20 fakta om kanadisk personvern Du bør vite

Datasikkerhet er noe som ingen har råd til å ignorere.


Fra elektroniske data som folk lagrer hjemme eller i en sky til informasjonen som finnes i forretningsnettverk, og sørg for at bare de som trenger å se dataene betyr noe. Så det anbefales også å få det beste sikkerhetssystemet for hjemme for ytterligere beskyttelse.

Karakterbegrep for databeskyttelseMens mye av ansvaret for å beskytte dataene dine må administreres av deg, Canada har lover som også gir mange former for beskyttelse og oppreisning.

Har du noen gang lurt på hvordan personvern for data styres i Canada? Hvilke lover eller bestemmelser er laget for å beskytte data mot å bli stjålet, endret eller på annen måte brukt på en måte som den enkelte eller bedriftseier aldri hadde til hensikt?

Her er noen grunnleggende fakta om datavern i Canada som vil hjelpe deg å forstå hva som gjøres for å gi beskyttelse og i noen tilfeller håndtere de som vil forsøke å stjele, ødelegge eller bruke data til sitt eget formål.

1. Det er to føderale personvernloven i Canada

Selv om det er en rekke lover som er utformet for å beskytte personvern generelt, er det to spesielt du bør kjenne til.

Personvernbeskyttelsesloven og elektroniske dokumenter (PIPEDA) og personvernloven administreres begge av kontoret til personvernkommisjonen i Canada.

pipeda og implikasjoner

Mellom de to aktene, de dekker et bredt spekter av personvernhensyn knyttet til håndtering av data, inkludert data samlet inn eller lagret av telekommunikasjons-, helsevesen-, bank- og internettjenesteleverandører av alle typer.

2. PIPEDA beskytter data om nasjonale og internasjonale nivåer

PIPEDA inkluderer bestemmelser for beskytte data relatert til mange typer forretningstransaksjoner (les mer om det her). Dette inkluderer transaksjoner gjennomført på internasjonalt og nasjonalt nivå. Dette betyr at selskaper som ikke er bosatt i landet, men som har betydelig tilstedeværelse, er pålagt å overholde bestemmelsene som er funnet i denne loven.

3. Personvernloven og føderal bruk av personlig informasjon

Personvernloven identifiserer hvordan en statlig enhet kan bruke personopplysningene til en kanadisk bosatt. Det er også bestemmelser knyttet til hvilke tiltak enheten må ta for å beskytte dataene når de er innhentet. Dette inkluderer å ta rimelige forholdsregler for brudd på data som kan påvirke enhver innbygger som er bosatt i en hvilken som helst provins.

diagram for personvernklager

Vurder typen data som finnes om deg i føderale databaser. Finansielle data, arbeidshistorikk, adresser og til og med data om helsen din blir lagret.

Personvernloven sikrer at de nødvendige tiltak blir truffet for å forhindre at alle som vil søke å bruke disse dataene til sitt eget formål, kan få dem.

4. PIPEDA ble endret i 2015

Siden han opprinnelig ble lov 1. januar 2004, PIPEDA har gjennomgått noen endringer. Det som er kjent som Digital Privacy Act fra 2015 endret PIPEDA for å dekke veksten av Internett-handel, kommunikasjonsalternativer og andre oppgaver som nødvendigvis ville ha involvert innsamling og deling av data. Disse bestemmelsene trådte i kraft i 2018.

Endringene svekket ikke noen av beskyttelsene som allerede er gitt av PIPEDA. I stedet utvidet de rekke beskyttelser som gis i henhold til denne loven. Både enkeltpersoner og forretningsenheter drar til slutt fordel av disse tilleggsbestemmelsene.

5. Canada deltar i Five Eyes-avtalen

fem øyne nasjonFive Eyes-avtalen er en gjensidig allianse mellom fem nasjoner for å dele informasjon i tilfelle det skulle oppstå en slags større sikkerhetsproblem. Dette inkluderer informasjon samlet inn fra enkeltpersoner så vel som bedrifter og andre typer enheter.

De fem nasjonene som deltar i denne alliansen er Australia, Canada, USA, Storbritannia og New Zealand.

Husk at Five Eyes-avtalen ikke forbyr etablering av lignende allianser av Canada eller de andre fire nasjonene med andre land rundt om i verden. Det den etablerer er en arbeidsavtale om at data kan deles til sikkerhetsmessige formål mellom alle disse fem nasjonene.

6. Canada og obligatoriske bruddvarsler

En av endringene som er beskrevet i den nyere Digital Privacy Act har å gjøre med varsle beboere når deres personlige data er kompromittert. Det inkluderer datatyveri i tillegg til å endre dataene med tanke på inkriminering eller andre ulovlige handlinger. Tidligere år var det bestemmelser som beskyttet forbrukerne opp til et punkt, men ikke så grundig som den nye loven som trådte i kraft i 2018.

Rask varsling fra virksomheter, finansinstitusjoner og til og med ideelle organisasjoner om at personopplysninger har blitt brutt, gjør det mulig for forbrukeren å ta grep raskere enn senere. De rettidige varslene gjør det mulig å lukke kontoer, forhindre at nye åpnes av uautoriserte parter og generelt reduserer skaden som følge av bruddet.

7. Provinser har også personvernloven for data

Alle kanadiske provinser har vedtatt lover knyttet til personvern av data. Disse lovene fungerer i forbindelse med føderal lovgivning og blir periodisk oppdatert. Med endringene til PIPEDA som trådte i kraft i 2018, er kombinasjonen av provinsiell og føderal beskyttelse for innbyggere og forretningsenheter større enn noen gang tidligere.

8. Internasjonale selskaper kan være underlagt PIPEDA

overholdelse av pipeda

Virksomheter som har hovedkontor i andre land, men som driver anlegg eller handler som anses som betydelig forretningsvolum i Canada, kan være pålagt å overholde alle eller i det minste deler av gjeldende personvernlovgivning for data. De spesifikke bestemmelsene eller graden av samsvar kan variere avhengig av arten av virksomheten og / eller tjenestene som leveres til kanadiske beboere.

Forbrukere som er bekymret for hvordan kanadiske lover gjelder ethvert internasjonalt selskap de leverer med personopplysninger, kan lese tekstene til disse lovene på nettet. Dette gir en bedre ide om hva som kan og ikke kan gjøres i tilfelle et slags brudd på personvernet.

9. PIPEDA Gjelder både private så vel som offentlige selskaper

Canadas primære lover relatert til databeskyttelse og personvern gjelder alle slags forretningsenheter så vel som de fleste ideelle organisasjoner. Det betyr at alt fra et privat foretak til et børsnotert selskap vil være underlagt disse lovene.

10. Personvernloven gjelder ikke data som er samlet inn av enkeltpersoner for personlig bruk

Data som enkeltpersoner samler inn for bruk i hjemmet eller i utøvelsen av sine private forhold, dekkes vanligvis ikke under bestemmelsene i føderal eller provinsiell lov. Det er noen unntak, spesielt hvis dataene til slutt brukes til handlinger som anses som kriminelle.

Juridiske eksperter kan hjelpe enkeltpersoner til å forstå hvordan gjeldende lover forholder seg til deres personopplysninger som de opprettholder i hjemmenettverk, skylagring og andre arenaer.

11. Arbeidsgivere kan gjennomgå aktivitet på selskapseide enheter

Mens ansatte ikke har noen forpliktelse til å gi arbeidsgivere tilgang til data på deres personlige enheter, er det ikke sant når det gjelder enheter som er utstedt til ansatte for å drive virksomhet og evaluere ansattes produktivitet.

tabell for produktivitetstap

Som lovlige eiere av disse enhetene står arbeidsgivere fritt til å inspisere dem når som helst. Det inkluderer nedlasting av historier og gjennomgang av andre typer online aktivitet.

12. Dette inkluderer e-post og tekstmeldinger

Arbeidsgivere står fritt til å overvåke og lese all e-postkommunikasjon som blir sendt eller mottatt ved hjelp av en bedriftsutstedt e-postadresse. Det samme er tilfelle for tekstmeldinger som sendes og mottas på en selskapseid smarttelefon.

Gjeldende lover anser denne kommunikasjonen for å være arbeidsgiverens eiendom og ikke arbeidstakers eiendom.

13. I tillegg til nettleseraktivitet

nettleseraktivitetsvektorbildeArbeidsgivere har også rett til å gjennomgå all nettlesingsaktivitet som utføres ved bruk av selskapseide enheter. Sammen med aktivitetslogger som finnes på de enkelte enhetene, kan all loggført aktivitet som er registrert på firmaets servere, vurderes når som helst.

Når det blir funnet aktivitet som ikke er knyttet til en ansatt som utfører hans eller hennes tildelte oppgaver, har arbeidsgiveren rett til å innstille eller iverksette andre strafferettslige tiltak mot arbeidstakeren, til og med å si opp hans eller hennes ansettelse.

14. Dette inkluderer aktivitet som utføres på selskapets VPN

Arbeidsgivers rett til å overvåke aktiviteter som utføres ved bruk av selskapets enheter er ikke begrenset til kontoret. Hvis en ansatt jobber eksternt og kobler seg til bedriftens primære server ved hjelp av arbeidsgivers virtuelle private nettverk, er all kommunikasjon, surfeaktivitet og andre typer handlinger gjenstand for gjennomgang av arbeidsgiveren.

De beste VPN-ene tilbyr tjenester i Canada – og globalt – noe som gjør det enklere for arbeidsgivere å overvåke all aktivitet og samtidig beskytte dataene mot uautorisert tilgang. Uautorisert bruk av firmadata eller eventuelle kundedata som anses som proprietære kan brukes som grunnlag for å avslutte ansettelsesordningen.

15. Straff for datatyveri eller manipulasjon varierer

Straffene knyttet til tilgang til uautoriserte data, kopiering eller på annen måte stjeling av dataene eller manipulering av dem på noen måte kan pådra seg et bredt spekter av straffer.

Dette skyldes delvis de alvorlige konsekvensene som blir et offer for et datatyveri eller et brudd.

konsekvensene av brudd på data

Potensielle straff inkluderer oppsigelse av Internett-tjenester, bøter, arrestasjon eller andre juridiske konsekvenser. Ansatte som misbruker proprietær data kan bli demotert eller miste jobben.

16. VPN-bruk er lavere i Canada

Mens interessen for virtuelle private nettverk som en måte å styrke beskyttelsen mot datatyveri og misbruk har vokst, forblir den faktiske bruken av VPN som en del av et selskap sin online strategi relativt lav i Canada. Bedrifter i andre nasjoner utvider heller ikke bruken av VPN-er i stort antall. Dette inkluderer bedriftseiere i Australia, Japan og Polen.

Det er en viss oppfatning av at VPN-er er ulovlige i Canada. Det er ikke tilfelle. Faktisk er Canada et av nasjonene der alle VPN-tjenester som er lisensiert for å operere i landet og overholder gjeldende lover om databeskyttelse og personvern er velkomne.

17. Personlig og forretningsbruk av VPN vokser

Selv om det er sant at bruken av personlige og forretningsmessige VPN-er ikke er i samme tempo som i andre nasjoner, er det liten, men jevn vekst i antall forbrukere og bedrifter som velger å benytte seg av VPN-tjenester.

Dette forventes å fortsette de neste par årene etter hvert som truslene mot personvernet på nettet øker og kan se en vekst fra år til år avhengig av hvor vellykket kan VPN-tjenester markedsføre seg som et middel for å beskytte data og brukerens identitet..

18. Tyveri av data kan resultere i sivile så vel som straffeskyld

canada cybersecurity

Noen tilfeller av brudd på data, tyveri eller misbruk kan håndteres som et selskap i selskapet, det er tidspunkter hvor det anlegges straffskyld. Dette er spesielt sannsynlig når proprietære data som kundelister, forsknings- og utviklingsdokumenter, og lignende informasjon blir kopiert, endret eller stjålet. Sammen med de kriminelle anklagene, kan ofrene for den kriminelle virksomheten velge å forfølge sivile anklager mot de ansvarlige parter.

19. Flere forskrifter er i horisonten

Mens Canadas innsats for å gi større beskyttelse for personopplysninger og bedriftsdata er prisverdig, fortsetter politikerne å foreslå ny lovgivning på et provinsielt og et føderalt nivå. Dette skyldes delvis den fortsatte utviklingen av online kommunikasjon og den økende bruken av flere tilnærminger til lagring av sensitive data.

20. Selv om eldre lover er foredlet til å gjøre rede for ny teknologi

Nye lover er ikke den eneste måten tjenestemenn søker å øke beskyttelsesnivået mot misbruk av data og tyveri. Gjeldende lover anses å være utmerket så langt de går, men kan ha eller ikke ha bestemmelser som følger med utviklingen av teknologi. Av denne grunn er det en god sjanse for at nye endringer i eksisterende lover kommer til å bli foreslått og til slutt vedtatt.

Beboere kan holde seg oppdatert på all pågående lovgivning ved å besøke provinsielle så vel som myndigheter. Dette gir muligheten til å lese teksten i de foreslåtte lovene og få et inntrykk av hva de ville oppnå hvis de ble logget på.

Forstå beskyttelsene som er på plass i dag

Ønsker du å vite mer om personvernloven og forskrifter for data som gjelder i hele landet eller kanskje i en bestemt provins? Det er en rekke offentlige etater som har informasjonen du søker i tillegg til autoritative nettsteder som hjelper deg med å sammenligne lover som gjelder i flere nasjoner.

lover om databeskyttelse etter land

Bruk litt tid på å lære mer om hva disse lovene betyr for deg, hvordan du kan gjøre for å beskytte dine egne data, og hvorfor implementering av fornuftige sikkerhetstiltak nå vil gjøre en forskjell i morgen. Å få den beste gratis VPN-tjenesten tilgjengelig kan til og med være et midlertidig bedre alternativ enn å ikke ha noen VPN i det hele tatt

Ikke anta at ingen er interessert i dine online data eller at den lille bedriften din ikke vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra en hacker. Ta deg tid til å lære mer om beskyttelsen som tilbys innbyggere i Canada, så vel som programvarealternativene for det beste innen Internett-sikkerhet.

Test styrken på VPN ditt med tanke på ytelse og beskyttelse av dataene dine. Å kjenne til rettighetene dine og ta riktige skritt for å beskytte dataene dine, vil føre til at du ikke blir en annen statistikk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map