Preskusi hitrosti ZenMate

ZenMate se po številu naprednih funkcij ali lokacijah strežnikov ne more povsem ujemati s svojimi najboljšimi konkurenti, vendar so kljub temu vredni VPN-ja. Od široke podpore za naprave in dosledno hitrih strežnikov do zanesljive varnosti in ene najnižjih cen naokoli je veliko.

Prednosti
 • Dobre, dosledne hitrosti
 • Podpira veliko naprav
 • Omogoča P2P promet
 • Zelo cenovno ugodno
 • Ima brezplačno preizkusno različico
Slabosti
 • Slaba podpora strankam
 • Nekaj ​​vprašanj o zasebnosti
 • Kupčeva aplikacija potrebuje delo

Hitrostni test

Hitrosti strele. Tako ZenMate opisuje delovanje svojih strežnikov. Ne bi šel tako daleč, toda na splošno je ZenMate navdušil.

Medtem ko ZenMate ni podrl nobenih hitrostnih zapisov VPN, so moji testi res pokazali nekaj zelo uglednih rezultatov.

Moj najboljši strežnik, ki ga je izbral odjemalec ZenMate in za katerega bi pričakoval, da bom najhitrejši, se je pripravil na nekaj več kot 80 Mbps za prenose in 60 Mbps za nalaganje. To je veliko hitro za skoraj vse, od pretoka izjemno kakovostnega videoposnetka do hudournikov in vlečenja velikih datotek.

Poleg tega je ZenMate dobro uspel tudi s povprečnimi hitrostmi prenosa med 50 in 60 Mbps. Prenosi so bili večinoma v istem obsegu. Spet bo takšen nastop naredil dobro za karkoli.

Kar me je resnično navdušilo, je, kako konsistentne so bile hitrosti. Z Avstralijo kot edinim zunanjim številom so vse številke na vseh drugih lokacijah padle v isti obseg.

Všeč mi je, da vem, da ne glede na to, kje se povežem, lahko pričakujem podobne rezultate. Zelo malo ponudnikov ponuja doslednost, ki jo ima ZenMate, zlasti pri hitrostih severno od 50 Mbps.

Še eno stvar, ki jo moram omeniti, je, da precej velike razlike med zmogljivostmi med mojimi brez VPN in VPN ne skrbijo. Vsi moji hitrostni testi to dokazujejo.

Zelo namerno uporabljam internetno povezavo, ki je veliko hitrejša od tiste, ki jo nudi katerikoli potrošniški VPN. Tako bomo dobili absolutno največjo zmogljivost, ki jo lahko kdaj pričakujemo, namesto številk, ki jih omejuje moja povezava.

Torej, brez dodatnega veselja, tukaj so rezultati hitrostnih preizkusov ZenMate za moj najboljši strežnik in sedem najbolj priljubljenih lokacij po vsem svetu, ko se uporabniki VPN običajno povezujejo.

Najboljši strežnik
Najboljši rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMateZ VPN Rezultati najboljšega preizkusa hitrosti izhodne hitrosti strežnika ZenMateBrez VPN
Združene države
Rezultati testiranja hitrosti strežnika VPN na strežniku ZenMate Unites StatesZ VPN Izhodiščni rezultati testov hitrosti ZenMate Unites StatesBrez VPN
Združeno kraljestvo
Rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMate Združenega kraljestvaZ VPN Rezultati preskusa hitrosti ZenMate Združenega kraljestvaBrez VPN
Kanada
Rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMate Canada VPNZ VPN Rezultati testnih hitrosti ZenMate CanadaBrez VPN
Avstralija
Rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMate Australia VPNZ VPN Rezultati preizkusa hitrosti ZenMate AustraliaBrez VPN
Nizozemska
Rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMate Nizozemska VPNZ VPN Rezultati testnih hitrosti ZenMate NizozemskaBrez VPN
Nemčija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika ZenMate Germany VPNZ VPN Rezultati testnih hitrosti ZenMate GermanyBrez VPN
Francija
Rezultati preizkusa hitrosti strežnika ZenMate France VPNZ VPN Rezultati testnih hitrosti ZenMate FranceBrez VPN

Glede ZenMate-a

Na prenatrpanem in cvetočem potrošniškem VPN trgu se zdi, da se skorajda vsako uro pojavljajo novi ponudniki. Za primerjavo, ZenMate lahko velja za nekaj starejšega državnika v panogi, ki se je začel leta 2013.

V zadnjih letih je podjetje ZenGuard GmbH, ki stoji za platformo, kupilo podjetje za kibernetsko varnost Kape Technologies, ki temelji na Isle of Man (čeprav sam ZenMate še naprej deluje izven Nemčije).

Z nakupom je zdaj ZenMate korporativni bratranec kolega VPN storitev CyberGhost. ZenMate ima tudi edinstveno razliko, da je edina VPN storitev, ki jo lahko kupite prek ameriškega velikana QVC Network, ki ga kupujete doma.

ZenMate ponuja obsežen nabor izdelkov VPN, ki pokrivajo različne priljubljene naprave, platforme in spletne brskalnike. Storitev je na voljo tudi v različnih okusih, od pol omejene brezplačne različice vse do končnega načrta, ki je zasnovan tako, da zadovolji potrebe vseh, ki potrebujejo zagotovljeno pasovno širino in industrijsko standardno šifriranje OpenVPN.

Zasebnost in varnost

Z varnostnega vidika je ZenMate vrhunski. Njihova storitev se opira na protokol TLS 1.2 s 128-bitno šifrirano AES prek razširitve brskalnika in 256-bitnim AES prek namiznih in mobilnih odjemalcev.

Z dodajanjem Perfect Forward Secrecy (PFS) v mešanico imate nepredušen šifrirni sistem, zaradi katerega bi vsi, razen nemogoče, pokukali na vaše podatke. Kot rečeno, nekateri načrti ZenMate-a ponujajo tudi podporo za OpenVPN, kar mešanici doda še eno varnostno zaščito pred nabojem.

Kar zadeva zasebnost, se zdi, da je ta ponudnik tudi vi pokrit. V skladu s politiko zasebnosti ZenMate upoštevajo strogo 100-odstotno politiko beleženja. Z drugimi besedami, ni nobene možnosti, da bi kdo še kdaj dobil vašo uporabniško aktivnost iz storitve.

ZenMate seveda zbira osebne podatke, ki jih potrebujete za odprtje in vzdrževanje računa (ime, podatke o plačilu, podatke za prijavo). Toda to je pričakovati od vsake verodostojne storitve VPN.

Edina ovira pri tem je, da ZenMate deluje zunaj Nemčije, ki je članica tako imenovanega sporazuma o 14 očeh. To pomeni, da ni mogoče izključiti možnosti, da bi bili pod določenimi pogoji prisiljeni izvajati nadzor nad svojimi uporabniki.

Kljub temu je treba omeniti, da je Nemčija eden največjih zagovornikov zasebnosti osebnih podatkov v Evropi (ki je vodil prehod na GDPR), tako da je malo verjetno, da bi se ZenMate znašel v tej situaciji.

Lastnosti

ZenMate je bogat s funkcijami in podpira skoraj vse vrste sodobnih, z internetom povezanih naprav, ki jih je mogoče zamisliti. VPN se lahko uporablja z največ 5 napravami hkrati, tako da lahko en račun zaščiti majhno do srednje veliko družino (odvisno od stopnje obsedenosti teh tehnologij).

Glavne značilnosti platforme so:

 • Kill Switch Technology

  Namizni odjemalci ZenMate vključujejo vgrajeno stikalo za uničenje, ki bo blokiralo ves dostop do interneta, če boste kdaj nenamerno prekinjeni s strežnikom VPN.

  Pomaga vam zagotoviti, da slučajno ne pošljete nobenih podatkov prek nešifrirane povezave, dane s ponudnikom internetnih storitev, ne da bi se tega zavedali.

 • DNS zaščita pred uhajanjem

  Namizni odjemalci ZenMate vključujejo tudi funkcijo, ki prisili vse zahteve DNS, da uporabljajo strežnike, ki jih ponuja ZenMate, in aktivno preprečuje, da bi kakršne koli zahteve prešle na strežnike vašega ponudnika internetnih storitev..

  To odpravlja možnost, da lahko ponudnik internetnih storitev spremlja vaše vedenje tako, da beleži zahteve DNS (kar bi prepoznalo, katera spletna mesta obiskujete).

 • Samodejni zagon

  ZenMate vam ponuja tudi možnost, da se vaša VPN povezava začne z računalnikom ali napravo, s čimer zagotovite samodejno zaščito pred vklopom napajanja do izklopa napajanja.

 • Pametne lokacije

  Odjemalska programska oprema vam omogoča, da predhodno konfigurirate, kateri strežnik bo uporabil za določena spletna mesta in storitve. To je koristno, če želite dostopati do spletnih mest z omejenim dostopom, ki za delovanje potrebujejo preklopne lokacije strežnikov.

  S pametnimi lokacijami aplikacija ZenMate upravlja preklapljanje povezave v ozadju, tako da se lahko preprosto povežete in pojdite kamor koli po spletu.

Kot smo že omenili, je ZenMate na voljo na številnih platformah, brskalnikih in napravah, vključno z:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • iOS
 • Android
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Opera

Poleg tega ZenMate ponuja podporo za OpenVPN. Ta funkcionalnost razširja doseg na katero koli napravo, ki lahko uporablja priljubljeni odprtokodni standard VPN.

Omejitve

Uradno ZenMate ne postavlja nobenih resničnih omejitev glede vaše uporabe svoje storitve. To pomeni, da ne prestavljajo povezav ali preprečujejo dostopa do določenih spletnih mest in storitev. Zagotovo bi pričakoval večjega ponudnika VPN.

Brez omejitev ne morete uporabljati ZenMate na poljuben način. Vendar je treba upoštevati nekaj drobnega tiska.

Pogoji storitve ZenMate izrecno prepovedujejo uporabo te storitve za kršenje zakonov, vključno z zaščito avtorskih pravic na digitalnih medijih. To pomeni, da čeprav lahko BitTorrent uporabljate na katerem koli od VPN strežnikov ZenMate, si pridržujete pravico do ukinitve računa, če ga uporabljate za nezakonito prenašanje glasbe in filmov ali česar koli drugega, do česar niste upravičeni.

Ta posebna prepoved sproža nekaj trnih vprašanj v zvezi s politiko ZenMate brez beleženja. Nisem prepričan, kako bi lahko uveljavili takšno prepoved, ne da bi na nek način spremljali vašo dejavnost.

Če menite, da je Nemčija znana po tem, da jo preganjajo avtorski troli, ki uporabnikom grozijo z denarnimi kaznimi zaradi kršitev avtorskih pravic (včasih tudi za dela, ki jih sploh ne posedujejo), se kombinacija jezika TOS in mesta, kjer deluje ZenMate, sprašujete..

Pomoč strankam

Če je del storitve ZenMate, ki mi je vedno manjkal, je to storitev za stranke. Ni, da njihova storitev za stranke ni v pomoč. Daleč od tega. V večini primerov lahko odgovorijo na kakršna koli vprašanja.

Težava je v tem, da dejansko ni tako enostavno vzpostaviti stika z nekom, ki mu lahko pomaga.

Za začetek ZenMate ne ponuja 24/7 klepeta v živo. Namesto tega pošljete prošnjo za podporo po e-pošti prek njihovega spletnega mesta.

Na te zahteve se večinoma odgovori v 24 urah, vendar so pogosto v obliki konzerviranih odgovorov, ki ne zadevajo nujno vašega dejanskega vprašanja. To pomeni, da lahko minejo dnevi med postavljanjem vprašanja in pridobitvijo pomembne pomoči.

Medtem ko temeljit in izčrpen oddelek za pomoč ZenMate pokriva skoraj vse pogoste težave, s katerimi se lahko srečujejo uporabniki, je pomanjkanje neposredne podpore lahko prekinitev poslov za nove uporabnike VPN.

Lokacije strežnika

Za vsakogar od nas, ki potrebuje prilagodljiv VPN z veliko strežniki in lokacijami, je med ZenMateom veliko všeč. Medtem ko to pišem, so njihovi strežniki na voljo v 74 državah.

Čeprav to še zdaleč ni vodilno, za vse namene in namene ZenMateova infrastruktura pokriva skoraj vsako regijo in večje populacijsko središče na Zemlji, ki bi si jo večina od nas želela. So odlična rešitev, če želite obiti geo-omejitve na spletnih mestih ali spletnih storitvah.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map