Preskusi hitrosti strežnikov CyberGhost

CyberGhost ponuja veliko zasebnosti v spletu, na tisoče strežnikov z odlično mednarodno pokritostjo in bogato z uporabnikom prijazno programsko opremo – vse po ceni, ki jo je težko premagati. S hitrimi hitrostmi povezave, da bi vse podprli, kdor išče vrhunskega ponudnika VPN, ne potrebuje več.


Prednosti
 • Zelo beleženje za maksimalno zasebnost
 • Odlična distribucija strežnikov z več kot 7100 strežniki v 90 državah
 • Zelo visoke hitrosti povezave
 • Sodeluje z ameriškimi Netflix in BBC iPlayer
 • Omogoča mučenje P2P
 • Dolga 45-dnevna garancija za vračilo denarja
Slabosti
 • Matična družba z vprašljivim ugledom
 • Ročna nastavitev OpenVPN
 • Ne deluje s Kitajske

Preskusi hitrosti

Nikoli nisem prepričan, kakšno uspešnost pričakujem od CyberGhosta. Za razliko od skoraj vseh drugih storitev VPN, nikoli niso bili pozorni na to, da najhitreje uveljavljajo zahtevke ponudnika.

Ali je to lahko tiho sprejemanje, ni njihova močna obleka? Ne ravno.

Z izjemo Avstralije moj test hitrosti CyberGhost kaže, da lahko njihovi strežniki več kot držijo svoje. Pravzaprav so trenutno najhitrejša storitev VPN.

To ni bilo vedno tako.

CyberGhost je nekoč imel sloves, da je bil nekaj sloga. Toda z nedavno izdajo različice 7 njihove programske opreme in nekaterimi pomembnimi nadgraditvami omrežja je to zdaj eden od ponudnikov VPN, s katerim se je treba spoprijeti.

Preden se pogovorimo o podrobnostih, ne pozabite, da namerno preizkušam internetno povezavo, ki je veliko hitrejša od tistega, kar se lahko ujema z vsakim ponudnikom VPN – torej velika razlika v hitrosti med VPN in brez VPN testov. To storim tako, da dobim najboljše možne številke za vsak strežnik, tiste, ki niso omejene z omejitvami hitrosti mojega interneta.

Z drugimi besedami, hitrosti, ki jih vidite, so največje vrednosti, ki jih lahko pričakujete. Vaši dejanski rezultati so lahko omejeni z lastno povezavo.

Če torej moj test pokaže hitrost 100 Mbps in vaš internet zmore le 60 Mbps, boste verjetno nekje v območju 50 Mbps dobili velikost.

Rezultati uspešnosti

Z zgoraj omenjeno izjemo Avstralije so hitrosti prenosa CyberGhosta konstantno višje od 80 Mbps in pogosto višje od 90 Mbps. Za potrošniško VPN je to zelo hitro.

In čeprav rezultat v Avstraliji še zdaleč ne reši nobenega rekorda, je zmogljivost zagotovo dovolj dobra tudi za visokokakovostno pretakanje.

Naloži vozovnico nekoliko slabše. Toda večinoma še vedno plamtijo.

Avstralija je spet precej počasna, prav tako Severna Amerika – tako ZDA kot Kanada. Če vam je uspešnost prenosa v teh regijah zelo pomembna, bo morda na voljo drug ponudnik (ponovno vas napotim na moj seznam najhitrejših VPN-jev).

V vseh drugih primerih CyberGhost dostavi in ​​nato še nekatere.

Najboljši strežnik
Rezultati najboljšega testiranja hitrosti strežnika VPN CyberGhostZ VPN Rezultati najboljšega testiranja hitrosti baznega strežnika CyberGhostBrez VPN
Združene države
CyberGhost Združi rezultate testiranja hitrosti strežnika VPNZ VPN CyberGhost Združi rezultate izhodiščnega preskusa hitrostiBrez VPN
Združeno kraljestvo
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost Združeno kraljestvoZ VPN Rezultati preskusa hitrosti CyberGhost Združenega kraljestvaBrez VPN
Kanada
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost Canada VPNZ VPN Rezultati preskusa hitrosti CyberGhost KanadaBrez VPN
Avstralija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost Australia VPNZ VPN Rezultati preskusa hitrosti CyberGhost AustraliaBrez VPN
Nizozemska
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost Nizozemska VPNZ VPN Rezultati preskušanja hitrosti CyberGhost NizozemskaBrez VPN
Nemčija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost Germany VPNZ VPN Rezultati preskušanja hitrosti CyberGhost NemčijaBrez VPN
Francija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika CyberGhost France VPNZ VPN Rezultati testov hitrosti za CyberGhost FranceBrez VPN

O spletni strani CyberGhost VPN

CyberGhost obstaja že od leta 2011, kar jih uvršča med bolj uveljavljene ponudnike VPN.

Posebej iz Romunije so ponosni na to, da so veliki podporniki necenzurirane internetne kulture in svobode – trditev, ki jo podpirajo z odlično politiko ničelnega beleženja.

CyberGhost z več kot 20 milijoni uporabnikov po vsem svetu očitno počne veliko stvari.

Zasebnost in varnost

Zelo malo ponudnikov VPN-ja opravlja zasebnost kot tudi CyberGhost. Čeprav njihova politika zasebnosti ni najbolj dostopen dokument – drugi VPN-ji opravijo veliko boljše delo – ko se boste spopadli z njim, boste ugotovili, da se CyberGhost zavezuje, da med uporabo njihove storitve ne bo zbral nobenih informacij. Citiram:

 • V vsakem trenutku NE vemo, kateri uporabnik je kdaj dostopal do določenega spletnega mesta ali storitve
 • NE vemo, kateri uporabnik je bil kadar koli povezan z našo storitvijo CyberGhost VPN ali kateri IP IP strežnika CyberGhost je uporabil
 • Nabora originalnih naslovov IP uporabnikovega računalnika NE poznamo

Za razliko od mnogih drugih ponudnikov, ki zahtevajo nično beleženje, CyberGhost sploh ne beleži anonimnih podatkov. Govorimo o stvareh, kot so časovne žige povezave ter trajanje ali poraba pasovne širine, običajno shranjene in uporabljene za vzdrževanje omrežja.

Kot smo že omenili, CyberGhost pokliče Romunijo domov. Ker gre za državo, ki velja za zelo prijazno zasebnost, je to dobra stvar.

Kljub temu da je v EU, Romunija ni del nobenega sodelovanja pri izmenjavi obveščevalnih podatkov, kot so Pet oči, devet oči ali štirinajst oči. Če pomanjkanje sodelovanja pomeni, da CyberGhost ni dosegljiv FBI, NSA, GCHQ in kateri koli drugi zahodni obveščevalni agenciji, na katero se lahko domislite (ne pa, da najprej zbirajo podatke, ki jih lahko predajo).

Med postopkom registracije je edini del osebnih podatkov, ki jih potrebujete, e-poštni naslov (in v ta namen lahko preprosto uporabite lažni račun). Storitev se plačuje anonimno z uporabo Bitcoin-a (čeprav sta seveda sprejeta tudi kreditna kartica in PayPal).

Šifriranje in protokoli

Standardi šifriranja, ki jih uporablja CyberGhost, so prav tako močni.

Stranka privzeto uporablja OpenVPN s šifro AES-256-CBC in hash pristnostjo SHA256 za podatkovni kanal, šifro AES-256, šifriranje ključa RSA-4096 in overjanje ključa SHA384 za nadzorni kanal in izmenjavo ključev ECDH-4096 za tajnost naprej.

Če niste prepričani, kaj vse to pomeni, ste prepričani, da nihče ne bo dešifriral vaših podatkov – tukaj govorimo o ravneh šifriranja vojaške stopnje.

OpenVPN je tudi dobra privzeta izbira zaradi tega, kako hiter je.

Drugi podprti protokoli vključujejo L2TP / IPsec in PPTP.

Moji testi tudi niso pokazali puščanja DNS, IP ali WebRTC. Zdi se, da jih stranka učinkovito prepreči.

Lastnosti

Vse glavne platforme podpirajo odjemalsko programsko opremo CyberGhost, vključno z Windows, macOS, iOS in Android. Čeprav za to ni posebne programske opreme, je CyberGhost enostavno namestiti tudi na Kodi, Linux in številne usmerjevalnike.

Po mojem mnenju je vse, kar bi pričakovali, da je tam, od funkcije stikala za ustavljanje do možnosti prevetritve strežnikov DNS.

Druge pomembne funkcije vključujejo možnost izključitve določenega spletnega mesta iz uporabe VPN, naključno izbiranje vrat, nezaščiteno zaščito WiFi in razcepljeno tuneliranje. Slednje je lahko zelo koristno, če želite iz že tako hitrega strežniškega omrežja CyberGhost iztisniti še večjo zmogljivost.

CyberGhost se širi tudi zunaj področja čiste funkcionalnosti VPN, saj ponuja blokator oglasa, zlonamerno zaščito spletnih strani in stiskanje podatkov. Ne vem, kako dobro to deluje v praksi, toda teoretično bo morda lahko nekoliko zmanjšalo stroške uporabe mobilnih podatkov.

Vse te funkcije so privzeto izklopljene, vendar jih je odjemalca mogoče preklopiti s klikom gumba.

Moj edini ljubljenček s CyberGhost – in to ni edini ponudnik VPN-jev – je, kako drastično se razlikujejo odjemalci Windows in macOS. Odjemalcu macOS manjka tudi nekaj funkcij, vključno z razdeljenim tuneliranjem in zaščito WiFi.

Vsaj v moji knjigi niti ni prekinitev dogovora, ampak je nekaj, česar se moramo zavedati. Na drugi strani se mi zdi programska oprema Mac nekoliko manj vsiljena in bolj intuitivna za uporabo.

Omejitve

Storitev CyberGhost omogoča do sedem istočasnih povezav. Vsak ponudnik VPN ima tovrstno omejitev (večinoma za zaščito svoje infrastrukture pred zlorabo), meja, ki jo je določil CyberGhost, pa je ena najboljših.

Če nameravate hkrati uporabljati več naprav, je to vsekakor treba upoštevati.

P2P je dovoljen, vendar le na določenih strežnikih – v odjemalcu je jasno označen – in ni nobenih omejitev pasovne širine ali hitrosti.

Pomoč strankam

Medtem ko sem slišal mešane ocene o podpori strankam CyberGhost, z njimi nisem imel težav.

Podpora je na voljo 24/7 s klepetom v živo in hitro se odzove. Za bolj poglobljena vprašanja obstaja tudi sistem elektronske pošte / vozovnic. Klepet v živo je na voljo celo v nemščini in francoščini, čeprav le v izbranih časih dneva.

CyberGhost VPN ponuja veliko spletno bazo znanja. Vsebuje navodila za namestitev in uporabo za vse glavne platforme. Obstaja tudi več razdelkov za odpravljanje napak in pogostih vprašanj.

Če razmišljate, da bi se najprej preizkusili v preizkusni vožnji, CyberGhost ponuja 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja v industriji. To bi vam moralo dati dovolj časa za oceno in odločitev, ali je ta VPN pravi za vas.

Pri prijavi ne pozabite uporabiti ene od kod kuponov CyberGhost. Če se odločite, da boste obdržali storitev, boste plačevali znatno manj na mesec.

Lokacije strežnika

Število strežnikov, ki jih izvaja ponudnik VPN, je pogosto dober pokazatelj zanesljivosti storitve. Za številne uporabnike je lahko tudi odločilni dejavnik.

V oddelku za strežnike CyberGhost ne razočara. V času tega pisanja ponujajo 7159 strežnikov v 90 državah.

Le peščica ponudnikov ima več strežnikov in 90 podprtih držav trdno sodi v zgornji del ponudbe. Na večini od nas ima seznam strežnikov CyberGhost VPN vse, kar bomo kdaj potrebovali, še posebej, če upoštevate, kako hitri so.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me