Ghid de confidențialitate online: De ce anonimatul este esențial?


Internetul a crescut mult și acum mai mult decât 4,1 miliarde de utilizatori sunt online pe internet. Deși este adevărat că internetul oferă informații și divertisment pentru internauți. Cu toate acestea, există o captură.

Organizațiile colectează date prin permisiunea dvs. sub forma istoricului browserului, conturilor de social media, le place și nu le place să prospere și să își continue activitatea.

Organizațiile colectează date, nu contează dacă sunt online sau offline. Agențiile de informații, furnizorii de servicii Internet și marketerii sunt câinii de top în colectarea datelor.

Datele sunt la baza ciclului decizional al oricărei organizații. Conform unui Sondaj informatic elicoidal, dacă se ia o decizie bazându-se pe datele colectate, crește șansele de a reuși cu 79%. Analiza, calitatea și cantitatea de date ajută întreprinderile și organizațiile să obțină un avantaj competitiv.

Indiferent dacă navigați pe web sau parcurgeți rețelele de socializare, alimentează confortul și confidențialitatea casei dvs. Nu sunteți deloc privat, companiile precum Google și Facebook sunt cunoscut pentru a urmări și monitoriza informațiile despre tine.

Ce este confidențialitatea datelor online?

Confidențialitatea datelor este o ramură a securității datelor. Confidențialitatea online se bazează în principal pe preocupările legate de gestionarea corectă a datelor care include, consimțământul, notificarea și obligațiile de reglementare.

Ținând la o parte definiția confidențialității datelor, preocupările practice privind confidențialitatea datelor se referă la:

 • Dacă și cum datele sunt partajate cu organizații terțe.
 • Modul în care datele sunt colectate și stocate în mod legal.
 • Restricții de reglementare precum GDPR, HIPAA, GLBA sau CCPA.

Confidențialitatea datelor este o parte fundamentală a tehnologiei informației. Ajută o organizație sau o persoană să determine ce date dintr-o infrastructură pot fi partajate cu alții și care ar trebui să fie păstrate în secret.

De ce este importantă confidențialitatea datelor online?

Există două motive majore pentru care confidențialitatea datelor este una dintre cele mai semnificative probleme din comunitatea online.

Calitatea și cantitatea sunt cele două caracteristici ale datelor care determină cât de importantă este ca activ pentru o companie. Companiile sunt implicate în practici care includ colectarea, distribuirea și utilizarea datelor. Acest proces este cunoscut și sub denumirea de economie de date.

Există o mulțime de companii, inclusiv, Google, Facebook și Amazon imperii construite în urma schemei de economie de date. Fiecare organizație ia decizii bazate pe date. Legile privind păstrarea datelor, cum ar fi GDPR, au făcut obligatoriu ca întreprinderile să fie transparente în politicile lor de confidențialitate.

În al doilea rând, confidențialitatea este dreptul fiecărui individ care există pe planetă. Nu a fost niciodată un privilegiu și nu ar trebui niciodată considerat unul. Datele pe care le împărtășiți online sub formă de statuturi, imagini, opinii sunt, de fapt, un mediu de libertate de exprimare și nimeni nu ar trebui să-l poată înregistra sau utiliza împotriva voinței voastre.

Cu toată acea monitorizare și urmărire a datelor, nu există nicio modalitate de a determina ce mesaj transmis pe internet va fi scos din context și vă va pune în dificultate.

De ce organizațiile mă urmăresc?

După cum am menționat mai sus, există multe organizații diferite care se bazează pe datele dvs. Nu trebuie să fie o organizație care există în esență pe internet. Recent statisticile arată că 47% dintre persoanele care trăiesc în Statele Unite sunt îngrijorate de confidențialitatea lor.

Lista organizațiilor care colectează date, împreună cu motivațiile lor din spatele acesteia sunt următoarele:

 • Agenții de Informații.
 • Furnizori de servicii Internet.
 • Companii precum Google și Facebook.

Ce date colectează agențiile de informații?

Confidențialitatea datelor este probabil singura problemă care a rămas relevantă mult timp și va continua să fie o problemă semnificativă. La prima vedere, ar trebui să fie evident că agențiile de informații, precum Agenția de Securitate Națională (ANSA) sunt implicate în supravegherea în masă.

Motivația din spatele colectării datelor este aproape transparentă. Agențiile de informații doresc doar să-i păstreze pe oameni în siguranță de un alt atac din 911. Cu toate acestea, colectarea datelor de masă nu va fi de folos.

Programul PRISM al NSA se referă la companii cum ar fi Google, Apple, Microsoft și multe altele cu ușurință. Poate smulge toate informațiile și apoi le poate folosi pentru a spiona oameni pe o zonă geografică de masă.

Problema menționată nu se rezumă doar la Statele Unite. Sunt alianțe de informații format cu intenția de a partaja date culese în diferite regiuni pentru a genera noi perspective.

Rolul de 5 Ochi / 9 Ochi / 14 Ochii Alianței de inteligență

Alianța de informații poate fi definită ca un pact între diferite agenții de informații situate la nivel global. A te spiona de propriul serviciu de informații este un lucru, dar unul străin este doar în afara limitelor. Pentru a rezolva această problemă, s-au format alianțe pentru a împărtăși informațiile adunate între ele.

Țările implicate în prezent în alianța 5 Ochi Intelligence sunt:

 • Statele Unite
 • Regatul Unit
 • Noua Zeelanda
 • Canada
 • Australia

Nine Eyes Intelligence Alliance compune adăugând FVEY și încă patru țări:

 • Danemarca
 • Franţa
 • Olanda
 • Norvegia

În cele din urmă, cele 14 alianțe de inteligență ale ochilor sunt formate din țările din nouă alianțe de inteligență și încă cinci țări:

 • Germania
 • Belgia
 • Italia
 • Spania
 • Suedia

Un alt lucru de remarcat este faptul că aceste alianțe de informații acoperă un procent major al globului și pot să spioneze și să adune informații cu ușurință asupra persoanelor care locuiesc în aceste țări..

Agențiile de informații împărtășesc o varietate de informații între ele.

 • Informații de semnal (SIGINT): După cum sugerează și numele, SIGINT este orice informație derivată din sisteme și semnale electronice. De exemplu, datele culese din sisteme de comunicații, radare și sisteme de arme.
 • Inteligența umană (HUMINT): Inteligența adunată de un om este cunoscută sub numele de HUMINT. În acest scenariu, este de datoria spionilor bine pregătiți să obțină informații de încredere. Sunt implicate, de asemenea, interogatoriile, dezvăluirile și exploatarea media.
 • Informații geospatiale (GEOINT): Informațiile culese prin utilizarea satelitului sunt cunoscute sub denumirea de Geospatial Intelligence. Informațiile pot include, hărți, planuri și informații despre activitatea umană.

Cu toate acestea, unii ar putea crede că formarea unei alianțe de inteligență le oferă partea superioară în ceea ce privește controlul și inteligența. Ceea ce este adevărat într-o oarecare măsură.

Modul de retenție a metadatelor este utilizat pentru a monitoriza rețelele internaționale?

În termeni simpli, Metadata reprezintă date despre date. Cu alte cuvinte, Metadata descrie un set de date. Deține informații care explică cum și când datele au fost colectate și de către cine. Metadata rezumă informații de bază despre date, ceea ce face mai ușor să lucreze în anumite scenarii.

Agențiile guvernamentale sunt împingând înainte pentru legile privind păstrarea datelor obligatorii. Acest lucru va permite companiilor de telecomunicații să stocheze date pe o perioadă lungă de timp, care pot fi utilizate de agențiile de informații.

Ce date sunt incluse în metadate?

Metadatele nu sunt informații despre ceea ce tastați pe un dispozitiv portabil sau pe computer. Este mai degrabă o informație care te identifică ca persoană fizică unică. Este o urmă de amprentă digitală pe care o lași în urmă pe internet:

 • Când vizitați site-uri web.
 • Descărcați fișiere.
 • Navigați pe internet în general.

Din păcate, oferă furnizorilor de servicii de internet, agențiilor guvernamentale, companiilor de telecomunicații și amatorilor să își construiască un profil în vârful informațiilor respective..

Impactul reținerii de metadate

Impactul reținerii de metadate asupra cetățenilor este exact același. Dreptul fundamental al vieții private este anulat. Acest lucru vă face o carte deschisă pentru companii și autoritățile relevante.

Folosind metadate, acestea pot prezice comportamentul dvs. și pot impune pedepse. Poate fi sub forma ISP-ului. În cazul unei agenții de avocatură, Metadata poate fi utilizată pentru a urmări persoanele implicate în activități suspecte online.

De ce furnizorul de servicii Internet colectează date?

Furnizorii de servicii de internet au fost responsabili pentru acțiunile lor până când neutralitatea netă a fost în vigoare. Situația s-a schimbat drastic atunci când instanța a permis FCC să ucidă neutralitatea netă. Furnizorii de servicii de internet își pot exploata acum puterile.

Motivațiile din spatele invaziei vieții private din perspectiva ISP-urilor sunt mult diferite de cele ale unui serviciu de informații. În cazul în care serviciul de informații colecta date în beneficiul cetățenilor, ISP-urile o fac în beneficiul lor.

Monitorizarea și urmărirea efectuată de ISP provoacă multe probleme majore. O singură ființă, Internetul este agitat. ISP-urile își exploatează puterea pentru a încetini viteza internetului.

Ce date colectează ISP?

Folosesc filtre speciale, care sunt concepute pentru a monitoriza și urmări toate activitățile dvs. online. Este genul de urmărire care are loc atunci când efectuați o solicitare prin rețeaua lor.

De fiecare dată când introduceți o interogare dacă este un nume de domeniu al unui cuvânt cheie doar aleatoriu. Browserul trimite o solicitare către un server de nume de domeniu (DNS) care apoi vă servește pagina web solicitată.

Există o limită la informațiile pe care ISP-urile le pot colecta. Creditul se referă la protecția oferită de anumite persoane legile de confidențialitate.

Cu toate acestea, informațiile nu ar trebui luate ușor, deoarece vă pot identifica în continuare ca persoană fizică unică pe internet. Iată ce se pot aduna ISP-urile dvs.:

 • URL-urile pe care navigați online.
 • Paginile web pe care le vizitați cel mai des.
 • Cât timp petreci pe anumite pagini web.

Companii private precum Google & Facebook

Cu peste 2,4 miliarde de utilizatori lunari activi pe Facebook și Google care domină cota de piață a motoarelor de căutare cu 92%. Este clar că fluxurile de date de pe aceste site-uri sunt mult mai mari decât oricare altul de pe internet.

Ambele organizații au obținut tone de venituri monetizând datele pe care le-au colectat zilnic. În timp ce platformele sunt libere să se alăture și să utilizeze, veniturile din reclame au făcut din Google și Facebook un gigant tehnologic.

Agenții de publicitate plătesc pentru a face publicitate pe platforme, cuvintele cheie pot fi specificate pentru a viza un anumit public. Ceea ce se poate face doar atunci când Google și Facebook analizează în mod activ datele.

A fost întotdeauna o bătălie între giganții tehnologici și activiștii în viață. Sunt suficiente date culese pe tine pentru a vă putea prezice rutina cu ușurință. Iată câte date au fost adunate asupra ta prin permisiunea ta.

Momentan suntem doar în vârful aisbergului. Există multe mai multe pentru a acoperi confidențialitatea online și există cu siguranță mai multe amenințări online.

Amenințări de confidențialitate online

Pe măsură ce avansăm către un viitor de înaltă tehnologie, există o problemă constantă care ne stă în contradicție. Introducere Internet of Things a început deja a patra revoluție industrială iar amenințările de confidențialitate online vor crește exponențial în număr.

Există diferite calibre ale amenințării cu care vă confruntați pe internet. Fără a ști cum funcționează, nu numai că vă puteți pune confidențialitatea în pericol, ci și datele dvs..

Ce date colectează motorul de căutare?

Motoarele de căutare sunt precum agenda telefonică a internetului, au toate informațiile de care aveți nevoie pentru a comunica și a primi solicitările.

Fără motoarele de căutare, ar fi imposibil să aflăm despre lucruri noi. Miliarde de internauți folosesc motorul de căutare fără să-l gândească.

Nu este o minciună, că motoarele de căutare stochează o varietate de informații despre tine. Câteva dintre informațiile pe care le depozitează motorul de căutare sunt următoarele:

 • Adresa dvs. de protocol Internet (IP)
 • Data și ora vizitei
 • Cuvinte cheie pe care le căutați
 • Cookie-ID care este un identificator unic.

Informațiile stocate sunt transmise către agenții de publicitate care vă comercializează diferite produse. Ați fi observat că după ce vizitați un anumit site web, ați început să primiți anunțuri pentru produsul specific pe care l-ați căutat.

Vulnerabilități ale browserului

Browser-urile vin la pachet cu diverse plugin-uri care îndeplinesc diferite sarcini. Unele dintre vulnerabilități sunt cauzate de pluginuri și funcții în sine, în timp ce altele sunt cauzate de site-urile web pe care le vizitați.

Problemele cauzate de pluginuri sunt următoarele:

 • ActiveX este un plugin care este încorporat cu Microsoft Edge și Internet Explorer și funcționează numai pe aceste browsere. Acționează ca mijlocitor între computerul dvs. și site-urile web cu conexiuni bazate pe Java sau Flash.
 • JavaScript este un limbaj de programare care este utilizat de multe site-uri web populare pentru a afișa diferite tipuri de conținut dinamic. Cu toate acestea, hackerii sunt folosiți pentru a vă infecta sistemul sau browserul cu malware și reclame nocive, nesolicitate.

Problemele cauzate de navigarea online sunt următoarele:

Amprentarea digitală a browserului

În ultimii ani, o tehnică numită amprentarea browserului a câștigat multă atenție nedorită datorită riscurile pe care le poate prezenta pentru confidențialitatea online.

Tehnica utilizează un „antet-agent” care este stocat în browserul care conține informații despre sistemul dvs. Antetul a fost utilizat pentru a rezolva problemele cu optimizarea paginilor web. Antetul agentului este trimis serverului unde trimite o configurare a paginii web conform specificațiilor dvs..

Anteturile agenților sunt încă utilizate în 2019, dar s-au schimbat foarte mult de atunci. Este utilizat pentru a oferi o experiență optimizată pentru fiecare dispozitiv, dar va trebui să partajați informațiile de configurare cu serverul relevant.

Metoda permite site-urilor web să obțină informații care vă pot identifica. Informațiile colectate constau în următoarele:

 • Tip și versiune browser
 • Informații despre sistemul de operare
 • Pluginuri active
 • Fus orar
 • Limba
 • Rezolutia ecranului

Nu există nicio cerință ca cookie-urile să fie pe computer pentru această tehnică. Site-urile utilizează informațiile furnizate de browsere pentru a identifica utilizatorii unici și pentru a urmări activitățile lor online.

fursecuri

Cookie-urile sunt mici bucăți de fișiere care pot conține informații, precum un nume de utilizator și o parolă. Informațiile transmise identifică un utilizator specific și îmbunătățesc experiența de navigare.

Există diferite tipuri de cookie-uri în lumea online. Unul este un cookie de sesiune, iar celălalt, un cookie persistent.

Cookie-urile persistente sunt utilizate în două scopuri principale, unul este autentificarea și celălalt urmărirea. Acesta este motivul pentru care este o amenințare la confidențialitate. Cookie-ul de urmărire urmărește treptat toate activitățile dvs. online și apoi creează un profil despre aprecierile și neplăcerile dvs..

Site-uri web nesigure

Încuietorile securizate au lacatul verde înainte de adresa URL, acest lucru arată că site-ul pe care vă aflați în prezent este sigur. Dacă nu există un lacăt, lăsați imediat site-ul.

Hackerii exploatează site-uri web nesigure pentru a avea acces la datele de identificare sensibile. Fișele de acreditare pot include parolele și informațiile despre cardul dvs. de credit.

Conform GlobalSign, 80% dintre cumpărători lasă site-uri web sigure de e-commerce. Care este dreptul de făcut în orice scenariu!

Dacă navigați pe un site web nesigur, rețineți că există terțe părți care vă pot urmări și monitoriza activitățile pe site-urile respective. Terții pot include:

 • Furnizori de servicii Internet (ISP)
 • Guvernul
 • Hackerii cu intenție rea

De ce cumpărăturile online în mod anonim sunt esențiale?

Comerțul electronic sau comerțul electronic a luat întregul internet de o furtună. Aproape 76% dintre rezidenții din Statele Unite cumpără online. Creșterea magazinelor de comerț electronic este direct proporțională cu creșterea infracțiunilor informatice.

Nevoia de a face cumpărături online în mod anonim a scăzut în ultimii ani. Perpetenții execută cu atenție un atac pentru a obține informații sensibile, care pot include informații despre cardul de credit, extrasele bancare, adresa etc.

Cumpărăturile online în mod anonim nu înseamnă că se vor sustrage vânzările și alte impozite eligibile. Înseamnă doar să folosești o carte sau o monedă extinsă.

În următorul exemplu, sperăm să înțelegeți diferența dintre cele două. Decide care este cel mai bun scenariu.

 • Perpetratorul îți fură acreditările pe cardul de credit cu peste 5000 de dolari în numerar.
 • Hackerul îți fură informațiile despre cardul de debit preplătit care avea suma relativă la prețul produsului pe care urmai să îl cumperi.

Există o mulțime de moduri în care vă puteți adapta, pentru a cumpăra online anonim. Cu toate că, Unii sunt digitali, în timp ce unii necesită să depui eforturi în lumea fizică.

 • Carduri preplătite
 • Folosiți un card de credit mascat sau virtual
 • Bitcoin

Stocare in cloud

Pe măsură ce tehnologia a evoluat, am lăsat vechiul software tradițional și ne-am adaptat infrastructurii Cloud. Este posibil ca Cloud să fi rezolvat multe probleme simultan, dar cu ce cost?

Confidențialitatea este încă sub amenințare atunci când utilizați servicii cloud. Chiar dacă îți criptează fișierele, nu te poți odihni ușor pentru că sunt cele cu cheia privată și îl poți decripta fără permisiunea ta.

În caz de urgență, companiile tehnologice vor preda toate datele lor autorităților competente indiferent de ceea ce promit.

Conversații vocale nesigure

Cui nu îi plac conversațiile vocale? Reduce destul de ușor distanța b / w de oameni. Înainte de a salva un apel vocal, permiteți-mi să vă reamintesc următoarele. Aceste agenții guvernamentale înregistrează conversații vocale.

 • Agenția Națională de Securitate (ANS)
 • Sediul Guvernului Comunicațiilor (GCHQ)

Aparent, agențiile sunt foarte dornice să audă ce are de spus o persoană obișnuită. Potrivit agențiilor, supravegherea în masă este soluția tuturor atacurilor teroriste.

Nu are sens, cum vor stabili care este o amenințare reală și care nu? Cumpărarea telefoanelor de unică folosință nu va face diferența nici dacă persoana cu care vorbiți nu utilizează unul.

Cum e-mailurile sunt nesigure?

E-mailurile ne-au înlesnit comunicarea între noi. Cu toate acestea, furnizorii de e-mail de securitate furnizate nu sunt deloc suficiente.

NSA a intrat anterior în Google și Microsoft. Acest motiv ar trebui să fie suficient pentru a vă descărca și a vă adapta la serviciile de e-mail care furnizează criptare end-end.

Criptarea prin e-mail de la capăt la sfârșit este aceea în care expeditorul criptează mesajul de e-mail și îl trimite, acesta poate fi decriptat doar de către persoana care a fost destinată să-l primească.

Ghidul de confidențialitate online și cele mai bune practici

Încă de atunci, Edward Snowden a dezvăluit că organismele guvernamentale sunt capabile să urmărească și să monitorizeze activitățile utilizatorilor de internet, precum și activitățile non-internet. Este important să vă protejați confidențialitatea online, deoarece este dreptul fundamental și nu un privilegiu.

Iată câteva dintre cele mai bune practici pe care le puteți urma pentru a vă menține prezența online anonimă. Nimeni nu va putea colecta informații despre tine online decât dacă desigur, nu respecti practicile menționate mai jos.

Criptare end-to-end

E2EE este cel mai recomandat mod de a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea în orice scenariu. Îți protejează confidențialitatea prin criptarea mesajelor la ambele capete ale conductei de comunicare.

Atunci când utilizați criptarea end-to-end în orice scenariu, indiferent dacă vă trimiteți un mesaj la prieten sau trimiteți e-mailuri sau navigați pe internet, nimeni nu vă poate vedea activitățile. E2EE transformă solicitările dvs. în gibberish, doar persoana destinată poate vedea aceste mesaje.

Utilizând criptarea end-to-end pe telefon, e-mail și computer, vă protejați de următoarele amenințări:

 • Furnizorii de servicii Internet (ISP) nu vă pot încuraja activitățile
 • Agențiile guvernamentale nu pot să vă protejeze metadatele
 • Hackerii nu vă pot fura informațiile sensibile

Criptarea end-to-end rezolvă două probleme menționate anterior.

 • Conversații vocale nesigure
 • E-mailuri nesigure

Mesaje text de tip end-to-end și criptare VOIP

Introducerea WhatsApp și a altor aplicații VOIP a făcut ușoară conversația vocală cu prietenii și familia, fără costuri suplimentare. Cu toate acestea, aceste aplicații nu trebuie să aibă criptarea necesară pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea.

Așa cum am menționat mai sus, E2EE poate rezolva destul de mult problema de securitate și confidențialitate, fără costuri suplimentare. Platformele care apreciază confidențialitatea și securitatea ar trebui să fie cele utilizate.

Iată trei mesageri din care să aleagă, care le permit utilizatorilor să scrie mesaje text și voce cu avantajul suplimentar al securității end-to-end.

 • Semnal
 • Telegramă
 • ChatSecure

Toate aceste platforme sunt open-source și acceptă criptarea end-to-end. Trecând la aceste platforme, scapi de problemele de confidențialitate legate de apelurile vocale și trimiterea de mesaje prin IP.

E-mailuri criptate de la capăt la capăt

Importanța și modul în care funcționează criptarea end-to-end este deja menționată. Unii utilizează e-mailuri pentru activități rău intenționate, în timp ce alții o folosesc pentru a face reclamă.

Agențiile de securitate, însă, nu au nicio limită. Se știe că NSA colectează milioane de adrese de e-mail din întreaga lume. Aceasta înseamnă că comunicați cu un prieten sau sunteți implicat într-un argument destul de aprig, agențiile vă pot citi toate gândurile.

Utilizarea e-mailurilor criptate end-to-end poate rezolva următoarea problemă. Acestea sunt cele mai bune servicii E2EE pe internet:

 • ProtonMail
 • Tutanota
 • Posteo

Rețea virtuală privată

A rețea virtuală privată (VPN) servește ca un tunel securizat care trimite o cerere către serverul de nume de domeniu în numele dvs. Prin finalizarea următoarei sarcini, un VPN vă protejează adresa IP, identitatea online și vă protejează conexiunea la internet de o mulțime de amenințări.

Îți protejează identitatea prin mascarea adresei IP și a locației cu cea oferită de VPN. Utilizează criptarea end-to-end și are funcții care vă vor permite să navigați pe internet fără să vă temeți de nimeni.

Cu toate acestea, un lucru de remarcat este faptul că există o mulțime de furnizori VPN acolo care promovează viteze mari și securitate sută la sută..

Există VPN-uri gratuite disponibile, care pretind același tip de securitate și anonimat online. Fiecare VPN gratuit are o versiune premium, care poate fi testată folosind mai întâi versiunea gratuită. Cu toate acestea, există dezavantaje ale VPN-ului gratuit.

Dezavantajele unei VPN gratuite:

 • Lățimea de bandă limită. Limitele variază în funcție de furnizorul de servicii.
 • Cantitate redusă de servere din care să alegeți.
 • Problemele de compatibilitate pot persista pe diferite platforme.
 • Vitezele de Internet pot fi inconsistente din cauza alegerilor de server scăzute.

Iată VPN-urile noastre cele mai bine cotate, care vă vor acorda imunitate față de spyware și hackeri online.

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • VPN Acces Internet privat
 • PureVPN

Cu această problemă, există multe probleme pe care le rezolvă un VPN. Printre ele se numără:

 • Te protejează împotriva spionelor și hackerilor nedorite
 • Maschează adresa și locația dvs. IP și împiedică ISP-urile, agențiile guvernamentale să vă colecteze metadatele
 • Poti ocoli geo-restricțiile pe conținut
 • Amprentarea digitală a browserului

Servere proxy

Un proxy sau un “server proxy” este un server care are loc ca o distanță între serverul web și site-ul la care trebuie accesat. Aceasta este o altă metodă prin care utilizatorii de internet își îmbunătățesc confidențialitatea online.

Funcționează prin interfațarea prin unul dintre aceste servere, computerul îți trimite cererea către serverul mijlociu, care îți face cererea și îți returnează site-ul solicitat.

Căutați o modalitate de a rămâne anonim și sigur online? A Proxy-ul rotativ poate imita un Scrambler IP și vă poate păstra în siguranță online.

Folosiți Tor Browser pentru a obține anonimatul

Tor este cel mai bun din joc atunci când vine vorba de confidențialitate online. Încă este, dar când vine vorba de securitate, browserul Tor nu este alegerea corectă.

Întrucât agenda se referă la păstrarea anonimă a identității dvs. online, aspectul de securitate nu contează atât timp cât nu sunteți implicat în nimic umbrit. Mulți pasionați de confidențialitate folosesc Tor pentru a-și spori în continuare confidențialitatea.

Care sunt avantajele browserului Tor:

 • O mulțime de servere din care să alegeți.
 • Mai multe servere sunt utilizate pentru a rula traficul.

Dezavantajele Tor Browser:

 • Nu vă criptează traficul.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este imposibil să vă identificăm locația și să nu vă recunoaștem pe internet. Agențiile pot identifica o persoană pe baza activităților lor online, deoarece browserul Tor nu criptează traficul.

Dacă zvonurile de confidențialitate referitoare la Tor vă privesc, puteți începe să utilizați alternative Tor.

De ce anonimatul este esențial în timp ce cumpărăm online?

Istoricul căutării dvs. este direct legat de confidențialitatea dvs. Folosind motoarele de căutare ca de la companii precum Google, Yahoo este ca și cum ai arunca confidențialitatea.

Dacă nu știți că motoarele de căutare au o mulțime de algoritmi și o gamă largă de aranjamente care folosesc istoricul căutării dvs. pentru a genera analize. Organizațiile folosesc date pentru a difuza anunțuri vizate și le pot utiliza pentru a raporta o persoană la autorități.

În viitorul viitor, totul va depinde de date. Acesta este motivul pentru care ar trebui să luați în considerare trecerea la motoarele de căutare private.

 • DuckDuckGo
 • SearchPage
 • DisconnectSearch

Aceste motoare de căutare sunt considerate cele mai bune și nu urmăresc istoricul căutării și nu îl folosesc împotriva voinței tale.

Instalați extensiile de confidențialitate

Există anumite pluginuri sau extensiile care poate fi instalat într-un browser, pentru a îmbunătăți în continuare confidențialitatea și securitatea pe internet.

Aceste extensii au oferit o mulțime de avantaje, încetează spionarea guvernelor și a ISP-urilor. Mai presus de toate, acestea au capacitățile de a preveni anumite atacuri cibernetice.

Extensiile includ:

 • Badger de confidențialitate
 • HTTPS Oriunde
 • uBlock Origin

Nu păstrați cookie-urile, setați-vă configurațiile pentru a șterge cookie-urile la închiderea browserelor. Prin urmare, nu există nicio monitorizare pe sistemul dvs..

Concluzie

Furnizorii de servicii Internet și agențiile de securitate au făcut din confidențialitate un privilegiu, ceea ce nu ar trebui să fie. Nu mai vorbim de asta, confidențialitatea nu este ceva ce ar trebui să cumpere, ci este o necesitate.

Dacă doriți să mențineți anonimatul online, cel mai bun mod ar fi să optați pentru o VPN. Dacă nu vă preocupă viteza lentă, puteți asocia o VPN cu securitatea adăugată a browserului Tor. Te poți baza pe un VPN pentru a-ți îndeplini nevoile de confidențialitate fără utilizarea browserului Tor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map