VPN-oplichting om te vermijden (bijgewerkt)

VPN-technologie is niet nieuw. Bedrijven en individuen gebruiken het al tientallen jaren om gevoelige gegevens te beschermen en hun online bewegingen anoniem te houden. Sommige mensen beschouwen het als een kwestie van privacy. Ze houden gewoon niet van het idee dat iemand, zoals hun ISP of een hacker, hun webverkeer kan volgen.


Scam alertVoor andere mensen, het gebruik van een VPN is een kwestie van leven of dood. Het zijn burgers en journalisten die leven in totalitaire regimes die de vrije meningsuiting van gedachten en meningen niet toestaan. Met een VPN kunnen ze subversieve posities en revolutionaire acties innemen zonder hun leven te riskeren, of letterlijk hun ledemaat.

Overweeg de stappen die u zou kunnen nemen om uw huis tegen de buitenwereld te beveiligen. Beveiligingscamera’s aan de buitenkant van het huis waarschuwen je voor mogelijke indringers, maar je wilt alleen het beste en het meest gerenommeerde camerasysteem dat je kunt kopen. Het is gewoon de enige manier waarop u erop kunt vertrouwen dat u uw geld uit het systeem haalt.

Hetzelfde geldt voor een VPN. De beste VPN beschermt je tegen allerlei soorten spionage, maar een inferieure VPN maakt je kwetsbaar voor aanvallen vanuit alle hoeken. Hoe weet je welke VPN je moet vertrouwen?

Laten we eerst eens kijken wat u wint als u een VPN gebruikt, voordat u naar een lijst met VPN-zwendelpraktijken gaat. Gewapend met deze informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen wanneer het tijd is om een ​​VPN voor uw huis of bedrijf te kiezen.

De voordelen van het gebruik van een VPN

Wist u dat uw internetprovider (ISP) al uw online activiteiten kan volgen?

Ze weten wanneer u zich aanmeldt, welke websites u bezoekt, wat u doet terwijl u daar bent en hoe lang u daar doorbrengt. Ze kunnen uw activiteit op sociale media zien. Ze kunnen volgen terwijl u deelneemt aan een forum; zelfs online winkelgewoonten zijn voor hen geen geheim.

Helaas is uw internetprovider niet de enige partij die geïnteresseerd is in wat u online doet. Bedrijven, zoals retailers en serviceproviders, volgen uw bewegingen en zoeken naar mogelijkheden om u iets te verkopen.hoe-een-vpn-werktDan zijn er de louche operators. Zij zijn degenen die uw systeem hopen te infecteren met malware, adware en andere potentieel schadelijke software. Ze willen je echt graag beter leren kennen. In het bijzonder is al uw persoonlijke informatie, inclusief uw creditcardnummers en bankrekeningnummers, van bijzonder belang.

Een solide, goed beoordeelde VPN kan je hiertegen beschermen. VPN-technologie maskeert uw IP-adres volledig en maakt het volledig onmogelijk te traceren. Bovendien kan uw VPN ervoor zorgen dat het lijkt alsof u vanuit Sydney surft terwijl u zich daadwerkelijk in Montreal bevindt.

Desalniettemin is het duidelijk dat niet genoeg mensen profiteren van alles wat een VPN kan doen.

Percentage mensen dat VPN's gebruikt in verschillende continenten

Uw VPN versleutelt uw webverkeer en kan het mogelijk naar twee of drie servers over de hele wereld verplaatsen. Niemand, zelfs niet uw internetprovider, kan zien wat u online doet. U geniet van volledige privacy en anonimiteit en u kunt er gerust op zijn dat u volledig veilig bent wanneer u online bent.

Het is net alsof je thuis het beste huisbeveiligingssysteem hebt geïnstalleerd; u slaapt ‘s nachts beter, wetende dat u en uw gezin volledig beschermd zijn.

Is het ooit gevaarlijk om een ​​VPN te gebruiken??

Voor de meeste mensen is er geen gevaar verbonden aan het gebruik van dit type software; het begrijpen van de basis van VPN en het zorgvuldig selecteren van een gerenommeerde provider met een staat van dienst in het bieden van perfecte beveiliging en anonimiteit online is de sleutel.

Sommige mensen lopen mogelijk gevaar door simpelweg een VPN te gebruiken. Deze individuen wonen in onderdrukkende landen waar VPN-gebruik verboden is omdat de overheid al hun online activiteiten wil monitoren

VPN_ScamDit is echter een ander soort gevaar dan hier wordt besproken. Het kan ook gevaarlijk zijn om een ​​VPN te gebruiken als dat zo is een nep-VPN die niet echt de diensten aanbiedt die het adverteert. Het kan gevaarlijk zijn wanneer een VPN ervoor kiest uw systeem te infecteren met allerlei soorten spyware en virussen. Ze kunnen zelfs uw bewegingen online volgen en registreren en de gegevens verkopen aan de hoogste bieder.

Is dat niet precies het tegenovergestelde van wat een VPN zou moeten doen?

Dat is beangstigend voor de tientallen VPN-providers die tegenwoordig actief zijn. Sommige zijn zeer gerenommeerd en streven ernaar betrouwbare diensten aan te bieden die u hoe dan ook online veilig houden.

Dan zijn er de VPN’s die je geld aannemen, maar je er niets voor teruggeven. Net zo slecht zijn degenen die “gratis” zijn. Je kunt er zeker van zijn dat de meeste gratis VPN’s voor die prijs worden aangeboden omdat je wordt verkocht.

Een slimme consument kan deze VPN-zwendel vermijden. Hoe meer u weet over de typische trucs die door deze snode leveranciers worden gebruikt, hoe gemakkelijker u ze kunt vermijden.

Typische VPN-oplichting om te vermijden

De volgende lijst met VPN-oplichting is niet theoretisch. Elk van deze oplichting is beproefd en succesvol gebleken door het opsluiten van onoplettende consumenten. Laat jezelf niet het slachtoffer worden van een van deze nadelen.

Dit is cruciale informatie omdat uit onderzoeken blijkt dat mensen zich steeds meer zorgen maken over online privacy en over hoe bedrijven hun gegevens gebruiken.niveau van privacy van consumentengegevens

Niemand kan het zich veroorloven om nog meer risico te lopen door deze lijst met VPN-oplichting te negeren.

1. Gratis VPN’s – Het kost u meer dan u misschien denkt

Wie houdt er niet van om iets voor niets te krijgen? Het doet een beetje geeft u het gevoel dat u ergens mee wegkomt, nietwaar? Of dat zou je denken. Maar zie je, als het gaat om gratis VPN’s, is het meestal de serviceprovider die ergens mee wegkomt.

Een handvol gerenommeerde VPN-providers biedt een gratis versie van hun diensten aan. Doorgaans zijn deze kosteloze niveaus vrij beperkt wat betreft bandbreedte, en er zijn niet veel toeters en bellen aan verbonden. De gratis versie wordt aangeboden in de hoop dat u de service gaat proberen en een betalende klant wordt. Als u een gratis VPN moet kiezen, vermijd dan wat op onze onderstaande lijst staat.

Helaas zijn er veel “gratis” VPN’s die u uiteindelijk enorm veel geld kunnen kosten in termen van tijd, geld en hoofdpijn. Sommige van deze services beperken u tot een verouderd VPN-protocol zoals PPTP, dat door geen enkele beveiligingsprofessional als betrouwbaar wordt beschouwd. Met dit protocol krijgt u geen enkele vorm van sterke versleuteling, waardoor u kwetsbaar bent voor een wereld van problemen.

Elke VPN die gratis aan klanten wordt verstrekt, moet op de een of andere manier inkomsten genereren. Als ze geen geld van het publiek afnemen, dan moeten ze het ergens anders halen. Met dit bedrijfsmodel worden de winsten meestal behaald door de surfgewoonten van hun gebruikers te verkopen. In wezen deelt de VPN gebruikersgegevens met bedrijven in de marketingwereld.

Sommige van deze onbetwistbare VPN’s geven uw e-mailadres aan zakenpartners of onbekende derde partijen. Deze andere bedrijven kunnen uw e-mailadres vervolgens gebruiken voor allerlei snode doeleinden zoals cryptojacking, ransomware, phishing en het verzenden van spam-e-mails.

Weer andere VPN’s zullen zaken als webbakens, trackingpixels en cookies in uw systeem invoegen. Dit maakt het mogelijk voor de VPN, en de bedrijven die de VPN betalen om deze trackers in te voegen, om uw webverkeer te volgen en te gebruiken voor reclamedoeleinden.

Kijk maar naar deze onthulling van de opgeroepen VPN Betternet:

Betternet-advertenties van derden

Onthoud dat je krijgt waar je voor betaalt. Als u uw wachtwoorden wilt beschermen, zoekt u naar de beste software voor wachtwoordbeheer die u zich kunt veroorloven (ze zijn allemaal redelijk goedkoop). Wil je echte privacy en anonimiteit online, dan zoek je een redelijk geprijsde VPN.

2. Valse VPN’s – claims die gewoon te mooi zijn om waar te zijn

Sommige bedrijven adverteren zichzelf als een VPN-service, maar ze bieden niet eens de basis. Van eerste zorg is dat ze vaak niet de moeite nemen om uw internetverkeer te versleutelen. Dit betekent dat alles wat u online doet, wordt blootgesteld aan uw internetprovider, derden, de overheid en hackers.

Bovendien kan een nep-VPN malware in uw systeem injecteren. Als deze software is geïnstalleerd, kan de VPN de gegevens die ze verzamelen uit uw online gewoonten gebruiken om u gerichte advertenties en spam-e-mail te sturen. Ze kunnen uw accounts kapen, uw computer vergrendelen met ransomware of uw bankgegevens en andere privégegevens stelen. Het loont om de huidige cyberbeveiligingsrisico’s te herzien; wees op uw hoede voor nieuwe aanvalsvectoren die hackers of slechte acteurs gebruiken om systemen te infiltreren.

Als een VPN niet legitiem is, kunnen ze uw computer onderdeel van een botnet maken. Een “botnet” is een reeks apparaten die geschikt zijn voor internet. Elk is besmet met schadelijke software en kan zonder medeweten van de eigenaar door een derde partij worden gebruikt en beheerd. Dit betekent dat de VPN nu uw bandbreedte aan alle kopers kan verkopen.

Een VPN die wordt beheerd door oplichters, kan ook al uw persoonlijke gegevens bewaren, zodat ze deze aan iemand anders kunnen verkopen.

Wacht even. Gebruik je geen VPN om te voorkomen dat je internetprovider en anderen je online bewegingen volgen en je gegevens verkopen? Val niet voor een VPN die echt een nadeel is.

3. Levenslange abonnementen – Het is niet uw leven, het is van hen

Een handvol VPN-providers bieden een “levenslang” abonnement op hun diensten aan. De kosten zijn doorgaans verrassend laag. Wanneer het gedurende een “leven” wordt geprojecteerd, klinkt het zeker veel goedkoper dan het betalen voor een VPN in stappen van één of twee jaar.

vermijd levenslange vpn-plannenVeel van deze levenslange abonnementen zijn de kosten echter niet waard. Onbetrouwbare VPN’s annuleren deze contracten vaak al na één of twee jaar. Anderen verzamelen uw gegevens en verkopen deze aan adverteerders en onbekende derden.

Soms merken mensen die zich aanmelden voor een levenslang abonnement dat ze dat zijn gebombardeerd met advertenties wanneer ze online gaan. Bovendien worden ze vaak doorgestuurd naar websites van derden die ze niet willen bezoeken.

Houd er rekening mee dat een VPN die een levenslang abonnement belooft waarschijnlijk is verwijst naar de levensduur van hun bedrijf, niet die van u. Sommige van deze snode VPN’s bestaan ​​slechts een paar jaar en verzamelen zoveel mogelijk abonnementen voordat ze in de nacht verdwijnen.

Bekijk al het levenslange aanbod met een korrel zout.

4. Five, Nine and 14 Eyes Surveillance – de UKUSA-overeenkomst

Je hebt misschien gehoord van de internationale bewakingsallianties die bekend staan ​​als de Five Eyes, de Nine Eyes en de 14 Eyes op het nieuws. In wezen zijn de lidstaten van deze allianties overeengekomen om samen te werken om bewakingsgegevens te verzamelen en te delen. Het is een beetje alsof een wereldwijde spionageorganisatie elke keer dat u inlogt op internet over uw schouder meekijkt.

14-ogen

Wanneer een VPN zijn hoofdkantoor heeft in een land dat deel uitmaakt van een van deze allianties, is het redelijk om aan te nemen dat alles wat gebruikers online doen tijdens het gebruik van die VPN onderworpen zal zijn aan spionage door de overheid. Hoewel de Canadese regering mogelijk wordt belet bepaalde spionage-acties te ondernemen tegen haar eigen burgers zonder een eerlijk proces, is dit misschien niet het geval voor de Verenigde Staten of Australië. Of het nu Amerikaans of Australisch is spionnen krijgen een aantal interessante gegevens in handen, die ze delen met de Canadese regering. Dat zou Canadese burgers in heet water kunnen brengen.

Kortom, VPN’s die zich in deze rechtsgebieden bevinden, zijn mogelijk wettelijk verplicht om bepaalde logboeken vast te leggen en deze informatie met autoriteiten te delen. Het is logisch om een ​​VPN te kiezen niet hoofdkantoor in een 14 Eyes-land om een ​​echte ‘no logs’-ervaring te garanderen.

Beruchte VPN’s die u niet mag vertrouwen

Bepaalde VPN’s hebben de afgelopen jaren om de verkeerde redenen naam gemaakt. Terwijl sommigen sindsdien zijn gevouwen, blijven anderen opereren. Als u meer te weten komt over enkele van deze VPN’s en de oplichting die ze hebben gebruikt, kunt u mogelijk andere snode spelers op de markt identificeren. We laten u ter referentie een link naar hun sites achter, maar ze zijn gewoon verschrikkelijk &# x1f61f ;. Dus liever niet.

Betternet vpn logo staand

Betternet

Met schadelijke software ingebed in de code, het bijhouden van bibliotheken en lekken van IP-adressen, Betternet doet zijn naam zeker niet eer aan.

Betternet wordt gratis aangeboden. Voor mensen die aandacht hebben besteed aan dit artikel is dat een enorme rode vlag. Wanneer klanten na het gebruik van Betternet vreemde dingen op hun systeem zien gebeuren, nemen ze contact op met het bedrijf voor klantenondersteuning of technisch advies, maar krijgen ze niet de hulp waarnaar ze op zoek zijn. Dat komt omdat Betternet er niet echt is om betrouwbare VPN-services te bieden. They bestaat simpelweg om uw gegevens te verzamelen en deze aan de hoogste bieder te verkopen.

archie vpn-logo

Archie VPN

Archie VPN is berucht om zijn neiging om kwaadaardige software te verspreiden. Veel gebruikers hebben zelfs een virus opgelopen tijdens het gebruik van Archie. Nogmaals, dit is een ogenschijnlijk gratis VPN en het verschijnt nog steeds soms in de Google PlayStore. Waag je kans niet als je het ziet.

CrossVPN-logo

CrossVPN

Geadverteerd als een gratis, onbeperkte VPN, kan het gebruik van deze service u veel tijd kosten. Haar waarvan bekend is dat ze systemen infecteren met een vervelende Trojan naast kwaadaardige software, virussen en spyware. Het is nog steeds mogelijk om CrossVPN te downloaden, maar het wordt absoluut niet aanbevolen.

Flashfree VPN-logo

Flash-vrije VPN

Het noemt zichzelf een VPN, maar het is eigenlijk meer een proxy. Als u zich bovendien aanmeldt voor de service, moet u Flash een aantal redelijk gevaarlijke rechten verlenen. Een andere red flag is de volledige afwezigheid van een privacybeleid of zelfs een website. U zult absoluut geen geld besparen door met deze dubieuze provider te gaan.

SuperVPN-logo

SuperVPN

Op het eerste gezicht lijkt dit een vrij goede deal. U krijgt gratis onbeperkte bandbreedte. Deze vermeende VPN wil echter totale toegang tot uw telefoon, die veel verder gaat dan wat redelijkerwijs nodig is. De advertenties zijn ook onophoudelijk op deze service, wat vervelend is. Het is belangrijk om dat op te merken deze app wordt in tal van rechtsgebieden aangemerkt als schadelijke software.

WiFi-beschermer VPN

WiFi-beschermer VPN

Geplaagd door beschuldigingen dat ze de consumenten die voor hun service kiezen niet afdoende beschermen, is WiFi Protector een slechte gok. Klanten hebben beschuldigingen van spyware en adware gemaakt. Als je je online ervaring anoniem wilt houden, kijk dan ergens anders.

Gemakkelijke VPN

Gemakkelijke VPN

Easy VPN is een dure service die zijn klanten niet beschermt zoals het zou moeten. In deze VPN-zwendellijst, dit is een van de ergste omdat het cookies logt. Bovendien is het privacybeleid praktisch onsamenhangend. Er is geen reden om deze provider te vertrouwen.

VPN-oplichting vermijden

Het vinden van de juiste VPN kost wat werk, maar het is de moeite waard. Zoek naar een VPN-provider die hoog scoort op meerdere platforms. Idealiter hebben ze een glashelder privacybeleid, zodat u precies weet welke informatie, indien aanwezig, wordt opgeslagen.

Het is essentieel om wat speurwerk te doen om erachter te komen waar de VPN zijn hoofdkantoor heeft. Ga verder dan de 14 Eyes-landen om ervoor te zorgen dat uw privacy volledig wordt beschermd.

Zoek daarnaast naar een VPN die op voorhand is over het gebruik van VPN-protocollen van topkwaliteit zoals OpenVPN. Zo weet u zeker dat uw webverkeer correct wordt versleuteld.

Het is ook van cruciaal belang dat u bereid bent te betalen voor een VPN. Het onderhouden van servers van hoge kwaliteit kost geld, maar u wilt een VPN die geweldige servers gebruikt. In dit spel, je krijgt waar je voor betaalt.

Laatste gedachten

Als je jezelf online wilt beschermen, is het essentieel dat je een gerenommeerde VPN-service zoals NordVPN gebruikt. Helaas zijn tegenwoordig veel VPN-providers meer geïnteresseerd in het verkopen van uw persoonlijke gegevens dan in het beschermen ervan.

Door de oplichting op deze lijst te identificeren, kunt u ze vermijden en een verstandige beslissing nemen. Onthoud altijd dat als ze geen product hebben, ze er echt geld mee kunnen verdienen, dan ben jij waarschijnlijk het product

FAQs

V: Kunt u een gratis VPN vertrouwen??

EEN: Zelden. Een gratis VPN wordt niet aangeboden door een liefdadigheidsinstelling. Ze moeten geld verdienen. Dit betekent dat u wordt gebombardeerd door advertenties en het risico loopt dat uw gegevens en online gewoonten worden verkocht aan de hoogste bieder.

Vraag: Kan een VPN-provider verkeer zien?

EEN: Het is mogelijk dat VPN-providers uw webverkeer kunnen zien, maar de goede hebben er geen interesse in. Ze doen er zelfs alles aan om uw online activiteiten niet te zien.

Helaas bespioneren snode VPN-providers niet alleen uw webverkeer, maar infecteren ze ook uw computer met virussen en schadelijke software. Uw gegevens worden verkocht aan derden en u weet nooit zeker wie nog meer uw bandbreedte gebruikt. Gebruik alleen gerenommeerde VPN’s om ervoor te zorgen dat deze problemen zich niet voordoen. Overweeg voor extra bescherming browsen met privézoekmachines.

V: Kunnen VPN’s gegevens stelen?

EEN: De gerenommeerde providers zullen dat niet doen, maar veel gratis of anderszins onbetrouwbare VPN’s zullen dat wel doen. De mensen die deze bedrijven runnen, zijn alleen op zoek naar winst en ze vinden het niet erg om te stelen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map