Una VPN fa que la meva internet sigui més ràpida

Per als usuaris d’internet mitjans, el concepte de velocitat d’internet comença i acaba amb els números que el seu proveïdor de serveis d’Internet (ISP) utilitza per vendre els seus serveis. Els proveïdors interns de serveis disminueixen la velocitat d’internet en màxims teòrics per justificar els preus que creixen cada cop més.


Malgrat les grans promeses, és freqüent trobar proves de connexió quan no es posen a prova amb un ús normal.

A la recerca d’una manera d’augmentar la velocitat d’internet, alguns de nosaltres intentem recórrer a VPN. Molts serveis comercials afirmen que ofereixen millores de velocitat. També hi ha molts experts en tecnologia que insisteixen que no és cert.

La veritat es troba en algun lloc entremig i, per explicar-ho, vaig preparar aquesta guia. En ell, parlaré breument sobre els fonaments bàsics de la velocitat d’internet del món real i us ajudarà a comprendre quan es poden ajudar (o ferir) aquestes velocitats mitjançant una VPN.

La vostra velocitat de connexió a Internet

Si heu realitzat una prova de velocitat d’internet, heu d’estar familiaritzats amb (o si més no ho heu vist) coses com ara els temps de ping i les velocitats de descàrrega i càrrega. El més probable és que vau arribar a la pàgina de proves de velocitat per intentar arribar al final de per què el vostre servei d’internet se sentia lent o per què no podíeu reproduir el vídeo amb fluïdesa..

En molts casos, la prova retorna resultats que indiquen que la connexió és prou ràpida com per gestionar el contingut al qual intenteu accedir. Hi ha una raó per a aquesta informació aparentment contradictòria.

Factors de rendiment de xarxa

En línia, les connexions a llocs web i serveis travessen una xarxa complexa. Aquesta xarxa està sota el control d’innombrables persones i empreses de tot el món. Aquesta és la raó del nom de World Wide Web. L’estructura de la xarxa subjacent s’assembla més a una teranyina de màquines interconnectades.

Quan realitzeu una prova de velocitat, les dades de prova normalment no surten mai de la xarxa d’ISP. Per tant, els resultats no sempre reflecteixen la realitat. D’altra banda, quan visiteu un lloc, no teniu cap control sobre la ruta que porten les vostres dades per arribar a la destinació. Tampoc podeu controlar les condicions de xarxa per aquest camí.

Al món real, coses com la congestió de xarxa, els errors de maquinari i els atacs de denegació de servei poden comportar fins i tot la connexió a Internet més ràpida fins als seus genolls. I només són algunes de les coses que es poden trobar de forma regular.

Accés a Internet mitjançant una VPN

Un servei VPN proporciona una connexió xifrada i segura entre vostè i el proveïdor de serveis VPN. Des d’aquí, el trànsit d’Internet arriba al seu destí de la mateixa manera que ho hagués tingut, si hagués provat directament del dispositiu.

És una eina útil per a qualsevol persona que desitgi evitar que altres vegin el contingut del seu trànsit web. També és un dels preferits dels que prefereixen romandre en l’anonimat en línia.

Esquema de com funciona una VPN per evitar l’acceleració

La naturalesa d’una connexió VPN fa que el trànsit web ja no adopti el camí més directe possible. Primer ha de fluir pels servidors del proveïdor de serveis VPN. El xifrat del trànsit i el canvi de ruta de dades poden accelerar de vegades una lenta connexió a Internet. Tot i això, tot depèn de les raons per les quals va ser lent en primer lloc.

Quan una VPN pot millorar les velocitats d’Internet

Hi ha algunes situacions quan l’ús d’una VPN pot millorar la velocitat d’internet. Per exemple, si la vostra connexió és lenta a causa dels retards en la ruta de dades típica. En haver d’anar primer a un servidor, una connexió VPN podria resoldre el problema evitant les parts del camí que provoquen la lentitud.

També podeu experimentar un augment de la velocitat si el trànsit està destinat a una xarxa que tingui una millor connexió amb la xarxa del proveïdor VPN que el vostre ISP. Totes dues condicions no són tan comunes.

Una de les causes més comunes de la lentitud a Internet és l’acceleració de l’ample de banda, i és que una VPN pot ajudar a aturar-se. Els proveïdors d’interès general solen recórrer al control del trànsit d’aquesta manera, sovint sense notificar que està passant. Pot ser una de les causes més frustrants d’una lenta connexió a Internet. No només és difícil de detectar, sinó que també és una desacceleració que s’està infligint de manera intencionada.

S’explica l’acceleració de l’ample de banda

Si mai no n’heu sentit a parlar, l’amplitud de l’ample de banda fa referència a una situació en què un ISP retarda deliberadament el trànsit d’un tipus específic de dades. També pot passar quan arribeu a un límit de transferència de dades predeterminat.

És una pràctica que probablement sigui encara més habitual entre els ISP americans. Això no és, en bona part, gràcies a la retirada de la normativa de la FCC que garantia la neutralitat neta. Quan un proveïdor ISP recorre a l’acceleració de l’ample de banda, solen orientar-se a tipus de dades molt específics. És per això que la pràctica és tan irritant i difícil de detectar.

En molts casos, els ISPs fan trànsit que utilitza el protocol BitTorrent. Sovint també orientaran connexions d’amplada banda ampla a serveis de streaming de vídeo com Netflix o Hulu.

Netflix amb accionament ISP

En el cas de BitTorrent, els ISP afirmen que el seu acceleració controla el robatori de propietat intel·lectual i la pirateria a les seves xarxes. Això, però, no és exactament cert. Ho fan perquè BitTorrent genera una bona part del trànsit total a Internet. Els agrada orientar-se a les plataformes de reproducció de vídeos pel mateix motiu: s’estan convertint ràpidament en la font més significativa de trànsit d’Internet a tot el món.

Els ISP monitoren activament els tipus de trànsit que volen controlar i actuen de manera agressiva per alentir les connexions específiques. Sovint també actuaran ignorant la pràctica quan els crideu. En lloc d’això, els ISP intenten vendre’s un nivell de velocitat d’internet més car al seu lloc.

Tanmateix, una VPN us pot ajudar a evitar que el vostre ISP interfereixi del vostre trànsit.

Com funciona una VPN que deixa d’accionar l’amplada de banda

Si tracteu amb la vostra instal·lació intel·ligent l’amplitud de l’amplada de banda dirigida, una VPN és una manera excel·lent de resoldre el problema. El secret rau en l’anonimat que proporciona una VPN.

Els proveïdors ISP determinen el trànsit que s’accelera a partir d’un conjunt de regles d’identificació predeterminades. Per exemple, poden cercar connexions a determinats servidors en línia o bé trànsit que utilitzi ports comuns que voldrien restringir.

Tanmateix, quan s’utilitza una VPN, tot el trànsit està xifrat i sembla que està destinat al servidor VPN en lloc de la destinació final real. Això deixa que l’ISP no pugui classificar el trànsit que passa per sobre de la connexió VPN. Si no la poden identificar, no la podran accelerar. Aquesta incapacitat per actuar de manera molt eficaç us protegeix dels alentiments intencionats.

Quan una VPN no millora el rendiment d’Internet

Malauradament, una VPN no és una solució per a qualsevol causa de lenta connexió a Internet. En algunes situacions, fins i tot poden fer que les coses siguin més lentes del que seria altrament.

De fet, hi ha diversos casos en què és possible que desactiveu la vostra VPN per complet. Això inclou:

  • Distància Geogràfica
    Si la ubicació del servidor VPN es troba a l’altra banda del món i encara queda més lluny del destí final de les vostres dades, la distància addicional que cal recórrer per a les dades disminuirà la velocitat general de la connexió. Trieu un proveïdor de VPN amb un gran nombre d’ubicacions de servidor per triar per ajudar a evitar aquest problema.
  • Congestió del servidor VPN
    Si el servidor VPN que han de transmetre les dades es sobrecarrega, es converteix en un punt d’asfixiat que es traduirà en una connexió més lenta. Si això succeeix, intenteu canviar a un servidor carregat lleugerament. Gairebé tots els proveïdors de VPN us permeten fer-ho.
  • Latència de xifrat
    En una VPN, s’han de xifrar totes les dades sortides i s’han de desxifrar totes les dades entrants. Com que aquest procés es produeix en temps real, pot afegir un retard a vegades perceptible en dispositius més antics o de mida inferior. Comproveu la configuració del client VPN i seleccioneu el màxim de xifrat que necessiteu.

També hi ha moltes altres coses que podeu fer per intentar agilitzar la vostra connexió VPN per a aquelles situacions quan la desactiveu no és possible o no és desitjable..

Millor VPN per Internet més ràpid

Si busqueu un servei VPN per evitar l’acceleració de l’amplada de banda o per un que us donarà el millor rendiment per millorar el rendiment del vostre Internet, des del bat no eviteu proveïdors gratuïts..

Una de les grans diferències entre el pagament i el gratuït és el rendiment. Els servidors VPN gratuïts són notoris per estar sobrecarregats i un servidor sobrecarregat sempre es tradueix en una velocitat més lenta. No hi ha res al voltant.

Basat només en aquest fet, els proveïdors premium són el camí a seguir. Sí, costen diners, però és probablement menys del que podríeu pensar. Podeu obtenir una subscripció fàcilment a algunes de les VPN més importants per uns pocs dòlars al mes. Aquesta subscripció us permet accedir a centenars de servidors VPN a tot el món. Tots aquells servidors utilitzen el maquinari de la línia superior i totes implementen un equilibri de càrrega adequat per als usuaris.

Com a part de la publicació d’aquest lloc, mesura regularment el rendiment de desenes de VPN. Tot i que us convido a fer una ullada a la meva llista completa dels proveïdors més ràpids, a continuació es mostren els tres primers. Aquesta és la vostra millor aposta per aturar l’amplitud de banda i augmentar les velocitats de descàrrega i càrrega de la vostra connexió a Internet.

ProviderFeaturesCost

Prova de velocitat | Llista de servidors
Països:90
Servidors:7159
Protocols:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Plataformes:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, encaminadors
Connexions:7
Registre:Sense registre
Ubicació:Romania
Pla de 1 mes:12,99 dòlars / mes
Pla anual:2,75 dòlars / mes
Prova gratuïta:
Tornar diners:45 dies
Pagament:Targeta de crèdit, PayPal, Bitcoin

Prova de velocitat | Llista de servidors
Països:131
Servidors:2070
Protocols:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Plataformes:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, encaminadors
Connexions:5
Registre:Data de connexió, ample de banda total utilitzat
Ubicació:Hong Kong
Pla de 1 mes:10,95 $ / mes
Pla anual:3,33 dòlars / mes
Prova gratuïta:No
Tornar diners:31 dies
Pagament:Targeta de crèdit, PayPal, BitCoin, Alipay, grans targetes de regal, CashU, altres criptocurrencies, Paymetwall

Revisió | Prova de velocitat | Llista de servidors
Països:58
Servidors:5645
Protocols:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Plataformes:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, encaminadors
Connexions:6
Registre:Sense registre
Ubicació:Panamà
Pla de 1 mes:11,95 dòlars / mes
Pla anual:3,49 dòlars / mes
Prova gratuïta:No
Tornar diners:30 dies
Pagament:Targetes de crèdit (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Altres

La línia de fons

En general, una VPN no servirà com a manera fiable d’augmentar la velocitat d’internet, tret que es tracti de causes molt específiques. Per descomptat, una VPN també ofereix privadesa i seguretat. Així, tot i que, en molts casos no accelerarà la vostra internet, no deixa de ser una inversió excel·lent.

Si teniu una connexió lenta, intenteu identificar la causa del problema abans de dirigir-vos a una VPN com a solució potencial. Un lloc excel·lent per començar és provar l’acceleració de l’ample de banda. Si l’acceleració és realment el culpable, utilitzar una de les VPNs anteriors hauria de fer una gran diferència i ajudar a augmentar la velocitat d’internet. Tanmateix, si el problema es troba en un altre lloc, pot ser que es tracti d’un problema més ben remès al propi ISP.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me