Surfshark test hitrosti

Redko je videti, da bi novo podjetje VPN postalo resen kandidat tako hitro kot Surfshark. Ko pa od začetka začnete s popolnoma neprepustnim pravilnikom o zasebnosti, s čisto in enostavno uporabo odjemalca in ga podkrepite z dobro velikim svetovnim omrežjem strežnikov, ki ponuja odlično zmogljivost in pretočno podporo, je čas, da se vsi lotijo opaziti.

Prednosti
 • Odlična zasebnost in varnost brez beleženja
 • Odlična zmogljivost strežnika
 • Odblokira Netflix, BBC in številne druge
 • Enostaven za uporabo odjemalca
 • Neomejene hkratne povezave
 • Podpora za hudournike
 • Poceni
Slabosti
 • Neskladna hitrost na nekaj lokacijah
 • Dokaj počasna podpora strankam

Preskusi hitrosti

Kadar ne vidim ponudnika VPN, ki na svoji domači strani omenja hitrost, me to kar malo skrbi. Konec koncev, pogosto postavljajo pretirane trditve glede zmogljivosti. Se trudi, da ne bi opozoril na hitro, tiho priznam, da stvari le niso tako dobre?

V primeru Surfsharka to sploh ni tako.

Ker so moji hitrostni testi pokazali konstantnih 80 Mbps plus prenosov za vse razen ene lokacije, bi moral Surfshark opozoriti na njihovo število. Če preverim svoj seznam najhitrejših VPN-jev, so to zagotovo vrhunski rezultati.

Število je videti nekoliko slabše s hitrostmi prenosa, pri katerih bi lahko več kot nekaj lokacij izboljšalo izboljšanje. Vendar so še vedno zelo ugledni.

Glede na to, da je treba izboljšati (in veliko tega), je bilo število avstralskih številk v Avstraliji precej nenavadno. Kmalu bom ponovno preizkusil v upanju, da vidim boljše hitrosti. Zaenkrat pa, če je to država, s katero se želite povezati, boste morda namesto tega pogledali NordVPN (katere delovanje v deželi spodaj je bilo odlično).

Vse skupaj pa je poleg te izjemne izjeme iz Surfsharka rezultat trdnih hitrostnih testov.

Preden pridemo do teh rezultatov, samo eno hitro pojasnilo. Vzpostavim precej hitro internetno povezavo, veliko hitreje, kot se lahko razumljivo ujema z vsakim VPN strežnikom. To pomeni, da so številke, ki jih vidite za določeno lokacijo, teoretično največje, kar lahko od njega kdaj pričakujete. Ne omejujejo moje hitrosti povezave.

Če je vaš internet počasnejši od teh največjih, boste videli nižje številke. Tega preprosto ni.

S tem malo opozorila spodaj so rezultati Surfsharkovega hitrostnega preizkusa za sedem lokacij, ki so pri nas najbolj priljubljeni pri VPN uporabnikih. Vključil sem tudi tisto, za kar je odjemalec menil, da je moj najboljši (in verjetno najhitrejši) strežnik, s katerim sem se lahko povezal.

Najboljši strežnik
Rezultati testiranja hitrosti strežnika VPN Surfshark najboljšiZ VPN Surfshark najboljši rezultati preskusne hitrosti izhodne hitrosti strežnikaBrez VPN
Združene države
Surfshark Združi zvezne rezultate preskusov hitrosti strežnika VPNZ VPN Surfshark Unites zvezni rezultati izhodiščne hitrostiBrez VPN
Združeno kraljestvo
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark Velika Britanija VPNZ VPN Rezultati preskusa hitrosti Surfshark v Združenem kraljestvuBrez VPN
Kanada
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark Canada VPNZ VPN Rezultati preskusa hitrosti Surfshark KanadaBrez VPN
Avstralija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark Australia VPNZ VPN Rezultati testov za hitrost Surfshark AustraliaBrez VPN
Nizozemska
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark Nizozemska VPNZ VPN Rezultati preskusa hitrosti Surfshark NizozemskaBrez VPN
Nemčija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark Germany VPNZ VPN Rezultati testov za hitrost Surfshark NemčijaBrez VPN
Francija
Rezultati testiranja hitrosti strežnika Surfshark France VPNZ VPN Rezultati testov za hitrost Surfshark France v izhodiščuBrez VPN

O Surfsharku

Surfshark je sorazmeren novinec na trgu VPN, vendar, kot sem podrobno opisal v svojem celotnem pregledu, je o storitvi že marsikaj všeč..

Za začetek je Surfshark s sedežem na Britanskih Deviških otokih, ki je avtonomno ozemlje, na katerem ni zakonov o hrambi podatkov za storitve VPN (ali karkoli drugega v zvezi s tem). To je odlična novica za zasebnost.

Podjetje je že doseglo velik napredek pri ponudbi široke palete podpore za naprave, konkurenčnih cenah, odlične varnosti in zasebnosti ter številnih uporabniku prijaznih funkcij.

So privržen novinec VPN, očitno zavezan, da vam bo dostavil vse, kar bi pričakovali od vrhunske storitve, in pripravljen na izziv svojih večjih tekmecev.

Zasebnost in varnost

Če iščete zasebno zasebno omrežje, ki ponuja odlično zasebnost in varnost, je Surfshark dobro videti.

Kot smo že omenili, imajo sedež na Britanskih Deviških otokih. Kot takšni so odporni na morebitne prošnje notranjih ali tujih organov.

Poleg tega Surfshark sledi strogemu pravilniku o nedejavnosti in ne shranjuje nobenih vaših podatkov izven e-poštnega naslova in šifriranega gesla za račun. Omogočajo vam celo plačilo storitve s kriptovalutami in s tem anonimizirate svojo uporabo.

Z vidika varovanja zasebnosti in varnosti je Surfshark tudi zgoraj in naprej, da vas zaščiti pred izpostavljenostjo vaših podatkov ali internetnih dejavnosti komu in kadar koli.

Jedro njihovih prizadevanj se začne z najsodobnejšim 256-bitnim AES standardnim šifriranjem. To je standard, ki se z današnjo tehnologijo šteje za nelomljiv.

Sistem uporablja tudi preverjanje pristnosti SHA512 in 2048-bitno DHE-RSA izmenjavo ključev in PFS, ki dodatno zaščiti vse faze VPN povezav.

Ker je Surfshark storitev na več platformah, ponujajo šifriranje v dveh protokolarnih okusih: OpenVPN in IKEv2.

Oba standarda veljata za vrhunske in zagotavljata, da lahko Surfshark zaščito razširi na skoraj katero koli internetno povezano napravo, zgrajeno v zadnjih dvajsetih letih.

Če ste nekdo, ki se še posebej zaveda varnosti, vam Surfshark celo omogoča delovanje v večnamenskem načinu (včasih znan tudi kot dvojni VPN) in podatke prenaša preko več strežnikov VPN za dodatno raven varnosti in zasebnosti.

Izhodišče je, da Surfshark resno varuje vas v spletu. Še pred kratkim so prestali neodvisno varnostno revizijo, da bi dokazali kar največ. Vso srečo vsem, ki poskušajo vstaviti ali premagati večplastni zaščitni sistem, ki so ga uporabili.

Lastnosti

Surfshark, zgrajen od tal, je čim bolj praktičen in popoln, ponuja številne funkcije, zaradi katerih se odlično prilega skoraj vsem uporabnikom VPN.

Med pomembnimi so:

 • Vgrajeno stikalo za ubijanje

  Odjemalec Surfshark bo onemogočil vaš internet, če se VPN spusti ali je drugače ogrožen. Zgodi se.

  Stikalo ubijanja preprečuje, da nevede nezavestno pošiljate ali prejemate podatke prek običajne internetne povezave. Pomaga ohranjati vašo zasebnost in varnost ves čas.

 • Zasebni strežniki DNS in zaščita pred uhajanjem

  Surfshark upravlja s svojimi DNS strežniki (ki ne vsebujejo dnevnikov ločljivosti imen), odjemalska programska oprema pa uporabi, ko ste se povezali. To je bistvena lastnost. Iskanje DNS lahko razkrije vašo internetno dejavnost vsem, ki imajo dostop do strežnika DNS, ki ga uporabljate.

  Če na primer uporabljate VPN s strežniki DNS, ki jih ponuja ponudnik internetnih storitev, bo ISP še vedno poznal vsa spletna mesta, do katerih ste poskušali dostopati, tudi če je bil vaš promet ves čas šifriran..

 • Način za kamuflažo

  Surfsharkova VPN storitev ponuja funkcijo, znano kot Camouflage Mode, ki promet VPN prikriva kot običajni spletni promet. To je lahko koristno pri preprečevanju ustavljanja ali blokiranja ponudnika internetnih storitev.

  Prav tako vam lahko pomaga obiti zapletene internetne cenzorske režime, kot so na Kitajskem ali Iranu.

 • MultiHop

  Kot smo že omenili, Surfshark podpira prenašanje vaših podatkov skozi več strežnikov VPN. S tem še bolj povečate anonimnost in varnost.

Najboljša novica o dolgem seznamu funkcij Surfsharka je, da nudijo podporo za skoraj vse naprave, ki si jih lahko zamislite, vključno z:

 • Naprave Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • FireTV
 • Linux
 • Podpora SmartDNS za Xbox, PlayStation in katero koli drugo napravo, ki omogoča uporabniško nastavljene nastavitve DNS
 • Vtičniki brskalnika za Chrome in Firefox

Surfshark na svojih strežnikih pozdravlja tudi BitTorrent in druge odjemalce za izmenjavo datotek P2P in vam celo omogoča, da odblokirate storitev s paro, omejeno na regijo, kot je Netflix.

Kot je razvidno s tega izčrpnega seznama, se zdi, da se Surfshark potrudi, da za nas VPN uporabnike ne pusti nobenega kamna..

Omejitve

V primerjavi z dolgim ​​seznamom funkcij, ki jih ponuja Surfshark, je njihov seznam omejitev osvežujoče tanek. Pravzaprav ne postavljajo nobenih strogih omejitev glede uporabe svoje storitve, razen običajne prepovedi nezakonitih dejavnosti, ki bi kršile pogoje storitve Surfsharka.

Surfshark uporabnikom ponuja tudi opozorilo glede zlorabe njihovih neomejenih povezav z napravo, ki naj bi preprečili preprodajalce in druge nepooblaščene delitve računov.

Toda poleg teh preprostih in standardnih omejitev vam Surfshark brezplačno omogoči, za kaj uporabljate storitev in kako to počnete.

Pomoč strankam

Ker nobena storitev VPN ne more delovati ves čas brez prekinitev ali tehničnih težav, je storitev za stranke zelo pomembna za vse nas, ne glede na to, kako tehnični smo. Surfshark nas je zajel tudi tam.

Ponujajo 24/7 podporo v živo prek klepeta ali e-pošte, na večino e-poštnih sporočil pa je odgovor mogoče dobiti v dveh urah.

Edina pomanjkljivost se zdi, da Surfsharkova spletna rubrika za samopomoč še ni tako obsežna. Vendar to za relativno novo storitev ni nerazumno in pričakujem, da se bo sčasoma izboljšal.

Za zagotovitev, da so vsi novi uporabniki zadovoljni, vam Surfshark brezplačno preskusi tudi njihovo storitev v obliki 30-dnevnega pravilnika o vračilu denarja brez težav.

Če želite preklicati kadar koli v tem obdobju, se morate obrniti na podporo strankam prek klepeta v živo ali e-poštne povezave na spletnem mestu Surfshark. Sporočite jim, da želite vračilo in če ne storite ničesar, kar bi kršilo pogoje storitve, boste denar vrnili takoj na kraju samem.

Ob prijavi izkoristite tudi eno od kod kuponov Surfsharka. Tako se boste, če se odločite, da boste obdržali storitev, stalo le slabih 1,99 dolarja na mesec. To je cena, ki se je noben drug ponudnik VPN tega kalibra ne more dotakniti.

Lokacije strežnika

Za tiste, ki smo tehnično bolj naklonjeni ali kdorkoli poskuša uporabiti VPN, da bi obiskal geo-omejitve vsebine ali storitve, je veliko in število strežnikov ponudnika veliko. Kot sorazmerni novinec industrije lahko pričakujete, da bo Surfshark na tem področju nekoliko manj.

Ampak, spet se zdi, da so pred krivino. Medtem ko to pišem, mrežo Surfsharka sestavlja več kot 1040 strežnikov, razporejenih po 63 državah, od Albanije do Vietnama in povsod vmes. S takim geografskim širjenjem stavim, da ne boste imeli težav pri iskanju strežnika na vaši lokaciji.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map