Fullständig guide för avblockering av webbplatser

Fullständig guide för avblockering av webbplatser


Som vi kommer att diskutera är regeringar bekymrade över deras image. Samtidigt vill de med makten skydda sin makt. Så hur gör de balansen? De gör det genom att spela med semantik. Hur så? Termen filtrering, avstängning, blockering och censur betyder samma sak från slutanvändarens synvinkel.

I princip är tanken att det finns en del av Internet som du inte kan komma åt. Men för regeringar, beslutsfattare och aktivister har varje term en annan konnotation. Termen “filtrering” verkar skonsam och mild. I verkligheten verkar begreppet ”censur” mer Orwellsk natur som du snart kommer att ta reda på i den här artikeln.

I hela denna guide kommer vi att använda de fyra termerna blandade. Men för denna guide betyder alla samma sak –en del av Internet kan inte nås.

Regeringar vill behålla sin härlighet

Listan över länder som förbjuder webbplatser är en vem som är en lista över auktoritativa regimer. Framstående på dessa listor har namn som Nordkorea, Yemen, Turkiet och Iran.

Medan majoriteten av världen åtnjuter obegränsad tillgång till Internet, inklusive användningen av sociala mediasidor som Facebook och Twitter, är de ovannämnda länderna så oroliga att deras medborgare kan säga något negativt om regeringen att de förhindra dem från att använda sociala media och besöka andra webbplatser som regeringen anser farliga.

Dessa regeringar misstänker sina medborgare. Något så enkelt som att använda en GPG-signatur för kryptering ses som ett hot mot staten.

Avblockera webbplatser – lösning nr 1, få ett VPN

Enkelt uttryckt skapar en VPN en anslutning mellan din elektroniska enhet, vare sig det är din dator, surfplatta eller smartphone, till en annan dator i en annan del av världen känd som en server. Den här krypterade anslutningen låter dig surfa på Internet medan din IP-adress är dold med hjälp av VPN-serverns IP-adress som en mask. Så om du är i Kina, men du är ansluten till en VPN i London, verkar det som om du är i London. Detta ger dig tillgång till innehåll som du vanligtvis inte skulle kunna komma åt.

vpn fungerar

Det finns ett antal VPN på marknaden. Många av dem erbjuder sina tjänster gratis. Vissa gratis VPN kan vara farliga eftersom de antingen saknar korrekt kryptering och VPN-protokoll, eller de används som ett verktyg för att samla in din personliga information och sedan sälja den till marknadsförare. Kom ihåg att den krypterade anslutningen, eller den säkra tunneln som låter dig låtsas som om du befinner dig i en annan del av världen, också är samma VPN-tunnel som all din Internet-trafik går igenom. Om VPN som du använder är inte pålitligt, de kan göra vad de vill med din privata information.

Vi har granskat otaliga VPN: er och har valt ut två som vi anser är händerna ner det bästa av gäng. Dom är NordVPN och ExpressVPN.

Vårt första val: NordVPN

nordvpn logotyp

NordVPN är vår bästa rekommendation. Denna VPN ger dig tillgång till mer än 5 200 servrar runt om i världen. Du har möjlighet att ansluta sex enheter samtidigt. NordVPN erbjuder ytterligare funktioner, inklusive läckskydd och dämpning för att komma runt programvara som är utformad för att blockera VPN: er.

Deras specialiserade servrar, inklusive dubbla VPN-servrar och tor-over VPN-servrar, förbättra din anonymitet och få dig till att geo-blockera ett ögonblick.

Fördelar

 • Double Hop VPN-servrar
 • Support för livechatt
 • 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Ger åtkomst till geo-blockerade streamingtjänster som Netflix
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Anslutningshastigheten varierar ibland

Prissättning

NordVPN är en touch dyrare än några av de andra betalade VPN: erna. Men de erbjuder ett betydande värde för vad du får.

nordvpn_plan

 • Varje månad kommer du att betala $ 11,95.
 • Om du betalar för ett år i taget kommer du att betala $ 83,88 per år, motsvarande 6,99 dollar per månad.
 • Om du betalar för två år åt gången betalar du $ 95,75, motsvarande $ 3,99 per månad.
 • Deras mest populära plan är en treårsplan. Du betalar 107,55 $. Detta bryts ned till $ 2,99 per månad i tre år.

Alla deras planer har 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Du kan betala med kreditkort, kryptokurser och andra betalningsformer.

Nordvpn betalningsmetoder

Loggningspolicy

NordVPN är en av de få VPN-tjänster som har varit verifierad för att ha absolut inga loggar. De har granskats av bokföringsföretag som verifierar deras policy för loggar. De lagrar inte IP-adresser, Internetaktivitet eller trafikloggar.

nordvpn loggningspolicy

Vi anser starkt att NordVPN är den bästa VPN-tjänsten för att ta sig runt geobegränsningsblock och andra tekniker som används av regeringar för att förhindra människor från att komma åt Internet. Kolla in vår fullständiga NordVPN granskning.

Vårt nummer två: ExpressVPN

expressvpn logotyp

ExpressVPN är baserat på Brittiska Jungfruöarna. Som sådan är det skyddat av sekretesslagarna som är utformade för att täcka företag och personer som arbetar där. Detta innebär att din integritet är skyddad. ExpressVPN har mer än 3 000 VPN-servrar. De erbjuder sina kunder 160 VPN-serverplatser spridda i 94 länder.

För kort tid sedan uppdaterade ExpressVPN sina appar för alla sina plattformar. Resultatet var förbättrade anslutningshastigheter, förbättrad tillförlitlighet och en bättre layout.

Fördelar

 • Snabbaste VPN-tjänst som erbjuder överlägsen kryptering
 • Säker anslutning
 • Fungerar i Kina
 • Ett stort antal servrar och serverplatser
 • Tillåter P2P

Nackdelar

 • Dyr
 • Tre enhetsgräns

Prissättning

Priset är en stor faktor att se upp för när du väljer ett VPN, marknadsför ExpressVPN sig som en premiumtjänst och som ett resultat erbjuder sina tjänster för mycket mer jämfört med en annan premiumtjänst som NordVPN.

ExpressVPN planer

 • 12,95 $ per månad om du betalar per månad
 • 8,32 dollar per månad faktureras till $ 99,95 per år
 • $ 9,99 per månad med ett sex månaders kontrakt fakturerades $ 59,95 var sjätte månad

ExpressVPN låter dig betala med kreditkort, PayPal, cryptocurrency samt en mängd andra betalningsformer.

ExpressVPN betalningsalternativ

Alla deras planer har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Loggningspolicy

expressvpn sekretesspolicyExpressVPN har gång på gång visat sig trovärdig när det gäller att hålla kundens integritet. Som sådan är deras loggningspolitik ofta eftersökt av många människor som vill bli befriade från regeringens ögon.

Ett av de mer kända exemplen ägde rum i december 2017. Myndigheterna i Turkiet grep ExpressVPN: s servrar. De ville få kundinformation. Myndigheterna kunde inte få någon kundinformation från ExpressVPN: s servrar eftersom de hade inga loggar.

ExpressVPN lagrar inte:

 • Sökhistorik
 • DNS-frågor
 • Trafikdestination
 • metadata
 • IP-adresser

Om NordVPN av någon anledning inte fungerar för det du vill är ExpressVPN en kvalitetstjänst som har visat sig vara pålitlig. Vi ger dem vår fulla rekommendation. Kolla in vår fullständiga ExpressVPN-granskning.

Andra sätt att avblockera webbplatser

Även om ett VPN är den mest effektiva lösningen kanske det inte är för alla. Här är några andra sätt att avblockera webbplatser (alla lösningar här kan fungera, men de faller alla på några viktiga saker som en VPN-tjänst tillhandahåller).

Använda Proxies

En proxy kommer att fungera mycket som en VPN genom att det kommer att se ut som du surfar på webben från en annan plats. Vad proxyservrar inte erbjuder är kryptering. Så medan du kan komma runt geo-blockering, finns det ingen garanti för att din trafik är säker från nyfikna ögon. Faktum är att webbplatsen troligtvis vet att du använder en webbproxy, speciellt om du använder en utan kryptering.

netflix-felmeddelandeTa till exempel Netflix. De har utvecklat ett system för att blockera din åtkomst till deras streamingtjänst när deras system upptäcker att du använder en proxy för att kringgå begränsningar. Detta är när det fruktade Netflix-proxyfelet visas:

Detta är ett annat fall av varför proxy inte alltid kan lösa problemet. För ett fåtal webbplatser som bara är fyllda med textinformation kan proxyer fungera. Men för strömmande webbplatser som Netflix är det bäst att använda en VPN för att få tillgång till dem.

Byt ut din DNS-server

Om du använder Open DNS kan du kanske kringgå försök att filtrera bort vissa webbplatser. För att göra detta, använd följande instruktioner:

 • Gå till Kontrollpanel
 • Hitta Nätverks-och delningscenter

Nätverks-och delningscenter

 • Klicka på namnet på nätverksanslutningen du använder
 • När nästa fönster dyker upp, klicka på Egenskaper

Nätverksanslutningsegenskaper

 • Markera Internetprotokoll version 4 TCP / IPv4

Nätverksanslutningsegenskaper IPv4

 • Välj Använd följande DNS-adress föredrog DNS 208.67.222.222 alternativ DNS 208.67.220.220

Eftersom användningen av Internet Protocol version 6 – IPv6 blir mer populär kanske du vill göra samma förändringar där. Utför alla samma steg som tidigare, men markera Internet Protocol Version 6 och klicka på egenskaper.

Ändra din dators DNS-serveradresser:

 • Föredragen DNS-server: 2620: 0: ccc :: 2
 • Alternativ DNS-server: 2620: 0: ccd :: 2

Det finns ett antal skäl till att regeringar hindrar sina medborgare från att ha fri tillgång till Internet. Följande är de fyra mest populära.

Varför censurerar regeringar webbplatser?

Det finns många orsaker till att regeringar censurerar innehåll på internet. Ofta sammanfattas dessa skäl genom att säga: “för att bevara det nationella intresset”. I huvudsak är det ett sätt för dessa makter att förbli i kontroll, hålla den lokala befolkningen okunnig och förhindra att varje revolution börjar med en enda idé (allt, allt stort börjar med en enda idé). Det är ett sinnestillstånd där den enda Gud som du känner är en 5-tums 5-fots fet man som pratar ett stort spel, men leder ett land som använder hunger och rädsla som föraren.

Naturligtvis fungerar inte alla nationer på detta sätt. Även om deras skäl kan vara annorlunda, hämmar det i slutändan fortfarande nationens yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Ta några minuter att gå igenom de viktigaste orsakerna till att censur fortfarande sker under 2000-talet,

Rädd för revolutionen

Den “arabiska våren” som startade i norra Afrika och spridit sig genom stora delar av den arabiska världen kunde växa så snabbt som den gjorde tack vare Internet.

Arabisk revolution

När repressiva regeringar ser sådana saker hända, blir de rädda. De inser att olyckliga medborgare kan använda Internet för att snabbt organisera upplopp och folkmassor. Så dessa regeringar kommer att blockera sociala medienätverk i hopp om att förhindra att folk kommunicerar med varandra under tider med oro.

Skydda ett lands bild

Alla länder är bekymrade över sin image. De bevakar sin image bättre än de bästa hemmasäkerhetssystemet bevakar en rik mans hem. De inser att deras image påverkar hur de behandlas av andra nationer. Till och med länder som nu är tänkta som fria fyrar, som Förenta staterna, försökte kontrollera sin bild under tider av oroligheter, till exempel under medborgerliga rättigheterna. Bildmedvetna länder idag som Kina och Nordkorea kontrollerar strikt Internetanvändning som ett sätt att skydda deras rykte och dölja verkligheten i interna konflikter.

Politiker vill behålla makten

Oavsett land vill de sittande politikerna hålla sig vid makten. Nyligen, i Benin, var Internet starkt strykt av vad många ansåg var ett försök av den sittande makten att rigga valen.

Internet-trottling

I många fall görs detta med målet att förhindra minoritetsgrupper från att organisera motrörelser eller förhindra att minoritetsgrupper visas bevis på brutalitet som syftar till att förhindra dem från att rösta.

Morals grunder

Ett antal länder runt om i världen blockerar webbplatser som regeringen anser vara omoraliska. För bara några år sedan beordrade Indien sin internetleverantör att blockera mer än 850 vuxna webbplatser med målet att skydda moralisk anständighet. På samma grund av moral, Indien försökte förbjuda webbplatser för sociala medier Facebook och Twitter eftersom de ansåg att webbplatserna vägrade att ta bort stötande innehåll.

Vilka är verktygen som regeringar använder för att blockera webbplatser

Det finns ett antal verktyg och trick som regeringar använder för att ”skydda” sina medborgare från farliga platser. Låt oss titta på några av dem.

Den stora brandväggen i Kina

Det finns cirka 800 miljoner människor i Kina som är online idag. Dessa personer har inte tillgång till YouTube, Facebook, New York Times eller Google. Om de försöker undersöka protesten 1989 på Himmelska fridens torg presenteras händelser på ett sätt som är gynnsamt för regeringen. Tro det eller inte, det fanns till och med en tid då Winnie the Pooh inte kunde komma runt Great Firewall of China.

Stor kinesisk brandvägg

Kinas stora brandvägg är ett försök mellan regeringsmonitorer och telekommunikationsföretag som är utformade för att upprätthålla statens regler. På grund av dess framgång med att förbjuda Internet, Kina har blivit en modell för repressiva regeringar runt om i världen.

Golden Shield Project är ett databasövervakningssystem som gör det möjligt för Kina att spela in internetåtgärder för var och en av sina medborgare. Regeringen sysselsätter 50 000+ personer vars enda uppgift är att utesluta webbplatser som regeringen avvisar och filtrera bort innehåll som regeringen anser skadligt.

Kina kontrollerar alla åtta ISP: er i landet. De kontrollerar också de tio internationella Internet-gateways som förbinder Kina till resten av världen.

IP-blockering

Ett kinesiskt regerings favoritverktyg är IP-blockering. Detta är en enkel teknik att implementera. Routrar i Kina ges en lista med oönskade IP-adresser. Routrar kommer att släppa alla paket som går till en av de blockerade IP: erna. Den här vägen, användare kan inte upprätta en anslutning. Nackdelen med detta, bortsett från de uppenbara censurfrågorna, är att det kan finnas andra webbplatser som har samma IP-adress som kommer att blockeras om den finns på samma server.

Sökordsfiltrering

Om IP-blockering är relativt enkel att implementera är sökordsfiltrering sofistikerad. Den använder en Intrusion Detection System, inspektera all trafik som går via Internetleverantörerna som hanterar Kinas inkommande och utgående trafik. Om trafiken har ett fördefinierat nyckelord som är blockerat, undertrycks trafiken och TCP-anslutningen återställs. Återställningen sker på båda slutpunkterna, vilka tvinga en anslutning att stänga. Sedan blockeras anslutningen i upp till en timme.

Kinas stora brandvägg utvecklas ständigt. Det finns förmodligen ett antal knep och tekniker som Kina använder för att censurera Internet som inte är kända för allmänheten. Vad vi vet för faktum är att många av Kinas metoder har lånats av andra länder, som har använt dessa tekniker för att passa deras egna syften.

Brasilien förbjuder WhatsApp

Under 2015 gav WhatsApp inte den brasilianska regeringen uppgifter som den ville ha om en utredning den genomförde. Så den brasilianska regeringen svarade genom att förbjuda WhatsApps IP-adress. Domstolen beordrade blackout i 48 timmar. Effekten kändes omedelbart eftersom över 90 procent av landets befolkning använder meddelandetjänsten. Det är särskilt populärt bland fattiga individer som inte har råd att betala löjliga avgifter för telefontjänster.

Brasilien förbjuder whatsapp

Hur uppnådde den brasilianska regeringen denna bragd? Tja, när du tittar på Internet-trafiken ser du att alla paket går förlorade för en nod som har en privat IP-adress på 10.223.238.77. Med ett enkelt IP-block kunde den brasilianska regeringen få routrarna beväpnade med en IP-backlista för att släppa alla paket som går till WhatsApps IP-adresser.

Pakistan skapar ett svart svart hål på Internet

Det finns två huvudsakliga sätt att censurera Internet. Du kan emulera vad Brasilien gjorde och konfigurera åtkomstkontrollistan för att släppa alla paket från en svartlistad IP. Eller så kan du vidarebefordra trafiken som går till den förbjudna webbplatsen till en svart hålplats genom att skapa en mer specifik rutt som pekar bokstavligen på ingenstans.

omdirigera trafik till adress svart hålDetta gjorde vad Pakistan gjorde. I februari 2008 blev Pakistan upprörd över YouTube eftersom det inte tog ner vad de kände var anti-islamiska videor. Så Pakistan skapade en / 24 routingtabell för YouTube. Vad detta betyder är att istället för att annonsera sin vanliga rutt 208.65.152.0/22 ​​i Pakistan, annonserade den rutten 208.65.152.0/24. Det här är lite mer av ett specifikt prefix än det som YouTube vanligtvis använder. Så all Internet-trafik som förmodligen var riktad mot YouTube i Pakistan blev riktad till ingenstans.

Tyvärr läcktes routingannonsen / 24 av misstag till en ISP som finns i Hong Kong. Eftersom prefektmeddelandet inte validerades såg ISP i Hong Kong det som en föredragen rutt och började sprida informationen till sina grannar. I korthet påverkades två tredjedelar av Internet runt om i världen av denna läckta routingtabell för YouTubes IP.

Verktygen regeringarna använder för att blockera Internet

Det finns fem vanliga verktyg som regeringar använder för att blockera Internet. Var och en av dessa verktyg har särdrag som styr hur de fungerar. De fem verktygen är:

 • IP- och protokollbaserad blockering
 • Djup paketkontroll baserad blockering
 • Plattformsbaserad blockering
 • URL-baserad blockering
 • DNS-baserad blockering

IP- och protokollbaserad blockering

Som vi diskuterade med Great Firewall of China blockerar IP-baserad blockering all trafik till en uppsatt grupp IP-adresser. Med protokollbaserad blockering kommer nätverksidentifierare på låg nivå, som TCP / IP-portnummer, att användas. Egentligen blockerar inte den här typen av innehåll, men den blockerar IP-adresser. Detta kan göras genom att installera programvara på en dator. I många fall är det gjort för nätverkssäkerhet.

Ett annat alternativ är att strypa trafiken från en viss IP. Om regeringen väljer att göra detta blockerar de inte trafiken helt. De kommer att få hastigheten på det att gå upp och ner. Målet är att få användare så frustrerade eller att tjänsten verkar så otillförlitlig att användaren går bort.

Oavsett om vi talar om IP-blockering eller protokollbaserad blockering, är enheten som gör blockeringen mellan användaren och innehållet. Av detta skäl måste den enhet som gör blockeringen ha fullständig kontroll över internetanslutningen mellan källan och Internetanvändaren. Användare som använder de bästa VPN: n, en teknik utformad för att dölja den verkliga destinationen för Internet-trafik, skulle inte påverkas av denna form av blockering.

Deep Packet Inspection Based Blocking

Detta är en mer omfattande form av blockering. Det finns enheter mellan slutanvändaren och Internet som filtrerar innehållet baserat på en uppsättning kriterier, inklusive applikationstyper, typ av innehåll eller vissa mönster. Detta är en dyr form av blockering eftersom allt innehåll som kommer in måste jämföras med blockeringsreglerna av DPI.

För att DPI-blockering ska fungera måste det finnas viss signaturinformation om tillgängligt innehåll. Det kan vara trafikegenskaper, inklusive överföringshastigheter eller paketstorlekar. Det kan också vara nyckelord, filnamn eller information som är specifik för innehållet som man vill blockera.

Detta gör att DPI-blockering är ett effektivt sätt att kartlägga vissa typer av innehåll så länge innehållet kan identifieras med hjälp av signaturer. Ett exempel på detta är att blockera all VoIP-trafik. DPI-blockering fungerar inte lika bra när målet är att blockera en viss fil eller dokument som har specifika nyckelord.

Hur djup paketkontroll fungerar

DPI-blockering är också invasiv eftersom det kräver undersökning av all trafik som skickas till en slutanvändare. Blockering av djup paketinspektion har fungerat bra i länder som Kina när målet är ledning och säkerhetsåtgärder. Det fungerar inte lika bra när slutmålet är att skapa policybaserad blockering.

URL-baserad blockering

Ett populärt sätt att censurera Internet är URL-baserad blockering. Denna blockering kan ske på en enskild dator eller kan ställas in på nätverksenheter mellan datorn och Internet. URL-baserad blockering fungerar med webbaserade applikationer. Icke-webbaserade applikationer, till exempel VoIP, påverkas dock inte av denna form av blockering. Med denna process sätts ett filter in för att fånga HTTP-trafik. URL-adressen för nämnda trafik kontrolleras sedan mot en databas som lagras lokalt eller en tjänst som är online. Beroende på svar, filtret blockerar antingen anslutningen eller tillåter det.

När URL-baserad blockering används blockeras användaren antingen helt från att besöka den förbjudna webbplatsen, eller användaren omdirigeras till en webbplats som har en varning eller ett policyförklaring som betonar varför nämnda webbplats blockerades. För att URL-blockering ska fungera måste Internetleverantören eller den som ansvarar för blockeringen ha förmågan att kontrollera och avlyssna trafiken som reser mellan slutanvändaren och Internet.

Plattformsbaserad blockering

Denna form av blockering kräver att plattformsägaren och enheten som begär blockering, i detta fall regeringen, arbetar hand i hand. När en person skickar en fråga och bor i ett land där vissa webbplatser är förbjudna, kommer de att få en annan uppsättning resultat jämfört med resten av Internet. Innehåll som anses vara anstötligt kommer att blockeras.

Blockering av sökmotorer kommer bara att påverka människor som använder nämnda sökmotor och som bor på en geografisk plats där filterreglerna gäller. Det är viktigt att förstå att den här typen av blockering inte filtrerar bort innehållet. Det filtrerar bara ut pekarna till innehållet. Med andra ord kommer Google inte att rikta människor till sidor som inte anses vara olämpliga av regeringen, men allt en person behöver göra är att byta sökmotor eller använda andra metoder för att hitta innehåll för att få tillgång till det förbjudna materialet (Läs mer: Privata sökmotorer)

DNS-baserat innehållsblockering

InternetinnehållsblockeringDNS-innehållsblockering är utformad för att kontrollera och undersöka DNS-frågor. DNS-upplösaren har två primära mål. Den första är att utföra DNS-uppslag. Det andra är att jämföra namn mot en blockerad lista. Föreställ dig att en dator försöker använda ett blockerat namn. Efter att ha granskat datorns DNS-adress kommer servern att returnera information som är felaktig

Det kan omdirigera någon till en IP-adress som visar ett meddelande om att visst innehåll har blockerats. Eller så kan servern säga till datorn att innehållet inte finns. Oavsett vilken teknik som används, är effekten densamma. Användaren hindras från att få tillgång till innehåll som regeringen anser är farligt.

Slutgiltiga tankar

Det finns verkligen ett antal sätt att försöka komma runt geo-blockerat innehåll. Vissa av dem kräver lite mer arbete än andra, och andra är lite mer konsekventa när det gäller de resultat de ger. För våra pengar är det bästa sättet att avblockera webbplatser att använda VPN, som NordVPN eller ExpressVPN. Båda dessa produkter har en fantastisk rekord när det gäller att ta bort begränsningar på internet som åläggs av regeringen, en skola eller annan institution.

Vi vill gärna höra från dig. Berätta om verktygen du använder för att framgångsrikt ta bort blockering av webbplatser. Låt oss veta i kommentarerna nedan. Kolla också in vårt avsnitt om vanliga frågor för mer information.

Vanliga frågor

F: Hur avlägsnar jag webbplatsen på jobbet?

A: Din arbetsgivare är förståeligt bekymrad över säkerheten och hur deras anställda utnyttjar sin tid. En del av att tillhandahålla god säkerhet är att se till att anställda använder den bästa lösenordshanteraren. En del av att se till att anställda utnyttjar sin tid väl kan blockera vissa webbplatser som anses vara förlorade eller farliga. Men om du har ett giltigt skäl för att vilja komma runt de begränsningar som din arbetsgivare har infört, rekommenderar vi att du använder ett VPN. VPN som NordVPN och ExpressVPN gör att du kan komma runt blockerade webbplatser.

F: Hur blockerar jag en webbplats permanent?

A: Om du vill göra detta på din dator kan du ställa in ett block på operativsystemnivå. Detta är inte svårt att göra, och det fungerar för både genomsnittliga webbläsare och säkra webbläsare.

 • För att göra detta måste du ha administratörsåtkomst till din dator. Gå sedan till C: WindowsSystem32driversetc
 • Hitta och dubbelklicka på filen med namnet “Host”
 • Öppna sedan Anteckningar. Du kommer att se de två sista raderna på din värdfil lästa: # 127.0.0.1 localhost ”och“ # :: 1 localhost I slutet av filen med 12 7.0.0.1 lägg till namnet på den webbplats du vill blockera. Om du till exempel vill blockera Google, gör du 12 7.0.0.1 www.Google.com. Upprepa detta steg tills du har lagt till alla de webbplatser du vill blockera.
 • Stäng värdfilen, klicka på Spara och starta om datorn.
F: Kan skolor blockera VPN: er?

A: Ja det kan de. Ett av de vanligaste sätten är för systemadministratörer att stänga portar som oftast används av VPN-tunnelprotokoll.

F: Vet min internetleverantör vilka webbplatser jag besöker?

A: Ja. Det gör de absolut. Din Internetleverantör fungerar som medlare mellan dig och Internet. Om du inte använder ett VPN som NordVPN och ExpressVPN, som inte bara gör din trafik anonym utan också krypterar den, kan allt du gör övervakas av din ISP.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map