Confidențialitate online: 11 modalități de a vă proteja în 2020 (și nu numai)

Spunând „confidențialitate online” sună adesea ca un oximoron, având în vedere natura opusă a celor două cuvinte. Este similar cu încercarea de a argumenta existența posibilă a unui foc rece sau a unei gheață fierbinte. În traducere, înseamnă ceva contraintuitiv și improbabil.


În 2020, însă, sunt foarte puține lucruri la fel de importante ca să fii prudent cu privire la datele unuia de pe internet. Cei care nu au minte cu privire la confidențialitatea lor se pot găsi chiar într-o poziție de identitate furată, acuzații frauduloase, sau mai rau.

cum să vă protejați confidențialitatea online

Într-un anumit sens, trecerea peste anonimatul unuia este similară cu a intra în mașină după tăierea liniilor de frână și a pus un motor cu jet sub capotă. Adică, este obligat să rezulte într-un dezastru de proporții mari.

Din fericire, lumea are la fel de mulți indivizi îngrijitori ca și hackerii. Astfel, oamenii au găsit multe modalități de a-și proteja siguranța online prin aplicarea unor tehnici destul de simple.

Pentru a evita aderarea la grupul de 16,7 milioane de persoane ale căror identități au fost furate în 2017, toată lumea ar trebui să respecte următoarele sfaturi..

1. Ascundeți numărul dvs. de telefon

Împărțirea online a numărului de telefon mobil reprezintă o greșeală nepăsătoare împiedică confidențialitatea.

În primul rând, permite unui potențial hacker să identifice locația unuia doar prin simpla căutare a codului de zonă. Din fericire, însă, obținerea unui număr de telefon nu oferă un utilizator răuvoitor prea mult.

Așadar, adevăratul pericol de a posta online numere de telefon provine de la telemarketers. Acestea sunt persoanele sau roboții care efectuează apeluri din numere generate aleatoriu care pot corespunde codului de zonă al unuia.

Apoi, după ce utilizatorul preia, încearcă să vândă ceva produs sau să adune mai multe date. Din păcate, aceste apeluri vor fi aproape imposibil să renunțe la numărul de telefon al cuiva a fost compromis.

Având în vedere cât de răspândită este această problemă, Comisia Federală a Comerțului a creat diferite registre „Nu sună”. Astfel, o modalitate de a îmbunătăți confidențialitatea după ce a greșit la suprasolicitarea unui număr de telefon este să vă înscrieți pe aceste liste.

Uneori, acest lucru va elimina problema. Apoi, din nou, ar putea pur și simplu să oprească un apel scurt la apelurile constante până când prevalența notorie a telemarketerilor prevalează.

2. Fii atent la Social Media

Începând cu 2018, pe site-urile de socializare există 2,34 miliarde de utilizatori. În primul rând, aceasta înseamnă că mătușa și unchiul tuturor au un profil și frecvent împărțesc imagini de familie. În al doilea rând, înseamnă că hackerii au o modalitate perfectă de a localiza potențialele victime.

Procentul populației americane cu profil de social media între 2008 și 2018

A fi prezent pe rețelele de socializare este foarte riscant, deoarece include adesea fotografii personale, informații despre locație, modele de cheltuieli, istorii de navigare și multe altele.

Dacă un hacker este capabil să pună mâna pe oricare dintre aceste puncte de date individual, ar putea fi un dezastru.Așadar, faptul că le poate atinge pe toate într-un singur loc, în mod practic, stabilește un câmp în care cineva oferă toate informațiile relevante pe un platou de argint.

Uneori, hackerii chiar se prefac că sunt altcineva și încearcă să se întâlnească cu tine pentru a obține informații de la tine personal. Este recomandat să obțineți un sistem bun de securitate la domiciliu pentru a asigura o protecție completă împotriva acestor scenarii.

Pentru a crește confidențialitatea, cel mai rezonabil lucru este să faceți acest lucru stați departe de platformele de socializare. Aceasta, însă, nu este cea mai ușoară alternativă, deoarece multe persoane folosesc aceste site-uri web pentru interacțiune de familie, comunicare de afaceri și multe altele.

Deci, următoarea alegere este să evitați să postați fotografii personale, să păstrați toate profilurile private, să nu împărtășiți niciodată informații despre locație și să nu cumpărați rar sau să nu cumpărați lucruri direct pe aceste platforme.

3. Blocarea serviciilor de localizare

O mulțime de furnizori de servicii de internet populare (și majoritatea site-urilor web importante) urmăresc și stochează locația dvs. pentru colectarea datelors. Atunci ei vinde aceste informații companiilor care pot utiliza locațiile pentru a-și personaliza campaniile de marketing și pentru a viza în mod corespunzător persoane fizice.

blocarea accesului

Oricât de uimitor ar părea în teorie, a vedea locațiile altor persoane prin hărți online nu este prea popular în viața reală. La urma urmei, imaginați-vă că urmăriți o persoană prin check-in-uri de locație online doar pentru a-i saluta. Rezultatul probabil al acestui scenariu ar fi un apel telefonic la 911.

Prin urmare, oprirea tuturor serviciilor de locație și a nu permite niciodată accesarea site-urilor web la acestea este crucială. De exemplu, nu este absolut necesar să permiteți unui joc pe iPhone să urmărească locația unuia.

Indiferent, majoritatea aplicațiilor vor cere utilizatorului să partajeze aceste date cu ele.

4. Alegeți Înțeleptul browserului dvs.

Când vine vorba de browsere online, utilizatorii au câteva opțiuni diferite. Cele mai populare tind să fie Google Chrome și Mozilla Firefox. De asemenea, Safari-ul Apple ar putea fi etichetat ca fiind reușit, deoarece compania practic împinge utilizatorii să profite de ea.

Contrar credinței populare, niciuna dintre platformele menționate nu oferă confidențialitate de înaltă calitate. Chiar și unele căutări bazate pe incognito nu au dovadă de eșec și nu vor masca complet datele unuia. În schimb, utilizarea de browsere personalizate care au fost optimizate special pentru confidențialitate este cel mai bun curs de acțiuni.

Acestea tind să fie programe open-source criptate și care nu oferă absolut nicio informație despre activitățile online ale nimănui. Unele dintre cele mai comune alegeri includ:

 • pisc
 • Curajos
 • Epic
 • Firefox Quantum

În plus, profitând de pluginuri precum „HTTPS Everywhere” reduce la minimum șansele de hacking online și furt de date.

5. Folosiți o VPN (securizată)

Rețelele private virtuale sunt utilizate pentru a transforma calculatoarele conectate la rețelele publice în dispozitive care comunică prin conexiuni private. Funcționează prin dirijarea unei conexiuni la internet prin servere care ascunde toate acțiunile și datele online ale utilizatorului.

modul în care funcționează VPN pentru a accesa rețelele de socializare

Pe lângă confidențialitate sporită, cele mai bune servicii VPN permit utilizatorilor să depășească uneori problemele legate de restricțiile geografice. (Verificați acest lucru pentru versiunea franceză)

De exemplu, există multe site-uri web care vor evita afișarea de conținut către persoane care sunt localizate în anumite zone. Gândiți-vă la toate videoclipurile YouTube care nu sunt afișate persoanelor înregistrate în anumite locații.

De asemenea, o mare parte din motivul pentru care VPN-urile sunt atât de puternice rezultă din capacitatea lor de a anonimiza acțiunile online ale oamenilor. Adică, istoriile de navigare întregi pot deveni inexistente, deoarece majoritatea înregistrărilor acțiunilor cuiva pe internet prin VPN-uri nu sunt păstrate.

Nu mai vorbim de cum aceste rețele sunt capabile să ascundă complet adresa IP a uneia.

6. Ce zici de e-mailuri?

La menționarea confidențialității online, majoritatea persoanelor tind să se gândească la site-urile web reale pentru care oamenii trebuie să meargă online. În realitate, există însă multe moduri în care confidențialitatea unei persoane pe internet poate fi compromisă. Unul dintre aceste moduri se referă la e-mailuri.

Evident, cea mai importantă preocupare cu privire la e-mailurile se întoarce la datele utilizatorului. Pentru a vă înscrie la un cont cu aproape orice platformă, de obicei, trebuie să furnizați numele complet, data nașterii, adresa și chiar numărul de telefon. Toate aceste date sunt potențial a supusă furtului dacă un hacker decide să atace e-mailul cuiva.

hacking prin e-mail

Pentru a evita probleme de acest fel, oamenii ar trebui să încerce să utilizeze informații false atunci când se înscriu pentru e-mailuri.

De exemplu, crearea unui nume generic diferit cu o adresă alcătuită este cel mai simplu mod de a rămâne în afara grilei. În plus, nu există legi care să împiedice oamenii să facă conturi de e-mail după cum consideră de cuviință.

În plus, este imperativ să nu utilizați niciodată e-mailul ușor. În traducere, înscrierea la buletine informative, baze de date sau alte campanii aleatorii este cea mai scurtă cale către poșta electronică neplăcută cu potențiale escrocherii de phishing..

Pentru cei necunoscuți, escrocherii de tip phishing sunt făcute pentru a păcăli utilizatorii să introducă informațiile lor pe paginile web care par identice cu cele obișnuite.

7. Autentificare cu doi factori

Pentru utilizatorii prezenți pe site-uri web populare, cum ar fi Facebook, Apple, YouTube, Yahoo, Google sau oricare altul, utilizarea autentificării în doi factori nu ar trebui să fie nici măcar o întrebare.

Cel mai simplu mod de a explica cum funcționează este să te uiți la un simplu proces de a intra în contul unuia dintre site-urile web menționate mai sus..

Diagrama de autentificare cu doi factori

În trecut, site-urile web în general solicitau utilizatorilor să introducă numele de utilizator sau e-mailul însoțit de o parolă. Dacă aceia doi s-ar potrivi, aceștia ar fi duși pe platformă și li se va permite să continue navigarea.

Cu autentificarea cu doi factori, există un pas suplimentar care adaugă un al treilea dispozitiv în ecuație. Pe lângă numele de utilizator și parola, oamenii vor trebui să introducă și un cod de nivel secund care va fi trimis la e-mail sau telefon. Apoi, site-ul web va solicita codul pe care l-au trimis după ce utilizatorul introduce numele de utilizator și parola originale.

Motivul pentru care este necesară autentificarea cu doi factori vine din beneficiile sale de confidențialitate superioare. Se asigură că cine încearcă să se conecteze undeva este, de asemenea, cel care are acces la alte puncte de contact, cum ar fi un număr de telefon sau un e-mail care a fost înregistrat anterior cu contul.

Deoarece șansele unui hacker să aibă acces și la contul de e-mail privat sau la mesajele telefonice ale victimei sunt reduse, este este foarte puțin probabil să obțină autorizarea pe două niveluri.

8. Păzește-ți parolele cu viața ta

Timpurile în care oamenii ar putea folosi „parola” pentru parola lor au dispărut de mult. În zilele noastre, frazele trebuie să semene mai mult cu ceva pe care Pentagonul îl poate folosi pentru a accesa propriile sisteme. Deși aceasta este o tendință în evoluție, care continuă să pună la dispoziție mai multe cerințe în fiecare an, aceasta este cea mai ușoară cale de a interzice activitățile frauduloase.

Din fericire, marea majoritate a site-urilor și aplicațiilor solicită deja utilizatorilor să creeze parole complexe care să conțină litere mici, minuscule, numere și chiar caractere speciale. Cu toate acestea, dacă se execută o platformă unde nu există reguli specifice privind crearea parolelor, tot ar trebui să le facă cât mai complexe.

Mulți utilizatori online profită de managerii de parole pentru a genera, urmări sau chiar recupera semințe complexe bazate pe cuvinte. Cele mai populare sunt Dashlane, 1Password și KeePass.

cum să salvați parolele

Mai mult, una dintre cele mai nereprezentate informații se referă la siguranța scanării amprentelor. După ce anumite companii de telefonie au implementat modalități perfecte de a vă conecta apăsând un buton care scanează degetul unuia, marea majoritate a utilizatorilor au început să se bazeze pe această caracteristică.

Din păcate, cercetări ample indică faptul că aceste scanere pot fi păcălite prin hacking-ul online care creează imprimeuri din diferite caracteristici umane. Dacă s-ar întâmpla asta, hackerul ar putea ocoli fără efort orice parolă pe care o are cineva, atât timp cât foloseau și amprenta lor pentru a se conecta.

8. Ascultă avertismentele!

Uneori, computerul sau telefonul unu poate să dea un avertisment care să spună modul în care conexiunea nu poate fi privată și riscul altor persoane care văd datele sensibile ale cuiva. Șocant, un număr incredibil de mare de oameni tind să ignore aceste mesaje.

Motivul din spatele acestui lucru este convingerea lor că nu poate fi furată nicio informație sensibilă în cazul în care utilizatorul nu afișează astfel de date în acest moment. Problema cu această afirmație este însă faptul că hackerii pot lua date care pot avea luni sau ani.

Astfel, informațiile despre cardul de credit ale cuiva de acum doi ani ar putea fi localizate prin metode de plată anterioare, care sunt aproape întotdeauna salvate undeva. Prin urmare, un sfat esențial pentru cei care doresc să adere la un ghid de confidențialitate final este să părăsească orice site web compromis, WiFi sau orice altă conexiune.

9. Luați în considerare utilizarea Cryptocurrency

Această etapă este probabil destinată persoanelor care ar fi putut face toate etapele anterioare și caută modalități mai avansate de a-și proteja activele. Ei bine, prin amabilitatea criptomonedei, investitorii pot acum să cumpere lucruri în mod anonim.

Pentru a începe să folosiți criptocurrency, trebuie să achiziționați monedele digitale cu bani reali. Tranzacționarea electronică permite oamenilor să facă acest lucru foarte repede. După ce își obțin monedele, trebuie să le stocheze pe unul dintre portofelele online sau platformele de tranzacționare.

folosind cripto

În sfârșit, persoana trebuie să își folosească criptocurrencyul pentru a plăti ori de câte ori este posibil. Singurul neajuns este faptul că o mulțime de platforme încă nu trebuie să adopte plăți bazate pe criptă. Odată ce o fac, însă, toată lumea ar trebui să ia în considerare aceste monede în loc de carduri de debit sau de credit.

10. Monitorizează-ți conturile bancare și scorurile de credit

Uneori, cea mai șocantă parte a identității sau a furtului de date este cât a durat cineva să afle.

Acest lucru rămas ascuns se datorează faptului că hackerii pot recolta datele oamenilor până când vor găsi cumpărătorul potrivit. Odată ce se întâmplă acest lucru, cumpărătorul poate petrece mai mult timp așteptând șansa perfectă de a folosi informațiile altei părți.

raport de scor de credit

În unele cazuri, este posibil ca oamenii să nu fie conștienți de împrumuturi multiple care există în numele lor.

Ei bine, acest lucru poate fi ușor remediat prin verificarea periodică a tuturor conturilor bancare, precum și prin obținerea unei copii a raportului de credit cel puțin de două ori pe an. Motivul pentru care oamenii se pot baza pe agențiile de credit se datorează monitorizării strânse a finanțelor tuturor.

La urma urmei, scorurile de credit sunt calculate în funcție de obiceiurile de cheltuieli ale unei persoane, datoriile restante, consecvența plăților lunare ș.a. Adică, dacă există furt de identitate și atacatorul folosește numele altei persoane pentru a deschide noi linii de credit, acest lucru ar trebui să fie prezentat în raportul de credit al victimei..

11. Deconectați-vă!

Ultimul pas care facilitează o mai bună confidențialitate revine la elementele de bază. Pur și simplu sfătuiește pe toți să se deconecteze mereu din conturile lor. A face acest lucru înseamnă să vă deconectați de la fiecare aplicație de pe telefonul lor și de la toate programele de pe computerele lor, în special atunci când călătoriți.

cum să pirateze Facebook cuiva

Deși poate părea excesiv, luarea acestei acțiuni va salva informațiile unuia dacă le vor fi furate hardware-ul. De exemplu, va fi un telefon furat unde toate conturile sunt deja disponibile mult mai ușor pentru un hacker să se despartă.

Pentru a merge și mai departe, lăsarea conturilor conectate creează un potențial pericol pentru toți ceilalți care ar putea fi asociați cu partea iresponsabilă. Gândiți-vă la conversația privată pe care o pot avea oamenii pe Facebook. În cazul în care un dispozitiv lipsește, întregul conținut al acestor conversații ar putea deveni cunoștințe publice.

Pentru cei vinovați de acest lucru, un simplu act de deconectare va reduce exponențial riscul de informații furate sau orice consecințe negative.

Confidențialitatea evoluează

Există multe sfaturi mai relevante pentru cei care doresc să își îmbunătățească confidențialitatea online. Cu toate acestea, aruncând o privire la unii dintre cei mai siguri furnizori de VPN, cum ar fi NordVPN și Surfshark, este probabil cel mai important pas. Din păcate, multe dintre aceste sfaturi ar putea deveni irelevante în curând.

Acest lucru se întâmplă adesea pe măsură ce legile de confidențialitate se schimbă și tehnologia devine mai bună.

De exemplu, întreaga problemă care se învârte în jurul scanerelor de amprente umane pe dispozitivele mobile nu a existat nici până acum câțiva ani. În mod similar, telemarketers-ul bazat pe roboți și apelurile telefonice similare înșelătoriei nu au decolat până la începutul anilor 2010.

Așadar, cunoașterea modificărilor recente legate de confidențialitate ar fi utilă atunci când este vorba despre păstrarea identităților, a datelor financiare sau a altor informații. De asemenea, s-ar face ca unul să fie mai puțin probabil să cedeze la miturile comune sau să fie neglijat de siguranța lor online!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map