Uitgebreide gids voor e-veiligheid


Canada heeft de afgelopen jaren een toename gezien van identiteitsdiefstal en andere internetcriminaliteit. Als reactie hierop is wetgeving aangenomen die bekend staat als de Wet bescherming persoonsgegevens en elektronische documenten (PIPEDA).

De nieuwe privacyregels zijn bedoeld om Canadezen te laten weten wanneer er een datalek is geweest. Een groot deel van de nieuwe regeling moet in de eerste plaats inbreuken voorkomen. Momenteel zijn echter alle bedrijven wettelijk verplicht om de Privacycommissie van Canada te waarschuwen als er een reëel risico bestaat dat de gegevens van een individu worden aangetast door een datalek.

De wet roept bedrijven losjes op om “passende” maatregelen te nemen om gegevens veilig te houden. Het gebruikt ook onnauwkeurige terminologie om te bepalen wanneer een bedrijf klanten moet waarschuwen voor een datalek. Dit kan zorgwekkend zijn voor Canadezen, omdat het veilig houden van hun gegevens een hoofdbekommernis is geworden.

Volgens het kantoor van Privacy Commissioner Daniel Therrien hebben datalekken, zoals de grote Equifax-hack, rode vlaggen veroorzaakt voor Canadese burgers, maar de wetten hebben deze bezorgdheid niet weerspiegeld.

Hij heeft verzocht om een ​​jaarlijkse budgetverhoging van $ 24 miljoen om te gebruiken voor het analyseren en onderzoeken van gegevensinbreukrapporten, wat een grote bijdrage zou leveren aan het uitdelen van de $ 100.000 per overtreding van boetes die op het spel staan ​​voor bedrijven die gegevensinbreuken niet correct behandelen.

Deskundigen zeggen dat deze regelgeving niet ver genoeg gaat en dat het vertrouwen in de nieuwe verordening laag is.

Met computers die de klok rond worden bewaakt, konden hackers nog steeds kwaadaardige aanvallen plannen en uitvoeren. Dit feit maakt het beschermen van individuen en pc’s bijna onmogelijk. Het hoeft echter niet onmogelijk te zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het verwijderen van internet uit uw huis om uw privacy en identiteit te beschermen de enige optie. Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat internet ook een waardevol hulpmiddel is.

Er zijn verschillende handleidingen beschikbaar om u te helpen uw privacy en kind online te beschermen, maar veel van deze handleidingen zijn te algemeen of hebben te weinig contact met moderne technologie om in sommige situaties van veel nut te zijn. Deze uitgebreide gids helpt u uw privacy te beschermen en tegelijkertijd kinderen te beschermen door een breed scala aan veiligheidstips en informatie over sociale media en chat-apps zoals Facebook en Snapchat te bieden.

Stappen om kinderen online veilig te houden

In dit gedeelte van deze handleiding krijgt u een algemeen begrip van enkele dingen die u kunt doen om de privacy van uw kind te beschermen en enkele dingen die hij of zij kan doen om u te helpen.

Richtlijnen voor ouders

Wanneer u probeert uw privacy te beschermen, is een plaats om te beginnen de FBI-bronnenpagina waar u allerlei nuttige informatie kunt vinden over het online beschermen van uw kind tegen gevaren. Deze website is de perfecte bron omdat deze voortdurend wordt bijgewerkt om te voldoen aan de behoeften van nieuwe technologie.

Met elke nieuwe vooruitgang in computer- en telecommunicatietechnologie breidt de toegang tot nieuwe informatiebronnen en culturele ervaring uit. Naarmate deze toegang toeneemt, neemt ook de kans voor roofdieren toe om toegang te krijgen tot de privégegevens van u en uw kind.

Dit feit maakt het voor u (vooral ouders) van vitaal belang om de verschillende gevaren van online toegang te begrijpen en hoe u informatieveranderingen kunt volgen die het gevolg kunnen zijn van online problemen.

Online roofdieren

Online roofdieren kunnen verschillende doelen hebben. Sommige roofdieren zijn net op zoek naar informatie, maar anderen willen meer. Het is belangrijk om te erkennen dat een kleine groep individuen op internet surft met als enige bedoeling vrienden te maken met een kind. Deze vriendschap zou het begin kunnen zijn van het later verzorgen van een kind voor seksuele uitbuiting.

Een seksueel roofdier heeft het fantastische vermogen om de reserves van een kind gedurende een korte periode langzaam te verlagen door zich voor te doen als iemand anders. Iedereen kan een social media profiel maken dat anders is dan de werkelijkheid.

Als het kind het niet zeker weet, moet u informatie over die persoon verzamelen. Als het gedrag van de jeugd verandert, kan dit wijzen op verzorging van een seksueel roofdier. Enkele waarschuwingssignalen waarnaar moet worden gezocht, zijn onder meer veel tijd online of pornografie op de computer van uw kind.

De FBI heeft lijsten samengesteld met veelvoorkomende tekens als u zich zorgen maakt over de online ervaring van uw kind. Als uw kind een van deze symptomen vertoont, moet u bereid zijn om openlijk te praten over de bedreigingen van online roofdieren en hoe u ze kunt vermijden.

U moet met uw kind praten en contact opnemen met uw lokale politie als u aanwijzingen vindt voor ongepast contact tussen een volwassene en uw kind. Een cruciale sleutel om extreme problemen zoals cyberpesten of seksuele roofdieren te vermijden, is open communicatie tussen de ouder en het kind.

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar om ouders te informeren en te begeleiden. Deze sites zijn onder meer:

• National Safety Council– geeft tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kinderen weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

• Federal Trade Commission– geeft ouders ondersteuning bij het praten met kinderen over veilig zijn op internet.

• Protectkids.com en Internet Safety 101– zijn uitstekende informatiebronnen over seksuele roofdieren en adviseren om de gevaren van online roofdieren te helpen vermijden.

Het web en kinderen

Internet is een fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven, wat betekent dat volwassenen en kinderen slimme digitale burgers moeten zijn. Omdat onderwijs en amusement zo gemakkelijk toegankelijk zijn, zijn er speciale taskforces opgericht om de veiligheid van school en campus te helpen waarborgen. Deze taskforces proberen kinderen te beschermen tegen pesten en geweld op school.

Deze problemen volgen soms het kindertehuis. Het internet kan echter ook op positieve manieren worden gebruikt. Datinggeweld is bijvoorbeeld altijd een fysiek probleem geweest en is een grote zorg geworden. Verschillende statistieken bewijzen dat dit fenomeen veel voorkomt, maar internet kan dit probleem helpen oplossen.

LoveIsRespect is een organisatie met als voornaamste doel het opleiden en versterken van mensen om misbruik te voorkomen of te beëindigen. Ze voerden een onderzoek uit in 2008, waaruit bleek dat 69% van de tieners die om 14 uur geslachtsgemeenschap hadden, zeiden dat ze een vorm van relatiemisbruik hadden ervaren.

Deze studie leverde ook informatie op waarbij een op de vijf tieners tussen 13 en 14 jaar oud zei dat ze vrienden of leeftijdsgenoten kenden die in woede waren geraakt door een vriend of vriendin. Het hield ook in dat slechts 51% van de preteens waarschuwingssignalen van een gevaarlijke relatie kon herkennen.

Door middelen zoals LoveIsRespect te gebruiken, kan een ouder het internet gebruiken om de kenniskloof in te vullen. Het kan ook worden gebruikt om geweld en andere problemen die zich tijdens de kritieke vormingsjaren voordoen aan te pakken.

Cyberpesten

Pesten is al jaren een klein onderdeel van de samenleving, maar met de uitvinding van internet heeft het een geheel nieuwe vorm aangenomen.

Cyberpesten kan worden gedefinieerd door het gebruik van verschillende technologieën (mobiele telefoons, computers of elk ander apparaat dat is verbonden met internet) om gegevens te verzenden, posten of sms’en die zijn gemaakt om een ​​ander te kwetsen of in verlegenheid te brengen. Cyberpesten kan zelfs voorkomen tijdens het gebruik van gameconsoles.

Met de hoeveelheid technologie die beschikbaar is voor cyberpesten, moet een ouder uiterst waakzaam zijn om eventuele hints hiervan op te merken. Facebook, Twitter, chatrooms, forums en andere sociale netwerksites kunnen worden gebruikt om anderen aan te vallen. Cyberbullies zullen elke vorm van medium gebruiken om te slagen in hun kwetsende opmerkingen en acties.

Deze manieren kunnen bestaan ​​uit, maar zijn niet beperkt tot, het verspreiden van geruchten, het lekken van persoonlijke informatie of zelfs het nabootsen van identiteit. Als het gaat om cyberpesten, kan dit schaamteloos of sluipend worden gedaan. Zonder persoonlijke uitwisseling hebben veel pestkoppen de neiging brutaler online te handelen dan op het schoolplein.

In 2010 suggereerde onderzoek dat 43% van de tieners ervaring heeft als slachtoffer van cyberpesten. Het is dus ook essentieel voor ouders om een ​​dialoog open te houden over cyberpesten met hun kind.

Hier vindt u enkele waardevolle bronnen om naar te verwijzen over dit onderwerp:

• Cyber ​​Bullying Research Center– bevat informatie over oplossingen voor cyberpesten.

• DoSomething.org– somt 11 feiten op over de problemen die verband houden met cyberpesten.

• Nationaal centrum voor vermiste en uitgebuite kinderen – bevat een pagina die uitlegt hoe u cyberpesten kunt stoppen en hoe u kunt zien of uw kind online wordt gepest.

Bescherming van persoonlijke gegevens

Als uw kind jonger is dan 13 jaar, heeft u de volledige controle over persoonlijke informatie die online wordt verzameld. Deze wet biedt u de mogelijkheid om toestemming te geven voor alle gegevens die over uw kind worden bewaard. Het vereist ook dat de website verzamelde gegevens veilig houdt.

Als het gaat om het online beschermen van uw kind, is het misschien de moeite waard om privacywetten te onderzoeken. Sommige van deze wetten zijn ook van toepassing op de bescherming van de privacy van een volwassene. Een verscheidenheid aan websites bevat nuttige informatie en tips om gevoelige informatie weg te houden van onbevoegde gebruikers.

De volgende websites bieden mensen informatie om op de hoogte te blijven en geïnformeerd te worden over het beschermen van hun persoonlijke informatie:

• Federal Trade Commission– biedt een pagina vol informatie over privacykwesties.

• Children’s Online Privacy Protection Act– biedt een samenvatting voor ouders over het juridische aspect van het online beschermen van informatie voor kinderen.

• DO-IT– geeft verschillende tips om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet online worden gevonden.

Kid tips

• Het is het beste als u altijd eerst uw ouders om informatie vraagt.

• Geef nooit uw achternaam of huisadres op.

• Een andere handige tip is om een ​​verstandige schermnaam te maken.

• Deze schermnaam mag geen persoonlijke gegevens bevatten zoals geboortedatum of naam.

• Het is essentieel om het je ouders te vertellen voordat je online een vriend ontmoet.

• Onthoud dat niet iedereen is wie ze zeggen dat ze zijn.

Bezoek de volgende sites voor meer informatie over veilig zijn terwijl u online bent:

• New York Public Library– geeft uitstekend advies over het vinden van informatie en tips om kinderen online veilig te houden.

• National Children’s Advocacy Center– geeft tips en informatie over internetveiligheid voor kinderen van alle leeftijden.

• McGruff Safe Kids– somt tien algemene veiligheidsregels op over het online verstrekken van informatie.

Tips voor ouders

Om ouders vertrouwen te geven, geeft het Family Online Safety Institute nuttig advies over goed digitaal ouderschap. Dit vertrouwen stelt de ouder in staat om zijn of haar kind te ondersteunen bij het veilig navigeren op internet.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind variëren de problemen en onderwerpen. Het moderne ouderschap vereist echter dat je een goed begrip hebt van de online gebeurtenissen. Deze informatie moet de verschillende apps bevatten die worden geïntroduceerd.

Je kunt een superieure ouder worden door technologie te gebruiken. Hiermee kunt u een meer vertrouwende en samenwerkingsrelatie met het kind ontwikkelen door een eerlijke dialoog te hebben over hoe hij of zij het internet gebruikt. U moet een diepgaand begrip en kennis hebben van de verschillende sites die de jeugd van vandaag aanspreken.

Hieronder staan ​​twee sites die u kunt gebruiken om een ​​beter begrip en begeleiding te krijgen. Het is essentieel om altijd te onthouden dat internetveiligheid een cruciaal onderdeel kan zijn van een positieve online ervaring.

De sites om u te helpen deze doelen te bereiken zijn:

• Family Online Safety Institute – heeft zeven stappen naar goed digitaal ouderschap dat tips geeft voor veilig online gebruik.

• State of Washington Department of Education – biedt een pdf met een groot aantal online veiligheidstips voor ouders en kinderen.

Populaire apps en websites

Nadat u de bovenstaande websites heeft verkend om te leren hoe u uw kinderen over het algemeen veilig online kunt houden, geeft dit volgende gedeelte u inzicht in de meest gebruikte apps en websites.

Een van de meest populaire apps is Snapchat. Bijna ⅓ van de tieners in Canada gebruikt deze app dagelijks. Dagelijks worden miljoenen foto’s en video’s uitgewisseld.

Elke video, foto en schermopname moet automatisch binnen enkele seconden worden verwijderd wanneer je Snapchat gebruikt. Het is echter mogelijk om de verwijdering ongedaan te maken of de afbeeldingen op een ander apparaat vast te leggen. Dit proces laat een permanent overzicht achter van wat u denkt dat tijdelijk is.

Een andere populaire app is Kik Messenger. Met Kik Messenger kun je berichten verzenden zonder je telefoonnummer op te geven. Dit feit maakt dit een populaire app bij mensen die anoniem willen blijven.

Als u de recensies voor deze app leest, realiseert u zich al snel dat deze app bekend staat om het ontvangen en verzenden van expliciete berichten. Het wordt zelfs beoordeeld als 17+ vanwege ‘Frequente / intense volwassen / suggestieve thema’s’. Deze beoordeling weerhoudt kinderen onder de 17 niet om de app te downloaden en te gebruiken.

De volgende op de lijst met favoriete apps is Ask.fm, een website voor sociale netwerken met een vraag- en antwoordformaat. Deze app is onlangs in verband gebracht met pesten en zelfmoorden. Alleen kinderen ouder dan 13 jaar zijn toegestaan, maar de app heeft geen systeem om activiteiten te volgen.

Deze app kan worden beschouwd als een mekka voor cyberpesten. Deze apps zijn slechts enkele van de nieuwe online gevaren waarmee kinderen en volwassenen worden geconfronteerd. Door te worden geïnformeerd over de meest gebruikte apps en websites, leert u hoe u tijdens het gebruik van de apps een nuttige dialoog over veiligheid kunt creëren.

Hieronder vindt u enkele specifieke stappen die u en uw kind kunnen nemen met specifieke apps en websites om ze te beschermen.

Snapchat

Deze enorm populaire berichten-app heeft videochats en sms-functies toegevoegd om een ​​alles-in-één communicatiesite te creëren. Deze app is ongelooflijk populair bij jongvolwassenen en tieners.

Snapchat vereist dat gebruikers ouder zijn dan 13 jaar om een ​​account aan te maken. De meeste gebruikers zijn van mening dat de berichten zichzelf binnen een paar seconden verwijderen, maar anderen weten dat internet voor altijd is. Deze ‘vernietigde’ berichten kunnen snel worden hersteld met een beperkte hoeveelheid technische knowhow.

Deze berichten kunnen ook worden opgeslagen door een screenshot te maken. Snapchat wil dat mensen geloven dat de meeste van deze berichten onschadelijk zijn, maar de app heeft de reputatie van sexting. Je hoeft echter niet in paniek te raken.

Snapchat heeft verschillende instellingen die kunnen worden gewijzigd om de privacy te beschermen en te voorkomen dat ongepaste berichten van vreemden worden ontvangen.

Je kind beschermen op Snapchat

De meeste mensen denken dat het nuttig is om toegang te hebben tot het account van het kind. Het zal echter niet helpen met deze specifieke app. U moet het kind aanmoedigen geen berichten te verzenden of te ontvangen zonder dat u aanwezig bent.

Dit feit is belangrijk omdat berichten ‘verwijderen’ nadat ze zijn geopend. Het is ook een goed idee om te bespreken hoe de app werkt, risico’s bij het gebruik van de app, enz. Moedig uw kind aan om na te denken voordat het een afbeelding verzendt.

Het is essentieel dat uw kind ook begrijpt dat het nooit oké is om seksuele foto’s te sturen. Het is mogelijk om alleen een privacy-instelling in te stellen om berichten van vrienden en familie toe te staan. Je kunt dit doen door te beginnen bij het Snapchat-instellingenmenu.

Klik vervolgens op waar staat ‘Wie kan mij berichten sturen?’. Vervolgens kunt u ‘Mijn vrienden’ selecteren. Als u zich zorgen maakt dat uw kind de app zonder u gebruikt, kunt u contact opnemen met Snapchat en zij zullen het account verwijderen van iedereen onder de 13 jaar.

Dit proces kan worden gestart op https://support.snapchat.com/delete-account. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord hebben om een ​​account te verwijderen. Als u deze informatie niet heeft, ga dan naar

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Als een kind jonger dan 13 jaar probeert een Snapchat-account aan te maken, krijgt hij of zij in plaats daarvan toegang tot SnapKidz. Als een kind echter liegt over zijn of haar leeftijd, kan hij of zij toch toegang krijgen tot de app.

Met SnapKidz kunnen kinderen foto’s maken, maar niet verzenden. Het is ook voor kinderen onmogelijk om berichten te verzenden of te ontvangen of vrienden toe te voegen op SnapKidz.

Kik Messenger

Met meer dan 100 miljoen gebruikers is Kik tegenwoordig een van de meest prominente apps voor tieners. Met deze app kun je virtuele stickers, enquêtes, sms-berichten, foto’s en video’s verzenden. Omdat je alleen de Kik-gebruikersnaam van iemand nodig hebt om te berichten, hoef je je telefoonnummer niet op te geven.

Dit feit kan individuen een vals gevoel van veiligheid geven. Het lijkt misschien veilig omdat uw kind alleen een anonieme online gebruikersnaam opgeeft, maar dat is het niet. Kik is extreem populair voor sexting, waardoor het een 17+ rating krijgt in de app store.

Desalniettemin staat Kik iedereen 13+ toe om een ​​account aan te maken. Door de beoordelingen te lezen, kun je zien dat deze app niet geschikt is voor kinderen. Als uw kind Kik gebruikt, kan hij of zij mogelijk berichten van elke persoon in de app ontvangen.

Je kind beschermen op Kik

Als ouder kun je je kind beschermen door:

 • Ze alleen aanmoedigen om berichten te sturen naar mensen die ze offline kennen
 • Ze vertellen dat ze nooit persoonlijke / privé-informatie mogen delen met vreemden of alleen online vrienden
 • Het kind laten zien hoe het de nieuwe functie voor mensen moet gebruiken. Kik stuurt berichten van nieuwe mensen naar een ‘Nieuwe chat’ -sectie waar het kind de afzender kan blokkeren en negeren.
 • De gebruikersnaam van het kind privé houden.

Als je mensen wilt blokkeren, ga dan eerst naar instellingen. Ga in het instellingengebied naar chatinstellingen of privacyinstellingen. Zoek waar ‘blokkeerlijst’ staat en selecteer de knop +. Vervolgens moet u de gebruiker vinden die u wilt blokkeren en op blokkeren klikken om te bevestigen.

Als u een gebruikersnaam privé wilt houden, vertel uw kind dan om deze alleen te delen met mensen die hij of zij offline kent en vermijd het plaatsen van de gebruikersnaam op andere apps of sociale mediasites.

Ask.fm

Veel ouders zijn op de hoogte van de gigantische sociale mediasites zoals Facebook, Instagram en Twitter. Ask.fm is echter een andere sociale netwerksite die snel in populariteit toeneemt bij kinderen onder de 18.

Ask.fm is een unieke site omdat gebruikers hiermee anoniem vragen kunnen stellen en beantwoorden. Deze site was onlangs in het nieuws in verband met een zelfmoordzaak in Florida. Met de Ask.fm-app pesten kinderen een jong meisje totdat ze zelfmoord pleegde.

In Groot-Brittannië noemde premier David Cameron de app verachtelijk vanwege soortgelijke cyberpesten in zijn land. Volgens BuzzFeed.com zijn negen zelfmoorden van over de hele wereld gelinkt aan deze sociale mediasite. De reden achter dit feit is vanwege de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen zonder dat iemand de inhoud controleert.

De Ask.fm-website heeft een disclaimer waarin staat dat het bedrijf ‘niet aansprakelijk is jegens u voor inhoud die u aanstootgevend, obsceen of in slechte smaak vindt’. Met de risico’s en populariteit die aan deze app zijn verbonden, is het van vitaal belang om te weten of uw kind gebruikt het en hoe het te beschermen.

Je kind beschermen op Ask.fm

U kunt profiteren van de privacy-instellingen die beschikbaar zijn in deze app om kinderen en volwassenen te helpen beschermen. Als een bericht wordt ontvangen door een intimiderende persoon, kun je naast de vraag op ‘blokkeren’ klikken om te voorkomen dat de persoon je vragen kan stellen.

Je kunt ook naar instellingen gaan en op privacy klikken. Nadat je op privacy hebt geklikt, klik je op ‘Sta anonieme vragen niet toe’ om te voorkomen dat vreemden vragen kunnen stellen. Zorg ervoor dat u uw kind aanmoedigt om geen wachtwoorden te delen met vrienden of vreemden.

Terwijl de app wordt gebruikt, moet u proberen een dialoog open te houden, zodat uw kind naar u toe komt als er problemen zijn. Als u toegang heeft, kan het nuttig zijn om het gedrag en de interacties van het kind te volgen om hem of haar verantwoordelijk te houden.

Uw kind moet ook begrijpen dat alles en nog wat op Ask.fm is geplaatst, kan worden gedeeld op andere sociale mediasites. Dus als uw kind het niet met familie zou delen, mag het niet online worden gepubliceerd.

Ten slotte is het van cruciaal belang om met uw kind te praten over cyberpesten, interactie met anderen en hoe anderen met uw kind communiceren. Als jij of je kind het gevoel heeft dat hij of zij online wordt gepest, praat dan met je kind en onderneem actie.

Wanneer andere gebruikers de gebruiksvoorwaarden schenden, kunt u een formeel klachtenproces starten door gebruik te maken van het gedeelte ‘contact met ons opnemen’ of door een e-mail te sturen naar [email protected] De gebruiksvoorwaarden verbieden een verscheidenheid aan inhoud, waaronder aanstootgevende, haatdragende, pornografische of bedreigende items.

U kunt een Ask.fm-account deactiveren door u eerst aan te melden bij de app. Klik vervolgens op instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik vervolgens op ‘account deactiveren’. U moet dit bevestigen door het wachtwoord opnieuw in te voeren.

Badoo

Veel mensen hebben nog nooit van Badoo gehoord. Als je aan die uitspraak denkt, kan het angstaanjagend zijn om te beseffen hoeveel een kind gebruikt waarvan een ouder misschien niets weet. De waarheid is waarschijnlijk veel.

De app store biedt meer dan een miljard smartphone-apps. De meeste van deze beschikbare apps zijn onschadelijk en zelfs nuttig, inclusief muziek-apps en apps voor openbaar vervoer. Een kleine minderheid van deze apps verbindt kinderen echter met potentieel schadelijke sociale-mediasites.

Badoo is een van dit soort apps. Het is niet altijd gepast om uw kind rechtstreeks te vertellen dat hij bepaalde apps niet mag gebruiken, maar deze site is helemaal niet waar uw kind op zou moeten staan. Het is een datingsite.

Het is niet per se schadelijk, maar de site is ontworpen voor volwassenen en volwassenen gebruiken de site voornamelijk. Kinderen mogen niet worden toegelaten op plaatsen waar volwassenen andere volwassenen proberen te leren kennen. Sommige mensen zouden denken dat het toestaan ​​van een kind om Badoo te gebruiken vergelijkbaar zou zijn met het naar een bar sturen van je kind om nieuwe vrienden te ontmoeten.

Badoo is duidelijk in zijn beperking voor mensen onder de 18 jaar omdat het een ontmoetingsplaats is voor volwassenen. Deze beperking kan echter worden genegeerd of omzeild door een vastberaden en intelligent kind. Met dit in gedachten is het essentieel dat u de site kent om uw kind veilig te kunnen houden.

Je kind beschermen op Badoo

De eerste stap om uw privacy te beschermen terwijl u op Badoo bent, is om te begrijpen dat de site voor volwassenen is. Hoewel de algemene voorwaarden van de Badoo-site duidelijk aangeven dat het voor mensen ouder dan 18 jaar is, kan een kind liegen over zijn of haar leeftijd en toch een account aanmaken.

Houd er ook rekening mee dat anderen nepaccounts kunnen maken om ongepaste foto’s te vragen of om persoonlijke gegevens te stelen. Je moet ook begrijpen dat alle informatie die op Badoo wordt gedeeld, openbaar kan worden gedeeld. Dit feit geldt voor verschillende sites, dus uw kind moet weten dat het nooit persoonlijke informatie mag delen met vreemden.

Als je een account wilt verwijderen, kun je inloggen, naar de instellingen gaan en vervolgens op account verwijderen klikken. Als je locatieservices wilt uitschakelen in de Badoo-app, kun je inloggen, naar profiel gaan, vervolgens op het woord ‘privacy’ klikken en vervolgens op ‘afstand weergeven’ weergeven.

In de algemene voorwaarden van Badoo wordt duidelijk vermeld dat als ze weten dat een minderjarige een account heeft aangemaakt, ze de profielinformatie van Badoo zullen verwijderen. Met deze overeenkomst kun je een bericht naar Badoo sturen op de feedbackpagina en zij zullen het account van de minderjarige verwijderen.

Deze feedbackpagina is te vinden op https://badoo.com/help/report-underage.phtml. Alle bovenstaande informatie helpt uw ​​kind veilig te houden, maar Badoo is een website voor volwassenen en is niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar.

Facebook

Van alle beschikbare apps kan worden gesteld dat Facebook de meest gebruikte app is. De onderstaande informatie wijkt af van de hierboven gepresenteerde gegevens omdat het niet voornamelijk over kinderen gaat.

Hoe dan ook, deze informatie is nodig als u uw kinderen wilt beschermen. Deze gegevens kunnen zelfs nuttig zijn voor mensen die geen kinderen hebben, omdat Facebook veel gevaren heeft en je moet weten hoe je jezelf kunt beschermen.

Een groot voordeel van Facebook is dat het je in staat stelt jezelf te beschermen tegen een breed scala aan gevaren zoals gegevensverzameling en identiteitsdiefstal. U moet echter de standaardinstellingen wijzigen om u en uw kinderen te beschermen.

Je kind beschermen op Facebook

De eerste stap is om je basisinstellingen te controleren. Log in op de app en klik op de dropdown-wortel in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op instellingen. Vanaf hier kunt u de privacy- en beveiligingsinstellingen controleren.

Als je de privacyinstellingen wilt wijzigen, selecteer je ‘privacy’ en klik je op de bewerkingsknop naast ‘wie kan je toekomstige berichten zien?’. Nadat je dit gedeelte hebt geselecteerd, kun je selecteren welke vrienden je berichten kunnen zien. U kunt zelfs eerdere statusupdates beschermen door ‘limiet voor wie eerdere berichten kan zien’ te selecteren en vervolgens op ‘eerdere posts beperken’ te klikken.

U kunt de beveiligingsinstellingen wijzigen door ‘beveiliging’ te selecteren en vervolgens op Bewerken te klikken naast ‘meldingen over niet-herkende aanmeldingen’. In dit gebied kunt u kiezen hoe Facebook u op de hoogte stelt van onregelmatige activiteiten..

Als u zich zorgen maakt of iemand toegang heeft tot het account, kunt u ‘tweefactorauthenticatie gebruiken’ selecteren. Nadat u deze knop heeft gekozen, klikt u op de blauwe knop ‘Aan de slag’ en volgt u de instructies op het scherm.

Een verscheidenheid aan andere opties voor beveiliging en bescherming zijn te vinden onder het instellingengebied. Een handige tool bevindt zich onder het tabblad ‘accounteigendom en controle’. Nadat u op dit gebied heeft geklikt, kunt u het account deactiveren of verwijderen.

Als u uw account tijdelijk wilt uitschakelen, selecteert u Deactiveren. Als u uw account definitief gaat verwijderen, selecteert u Account verwijderen.

Enkele andere favoriete apps die u als ouder moet kennen, zijn onder meer:

Bumble- Deze app lijkt op Tinder, maar de vrouw moet de eerste zet doen. Er wordt gezegd dat kinderen Bumble gebruiken om nepaccounts te maken door hun leeftijd te vervalsen.

Live.me- Deze live streaming video-app maakt gebruik van geolocatie om video’s te delen. Met deze procedure kunnen gebruikers de exacte locatie van de uitzending lokaliseren. Het is ook mogelijk munten te verdienen om voor de foto’s van een kind te betalen.

Rekenmachine% – Het lijkt op een rekenmachine-app, maar het is een geheime plek om foto’s, bestanden, video’s en browsergeschiedenis te verbergen.

Holla – Holla is een zelfbenoemde verslavende videochat-app en geeft kinderen toegang tot mensen over de hele wereld. De recensenten van deze app beweren dat ze zijn geconfronteerd met racistische opmerkingen, expliciete inhoud en andere schadelijke items.

Fluister- Met deze app voor sociale media wordt uw kind aangemoedigd om geheimen te delen met vreemden. Het maakt de locatie van de gebruiker ook beschikbaar voor anderen.

Hot or Not- Het primaire doel van deze app is om mensen in staat te stellen contact te maken. Mensen worden aangemoedigd om elkaars profiel te beoordelen, mensen in de buurt te zoeken en met vreemden te chatten.

Omegle- Deze app is een gratis online chatwebsite die uw kind aanmoedigt om anoniem te chatten met anderen, waaronder vreemden.

Geel – Met zijn Tinder-achtige sfeer is Geel ontworpen om tieners met elkaar te laten flirten.

Burn Book- Burn Book is een plek waar tieners anonieme geruchten posten. Deze geruchten worden gepost via foto’s, video’s, audio en teksten.

Wishbone- Deze app moedigt kinderen aan om andere kinderen met elkaar te vergelijken. Het stelt kinderen ook in staat elkaar te beoordelen met behulp van een schaal.

Instagram- Instagram is de meest gebruikte app voor het maken van een nepaccount om inhoud te verbergen. Sms’en met Instagram is ook populair omdat de berichten worden verwijderd zodra het kind het gesprek verlaat.

Specifieke landinformatie

Hoewel internet overal ter wereld toegankelijk is, kan elk land, elke plaats en elke provincie heel anders zijn. Hieronder samengesteld is waardevolle informatie voor sommige landen van bijzonder belang.

Australië

Australië is een extreem verbonden land waardoor het moeilijk is om de kinderen online te beschermen.

Overzicht

Microsoft koos Australië als de plek om een ​​nieuw assortiment tablets te lanceren in alle andere landen over de hele wereld. Een belangrijke reden voor deze keuze was het feit dat Australië al meer tabletten per hoofd van de bevolking gebruikt dan bijna elk ander land.

Een ander interessant feit is dat naar schatting meer dan 29% van de huishoudens in Australië via een tablet toegang heeft tot het internet. Er wordt ook gesuggereerd dat Australiërs het internet elke dag ongeveer een uur langer gebruiken dan hun tegenhangers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Het gebruik van een desktop in Australië is verder afgenomen, terwijl internettoegang via smartphone met meer dan 20% is toegenomen. Waarom al deze statistieken geven? Ze tonen het draagbaarheidaspect van het aantal gebruikers dat internet gebruikt.

Niet lang geleden zou een computer op een centraal punt in huis staan. Verschillende gezinsleden zouden deze computer delen. Het zou ook gemakkelijker zijn om de mogelijkheid om toegang of inhoud met kinderen te beperken, te controleren.

Deze dagen zijn nu bijna voorbij. In Australië wordt gesuggereerd dat ongeveer 35% van de kinderen een mobiele telefoon heeft. Kinderen vanaf 8 jaar hebben dagelijks toegang of hebben een smartphone bij zich. Het aantal kinderen met een smartphone is sinds 2007 verdubbeld.

Tegen de tijd dat deze kinderen tieners zijn, behoren ze tot de 94% van de 16- tot 17-jarigen die mobiele telefoons hebben.

De begeleiding

In Australië installeert naar schatting 85% van de ouders beveiligingssoftware op de laptops van hun kinderen. Slechts 22% van de ouders installeert echter vergelijkbare software op de smartphones van hun kinderen. Als het gaat om online beveiliging, moeten ouders voor smartphones hetzelfde denken als voor andere internetapparaten.

Bij het geven van een smartphone aan een kind moet rekening worden gehouden met verschillende cyberimplicaties. Een uitstekend doel is om een ​​aantal regels vast te stellen met betrekking tot het gebruik van een smartphone. Deze regels moeten vergezeld gaan van voorlichting over de gevaren van het gebruik van bepaalde apps en internet.

Resources-Australië

 • News.com.au– Dit artikel is een uitstekende bron van informatie over het gebruik van smartphones onder Australische kinderen.
 • Australia-first Study– Een fantastische studie uitgevoerd door The Works die verschillende veranderingen in sociale netwerkgewoonten aan het licht brengt.
 • The Age– Dit schrijven legt de resultaten uit van een studie uitgevoerd door Ofcom die de communicatie van 16 landen met het Verenigd Koninkrijk vergelijkt.
 • Bureau van de eSafety-commissaris – Deze website zit boordevol bronnen om veilige en positieve online ervaringen te garanderen.
 • Blijf slim online – Deze site biedt Australische burgers links naar actuele online bedreigingen en advies over hoe op deze bedreigingen te reageren.
 • Australia.gov.au– De overheid biedt een breed scala aan middelen om uw kind online te beschermen.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn net zo verbonden als alle andere dichtbevolkte gebieden op deze lijst.

Internetgebruik

Shared Hope International heeft een enquête gehouden met de meningen van 825 volwassenen en kinderen van 7 tot 16 jaar. Uit deze enquête bleek dat één op de acht ouders hun kinderen zo jong als twee toegang gaf tot internet, terwijl slechts één op de tien hun kinderen geen toegang tot internet gaf tot ze ouder waren dan 10 jaar.

Meer dan 71% van deze ouders verklaarde ook dat ze stopten met het toezicht op online gebruik toen het kind de leeftijd van 14 jaar bereikte. In de Verenigde Staten is 72% van de gevallen van vermiste kinderen die online zijn begonnen, gericht op kinderen jonger dan 15 jaar.

Geheim gebruik

Veel ouders hebben goede bedoelingen en betrokkenheid, maar de Kidsafe Foundation geeft details dat 32% van de tieners nog steeds de browsegeschiedenis kan verbergen of verwijderen. Nog eens 16% van de tieners heeft zonder ouderlijke kennis sociale netwerk- of e-mailprofielen geopend.

Vaak wanneer kinderen deze geheime rekeningen openen, liegen ze over hun leeftijd, wat de aandacht trekt van oudere kinderen en volwassenen.

Seksuele aandacht

Volgens het National Center for Missing and Exploited Children is aan 15% van de 10- tot 17-jarigen online om seksuele inhoud gevraagd. De autoriteiten hebben meer dan 90.000 seksuele roofdieren van verschillende sites verwijderd.

De meeste van deze sites zijn sociale mediasites. Bij het onderzoeken hoe seksuele delinquenten de exacte locatie van hun slachtoffers vonden. 26% vond het gebied door gebruik te maken van iemands posts op sociale media. De afdeling van de sheriff in Santa Clara, CA zegt dat het aantal verzoeken elke maand met 1000% toeneemt.

Publieke informatie

In de VS is gebleken dat slechts 62% van de tieners hun Facebook-profiel op privé heeft ingesteld. Maar liefst 17% van de tieners heeft alle informatie openbaar gemaakt. Met deze instelling kan iedereen alle berichten, contactgegevens en locatie zien.

Middelen- Verenigde Staten

 • Wired Safety– Deze website is de eerste groep voor veiligheid, hulp en onderwijs.
 • NetSmartz– Deze site introduceert Clicky en de internet-outlaws die uw kind vragen om mee te doen voor leuke en educatieve spelletjes.
 • Teen Angels – 13- tot 18-jarigen die speciaal zijn opgeleid in online privacy, beveiliging en veiligheid als vrijwilliger om deze site te runnen.
 • Walt Disney Company – Walt Disney heeft deze site gemaakt om ouders te helpen met hun kinderen te praten over online gebruik en veiligheid.

Canada

Canada lijkt op andere landen op deze lijst als het gaat om de bedreigingen waarmee hun kinderen worden geconfronteerd.

Snapchat

De Snapchat-app kan worden bestempeld als de meest populaire app die tegenwoordig door kinderen wordt gebruikt. 50% van alle 16- tot 19-jarigen over de hele wereld gebruiken maandelijks Snapchat, terwijl slechts 40% van de Canadese tieners het gebruikt. Deze statistieken maken Snapchat populairder dan Facebook Messenger en WhatsApp.

Smartphone-gebruik

AVG voerde een enquête uit waarin ouders uit verschillende landen, waaronder Canada, werden uitgenodigd om vragen over smartphonegebruik bij kinderen te beantwoorden. Er werden enkele interessante feiten gevonden. Veel kinderen weten hoe ze een smartphone moeten gebruiken voordat ze weten hoe ze moeten schrijven. 89% van de kinderen tussen 6 en 9 jaar is online actief.

Internet toegang

Canada’s MediaSmarts heeft een enquête uitgevoerd waaruit bleek dat 99% van alle schoolgaande kinderen online toegang heeft buiten de school. 40% van deze studenten slapen met hun mobiele telefoon. 35% van de 9- tot 16-jarigen gebruikt smartphones om toegang te krijgen tot internet, terwijl anderen tablets en laptops gebruiken.

Profielen online

In de leeftijdsgroep van 15 tot 16 jaar zegt 90% van de studenten minstens één social media profiel te hebben. In de leeftijdsgroep van 11 tot 12 jaar zegt 40% dat te doen. Dit feit is schokkend gezien de leeftijdsbeperking van 13 jaar voor de meeste sociale netwerksites.

Gevaren

Bijna de helft van alle Canadese tieners heeft het afgelopen jaar een vorm van seksueel beeld gezien. Bijna 35% van de Canadese meisjes geeft aan dat ze een of andere vorm van schadelijke of haatdragende inhoud zijn tegengekomen.

Ouderlijk falen

De grootste fout die ouders maken, is het installeren van beveiligingssoftware op laptops, maar ze slagen er niet in een soort beveiliging op de smartphone van hun kinderen te installeren.

Resources-Canada

 • Canadian Centre for Child Protection Inc– Een uitstekende bron om meer te weten te komen over internetveiligheid en hoe u uw kind kunt beschermen.
 • Regering van Canada – Deze website helpt u bij het kiezen van de juiste mobiele telefoon.
 • Royal Canadian Mounted Police – The Mounted Police biedt een aantal interessante feiten over online beveiliging en cyberpesten.
 • Global News– Deze nieuwssite heeft een artikel over Canadese jongeren en internet.
 • LIFE– Dit artikel gaat over een studie waaruit bleek dat kinderen leren om smartphones te gebruiken voordat ze schrijven.
 • Canada Safety Council– Deze lijst kan u helpen bij het opstellen van online veiligheidsregels voor uw kinderen.

Ierland

Kinderen in Ierland zijn net als de meeste geavanceerde economieën goed verbonden.

Sociaal netwerken

Net als bij Canada wordt Snapchat door 40% van de Ierse tieners gebruikt, waardoor het populairder is dan Facebook en WhatsApp in Ierland. Kik Messenger is een andere populaire app in Ierland. De populariteit van deze app komt waarschijnlijk door de mogelijkheid om anoniem berichten te verzenden.

Een andere dubieuze app die populair is in Ierland in Ask.fm. Deze app stelt gebruikers in staat om een ​​vraag-en-antwoordformaat te gebruiken en wordt in verschillende landen geassocieerd met pestproblemen en zelfmoorden.

Kinderen die toegang hebben tot internet

Ierland heeft deelgenomen aan een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie, genaamd Net Children Go Mobile. Deze studie omvatte in totaal zeven Europese bestemmingen. In Ierland bleek uit deze studie dat 35% van de 9- tot 16-jarigen smartphones gebruikte, 29% laptops gebruikte en 27% tablets gebruikte om toegang te krijgen tot internet.

Het bleek ook dat 60% van het internetgebruik thuis plaatsvond, maar 46% van deze studenten had zonder toezicht toegang tot internet vanuit een slaapkamer alleen. Deze statistieken suggereren dat veel kinderen toegang hebben tot internet zonder standaard ouderlijk toezicht.

Net als in Canada heeft 90% van de 15- tot 16-jarigen in Ierland een profiel op sociale media en 40% van de 11- tot 12-jarigen heeft ook.

Gebruik van smartphones

Met de gevaren van smartphones en het onvermogen om te allen tijde toezicht te houden, is het misschien raadzaam om kinderen onder de 13 jaar een eenvoudigere mobiele telefoon te geven.

Resources- Ierland

 • Net Children Go Mobile– Deze site is de officiële site van de studie van de Europese Commissie.
 • Hotline.nl – Veiligheidstips op deze site en allerlei andere nuttige informatie over internet.
 • Webwise.ie-Deze website biedt gratis informatie, advies en educatie over internetveiligheid.
 • Ministerie van Justitie en Gelijkheid – Deze website is de thuisbasis van de overheidsafdeling die cybercriminaliteit vervolgt.

Nieuw-Zeeland

Hoewel Nieuw-Zeeland fysiek geïsoleerd is, zijn de inboorlingen nog steeds zo verbonden als elke andere geavanceerde economie.

Sociaal netwerken

In Nieuw-Zeeland gebruikt ongeveer 50% van de 16- tot 19-jarigen Snapchat. Onlangs vond de New Zealand Transport Agency Snapchat buitengewoon nuttig wanneer ze drugsgebruikers aan het licht brachten over de gevaren van autorijden tijdens het gebruik van drugs.

Met dit gebruiksniveau is een open en positief gesprek met uw kinderen over sites zoals Snapchat, Kik Messenger, Ask.fm, etc. noodzakelijk. Uw kinderen moeten de gevaren van dit soort sites begrijpen.

Toegang tot het internet

70% van de kinderen in Nieuw-Zeeland tussen de 6 en 9 jaar is verbonden. In 2000 was 22% van de Nieuw-Zeelandse bevolking online. Dit aantal was in 2012 gestegen tot 86%. 80% van de 15- tot 16-jarigen en 40% van de 11- tot 12-jarigen heeft een profiel op sociale media.

Gevaren van smartphones

Ongeveer 35% van de 9- tot 16-jarigen gebruikt een smartphone om toegang te krijgen tot internet. De andere 65% gebruikt meestal laptops en tablets in plaats van een desktop. Je hebt op een smartphone toegang tot dezelfde informatie als een tablet of laptop, maar er is veel minder beveiligingssoftware op smartphones in vergelijking met laptops en tablets.

Middelen- Nieuw-Zeeland

 • Stats New Zealand– Dit artikel onderzoekt een studie over het internetgebruik van Nieuw-Zeeland.
 • Nieuw-Zeelandse politie – De Nieuw-Zeelandse politie biedt enkele tips om uw kind online veilig te houden.
 • Kiwi Families – Een uitstekend artikel over internetveiligheid.
 • Internet World Stats– Een samengestelde lijst met feiten over het internetgebruik van Nieuw-Zeeland.

Kindvriendelijk computergebruik

Als u de wereld wilt leren kennen, met anderen wilt communiceren en plezier wilt hebben, moet u internet proberen. Het wereldwijde web is een essentieel onderdeel van het leven geworden als het gaat om werk en onderzoek. Deze feiten zetten ouders ertoe aan hun kinderen aan te moedigen het internet te leren gebruiken.

Net als in de echte wereld kan het internet vol zitten met onveilige, onbehulpzame en onsmakelijke karakters en situaties. Gewelddadige beelden en expliciete seksuele inhoud zijn slechts twee voorbeelden van het soort items waar kinderen geen toegang toe zouden moeten hebben.

Meestal kun je je kind beschermen tegen de echte wereld. Het enge is echter dat, in tegenstelling tot de echte wereld, internet slechts een paar klikken verwijderd is van uw kind. Dit betekent dat ouders de ervaringen die kinderen online hebben zorgvuldig moeten vormgeven. Het is essentieel om te onthouden dat u zich zorgen moet maken over meer dan alleen het filteren van inhoud.

Kindvriendelijke internetervaring

Als u probeert ervoor te zorgen dat uw kind een kindvriendelijke internetervaring heeft, moet u verschillende doelen nastreven. Deze doelstellingen kunnen worden onderverdeeld in positieve en negatieve doelen. Negatieve zijn gecentreerd rond items om te blokkeren, censureren of filteren en positieve doelen zijn gecentreerd rond items om te ondersteunen, aanmoedigen of promoten.

Enkele negatieve doelstellingen zijn:

 • Seks, geweld en andere aanstootgevende inhoud censureren
 • Je kind beschermen tegen volwassen roofdieren
 • Je kind beschermen tegen pesten door leeftijdsgenoten
 • In-app aankopen uitschakelen en andere manieren om online geld uit te geven
 • Voorkomen dat uw kind de computerbeveiliging verwijdert

Enkele positieve doelstellingen zijn:

 • Onderwijs en leren bevorderen
 • Gezonde online vriendschappen aanmoedigen en ondersteunen
 • Uw kinderen helpen om vlot en comfortabel te worden met technologie

Jump Over Technology Hangups

Als het gaat om technologie, is het bekend dat ouders een aantal interessante dingen zeggen, waaronder:

‘Ik weet minder van technologie dan mijn kind.’

‘Mijn zevenjarige leerde me internetten.’

“Kinderen zijn buitengewoon slim met computers omdat ze er altijd op zitten.”

Als je tussen deze regels door leest, realiseer je je misschien dat er een vraag (angst) op de loer ligt. Soms wordt deze angst uitgesproken, maar soms houdt de ouder het voor zich:

‘Kan ik mijn kind online beschermen? Het kind weet meer dan ik! Hij of zij kan alle filters omzeilen die ik op internet zet. Waarom zelfs de moeite doen? Wat gedaan kan worden?”

Deze houding kan defaitistisch en onbehulpzaam zijn, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het goede is dat deze ideeën zijn gebaseerd op verkeerde veronderstellingen.

Zijn kinderen echt slimmer in technologie??

Het antwoord op deze vraag is misschien. Sommige kinderen zijn briljant en wanneer dit soort kinderen betrokken raakt bij technologie of computers, kan het een uitzondering zijn wanneer het kind eigenlijk slimmer is dan de ouder over technologie. Het is echter waarschijnlijk waar dat de meeste kinderen van vandaag niet opgroeien tot informaticus of programmeur.

Deze overtuiging komt waarschijnlijk voort uit het feit dat de meeste kinderen vloeiender zijn in het GEBRUIK van computers en technologie, maar dit feit betekent niet dat een kind volledig begrijpt hoe die computers en technologie werken.

Als je elke dag iets gebruikt, kan het lijken alsof je een expert bent op dat punt. Je bestuurt een auto, je opent een koelkast en je ontgrendelt waarschijnlijk elke dag je voordeur.

Heeft u een goed begrip van hoe een auto, koelkast of deurslot werkt? Als een van deze items kapot gaat, kunt u dit dan oplossen? Uw kind heeft mogelijk dezelfde antwoorden op deze vragen over technologie en computers.

Onverslaanbare beveiliging is mogelijk mogelijk

Hopelijk doen deze uitspraken ouders beseffen dat zelfs als het kind echt geweldig is met technologie, je nog steeds een veilige online omgeving kunt creëren die het kind niet kan omzeilen. Het is ook mogelijk om een ​​veilige omgeving te bieden aan die uitzonderlijk slimme en deskundige kinderen.

Ouderlijke Hangups verwijderen

Veel ouders hangen nog steeds vast als het gaat om de online veiligheid van hun kinderen, zelfs nadat ze de technologie hebben uitgevonden. Een verscheidenheid aan ouders voelt zich nog steeds hopeloos en dat toegang tot schadelijke inhoud het kind hoe dan ook zal bereiken, maar deze verklaring is volkomen onjuist.

Het doet er toe

Je doet alle moeite om een ​​veilige online omgeving te bieden, maar je kind kijkt nog steeds vuile films bij een vriend thuis, speelt een gewelddadig videospel, praat met vreemden, enz. Het is nog steeds de moeite waard, en het maakt uit!

Een van de grootste redenen waarom het ertoe doet, is het voorbeeld dat u geeft. U laat uw kind duidelijk weten wat wel en niet geschikt is.

Een andere reden is dat het af en toe zien of bezoeken van schadelijke inhoud totaal anders is dan het dagelijks uitnodigen van het gevaarlijke materiaal bij u thuis. Toegang tot dit soort informatie kan een gewoonte of zelfs een verslaving worden.

Iedereen neemt af en toe deel aan ongezond gedrag, zoals het eten van slecht voedsel en het drinken van te veel alcohol. Dit gedrag wordt pas gevaarlijk als het wordt genormaliseerd als acceptabel gedrag.

Het kan bijna onmogelijk zijn om te voorkomen dat uw kind ongezond gedrag vertoont. U kunt echter voorkomen dat het een vast onderdeel wordt van het dagelijkse leven van uw kind.

Kindervriendelijk computergebruik promoten

Met enkele eenvoudige stappen kunt u zonder al te veel moeite een goed en veilig computergebruik bevorderen.

Veilige computeromgeving

De eerste stap is het vergroten van een veilige computeromgeving. Een enkel app- of contentfilterprogramma is niet voldoende. U moet de administratieve toegang van uw kind verwijderen als u wilt voorkomen dat uw kind echt ouderlijk toezicht omzeilt.

Met alle belangrijke computersystemen van vandaag (Mac, Linux en Windows), kunt u een afzonderlijke gebruiker instellen. U kunt twee aanmeldingen instellen. De ene is een individuele gebruiker en de andere is het beheerdersaccount. Het beheerdersaccount is met een wachtwoord beveiligd. Schrijf het wachtwoord niet op, want uw kind zal het vinden.

Terwijl uw kind het individuele gebruikersaccount gebruikt, kan hij of zij geen nieuwe applicaties installeren zonder uw toestemming. Deze procedure staat ook niet toe dat de apps het ouderlijk toezicht en eventuele inhoudsfilters omzeilen. Het is ook mogelijk om content voor smartphones te bedienen.

Hieronder vindt u enkele links waar u instructies vindt om een ​​apart kinderaccount in te stellen:

 • Windows 10
 • Chromebook
 • MAC OS X
 • Linux
 • Smartphones

Kind surfen op het internet

De volgende sectie bevat enkele individuele browsers die zijn gemaakt om kinderen te helpen veilig te zijn. Populaire plug-ins voor browsers zijn ook opgenomen in deze sectie. Ten slotte worden browsers besproken die zijn ontworpen voor kinderen met speciale behoeften.

Kindvriendelijke browsers

Een bepaalde browser die een leuke cartoonachtige interface bevat, moet worden gebruikt voor kinderen onder de 8 jaar. Deze interface geeft alleen toegang tot inhoud die geschikt is voor de leeftijd.

Zoodles en Kidoz zijn twee speciale browsers die nuttig kunnen zijn, maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. Soms worden sommige dingen als educatief bestempeld, maar zijn ze niet goed voor uw kind. Als uw kind de hele dag geen tekenfilms mag bekijken, mag hij niet de hele dag op de computer spelen.

Monitoring en filteren

Naarmate kinderen ouder worden, zullen ze waarschijnlijk overstappen op browsers zoals Chrome of Firefox. De meeste twaalfjarigen willen geen browser die op een cartoon lijkt. Op deze leeftijd hebben pre-tieners en tieners daadwerkelijke computerervaring nodig. Het is ook het moment waarop ze actief gaan zoeken naar dingen die het best vermeden kunnen worden.

Een contentfilterprogramma is de volgende stap voor deze leeftijdsgroep. Enkele veel voorkomende opties zijn:

 • OpenDNS– Dit programma voor inhoudfiltering wordt door verschillende bedrijven gebruikt om werknemersinhoud te filteren. Het is ongelooflijk eenvoudig in te stellen op elke computer of laptop.
 • NetNanny– Dit systeem is waarschijnlijk het meest populaire filter voor thuis. Ze zijn actief sinds 1996 en hebben uitstekende recensies.
 • X3Watch– Dit filter wordt vooral gebruikt om porno buiten te houden. Het was oorspronkelijk gemaakt als een manier om volwassenen te helpen pornoverslaving te overwinnen.
 • K9– Dit filter is een van de meest populaire filters die door scholen worden gebruikt. Het is een gratis softwareprogramma dat niet alleen filtert, maar ook ouderlijk toezicht biedt.

Speciale behoeften

Een breed scala aan kinderen heeft speciale behoeften die hen ervan weerhouden om online een productieve ervaring op te doen. Enkele handige hulpmiddelen om het internet aantrekkelijker te maken voor kinderen met speciale behoeften zijn:

 • Open Dyslexic– Deze plug-in voor Chrome verandert de pagina-inhoud in een lettertype dat is ontworpen voor dyslexie. Open Dyslexic is gratis te gebruiken voor persoonlijk, zakelijk of educatief gebruik.
 • Dyslite– Deze plug-in is vergelijkbaar met Open Dyslexic maar biedt een grotere verscheidenheid aan lettertypen. Het bedrijf brengt kosten in rekening voor het gebruik van deze plug-in.
 • WebbIE– Deze browser is gemaakt voor blinden en slechtzienden. Het is ontworpen om te werken met items zoals schermlezers en tekst-naar-spraak-software.

Nadat u alle gevaren van internet hebt onderzocht, moet u er uiteindelijk aan denken dat internet over het algemeen een positieve zaak is voor uw kinderen. Het kan het leven van uw kind verrijken op een manier die niets anders kan. Je moet ze natuurlijk altijd veilig bewaren. Hopelijk geeft deze gids je de tools om je kind te kunnen beschermen terwijl het de communicatielijnen opent.

Laatst bijgewerkt op 19 april 2020

Hallo, ik ben Ludovic. Ik heb deze site gemaakt als bron voor consumenten om mede-Canadezen te helpen de veranderende wereld van cyberveiligheid beter te begrijpen. Voordat ik deze bron creëerde, zag ik twee fundamentele problemen met de B2B-privacysector voor consumenten. Ten eerste: onderwijs – de meerderheid van de mensen beseft het belang van hun eigen gegevens niet. Ten tweede, snode marketingpraktijken – er is een breed scala aan zelfbenoemde beveiligingsoplossingen die niets anders doen dan tussenkomst van gebruikersgegevens zonder toestemming.

Geef een reactie Annuleer antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Commentaar

Naam *

E-mail adres *

Website

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me