VPN-loggningspolicy: Vem fångar vilka data?

Ett av de främsta skälen till att du behöver investera i en bra Virtual Private Network-tjänst är att undvika att dokumentera aktiviteter på ett sätt som andra kan se eller manipulera den. De flesta VPN-tjänster betonar sitt engagemang för öppenhet och skydd av dina uppgifter under överföring och inte behåller uppgifter efter det faktum.


Det låter bra och allt, men visste du att loggningspolitiken kan variera mycket?

Marknadsför alltid en nollloggpolicy

Det är inte ovanligt att VPN-tjänster påpekar bättre integritet på grund av bristande loggning. Saken är att detta uttalande är vanligtvis sant i viss utsträckning, även om kvalifikationen kan hittas i små bokstäver. Till exempel är det troligt sant att den aktuella tjänsten inte loggar data om det inte krävs enligt de statliga lagarna som gäller i det land där tjänsten är baserad.

Du måste komma ihåg att VPN-tjänsteleverantörer, precis som alla företag, alltid sätter sin bästa fot framåt.

Du måste förbli vaksam.

Vilka loggar hålls?

Det finns tre primära typer av loggar som en VPN-tjänst sannolikt kommer att upprätthålla åtminstone endast under en kort tidsperiod. I själva verket anger leverantörerna ofta specifikt vilken, eller hur många av de tre typerna de kommer att behålla.

vpn-leverantörer samlar in data

De flesta VPN: s raderar loggar inom 30 dagar. Detta är dock inte alltid fallet och det kan ändras beroende på företaget. Så du måste ta reda på vilka loggar som finns och sedan ta reda på hur länge de har informationen.

Nedan listas de typer av loggar som vanligtvis hålls av en VPN-tjänsteleverantör:

 • Aktivitetsloggar: det här är en register över all trafik som kommer via VPN-nätverket. Beroende på hur loggarna är strukturerade kan det kanske inte vara lätt att spåra specifika delade filer eller annan information till en specifik användare.
 • Anslutningsloggar: Tjänster som sätter gränser för hur länge en anslutning kan förbli aktiv behåller dessa loggar, liksom hur många anslutningar som är aktiva för en specifik klient. Detta gör det lättare att hantera anslutningarna och avsluta en eller flera om det behövs
 • Felloggar: Dessa spårar tillbaka till anslutnings- eller prestandaproblem med rätt nätverk. Information om kunder som påverkas av felet kan inkludera loggning av IP-adressen och / eller kundens användarnamn.

Lära vem loggar vad

Falsk noll-loggningspolitisk vektorbildFör att veta vilken typ av loggningspolicyer som är tillämpliga är det absolut viktigt att du läser villkoren för ditt konto noggrant. Du har alltid chansen att granska alla dessa bestämmelser innan du registrerar dig för tjänsterna.

Tyvärr antar många antaganden om loggning och annan policy och gör lite mer än att skumma över villkoren innan de skapar ett konto. Det kan leda till några olyckliga situationer senare.

Kom ihåg att VPN-tjänstpolicyn kan vara något strukturerad annorlunda för att förbli kompatibel med lokala lagar. I så fall kan du upptäcka att fokuseringen av din sökning efter den bästa leverantören av VPN-tjänster påverkas av var företaget är baserat från.

Anonymizer

anonymiseringslogotyp

Du kanske har hört talas om de fem ögonen. Detta avser fem länder som har ingått ett avtal relaterat till online-säkerhet. Dessa fem länder är Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA.

Anonymizer är värd i USA, vilket innebär att de bestämmelser som Five Eyes enats om påverkar deras loggningspolitik. Alla typer av loggar som anses vara lagliga att fånga enligt villkoren i det avtalet upprätthålls under en viss tid.

Tanken bakom loggningen är att låta uppgifterna delas med nationella myndigheter i händelse av att någon form av brott mot nationell säkerhet misstänks. Hur länge informationen förblir inloggad beror på gällande lagar som gäller.

Anonymizer är bara framme om detta i viss utsträckning. Om du läser deras villkor hittar du klausuler som bekräftar loggningen och mer information om varför den äger rum. Deras försäljnings- och marknadsföringssäkerheter är mindre tydliga om vad som är och inte loggas, så se till att du fortfarande gör din due diligence.

Astrill

astrillvpn logotyp

Astrill är unik bland de tjänster som finns på den här listan, eftersom den ligger i Seychellerna, precis utanför Afrikakusten. När det gäller att dela information om anslutning, fel eller klientaktivitet med andra parter har Seychellerna inga avtal eller allianser som garanterar utbyte av data.

Trots det måste du vara medveten om att Astrill uppger att de håller anslutningsloggar på sina servrar. Företaget är inte klart på hur länge dessa stockar underhålls innan de raderas. En del av den anslutningsdata som bevaras under en tid inkluderar IP-adressen och information om enheten som används för varje anslutning. Detta gör att Astrill kan avgöra hur många samtidiga anslutningar som är kopplade till ett kundkonto med olika enheter.

buffrat

buffrad vpn-logotyp

Buffered är baserat i Gibraltar och väljer att behålla sina servrar i det landet. Medan Gibraltar betraktas som ett brittiskt utomeuropeiskt territorium, anses det i allmänhet inte vara bundet av de regler som finns i Five Eyes-avtalet. Det betyder att oddsen för att dela information med säkerhetsbyråer i andra länder är i bästa fall smala.

I deras integritetspolicy såväl som deras reklam bekräftar Buffered att de inte övervakar nedladdnings- eller surfaktivitet. De påstår sig faktiskt inte ha någon typ av aktivitetsloggar.

Tjänsten upprätthåller vissa anslutningsloggar, behåller information som på- och stängningstider för varje anslutning, varaktigheten för anslutningen och mängden data som överförs och tas emot. Inkommande IP-adresser ingår också i anslutningsloggen. Uppgifterna bevaras i högst 30 kalenderdagar.

Cyberghost

cyberghost vpn-logotyp

CyberGhost är värd för servrar i Rumänien. Eftersom nationen inte har några detaljerade ömsesidighetsavtal om internetdata med andra nationer, finns det mycket liten chans att din aktivitet kommer att delas med byråer eller andra parter utanför landet.

Liksom många andra tjänster baserade i länder utan avtal om att dela data med andra, behåller CyberGhost inte aktivitetsloggar. Felloggar upprätthålls som ett sätt att spåra och identifiera trender relaterade till nätverksproblem. På samma sätt upprätthålls anslutningsloggar som ett sätt att utvärdera toppperioder för serveraktivitet och förhindra överbelastning. Båda typerna av loggar hålls anonyma och används inte för något annat syfte än att skydda nätets integritet och funktion.

ExpressVPN

expressvpn logotyp

ExpressVPN underhåller servrar på de brittiska Jungfruöarna. Liksom Buffered sträcker sig inte informationsdelningen som sker mellan de länder som är inblandade i Five Eyes-avtalet till denna plats. Det betyder att din onlineaktivitet är mycket osannolikt att du kommer att delas med någon utländsk enhet.

Anslutningsloggarna som upprätthålls av ExpressVPN betraktas som bara ben jämfört med ett antal andra VPN-tjänster. Dessa data inkluderar vilken av deras servrar som användes och datumet för varje session startade och slutade. Till skillnad från vissa andra tjänster registreras inte klientens IP-adress för anslutningsloggen.

Till skillnad från några av de andra tjänsterna på denna lista. ExpressVPN spårar inte din aktivitet. De övervakar inte ens ditt kontos bandbreddanvändning. De föredrar att fungera genom att övervaka den övergripande användningen i nätverket och använda den informationen för att avgöra när det finns behov av fler servrar eller någon form av nätverksuppgradering.

HideMyAss

hidemyass logotyp

HideMyAss är baserat i Storbritannien. Som en av nationerna som deltar i Five Eyes-avtalet kan du förvänta dig att en del av dina uppgifter loggas. I händelse av att någon form av utredning av ett eventuellt nationellt säkerhetsöverträdelse inträffar i någon av dessa fem länder kan dina uppgifter delas som en del.

Du får en uppfattning om vilken typ av data som loggas. Till exempel anger sekretessavsnittet i villkoren att HideMyAss inte loggar data om webbplatserna du besöker när du är ansluten till VPN.

Det betyder att det finns en gräns för vad som visas i aktivitetsloggarna. Anslutningsloggarna är mer detaljerade och innehåller information som din ursprungliga IP-adress, hur länge varje session varade tillsammans med start- och sluttider och hur mycket bandbredd som användes under varje session.

Hotspot Shield

hotspot-sköldlogotyp

Om du föredrar att använda en VPN-tjänst som inte har några avtal om att dela online-aktivitet med andra länder, är Hotspot Shield ett bra val. Baserat i Schweiz finns det inga lagbestämmelser för att dela någon typ av internetaktivitet. Det betyder att allt du gör när du är ansluten till VPN är mycket osannolikt att delas med någon annan källa.

För interna ändamål genererar Hotspot Shield anslutningsloggar för varje session. En sak som är lite annorlunda är att loggen raderas i slutet av varje session. Företaget spårar också surfningsaktivitet, även om det inte är klart i vilken grad denna aktivitet är bunden till enskilda användare eller till och med till användare som har godkänts av en viss kund. Aktivitetsloggen inkluderar inte IP-adresser, men kunder bör veta att deras surfning och annan aktivitet fortfarande spåras.

IPVanish

ipvanish logotyp

IPVanish underhåller servrar i USA. Företaget följer villkoren i Five Eyes-avtalet. Som ett resultat finns det möjligheten att din verksamhet delas med brottsbekämpande och säkerhetsorgan med säte i andra länder.

Med det sagt, IPVanish arbetar med en noll-loggar policy. Det betyder att de inte aktivt underhåller aktiviteter, anslutningar eller felloggar. Data kan fångas medan en session pågår, men det verkar raderas från nätverket när sessionen är slut.

IPVanish är en fast troende på rätten till integritet online. Det har lett till att företaget aggressivt stödjer Electronic Frontier Foundation och dess ansträngningar för att säkerställa integritet för alla Internetanvändare.

Goose VPN

goosevpn logotyp

Med servrar i Nederländerna verkar Goose VPN i en nation som har etablerat säkerhetsallianser med flera andra länder. Resultatet är att din aktivitet skulle kunna delas vid någon slags internationell utredning.

Aktivitetsloggarna som upprätthålls av tjänsten utelämnar alla typer av personlig information. Men anslutningsloggarna fångar upp data som den typ av operativsystem som används av den enskilda enheten och användarens fysiska plats. Även om IP-adresser inte ingår i anslutningsloggen kan andra data vara till hjälp när det gäller att identifiera specifika användare.

NordVPN

nordvpn logotyp

Servrarna för NordVPN är baserade i Panama, ett land som inte har några specifika avtal för att dela kundaktivitet med byråer baserade i andra länder. Resultatet är att det är mycket osannolikt att din aktivitet delas med någon.

Enligt NordVPN: s sekretesspolicy finns det inga aktiviteter, anslutningar eller felloggar underhålls under någon tid. Grundläggande information kopplad till ditt konto, t.ex. ditt namn, e-postadress och din IP-adress bibehålls, men delas inte med någon enhet utanför företaget.

Privat internetuppkoppling

privateinternetacces vpn logotyp

En annan VPN-tjänst som är baserad i USA, åtkomst till din aktivitet är föremål för villkoren i Five Eyes-avtalet. Det finns viss chans att din information kan delas med säkerhetsbyråer i någon av de deltagande länderna.

De Privat internetåtkomst sekretessvillkor är inte lika exakta som vissa av de andra tjänsterna på denna lista. Det finns ett uttalande om att företaget inte fångar någon typ av VPN-trafikloggar alls. På ytan tyder detta på att tjänsten har en faktisk nollloggspolicy, och att ingen aktivitet, anslutning eller felloggar är tillgängliga för delning.

StrongVPN

strongvpn logotyp

StrongVPN är också värd för servrar i USA och ser till att företaget försöker följa bestämmelserna i Five Eyes-avtalet. I händelse av en internationell incident som verkar äventyra säkerheten kan dina data begäras och delas.

Företaget behåller inte aktiviteter, anslutningar eller felloggar på någon av deras servrar. Data används i realtid för att undersöka rapporter om anslutningsfrågor, men lagras inte för rapportering till externa enheter. På begäran av säkerhetsbyråer kan basdata om ditt konto delas.

TorGuard

torguard logotyp

Närvaron av TorGuards servrar i USA kan betyda att kundaktivitet kunde delas med byråer i någon av de länder som deltar i Five Eyes-avtalet. För närvarande upprätthåller företaget en policy som saknar loggar, så all data som delas skulle inte innehålla historik om ditt kontos anslutningstider, bandbreddanvändning, fildelning eller annat än grundläggande kontoinformation.

VyprVPN

vyprvpn logo min

Som den andra tjänsten på denna lista baserad i Schweiz är VyprVPN inte skyldigt att dela dina uppgifter om anslutning, aktivitet eller fellogg med någon annan enhet. Faktum är att företaget inte registrerar någon användaraktivitet, till och med nedladdningar.

VyprVPN upprätthåller anslutningsloggar. Loggarna innehåller detaljer som sessionens start- och sluttider, mängden data som överförs under varje session och den ursprungliga IP-adressen för den informationen.

ZoogVPN

ZoogVPN-logotyp

Även om ZoogVPN är baserat i ett självstyrande British Crown-beroende, omfattas inte av villkoren i Five Eyes-avtalet. Som ett resultat är oddsen för din aktivitet när du är inloggad på VPN som delas med någon byrå låg.

För närvarande uppger ZoogVPN att företaget arbetar med en nollloggspolicy. Medan aktivitetsloggar inte upprätthålls verkar det finnas vissa data relaterade till bandbreddanvändning som upprätthålls på deras servrar.

Slutgiltiga tankar

Vilken tjänst ger dig den integritetsnivå du behöver? Bara du kan vara domaren. Oavsett om det här är första gången du investerar i ett VPN eller om du är en erfaren proffs, undersök noggrant dina alternativ.

Använd informationen som finns här som utgångspunkt. Undersök alla tjänster som du är intresserad av för att se om de verkligen är den bästa VPN. Med tid och ansträngning hittar du VPN-leverantören som uppfyller alla dina villkor för kvalitet, prestanda, nätverksstabilitet och integritet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map