Guia de privadesa en línia: per què és fonamental l’anonimat?


Internet ha crescut molt i ara més que 4,1 mil milions d’usuaris estan en línia a Internet Si bé és cert que Internet proporciona informació i entreteniment als internautes. Tanmateix, hi ha una captura.

Les organitzacions recopilen dades mitjançant el seu permís en forma d’historial del navegador, comptes de xarxes socials, com no els agrada prosperar i continuar el seu negoci.

Les organitzacions recopilen dades, no importa si estan en línia o fora de línia. Les agències d’intel·ligència, els proveïdors de serveis d’Internet i els venedors són els principals gossos en la recollida de dades.

Les dades són el nucli del cicle de decisions de qualsevol organització. Segons una Enquesta informàtica helicoïdal, si es pren una decisió basant-se en les dades recopilades, augmenta el 79% les possibilitats de triomfar. L’anàlisi, la qualitat i la quantitat de dades ajuden les empreses i les organitzacions a obtenir un avantatge competitiu.

Tant si navegueu per la xarxa com si esteu desplaçant-vos per les xarxes socials, es proporciona el confort i la privadesa de la vostra llar. No ets realment privat, empreses com Google i Facebook ho són conegut per rastrejar i supervisar informació sobre tu.

Què és la privadesa de les dades en línia?

La privacitat de les dades és una branca de la seguretat de les dades. La privadesa en línia gira principalment al voltant de les preocupacions relacionades amb el maneig adequat de les dades que inclou, el consentiment, l’avís i les obligacions reguladores.

Si es manté la definició de privadesa de dades, les preocupacions pràctiques sobre privadesa de dades giren entorn a:

 • Si i com es comparteixen les dades amb organitzacions de tercers.
 • Com es recopilen i emmagatzemen dades legalment.
 • Restriccions normatives com ara GDPR, HIPAA, GLBA o CCPA.

La privacitat de les dades és una part fonamental de la tecnologia de la informació. Ajuda una organització o un individu a determinar quines dades d’una infraestructura es poden compartir amb d’altres i quines s’han de mantenir en secret.

Per què és important la privadesa de dades en línia?

Hi ha dos motius principals per la qual la privadesa de les dades és un dels problemes més significatius de la comunitat en línia.

La qualitat i la quantitat són les dues característiques de les dades que determinen la importància que té com a actiu per a una empresa. Les empreses participen en pràctiques que inclouen la recollida, el compartir i l’ús de dades. Aquest procés també es coneix com a economia de dades.

Hi ha moltes empreses com Google, Facebook i Amazon imperis construïts seguint l’esquema d’economia de dades. Tota organització pren decisions basades en dades. Les lleis de retenció de dades, com ara GDPR, han obligat a les empreses a ser transparents en les seves polítiques de privacitat.

En segon lloc, la privadesa és el dret de tots els individus que existeixen al planeta. Mai va ser un privilegi i mai no s’hauria de considerar. Les dades que compartiu en línia en forma d’estats, imatges, opinions són, de fet, un mitjà de llibertat d’expressió i ningú no hauria de ser capaç de registrar-lo o utilitzar-lo en contra de la vostra voluntat.

Amb tot el seguiment i el seguiment de les dades, no hi ha manera de determinar quin missatge transmès a Internet es deixarà fora del context i us posarà en problemes.

Per què les organitzacions em fan un seguiment?

Com s’ha esmentat anteriorment, hi ha moltes organitzacions diferents que confien en les vostres dades. No ha de ser una organització que existeixi bàsicament a Internet. Recents les estadístiques mostren que el 47% de les persones que viuen als Estats Units estan preocupades per la seva privadesa.

La llista d’organitzacions de recollida de dades i les motivacions que hi ha al darrere són les següents:

 • Agències d’intel·ligència.
 • Proveïdors de serveis d’Internet.
 • Empreses com Google i Facebook.

Quines dades recopilen les agències d’intel·ligència?

La privadesa de les dades és probablement l’únic problema que s’ha mantingut rellevant durant molt de temps i continuarà sent un problema important. Des del primer moment, hauria de ser obvi que les agències d’intel·ligència com l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) participen en la vigilància massiva.

La motivació darrera de la recollida de dades és gairebé transparent. Les agències d’intel·ligència només volen mantenir la gent a perill d’un altre atac del 911. Tot i això, la recopilació de dades massives no ajudarà.

El programa PRISM de NSA porta a les empreses com ara Google, Apple, Microsoft i moltes altres amb facilitat. Pot escoltar tota la informació i després utilitzar-la per espiar persones sobre una zona geogràfica massiva.

El problema esmentat no es limita només als Estats Units. N’hi ha aliances d’intel·ligència format amb la intenció de compartir dades recollides en diferents regions per generar noves visions.

Funció de 5 Ulls / 9 Ulls / 14 Eyes Intelligence Alliance

L’aliança d’intel·ligència es pot definir com un pacte entre diferents agències d’intel·ligència ubicades a nivell mundial. Una cosa que és espiar pel vostre propi servei d’intel·ligència és una cosa, però una de fora només queda fora de límits. Per solucionar aquest problema, es van formar aliances per compartir informació intel·ligent entre si.

Els països que actualment participen en l’aliança 5 Eyes Intelligence són:

 • Estats Units
 • Regne Unit
 • Nova Zelanda
 • Canadà
 • Austràlia

L’Aliança d’Intel·ligència de Nine Eyes, que suma FVEY i quatre països més:

 • Dinamarca
 • França
 • Països Baixos
 • Noruega

Finalment, l’aliança d’intel·ligència catorze ulls està formada pels països de nou aliança d’intel·ligència d’ulls i cinc països més:

 • Alemanya
 • Bèlgica
 • Itàlia
 • Espanya
 • Suècia

Una altra cosa a destacar és que aquestes aliances d’intel·ligència cobreixen un percentatge important del món i poden espiar fàcilment i obtenir informació sobre les persones que resideixen en aquests països..

Les agències d’intel·ligència comparteixen informació diversa entre si.

 • Intel·ligència de senyals (SIGINT): Com el seu nom indica, SIGINT és qualsevol intel·ligència derivada de sistemes i senyals electrònics. Per exemple, dades recollides de sistemes de comunicacions, radars i sistemes d’armes.
 • Intel·ligència humana (HUMINT): La intel·ligència reunida per un humà es coneix com a HUMINT. En aquest escenari, és obligació d’espies ben entrenats obtenir informació fiable. També hi participen interrogatoris, informacions i explotació de mitjans.
 • Intel·ligència Geospatial (GEOINT): La informació que es recopila mitjançant l’ús del satèl·lit es coneix com a Intel·ligència Geospatial. La intel·ligència pot incloure, mapes, models i informació sobre l’activitat humana.

Tanmateix, alguns podrien pensar que formar una aliança d’intel·ligència els dóna la mà d’abast en termes de control i intel·ligència. Cosa que és certa fins a cert punt.

Com s’utilitza la retenció de metadades per controlar els internautes?

En termes simples, les metadades són dades sobre dades. És a dir, Metadades descriu un conjunt de dades. Conté informació que explica com i quan es van recollir les dades i per qui. Metadades resumeix la informació bàsica sobre dades que facilita el treball en alguns escenaris.

Les agències governamentals ho són tirant endavant per a lleis obligatòries de retenció de dades. Això permetrà a les empreses de telecomunicacions emmagatzemar dades durant un llarg període de temps, que poden ser utilitzades per les agències d’intel·ligència.

Quines dades s’inclouen als metadats?

Les metadades no proporcionen informació sobre el que escriviu en un dispositiu de mà o a l’ordinador. És més aviat una informació que t’identifica com a persona única. És un rastre d’empremta digital que deixes enrere a Internet:

 • Quan visiteu llocs web.
 • Descarregueu fitxers.
 • Navega per internet en general.

Malauradament, proporciona als proveïdors d’interès, agències governamentals, empreses de telecomunicacions i servidors per crear un perfil a sobre d’aquesta informació..

Impacte de la retenció de metadades

L’impacte de la retenció de metadades sobre els ciutadans és exactament el mateix. Es destrueix el dret fonamental de privacitat. Això us converteix en un llibre obert per a les empreses i les autoritats pertinents.

Si feu servir Metadades, poden predir el vostre comportament i poden imposar càstigs. Pot ser en forma d’acceleració ISP. En el cas d’una agència d’advocats, Metadata es pot fer servir per fer un seguiment de les persones implicades en activitats sospitoses en línia.

Per què el proveïdor de serveis d’Internet recopila dades?

Els proveïdors de serveis d’Internet van ser responsables de les seves accions fins que es va mantenir la neutralitat de la xarxa. La situació va canviar dràsticament quan el tribunal va permetre a FCC matar la neutralitat de la xarxa. Els proveïdors de serveis d’Internet poden explotar els seus poders a voluntat.

Les motivacions darrere de la invasió de la privadesa des de la perspectiva dels ISP són molt diferents a les d’un servei d’intel·ligència. Quan el servei d’intel·ligència recopilava dades en benefici dels ciutadans, els proveïdors d’Internet ho fan en benefici propi.

El seguiment i el seguiment fet per ISP causen molts problemes importants. Un ésser, l’acceleració d’Internet. Els proveïdors d’explotació exploten el seu poder per frenar la velocitat d’internet.

Quines dades recopila l’ISP?

Fan servir filtres especials, dissenyats per controlar i fer el seguiment de totes les vostres activitats en línia. És el tipus de seguiment que es produeix en fer una sol·licitud a través de la seva xarxa.

Cada vegada que introduïu una consulta de si es tracta d’un nom de domini només d’una paraula clau aleatòria. El navegador envia una sol·licitud a un servidor de noms de domini (DNS) que us proporciona la pàgina web sol·licitada.

Hi ha un límit a la informació que poden obtenir-vos els ISP. El crèdit es destina a la protecció de determinats lleis de privadesa.

Tanmateix, aquesta informació no s’ha de prendre a la lleugera, ja que encara la podem identificar com a persona única a Internet. Aquí teniu el que poden recollir els ISP:

 • Els URL per on navegueu en línia.
 • Les pàgines web que visiteu amb més freqüència.
 • Quant de temps dediqueu a determinades pàgines web.

Empreses privades com Google & Facebook

Amb el final 2.4 mil milions d’usuaris actius mensuals a Facebook i a Google que domina el programa quota de mercat del motor de cerca en un 92%. Està clar que els fluxos de dades d’aquests llocs web són molt més alts que cap altre d’internet.

Ambdues organitzacions han aconseguit tones d’ingressos obtenint ingressos monetaris de les dades que han recopilat diàriament. Si bé les plataformes són gratuïtes per unir-se i utilitzar-les, els ingressos publicitaris han convertit Google i Facebook en un gegant tecnològic.

Els anunciants paguen per fer publicitat a les plataformes; es poden especificar paraules clau per orientar-se a un determinat públic. Cosa que només es pot fer quan Google i Facebook estan analitzant activament dades.

Sempre va ser una batalla entre gegants tecnològics i activistes de privacitat. Tenen prou dades recollides perquè puguin predir la seva rutina fàcilment. Aquí està quantes dades han recopilat a tu pel teu permís.

Ara mateix només estem a la punta de l’iceberg. Hi ha molt més a cobrir la privadesa en línia i, certament, hi ha més amenaces en línia.

Amenaces de privacitat en línia

A mesura que avancem cap a un futur d’alta tecnologia, hi ha un problema constant. Introducció del programa Internet of Things ja ha iniciat la quarta revolució industrial i les amenaces de privadesa en línia augmentaran de forma exponencialment.

A Internet hi ha diferents calibres de l’amenaça a què s’enfronta. Sense saber com funcionen, no només posareu en risc la vostra privacitat sinó també les vostres dades.

Quines dades recopila el motor de cerca?

Els motors de cerca són com la guia d’internet, tenen tota la informació que necessiteu per comunicar-vos i rebre les vostres sol·licituds.

Sense els motors de cerca, seria impossible conèixer coses noves. Milers de milions de internautes utilitzen el motor de cerca sense pensar-ho.

No és cap mentida que els motors de cerca emmagatzemen informació diversa sobre vosaltres. Algunes de les dades que emmagatzema el motor de cerca són les següents:

 • La vostra adreça de protocol d’Internet (IP)
 • La data i hora de la vostra visita
 • Paraules clau que cerqueu
 • Cookie-ID que és un identificador únic.

La informació emmagatzemada es transmet als anunciants que us comercialitzen diferents productes. Haureu notat que després de visitar un lloc web determinat, vau començar a rebre anuncis per al producte específic que vau cercar.

Vulnerabilitats del navegador

Els navegadors disposen de diversos complements que realitzen tasques diferents. Algunes de les vulnerabilitats són causades pels propis plugins i característiques, mentre que d’altres provenen dels llocs web que visiteu.

Els problemes causats pels plugins són els següents:

 • ActiveX és un complement que es troba integrat amb Microsoft Edge i Internet Explorer i només funciona en aquests navegadors. Actua com a intermediari entre el vostre PC i llocs web amb connexions basades en Java o en Flash.
 • JavaScript és un llenguatge de programació que fan servir molts llocs web populars per mostrar diferents tipus de contingut dinàmic. Tanmateix, els hackers l’utilitzen per infectar el sistema o el navegador amb programari maliciós i anuncis no desitjats i nocius.

Els problemes causats per la navegació en línia són els següents:

Empremta digital del navegador

En els darrers anys, una tècnica anomenada empremta digital del navegador ha guanyat molta atenció no desitjada a causa de la els riscos que pot suposar per a la privadesa en línia.

La tècnica utilitza una “capçalera d’agent” que s’emmagatzema al navegador que conté informació sobre el vostre sistema. La capçalera es va utilitzar per afrontar problemes amb l’optimització de les pàgines web. La capçalera d’agent s’envia al servidor on envia una configuració de pàgina web segons les vostres especificacions.

Les capçaleres d’agents encara s’utilitzen el 2019, però han canviat molt des d’aleshores. S’utilitza per oferir una experiència optimitzada per a tots els dispositius, però haureu de compartir informació de configuració amb el servidor corresponent.

El mètode permet als llocs web obtenir informació que us poden identificar. La informació recopilada consta de les següents:

 • Tipus i versió del navegador
 • Informació del sistema operatiu
 • Connectors actius
 • Fus horari
 • Llenguatge
 • Resolució de la pantalla

No es requereix que les cookies estiguin a l’ordinador per aquesta tècnica. Els llocs web utilitzen la informació proporcionada pels navegadors per identificar usuaris únics i fer el seguiment de les seves activitats en línia.

Cookies

Les cookies són petits fragments de fitxers que poden contenir informació, com ara un nom d’usuari i una contrasenya. La informació transmesa identifica un usuari concret i millora l’experiència de navegació.

Al món en línia hi ha diferents tipus de cookies. Una és una cookie de sessió i l’altra, de forma persistent.

Les cookies persistents s’utilitzen amb dos propòsits primaris, una és l’autenticació i l’altra el seguiment. És per això que és una amenaça per a la privadesa. La galeta de seguiment fa un seguiment gradual de totes les vostres activitats en línia i, a continuació, crea un perfil sobre els vostres gustos i disgustos.

Llocs web insegurs

Els panys segurs tenen el cadenat verd abans de l’URL, la qual cosa demostra que el lloc on esteu actualment és segur. Si no hi ha cadenat, deixa el lloc web immediatament.

Els pirates informàtics exploten llocs web insegurs per obtenir accés a credencials delicades. Les credencials poden incloure les vostres contrasenyes o informació de la targeta de crèdit.

Segons GlobalSign, El 80% dels compradors deixa llocs web de comerç electrònic insegurs. Quin és el que cal fer en qualsevol escenari!

Si navegueu per un lloc web insegur, tingueu en compte que hi ha tercers que poden fer el seguiment i el seguiment de les vostres activitats en aquests llocs web. Tercers poden incloure:

 • Proveïdors de serveis d’Internet (ISP)
 • El Govern
 • Els pirates informàtics amb mala intenció

Per què és imprescindible comprar en línia de manera anònima?

El comerç electrònic o el comerç electrònic ha pres tota una internet per una tempesta. Gairebé el 76% dels residents als Estats Units compren en línia. L’augment de les botigues de comerç electrònic és directament proporcional a l’augment de ciberdelincions.

La necessitat de comprar en línia de manera anònima s’ha disparat durant els darrers anys. Els presos realitzen atentament un atac per obtenir informació sensible que pot incloure informació de la targeta de crèdit, estats bancaris, adreça, etc..

Fer compres en línia de manera anònima no significa defugir les vendes i altres impostos elegibles. Només vol dir utilitzar una targeta o una moneda expansiva.

A l’exemple següent, esperem que entengueu la diferència entre els dos. Decidiu quin és el millor escenari.

 • Perpetrator roba les credencials de la vostra targeta de crèdit amb més de 5.000 dòlars en efectiu.
 • Hacker us roba la informació de la vostra targeta de dèbit prèvia que tenia l’import respecte al preu del producte que compraríeu.

Hi ha moltes maneres d’adaptar-te, de comprar en línia de forma anònima. Tot i que, n’hi ha que són digitals, mentre que d’altres necessiteu que feu un esforç al món físic.

 • Targetes prepagades
 • Utilitzeu una targeta de crèdit emmascarada o virtual
 • Bitcoin

Emmagatzematge al núvol

A mesura que la tecnologia ha avançat, hem deixat el vell programari tradicional i ens hem adaptat a la infraestructura del núvol. És possible que el núvol pugui resoldre molts problemes alhora, però a quin preu?

La privadesa encara està en perill d’utilitzar els serveis al núvol. Tot i que xifren els vostres fitxers, no us ho pot deixar fàcil perquè són els que tenen la clau privada i poden desxifrar-los sense el vostre permís..

En cas d’emergència, les empreses tecnològiques lliuraran totes les seves dades a les autoritats pertinents, independentment del que prometin.

Converses de veu insegures

A qui no li agraden les converses de veu? Redueix la distància b / w de les persones amb molta facilitat. Abans d’esperar en una trucada de veu, deixeu-me que us recordi les opcions següents. Aquestes agències governamentals registren converses de veu.

 • Agència de seguretat nacional (NSA)
 • Seu del Govern de les Comunicacions (GCHQ)

Segons sembla, les agències tenen molta voluntat de sentir el que ha de dir una persona mitjana. Segons les agències, la vigilància massiva és la solució a tots els atacs terroristes.

No té sentit, com determinaran quina és una amenaça real i quina no? Comprar telèfons d’un sol ús no farà cap diferència si la persona amb qui parleu no en fa servir cap.

Com els correus electrònics són insegurs?

Els correus electrònics ens han facilitat la comunicació entre nosaltres. Tanmateix, els proveïdors de correu electrònic de seguretat que ofereixen no són suficients.

NSA ja havia entrat a Google i Microsoft abans. Aquest motiu hauria de ser suficient perquè us trinxeu i s’adapti als serveis de correu electrònic que proporcionen el xifrat extrem a l’extrem.

El xifrat de correu electrònic de final a extrem és on l’emissor xifra el missatge de correu electrònic i l’envia, només pot ser desxifrat per la persona que tenia intenció de rebre-lo..

Guia de privadesa en línia i bones pràctiques

Des de llavors, Edward Snowden va revelar que els organismes governamentals són capaços de rastrejar i supervisar les activitats dels usuaris d’Internet, així com les activitats que no són d’Internet És important protegir la vostra privacitat en línia, ja que és el dret fonamental i no un privilegi.

A continuació es mostren algunes de les millors pràctiques que podeu seguir per mantenir la vostra presència en línia de forma anònima. Ningú podrà recopilar informació sobre vostè en línia, tret que, segurament, no segueixis les pràctiques esmentades a continuació.

Xifrat de punta a punta

E2EE és la forma més recomanada de millorar la seguretat i la privacitat en qualsevol escenari. Protegeix la vostra privadesa xifrant missatges als dos extrems del conducte de comunicació.

Quan utilitzeu xifratge de punta a qualsevol escenari, tant si esteu enviant missatges de text o enviant correus electrònics o navegant per Internet, ningú no pot veure les vostres activitats. E2EE converteix les vostres peticions en valor, només la persona desitjada pot veure els missatges.

Si utilitzeu xifratge de punta a extrem al vostre telèfon, correu electrònic i ordinador, us protegeu de les amenaces següents:

 • Els proveïdors de serveis d’Internet (ISP) no poden tenir prou feines en les vostres activitats
 • Les agències governamentals no poden bloquejar les vostres metadades
 • Els pirates informàtics no poden robar la vostra informació sensible

El xifratge de punta a mà soluciona dos problemes abans esmentats.

 • Converses de veu insegures
 • Adreces de correu electrònic insegures

Missatgeria de text de punta a punta i xifratge VOIP

La introducció de WhatsApp i d’altres aplicacions de VOIP va facilitar la conversa de veu amb amics i familiars sense cap cost addicional. Tot i això, aquestes aplicacions no han de tenir el xifrat necessari per protegir la vostra privadesa i seguretat.

Com s’ha esmentat anteriorment, E2EE pot resoldre gairebé qualsevol problema de seguretat i privacitat sense costos addicionals. Les plataformes que valoren la privacitat i la seguretat haurien de ser les que s’utilitzen.

A continuació, es mostren tres missatgers que permeten triar els missatges de text i el xat de veu amb l’avantatge afegit de la seguretat de final a extrem.

 • Senyal
 • Telegrama
 • ChatSecure

Totes aquestes plataformes són de codi obert i admeten el xifrat de punta a punta. En canviar a aquestes plataformes, esborren els problemes de privadesa relacionats amb les trucades de veu i els missatges de text mitjançant IP.

Correus electrònics xifrats de punta a punta

La importància i com funciona el xifratge de punta a extrem ja es va esmentar. Hi ha qui utilitza missatges de correu electrònic per a activitats malintencionades, mentre que d’altres l’utilitzen per fer publicitat.

Les agències de seguretat, però, no tenen límit. L’NSA sap que recopila milions d’adreces de correu electrònic des de tot el món. Això vol dir que si esteu comunicant amb un amic o si esteu involucrats en un argument prou acalorat, les agències poden llegir tots els vostres pensaments.

Si feu servir missatges de correu electrònic xifrats de punta a extrem podeu solucionar el problema següent. Aquests són els millors serveis E2EE a Internet:

 • ProtonMail
 • Tutanota
 • Posteo

Xarxa virtual privada

A Xarxa virtual privada (VPN) serveix de túnel segur que envia una sol·licitud al servidor de noms de domini en nom vostre. Quan completeu la tasca següent, una VPN protegeix la vostra adreça IP, la vostra identitat en línia i protegeix la vostra connexió a Internet de moltes amenaces.

Protegeix la vostra identitat en mascant la vostra adreça IP i la ubicació a la que proporciona la VPN. Utilitza xifratge de punta a extrem i té funcions que us permetran navegar per Internet sense tenir por de ningú.

Tot i això, una cosa a destacar és que hi ha molts venedors VPN per aquí que esperen altes velocitats i una seguretat cent per cent.

Hi ha VPN gratuïtes disponibles, a més de reclamar el mateix tipus de seguretat i anonimat en línia. Tota VPN gratuïta té una versió premium que es pot provar utilitzant primer la versió gratuïta. Tanmateix, hi ha desavantatges de la VPN gratuïta.

Inconvenients d’una VPN gratuïta:

 • Límit de banda ampla. Els límits varien en funció del proveïdor de serveis.
 • Quantitat baixa de servidors per triar.
 • Els problemes de compatibilitat poden persistir en diferents plataformes.
 • La velocitat d’Internet pot ser inconsistent a causa de les baixes opcions de servidor.

A continuació es mostren les VPN més valorades que us permetran proporcionar-vos la immunitat dels programes espia i hackers en línia.

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • VPN d’accés a Internet privat
 • PureVPN

Amb aquesta opció de sortida, hi ha molts problemes que soluciona una VPN. Entre ells es troben:

 • Et protegeix dels programes espiars i pirates informàtics no desitjats
 • Emmascara la vostra adreça IP i la ubicació i impedeix que els proveïdors d’Internet, agències governamentals recullin les vostres metadades
 • Tu pots ometre les restriccions geogràfiques sobre contingut
 • Empremta digital del navegador

Servidors intermediaris

Un servidor intermediari o “servidor intermediari” és un servidor que es produeix com a distància entre el servidor web i el lloc al qual es vol accedir. Aquest és un altre mètode mitjançant el qual els usuaris d’internet milloren la seva privadesa en línia.

Funciona mitjançant la interfície a través d’un d’aquests servidors. El vostre ordinador envia la vostra demanda al servidor mitjà que, a continuació, fa la vostra demanda i us retorna el lloc sol·licitat..

Cerqueu una manera de mantenir-vos en línia anònima i segura? A El proxy rotatiu pot imitar un Scrambler IP i pot mantenir-lo segur en línia.

Utilitzeu Tor Browser per obtenir anonimat

Tor és el millor del joc quan es tracta de privadesa en línia. Ho és, però quan es tracta de seguretat, el navegador Tor no és l’opció correcta.

Com que l’agenda tracta de mantenir l’anonimat de la vostra identitat en línia, l’aspecte de seguretat d’aquesta no importa sempre que no estiguis involucrat en res ombrívol. Molts aficionats a la protecció a la intimitat utilitzen Tor per millorar encara més la seva privadesa.

Quins avantatges té Tor Browser:

 • Molts servidors per triar.
 • S’utilitzen diversos servidors per encaminar el trànsit a través.

Inconvenients del navegador Tor:

 • No xifra el trànsit.

Tot i això, això no significa que sigui impossible definir la vostra ubicació ni reconèixer-vos a Internet. Les agències poden identificar un individu en funció de les seves activitats en línia perquè el navegador Tor no xifra el trànsit.

Si els rumors de privadesa relacionats amb Tor us preocupen, podeu començar a utilitzar alternatives de Tor.

Per què l’anonimat és essencial a l’hora de comprar en línia?

El vostre historial de cerques està directament relacionat amb la vostra privadesa. Si utilitzeu motors de cerca com empreses de Google, Yahoo és com llençar la vostra privadesa.

Si no coneixeu els motors de cerca, hi ha molts algoritmes i una àmplia gamma d’arranjaments que utilitzen l’historial de cerques per generar analítiques. Les organitzacions utilitzen dades per publicar anuncis orientats i poden utilitzar-les per informar una persona a les autoritats.

En un futur proper, tot dependrà de les dades. És per això que heu de considerar canviar a cercadors privats.

 • DuckDuckGo
 • Cerca pàgina
 • Desconnecta la cerca

Aquests motors de cerca es consideren els millors i no fan un seguiment de l’historial de cerques ni l’utilitzen en contra de la vostra voluntat.

Instal·leu extensions de privadesa

Hi ha certs plugins o extensions que es pot instal·lar en un navegador per millorar encara més la privacitat i la seguretat a Internet.

Aquestes extensions ofereixen molts avantatges, deixa d’espiar els governs i els ISP. Sobretot tenen la capacitat de prevenir certs atacs cibernètics.

Les extensions inclouen:

 • Badger de privadesa
 • HTTPS a tot arreu
 • uBlock Origin

No guardeu les cookies, configureu les configuracions per eliminar les galetes al tancar els navegadors. Per tant, no hi ha cap control al vostre sistema.

Conclusió

Els proveïdors de serveis d’Internet i les agències de seguretat han fet de la privadesa un privilegi que no hauria de ser. Per no dir, la privadesa no és una cosa que s’hauria de comprar, sinó que és una necessitat.

Si voleu mantenir l’anonimat en línia, la millor manera seria optar per una VPN. Si no us preocupa la velocitat lenta, podeu associar una VPN amb la seguretat afegida del navegador Tor. Podeu confiar en una VPN per satisfer les vostres necessitats de privadesa sense l’ús del navegador Tor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me