Adreces IP VPN dedicades compartides i dedicades

Quan observeu diferents proveïdors de VPN, sovint veieu els termes IP compartits i IP dedicats mencionats. En funció del que desitgeu utilitzar una VPN, cal tenir accés a una o a una altra (o a les dues).


Com es pot saber exactament quin tipus d’IP VPN necessites? Això és fàcil. Entenent la diferència entre tots dos. Un cop ho facis, l’elecció serà clara.

Què és una IP VPN

Abans de veure com es diferencien una VPN IP compartida i dedicada, és important fer un pas enrere i comprendre què és en primer lloc una IP de xarxa privada virtual.

En qualsevol moment que accedeixi a Internet, el dispositiu té assignada una adreça IP. Penseu-hi com el món de l’ordinador equivalent a la vostra adreça de correu de casa.

Gràcies a la IP, quan envieu dades des del vostre dispositiu, un lloc web o un altre servei en línia que feu servir, sabeu d’on provenien aquestes dades. De la mateixa manera, si algú us ha d’enviar cap informació, ja sap on ha d’anar.

A casa vostra, el dispositiu generalment rep la seva adreça IP del proveïdor de serveis d’Internet (ISP). Però, quan s’accedeix a Internet mitjançant una VPN, les coses funcionen una mica diferents.

La VPN oculta la IP assignada pel vostre ISP i la reemplaça per una de pròpia. Aquesta IP VPN es converteixi en la vostra adreça exterior. A partir d’aquell moment, el servidor VPN actuarà com a home-in-the-middle i retransmetrà automàticament totes les dades que s’indiquin per a la vostra IP de casa.

Tornant a l’analogia de la nostra adreça de correu electrònic, és com utilitzar un servei de desviació de correu.

La IP exacta que assigna el VPN al vostre dispositiu depèn d’algunes coses. La ubicació i la instància del servidor VPN a què us connecteu són una. I és que el vostre proveïdor de VPN utilitza IP compartides o dedicades és un altre.

Què és una adreça IP compartida de VPN

Una adreça IP compartida (o dinàmica) és, amb molt, el tipus d’IP més habitual que utilitzen les VPN. Aquí teniu el seu funcionament.

Comença amb tots els servidors VPN que tinguin un conjunt d’IP, que poden anar de mida des d’una fins a desenes o fins i tot centenars d’adreces. El número exacte depèn del proveïdor VPN (i varia entre ells).

Quan els usuaris de VPN com tu o jo em connecto a un servidor IP compartit, assigna una de les IP del pool al nostre dispositiu. Finalment, com que cada vegada més de nosaltres ens connectem al mateix servidor, la piscina queda seca.

Quan això succeeix, en lloc de desviar-se de qualsevol persona, les adreces comencen a tornar-se a utilitzar, i diverses persones acaben compartint la mateixa IP VPN (d’aquí el nom “IP compartida”). Tot això succeeix de manera transparent entre els escenaris.

Quants de nosaltres acabem en una sola adreça IP depèn de la forma en què el proveïdor VPN decideixi configurar els seus servidors. Però podrien ser desenes o més.

Esquema de com funciona una VPN IP compartida

Tenir diversos usuaris en una mateixa adreça presenta diversos avantatges. Però, com en tot, també hi ha alguns inconvenients.

Avantatges

 • Excel·lent privacitat i anonimat
 • Millor elecció de les ubicacions del servidor
 • Menor cost de la subscripció

De lluny, l’avantatge més gran d’una adreça IP dinàmica de VPN és la privadesa i l’anonimat.

Quan molts individus comparteixen una IP, és difícil que algú que tingui al final de la destinació (lloc web, un altre client P2P, etc.) esbrini qui fa què.

El proveïdor de VPN en ocasions encara pot combinar el que feu. Al cap i a la fi, coneix la vostra IP real amb finalitats de reenviament de dades.

Però a la resta d’internet, molta sort. A menys que algú pugui creuar diversos punts de dades de referència, inclosos els registres que el proveïdor guardi, la tasca és impossible. Per cert, és per això que per a un veritable anonimat no cal tenir cap VPN sense registres.

Un cost més baix és un altre avantatge de les IP compartides. Quan diversos usuaris poden ser reutilitzats per una sola adreça, les coses són més fàcils i econòmiques de gestionar l’empresa VPN. Tothom ha estat tractat igual i no hi ha excepcions. També es requereix menys maquinari.

Ambdues coses es tradueixen en menors costos operatius per a la VPN. És un mercat competitiu, de manera que aquests estalvis se us transmeten en forma de subscripcions més assequibles.

Una VPN IP dinàmica també sol dir que tindràs més ubicacions per connectar-se. Al final, les IP compartides són el que la majoria dels usuaris volen. Per tant, només té sentit que és allà on les VPN inverteixen diners.

No és infreqüent veure un proveïdor únic oferir milers de servidors IP dinàmics a 50 (a vegades 150) o més països del món. Si necessiteu accedir al contingut geo-bloquejat per un petit país europeu, per exemple, una IP compartida és el camí a seguir.

Desavantatges

 • Compartir recursos amb altres usuaris
 • Càstig pel mal comportament d’altres persones

Tot té un inconvenient, incloses les IP VPN compartides. El tema més evident és el rendiment.

Quan compartiu una IP amb molts altres usuaris, també compartiu altres recursos del servidor. Aquests recursos inclouen l’amplada de banda de xarxa, la memòria i les CPU.

Fins i tot una sola persona que descarrega quantitats ingents de dades pot afectar el rendiment general del servidor. És a dir, tots els usuaris que participen en la mateixa IP compartida paguen el preu per les accions dels altres pobles.

Per solucionar aquest problema, els serveis VPN solen executar diversos servidors en una ubicació. Quan un servidor està massa ocupat, els usuaris nous es connecten a un que no ho és. S’anomena equilibri de càrrega.

Un altre desavantatge de les VPN IP dinàmiques és que les accions d’altres persones que comparteixen una adreça poden afectar la vostra experiència a Internet.

Per exemple, si hi ha massa usuaris d’una sola IP que utilitzen Google al mateix temps, Google pot pensar que s’esta fent spam. La conseqüència més probable és que haureu d’omplir una consulta reCAPTCHA (com la següent) abans que Google us permeti continuar. Això pot resultar molest.

Una reCAPTCHA de Google causada per una IP VPN dinàmica

Els llocs web també poden fer una llista negra d’una IP per mal comportament. Si algú d’una IP de VPN compartida ha publicat un correu brossa en un lloc anterior, aquesta adreça pot ara ser denegada d’accés.

En aquesta situació, haureu de tornar a connectar-vos a la VPN i obtenir una adreça IP diferent. El més probable és que n’obtindreu una. Tot i que aquest tipus de llistats negres es produeix molt poques vegades (només hi he trobat algunes vegades), és alguna cosa que cal tenir en compte en utilitzar una IP compartida.

En definitiva, considero que personalment, un cop a la lluna blava, heu d’omplir una consulta reCAPTCHA o tornar a connectar a la VPN un inconvenient menor, en el millor dels casos, per millorar l’anonimat a Internet..

Millors usos per a una IP VPN compartida

Tenint en compte els avantatges i els inconvenients d’una adreça IP dinàmica de VPN, els millors usos per a aquests són els següents:

 • Navegació privada i anònima
 • Descàrregues anònimes de peer-to-peer i torrent
 • Desbloqueig de contingut geore restringit

Proveïdors VPN que utilitzen una adreça IP compartida

Si una adreça IP compartida és el que necessita, la bona notícia és que tots els proveïdors n’ofereixen una. Tot i que, certament, alguns fan un millor treball que d’altres. Aquí teniu una llista de VPNs que considero que, segons la meva humil opinió, són algunes de les millors opcions.

Què és una adreça IP VPN dedicada

Les adreces IP estàtiques VPN (com de vegades també s’anomenen IP dedicades) són molt més rares que els seus germans dinàmics. Només uns quants serveis VPN de consumidor els ofereixen.

En poques paraules, una IP dedicada és la vostra pròpia IP privada a la qual ningú més ni mai tindrà accés.

Quan compreu una IP estàtica d’un proveïdor VPN, l’assignaran a un i només un dels seus servidors en una ubicació geogràfica que trieu. Aleshores, enllaçaran la IP al vostre compte, assegurant-vos que només us podeu connectar.

Esquema de com funciona una VPN IP dedicada

És com si tingueu una segona adreça IP de casa, tret que la ubicació es pugui trobar a milers de quilòmetres, potser en un altre país.

Avantatges

 • La mateixa adreça IP amb totes les connexions
 • Menys propens a la llista negra mitjançant serveis de streaming i jocs
 • No hi ha càstig pel mal comportament de les altres persones
 • Menys recursos per compartir recursos
 • Pot ser més ràpid

L’avantatge d’una adreça IP dedicada és que no canvia. Cada vegada que us connecteu a la VPN, se us assignarà la mateixa IP exactament garantida. Això pot ser una cosa molt bona en moltes situacions.

Mantenir la vostra propietat IP consistent, per exemple, pot tenir importància quan s’accedeixi a la banca en línia.

Si inicieu la sessió al vostre compte des d’una IP diferent cada cop, s’incrementaran banderes. Els bancs són molt recelosos amb aquest comportament (i amb una bona raó). Fins i tot es pot bloquejar temporalment fins que no puguis confirmar la teva identitat (normalment mitjançant trucades telefòniques). Una IP estàtica significa que no hi ha banderes vermelles.

Hi ha alguns casos en què és possible que vulgueu fer una llista blanca d’una adreça IP com l’única que permet utilitzar un servei. Generalment es fa amb finalitats de seguretat. Si la vostra IP canvia cada vegada que esteu a Internet, és clar, la llista blanca no funcionarà.

Les adreces IP estàtiques també són molt menys susceptibles de ser llistats per diversos serveis de streaming o plataformes de jocs que es plantegen amb el VPN. Penseu en els gustos de Netflix, Hulu, la BBC iPlayer o Steam.

Quan aquest servei veu desenes de dispositius diferents accedint als seus servidors alhora que utilitzen la mateixa adreça, saben que és una IP VPN compartida. No hi ha cap altre patró d’ús que pugui explicar-ho. Amb el temps, aquesta IP quedarà prohibida.

Com que només una persona utilitza alguna IP estàtica (tu), generalment volarà sota el radar.

Un altre avantatge de l’adreça dedicada és que eviteu l’efecte “veí dolent”. De nou, ningú més que estàs utilitzant la IP. No es pot marcar per mal comportament per a les accions d’una altra persona de la mateixa manera que una IP compartida.

No hi ha més reCAPTCHA de Google.

Finalment, les IP estàtiques poden acabar sent més ràpides. Com que no compartiu l’assignació de l’amplada de banda de la vostra IP amb altres persones, la vostra connexió no veurà alentiments com a conseqüència de les seves activitats.

Desavantatges

 • Anonimat reduït
 • Alguns cost addicionals

Un desavantatge significatiu de les IP VPN dedicades és que les vostres activitats en línia són molt menys anònimes.

Amb una IP compartida, us amagareu entre la multitud. Una dotzena d’altres persones accedeixen simultàniament als recursos d’internet de tot el món des de la mateixa adreça. Ningú suposa que realment fa què.

Tanmateix, quan només es tracta del dispositiu que utilitza una IP, el fet de fer el seguiment de qualsevol activitat a Internet es converteix en una tasca molt més senzilla.

Les adreces IP estàtiques també tenen un cost addicional. El proveïdor VPN necessita una configuració i un manteniment addicionals. Si bé el preu sol ser d’uns quants dòlars al mes, per a alguns de nosaltres, això podria suposar un desglossament de l’acord.

Millors usos per a una IP VPN dedicada

Les adreces IP estàtiques de VPN funcionen millor en els casos següents:

 • Accés als serveis financers en línia o a altres llocs web d’alta seguretat
 • Accedint a serveis de streaming (Netflix, Hulu, BBC) o de jocs (Steam) que llisten les adreces IP VPN
 • Quan la llista blanca d’IP és necessària
 • Navegació web lliure de problemes (és a dir, evitar la molesta reCAPTCHA de Google)

Què és una VPN IP dedicada

Una VPN IP dedicada és simplement un servei VPN amb el qual podeu obtenir una adreça IP estàtica. Normalment hi haurà un nombre limitat d’ubicacions de servidor on es poden instal·lar IP dedicades, molt menys que el nombre total d’ubicacions de servidor que té VPN..

Tot VPN us ofereix una IP estàtica?

Només hi ha uns quants serveis VPN de consum que us ofereixen l’opció de comprar una adreça IP estàtica. El millor del grup són PureVPN i NordVPN.

El cost d’obtenir una adreça IP dedicada amb PureVPN és d’1,99 dòlars mensuals (a sobre de les tarifes habituals de subscripció). Ofereixen IPs estàtics als països següents:

 • Estats Units
 • Regne Unit
 • Austràlia
 • Canadà
 • Alemanya
 • Hong Kong
 • Malta
 • Singapur

NordVPN, per la seva banda, cobra 70 dòlars anuals per una adreça estàtica (de nou, a més de la vostra subscripció estàndard), que surt fins a 5,83 dòlars al mes. Amb NordVPN, teniu una opció per configurar la vostra IP en una de les ubicacions següents:

 • Estats Units (Buffalo)
 • Estats Units (Dallas)
 • Estats Units (Los Angeles)
 • Estats Units (Matawan, NJ)
 • Regne Unit (Londres)
 • Alemanya (Frankfurt)
 • Països Baixos (Amsterdam)

Quin tipus de VPN IP és millor?

Si una adreça IP de VPN estàtica o una dinàmica és millor, depèn en última instància del que tracteu de fer.

Si la privadesa i l’anonimat són els vostres objectius principals, sens dubte, una adreça compartida és la vostra millor elecció. Això s’aplica tant a la navegació web com al trànsit P2P.

Si voleu visualitzar el contingut geo-bloquejat en un país més petit, pot ser que una IP dinàmica també sigui l’única manera de fer-ho.

D’altra banda, per a qualsevol activitat on la seguretat tingui importància (com ara la banca) o per accedir a continguts proporcionats per un servei que normalment bloqueja les VPN (els Netflixes del món), una IP VPN estàtica és el clar guanyador..

Tingueu en compte també que si acabeu obtenint una adreça IP dedicada amb PureVPN o NordVPN, també accedireu automàticament a les compartides. Tenint la capacitat de canviar entre ells a voluntat, obtindreu el millor d’ambdós mons.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map