20 fakty o kanadských údajoch o ochrane osobných údajov, ktoré by ste mali vedieť

Ochrana osobných údajov je niečo, čo si nikto nemôže dovoliť ignorovať.


Od elektronických údajov, ktoré ľudia ukladajú doma alebo v cloude, po informácie, ktoré sa nachádzajú v obchodných sieťach, nezabudnite, že záleží iba na tých, ktorí potrebujú vidieť údaje. Preto sa odporúča získať najlepší systém zabezpečenia domácnosti pre ďalšiu ochranu.

Koncept charakteru systému ochrany údajovVäčšinu zodpovednosti za ochranu vašich údajov musíte spravovať vy, Kanada má zákony, ktoré tiež poskytujú mnoho foriem ochrany a nápravy.

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako sa v Kanade spravuje ochrana osobných údajov? Aké zákony alebo opatrenia sa prijímajú na ochranu údajov pred krádežou, zmenou alebo iným použitím spôsobom, ktorý vlastník jednotlivca alebo firmy nikdy nezamýšľal?

Tu sú niektoré základné fakty o ochrane osobných údajov v Kanade, ktoré vám pomôžu pochopiť, čo sa robí s cieľom poskytnúť ochranu, av niektorých prípadoch sa zaoberajú tými, ktorí by sa snažili ukradnúť, poškodiť alebo použiť údaje na svoje vlastné účely..

1. V Kanade existujú dva federálne zákony o ochrane súkromia

Aj keď existuje niekoľko zákonov určených na ochranu súkromia všeobecne, mali by ste vedieť najmä dva.

Zákon o ochrane osobných údajov a elektronických dokumentoch (PIPEDA) a zákon o ochrane osobných údajov spravuje Úrad komisára pre ochranu súkromia v Kanade.

pipeda a implikácie

Medzi týmito dvoma aktmi, pokrývajú širokú škálu obáv týkajúcich sa ochrany osobných údajov súvisiacich so správou údajov, vrátane údajov zhromaždených alebo uložených poskytovateľmi telekomunikačných, zdravotníckych, bankových a internetových služieb všetkých druhov.

2. PIPEDA chráni údaje o národných a medzinárodných úrovniach

PIPEDA obsahuje ustanovenia pre ochrana údajov súvisiacich s mnohými typmi obchodných transakcií (viac informácií nájdete tu). Patria sem transakcie uskutočňované na medzinárodnej aj domácej úrovni. To znamená, že spoločnosti, ktoré nemajú sídlo v krajine, ale majú významné zastúpenie, sú povinné dodržiavať ustanovenia uvedené v tomto zákone.

3. Zákon o ochrane osobných údajov a federálne použitie osobných údajov

Zákon o ochrane osobných údajov sa identifikuje ako môže štátny subjekt využívať osobné údaje kanadského rezidenta. Existujú aj ustanovenia týkajúce sa toho, aké kroky musí podniknúť na ochranu údajov po ich získaní. To zahŕňa prijatie primeraných bezpečnostných opatrení v prípade porušenia údajov, ktoré by mohlo mať vplyv na obyvateľov s trvalým pobytom v akejkoľvek provincii.

diagram sťažnosti na porušenie ochrany osobných údajov

Zvážte typ údajov, ktoré sa o vás nachádzajú vo federálnych databázach. Finančné údaje, pracovná história, adresy a dokonca aj údaje o vašom zdraví sa uchovávajú v evidencii.

Zákon o ochrane osobných údajov zabezpečuje, že sa prijímajú vhodné opatrenia, aby sa zabránilo tomu, aby ich mohol získať každý, kto by sa snažil tieto údaje použiť na svoje vlastné účely..

4. PIPEDA bola zmenená a doplnená v roku 2015

Od začiatku právoplatnosti 1. januára 2004, PIPEDA prešla určitými zmenami. Zákon o digitálnom súkromí z roku 2015 zmenil a doplnil PIPEDA tak, aby pokrýval rast internetového obchodu, možnosti komunikácie a ďalšie úlohy, ktoré by nevyhnutne vyžadovali zber a zdieľanie údajov. Tieto ustanovenia nadobudli účinnosť v roku 2018.

Pozmeňujúce a doplňujúce návrhy neoslabili žiadnu z ochranných opatrení, ktoré už spoločnosť PIPEDA poskytla. Namiesto toho rozšírili rozsah ochrany poskytovanej podľa tohto zákona. Z týchto dodatočných ustanovení nakoniec profitujú jednotlivci, ako aj podnikateľské subjekty.

5. Kanada sa zúčastňuje na dohode o piatich očiach

národ s piatimi očamiDohoda o piatich očiach je recipročným spojenectvom medzi piatimi krajinami na zdieľaní informácií v prípade, že dôjde k nejakému závažnému bezpečnostnému problému.. Patria sem informácie získané od jednotlivcov, podnikov a iných typov subjektov.

Päť krajín, ktoré sa zúčastňujú na tomto spojenectve, sú Austrália, Kanada, USA, Spojené kráľovstvo a Nový Zéland.

Majte na pamäti, že dohoda o piatich očiach nezakazuje vytvorenie podobných aliancií medzi Kanadou alebo ostatnými štyrmi krajinami s inými krajinami na celom svete. Stanovuje to pracovnú dohodu, že údaje môžu byť zdieľané z bezpečnostných dôvodov medzi všetkými týmito piatimi krajinami.

6. Kanada a povinné oznámenia o porušení

Jedna z zmien a doplnení uvedených v novšom zákone o digitálnom súkromí sa musí týkať informovanie obyvateľov v prípade ohrozenia ich osobných údajov. Zahŕňa to krádež údajov, ako aj zmenu údajov na účely inkriminácie alebo iného nezákonného konania. V minulých rokoch existovali ustanovenia, ktoré chránili spotrebiteľov do istej miery, ale nie tak dôkladne ako nový zákon, ktorý nadobudol účinnosť v roku 2018..

Okamžité oznámenie podnikov, finančných inštitúcií a dokonca aj neziskových organizácií o porušení osobných údajov umožňuje spotrebiteľovi konať skôr ako neskôr. Včasné oznámenia umožňujú uzavrieť účty, zabrániť neoprávnenému otvoreniu nových účtov a vo všeobecnosti minimalizovať škody spôsobené porušením.

7. Provincie majú tiež zákony na ochranu osobných údajov

Všetky kanadské provincie prijali zákony týkajúce sa ochrany osobných údajov. Tieto zákony fungujú v spojení s federálnymi právnymi predpismi a sú pravidelne aktualizované. Vďaka zmenám a doplneniam dohody PIPEDA, ktoré nadobudli účinnosť v roku 2018, je kombinácia provinčnej a federálnej ochrany občanov a podnikateľských subjektov väčšia ako kedykoľvek predtým..

8. Medzinárodné spoločnosti môžu podliehať PIPEDA

súlad s pipedou

Od spoločností so sídlom v iných krajinách, ktoré prevádzkujú zariadenia alebo vykonávajú transakcie, ktoré sa v Kanade považujú za významný objem podnikania, sa môže vyžadovať, aby dodržiavali všetky alebo aspoň časti súčasných právnych predpisov o ochrane údajov. Osobitné ustanovenia alebo stupeň súladu sa môžu líšiť v závislosti od charakteru podnikania a / alebo služieb poskytovaných obyvateľom Kanady.

Spotrebitelia, ktorí sa obávajú toho, ako sa kanadské právne predpisy vzťahujú na akúkoľvek medzinárodnú spoločnosť, ktorej dodávajú osobné údaje, si môžu prečítať texty týchto zákonov online. Ak tak urobíte, získate lepšiu predstavu o tom, čo sa môže a nemôže urobiť v prípade narušenia súkromia.

9. PIPEDA sa vzťahuje na súkromné ​​aj verejné spoločnosti

Súvisia s primárnymi zákonmi Kanady ochrana údajov a súkromie sa vzťahujú na všetky druhy podnikateľských subjektov ako aj väčšina neziskových agentúr. To znamená, že na tieto právne predpisy by sa vzťahovalo všetko od súkromného podniku po verejne obchodovanú spoločnosť.

10. Zákon o ochrane osobných údajov sa nevzťahuje na údaje zhromaždené jednotlivcami na osobné použitie

Na údaje, ktoré jednotlivci zhromažďujú na použitie v domácnosti alebo pri vykonávaní svojich súkromných vecí, sa zvyčajne nevzťahujú ustanovenia federálneho alebo provinčného práva. Existujú určité výnimky, najmä ak sa údaje nakoniec používajú na konanie, ktoré sa považuje za trestné.

Právni experti môžu jednotlivcom pomôcť pochopiť, ako sa súčasné zákony týkajú ich osobných údajov, ktoré uchovávajú v domácich sieťach, cloudových úložiskách a na iných miestach..

11. Zamestnávatelia môžu kontrolovať aktivitu na zariadeniach vlastnených spoločnosťou

Zatiaľ čo zamestnanci nie sú povinní umožniť zamestnávateľom prístup k údajom o ich osobných zariadeniach, to isté neplatí, pokiaľ ide o zariadenia vydané zamestnancom na účely vykonávania podnikania a hodnotenia produktivity zamestnancov..

graf straty produktivity

Ako zákonní vlastníci týchto zariadení môžu zamestnávatelia kedykoľvek skontrolovať ich. To zahŕňa stiahnutie histórie a kontrolu ďalších typov online aktivít.

12. To zahŕňa e-mailové a textové správy

Zamestnávatelia môžu monitorovať a čítať všetku e-mailovú komunikáciu, ktorá sa odosiela alebo prijíma pomocou e-mailovej adresy vydanej spoločnosťou. To isté platí pre všetky textové správy, ktoré sa odosielajú a prijímajú na smartfóne vo vlastníctve spoločnosti.

Súčasné zákony považujú tieto oznámenia za vlastníctvo zamestnávateľa a nie za vlastníctvo zamestnanca.

13. Rovnako ako činnosť prehľadávača

vektorový obrázok aktivity prehliadačaZamestnávatelia majú tiež právo skontrolovať všetky činnosti prehliadania internetu, ktoré sa vykonávajú pomocou zariadení vlastnených spoločnosťou. Spolu s denníkmi aktivít nájdenými na jednotlivých zariadeniach môže byť kedykoľvek skontrolovaná všetka zaznamenaná aktivita zaznamenaná na firemných serveroch.

Ak sa zistí činnosť, ktorá nesúvisí so zamestnancom, ktorý vykonáva svoje pridelené povinnosti, má zamestnávateľ právo pozastaviť alebo podniknúť iné represívne kroky proti zamestnancovi až do ukončenia jeho zamestnania vrátane.

14. Zahŕňa to činnosť vykonávanú v sieti VPN spoločnosti

Právo zamestnávateľa monitorovať činnosť vykonávanú pomocou podnikových zariadení nie je obmedzené na úrad. Ak zamestnanec pracuje vzdialene a pripája sa k primárnemu serveru spoločnosti pomocou virtuálnej súkromnej siete zamestnávateľa, všetka komunikácia, aktivita prehliadania a ďalšie typy akcií podliehajú kontrole zamestnávateľa..

Najlepšie siete VPN ponúkajú služby v Kanade a na celom svete, čo zamestnávateľom uľahčuje sledovanie všetkých činností a zároveň chráni údaje pred neoprávneným prístupom. Neoprávnené použitie firemných údajov alebo akýchkoľvek údajov o zákazníkoch, ktoré sa považujú za majetkové, sa môže použiť ako základ na ukončenie dohody o zamestnaní..

15. Sankcie za krádež údajov alebo manipuláciu s nimi

Sankcie spojené s prístupom k neautorizovaným údajom, kopírovaním alebo iným odcudzením údajov alebo akýmkoľvek iným spôsobom s nimi môžu manipulovať, môžu mať za následok celý rad sankcií..

Čiastočne je to kvôli závažným dôsledkom, ktoré vyplývajú z toho, že sa stali obeťou krádeže alebo porušenia údajov.

následky porušenia údajov

Možné pokuty zahŕňajú ukončenie internetových služieb, pokuty, zatknutie alebo iné právne dôsledky. Zamestnanci, ktorí zneužívajú údaje, ktoré sú predmetom priemyselného vlastníctva, môžu byť degradovaní alebo môžu prísť o prácu.

16. Používanie VPN je v Kanade nižšie

Aj keď sa záujem o virtuálne súkromné ​​siete ako spôsob posilnenia ochrany pred krádežou a zneužitím údajov zvýšil, skutočné využívanie VPN ako súčasti online stratégie spoločnosti je v Kanade pomerne nízke. Podniky v iných krajinách tiež nerozširujú svoje využívanie sietí VPN vo veľkom počte. Patria sem vlastníci firiem v Austrálii, Japonsku a Poľsku.

Existuje dojem, že VPN sú v Kanade nezákonné. To nie je tak. Kanada je v skutočnosti jednou z krajín, kde je vítaná akákoľvek služba VPN, ktorá má riadne licenciu na prevádzkovanie v krajine a ktorá dodržiava súčasné zákony o ochrane údajov a súkromí..

17. Súkromné ​​a obchodné využitie VPN rastie

Aj keď je pravda, že používanie osobných a firemných sietí VPN nie je na rovnakom tempe ako v iných krajinách, existuje len malý, ale stále rastúci počet spotrebiteľov a firiem, ktorí sa rozhodnú využívať služby VPN..

Očakáva sa, že to bude pokračovať aj v nasledujúcich niekoľkých rokoch, keď sa zvýšia hrozby pre ochranu osobných údajov online a medziročne sa môže objaviť nárast v závislosti od toho, ako úspešne sa môžu samotné služby VPN predávať ako prostriedok na ochranu údajov a totožnosti používateľov..

18. Krádež údajov môže mať za následok občianske, ako aj trestné poplatky

kybernetická bezpečnosť v Kanade

Zatiaľ čo niektoré prípady porušenia údajov, krádeže alebo zneužitia sa môžu vyriešiť ako problém v spoločnosti, existujú prípady, keď sa podáva trestné stíhanie. To je obzvlášť pravdepodobné, keď sa skopírujú, upravia alebo odcudzia chránené údaje, ako sú zoznamy zákazníkov, dokumenty výskumu a vývoja a podobné informácie. Okrem obvinenia z trestného činu sa obete trestnej činnosti môžu rozhodnúť, že budú voči zodpovedným stranám stíhať občianskoprávne obvinenia.

19. Na obzore je viac nariadení

Zatiaľ čo úsilie Kanady o poskytnutie väčšej ochrany osobných a firemných údajov je chvályhodné, politici naďalej navrhujú nové právne predpisy na provinčnej aj federálnej úrovni. Čiastočne je to dôsledok pokračujúceho vývoja online komunikácií a rastúceho využívania viacerých prístupov k ukladaniu citlivých údajov.

20. Aj keď sú staršie zákony spresňované pre vznikajúce technológie

Nové zákony nie sú jediným spôsobom, ako sa úradníci usilujú zvýšiť úroveň ochrany pred zneužitím a krádežou údajov. Pokiaľ ide o súčasné zákony, považujú sa za vynikajúce, ale môžu alebo nemusia mať ustanovenia, ktoré držia krok s vývojom technológie. Z tohto dôvodu existuje veľká šanca, že sa navrhnú a nakoniec prijmú nové zmeny a doplnenia existujúcich zákonov.

Obyvatelia môžu zostať v kontakte s akýmikoľvek právnymi predpismi čakajúcimi na návštevu provinčných a vládnych miest. Toto poskytuje príležitosť prečítať si znenie týchto navrhovaných zákonov a získať predstavu o tom, čo by dosiahli, keby boli podpísaní do zákona.

Pochopenie ochranných opatrení, ktoré sa dnes uplatňujú

Chceli by ste sa dozvedieť viac o zákonoch a nariadeniach o ochrane osobných údajov, ktoré platia v celej krajine alebo pravdepodobne v konkrétnej provincii? Existuje množstvo vládnych agentúr, ktoré majú informácie, ktoré hľadáte, ako aj autoritatívne stránky, ktoré vám pomôžu porovnať zákony platné vo viacerých krajinách..

zákony o ochrane údajov podľa krajiny

Urobte si čas a spoznajte viac o tom, čo pre vás tieto zákony znamenajú, ako postupovať pri ochrane vlastných údajov a prečo implementácia primeraných záruk zajtra zmení. Sprístupnenie najlepšej bezplatnej služby VPN môže byť dokonca dočasne lepšou možnosťou ako mať vôbec bez VPN

Nepredpokladajte, že sa nikto nebude zaujímať o vaše online údaje alebo že vaša malá firma nebude priťahovať pozornosť hackerov. Nájdite si čas a získajte viac informácií o ochrane poskytovanej obyvateľom Kanady, ako aj o softvérových možnostiach pre zabezpečenie Internetu v najlepšej možnej miere.

Otestujte silu svojej VPN z hľadiska výkonu a ochrany vašich údajov. Poznanie vašich práv a podniknutie náležitých krokov na ochranu vašich údajov povedie k veľkej ceste k tomu, aby ste sa nestali ďalšou štatistikou.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me