijn tot waar we terechtkomen na het gebruik van de VPN. De downloadsnelheid ging van 98,71 Mbps naar 74,15 Mbps. Nogmaals, de wijziging is te verwaarlozen en zal niet veel effect hebben. De snelheden daalden echter met ongeveer 24,88%, wat hoger is dan we graag zien in een perfecte wereld.

Het is duidelijk dat het overstappen van 53 Mbps naar 48,18 Mbps geen groot probleem is als het gaat om de uploadsnelheid en niemand zal een significante verandering opmerken.

Private Internet Access Speed ​​Test
pia vpn snelheidstestresultaat

Op basis van deze test zorgde PIA duidelijk voor hogere snelheden. PIA heeft inderdaad de reputatie snel te zijn. Zoals we later zullen zien, snelheid is niet alles, en de meeste mensen zullen weinig waarneembaar verschil zien als het gaat om het gebruik van NordVPN versus PIA wat betreft snelheid.

De ping- en uploadtests presteerden eigenlijk beter voor NordVPN dan PIA. Als het gaat om VPN’s en snelheid, verdienen de services hun geld in downloadsnelheid. Dalen tot 81,46 Mbps illustreert een verandering van 17,48% in snelheden die dichter bij de 10% ligt die we graag zien.

Met deze snelheden zouden er geen problemen mogen zijn als het gaat om toegang tot inhoud op internet. Bij 81,46 Mbps zou je kunnen merken dat je verbindingssnelheid eigenlijk constanter is dan de 98,71 Mbps die je ISP zou bieden.

Snelheid is natuurlijk absurd belangrijk. Bij het zoeken naar een VPN moet je natuurlijk om snelheid geven, maar het is niet het belangrijkste als je probeert privé te blijven op internet.

2. Privacy

Hier begint NordVPN echt de concurrentie voor te blijven. Veel mensen die niet bekend zijn met VPN’s begrijpen nog niet dat het land waarin de provider is gevestigd een cruciale overweging is.

U wilt een VPN met het hoofdkantoor in een rechtsgebied waar het VPN-logboekbeleid niet vereist dat de provider logboeken bijhoudt met betrekking tot hun klanten. Bovendien is het handig als het bedrijf is gevestigd in een onafhankelijke natie die geen deel uitmaakt van een bewakingsnetwerk zoals de Five Eyes of de 14 Eyes.

nordvpn loggingbeleid

Het goede nieuws voor NordVPN is dat ze hun hoofdkantoor in Panama hebben. Deze jurisdictie is niet onderworpen aan Amerikaanse, Canadese of Europese wetten. Ze hoeven niet mee te werken wanneer wetshandhavers uit andere landen hen om gegevens vragen.

Panama heeft ook goede privacywetten. Dit betekent dat NordVPN niet wettelijk verplicht is om gegevens over u en uw online activiteiten te verzamelen en te bewaren.

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor PIA. Het hoofdkantoor is gelegen in de Verenigde Staten., wat zeker nadelig is voor privacyadvocaten. PIA moet wel voldoen aan verzoeken van wetshandhavers uit Canada, Europa en elders. De Verenigde Staten zijn ook lid van veel multinationale surveillancenetwerken, wat betekent dat gegevens kunnen worden gedeeld.

Toch zeggen beide bedrijven dat ze geen logboeken bijhouden. Dit is gemakkelijk te geloven vanuit NordVPN, maar veel minder met PIA. Als privacy uw belangrijkste zorg is, bent u beter af met NordVPN.

3. Netflix kijken

Veel mensen gebruiken een VPN in de hoop toegang te krijgen tot Netflix in een ander rechtsgebied. Netflix betreurt deze praktijk en daarom blokkeert Netflix de toegang bij het gebruik van een VPN.

Als Netflix niet wil dat je dit doet, mogen ze de toegang tot bepaalde programma’s niet beperken. Alleen al in Canada zijn er honderden shows en duizenden films waar je alleen toegang toe hebt als je in de Verenigde Staten bent.

Bij de huidige telling heeft de Canadese versie van Netflix 629 shows en 2942 films. Hoewel dat veel is, hebben onze zuiderburen dat wel 1081 tv-programma’s en 4579 films. Het lijkt dom om niet op zijn minst te proberen hetzelfde geld te krijgen als Amerikaanse gebruikers. (Lezen: Hoe Amerikaanse Netflix als Canadees te krijgen)

Er is tegenwoordig een sluwe VPN voor nodig om de beperkingen van Netflix te omzeilen. Tijdens onze tests konden zowel NordVPN als PIA deze taak volbrengen, maar met wisselend succes.

VS naar Canada NetflixUS naar VK NetflixUS naar Japan NetflixUS naar Australië Netflix
NordVPN
PIA VPN

Met NordVPN hadden we toegang tot Netflix vanaf elke server die we hebben getest. Bovendien bood deze VPN ons toegang tot Amazon Prime Video, Hulu en BBC iPlayer (de moeilijkste geografisch beperkte service om toegang te krijgen). Als streaming uw belangrijkste online doel is, dan NordVPN moet je eerste keuze zijn.

De uitkomst was niet zo rooskleurig voor PIA. De prestaties van de service met Netflix liepen sterk uiteen, afhankelijk van de server waarmee we verbinding maakten. Proxy-fouten van Netflix kwamen redelijk consistent voor en we konden geen verbinding maken met andere streamingdiensten.

Dit is een goed voorbeeld van waarom snelheid niet het einde is, het is allemaal VPN-service. Als je geen toegang hebt tot streamingdiensten in andere landen, werkt je VPN slechts op halve capaciteit.

4.Torrenting

bestanden delenbestanden delen

Toegang krijgen tot illegale inhoud en die inhoud torrenten is tegenwoordig een gangbare praktijk op internet. De feiten zijn feiten en 22% van alle wereldwijde bandbreedte wordt gebruikt voor online piraterij. Dat betekent dat bijna een kwart van de activiteiten op internet is gericht op torrenting.

Hoewel het een slechte reputatie heeft, is torrenting zelf niet illegaal. De onwettigheid van torrenting komt door het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal waar u geen claim op heeft. Het is moeilijk te zeggen wat legaal en illegaal is en hoewel je misschien de puurste bedoelingen voor ogen hebt, kun je per ongeluk iets illegaal downloaden. Het is beter dan genezen.

Torrenting kan een gevaarlijke activiteit zijn en niemand wil van hun internetprovider te horen krijgen dat hij voor de 13e keer moet stoppen met het torrenteren van Kung Fu Panda. Torrenting moet privé worden gedaan – en daar komt een goede VPN tussen.

Sommige VPN’s zijn beter voor torrenting dan andere. Snelheid speelt een rol bij torrenting omdat lagere snelheden de downloadsnelheid van het torrent-bestand kunnen schaden.

NordVPN heeft ongetwijfeld de reputatie torrent-vriendelijk te zijn, maar PIA levert ook BitTorrent-ondersteuning voor zijn gebruikers. Beide bedrijven beperken gebruikers voor zover welke servers kunnen worden gebruikt voor het delen van P2P-bestanden.

Hoewel PIA P2P-toegang alleen toestaat op servers in acht landen, doet NordVPN dat in 37. Dit betekent dat u veel meer zult genieten van een positieve torrent-ervaring tijdens het gebruik van NordVPN.

Je kunt hier met geen van beide services fout gaan, wat betekent dat we het een wasbeurt kunnen noemen.

5. Betrouwbaarheid

Als u klaar bent om op internet te surfen, moet uw VPN ook klaar zijn. Net zo belangrijk is dat uw VPN een stabiele verbinding moet onderhouden terwijl u online bent, zodat uw activiteit niet wordt blootgesteld aan andere partijen. Als uw VPN uitvalt, moet deze een betrouwbare kill-schakelaar dat zal uw browsersessie in één keer afbreken.

Tijdens onze VPN-sterktetests leverde NordVPN consistent de meest betrouwbare prestaties. We konden zonder veel problemen verbinding maken met verschillende servers. Er waren af ​​en toe hobbels op de weg, maar we konden deze omzeilen door verschillende servers uit te proberen.

Nordvpn heeft een tafel

We ondervonden meer problemen met PIA in termen van snel en gemakkelijk verbinding maken. Bovendien hadden we enkele problemen met het onderhouden van een goede verbinding. We hebben ook minder consistente downloadsnelheden ervaren.

6. Beste waarde

NordVPN is maandelijks iets duurder in vergelijking met PIA, maar het wordt echt betaalbaar met een langetermijncontract. PIA heeft een vergelijkbaar goedkoop langetermijncontract. Het is echter vermeldenswaard dat NordVPN heeft een garantie van 30 dagen terwijl PIA slechts zeven dagen duurt. PIA biedt ook geen gratis proefperiode.

NordVPN biedt deals

Wat kan een VPN doen??

De belangrijkste voordelen van een VPN omringen allemaal uw privacy op internet. Het gebruik van een VPN heeft veel voordelen. Alles wordt bereikt door middel van encryptietunneling en servers in verschillende delen van de wereld.

hoe-een-vpn-werkt

 • Verbeterde beveiliging – VPN’s helpen uw geheime informatie van hackers, overheidsinstanties en andere kwaadwillende entiteiten na uw informatie te verbeteren. De manier waarop een VPN dit doet, is door uw IP-adres te maskeren door uw verkeer via een server van derden te leiden en de informatie te versleutelen. Internetserviceproviders kunnen niet zien waar uw IP-adres naartoe gaat, omdat het versleutelde verkeer wel te zien krijgt.
 • Anonimiteit – Het verbergen van uw IP-adres is een steunpilaar van VPN-technologie.
 • Afstandsbediening – Met een VPN hebt u toegang tot informatie vanaf een server die meestal locatiebeperkt is.
 • Omzeil filters en beperkingen – Toegang krijgen tot Netflix vanuit andere landen en andere streamingdiensten zijn een enorm voordeel. Toegang krijgen tot andere media, zoals videogames die normaal niet toegankelijk zouden zijn, is ook een extra pluspunt.
 • Stabiele prestaties – Hoewel de snelheden mogelijk iets lager zijn, zijn servers van een gerenommeerde VPN-service doorgaans stabieler dan lokale internetproviders. ISP’s hebben de neiging om snelheden te vertragen, afhankelijk van verschillende factoren.

Waar moet je op letten?

Het is moeilijk om te weten waar u op moet letten bij het winkelen voor een VPN, vooral als u geen voorafgaande informatie heeft. Er zijn veel factoren waar u op moet letten om u te helpen uw beslissing te nemen. Meer informatie hierover ook in onze Nord vs Express-gids. 

 • checklistPrijs – De eerste factor waar iedereen naar kijkt is de prijs. Hoeveel is te veel en hoeveel is te weinig? In de VPN-industrie bieden langlopende contracten over het algemeen enorme besparingen. Zoek niet verder dan NordVPN om te zien hoeveel een driejarig contract uw kosten kan beïnvloeden. Gerenommeerde VPN’s kunnen overal variëren van $ 3 tot $ 15.
 • Snelheid – Als je internet gebruikt en je best doet om jezelf te beschermen, is het laatste wat je wilt, je snelheid volledig te vertragen. Het gebruik van een VPN met vreselijke snelheden verslaat het doel van internetgebruik. Er zijn services die alle vakjes in elke categorie behalve snelheid aanvinken en er zijn services die alleen hoge snelheid en een bescheiden bescherming bieden. U kunt het beste afwegen wat voor u het belangrijkst is wanneer u kijkt.
 • Privacy en beveiliging – De belangrijkste reden waarom u op zoek bent naar een VPN is privacy en beveiliging. Of u nu toegang krijgt tot beperkte inhoud of uw bankrekening wilt beschermen, het is altijd belangrijk om dit veilig te bereiken. Ervoor zorgen dat uw VPN activiteiten niet registreert en zich in de juiste jurisdictie bevindt, kan een lange weg gaan.
 • Toegang tot geografisch beperkte inhoud – Een van de grootste voordelen voor VPN’s is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot Netflix en andere streamingdiensten in andere landen. Niet alle VPN’s zijn in dit opzicht gelijk gemaakt. Zorg ervoor dat u controleert of de service die u gebruikt toegang heeft tot de juiste streamingdiensten.
 • Aantal servers en locatie – Uitzoeken waar servers zich bevinden en hoeveel servers er beschikbaar zijn, is een belangrijk aspect van VPN-winkelen. Het is een lange weg voor toegang tot inhoud en heeft invloed op de snelheid. Over het algemeen geldt dat hoe dichter u bij een server bent, hoe sneller uw snelheden zullen zijn. Hoe meer servers en locaties, hoe beter.
 • Aantal verbindingen – Een vaak over het hoofd geziene toegang is hoeveel gelijktijdige verbindingen u op de VPN kunt hebben. Als je maar één verbinding tegelijk kunt hebben, ben je niet volledig beschermd. Een belangrijk aspect hiervan is het kunnen verbinden met een router. Als u verbinding kunt maken met een router, kunt u al uw apparaten dekken.
 • Klantenservice en kennisbank – Nog belangrijker dan een betrouwbaar klantenserviceteam is een volledige kennisbank. Het gebruik van een kennisbank kan tijd en energie besparen. Als u vragen heeft, is het antwoord slechts een paar klikken verwijderd. Bekwame en betrouwbare klantenondersteuning is ook belangrijk en zou een hoge prioriteit moeten hebben.
 • Proeven en geld-terug-garanties – De industriestandaard is een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Er zijn een paar VPN-services die alleen een geld-terug-garantie van 7 dagen bieden. Een paar VPN’s bieden eigenlijk een gratis versie van de software met een beperkt data- en functiegebruik. Minstens een maand om iets uit te proberen is altijd een extra bonus.

Gebruik geen gratis VPN

Als u op internet een waarschuwing over een gratis VPN leest, ziet u dezelfde waarschuwing: als u niet voor het product betaalt, bent u het product.

vpn oplichterijHet is onmogelijk om die waarschuwing te vermijden omdat de waarheid de waarheid is. Als u een gratis VPN gebruikt, registreert de service waarschijnlijk uw activiteit en verkoopt deze. Er zijn een paar andere kwaadaardige manieren waarop een bedrijf geld aan u kan verdienen. De kern van deze waarschuwing is geen gebruik te maken van een gratis VPN-service.

Er zijn uitzonderingen. De belangrijkste is dat er een paar geweldige VPN-bedrijven zijn die een gratis versie van hun software aanbieden. Dit is een grote differentiator omdat de gratis versies u slechts beperkt gebruik van hun VPN geven.

Ze gebruiken een freemium-techniek om je te upsellen in het gebruik van hun product. Er is niets mis met het gebruik van deze services en als u ze gebruikt, kunt u een goed idee krijgen van hoeveel u van de service houdt. Nogmaals, gebruik de beste gratis VPN’s, maar alleen die een gratis proefperiode of geldteruggarantie.

Beslissen om een ​​volledig gratis dienst te gebruiken kan ook leiden tot pijnlijke ervaringen in het algemeen. De aangeboden service zal vreselijk zijn en de verbindingen zullen glaciaal zijn. Het is beter om gewoon geen VPN te gebruiken in plaats van jezelf te onderwerpen aan een gratis VPN.

FAQ

Is PIA een goede VPN?

Als een van de meest populaire VPN’s heeft particuliere internettoegang zichzelf ook bewezen als een van de beste. We raden NordVPN meer de PIA aan, maar PIA levert nog steeds de goederen.

Werkt privé-internettoegang met Netflix?

PIA werkt met Netflix op een groot aantal van hun servers. NordVPN werkt momenteel met Netflix op al hun servers.

Heeft NordVPN een kill-schakelaar?

Ja, zodra uw internetverbinding niet veilig is, verbreekt de automatische kill-schakelaar uw internet. Dit zorgt ervoor dat uw gevoelige gegevens niet worden aangetast, zelfs als de VPN voor een seconde valt.

Is NordVPN privé?

Ja, NordVPN is volledig privé en staat P2P-verkeer toe. NordVPN wordt beschouwd als een van de beste opties in de VPN-ruimte.

Welke VPN’s werken met Netflix?

De meeste grote namen werken met Netflix. NordVPN werkt op al hun servers en PIA werkt op de meeste van hun servers. Andere VPN’s hebben wisselend succes met hun servers.

Hoeveel apparaten kunt u hebben op privé-internettoegang?

Je kunt zoveel apparaten installeren als je wilt met PIA, maar er kunnen slechts 5 gelijktijdige verbindingen tegelijk worden gebruikt vanaf een enkel abonnement. PIA maakt routerverbinding mogelijk, waardoor bijna onbeperkte verbindingen mogelijk zijn.

Wat zijn de 14-ogenlanden?

Er zijn groepen en coalities die gegevens met elkaar delen en toegang hebben tot bedrijfsgegevens die zich in die landen bevinden. Over het algemeen wilt u het gebruik van een VPN in een van de 14-ogenlanden, 9-ogenlanden en 5-ogenlanden vermijden. Over het algemeen zijn de 5-ogenlanden het slechtst omdat ze ook in de 9-ogenalliantie en 14-ogenalliantie zitten.

 • 14 ogen landen: Duitsland, België, Italië, Zweden, Spanje, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
 • 9 ogen landen: Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
 • 5 ogen landen: Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Laatste gedachten

Al met al zijn beide VPN’s die hier worden besproken geweldige services. Beide worden door ons aanbevolen bij Privacy Canada. Dat gezegd hebbende, NordVPN doet het beter dan PIA in bijna elke categorie behalve snelheid in onze testen en analyses.

Als snelheid is wat je zoekt, zijn PIA en een paar anderen betere keuzes dan NordVPN.

Als NordVPN hun serversnelheden zou kunnen verhogen, zouden ze de beste zijn in elke categorie in de VPN-ruimte.

Het mooie hiervan is dat ze allebei geld-terug-garanties bieden. Het testen van beide services is zo eenvoudig als mogelijk.

Je houdt misschien van:

 • Beste VPN in Canada (Frans: Meilleur VPN)

Voeg je eigen review toe:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map