Adresele IP VPN dedicate

Când te uiți la diferiți furnizori VPN, deseori vezi menționat termenii IP partajat și IP dedicat. În funcție de ceea ce speri să folosești un VPN, este nevoie de acces la unul sau altul (sau la ambele).


Deci, de unde știți exact ce tip de IP VPN aveți nevoie? Asta e ușor. Înțelegând diferența dintre cei doi. După ce o faci, alegerea va fi clară.

Ce este un IP VPN

Înainte de a privi cum diferă o VPN IP partajată și dedicată, este important să faceți un pas înapoi și să înțelegeți ce este un IP virtual al rețelei private în primul rând.

De fiecare dată când accesați internetul, dispozitivului i se atribuie o adresă IP. Gândiți-vă la el ca la lumea computerului echivalentă cu adresa dvs. de poștă de domiciliu.

Datorită IP, atunci când trimiteți date de pe dispozitivul dvs., de la un site web sau de la un alt serviciu online pe care îl utilizați, știe de unde provin aceste date. De asemenea, dacă cineva trebuie să vă trimită informații înapoi, știe unde trebuie să meargă.

Acasă, dispozitivul primește de obicei adresa IP de la furnizorul de servicii de internet (ISP). Dar, când accesați internetul printr-un VPN, lucrurile funcționează puțin diferit.

VPN ascunde IP-ul alocat de ISP-ul dvs. și îl înlocuiește cu unul singur. Acest IP VPN devine adresa dvs. orientată spre exterior. Din acel moment, serverul VPN va acționa ca un om în mijloc și va transmite automat orice date destinate pentru dvs. către IP-ul de origine.

Revenind la analogia adresei noastre poștale de origine, este ca și cum ar fi să folosiți un serviciu de trimitere prin poștă.

IP-ul exact pe care VPN-ul îl atribuie dispozitivului dvs. depinde de câteva lucruri. Locația și instanța serverului VPN la care vă conectați sunt una. Și dacă furnizorul dvs. VPN folosește IP-uri partajate sau dedicate este altul.

Ce este o adresă IP comună VPN

O adresă IP partajată (sau dinamică) este de departe cel mai comun tip de IP utilizat de VPN-uri. Iată cum funcționează.

Începe cu fiecare server VPN care are un set de IP-uri, care poate varia ca mărime de la una la zeci sau chiar sute de adrese. Numărul exact depinde de furnizorul VPN (și variază între ei).

Când utilizatorii VPN ca tine sau mă conectăm la un server IP partajat, acesta atribuie unul dintre IP-urile din pool la dispozitivul nostru. În cele din urmă, pe măsură ce din ce în ce mai mulți dintre noi ne conectăm la același server, bazinul funcționează uscat.

Când se întâmplă asta, în loc să îndepărteze pe oricine, adresele încep să fie reutilizate și mai multe persoane ajung să partajeze aceeași IP VPN (de unde și numele „IP partajat”). Toate acestea se întâmplă transparent în spatele scenei.

Câți dintre noi pornim pe o singură adresă IP depinde de modul în care furnizorul VPN alege să își configureze serverele. Dar ar putea fi zeci sau mai multe.

Diagrama modului de funcționare a unei VPN IP partajate

A avea mai mulți utilizatori pe aceeași adresă are mai multe avantaje. Dar, ca și în cazul tuturor, există și câteva dezavantaje.

avantaje

 • Confidențialitate excelentă și anonimat
 • O mai bună alegere a locațiilor serverului
 • Costuri mai mici de abonament

De departe, cel mai mare avantaj al unei adrese IP VPN dinamice este confidențialitatea și anonimatul.

Atunci când un singur IP este distribuit de mai multe persoane, este foarte dificil pentru oricine de la capătul destinației (site-ul web, un alt client P2P etc.) să-și dea seama cine face ce.

Furnizorul VPN poate în același timp să împlinească tot ceea ce faceți. La urma urmei, cunoaște IP-ul dvs. real în scopuri de transmitere a datelor.

Dar pentru restul internetului, noroc. Cu excepția cazului în care cineva poate traversa mai multe puncte de referință, inclusiv jurnalele pe care le păstrează furnizorul, sarcina este aproape imposibilă. Acesta este, de altfel, motivul pentru care pentru anonimatul adevărat, aveți nevoie de un VPN fără jurnal.

Costul mai mic este un alt avantaj al IP-urilor partajate. Când o singură adresă poate fi reutilizată de mai mulți utilizatori, lucrurile sunt mai ușoare și mai ieftine pentru gestionarea companiei VPN. Toți sunt tratați la fel și nu există nicio excepție. Mai puțin hardware este necesar.

Ambele lucruri se traduce prin costuri operaționale mai mici pentru VPN. Este o piață competitivă, astfel încât aceste economii sunt apoi transmise sub forma abonamentelor mai accesibile.

De asemenea, un VPN IP dinamic înseamnă de obicei că veți avea mai multe locații la care să vă conectați. În final, IP-urile partajate sunt ceea ce își doresc majoritatea utilizatorilor. Așadar, are sens doar că în cazul în care VPN-urile investesc bani.

Nu este neobișnuit să vezi că un singur furnizor oferă mii de servere IP dinamice în 50 (și uneori 150) sau mai multe țări din întreaga lume. Dacă trebuie să accesați conținut geo-blocat de o țară europeană mică, de exemplu, un IP comun este calea de urmat.

Dezavantaje

 • Partajarea resurselor cu alți utilizatori
 • Pedeapsa pentru comportamentul prost al altor persoane

Totul are un dezavantaj, inclusiv IP-uri VPN partajate. Problema cea mai evidentă este performanța.

Când partajați un IP cu mulți alți utilizatori, partajați și alte resurse de server. Aceste resurse includ lățimea de bandă a rețelei, memoria și procesoarele.

Chiar și doar o persoană care descarcă cantități uriașe de date poate afecta performanța generală a serverului. Cu alte cuvinte, toți cei din același IP distribuit plătesc prețul pentru acțiunile altor popoare.

Pentru a rezolva această problemă, serviciile VPN rulează adesea mai multe servere într-o singură locație. Când un server devine prea ocupat, utilizatorii noi se conectează la unul care nu este. Se numește echilibrare a sarcinii.

Un alt dezavantaj al VPN-urilor IP dinamice este faptul că acțiunile altor persoane care împărtășesc o adresă cu dvs. pot afecta experiența dvs. pe internet.

De exemplu, dacă prea mulți utilizatori dintr-un singur IP folosesc Google în același timp, Google poate crede că este spamat. Cea mai probabilă consecință este că va trebui să completați o interogare reCAPTCHA (ca cea de mai jos) înainte ca Google să vă permită să continuați. Acest lucru poate deveni enervant.

O reCAPTCHA Google cauzată de un IP VPN dinamic

Site-urile pot, de asemenea, lista neagră un IP pentru un comportament prost. Dacă cineva de la un IP VPN partajat a trimis un spam în trecut, este posibil ca această adresă să i se refuze accesul.

În această situație, va trebui să vă reconectați la VPN și să obțineți o altă adresă IP. Șansele sunt că vei primi una. Deși acest tip de listă neagră se întâmplă foarte rar (am întâlnit-o doar de câteva ori), este ceva de care trebuie să știți atunci când utilizați un IP comun.

În cele din urmă, personal consider că trebuie să completez o întrebare reCAPTCHA sau să vă reconectați la VPN un inconvenient minor, în cel mai bun caz, pentru anonimatul mult îmbunătățit pe internet.

Cele mai bune utilizări pentru un IP VPN comun

Având în vedere avantajele și dezavantajele unei adrese IP VPN dinamice, cele mai bune utilizări pentru una sunt următoarele:

 • Navigare web privată și anonimă
 • Descărcări anonime peer-to-peer și torrent
 • Deblocarea conținutului geo-restricționat

Furnizori VPN care folosesc o adresă IP comună

Dacă o adresă IP partajată este cea de care aveți nevoie, veștile bune sunt despre fiecare furnizor care oferă una. Deși, cu siguranță, unii își fac o treabă mai bună decât alții. Iată o listă de VPN-uri pe care le consider, în umila mea părere, ca fiind unele dintre cele mai bune alegeri.

Ce este o adresă IP VPN dedicată

Adresele IP statice VPN (cum se numesc uneori IP-uri dedicate) sunt mult mai rare decât frații lor dinamici. Doar câteva servicii VPN pentru consumatori le oferă.

Mai simplu spus, un IP dedicat este propriul dvs. IP privat la care nimeni altcineva nu are sau nu va avea acces vreodată.

Când cumpărați un IP static de la un furnizor VPN, îl vor atribui unuia și numai unuia dintre serverele lor într-o locație geografică pe care o alegeți. Acestea vor lega IP-ul la contul dvs., asigurându-vă că doar vă puteți conecta la acesta.

Diagrama modului de funcționare a unui VPN IP dedicat

Este ca și cum ar avea o a doua adresă IP de acasă, cu excepția locației poate fi la mii de kilometri distanță, poate într-o altă țară.

avantaje

 • Aceeași adresă IP cu fiecare conexiune
 • Mai puțin probabil să fie listat negru prin servicii de streaming și jocuri
 • Nicio pedeapsă pentru comportamentul rău al altor persoane
 • Mai puțină partajare a resurselor cu alții
 • Poate fi mai rapid

Avantajul unei adrese IP dedicate este pur și simplu că nu se schimbă. De fiecare dată când vă conectați la VPN, vi se va acorda același IP, garantat. Acesta poate fi un lucru foarte bun în multe situații.

Menținerea IP-ului dvs. coerent poate, de exemplu, să conteze atunci când accesați servicii bancare online.

Dacă de fiecare dată vă conectați contul dvs. de la un IP diferit, vor fi afișate stegulețe. Băncile sunt foarte suspecte de un astfel de comportament (și cu un motiv întemeiat). Este posibil să fiți blocat temporar până când vă puteți confirma identitatea (de obicei prin apel telefonic). Un IP static înseamnă că nu există steaguri roșii.

Există unele cazuri în care este posibil să doriți să faceți o listă albă a unei adrese IP ca singurul permis pentru a utiliza un serviciu. Acest lucru se face de obicei în scopuri de securitate. Dacă IP-ul dvs. se schimbă de fiecare dată când sunteți pe internet, în mod clar, lista albă nu va funcționa.

Adresele IP statice sunt, de asemenea, mult mai puțin susceptibile să fie listate negru de diverse servicii de streaming sau platforme de jocuri care se încruntă la utilizarea VPN. Gândește-te pe Netflix, Hulu, BBC iPlayer sau Steam.

Când un astfel de serviciu vede zeci de dispozitive diferite accesând serverele lor în același timp folosind aceeași adresă, ei știu că este un IP VPN partajat. Nu există niciun alt model de utilizare care să-l explice. În timp, IP-ul va fi interzis.

Deoarece doar o singură persoană folosește vreodată un IP static (tu), acestea vor zbura de obicei sub radar.

Un alt avantaj dedicat al adresei este că evitați efectul „vecinul rău”. Din nou, nimeni în afară de dvs. utilizați IP-ul. Nu poate fi indicat pentru un comportament defectuos pentru acțiunile altcuiva, la fel cum poate avea un IP comun.

Nu mai reCAPTCHA Google.

În cele din urmă, IP-urile statice pot ajunge să fie mai rapide. Deoarece nu partajați alocarea lățimii de bandă a IP-ului dvs. cu alte persoane, conexiunea dvs. nu va vedea încetiniri ca urmare a activităților lor.

Dezavantaje

 • Reducerea anonimatului
 • Un cost suplimentar

Un dezavantaj semnificativ al IP-urilor VPN dedicate este faptul că activitățile dvs. online sunt mult mai puțin anonime.

Cu un IP comun, te ascunzi printre mulțime. Alte zeci de persoane accesează concomitent resursele de internet din întreaga lume din aceeași adresă. Este cineva care presupune cine face de fapt ce.

Cu toate acestea, atunci când este doar dispozitivul dvs. care utilizează un IP, urmărirea oricărei activități pe internet vă va reveni devine o muncă mult mai simplă.

Adresele IP statice vin, de asemenea, la un cost suplimentar. Acestea necesită configurare suplimentară și întreținere de către furnizorul VPN. În timp ce prețul este de obicei doar câțiva dolari pe lună, pentru unii dintre noi, acesta poate fi o întrerupere a tranzacțiilor.

Cele mai bune utilizări pentru un IP VPN dedicat

Adresele IP statice VPN funcționează cel mai bine în următoarele cazuri:

 • Accesarea serviciilor financiare online sau a altor site-uri web de înaltă securitate
 • Accesarea serviciilor de streaming (Netflix, Hulu, BBC) sau de jocuri (Steam) care listează lista de adrese IP VPN
 • Când este necesară o listare albă a IP-ului
 • Navigare web fără dificultăți (adică evitarea reCAPTCHA-ului enervant de Google)

Ce este un VPN IP dedicat

Un VPN IP dedicat este pur și simplu un serviciu VPN cu care puteți obține o adresă IP statică. De obicei, va exista un număr limitat de locații de server pe care pot fi instalate IP-uri dedicate, cu mult mai puține decât numărul total de locații server pe care VPN le are.

Fiecare VPN vă oferă un IP static?

Există doar o serie de servicii VPN pentru consumatori care vă oferă opțiunea de a achiziționa o adresă IP statică. Cea mai bună dintre buchete sunt PureVPN și NordVPN.

Costul obținerii unei adrese IP dedicate cu PureVPN este de 1,99 USD / lună (în plus față de taxele obișnuite de abonament). Ofera IP-uri statice in urmatoarele tari:

 • Statele Unite
 • Regatul Unit
 • Australia
 • Canada
 • Germania
 • Hong Kong
 • Malta
 • Singapur

NordVPN, pe de altă parte, percepe 70 de dolari pe an pentru o adresă statică (din nou, pe lângă abonamentul dvs. standard), care se ridică la 5,83 USD pe lună. Cu NordVPN, aveți o opțiune pentru a configura IP-ul dvs. în una dintre următoarele locații:

 • Statele Unite (Buffalo)
 • Statele Unite (Dallas)
 • Statele Unite (Los Angeles)
 • Statele Unite (Matawan, NJ)
 • Regatul Unit (Londra)
 • Germania (Frankfurt)
 • Olanda (Amsterdam)

Ce tip de IP VPN este mai bun?

Dacă o adresă IP statică VPN sau una dinamică este mai bună depinde în cele din urmă de ceea ce încercați să faceți.

Dacă confidențialitatea și anonimatul sunt obiectivele dvs. principale, fără îndoială, o adresă comună este cea mai bună alegere. Aceasta se aplică atât navigării web, cât și traficului P2P.

Dacă doriți să vedeți conținut geo-blocat într-o țară mai mică, este posibil ca un IP dinamic să fie singurul mod în care puteți face asta.

Pe de altă parte, pentru orice activitate în care securitatea contează (cum ar fi serviciile bancare) sau pentru accesarea conținutului furnizat de un serviciu care blochează de obicei VPN-urile (Netflixurile lumii), un IP VPN static este câștigătorul clar..

Rețineți, de asemenea, că dacă ajungeți la o adresă IP dedicată fie cu PureVPN, fie cu NordVPN, veți obține automat acces și la cele partajate. Având capacitatea de a comuta între ei în voie, obțineți cele mai bune din ambele lumi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map