4 maneres fàcils d’amagar la vostra IP

Un cop entès com fer-ho, mantenir una adreça IP privada és senzill. No obstant això, em sembla sorprenent que pocs es preocupin per fer aquests senzills passos. Sóc bastant religiós al respecte i amago la meva adreça IP per aquests tres motius: privadesa a Internet, seguretat i llibertat en línia. I aquí és com ho faig.


Ocultació de la vostra adreça IP

A continuació, es mostren quatre maneres simples i efectives d’amagar una adreça IP. Tingueu en compte que, en funció de per què ho feu, alguns poden funcionar millor que altres.

VPN

La manera més senzilla i possiblement òptima d’ocultar la vostra IP és utilitzar un servei de xarxa privada privada (VPN). Aquest mètode és de molt la meva manera preferida de fer les coses. Aquí teniu el seu funcionament.

El primer pas és triar un bon proveïdor de VPN. Un cop acabat, podreu descarregar una còpia del seu programari client al dispositiu. Instal·leu-lo i utilitzeu-lo per connectar-vos a un dels servidors VPN de la xarxa del proveïdor. Tot el procés és molt senzill.

Després de connectar-vos a un servidor, es convertirà en un punt intermedi entre el dispositiu i Internet. Quan les dades que envieu passin per ella, el servidor esborrarà la vostra IP i la reemplaçarà per la seva. A mesura que les dades tornen a tornar, el servidor torna a introduir la vostra adreça IP.

La implicació és que, pel que fa a qualsevol lloc web o servei al qual accediu, està parlant amb el servidor VPN. No té cap manera d’esbrinar amb qui es comunica realment. De manera que qualsevol cosa que vulgueu descarregar o qualsevol lloc web que decidiu visitar ja no es pot trobar enrere.

Les transferències de dades de totes les aplicacions del vostre dispositiu seguiran aquest procés. No importa si feu servir el navegador o una aplicació de tercers com un visualitzador de vídeo o un descarregador de fitxers. Una VPN enriquirà tot a través dels seus servidors i protegirà la vostra privadesa des de qualsevol lloc.

Esquema de com amagar una adreça IP amb una VPN

A causa de la quantitat d’informació de distància addicional que cal viatjar al servidor, és probable que es produeixi una caiguda de la velocitat de connexió. Però, basant-me en les dotzenes i desenes de proves de velocitat que he executat per a diversos proveïdors, aquesta baixada hauria de ser insignificant. Per exemple, amb qualsevol dels proveïdors més ràpids que he provat, només haureu d’esperar que experimenteu una desacceleració del 10%. No n’hi ha prou a notar durant l’ús regular. I la majoria d’altres VPN tampoc estan molt lluny d’aquest número.

Tots els serveis VPN us permetran triar la ubicació del servidor al qual us connecteu. Normalment hi ha centenars d’aquests repartits per tot el món. Si utilitzeu una VPN, no només us enmascarareu la vostra adreça IP, sinó que, si decidiu, també podríeu fingir estar en un país diferent. Si voleu accedir a un lloc web bloquejat pel vostre govern o si viviu fora dels Estats Units i esteu interessats a veure Netflix americà (o qualsevol altre servei de streaming en qualsevol altre lloc), una VPN és com podeu fer-ho.

Si feu servir una VPN podreu obtenir un altre avantatge. La connexió entre el dispositiu i el servidor està xifrada. Aquesta funció no detindrà el vostre ISP, un pirata informàtic o qualsevol altra persona que intenti interceptar les dades que envieu i rebeu. Però, mai podran llegir la informació que contenen les dades. Tant si esteu comprovant el vostre compte bancari, baixant un torrent o llegint les notícies, ningú no ho sabrà mai.

Si esteu disposats a comprometre’s a llarg termini (un any o més), els serveis VPN principals no costen més de dos o tres dòlars al mes. Tenint en compte tots els seus avantatges, els diners són ben gastats. Podeu trobar més informació sobre alguns dels meus proveïdors preferits aquí.

Tor

El router de ceba (Tor), és una altra bona manera d’amagar la vostra IP. Tot i que pot ser més complicat i molt més lent que utilitzar una VPN, l’avantatge és que és completament gratuït.

Per començar, heu de descarregar, instal·lar i configurar un navegador Tor. Si coneixeu el Firefox de Mozilla, esteu d’enhorabona. El navegador Tor es basa en ell i es veu i funciona de manera semblant. Després de començar-lo, es connecta a la xarxa Tor i ja esteu preparat per anar-hi.

Tor es basa en una xarxa mundial de servidors dirigits per voluntaris anomenats nodes de relleus, dels quals actualment hi ha més de 6.000. Després que les dades surtin del dispositiu, “rebotarà” aleatòriament al voltant d’un nombre d’aquests nodes abans d’arribar al destí final. El procés de recuperació de dades segueix el mateix procés.

Cada node només té coneixement del precedent i del següent node d’aquest circuit (o cadena), cosa que impossibilita que el lloc web o el servei al qual tingueu accés us puguin traçar un camí que us torni. A partir del dispositiu i acabant amb el node del circuit final, les dades també es xifren. Qualsevol persona que intercepte i intenta inspeccionar-la és per sort.

Diagrama de com canvia la meva adreça IP la xarxa Tor

Si bé Tor us pot proporcionar una excel·lent privadesa, hi ha alguns desavantatges d’utilitzar-lo, sobretot si es compara amb una VPN. El més gran d’aquests problemes és la velocitat i, per a mi, és un desglossador de tractes.

Cadascun dels nodes del circuit seleccionats aleatòriament es podria localitzar a qualsevol part del món i, com que es gestiona voluntàriament, utilitzarà una connexió a Internet de qualitat desconeguda (pot ser fibra, podria ser l’equivalent a un mòdem de marcació directa). En el moment en què les vostres dades s’encaminen cap al lloc web que aneu visitant, hauria pogut recórrer diverses vegades arreu del món mitjançant velocitats de connexió qüestionables. En altres paraules, pot trigar una estona.

Compareu-la amb una VPN, on només tracteu un servidor intermediari que escolliu que utilitza maquinari dedicat i connexions d’Internet de magatzem de dades ràpides. La diferència de velocitat de potencial pot ser significativa. Utilitzar Tor per a la navegació en funcionament del molí hauria d’estar bé. Però, si teniu previst descarregar fitxers de grans envergadura o veure un programa en línia, pot ser que us ajusteu de manera complicada.

El navegador Tor només és bo per a la navegació. Si voleu visualitzar un vídeo, agafar fitxers o fer qualsevol altra cosa amb una aplicació dedicada, segons els vostres coneixements tècnics, el procés de configuració es pot complicar molt ràpidament..

Si decidiu intentar Tor i pretengueu accedir a contingut geocoblat, recordeu una cosa (veig que apareix sovint). Haureu de configurar Tor perquè el vostre node de sortida del circuit estigui al país des del qual voleu veure el contingut.

Proxy

Una altra forma decent d’amagar una adreça IP és mitjançant un servidor intermediari. Depenent del que vulgueu fer, els representants poden ser relativament fàcils de configurar. També poden ser gratuïts i poden tenir un impacte mínim en la velocitat d’Internet (tot i que, com veurem, els dos últims solen ser contradictoris). Però, els representants també s’ofereixen amb el seu propi conjunt de problemes possibles. I, per desgràcia, depenent del vostre objectiu, és possible que ni tan sols siguin a prop de ser la vostra millor opció.

Podeu configurar un proxy des del vostre navegador existent (aquí hi ha instruccions per configurar proxies a totes les versions principals). Si només voleu accedir al web, no cal que hi hagi cap programari addicional. L’únic que necessita és l’adreça IP d’un servidor intermediari. Parlaré de trobar-los una mica més avall.

Un cop configurat el vostre navegador, un proxy funciona de manera similar a una VPN. Tot el que envieu i rebeu es transmet a través d’ell. El proxy canvia la vostra IP per la seva pròpia web, deixant que el lloc web que estàs veient creu que parla amb el servidor intermediari.

Igual que amb una VPN, voleu triar la ubicació del servidor intermediari en funció del vostre objectiu. Així, per exemple, si voleu reproduir la televisió britànica, necessitareu una adreça IP fora del Regne Unit. Haureu d’assegurar-vos que és el país on es troba el servidor físicament.

Esquema d’ocultació de la meva adreça IP mitjançant un servidor intermediari

Tanmateix, més enllà d’emmagatzemar el vostre IP, hi ha poca cosa més proxies per a vosaltres. La meva vedella més gran amb ells és que no xifren les vostres dades i, per tant, no ofereixen seguretat i privadesa zero. Si el vostre proveïdor d’Internet (o qualsevol altra persona) volia esbrinar què us va fer, és tan important fer-ho amb un servidor intermediari com un mateix. Si bé és més lent, almenys Tor us permet mantenir els vostres hàbits d’Internet a vosaltres mateixos.

De la mateixa manera que amb Tor, si voleu que qualsevol altra aplicació que no sigui el vostre navegador utilitzi el proxy, esteu buscant una configuració més complicada. El programari haurà de tenir assistència per proxy nativa (i molts ho han de fer) que heu de descobrir. De manera alternativa, haureu de confondre-vos amb la configuració de la vostra xarxa al nivell del sistema operatiu.

Pel que fa a adreces IP del servidor intermediari, hi ha moltes fonts en línia. Podeu utilitzar Google per trobar-ne serveis gratuïts o anar amb un proveïdor de pagament com BuyProxies.org o algun que sigui similar. El problema dels representants gratuïts és que molta gent acostuma a utilitzar-los. I com més gent les utilitza, més lenta serà. Els representants de pagament us donaran un rendiment molt millor. Però, si ja esteu gastant diners, segons la meva opinió, també ho podreu gastar en una VPN. El teu valor és molt més important.

Wi-Fi públic

També es pot evitar que la IP de la vostra llar es conegui amb Wi-Fi pública. Una adreça IP no viatja amb vosaltres. Només heu de dur el dispositiu a una biblioteca local o cafeteria i connectar-vos a la xarxa. L’adreça IP que acabaràs utilitzant per accedir a Internet serà completament diferent de la que hi ha a casa.

Aquesta solució, però, no és fantàstica (o convenient) a la llarga. Hi ha diversos inconvenients de l’ús de la wifi pública. El més greu és la possibilitat que un individu sense escrúpols de la mateixa xarxa pirateixi la vostra connexió.

Per aquesta raó, sempre que faig servir un hotspot, ho faig a través d’una VPN. Les seves característiques eliminen aquest problema potencial de seguretat. Però, si ja estic connectat a una VPN, fa servir xarxes obertes per ocultar la IP una mica redundant. Dit això, atès que no hi ha altres opcions, utilitzar Wi-Fi públic obtindrà una adreça IP diferent.

Per què amagar la vostra IP

Una adreça IP, que té una sèrie de números aparentment innocents, es pot utilitzar fàcilment per saber qui ets, on ets i què has viscut a Internet.

No tinc res a amagar (que puc pensar de totes maneres). Però mai em va agradar bé que el meu proveïdor de serveis d’Internet (ISP) pugui analitzar el que faig en línia. Cada lloc web que visito, cada fitxer que descarrego, tot és visible i traçable per a mi. I què costa qualsevol companyia o agència governamental tenir un ISP que comparteixi aquesta informació amb ells? Actualment, gràcies a coses com el Congrés dels Estats Units, que permet als ISP vendre la vostra informació de navegació o la Llei del poder investigatiu del Regne Unit, molt més fàcil del que pensem la majoria.

Canviar l'adreça IP per millorar la privadesa

L’amagada de la vostra adreça IP real també pot ajudar-vos a accedir a llocs d’Internet que altrament no podríeu ser, un altre motiu important per què jo ho faci. Una gran quantitat de contingut en línia està bloquejat (es pensa Netflix o la BBC iPlayer) i inaccessible si la vostra ubicació física no es troba al país d’origen del contingut..

Els proveïdors d’Internet i els governs també poden i sovint bloquegen l’accés a llocs web o serveis específics. Tampoc passa a països com la Xina. Aquesta pràctica és habitual a tot el món (inclosa a Europa i Amèrica del Nord).

Conclusió

Ara que heu entès com amagar la vostra adreça IP, és el moment de fer-ho. Canviar-ho és un pas necessari en el viatge cap a una experiència a Internet privada, segura i sense restriccions. Dels quatre mètodes esmentats anteriorment, recomano anar amb un servei VPN. És la solució més completa i flexible i funcionarà per a totes les vostres necessitats. No revelis la teva IP real, siguis segur i gratuït.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me