Den komplette guiden for proxy-servere (vs. VPN-tjenester)

En proxy-server kobles til internett i stedet for datamaskinen din. Med andre ord, alle dataene som genereres av en surfeøkt, passerer fra datamaskinen din, via proxy-serveren på vei ut til internett og også tilbake gjennom proxy-serveren på tur / retur til datamaskinen.


I hovedsak er det en mellommann. Hvorfor i all verden vil noen bruke en proxy-server? Den viktigste grunnen er at den skjuler IP-adressen din, og på sin side skjuler den også den fysiske plasseringen din for alle som måtte se på. En VPN er en spesialisert form for en proxy-server. Vi kommer inn på dem senere.

Offentlige fullmaktsservere

Den første typen proxy-server vi skal snakke om, er den typen som er tilgjengelig gratis online, kalt a offentlig proxy-server.

Selv om ideen om å koble privat til internett uten omkostninger åpenbart er en oppmerksomhet, har denne typen server nok ulemper som bare de mest tilfeldige av internettbrukere seriøst bør vurdere det.

Her er noen viktige grunner til å unngå en offentlig proxy-server:

 • Disse for det meste frivillige drevne operasjoner har en tendens til å gå offline uventet og holde seg slik til noen bryter seg løs fra dagjobben for å finne ut av problemet.
 • Uten penger til å oppgradere utstyr, forventer at internettforbindelsen din blir treg.
 • Uten overskuddsmotivet for å beholde kunder, har operatørene det ingen reell grunn til ikke å spionere på dataene dine eller surfevaner. De kan være hackere for alt du vet. Noen estimater hevder så mye som 70 prosent av offentlige proxy-servere bare er en front for kriminelle.
 • Og snooping er ikke det eneste problemet. Nok en stor prosentandel av disse fullmakter vil injisere annonser eller JavaScript på nettstedene du besøker. Dette er ikke kult.

Poenget her er at det er en dårlig ide å bruke en offentlig proxy-server uansett hvordan du ser på den. Jeg tar tilbake det jeg sa tidligere om at det var et levedyktig alternativ for tilfeldige surfere. Jeg har ombestemt meg. Ingen skal bruke disse!

Privat proxy-server

En privat proxy-server er en kjøring primært for profitt, selv om noen mennesker eller selskaper setter opp en for personlig bruk eller ansattes bruk uten kostnad.

En VPN (Virtual Private Network) er den vanligste typen privat proxy. Vi vil komme nærmere inn på hva som skiller en liten type server på litt. Arkiver den bort for nå.

Hvor en privat fullmektig har overlegenhet enn sin offentlige motpart, er at det er et gebyr (vær hos meg her) for bruken. Denne introduksjonen av et overskuddsmotiv for et selskap i enhver bransje betyr at det er svært interessert i å tilfredsstille kunden for å fortsette å få de månedlige utbetalingene..

Når et selskap tar betalt for deres tjeneste, kan du satse på at de blir holdt til offentlig regnskap for hvor godt de beskytter en klients privatliv gjennom form av tredjepartsanmeldelser (som de jeg har skrevet på dette nettstedet). Internettets natur er å klage høyt og lenge når du er skuffet, og ingen selskaper ønsker det.

Serverkategorier

La oss ta en rask og smertefri titt på de forskjellige typer proxy-servere du sannsynligvis vil støte på under internettreise.

HTTP-proxy

Hvis du noen gang har lagt merke til “http: //” -nomenklaturen i URL-feltet øverst på en webside, har du sett den verdensomspennende nettprotokollen som brukes til å koble til alle de forskjellige elementene på nettsteder..

Denne typen proxy-server er ikke kryptert, noe som betyr at den generelt er raskere enn andre på grunn av en mindre anstrengende beregningsbelastning. Ettersom mer av internett blir sikret gjennom kryptering, kan HTTP-proxy-som ikke får tilgang til dem –bli mindre nyttig.

HTTPS Proxy

Denne typen proxy er også grunnleggende for ethvert nettsted som ønsker å sikre datautveksling mellom nettstedet og brukerne, også kalt SSL (Secure Socket Layers). All data som reiser mellom en HTTPS-proxy og datamaskinen din er kryptert.

SOCKS Proxy

SOCKS-protokollen er i utgangspunktet en enkelhet. Takket være denne enkelheten er de gode for torrenttrafikk, e-post, IRC-data og FTP-opplastinger. Siden slike proxy er så fleksible, takler de et høyt trafikkmengde og har en tendens til å være tregere enn en sovende skilpadde.

Nettproxy

Internett-proxy er fint fordi du ikke trenger å laste ned og installere programvare for å bruke dem. Tilgang kommer fra nettleservinduet og fungerer bra med enten HTTP eller HTTPS. De fleste nettproxyer er imidlertid gratis syltetøy med reklame for din synsglede eller smerte. En nettproxy som bare er nyttig for grunnleggende nettsteder, har en tendens til å falle fra hverandre i møte med JavaScript, Java eller Flash.

Videresend fullmakt

Dette er sannsynligvis en av de åpenbare tingene, men en fremadrettet proxy er en som sitter mellom datamaskinen og internett. Dette definerer alle slags proxy bortsett fra en – du gjettet det – omvendt proxy, som fungerer som en gatekeeper mellom internett og et Local Area Network (LAN).

En omvendt fullmektig ville komme i spill hvis du skulle telekommunisere og trengte tilgang til firmaets LAN hjemmefra eller på veien. For å gjøre det, vil du først gå via proxy-serveren og deretter få tilgang til LAN.

VPN vs proxy-servere

Husker du der oppe et sted da vi fortalte deg at VPN var et spesialisert tilfelle av en proxy-server, og vi vil skille dem senere? Nå, senere er det nå, så gjør deg klar til å få tankene blåst. Eller kanskje ikke.

Her er de viktigste forskjellene:

  1. Proxy-servere er konfigurert på en per app-basis som kan være en virkelig smerte i bakenden. En VPN, på den annen side, må bare konfigureres en gang på systemnivå for å beskytte alle internettforbindelser for all programvare på en bestemt enhet. Noen ganger kan også gode gratis VPN-er gjøre det.
  1. Hvor andre proxy-servere er over hele kartet når det gjelder sikkerhet, liker de fleste populære VPN-tjenester Surfshark eller NordVPN gi en bunnsolid krypteringsnivå. For kommersielle VPN-er er det grunnlaget for deres forretningsmodell og hva folk er villige til å betale for. Generelt sett er en VPN enklere å konfigurere og sikrere (og anonym) enn de andre typer proxyer vi har nevnt..

Bruker en proxy

VPN-er og andre private fullmektiger er relativt enkle å installere og bruke fordi tjenesteleverandøren din gir detaljerte instruksjoner for å utføre oppgaven.

Hvis du våger deg inn i en verden av offentlige fullmektiger, blir ting litt mer komplisert. Det er noe spesifikk informasjon du trenger for å koble til en offentlig proxy:

 • Proxy’s IP-adresse og portnummer
 • Brukernavn og passord (kanskje)

Hvis vi ikke har skremt deg fra å bruke en offentlig proxy ennå, bør det være enkelt å finne en. Det er hundrevis, hvis ikke tusenvis av dem fritt tilgjengelig online. Skriv inn “public server proxies” eller “free proxies” i favoritt søkemotoren din og still tilbake. Fra det øyeblikket er det ikke veldig vanskelig å konfigurere.

La oss bruke Firefox som eksempel …

Kom til riktig sted ved å klikke alternativer -> Avansert -> Nettverk Tab -> Forbindelse innstillinger. Avhengig av nettleseren din, kan den eksakte trinnsekvensen variere.

Hovedpoenget er at du leter etter stedet der du kan ekskludere localhost IP-adressen og legge til IP-adressen og portnummeret for manuelt å konfigurere proxy.

Hvor mye eksklusivitet trenger du?

Forutsatt at du kommer til å ta vårt råd og løpe langt borte fra gratis offentlige proxy-servere, bør du være kjent med de forskjellige eksklusivitetsnivåene når det gjelder kommersielle servere. Det er tre.

  1. Dedikert fullmakt: Dette er det mest stabile og best ytende alternativet. Med en dedikert proxy, deler du ikke ressurser med noen andre. Hvis du bare prøver å unngå geo-blokker som forhindrer deg fra å strømme på nettet, er dette det beste alternativet. Husk at du vil motta en statisk IP-adresse, så kan fremdeles spores til proxy-serveren, noe som gjør den mindre anonym.
  1. Semi-delt proxy: Med dette vil du dele proxy med noen få andre mennesker, vanligvis tre.
  1. Generell fullmakt: Den mest anonyme, men også minst kapable når det gjelder ytelse. Du deler ressursen med mange andre mennesker. For alle praktiske formål er dette det samme som en offentlig fullmektig.

Bunnlinjen

Med fremveksten av geo-blokkering av populære nettsteder og bekymringene for personvern, er det ikke overraskende at bruken av proxy-servere har skyrocketed i popularitet. Selv om kostnadene gjør offentlige servere til en alvorlig fristelse, er anbefalingen vår at ingen offentlig fullmakt skal brukes til noe mer enn veldig tilfeldig bruk.

Ikke bare er de ustabile og trege å rulle terningene hver gang du bruker en at operatøren ikke stapper av enheten din full av skadelig programvare eller siphoning av dine personlige eller økonomiske data. Det er bare ikke verdt risikoen.

Selv om kommersielle fullmakter absolutt er et alternativ, er den mer sikre, omfattende og enkelt konfigurerte VPN-løsningen å foretrekke, etter vår ydmyke mening, til i hovedsak samme pris. Gå med en av de topprangerte VPN-tjenestene og ikke risikere sikkerheten din.

Se deg rundt og du skal kunne finne en som har etablert et rykte som en pålitelig verge for kundedata. Lykke til med din proxy!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map