De raskeste VPN-tjenestene i 2020

Uansett hva du planlegger å bruke en VPN til, må en ting være rask.


Du kan ofte komme deg rundt andre mangler. Men hvis en VPN bremser internettforbindelsen din til modemhastigheter, hvor nyttig vil den egentlig være for hva som helst?

Ikke bare vil du ha mye mindre sannsynlighet for å bruke det, men du vil sannsynligvis også forbanne det hver gang du gjør det. Det er penger som er bortkastet.

Hovedpoenget er uansett om du vil streame favorittprogrammet ditt hvor som helst, holde dine online aktiviteter private eller sikre internettforbindelsen, bare en av de raskeste VPN-leverandørene vil gjøre.

Oversikt over de raskeste VPN-ene

Basert på hastighetstestene mine, er en rask oversikt over de raskeste VPN-tjenestene som er tilgjengelige for øyeblikket.

Jeg vil selvfølgelig gå i mye større detalj om hver leverandør lenger nede. Jeg vil også berøre nøyaktig hvordan testene blir utført og hvorfor visse deler av resultatene kan være mer relevante for deg enn andre.

Men, i tilfelle alt du bryr deg om er en oversikt på høyt nivå …

 1. PureVPN

  Nyere maskinvareoppgraderinger til PureVPNs massive nettverk gjorde dem til den raskeste VPN-en som finnes, med stabile hastigheter på alle steder. Deres mulighet til å få tilgang til geo-blokkert innhold, inkludert Netflix, er uten sidestykke.

 2. CyberGhost

  Konsekvent en av de raskeste VPN-ene, er CyberGhost-innlegg ikke langt unna PureVPN. Foruten toppkarakterer for sikkerhet og personvern, blokkerer de også de mest populære strømmetjenestene.

 3. NordVPN

  For ikke å bli overgått av konkurrentene, er NordVPN et annet utmerket valg for å se på HD-video og raskt laste ned, for ikke å snakke om å være trygt og sikkert på nettet.

 4. Surfshark

  Surfshark forpliktet seg til hurtighet og sikkerhet da de kom inn i markedet for noen år siden og mer enn leverer på begge teller. En flott VPN for streaming også.

 5. ProtonVPN

  ProtonVPNs servernettverk er, foruten å legge ut førsteklasses hastighetstestresultater, et av de mest sikre.

 6. ExpressVPN

  En veletablert VPN-tjeneste, ExpressVPN har et stort, modent servernettverk som scorer mye bedre enn gjennomsnittet for ytelse.

 7. VyprVPN

  En av de svært få leverandørene som eier hele nettverket. Ikke bare gjør det VyprVPNs servere sikre, men lar dem også optimalisere for hastighet – noe de gjør veldig bra.

Hvorfor VPN Speed ​​Matters

Noen av oss bruker en VPN som et ekstra lag med sikkerhet på offentlig Wi-Fi – andre for personvern. Det er mulig du leter etter en BBC iPlayer VPN eller en som lar fjerne blokkering av Netflix fra hvor som helst i verden.

Det er ett felles kjennetegn som trengs for noen av disse aktivitetene, og det er god nettverkshastighet.

Hvorfor god ytelse er et must for streaming av video, er nok åpenbart. Uten det, vil du enten ende opp med å se på et pixelated rot eller enda verre, du må ta et par dype åndedrag hvert 30. sekund mens du venter på at videoen skal bufres.

Når du bruker BitTorrent eller et annet P2P-nettverk over en VPN for å laste ned filer, betyr hastighet helt klart også. De færreste av oss ønsker å vente timer på at nedlastingen skal fullføres når det bare skal ta minutter.

Og selv når du bare surfer på nettet, bruker du en VPN for å sikre forbindelsen din på et offentlig Wi-Fi-nettverk eller for å hindre Internett-leverandøren din fra å spore alle bevegelser online. Med liten tvil er fort bedre. Jeg er bare villig til å vente så lenge på at et enkelt nettsted lastes inn.

VPN-hastighet betyr noe fordi internettopplevelsen din uten den blir langt mindre hyggelig.

Hva påvirker VPN-ytelsen

Det er en håndfull faktorer som kan påvirke hastigheten på VPN-tilkoblingen betydelig. Mens andre eksisterer, er det her de store vi bør være oppmerksom på.

 • VPN-serverplassering

  Øverst på listen over ting som påvirker VPN-hastigheter, er den fysiske plasseringen til serveren du velger å koble til.

  Når vi bruker en VPN, må dataene våre passere gjennom VPN-serveren før de når sin endelige destinasjon. Jo mer ut av veien som serveren er, desto videre trenger dataene våre å reise.

  I datanettverk er ikke avstand en venn av hastighet, og sjansen for at en økning i den vil bremse forbindelsen din.

  Tettere servere er derfor vanligvis bedre.

  Dette er grunnen til at de raskeste VPN-tjenestene har en tendens til å ha store nettverk. De kan tilby deg et nærliggende servervalg uavhengig av hvor du befinner deg.

 • VPN-serverbelastning

  En annen ting som kan påvirke VPNs ytelse er serverbelastning.

  Serverressurser som CPU, minne og båndbredde deles mellom alle som bruker den for øyeblikket. Jo flere som er koblet til en server, jo mindre er delen av ressursene som er tildelt deg.

  Så generelt, jo lavere serverbelastning, desto raskere er VPN-tilkoblingen.

  Her vil også raskere VPN-er kjøre flere servere enn langsommere tjenester. Hvis du gjør det, kan de balansere brukere på tvers av nettverket sitt og gi en bedre opplevelse på hvert sted.

 • kryptering

  En av de beste funksjonene til en VPN er at den krypterer forbindelsen mellom enheten og VPN-serveren.

  Dessverre er ikke kryptering gratis.

  Det koster datakraft i begge ender – den ene siden krypterer, den andre dekrypterer. Og jo sterkere krypteringsstandarden er, jo mer beregningsdyktig er den.

  Men sterk kryptering er ikke alltid nødvendig.

  Ta for eksempel streaming geo-blokkert video. Der er sikkerhet vanligvis ikke så viktig. Hvis du velger 128-biters kryptering over 256-biters kryptering, bør du øke VPN-hastigheten, spesielt på lavere enheter.

  Alle VPN-leverandører som virkelig bryr seg om ytelse, bør la deg justere krypteringsnivåene.

 • protokoll

  Mye som kryptering, vil valget av VPN-protokoll påvirke tilkoblingshastighetene.

  Noen protokoller er raskere enn andre. OpenVPN, for eksempel, er raskere enn L2TP. Selv innenfor OpenVPN-protokollen har du vanligvis et valg av TCP og UDP, hvor sistnevnte vanligvis gir bedre resultater.

  Som med kryptering, bør en hurtiginnstilt VPN la deg velge mellom flere protokoller, noe som gjør det mulig å forbedre tilkoblingshastighetene utover hva standard tilbyr.

Til syvende og sist skal enhver hurtig VPN la deg justere faktorene ovenfor, slik at du kan komme ut av den best mulig ytelse. Og faktisk gjør alle tilbydere nevnt i denne artikkelen.

Hvordan hastighetstestene kjøres

Hver VPN-tjeneste jeg ser på blir testet ved hjelp av en Windows 10 bærbar datamaskin som er kablet til internett-modemet mitt ved hjelp av en Cat6-Ethernet-kabel. Jeg bruker en fiberoptisk 500 Mbps ned og 100 Mbps opp internettforbindelse.

Baseline-hastighetstestresultater uten VPN-tilkobling

Disse nedlastings- og opplastingsnumrene er høyere enn hva noen VPN-leverandører for øyeblikket kan matche. Dette betyr at hastighetstestresultatene ikke er avkortet av mitt eget internett – de avslører den faktiske ytelsen til hver VPN-server.

Se for eksempel at jeg brukte en 50 Mbps nedforbindelse i stedet. 50 Mbps ville være den absolutte maksimale nedlastingshastigheten enhver VPN-leverandør kan gi meg. Vi ville aldri vite om 80 Mbps nedlastinger er mulig.

Men ved å teste med en raskere internettforbindelse, kan vi finne ut av det.

Hver test består av to hastighetstester. Den ene kjører over en VPN-forbindelse, den andre uten den ene.

Førstnevnte viser ytelsen til VPN. Sistnevnte bekrefter at resultatene ikke ble avkortet av internettforbindelsen min, som i teorien kunne være mulig på fjernere serverplasser.

Jeg kjører flere hastighetstestpar til forskjellige tider i løpet av dagen og bruker forskjellige servere. Ved å gjøre dette, står det for mulige perioder med tung nettverks- og VPN-serverbelastning.

OpenVPN over UDP er min valgte protokoll.

De raskeste resultatene av rennene er det jeg bruker.

Så langt det er verktøy, kjøres testene ved hjelp av Speedtest.net og TestMy.net. Et annet anstendig alternativ som jeg ikke tester for øyeblikket med, men kan legge til senere, er SpeedOf.Me.

Hvilke servere som blir testet

Den første serveren jeg tester skal teoretisk sett være den raskeste VPN-forbindelsen jeg kan få. Det skal være en optimal kombinasjon av nærhet og belastning.

Omtrent hver VPN-klient har et alternativ for å velge disse serverne automatisk for deg.

Jeg kjører også hastighetstester på amerikanske, britiske, kanadiske, australske, nederlandske, tyske og franske servere – forutsatt at VPN-leverandøren selvfølgelig støtter det landet. Dette er de syv mest populære stedene blant VPN-brukere.

For kortfattethets skyld finner du bare en prøve på resultatene på denne siden. Hver leverandør har imidlertid en dedikert side der jeg viser og diskuterer alle åtte løp.

Tid på dagen-faktoren

En ting å huske er at uansett hva noen VPN-hastighetssammenligningsresultater sier, vil den faktiske ytelsen alltid variere, avhengig av tidspunkt på dagen.

Det er dessverre ingen vei rundt dette.

Jo flere som kobler seg til et VPN samtidig, jo tregere vil det være. Selv om en god service bør nedgangen være minimal.

Du kan vanligvis forvente en mindre enn optimal forbindelse rundt middagsstunden eller tidlig på kvelden enn du ville klokka 04.00.

På samme måte, hvis det skjer en stor begivenhet – en som mange mennesker kan streame (et stort VM-spill eller Super Bowl, for eksempel) – bør du heller ikke forvente topp VPN-hastigheter.

De raskeste VPN-leverandørene

Nedenfor er listen over de topppresterende VPN-leverandørene som bestemt av hastighetstestene mine. Alle VPN-er blir testet regelmessig for å sikre at resultatene er oppdaterte.

1. PureVPN

PureVPN-logo

Nyere massive oppgraderinger til servernettverket deres skjøt PureVPN til toppen av de raskeste VPN-rangeringene med en best nedlastningshastighet på 112,6 Mbps og et utmerket testgjennomsnittlig sted på 93,6 Mbps.

Hastighetstestresultater for PureVPNs raskeste server

PureVPN-hastighetstestsiden viser resultatene for alle testede steder.

Deres nylig funnet hastighet til side, PureVPN har også skrytrettighetene for antall serverplasser, med maskinvare i enorme 131 land og 160 byer.

Det har vært noen personvernhensyn rundt PureVPN i det siste, men også der har de trappet det opp. Fra september 2019 er de en uavhengig bekreftet leverandør av nulllogging.

PureVPN er også veldig konsistent i sin evne til å låse opp geo-blokkert innhold. Fra og med amerikanske Netflix og BBC iPlayer, støtter de nær 70 kanaler og tjenester over hele verden.

Og med en pris som undergraver mange konkurrenter – spesielt hvis du drar fordel av en PureVPN-kupong – i tillegg til en 31-dagers pengene-tilbake-garanti, er det liten grunn til å ikke gi denne leverandøren noe alvorlig hensyn.

Pros
 • Utmerkede hastigheter
 • Stort servernettverk (131 land)
 • Fjern blokkering av Netflix, iPlayer og over 70 andre strømmetjenester
 • Kompatibel med over 50 enheter og plattformer
 • Uavhengig verifisert nulllogg VPN-leverandør
 • Dedikert IP-alternativ
 • Stor verdi
Ulemper
 • Apper kan bruke litt mer polsk
 • Noen periodiske tilkoblingsproblemer

RASKSTE VPN: PureVPNs utmerkede hastigheter betyr at du aldri trenger å bekymre deg for pixelering eller buffering når du streamer favorittprogrammene dine. De er også overkommelige.

2. CyberGhost

CyberGhost-logo

Med en best nedlastingshastighet på serveren på 103,1 Mbps og en gjennomsnittlig nedlasting på 82,0 Mbps på alle testede steder, legger CyberGhost de nest raskeste resultatene fra alle VPN-leverandører.

Hastighetstestresultater for CyberGhosts raskeste server

For alle tallene, vennligst se de fulle CyberGhost-hastighetstestresultatene.

Hastighet er imidlertid ikke det eneste sterke CyberGhost-poenget. De leverer omtrent overalt ellers også.

Takket være en nylig og ganske betydelig utvidelse av nettverket deres, tilbyr CyberGhost nå massevis av tilkoblingsalternativer – 7159 servere i 90 land.

De er en personvernvennlig leverandør, takket være en base av virksomhet i Romania og en strenge nullloggingspolitikk.

Programvaren er enkel å bruke og implementerer alle sikkerhetsfunksjoner du kan forvente. Fra en VPN-drepebryter og DNS-lekkasjebeskyttelse til topp lydkrypteringsalgoritmer og protokoller – det er alt der.

CyberGhost er også en utmerket tjeneste for å fjerne blokkering av de fleste strømmetjenester, inkludert amerikanske Netflix og BBC iPlayer. P2P støttes selvfølgelig også.

Ikke fornøyd med å være en av de raskeste VPN-ene på listen, CyberGhost er også en av de minst kostbare.

Og med en bransjebeste 45-dagers pengene-tilbake-garanti – hvis lengde taler til selskapets tro på kvaliteten på tjenesten deres – har du god tid til å prøve dem.

Pros
 • Null logging for maksimal personvern
 • Utmerket serverdistribusjon med over 7100 servere i 90 land
 • Veldig rask tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix og BBC iPlayer
 • Lar P2P torrenting
 • Lang 45-dagers pengene-tilbake-garanti
Ulemper
 • Morselskap med tvilsomt omdømme
 • Innviklet manuelt OpenVPN-oppsett
 • Fungerer ikke fra Kina

STREAMING MED INGEN BUFFERING: CyberGhost er en veldig rask VPN som fungerer som forventet rett utenfor boksen. Med massevis av funksjoner, en utmerket pris og en lang pengene-tilbake-garanti, er dette en leverandør som ikke kan gå galt med.

3. NordVPN

NordVPN-logo

Ikke langt unna de to beste leverandørene er NordVPN – og har 91,4 Mbps beste nedlastingshastighet på serveren og et testet gjennomsnittsgjennomsnitt på 69,1 Mbps. Begge er tall å regne med.

Hastighetstestresultater for NordVPNs raskeste server

Se NordVPN-hastighetstestsiden for alle tallene.

Å kjøre over 5600 servere i 58 land gjør NordVPNs serverliste til den største.

Personvern har alltid vært en prioritet for Panama-baserte NordVPN.

Ikke bare har de en lufttett policy for ikke-logging, men de gir deg også mange verktøy for å hjelpe deg med å holde deg anonym på nettet. Listen inkluderer til og med ting som få andre leverandører implementerer, for eksempel en dobbel VPN, Tor over VPN og tilsløret servere.

Og til tross for at den er fullpakket med funksjoner, er klientappen fortsatt utrolig intuitiv å bruke.

NordVPN tillater torrenting på alle serverne deres. De gjør også en utmerket jobb med å fjerne blokkering av Netflix – og faktisk omtrent alle andre populære strømmetjenester.

Pros
 • Utmerket personvern med null logging
 • Stort (og stadig voksende) servernettverk
 • God tilkoblingsytelse
 • Spesialtjenere (inkludert dobbel VPN, tilsløret og Tor over VPN)
 • Ren, enkel å bruke klient
 • Fungerer med Netflix og de fleste andre strømmetjenester
 • Tillater Torrenting og P2P
 • Tilbyr dedikerte IP-adresser
Ulemper
 • Ingen delt tunnelfunksjon
 • Litt kostbar på kortsiktige planer

EN STENGT TREDJE: NordVPNs ytelse er så god som den blir. Legg til et stort servernettverk og et sterkt fokus på personvern og sikkerhet, og du har en VPN som gjør alt.

4. Surfshark

Surfshark-logo

Siden Surfshark kom inn på VPN-markedet for litt over to år siden, har de gjort omtrent alt riktig – noe som fremgår av deres utmerkede anmeldelse. Dette inkluderer selvfølgelig ytelse.

I mine siste tester la Surfshark resultater på 86,8 Mbps for best nedlastning av serverne og et testet gjennomsnittssted på 64,3 Mbps.

Hastighetstestresultater for Surfsharks raskeste server

Den komplette resultatsiden for Surfshark-hastighetstest har alle åtte testede steder.

Til tross for at det er relativt nytt, imponerer Surfsharks nettverk. Den inkluderer for tiden 1040 VPN-servere i 63 land.

Surfshark har bestemt at de skulle være en leverandør uten logging og fra en god kjøretur og gjør en god jobb med det. Å hjelpe deg med personvernvennlige britiske jomfruøyer hjelper også.

Klientprogramvaren er enkel å bruke, med rikelig med sikkerhets- og personvernfunksjoner inkludert.

Nylig har Surfshark til og med implementert noe som heter Camouflage Mode. Det sørger for at ingen – ikke engang Internett-leverandøren din – kan fortelle deg at du bruker et VPN.

Nevnte jeg også at Sufshark er den eneste leverandøren på denne listen som lar deg koble til et ubegrenset antall enheter samtidig?

Pros
 • Utmerket personvern og sikkerhet uten logging
 • Stor serverytelse
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC og mange andre
 • Enkel å bruke klient
 • Ubegrensede samtidige tilkoblinger
 • Forrykende støtte
 • Rimelig
Ulemper
 • Inkonsekvent hastighet på noen få steder
 • Ganske treg kundestøtte

RASKT OG PERSONLIG: Surfshark er enkelt å bruke, sikkert og mye raskere enn din gjennomsnittlige VPN, og er veldig enkelt på lommeboken. Ingen andre toppnivåleverandører gir deg så mye for så lite.

5. ProtonVPN

ProtonVPN-logo

For en VPN som hovedsakelig fokuserer på personvern og sikkerhet, legger ProtonVPN noen imponerende resultater for hastighetstester. Deres tall – 86,1 Mbps nedlastinger på den beste serveren og 67,2 Mbps testet gjennomsnitt – er nakke og nakke med Surfshark.

Hastighetstestresultater for ProtonVPNs raskeste server

ProtonVPN-hastighetstestsiden har tallene for alle andre steder.

Resultatene er konsistente på tvers av ProtonVPNs servernettverk, som spenner over svært respektable 63 lokasjoner i 44 land.

Det som gjør ProtonVPNs spesielle også er at hvert land har et dobbelt VPN-tilkoblingsalternativ. De er den eneste VPN som gjør det.

Hvis personvern på nettet er av alvorlig bekymring for deg, kan dette være den hurtige leverandøren for deg.

Basert i personvernvennlig Sveits er ProtonVPN selvfølgelig også en VPN uten logging.

Klientprogramvaren – som er ganske enkel å bruke – inkluderer alle tenkelige sikkerhetsfunksjoner. Det har til og med noen få praktiske kosthold som andre leverandører ikke gidder å legge inn – som tilkoblingsprofiler.

Og for å toppe det hele, vil ProtonVPN til og med fjerne blokkeringen av amerikanske Netflix og Hulu.

Pros
 • Utmerket personvern og sikkerhetsfunksjoner
 • Dobbelt VPN som tilbys i alle støttede land
 • Ingen logger
 • Enkel å bruke klient
 • God serverytelse
 • Forrykende og P2P vennlig
 • Tilbyr en gratis versjon
Ulemper
 • Dyrt
 • Ingen live chat support
 • P2P-servere bare i fire land

HASTIGHET OG SIKKERHET: ProtonVPN er et utmerket eksempel på hvordan førsteklasses personvern og sikkerhet ikke nødvendigvis betyr dårlig ytelse – de leverer vakkert på begge teller.

6. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Med nedlastingshastigheter på 68,6 Mbps for den beste serveren, og i gjennomsnitt 48,1 Mbps på alle testede steder, er det veldig lite du ikke kan gjøre med ExpressVPN.

Hastighetstestresultater for ExpressVPNs raskeste server

Hvis du vil ha flere ytelsesnumre, kan du se på de fullstendige ExpressVPN-hastighetstestresultatene.

Etter å ha eksistert siden 2009, har ExpressVPN et veldig modent nettverk på 3000+ servere i 95 land.

De er en VPN uten logging og kaller de personvernvennlige britiske jomfruøyene hjem.

Etter å ha hatt år til å perfeksjonere det, er ExpressVPNs klient ren og enkel å bruke som ingen andre. Selv om det er fullpakket med funksjoner, er de alle pent gjemt – hvis du ikke bryr deg om dem, vil de aldri komme i veien for deg.

ExpressVPN tillater P2P-trafikk, og som jeg påpekte i min anmeldelse, gjør det veldig bra når det gjelder å fjerne blokkering av Netflix og andre populære strømmetjenester.

Og hvis du noen gang får problemer, tilbyr ExpressVPN det som uten tvil er den beste kundesupporten i virksomheten. De har 30 dager uten strenger knyttet pengene-tilbake-garanti også.

Pros
 • En funksjonsrik og intuitiv klient
 • Sterk back-end teknologi
 • Mange servere og serverplasser
 • Rask og jevn tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix
 • Topp kundesupport
Ulemper
 • Noe samlet logging
 • Ikke den billigste

FLOTT ALLRUNDER: ExpressVPN gjør omtrent alt og gjør alt veldig bra: hastighet, stor servernettverk, god klient og utmerket kundestøtte.

7. VyprVPN

VyprVPN-logo

Bare fordi de sist på listen min over de raskeste VPN-ene, ikke burde ta noe fra VyprVPN. Deres ytelse på 58,3 Mbps nedlastinger på den beste serveren og et testplassering gjennomsnitt på 47,1 Mbps gir mange andre VPN-er til skamme.

Hastighetstestresultater for VyprVPNs raskeste server

For resultater fra de andre stedene, vennligst se VyprVPN hastighetstestside.

Det som er spesielt imponerende med VyprVPNs nettverk er at de eier hver enkelt av serverne sine. Det er 64 land og 73 steder verdt maskinvare.

Det er flott for både sikkerhet og personvern.

Men VyprVPN stopper ikke bare der. De er også en VPN uten logging og benytter seg av de nyeste og sikreste protokoll- og krypteringsstandarder.

VyprVPN har til og med implementert sin egen protokoll, kalt Chameleon, som er utmerket til å komme seg rundt ethvert VPN-throttling- eller blokkeringsforsøk – inkludert den store brannmuren i Kina.

Utover personvern og sikkerhet gjør VyprVPN mange andre ting også. De tillater torrenting og gjør en god jobb med å la deg se geo-blokkert innhold som Netflix og BBC.

Pros
 • Bekreftet ingen logging for fullstendig personvern
 • Utmerket utvalg av protokoller og krypteringsinnstillinger
 • Hundrevis av servere med stort stedsmangfold
 • Intuitiv, brukervennlig klient med flere plattformer
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC iPlayer og andre
 • Lar P2P og torrenttrafikk
 • Verter egne servere (ingen tredjeparter)
Ulemper
 • Ingen måte å betale anonymt på
 • VPN-obfuskering ikke tilgjengelig i grunnleggende plan

RASKT OG SIKKERT: Med raske servere som lar deg gjøre hva du vil online, leverer VyprVPN internett-personvern og frihet vi alle burde ha.

Hvilken VPN-hastighet gjelder når

En VPN-hastighetstest gir tre sett med tall: nedlastings- og opplastningshastigheter og pingtid.

Avhengig av hva du vil bruke VPN til, kan det bare være en delmengde av disse beregningene.

Nedlastningshastighet

Nedlastingshastighet forteller deg hvor raskt enheten mottar data.

Hvis du har tenkt å trekke store eller mange filer (eller begge deler), bør du prioritere en god nedlastingshastighet. Jo høyere den er, jo bedre.

De viktigste eksemplene på når gode nedlastingshastigheter for VPN er kritiske inkluderer:

 • Bruke fildelingsapplikasjoner som BitTorrent eller andre fagfeller
 • Streaming video – spesielt i høy definisjon
 • Få tilgang til filvertjenester som Usenet

Opplastningshastighet

Det motsatte av nedlastingshastighet, opplastningshastighet lar deg vite hvor raskt du kan sende data til et eksternt mål.

Det bør ha noe å si om du enten sender store filer eller et betydelig antall av dem. Jo høyere beregning, jo bedre.

Eksempler på hvor hastigheter for opplasting betyr:

 • Sikkerhetskopiere data – som familiebildene dine – til skyen
 • Bruke fildelingstjenester

Pingtid

Pingtid, noen ganger også kalt latenstid, måler hvor lang tid det tar før en pakke med data å ta turen fra enheten din, via VPN-serveren, til destinasjonen og deretter tilbake igjen.

Denne beregningen er spesifisert i millisekunder.

Jo lavere pingtid er, desto raskere og bedre er forbindelsen.

Latency er avgjørende hvis:

 • Du bruker sanntidsapplikasjoner som Skype eller andre VoIP-løsninger
 • Spill online spill

Hvordan velge en rask VPN-server

Etter at du har bestemt deg for din raske VPN, må du fremdeles velge en rask server. Selv med de raskeste leverandørene kan du få en tilkobling som aldri vil gi deg optimale hastigheter.

Når du velger en server, må du huske på følgende kriterier.

 • Server Proximity

  Jo nærmere serveren ligger fysisk til stedet ditt, vanligvis, jo raskere blir VPN-tilkoblingen.

  Hvis du for eksempel prøver å få tilgang til det amerikanske Netflix-biblioteket fra Storbritannia, kan du velge en server på den amerikanske østkysten. Hvis du prøver å gjøre det samme fra Japan, velger du en på vestkysten.

  Hvis du vet nøyaktig hvor innholdet du prøver å få tilgang til, kan du også velge en VPN-server i nærheten av den i stedet for en i nærheten.

  I utgangspunktet, for å få best mulig ytelse ut av et VPN, kan du prøve å redusere de ekstra distansedataene du trenger for å komme gjennom serveren, så mye som mulig..

 • Serverbelastning

  Jo flere av oss som bruker en spesifikk VPN-server, jo saktere vil den være. Å velge en server med lavere belastning kan trumfe viktigheten av hvor nær den er deg.

  Du vil sannsynligvis ha en raskere tilkobling ved å bruke en server med 10% belastning som ligger i motsatt ende av landet enn en med 95% belastning i byen din.

  De fleste leverandører lar deg se den gjeldende serverbelastningen i klientapplikasjonene deres – absolutt, både CyberGhost og NordVPN. Velg deretter.

 • Ventetid

  Noen ganger, til tross for at du har valgt en lett lastet server i nærheten, kan du fremdeles se saktere enn ønskelige hastigheter. I disse tilfellene kan latens veldig godt være den skyldige.

  VPN-server latens, eller pingtid, måler hvor lang tid det tar før en pakke med data reiser fra enheten din til serveren og tilbake. Tung nettverkstrafikk underveis kan sende den gjennom taket.

  Len deg mot servere med lav ventetid. Som med serverbelastning, vil de fleste VPN-klienter vise deg gjeldende tall.

Legg merke til at hver VPN-app gir deg muligheten til automatisk å velge det som skal være din raskeste server – den kalles vanligvis noe som “Beste serverplassering”, “Raskeste server” eller “Quick Connect.”

Noen leverandører, som PureVPN, vil til og med velge en server for deg basert på et spesifikt formål, for eksempel torrenting eller streaming av video fra en bestemt kilde.

Etter min erfaring vil disse resultatene, selv om de ikke alltid er det absolutt beste, gi deg hastigheter du burde være mer enn fornøyd med.

Er den raskeste VPN alltid best

Hastighet er utvilsomt en kritisk faktor når du velger en VPN-leverandør uavhengig av hvorfor du bruker en.

Men det trenger ikke å være alt og slutt.

Du kan stille opp med litt lavere VPN-ytelse til fordel for andre funksjoner du trenger.

Noen av disse funksjonene kan omfatte en bedre verdensomspennende distribusjon av servere, et høyt antall enheter du kan bruke samtidig, robust sikkerhet eller en minimal loggføringspolicy.

Når det er sagt, blant de raskeste VPN-ene som er oppført på denne siden, kan du enkelt finne en som vil tilfredsstille flere – om ikke alle – av disse behovene. Både CyberGhost og NordVPN sjekker for eksempel alle boksene.

Så selv om det noen ganger kan virke som det, er sannheten at hastighet ikke er noe du noen gang trenger å gå på akkord med.

Raskeste VPNs raskt sammenligningstabell

TilbyderDownload SpeedUpload SpeedPing TimeFeaturesCost

Hastighetstest | Serverliste
112,6 Mbps46,7 Mbps21 ms
land:131
servere:2070
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:5
Hogst:Tilkoblingsdato, total båndbredde brukt
Plassering:Hong Kong
1 måneders plan:$ 10.95 / måned
Årsplan:$ 3.33 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:31 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, BitCoin, Alipay, Store gavekort, CashU, Andre kryptokurser, Paymetwall

Hastighetstest | Serverliste
103,1 Mbps59,6 Mbps25 ms
land:90
servere:7159
protokoller:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routere
tilkoblinger:7
Hogst:Ingen logging
Plassering:Romania
1 måneders plan:$ 12.99 / måned
Årsplan:$ 2.75 / måned
Gratis prøveperiode:Ja
Pengene tilbake:45 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
91,4 Mbps51,4 Mbps13 ms
land:58
servere:5645
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:6
Hogst:Ingen hogst
Plassering:Panama
1 måneders plan:$ 11.95 / måned
Årsplan:$ 3.49 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
86,8 Mbps76,4 Mbps3 ms
land:63
servere:1040+
protokoller:OpenVPN, IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:ubegrenset
Hogst:Ingen hogst
Plassering:De britiske jomfruøyene
1 måneders plan:$ 11.95 / måned
Årsplan:$ 1.99 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin, Alipay

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
86,1 Mbps58,7 Mbps20 ms
land:44
servere:698
protokoller:OpenVPN, IKEv2 / IPSec
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:2 (Basic), 5 (Plus), 10 (Visionary)
Hogst:Ingen logging
Plassering:Sveits
1 måneders plan:$ 5,00 / måned (Basic), $ 10,00 / month (Plus), $ 30,00 / måned (Visionary)
Årsplan:$ 4.00 / måned (Basic), $ 6.00 / month (Plus), $ 24.00 / month (Visionary)
Gratis prøveperiode:Ja
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
68,6 Mbps44,5 Mbps7 ms
land:95
servere:3000+
protokoller:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routere
tilkoblinger:3
Hogst:Total daglig tilkoblingsvarighet, total daglig overføring av data, serverplassering
Plassering:De britiske jomfruøyene
1 måneders plan:$ 12.95 / måned
6 måneders plan:$ 9.99 / måned
Årsplan:$ 6.67 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
58,3 Mbps48,3 Mbps29 ms
land:64
servere:700+
protokoller:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
plattformer:Vinn, Mac, Linux, iOS, Android, rutere
tilkoblinger:3 (Grunnleggende), 5 (Premium)
Hogst:Ingen logging
Plassering:Sveits
1 måneders plan:$ 9,95 / måned (Basic), $ 12,85 / month (Premium)
Årsplan:$ 5,00 / måned (Basic), $ 2,50 / måned (Premium)
Gratis prøveperiode:3 dager
Pengene tilbake:Nei
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me