De snabbaste VPN-tjänsterna 2020

Oavsett vad du tänker använda ett VPN för, en sak måste det vara snabbt.


Du kan ofta komma runt andra brister. Men om en VPN saktar ner din internetanslutning till uppringda modemhastigheter, hur användbar kommer det egentligen att vara för någonting?

Inte bara kommer du att ha mycket mindre benägenhet att använda det, utan du kommer förmodligen också att förbanna det varje gång du gör det. Det är pengar som slösas bort.

Sammanfattningen är, oavsett om du vill strömma ditt favoritprogram var som helst, hålla dina online-aktiviteter privata eller säkra din internetanslutning, bara en av de snabbaste VPN-leverantörerna kommer att göra.

Översikt över de snabbaste VPN: erna

Baserat på mina hastighetstester, nedan är en snabb sammanfattning av de snabbaste VPN-tjänsterna som för närvarande finns.

Jag kommer naturligtvis att gå mycket mer detaljerat i varje leverantör längre ner. Jag kommer också att beröra exakt hur testerna görs och varför vissa delar av resultaten kan vara mer relevanta för dig än andra.

Men om du bara bryr dig om en översikt på hög nivå …

 1. PureVPN

  De senaste maskinuppgraderingarna till PureVPN: s massiva nätverk gjorde dem till den snabbaste VPN som finns med stabila hastigheter på alla platser. Deras förmåga att få åtkomst till geo-blockerat innehåll, inklusive Netflix, är oöverträffad.

 2. Cyberghost

  Konsekvent en av de snabbaste VPN: erna, CyberGhost inlägg nummer inte långt från PureVPN. Förutom toppmärkelser för säkerhet och integritet, blockerar de också de populäraste streamingtjänsterna.

 3. NordVPN

  För att inte överträffas av sina konkurrenter är NordVPN ett annat utmärkt val för att titta på högupplöst video och snabb nedladdning, för att inte tala om att vara trygg och säker online.

 4. Surfshark

  Surfshark engagerade sig i snabbhet och säkerhet när de kom in på marknaden för några år sedan och mer än levererar på båda räkningarna. En bra VPN för streaming också.

 5. ProtonVPN

  ProtonVPN: s servernätverk är, förutom att publicera toppresultat för snabbtest, också ett av de säkraste.

 6. ExpressVPN

  ExpressVPN är en väletablerad VPN-tjänst, ett stort, moget servernätverk som gör mycket bättre än genomsnittet för prestanda.

 7. VyprVPN

  En av de få leverantörerna som äger hela nätverket. Det håller inte bara VyprVPN: s servrar, utan gör det också möjligt för dem att optimera för hastighet – vilket de gör mycket bra.

Varför VPN Speed ​​Matters

Vissa av oss använder ett VPN som ett extra lager av säkerhet på offentlig Wi-Fi – andra för integritet. Du kanske letar efter en BBC iPlayer VPN eller en som låter spärra Netflix från var som helst i världen.

Det finns en gemensam egenskap som behövs för någon av dessa aktiviteter, och det är bra nätverkshastighet.

Varför bra prestanda är ett måste för strömmande video är förmodligen uppenbart. Utan det kommer du antingen att titta på ett pixelat röra eller värre, du måste ta några djupa andetag var 30: e sekund eller så medan du väntar på att videon ska buffras.

När du använder BitTorrent eller ett annat P2P-nätverk över ett VPN för att ladda ner filer, spelar hastigheten tydligt också. Få av oss vill vänta timmar på att en nedladdning ska slutföras när det bara ska ta några minuter.

Och även när du bara surfar på webben, använder en VPN för att säkra din anslutning på ett offentligt Wi-Fi-nätverk eller för att hindra din internetleverantör från att spåra alla dina rörelser online. Med lite tvivel är snabbt bättre. Jag är bara villig att vänta så länge på att en enkel webbplats laddas.

VPN-hastighet är viktig eftersom din internetupplevelse är mycket mindre rolig utan den.

Vad påverkar VPN-prestanda

Det finns en handfull faktorer som kan påverka hastigheten på din VPN-anslutning väsentligt. Medan andra finns, här är de stora som vi bör uppmärksamma.

 • VPN-serverplats

  Överst på listan över saker som påverkar VPN-hastigheter är den fysiska platsen för servern du väljer att ansluta till.

  När vi använder ett VPN måste våra data passera VPN-servern innan de når sin slutliga destination. Ju mer som servern är, desto längre behöver våra uppgifter resa.

  I datornätverk är avstånd inte en vän med hastighet, och chansen är att en ökning av det kommer att bromsa din anslutning.

  Närmare servrar är därför vanligtvis bättre.

  Detta är anledningen till att de snabbaste VPN-tjänsterna tenderar att ha stora nätverk. De kan erbjuda dig ett serverval i närheten oavsett din plats.

 • VPN-serverbelastning

  En annan sak som kan påverka ditt VPN: s prestanda är serverbelastning.

  Serverresurser som CPU, minne och bandbredd delas mellan alla som för närvarande använder den. Ju fler människor är anslutna till en server, desto mindre del av de resurser som tilldelats dig.

  Så generellt sett, desto lägre serverbelastning, desto snabbare är din VPN-anslutning.

  Här kommer snabbare VPN: er att köra fler servrar än långsammare tjänster. Genom att göra det kan de balansera användarna på rätt sätt i sitt nätverk, vilket ger en bättre upplevelse på varje plats.

 • kryptering

  En av de bästa funktionerna hos en VPN är att den krypterar anslutningen mellan din enhet och VPN-servern.

  Tyvärr är kryptering inte gratis.

  Det kostar datorkraft i båda ändarna – den ena sidan krypterar, den andra dekrypterar. Och ju starkare krypteringsstandarden är, desto mer beräkningsvärt är den.

  Men stark kryptering är inte alltid nödvändig.

  Ta till exempel strömmande geo-blockerad video. Där är säkerheten vanligtvis inte så viktig. Att välja 128-bitars kryptering över 256-bitars kryptering borde öka din VPN-hastighet, speciellt på lägre enheter.

  Alla VPN-leverantörer som verkligen bryr sig om prestanda bör låta dig justera krypteringsnivåer.

 • Protokoll

  Liksom kryptering kommer valet av VPN-protokoll att påverka anslutningshastigheter.

  Vissa protokoll är snabbare än andra. OpenVPN är till exempel snabbare än L2TP. Även inom OpenVPN-protokollet har du vanligtvis ett val av TCP och UDP, vilket senare vanligtvis har bättre resultat.

  Liksom med kryptering bör ett snabbt sinnat VPN låta dig välja mellan flera protokoll, vilket gör det möjligt att förbättra dina anslutningshastigheter utöver vad standardinställningen erbjuder.

I slutändan bör varje snabb VPN låta dig justera ovanstående faktorer, så att du kan få ut det bästa möjliga resultat. Och alla leverantörer som nämns i den här artikeln gör det.

Hur hastighetsproven körs

Varje VPN-tjänst som jag tittar på testas med en Windows 10-bärbar dator som är ansluten till mitt internetmodem med en Cat6-ethernet-kabel. Jag använder en fiberoptisk 500 Mbps ner och 100 Mbps internetuppkoppling.

Gränshastighetstestresultat utan VPN-anslutning

Dessa nedladdnings- och överföringsnummer är högre än vad någon VPN-leverantör för närvarande kan matcha. Detta betyder att hastighetstestresultaten inte är begränsade av mitt eget internet – de avslöjar varje VPN-servers faktiska prestanda.

Föreställ dig till exempel att jag använde en 50 Mbps nedanslutning istället. 50 Mbps skulle vara den absoluta maximala nedladdningshastigheten som alla VPN-leverantörer kan ge mig. Vi skulle aldrig veta om 80 Mbps nedladdningar är möjliga.

Men genom att testa med en snabbare internetuppkoppling kan vi ta reda på det.

Varje test består av två hastighetstester. En kör över en VPN-anslutning, den andra utan en.

Den förstnämnda visar VPN: s prestanda. Det senare bekräftar att resultaten inte begränsades av min internetuppkoppling, som i teorin skulle kunna vara möjlig på mer avlägsna serverplatser.

Jag kör flera hastighetstestpar vid olika tidpunkter under dagen och använder olika servrar. Detta görs för möjliga perioder med tung nätverks- och VPN-serverbelastning.

OpenVPN via UDP är mitt val av protokoll.

De snabbaste resultaten av körningarna är vad jag använder.

Såvitt verktyg körs testerna med Speedtest.net och TestMy.net. Ett annat anständigt alternativ som jag för närvarande inte testar med men kan lägga till senare är SpeedOf.Me.

Vilka servrar som testas

Den första servern jag testar borde teoretiskt vara den snabbaste VPN-anslutningen jag kan få. Det borde vara en optimal kombination av närhet och belastning.

Nästan varje VPN-klient har ett alternativ att välja dessa servrar automatiskt för dig.

Jag kör också hastighetstest på amerikanska, Storbritannien, kanadensiska, australiska, nederländska, tyska och franska servrar – förutsatt att naturligtvis VPN-leverantören stöder detta land. Dessa är de sju mest populära platserna bland VPN-användare.

För korthets skull hittar du bara ett urval av resultaten på den här sidan. Varje leverantör har dock en särskild sida där jag visar och diskuterar alla åtta körningar.

Tid på dagen faktor

Ett förbehåll för att komma ihåg är att oavsett vad VPN-hastighetsjämförelsens resultat säger, kommer faktiska prestationer alltid att variera beroende på tid på dagen.

Det finns tyvärr ingen väg runt detta.

Ju fler människor ansluter till ett VPN samtidigt, desto långsammare blir det. Men med en bra service bör avmattningen vara minimal.

Du kan vanligtvis förvänta dig en mindre än optimal anslutning runt middagstid eller tidigt på kvällen än du skulle göra vid 4-tiden.

På samma sätt, om någon stor händelse händer – en som många människor kan strömma (ett stort VM-spel eller Super Bowl, till exempel) – bör du inte heller förvänta dig höga VPN-hastigheter.

De snabbaste VPN-leverantörerna

Nedan är listan över de topppresterande VPN-leverantörerna som bestämts av mina hastighetstester. Alla VPN: n testas regelbundet för att se till att resultaten är uppdaterade.

1. PureVPN

PureVPN-logotyp

De senaste massiva uppgraderingarna till deras servernätverk sköt PureVPN till toppen av de snabbaste VPN-rankningarna med en bästa nedladdningshastighet på 112,6 Mbps och ett utmärkt testat genomsnitt på 93,6 Mbps.

Hastighetstestresultat för PureVPN: s snabbaste server

PureVPN-hastighetstestsidan visar resultaten för alla testade platser.

Deras nyligen hittade hastighet åt sidan, PureVPN har också rättigheterna att skryta för antalet serverplatser, med hårdvara i en massiv 131 länder och 160 städer.

Det har förekommit vissa problem med sekretess kring PureVPN tidigare, men också där har de ökat det. Från och med september 2019 är de en oberoende verifierad leverantör av nollloggning.

PureVPN är också mycket konsekvent i sin förmåga att låsa upp geo-blockerat innehåll. Från och med USA: s Netflix och BBC iPlayer stöder de nära 70 kanaler och tjänster runt om i världen.

Och med ett pris som underskrider många konkurrenter – speciellt om du drar nytta av en PureVPN-kupong – såväl som en 31-dagars pengarna-tillbaka-garanti, det finns liten anledning att inte ge denna leverantör någon seriös övervägning.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

FASTEST VPN: PureVPN: s utmärkta hastigheter gör att du aldrig behöver oroa dig för pixelering eller buffring när du strömmar dina favoritprogram. De är också mycket prisvärda.

2. CyberGhost

CyberGhost-logotyp

Med en bästa nedladdningshastighet på servern på 103,1 Mbps och en genomsnittlig nedladdning på 82,0 Mbps över alla testade platser publicerar CyberGhost de näst snabbaste resultaten från alla VPN-leverantörer.

Hastighetstestresultat för CyberGhosts snabbaste server

För alla nummer, se mina fullständiga CyberGhost-hastighetstestresultat.

Hastighet är dock inte den enda starka punkten på CyberGhost. De levererar nästan överallt också.

Tack vare den senaste och ganska betydande utvidgningen av deras nätverk erbjuder CyberGhost nu massor av anslutningsalternativ – 7159 servrar i 90 länder.

De är en integritetsvänlig leverantör tack vare en bas av verksamhet i Rumänien och en strikt noll-loggningspolicy.

Programvaran är enkel att använda och implementerar alla säkerhetsfunktioner du kan förvänta dig. Från en VPN-dödsomkopplare och DNS-läcksskydd till toppkrypteringsalgoritmer och protokoll – det är allt där.

CyberGhost är också en utmärkt tjänst för att blockera de flesta strömningstjänster, inklusive amerikanska Netflix och BBC iPlayer. P2P stöds naturligtvis också.

CyberGhost är inte nöjd med att vara en av de snabbaste VPN-listorna på listan, och är också en av de billigaste.

Och med en branschbäst 45-dagars återbetalningsgaranti – vars längd talar om företagets tro på kvaliteten på deras tjänster – har du god tid att prova dem.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

STREAMNING MED INGEN BUFFERING: CyberGhost är en mycket snabb VPN som fungerar som förväntat direkt ur rutan. Med massor av funktioner, ett utmärkt pris och en lång återbetalningsgaranti är detta en leverantör som inte kan gå fel med.

3. NordVPN

NordVPN logotyp

Inte långt ifrån de två bästa leverantörerna ligger NordVPN – och lägger 91,4 Mbps bästa servernedladdningshastigheter och ett testat genomsnitt på 69,1 Mbps. Båda är siffror att räkna med.

Hastighetstestresultat för NordVPNs snabbaste server

Se min NordVPN-hastighetstestsida för alla nummer.

Att driva över 5600 servrar i 58 länder gör NordVPN: s serverlista till en av de största runt omkring.

Sekretess har alltid varit en prioritering för Panama-baserade NordVPN också.

De har inte bara en lufttät policy utan loggning, utan de ger dig också massor av verktyg som hjälper dig att vara anonym online. Listan innehåller till och med saker som få andra leverantörer implementerar, som en dubbel VPN, Tor via VPN och obuskerade servrar.

Och trots att den är fullspäckad med funktioner är klientappen fortfarande otroligt intuitiv att använda.

NordVPN tillåter strömning på alla deras servrar. De gör också ett utmärkt jobb med att blockera Netflix – och faktiskt nästan alla andra populära streamingtjänster.

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

EN STÄNGT TREDJE: NordVPN: s prestanda är lika bra som det blir. Lägg till ett stort servernätverk och ett starkt fokus på integritet och säkerhet, och du har en VPN som gör allt.

4. Surfshark

Surfshark logotyp

Sedan Surfshark gick in på VPN-marknaden för drygt två år sedan har de gjort nästan allt rätt – vilket framgår av deras utmärkta recension. Detta inkluderar naturligtvis prestanda.

I mina senaste tester publicerade Surfshark 86,8 Mbps för bästa servernedladdningar och ett testat genomsnitt på 64,3 Mbps.

Hastighetstestresultat för Surfsharks snabbaste server

Den fullständiga testresultatsidan för Surfshark har alla åtta testade platser.

Trots att det är relativt nytt imponerar Surfsharks nätverk. Det inkluderar för närvarande 1040 VPN-servrar i 63 länder.

Surfshark har beslutat att de kommer att bli en leverantör utan loggning och de gör ett bra jobb med det. Att arbeta med sekretessvänliga Brittiska Jungfruöarna hjälper också.

Klientprogramvaran är enkel att använda, med gott om säkerhets- och sekretessfunktioner inkluderade.

Nyligen har Surfshark till och med implementerat något som heter Camouflage Mode. Det ser till att ingen – inte ens din Internetleverantör – kan säga att du använder ett VPN.

Nämnde jag också att Sufshark är den enda leverantören i denna lista som låter dig ansluta ett obegränsat antal enheter samtidigt?

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

Snabbt och prisvärt: Surfshark är enkelt att använda, säkert och mycket snabbare än ditt genomsnittliga VPN och är mycket enkelt på plånboken. Ingen annan toppleverantör ger dig så mycket för så lite.

5. ProtonVPN

ProtonVPN-logotyp

För en VPN som huvudsakligen fokuserar på integritet och säkerhet publicerar ProtonVPN några imponerande resultat för snabbtest. Deras antal – 86,1 Mbps nedladdningar på den bästa servern och ett 67,2 Mbps testat medelvärde – är hals och hals med Surfshark.

Hastighetstestresultat för ProtonVPN: s snabbaste server

ProtonVPN-hastighetstestsidan har siffrorna för alla andra platser.

Resultaten är konsekventa över ProtonVPN: s servernätverk, som sträcker sig över 63 platser i 44 länder.

Det som gör ProtonVPNs speciella också är att varje land har ett dubbel VPN-anslutningsalternativ. De är den enda VPN som gör det.

Om online-sekretess är av allvarlig oro för dig kan detta vara den snabba leverantören för dig.

ProtonVPN är baserat i sekretessvänligt Schweiz och är naturligtvis en VPN utan loggning.

Klientprogramvaran – som är ganska enkel att använda – innehåller alla tänkbara säkerhetsfunktioner. Det har till och med några praktiska smaker som andra leverantörer inte bry sig om att sätta i – som anslutningsprofiler.

Och för att toppa allt kommer ProtonVPN till och med att blockera USA: s Netflix och Hulu.

Fördelar
 • Utmärkt integritets- och säkerhetsfunktioner
 • Dubbel VPN erbjuds i varje land som stöds
 • Inga loggar
 • Lätt att använda klienten
 • Bra serverprestanda
 • Spännande och P2P vänlig
 • Erbjuder en gratis version
Nackdelar
 • Dyr
 • Inget livechatsupport
 • P2P-servrar endast i fyra länder

HASTIGHET OCH SÄKERHET: ProtonVPN är ett utmärkt exempel på hur förstklassig integritet och säkerhet inte nödvändigtvis betyder dålig prestanda – de levererar vackert på båda punkterna.

6. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

Med nedladdningshastigheter på 68,6 Mbps för den bästa servern och i genomsnitt 48,1 Mbps över alla testade platser, är det väldigt lite du inte kan göra med ExpressVPN.

Hastighetstestresultat för ExpressVPN: s snabbaste server

För fler prestandanummer, ta en titt på de fullständiga testresultaten för ExpressVPN.

Efter att ha funnits sedan 2009 har ExpressVPN ett mycket moget nätverk med 3000+ servrar i 95 länder.

De är en VPN som absolut inte loggar och kallar de sekretessvänliga Brittiska Jungfruöarna hem.

Efter att ha haft flera år att göra det perfekt är ExpressVPNs klient ren och lätt att använda som ingen annan. Även om det är fullspäckat med funktioner är de alla snyggt undangömda – om du inte bryr dig om dem kommer de aldrig att komma på ditt sätt.

ExpressVPN tillåter P2P-trafik och, som jag påpekade i min recension, gör det mycket bra när det gäller att avblockera Netflix och andra populära strömningstjänster.

Och om du någonsin stöter på några problem, erbjuder ExpressVPN det som utan tvekan är den bästa kundsupporten i branschen. De har en 30-dagars ingen strängar bifogad pengarna-tillbaka-garanti också.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

STORA ALLA RUNDARE: ExpressVPN gör nästan allt och gör allt mycket bra: hastighet, nätverk för stora server, bra klienter och utmärkt kundsupport.

7. VyprVPN

VyprVPN-logotyp

Bara för att de är sist på min lista över de snabbaste VPN: n bör inte ta bort något från VyprVPN. Deras prestanda på 58,3 Mbps nedladdningar på den bästa servern och ett testplatsgenomsnitt på 47,1 Mbps skämmer många andra VPN: er.

Hastighetstestresultat för VyprVPNs snabbaste server

För resultat från andra platser, se VyprVPN-hastighetstestsidan.

Det som är särskilt imponerande med VyprVPNs nätverk är att de äger varenda en av sina servrar. Det är 64 länder och 73 platser värda hårdvara.

Det är bra för både säkerhet och integritet.

Men VyprVPN stannar inte bara där. De är också en VPN utan loggning och använder sig av de senaste och säkraste standarderna för protokoll och kryptering.

VyprVPN har till och med implementerat sitt eget protokoll, kallad Chameleon, som är utmärkt att komma runt alla VPN-gasreglerings- eller blockeringsförsök – inklusive den stora brandväggen i Kina.

Utöver integritet och säkerhet, gör VyprVPN många andra saker också. De tillåter strömning och gör ett bra jobb med att låta dig titta på geo-blockerat innehåll som Netflix och BBC.

Fördelar
 • Verifierad ingen loggning för fullständig integritet
 • Utmärkt urval av protokoll och krypteringsinställningar
 • Hundratals servrar med stor platsdiversitet
 • Intuitiv, enkel att använda multiplattformsklient
 • Avblockerar Netflix, BBC iPlayer och andra
 • Tillåter P2P- och torrentrafik
 • Värdar egna servrar (inga tredje parter)
Nackdelar
 • Inget sätt att betala anonymt
 • VPN-obfuskning inte tillgänglig i grundläggande plan

Snabbt och säkert: Med snabba servrar som låter dig göra vad du vill online, ger VyprVPN den integritet och frihet som vi alla borde ha.

Vilken VPN-hastighet är viktig när

Ett VPN-hastighetstest ger tre uppsättningar nummer: nedladdnings- och uppladdningshastigheter och pingtid.

Beroende på vad du vill använda ditt VPN för kan bara en delmängd av dessa mätvärden vara viktig.

Nedladdningshastighet

Nedladdningshastighet berättar hur snabbt din enhet tar emot data.

Om du tänker dra stora eller många filer (eller båda), bör du göra en bra nedladdningshastighet till din prioritet. Ju högre den är, desto bättre.

De främsta exemplen på när bra VPN-nedladdningshastigheter är kritiska är:

 • Använda fildelningsprogram som BitTorrent eller andra peer-to-peer-nätverk
 • Streaming video – särskilt i högupplöst
 • Åtkomst till filhostingstjänster som Usenet

Uppladdningshastighet

Det motsatta av nedladdningshastighet, uppladdningshastighet låter dig veta hur snabbt du kan skicka data till en avlägsen destination.

Det bör betyda om du antingen skickar stora filer eller ett betydande antal av dem. Ju högre detta värde, desto bättre.

Exempel på var uppladdningshastigheter är viktiga inkluderar:

 • Säkerhetskopiera data – som dina familjebilder – till molnet
 • Använda fildelningstjänster

Pingtid

Pingtid, ibland även kallad latens, mäter hur lång tid det tar för ett paket med data att resa från din enhet, via VPN-servern, till sin destination och sedan tillbaka igen.

Det här värdet specificeras i millisekunder.

Ju lägre pingtid är, desto snabbare och bättre är anslutningen.

Latency är avgörande om:

 • Du använder applikationer i realtid som Skype eller andra VoIP-lösningar
 • Spela onlinespel

Hur man väljer en snabb VPN-server

När du har bestämt dig för ditt snabba VPN måste du fortfarande välja en snabb server. Även med de snabbaste leverantörerna kan du få en anslutning som aldrig ger dig optimala hastigheter.

Tänk på följande kriterier när du väljer en server.

 • Serverproximitet

  Ju närmare servern ligger fysiskt till din plats, vanligtvis desto snabbare blir VPN-anslutningen.

  Om du till exempel försöker få tillgång till USA: s Netflix-bibliotek från Storbritannien, välj en server på USA: s östkust. Om du försöker göra detsamma från Japan, välj en på västkusten.

  Om du vet den exakta platsen för innehållet du försöker komma åt kan du också välja en VPN-server nära den istället för en nära dig.

  I princip, för att få bästa prestanda från ett VPN, försök så mycket som möjligt att minska de extra distansdata som krävs för att resa genom servern.

 • Serverbelastning

  Ju fler av oss som använder en specifik VPN-server, desto långsammare blir det. Att välja en server med lägre belastning kan trumfla vikten av hur nära den är för dig.

  Du har troligen en snabbare anslutning med en server med 10% belastning som är i motsatt ände av landet än en med 95% belastning i din stad.

  De flesta leverantörer låter dig se den aktuella serverbelastningen i sina klientapplikationer – säkert, både CyberGhost och NordVPN. Välj därefter.

 • Latens

  Ibland, trots att du väljer en lätt laddad server i närheten, kan du fortfarande se långsammare än önskvärda hastigheter. I dessa fall kan latens mycket väl vara den skyldige.

  VPN-server latens, eller pingtid, mäter hur lång tid det tar för ett paket med data att resa från din enhet till servern och tillbaka. Tung nätverkstrafik på vägen kan skicka den genom taket.

  Luta dig mot servrar med låg latens. Liksom med serverbelastning kommer de flesta VPN-klienter att visa dig de aktuella siffrorna.

Observera att varje VPN-app ger dig möjligheten att automatiskt välja vad som ska vara din snabbaste server – den kallas vanligtvis något som “Bästa serverplats”, “Snabbaste server” eller “Snabbanslutning.”

Vissa leverantörer, som PureVPN, väljer till och med en server för dig baserad på ett specifikt syfte, som torrenting eller strömmande video från en specifik källa.

Enligt min erfarenhet kommer dessa resultat, även om det inte alltid är det absolut bästa, att få de hastigheter du borde vara mer än nöjd med.

Är alltid den snabbaste VPN: n

Hastighet är utan tvekan en kritisk faktor när du väljer en VPN-leverantör oavsett varför du använder en.

Men det behöver inte vara allt-och-slut.

Du kan använda lite lägre VPN-prestanda till förmån för andra funktioner du behöver.

Några av dessa funktioner kan inkludera en bättre global distribution av servrar, ett stort antal enheter du kan använda samtidigt, robust säkerhet eller en minimal loggningspolicy.

Som sagt, bland de snabbaste VPN-listorna som listas på denna sida kan du enkelt hitta en som kommer att tillfredsställa flera – om inte alla – av dessa behov. Både CyberGhost och NordVPN markerar till exempel alla rutor.

Så även om det ibland kan se ut så är sanningen att hastighet inte är något du någonsin behöver kompromissa med.

Snabbaste VPN: s snabbjämförelsetabell

LeverantörDownload SpeedUpload SpeedPing TimeFeaturesCost

Hastighetstest | Serverlista
112,6 Mbps46,7 Mbps21 ms
Länder:131
servrar:2070
protokoll:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:5
Skogsavverkning:Anslutningsdatum, total bandbredd som används
Plats:Hong Kong
1 månadsplan:$ 10,95 / månad
Årsplan:$ 3.33 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:31 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, BitCoin, Alipay, stora presentkort, CashU, andra kryptokurser, Paymetwall

Hastighetstest | Serverlista
103,1 Mbps59,6 Mbps25 ms
Länder:90
servrar:7159
protokoll:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, routrar
anslutningar:7
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:rumänien
1 månadsplan:$ 12.99 / month
Årsplan:$ 2.75 / month
Gratis rättegång:Ja
Pengar tillbaka:45 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin

Granska | Hastighetstest | Serverlista
91,4 Mbps51,4 Mbps13 ms
Länder:58
servrar:5645
protokoll:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:6
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:Panama
1 månadsplan:$ 11.95 / month
Årsplan:$ 3.49 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Övrigt

Granska | Hastighetstest | Serverlista
86,8 Mbps76,4 Mbps3 ms
Länder:63
servrar:1040+
protokoll:OpenVPN, IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:Obegränsat
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:Brittiska Jungfruöarna
1 månadsplan:$ 11.95 / month
Årsplan:$ 1.99 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin, Alipay

Granska | Hastighetstest | Serverlista
86,1 Mbps58,7 Mbps20 ms
Länder:44
servrar:698
protokoll:OpenVPN, IKEv2 / IPSec
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:2 (Basic), 5 (Plus), 10 (Visionary)
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:schweiz
1 månadsplan:$ 5,00 / månad (Basic), $ 10,00 / month (Plus), $ 30,00 / månad (Visionary)
Årsplan:$ 4,00 / månad (Basic), $ 6,00 / month (Plus), $ 24,00 / month (Visionary)
Gratis rättegång:Ja
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal

Granska | Hastighetstest | Serverlista
68,6 Mbps44,5 Mbps7 ms
Länder:95
servrar:3000+
protokoll:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, routrar
anslutningar:3
Skogsavverkning:Total daglig anslutningsvaraktighet, total daglig dataöverföring, serverplats
Plats:Brittiska Jungfruöarna
1 månadsplan:$ 12.95 / month
6 månaders plan:$ 9.99 / month
Årsplan:$ 6.67 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Granska | Hastighetstest | Serverlista
58,3 Mbps48,3 Mbps29 ms
Länder:64
servrar:700+
protokoll:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
plattformar:Vinn, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:3 (Basic), 5 (Premium)
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:schweiz
1 månadsplan:$ 9,95 / månad (Basic), $ 12,85 / month (Premium)
Årsplan:$ 5,00 / månad (Basic), $ 2,50 / månad (Premium)
Gratis rättegång:3 dagar
Pengar tillbaka:Nej
Betalning:Kreditkort, PayPal, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map