9 maneres d’augmentar la vostra velocitat VPN

Com que les VPN són cada cop més populars, molts de nosaltres passem una gran quantitat de temps en línia connectats a un. Al cap i a la fi, és una manera excel·lent de desbloquejar llocs web geo-bloquejats o censurats i de mantenir la privadesa i seguretat en línia.


Malauradament, l’ús fins i tot dels millors proveïdors de VPN pot comportar una reducció del rendiment a Internet. És un problema que normalment apareix com a connexió lent o, de vegades, inutilitzable.

Com fer una VPN més ràpida

En alguns casos de desacceleració, és culpable la connexió a Internet. En d’altres, pot ser la VPN en si. De qualsevol forma, si teniu problemes amb una mala connexió, hi ha esperança. A continuació es mostren nou maneres d’accelerar la vostra VPN i esborrar-ne l’últim tros de rendiment.

 1. Canvia els servidors VPN

  Una de les causes més comunes d’una connexió VPN lenta és el servidor VPN. Hi ha diverses raons per les quals podria ser així, la primera és la distància geogràfica.

  Això s’aconsegueix: com més lluny sigui el servidor, més gran és la distància que han de recórrer les dades, més lenta la connexió.

  La majoria de proveïdors us permeten triar una llista de servidors d’arreu del món. Com a primer pas, si no ho heu fet ja, proveu-ne un de més proper i comproveu si hi ha millora de la velocitat. Podria ser tan senzill com això.

  Si ja utilitzeu el servidor més proper, és possible que el problema estigui en la ruta de xarxa que hi ha entre vostè i aquest servidor. En aquest cas, proveu altres servidors disponibles (en funció del més proper o més llunyà) per veure si en podeu trobar algun que funcioni millor.

  De vegades, pot ser que un servidor al qual estigueu connectat també tingui una elevada demanda i se li sobrecarregui. Si moveu cap a una que està infrautilitzada (tot i que pot estar més lluny), podeu solucionar qualsevol problema de velocitat.

  És possible que hàgiu de canviar més de servidors una vegada per trobar el que us ofereix millor rendiment.

 2. Proveu un protocol diferent

  Una connexió VPN és un túnel xifrat entre el dispositiu i el servidor VPN. Impedeix que els ulls no visquin el contingut del trànsit. Per crear aquest túnel segur, els proveïdors VPN utilitzen protocols i estàndards de xifrat diferents.

  No totes les combinacions no es creen per igual, però. Alguns prioritzen el rendiment de la seguretat i el sacrifici, mentre que d’altres fan el contrari.

  En general, la majoria de VPN comercials utilitzen el protocol OpenVPN. És de codi obert i ofereix un bon equilibri de velocitat i seguretat. En molts casos, però, és possible que trobeu una altra opció que funcioni millor en les vostres circumstàncies.

  Una alternativa popular és coneguda com L2TP / IPSec. Tenint en compte les condicions adequades, utilitzar-lo té una bona possibilitat de millorar el rendiment de la connexió. Un altre protocol que convé considerar és PPTP. Mentre que el PPTP sol ser el més ràpid, també és el més insegur.

  Si teniu en compte la velocitat, PPTP podria ser la vostra millor aposta. No confieu en això per mantenir les vostres dades a seguretat de qualsevol persona que es comprometi a interceptar.

 3. Canvia la configuració del protocol

  A més de canviar el protocol VPN completament, també podeu canviar la configuració de cadascun d’ells. Si ho feu, també es pot produir un augment notable de la velocitat.

  Algunes xarxes públiques (i fins i tot algunes connexions privades) restringeixen el trànsit de VPN per reduir possibles abusos. Aquestes xarxes també poden patir la inestabilitat causada per determinades configuracions del client. Totes dues coses poden causar estralls en una connexió VPN. Per solucionar aquests problemes potencials i millorar el rendiment, de vegades és necessari canviar la configuració predeterminada del vostre programari VPN.

  Una de les opcions per intentar canviar és la preferència per UDP sobre TCP. Tots dos són protocols utilitzats per a l’enviament de dades de dades a través d’Internet. De manera predeterminada, la majoria de connexions VPN utilitzen UDP, que normalment és la més ràpida de les dues opcions. En alguns casos, però, canviar a TCP pot donar lloc a una connexió més ràpida, sobretot si la xarxa subjacent és inestable.

  Un altre paràmetre per intentar ajustar-lo és el port que utilitzeu per a la vostra VPN. Canviar-lo a 443. Aquest port és el que utilitza el trànsit web SSL (xifrat). Les xarxes rarament el bloquegen o l’accel·len, ja que fer-ho restringirien l’ús normal del web.

 4. Canvia el programari VPN

  La majoria de les vegades, el programari client que el seu proveïdor VPN posa a la seva disposició està preconfigurat per oferir el millor rendiment amb el seu servei. Tanmateix, en alguns casos, el programari o la configuració existents al dispositiu poden interferir amb la configuració estàndard d’un programa que s’adapta a totes.

  Definitivament hi ha moments en què intentar un paquet de programari VPN diferent pot millorar els resultats i donar velocitats d’internet més ràpides. Tot i això, abans de recórrer aquest camí, tingueu en compte que pot requerir un coneixement tècnic més avançat.

  Atès que la majoria de serveis VPN utilitzen OpenVPN com a protocol de connexió estàndard, un bon lloc per començar és agafar el client OpenVPN de vainilla. Aquí és on el podeu trobar, enumerat per sistema operatiu:

  • Microsoft Windows
  • Android
  • Apple iOS / Apple OS X

  Consulteu el vostre proveïdor VPN per obtenir instruccions sobre la configuració del programari, ja que és probable que hi hagi configuracions específiques per a cada servei VPN. La majoria de proveïdors posen a la seva disposició una guia pas a pas als llocs web de suport i és el millor lloc per començar.

 5. Activa túnel de divisió

  En alguns casos, les exigències que esteu fent a la vostra connexió VPN són majors que les que la connexió pot gestionar, senzilla i senzilla. Si utilitzeu diverses aplicacions amb molta amplada de banda alhora i no podeu (o no en voldreu) bloquejar algunes per resoldre els vostres problemes de velocitat, diversos proveïdors de VPN ofereixen una altra opció. S’anomena túnel fraccionat.

  Split Tunneling us permet especificar quin trànsit passa per la VPN i quina sortida no se xifrarà a la vostra connexió a Internet regular..

  Si el proveïdor de VPN permet l’ús de túnels fraccionats, seguiu les seves instruccions perquè funcioni correctament. No importa com implementen aquesta característica, les coses es reduiran a l’especificació de quin trànsit eximir del túnel VPN i quins incloure.

  En alguns casos, és possible que també pugueu utilitzar túnels de divisió inversa. Aquest mètode permet especificar només el trànsit que ha d’utilitzar la VPN en lloc d’excloure un gran nombre de programes o tipus de trànsit. El túnel de divisió inversa és una excel·lent opció si utilitzeu una VPN per evadir les restriccions de la regió o si suprimiu els blocs de contingut que el vostre país o proveïdor de serveis posa en marxa..

 6. Consulteu el servei d’Internet

  Si, després d’intentar tot allò anterior, encara experimenteu velocitats lentes en accedir a llocs web o altres serveis en línia amb una VPN, el següent que cal fer és esbrinar si la vostra connexió a Internet subjacent és culpa..

  Primer, desconnecteu de la VPN. La desconnexió garanteix que les dades surten directament a la connexió a Internet estàndard i no es redirigeixen a través d’un servidor VPN.

  Un cop fet això, executeu una prova de velocitat per determinar el rendiment del vostre Internet. Si els resultats són subparits, així, haureu eliminat la VPN com a font del problema.

  Si suposem resultats negatius, podeu provar de reiniciar el mòdem d’Internet (si esteu a una connexió de casa) o provar de canviar a un punt d’hotspot diferent si n’hi ha. Si cap d’aquests passos soluciona el problema, malauradament, hauràs de resoldre el problema amb el vostre ISP o amb el propietari de l’hotspot..

 7. Consulteu els recursos del sistema

  De vegades la causa d’una lenta connexió VPN s’acosta més a casa del que podríeu adonar-vos. És per això que també convé comprovar si alguna aplicació del dispositiu pot adquirir una amplada de banda excessiva.

  Per exemple, si heu deixat el client BitTorrent obert en segon pla i actualment sembra vint-i-set altres clients, les probabilitats són la causa de la desacceleració..

  Per obtenir informació ràpida sobre els programes que teniu en funcionament i que poden estar relacionant la vostra connexió, feu un cop d’ull al gestor de tasques del dispositiu. Aquí teniu com accedir-hi (o el seu equivalent) als sistemes operatius més populars:

  • Microsoft Windows: Gestor de tasques
  • Android: Aplicacions de fons
  • Apple iOS: App Switcher
  • Apple OS X: Monitor d’activitats

  És una bona idea tancar programes o aplicacions que no necessiteu. Això podria alliberar l’ample de banda utilitzat innecessàriament a la vostra connexió VPN. Tot i que les aplicacions no utilitzin internet, tancar-les continuarà alliberant recursos del sistema, cosa que certament no afectarà.

 8. Utilitzeu una connexió per cable

  Actualment, la majoria de nosaltres ens connectem a Internet via Wi-Fi. És, amb diferència, la manera més còmoda i mòbil d’arribar en línia. Malauradament, les connexions sense fils són susceptibles a la interferència d’altres dispositius, construint components estructurals i, fins i tot, electrodomèstics. Per obtenir una millor connexió, potser haureu d’anar a la vella escola.

  Si utilitzeu un dispositiu amb un port Ethernet, utilitzeu un cable de xarxa per connectar directament al vostre enrutador o mòdem. Una connexió per cable garanteix que el dispositiu tingui un camí clar i ininterromput a Internet. Elimina els problemes d’interferència Wi-Fi de l’equació i us permet un pas més a prop de trobar la causa de la lentitud de la vostra VPN.

  Si no podeu utilitzar una connexió per cable, analitzeu la connexió wifi per comprovar que feu servir la configuració òptima. Canviar la ubicació (per exemple, es pot moure a l’altre extrem del sofà).

 9. Proveu una altra VPN

  Malauradament, hi ha algunes causes de lent rendiment del VPN que es troben completament fora del vostre control: coses com el maquinari de xarxa subpar o el balanç de càrrega del servidor VPN pèssim. En aquests casos, no podeu fer res per superar el problema, tret de canviar a un proveïdor diferent.

  Canviar proveïdors de VPN és l’última opció si heu intentat tots els altres mitjans per arreglar la connexió de VPN lenta.

  Si no voleu canviar, heu de tenir en compte que la poca popularitat de les VPN actuals ha donat lloc a un mercat que es desborda d’opcions. Això vol dir que pot haver-hi un servei que no existia quan vau triar la vostra VPN actual. De forma alternativa, un proveïdor que hagueu rebutjat pot ser que també hagi intensificat la seva partida.

  Preneu-vos el temps per fer la vostra recerca. Al cap i a la fi, per què canviar d’un servei VPN no estàs del tot satisfet amb un altre.

  Com que la velocitat de connexió és un dels objectius, qualsevol proveïdor que tingui fora de la llista de VPN més ràpida basada en proves de rendiment pot fer un bon punt de partida. A més dels resultats de proves de màxima velocitat, una àmplia xarxa de servidors, una àmplia gamma de protocols i opcions de configuració, i funcions com el tunelatge dividit també són avantatges. Serveis com CyberGhost, Surfshark i ProtonVPN comproven totes aquestes caselles.

Moltes solucions, un objectiu

Amb tota sort, una (o més) solucions esmentades seran la clau per resoldre els problemes de velocitat de la vostra VPN. De fet, aposto que hi ha una bona possibilitat que sigui així. En la majoria dels casos, una VPN no farà que la vostra internet sigui més ràpida. Però, idealment, la quantitat d’alentiment hauria de ser a penes perceptible.

Amb les VPN cada cop més populars, és més important que mai que tothom conegui millor el seu funcionament. Trobareu que sota la caputxa, les VPN no són tan complicades com podríeu pensar. Al final, una mica de treball detectiu i tinkering pot recórrer un llarg camí cap a que la vostra connexió funcioni al màxim i ja no us deixi preguntar-vos: “Per què la meva connexió VPN és tan lenta?”

També et pot agradar:
 • Com aturar l’acceleració de dades ISP
 • Els serveis VPN més ràpids del 2020
 • Proves de velocitat VPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map