Hur man förbikopplar VPN-block som en proff (Uppdaterad: 2020)


Letar du efter sätt att kringgå VPN-block (för Netflix eller något under solen)? 

Tja, du har tur eftersom det är exakt vad vi kommer att dela med i den här artikeln.

Men först, hur kom vi till en punkt där Netflix faktiskt vet att du använder ett VPN? Visst är de inte de skrämmande allestädes tekniska överbelastningarna som vi föreställer oss att de är … är de?

2016 beslutade Netflix att blockera innehåll för vissa länder, vilket fick många amerikaner runt om att kläcka ut en tomt för att störta sin lokala regering. De var fast beslutna att gå till alla längder som skulle ge Orange är New Black tillbaka.

Lyckligtvis upptäcktes ett sätt att komma runt detta kvarter och krisen avvergades. Lösningen låg i en enkel programvara känd som VPN. Snart beslutade Netflix dock att slåss och började blockera VPN: erna!

Det var nästan en checkmate-liknande drag av streamingföretaget eftersom människor nu var helt avstängda från Netflix i specifika regioner. Det är naturligtvis tills samma nyfikenhet och kunskap från tidigare rådde igen.

Lär känna VPN: er

Virtuella privata nätverk (VPN) har blivit ganska populära under det senaste decenniet. Med tanke på deras förmåga att ta en osäker anslutning till internet och göra den privat är det inte konstigt att miljoner användare utnyttjar dem.

vad är en vpn

Dessutom är VPN kända för funktioner som gör att människor kan ta sig runt vissa begränsningar inklusive saker som geografiskt baserade block eller internetcensur. Det finns således en hög efterfrågan på dessa nät på grund av deras förmåga att vrida kriterierna och lätt komma förbi det.

Till exempel är en hel del strömningsplattformar som visar upp TV-program, filmer eller spelar musik förbjudna i vissa regioner. De som fortfarande vill komma åt dem kan dock göra det genom att förlita sig på VPN: s kraft.

Vad är internetcensur och varför händer det?

På kort sikt inkluderar censur varje handling för att blockera något från andra. Exempelvis censureras musiktexter som anses förolämpande och spelas i sin tur aldrig på radio.

Detta koncept liknar det som händer med specifika webbplatser på internet. Onlinecensur är hur många webbplatser som begränsar innehållet de visar, ofta som bestäms av en besökares plats.

vad som censureras på internet

Det finns många skäl bakom internetbaserad censur – det vanligaste är konfidentialitet, laglighet och säkerhet.

Till exempel tenderar stora företag att censurera sina webbplatser och visar bara innehåll för dem som är berättigade att se genom att vara anställda av dessa företag.

Detta görs för att upprätthålla en sekretessnivå som nästan alla branscher litar på. Tänk till exempel på återverkan av ett bokföringsföretag som Ernst och Young förlorar sin webbplats sekretess. Ett sådant överträdelse skulle leda till förlust av datasekretess och klienters filer skulle bli allmän kunskap.

Med tanke på hur aktieägarna och investerarna förlitar sig på finansiell information kan ett sådant problem bokstavligen förstöra många organisationer.

På liknande sätt kan många webbplatser bli censurerade för att de inte följer lagarna. Sedan den enastående tillväxten av internet och dess makt har lagar som adresserar upphovsrätt, patent och varumärken utvidgats.

Nu är alla immateriella egendom som någon registrerar berättigade till skydd från online-tjuvarna. Till exempel, om någon skriver en blogg, har de rätt till upphovsrätten till den bloggen. När en annan person försöker stjäla bloggen och placera den på sin webbplats kan den ursprungliga författaren rapportera problemet.

Därefter kommer tjuvens webbplats troligen att bli censurerad eller helt blockerad. Så orsakerna till internetcensur är viktiga för att förstå eftersom de visar hur viktigt det är att ha förmågan att censurera vissa saker.

Var VPN kommer in i spelet

Men med alla giltiga skäl för censur på internet kommer en lång lista med ogiltiga. Tänk på hur vissa regeringar blockerar webbplatser som inte delar sina synpunkter.

I dessa fall är det helt förståeligt att installera VPN för att få tillgång till innehåll. Tyvärr är det ingen hemlighet att VPN: er har makt att komma runt internetcensur.

Detta innebär att många företag eller till och med regeringar har hittat sätt att blockera virtuella privata nätverk med tekniker som webbläsare fingeravtryck och proxy-upptäckt.

Hur blockeras VPN: er?

Ett av de vanligaste sätten att de som inte vill att folk ska komma åt deras plattform blockerar dem är via VPN-detektorer. Även om det är ganska självförklarande, är det dessa enheter som används för att upptäcka användare som försöker ansluta till plattformen via ett virtuellt privat nätverk.

Ett annat sätt som företag blockerar VPN: er kring IP-adresser. Detta händer när VPN-serveradressen blockeras och användare inte kan använda VPN igen.

Problemet med denna metod är det faktum att det finns tusentals olika VPN-leverantörer. Således att försöka blockera dem alla är som att spela ett oändligt spel med whack-a-mol. Vilket innebär att för varje blockerat nätverk kommer fem till.

Lösningar på problemet

Lyckligtvis löser företag som blockerar VPN inte exakt problemet relaterat till människor som kringgår internetcensur eller geo-blockering. Tvärtom, de sätter helt enkelt ett annat hinder i vägen för människor som använder dessa metoder.

Som översättning är blockerade VPN: er inte omöjliga att övervinna. Några av de vanligaste lösningarna inkluderar mobil surfning, gör-det-själv-VPN, Tor, manipulationer med portnummer för att övervinna portblockering, och mycket mer.

Mobil surfning

Det är säkert att använda mobila surfning är det enklaste sättet att övervinna VPN-block. Det har dock några nackdelar. För det första fungerar det bara för dem som vill kringgå block som ställs in av sina arbetsgivare, skoldistrikt och så vidare.

Mobil VPN

Till exempel kommer de flesta skolor att ha VPN-block som gör det omöjligt att komma åt några sociala medieplattformar. För att komma runt denna fråga kan man bara använda deras telefon- och mobilnätverk för att nå dessa webbplatser.

När det gäller bristerna kommer användning av mobila enheter inte att göra mycket för några block som skapades av höga institutioner som regeringar eller statliga myndigheter.

Att göra en ny

Om en VPN är blockerad är det ibland mycket lättare att hitta ett annat som kanske inte har blockerats än.

För populära webbplatser kan det dock vara en lång strävan att hitta oblockerade VPN: er eftersom stora webbplatser tenderar att vara mycket grundliga.

Således kan det att göra en helt ny VPN visa sig vara det enklaste sättet att komma runt begränsningarna. Nackdelen med detta alternativ är det faktum att rulla ens egen VPN kan vara lite knepigt. Det handlar om en serie steg som måste utföras perfekt för att skapa ett fungerande nätverk.

Lyckligtvis finns det företag som kan erbjuda denna tjänst mot en avgift. Att ha ens egen VPN är också en bra långsiktig lösning eftersom de kommer att kunna använda den så länge de vill.

Tor

Tor är en mjukvara som människor kan komma åt gratis för att helt anonymisera sin onlineaktivitet. Det fungerar genom att studsa användarens data genom otaliga reläer över hela världen.

Som en konsekvens kan regeringar eller något annat tillsynsbyrå inte hålla reda på ens verksamhet online. I verkligheten är Tor emellertid mer fokuserat på att tillhandahålla integritet och specialiserar sig inte på att få tillgång till censurerade webbsidor.

På grund av separationen av ens identitet och dirigering skapar Tor ändå broar som kan kringgå blockerade IP: er. Vilket innebär att det är ett kryphål som kan tillåta åtkomst till blockerat innehåll.

Andra populära lösningar inkluderar:

  • Psiphon
  • Shadowsocks
  • TCP-port 443
  • SSH-tunnel

Med tanke på antalet sätt människor kan komma runt VPN-block är du bara så begränsad som du låter dig vara.

Med andra ord är det ganska enkelt att få tillgång till innehåll med ett VPN, så länge du har en grundläggande förståelse för hur de fungerar och hur du konfigurerar dem (re: slå på dem!). Huruvida åtkomst till olika typer av blockerade sidor på internet bör göras är emellertid ett annat ämne.

Trots allt, bara för att man har möjligheterna att nå sitt mål, betyder det inte alltid att de borde göra det!

Senast uppdaterad 19 april 2020

Hej, jag är Ludovic. Jag skapade den här webbplatsen som en konsumentresurs för att hjälpa andra kanadensare att bättre förstå den föränderliga cybersäkerhetsvärlden. Innan jag skapade denna resurs såg jag två grundläggande problem med B2B-konsumentens integritetsbransch. Först utbildning – majoriteten av människor inser inte vikten av sina egna data. För det andra avskräckande marknadsföringsmetoder – det finns ett brett utbud av självutnämnda säkerhetslösningar som inte gör något annat än att mäta användardata utan samtycke.

Skicka en kommentar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me