5G i Canada (Alt vi vet så langt)

5G-teknologi er den siste i en lang rekke utviklinger innen trådløs telekommunikasjon som forbløffer oss med sin kraft og rekkevidde. 5G trådløse enheter har mye mer potensial enn sine 4G-kolleger, og det er bare et spørsmål om tid til både Canada og resten av verden er samlet under en 5G digital paraply.


Men utvikling og integrering av et 5G-nettverk i Canada er et mye bredere problem enn bare raskere nedlastingstid. Det er både politiske og økonomiske hensyn som den føderale regjeringen og leverandører av trådløse tjenester må vurdere før de går videre med noen plan. I tillegg har spørsmålet om hvem som skal levere utstyret som er nødvendig for et kanadisk 5G-nettverk, vist seg å være et vanskeligere spørsmål av seg selv.

5g logo

Nedenfor finner du en oversikt over 5G-utvikling i Canada, samt en forklaring på hva 5G-nettverk er og hva de kan gi til den gjennomsnittlige forbrukeren. Ytterligere medieressurser, inkludert store nyheter, vil bli oppdatert deretter. En samling av relevant informasjon om 5G-nettverk vil også bli inkludert.

Hva er 5G?

For å forstå hvorfor 5G kommer til Canada er så viktig, må du først forstå hva 5G er og betyr.

5G står for “femte generasjon”. Faktisk står hver versjon av forrige forkortelse for et lignende begrep – 1G betyr “første generasjon”, og så videre og så videre. 1G trådløs teknologi ble først introdusert på 1980-tallet og består av de første trådløse telefonene: de store, blokkerte du så på TV eller som skuespillere hadde i bilene sine.

utviklingen av 5g

2G teknisk er der ting virkelig begynte å ta seg opp. Disse trådløse enhetene dominerte tidlig på 1990-tallet og så de første mobiltelefonene begynne å spre seg gjennom det moderne samfunn. E-post og tekstmeldinger ble både opprettet og importert til mobiltelefoner, noe som også gjorde at personsøkere plutselig ble mye mindre verdifulle for de fleste.

3G trådløs teknologi startet på slutten av 1990-tallet på 2000-tallet, og ga multimedietilgang, høyhastighetsoverføring av både stemmesamtaler og andre typer data og globale roamingfunksjoner. Dette betydde at du nå kan bruke den trådløse mobiltelefonen din eller andre enheter i områder utenfor storbysentre. Du kan også ringe lengre og få informasjon i mer avsidesliggende områder.

4G fulgte internettets overgang til en raskere og billigere tjeneste som raskt spredte seg over hele kloden, selv til steder som tidligere ikke hadde hatt mye Internett-tilgang i det hele tatt. 4G techs forbedrede funksjoner er ansvarlige for spredning av videostreaming, streaming av musikk, konstant tilgang til sosiale medier og spredning av mange populære applikasjoner som smarttelefonbrukere ikke kan få nok av.

4G har blitt så allestedsnærværende i det moderne samfunn at mange ikke lenger kan forestille seg å klare seg uten den forbedrede hastigheten og påliteligheten som følger med. Dermed kommer mange moderne smarttelefoner med 4G-funksjoner innebygd i maskinvaren, og de fleste telekommunikasjonsleverandører tilbyr også 4G-hastigheter som standard.

5G, som du kanskje antar, er en enda raskere generasjon av trådløse telekommunikasjonsenheter og maskinvare. Det gir mulighet for mye raskere kommunikasjons- og streamingfunksjoner og med høyere hastigheter enn noen annen generasjon med store sprang.

Hvordan forbedrer 5G ting?

5G kan forbedre brukeropplevelsen til sin mobile enhet gjennom tre hovedområder: Latens, Konnektivitet og båndbredde.

Ventetid

Dette er også kjent på det tidspunktet det tar for en enhet å sende informasjon til en annen enhet over et delt nettverk. Kort sagt er latens tiden det tar mellom å sende og motta en pakke med data. For referanse har 4G-enheter latens på rundt 50 millisekunder. For å sette dette i perspektiv, tar hver øyeblink du lager mens du leser denne veiledningen mellom 100 eller 400 ms.

internett latens kart

5G tech derimot vil redusere ventetiden til omtrent 1 ms. Det er minst 100 ganger raskere enn du kan blinke. Det tillater bokstavelig talt overføring av data med et øyeblikk!

Dette er viktig fordi trådløs teknologi blir mer komplisert og vil kreve raskere reaksjonstid, spesielt fra automatiserte systemer. Automatiserte biler vil for eksempel kreve 5G-teknologi på et minimum, fordi de vil trenge å reagere mye raskere enn et menneske kunne.

tilkobling

I trådløs teknologi er tilkoblingen best forstått som antall enheter som kan kommunisere med hverandre. For øyeblikket er det rundt 10 milliarder tilkoblede enheter over hele verden, med mange eksperter som tror at det er enda flere. Innen 2020 vil det være 50 milliarder enheter eller mer over hele verden.

Dette refererer ikke bare til smarttelefoner. Trådløs teknologi utvides nå til tradisjonelt manuelle verktøy som en termostat; mange moderne termostater er koblet til et hjemmets Wi-Fi-nettverk for å tillate trådløs kontroll. Alle trådløse enheter koblet sammen er samlet kjent som tingenes internett.

Denne økte tilkoblingen er en uunngåelighet som 5G-forbedringer vil gjøre glattere og mer effektive. Det vil gi flere enheter å koble til med flere motstyreenheter, noe som forbedrer nettets rikdom og kompleksitet uten nødvendigvis å bryte sammen under belastningen.

båndbredde

Endelig blir båndbredde best forstått som den maksimale nedlastingshastigheten som en enhet kan tilby. Mer båndbredde som tilbys av en trådløs enhet vil resultere i raskere nedlastinger og bedre oppløsning videoer og bilder, sammen med bedre streamingopplevelser (selv om dette også er koblet til ventetid).nettverksbåndbredde

Som et eksempel er 3-D og 360 ° videostreaming vanligvis bare tilgjengelig for 5G-enheter.

5G-tilkobling har applikasjoner utover forbedrede opplevelser i sosiale medier. Det vil gi mulighet for fremskritt i utdanning, kommunikasjon, representasjon og beredskapstid. Tenk på båndbredde som den maksimale størrelsen på en vannslange, mens vannets hastighet blir smurt av diameteren på den slangen. 5G-enheter har mye bredere slanger som standard.

5G og Canada?

Så hvor står Canada i løpet av 5G-tilkobling? For øyeblikket forsøker Canada å gi ut et omfattende 5G-nettverk i løpet av det neste året, med mer konservative estimater forutsatt at 5G-nettverket vil være online i løpet av de neste årene. Dette fordi rullering av 5G-tilkobling over hele landet avhenger av flere faktorer – nemlig selskapene som kan tilby tjenesten.

Telus Mobility er et selskap som prøver å ta med 5G til Canada i 2020, selv om de i utgangspunktet begynner med forbrukere som bor i Vancouver-området. Telus Mobility er avhengig av “Living Lab”, som er en bærekraftig telekommunikasjonsleverandør som nådde hastigheter på 30 GB per sekund i 2016. Det vil også ha som mål å gi bærekraftig 5G-tilkobling ved bruk av bærekraftig fokusert teknologi og andre initiativer.

Telus Mobility-logo

Rogers Communications er et annet selskap som prøver å gi ut 5G i Canada. De er sentrert på University of British Columbia i Vancouver og er også målrettet mot løslatelse fra 20/20. TeraGo kjører faste forsøk for trådløs 5G-tilgang med Nokia i 2020.

Mest beryktet har Huawei Technologies – et Chines telekommunikasjonsselskap og det største i verden – vært en stor aktør i utviklingen av kanadisk 5G-infrastruktur. Imidlertid har internasjonal politikk stoppet dette fra å skje så glatt som mange måtte ønske.

Mange andre transportører lager sine egne 5G-spådommer slik at kundene kan vite når de kan forvente 5G-tilkobling:

 • Bell Mobility- 2020
 • Fido – sent 2020
 • Koodoo Mobile – Sent i 2020
 • Virgin Mobile – sent i 2020
 • Freedom Mobile- 2021
 • SaskTel- 2021+
 • Videotron- 2021+

Til syvende og sist, Canada har ennå ikke 5G-tilkobling i større byer og spesielt ikke over hele landet. Men det gjøres store fremskritt for å gi 5G-tilgang på mange av de største teknologiske knutepunktene i nasjonen. Skulle disse initiativene love, kan kanadiere over hele territoriene forvente at 5G-tilgang og enheter begynner å rulle ut i løpet av de kommende årene.

Nyheter om 5G i Canada

Hvorfor Canadas 5G-bygningsvedtak er viktige

5G kommer til å være viktig for alle, uansett om du vil bruke 5G-kompatible enheter eller ikke så snart den er tilgjengelig. Selv om 5G-tilkoblingen vil være en integrert del av det fremtidige digitale landskapet og for mange forbedringer innen økonomi og forretningsarenaer, vil det også bli en veldig kostbar overgang. Mange kanadiske trådløse operatører vil investere 26 milliarder i å distribuere 5G-infrastruktur i løpet av de neste seks årene.

5g mobiltelefon

Dermed vil Canadas 5G-nettverk (som for tiden er en fremtidsdrøm enn en realitet) sannsynligvis ha infrastruktur bygget av et lite antall globale selskaper i stedet for kanadiske spesifikke leverandører eller trådløse transportører. Disse selskapene inkluderer Nokia, Ericcson og Huawei.

Det har imidlertid blitt reist noen bekymringer for intelligensen om å gi et kinesisk selskap tilgang til vestlige telekommunikasjonssystemer. Noen mener potensialet for problemer eller overvåking er stort.

Ottawa, Toronto Rogers Center blir teststed for 5G

Testing for kjerneapplikasjoner av 5G trådløse nettverk kom senere i 2018 i Ottawa. Testene ble utført med en mangeårig nettverksleverandør – Ericsson. Selv om testen ikke var omfattende nok til å tillate 5G-distribusjon i 2019, ga den imidlertid hovedinnsikt for å tillate ytterligere testing å skje i løpet av de neste årene og muliggjøre 5G-distribusjon i begrensede vilkår gjennom 2019.

En bredere implementering av 5G vil sannsynligvis begynne å skje i 2020, selv om detaljene blir gitt opp til mange av selskapene som leverer 5G-infrastrukturen som kreves for en slik overgang.

Problemet med 5G i Canada

Det er reist bekymring for at Kinas Huawei Technologies, som er den største produsenten av telekommunikasjonsutstyr i hele verden, og et av få selskaper med infrastruktur som er nødvendig for å utvikle et 5G-nett, ikke skal ha lov til å levere utstyr til Canadas 5G-nettverk.

Huawei logo og smarttelefon

Dette er delvis fordi mange av Canadas allierte allerede har forbudt selskapet fra å levere utstyr til sine egne 5G-nettverk. Det frykter vanligvis frykt for muligheten for å spionere, enten når det gjelder økonomiske data eller for generelle data om kanadiske statsborgere. Faktisk har mange selskaper som USA, Japan og Australia alle reist bekymringer for Huawei og bestemt at det er en nasjonal sikkerhetsrisiko.

Tiden vil vise om Huawei’s verdi, som ligger i dens omfattende infrastrukturelle evner og ressurser, er verdifull nok til å gjøre det til en viktig aktør i utviklingen av et kanadisk 5G-nettverk eller om det vil bli søkt en erstatning på grunn av regjeringens tilsyn eller borgeropprør.

Canada som bruker Huawei 5G kan hemme tilgangen til amerikansk etterretning

Den amerikanske sikkerhetsrådgiveren har oppfordret Canada til ikke å bruke 5G-teknologi avledet fra Huawei-materialer. Han har sagt at ved å gjøre dette ville de etterretningsdelingsavtalene som USA og Canada nå har hatt i fare, ettersom USA er bekymret for at enhver infiltrasjon i kanadiske nettverk nødvendigvis vil utsette egne nettverk for kinesisk overvåking.

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau utsatte en beslutning om å bruke nettverksutstyret til 21. oktober. Denne avgjørelsen hadde forgreninger utover utviklingen av nettverket, da det påvirket politikken mellom USA og Canada på et bredere, internasjonalt nivå.

Canadas forsvarsminister uttalte at de vil ta tid å undersøke alle potensielle trusler og være oppmerksom på å beskytte ny 5G-teknologi før de tar en beslutning.

Canada satt til å utsette Huawei 5G-avgjørelse til etter avstemning

Canada rapporteres å utsette beslutningen om Kinas Huawei Technologies vil levere nettverksutstyr for sitt 5G-nettverk til etter føderale valget i oktober. Dette skyldes stadig mer anstrengte forhold til Beijing.

Huawei Kina hovedkvarter

Bekymringer ble opprinnelig reist både av kanadiske statsborgere og USA, så vel som mange andre kanadiske internasjonale allierte. Mange av deres internasjonale allierte har allerede forbudt Huawei fra sine egne nettverk i frykt for kinesisk overvåking.

Statsminister Justin Trudeau sa at han var motvillig til å gå videre til avgjørelsen til skjebnen til to kanadiere som for øyeblikket er internert i Kina ble klarere.

Denne utsettelsen blir sett på som et problem for store teleselskaper, ettersom de ikke kan fortsette med sine 5G trådløse integrasjonsplaner før regjeringen tar en beslutning om utvikling.

Tilleggsveiledninger

 • De beste VPN-tjenestene
 • Mest sikre nettlesere
 • Internett-sikkerhet for barn
 • Online Privacy Guide

5G i Canada Resources

 • Huawei 5G Network Architecture Plan fra høyt nivå perspektiv
 • Fordeler og bruk av 5G – ETSI
 • Fremtidige teknologiske fremskritt og forståelse 5G – GSMA Intelligence
 • Guide til 5G Security fra Ericsson
 • 5G definisjon og utvikling fra den kanadiske regjerings nettsted
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me