Full guide til å fjerne blokkering av nettsteder

Full guide til å fjerne blokkering av nettsteder


Som vi vil diskutere, er regjeringer bekymret for deres image. Samtidig ønsker de med makten å beskytte sin makt. Så hvordan får de balansen? De gjør det ved å spille med semantikk. Hvordan det? Begrepene filtrering, avslutning, blokkering og sensur betyr det samme fra sluttbrukerens synspunkt.

I utgangspunktet er ideen at det er en del av Internett som du ikke får tilgang til. For regjeringer, beslutningstakere og aktivister har imidlertid hvert begrep en annen konnotasjon. Begrepet “filtrering” virker mildt og mildt. I virkeligheten virker begrepet “sensur” mer Orwellsk karakter som du snart finner ut i denne artikkelen.

Gjennom denne guiden vil vi bruke de fire begrepene blandet. Men av hensyn til denne guiden, betyr de alle de samme tingene –en del av Internett er ikke tilgjengelig.

Regjeringer ønsker å beholde sin ære

Listen over land som forbyr nettsteder er hvem som er listen over autoritative regimer. Fremtredende på disse listene har navn som Nord-Korea, Yemen, Tyrkia og Iran.

Mens flertallet av verden har ubegrenset tilgang til Internett, inkludert bruk av sosiale mediesider som Facebook og Twitter, er de ovennevnte land så opptatt av at innbyggerne deres kan si noe negativt om regjeringen at de forhindre dem fra å bruke sosiale medier og besøke andre nettsteder som regjeringen anser som farlige.

Disse regjeringene er mistenksomme overfor innbyggerne sine. Noe så enkelt som å bruke en GPG-signatur for kryptering blir sett på som en trussel for staten.

Fjern blokkering av nettsteder – nr. 1-løsning, få en VPN

Enkelt sagt skaper en VPN en forbindelse mellom din elektroniske enhet, det være seg datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen, til en annen datamaskin i en annen del av verden kjent som en server. Denne krypterte forbindelsen lar deg surfe på Internett mens IP-adressen din er skjult, ved å bruke VPN-serverens IP-adresse som en maske. Så hvis du er i Kina, men du er koblet til en VPN i London, ser det ut som om du er i London. Dette gir deg tilgang til innhold som du vanligvis ikke vil ha tilgang til.

vpn fungerer

Det er en rekke VPN-er på markedet. Mange av dem tilbyr tjenestene sine gratis. Noen gratis VPN-er kan være farlige fordi de enten mangler riktig kryptering og VPN-protokoller, eller de brukes som et verktøy for å samle din personlige informasjon og deretter selge den til markedsførere. Husk at den krypterte forbindelsen, eller den sikre tunnelen som lar deg late som om du er i en annen del av verden, også er den samme VPN-tunnelen som all Internett-trafikken din går gjennom. Hvis VPN-en du bruker er ikke pålitelig, de kan gjøre hva de vil med din private informasjon.

Vi har gjennomgått utallige VPN-er og har valgt ut to som vi føler er hendene den beste av gjengen. De er NordVPN og ExpressVPN.

Vårt utvalgte nummer: NordVPN

nordvpn logo

NordVPN er vår topp anbefaling. Denne VPN gir deg tilgang til mer enn 5200 servere over hele verden. Du har muligheten til å koble til seks enheter samtidig. NordVPN tilbyr tilleggsfunksjoner, inkludert lekkasjebeskyttelse samt tilsløring for å komme seg rundt programvare designet for å blokkere VPN-er.

Deres spesialiserte servere, inkludert doble VPN-servere og tor-over VPN-servere, forbedre anonymiteten din og få deg til å geografisk blokkere et blunk.

Pros

 • Double hop VPN-servere
 • Support for live chat
 • 30 dagers pengene tilbake-garanti
 • Gir tilgang til geo-blokkerte strømmetjenester som Netflix
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Tilkoblingshastigheten svinger noen ganger

Priser

NordVPN er en touch dyrere enn noen av de andre betalte VPN-ene. De tilbyr imidlertid en betydelig verdi for det du får.

nordvpn_plan

 • Fra måned til måned vil du betale $ 11.95.
 • Hvis du betaler for ett år av gangen, betaler du $ 83,88 i året, tilsvarende $ 6,99 per måned.
 • Hvis du betaler for to år av gangen, betaler du $ 95,75, tilsvarende 3,99 dollar per måned.
 • Deres mest populære plan er en treårsplan. Du betaler $ 107,55. Dette brytes ned til 2,99 dollar per måned i tre år.

Alle planene deres kommer med en 30 dagers pengene tilbake-garanti. Du kan betale med kredittkort, cryptocurrencies, så vel som andre betalingsformer.

Nordvpn betalingsmetoder

Innloggingspolicy

NordVPN er en av få VPN-tjenester som har vært bekreftet å ha absolutt ingen logger. De er revidert av regnskapsfirmaer som verifiserer retningslinjene for ingen logger. De lagrer ikke IP-adresser, Internett-aktivitet eller trafikklogger.

nordvpn loggføringspolitikk

Vi føler sterkt at NordVPN er den beste VPN-tjenesten for å komme seg rundt geobegrensningsblokker og andre teknikker som brukes av myndigheter for å hindre folk i å få tilgang til Internett. Sjekk ut vårt fulle NordVPN anmeldelse.

Vårt nummer to-valg: ExpressVPN

expressvpn-logo

ExpressVPN er basert på De britiske jomfruøyene. Som sådan er det beskyttet av personvernlovene som er utformet for å dekke virksomheter og enkeltpersoner som opererer der. Dette betyr at personvernet ditt er beskyttet. ExpressVPN har mer enn 3000 VPN-servere. De tilbyr sine kunder 160 VPN-serverplasser fordelt på 94 land.

For kort tid siden oppdaterte ExpressVPN appene sine for alle plattformene sine. Resultatet var forbedrede tilkoblingshastigheter, forbedret pålitelighet og bedre layout.

Pros

 • Raskeste VPN-tjeneste som tilbyr overlegen kryptering
 • Sikker tilkobling
 • Jobber i Kina
 • Et stort antall servere og serverplasseringer
 • Tillater P2P

Ulemper

 • Dyrt
 • Tre enhetsgrense

Priser

Pris er en stor faktor å passe på når du velger VPN, markedsfører ExpressVPN seg selv som en premiumtjeneste, og som et resultat tilbyr tjenestene deres for mye mer sammenlignet med en annen premiumtjeneste som NordVPN.

ExpressVPN planer

 • $ 12,95 per måned hvis du betaler per måned
 • $ 8,32 per måned faktureres til $ 99,95 per år
 • $ 9,99 per måned med en seks måneders kontrakt fakturert $ 59,95 hvert halvår

ExpressVPN lar deg betale med kredittkort, PayPal, cryptocurrency, samt en rekke andre betalingsformer.

ExpressVPN betalingsalternativer

Alle planene deres kommer med en 30-dagers pengene tilbake-garanti.

Innloggingspolicy

expressvpn personvernreglerGang på gang har ExpressVPN vist seg pålitelig når det gjelder å holde kundens personvern. Som sådan er loggpolitikken deres en som ofte er etterspurt av mange mennesker som ønsker å bli løslatt fra regjeringens øyne.

Et av de mer kjente eksemplene fant sted i desember 2017. Myndighetene i Tyrkia grep ut ExpressVPNs servere. De ønsket å få kundedata. Myndighetene kunne ikke skaffe kundedata fra ExpressVPNs servere fordi de hadde ingen logger.

ExpressVPN lagrer ikke:

 • Nettleserlogg
 • DNS-spørsmål
 • Trafikkmål
 • metadata
 • IP-adresser

Hvis NordVPN av en eller annen grunn ikke fungerer for det du vil, er ExpressVPN en kvalitetstjeneste som har vist seg å være pålitelig. Vi gir dem vår fulle anbefaling. Sjekk ut vårt fulle ExpressVPN anmeldelse.

Andre måter å fjerne blokkering av nettsteder

Selv om en VPN er den mest effektive løsningen, er det muligens ikke for alle. Her er noen andre måter å fjerne blokkering av nettsteder (alle løsningene her kan fungere, men de faller alle sammen på noen få viktige ting som en VPN-tjeneste gir).

Bruker fullmakter

En fullmektig kommer til å fungere mye som en VPN ved at den vil gi utseendet at du surfer på nettet fra et annet sted. Hva proxy-servere ikke tilbyr er kryptering. Så mens du kan komme deg rundt med geo-blokkering, er det ingen garanti for at trafikken din er trygg mot nysgjerrige øyne. Faktisk vet nettstedet mest sannsynlig at du bruker en proxy, spesielt hvis du bruker en uten kryptering.

netflix feilmeldingTa for eksempel Netflix. De har utviklet et system for å blokkere tilgangen din til strømmetjenesten deres når systemet oppdager at du bruker en proxy for å omgå begrensninger. Dette er når den fryktede Netflix proxy-feilen dukker opp:

Dette er et annet tilfelle av hvorfor fullmakter ikke alltid kan løse problemet. For noen få nettsteder som bare er fylt med tekstinformasjon, kan fullmakter fungere. Men når det gjelder strømmen nettsteder som Netflix, er det best å bruke en VPN for å få tilgang til dem.

Bytte ut DNS-serveren

Hvis du bruker Open DNS, kan det hende du kan omgå forsøk på å filtrere ut visse nettsteder. For å gjøre dette, bruk følgende instruksjoner:

 • Gå til Kontrollpanel
 • Finne Nettverk og delingssenter

Nettverk og delingssenter

 • Klikk på navnet på nettverkstilkoblingen du bruker
 • Når neste vindu dukker opp, Klikk Egenskaper

Egenskaper for nettverkstilkobling

 • Uthev Internett-protokoll versjon 4 TCP / IPv4

Nettverkstilkoblingsegenskaper IPv4

 • Velg Bruk følgende DNS-adresse foretrekker DNS 208.67.222.222 alternativ DNS 208.67.220.220

Siden bruken av Internet Protocol versjon 6 – IPv6 blir mer populær, kan det være lurt å gjøre det gjøre de samme endringene der. Utfør alle de samme trinnene som før, men fremhev Internet Protocol versjon 6 og klikk på egenskaper.

Endre datamaskinens DNS-serveradresser:

 • Foretrukket DNS-server: 2620: 0: ccc :: 2
 • Alternativ DNS-server: 2620: 0: ccd :: 2

Det er en rekke årsaker til at regjeringer hindrer innbyggerne sine i å ha fri tilgang til Internett. Følgende er de fire mest populære.

Hvorfor sensurerer regjeringer nettsteder?

Det er mange grunner til at myndighetene sensurerer innhold på internett. Ofte blir disse grunnene oppsummert ved å si: “for å bevare staten av nasjonal interesse“. I hovedsak er det en måte for disse maktene å forbli i kontroll, holde lokalbefolkningen uvitende og forhindre at enhver revolusjon starter med en enkelt ide (Tross alt starter alt stort med en enkelt ide). Det er en sinnstilstand der den eneste Gud du kjenner er en 5-tommers 5-fots feit mann som snakker et stort spill, men leder et land som bruker sult og frykt som sjåføren.

Selvfølgelig opererer ikke alle nasjoner på denne måten. Selv om årsakene deres kan være forskjellige, til slutt, hemmer det fortsatt en nasjons ytringsfrihet og meningsfrihet. Ta noen minutter å gå gjennom de viktigste årsakene til at sensur fortsatt skjer i det 21. århundre,

Redd for revolusjon

Den “arabiske våren” som startet i Nord-Afrika og spredte seg gjennom store deler av den arabiske verden, var i stand til å vokse så raskt som den gjorde takket være Internett.

Arabisk revolusjon

Når undertrykkende regjeringer ser denne typen ting skje, blir de redde. De innser at ulykkelige borgere kan bruke Internett til å raskt organisere opptøyer og mobber. Så disse regjeringene vil blokkere sosiale medienettverk, i håp om å hindre folk i å kommunisere med hverandre i tider med uro.

Beskytte et lands bilde

Alle land er opptatt av sitt image. De vokter sitt image bedre enn det beste hjemmesikkerhetssystemet som vokter hjemmet til en rik mann. De erkjenner at deres image påvirker måten de blir behandlet av andre nasjoner på. Til og med land som nå er tenkt på som frihetsfyr, som USA, prøvde å kontrollere sitt image i tider med uro, for eksempel under borgerrettighetsbevegelsen. Bildebevisste land i dag liker Kina og Nord-Korea kontrollerer internettbruk strengt som en måte å beskytte omdømme deres og skjule virkeligheten i interne konflikter.

Politikere ønsker å beholde makten

Uansett land ønsker de sittende politikere å holde seg ved makten. Nylig, i Benin, ble Internett sterkt strupet av det mange mente var et forsøk fra den sittende makten til å rigge valget.

Internett-gasspådrag

I mange tilfeller gjøres dette med målet å forhindre minoritetsgrupper i å organisere motbevegelser eller forhindre minoritetsgrupper i å vise seg bevis på brutalitet rettet mot å forhindre dem i å stemme.

Grunnene til moral

En rekke land rundt om i verden blokkerer nettsteder som regjeringen anser for å være umoralsk. For bare få år siden beordret India ISP-en sin til å blokkere mer enn 850 voksne nettsteder med mål om å beskytte moralsk anstendighet. På samme grunnlag av moral, India prøvde å forby sosiale mediesider Facebook og Twitter fordi de følte at nettstedene nektet å ta ned støtende innhold.

Hva er verktøyene som regjeringer bruker for å blokkere nettsteder

Det er en rekke verktøy og triks som myndighetene bruker for å “beskytte” innbyggerne sine fra farlige steder. La oss se på noen få av dem.

Den store brannmuren i Kina

Det er omtrent 800 millioner mennesker i Kina som er online i dag. Disse personene har ikke tilgang til YouTube, Facebook, New York Times eller Google. Hvis de prøver å undersøke protesten fra 1989 på Den himmelske freds plass, presenteres hendelser på en måte som er gunstig for regjeringen. Tro det eller ei, det var til og med en tid da Winnie the Pooh ikke klarte å komme seg rundt den store brannmuren i Kina.

Stor brannmur av Kina

The Great Firewall of China er en innsats mellom regjeringsmonitorer og telekommunikasjonsselskaper designet for å håndheve statens regler. På grunn av suksessen med å forby internett, Kina har blitt en modell for undertrykkende regjeringer over hele verden.

Golden Shield Project er et databaseovervåkingssystem som gjør det mulig for Kina å registrere Internett-handlingene til hver enkelt av sine innbyggere. Regjeringen sysselsetter 50 000+ mennesker som eneste jobb er å forhindre nettsteder som regjeringen avviser og filtrere ut innhold som regjeringen anser som skadelig.

Kina kontrollerer alle åtte ISP-er i landet. De kontrollerer også de 10 internasjonale internettportene som forbinder Kina med resten av verden.

IP-blokkering

Et favorittverktøy for den kinesiske regjeringen er IP-blokkering. Dette er en enkel teknikk å implementere. Rutere i Kina får en liste over uønskede IP-adresser. Rutere vil slippe alle pakker som skal til en av de blokkerte IP-ene. Denne måten, brukere kan ikke opprette en forbindelse. Ulempen med dette, bortsett fra de åpenbare sensurproblemene, er at det kan være andre nettsteder som har samme IP-adresse som vil bli blokkert hvis den er på samme server.

Søkeordfiltrering

Hvis IP-blokkering er relativt enkel å implementere, er filtrering av søkeord sofistikert. Den bruker en Inntrengingsdeteksjonssystem, inspisere all trafikk som går gjennom Internett-leverandørene som håndterer Kinas innkommende og utgående trafikk. Hvis trafikken har et forhåndsdefinert nøkkelord som er blokkert, undertrykkes trafikken og TCP-tilkoblingen tilbakestilles. Tilbakestillingen skjer på begge endepunktene, som tving en forbindelse til å lukke. Da er tilkoblingen sperret i opptil en time.

Den store brannmuren i Kina er i stadig utvikling. Det er sannsynligvis en rekke triks og teknikker som Kina bruker for å sensurere Internett som ikke er kjent for allmennheten. Det vi vet et faktum er at mange av Kinas metoder har blitt lånt av andre land, som har tatt i bruk disse teknikkene for å passe til deres egne formål.

Brasil forbyr WhatsApp

I 2015 ga WhatsApp ikke den brasilianske regjeringen data som de ønsket om en etterforskning den foretok. Så den brasilianske regjeringen svarte med å forby WhatsApps IP-adresse. Retten beordret blackout i 48 timer. Effekten ble umiddelbart merket siden over 90 prosent av landets befolkning bruker meldingstjenesten. Det er spesielt populært blant fattige personer som ikke har råd til å betale de latterlige avgiftene for telefontjenester.

Brasil forbyr whatsapp

Hvordan oppnådde den brasilianske regjeringen denne bragden? Vel, når du ser på Internett-trafikken, ser du at alle pakker går tapt for en node som har en privat IP-adresse på 10.223.238.77. Med en enkel IP-blokkering klarte den brasilianske regjeringen å få ruterne bevæpnet med en IP-backliste for å slippe alle pakkene som går til WhatsApps IP-adresser.

Pakistan oppretter et Internett-svart hull

Det er to primære måter å sensurere Internett. Du kan etterligne hva Brasil gjorde og konfigurere tilgangskontrollisten for å slippe alle pakkene fra en svartelistet IP. Du kan også flytte trafikken som går til det forbudte området til et svart hull, ved å lage en mer spesifikk rute som peker bokstavelig talt på ingensteds.

omdirigere trafikk til adresse svart hullDette gjorde Pakistan. I februar 2008 var Pakistan opprørt over YouTube fordi den ikke tok ned det de følte var anti-islamske videoer. Så Pakistan opprettet en / 24 rutetabell for YouTube. Hva dette betyr er at i stedet for å annonsere sin vanlige rute 208.65.152.0/22 ​​i Pakistan, annonserte den ruten 208.65.152.0/24. Dette er litt mer av et spesifikt prefiks enn det YouTube vanligvis bruker. Så all Internett-trafikk som visstnok var rettet mot YouTube i Pakistan ble dirigert til ingensteds.

Dessverre ble / 24-ruteannonsen feilaktig lekket til en ISP som er i Hong Kong. Siden prefektmeldingen ikke ble validert, så ISPen i Hong Kong den som en foretrukket rute og begynte å spre informasjonen til naboene. Kort sagt, to tredjedeler av Internett rundt om i verden ble påvirket av denne lekke rutingtabellen for YouTubes IP.

Verktøyene myndighetene bruker for å blokkere Internett

Det er fem vanlige verktøy som myndighetene bruker for å blokkere Internett. Hvert av disse verktøyene har særegne funksjoner som styrer hvordan de fungerer. De fem verktøyene er:

 • IP- og protokollbasert blokkering
 • Dyp pakkeinspeksjon basert blokkering
 • Plattformbasert blokkering
 • URL-basert blokkering
 • DNS-basert blokkering

IP- og protokollbasert blokkering

Som vi diskuterte med Great Firewall of China, blokkerer IP-basert blokkering all trafikk til en angitt gruppe IP-adresser. Med protokollbasert blokkering vil lavt nivå nettverksidentifikatorer, for eksempel TCP / IP-portnumre, bli brukt. Virkelig blokkerer denne typen blokkering ikke innhold, men den blokkerer IP-adresser. Dette kan gjøres ved å installere programvare på en datamaskin. I mange tilfeller er det gjort for nettverkssikkerhet.

Et annet alternativ er å strupe trafikken fra en bestemt IP. Hvis regjeringen velger å gjøre dette, blokkerer de ikke trafikken fullstendig. De skal få hastigheten til å gå opp og ned. Målet er å få brukere så frustrerte eller å få tjenesten til å virke så upålitelig at brukeren går bort.

Enten vi snakker om IP-blokkering eller protokollbasert blokkering, er enheten som gjør blokkeringen mellom brukeren og innholdet. Av denne grunn må enheten som utfører blokkeringen ha fullstendig kontroll over internettforbindelsen mellom kilden og Internett-brukeren. Brukere som bruker de beste VPN-ene, en teknologi designet for å skjule den virkelige destinasjonen for Internett-trafikk, vil ikke bli påvirket av denne formen for blokkering.

Deep Packet Inspection Based Blocking

Dette er en mer omfattende form for blokkering. Det er enheter mellom sluttbrukeren og Internett som filtrerer innholdet basert på et sett med kriterier, inkludert applikasjonstyper, type innhold eller bestemte mønstre. Dette er en kostbar form for blokkering fordi alt innholdet som kommer inn må sammenliknes med blokkeringsreglene av DPI.

For at DPI-blokkering skal fungere, må det være noe signaturinformasjon om tilgjengelig innhold. Det kan være trafikkegenskaper, inkludert overføringshastigheter eller pakkestørrelser. Det kan også være nøkkelord, filnavn eller informasjonen som er spesifikk for innholdet man vil blokkere.

Dette gjør at DPI-blokkering er en effektiv måte å finne bestemte typer innhold så lenge innholdet kan identifiseres ved hjelp av signaturer. Et eksempel på dette ville være å blokkere all VoIP-trafikk. DPI-blokkering fungerer ikke så bra når målet er å blokkere en bestemt fil eller dokumenter som har spesielle nøkkelord.

Hvordan dyp pakkeinspeksjon fungerer

DPI-blokkering er også inngripende fordi det krever undersøkelse av all trafikken som sendes til en sluttbruker. Blokkering av dyp pakkeinspeksjon har fungert bra i land som Kina når målet er ledelse og sikkerhetshåndhevelse. Det fungerer ikke like bra når sluttmålet er å lage policybasert blokkering.

URL-basert blokkering

En populær måte å sensurere Internett er URL-basert blokkering. Denne blokkeringen kan skje på en individuell datamaskin eller kan settes opp på nettverksenheter mellom datamaskinen og Internett. URL-basert blokkering fungerer med nettbaserte applikasjoner. Ikke-nettbaserte applikasjoner, for eksempel VoIP, påvirkes ikke av denne formen for blokkering. Med denne prosessen settes et filter på plass for å avskjære HTTP-trafikk. URL-en til nevnte trafikk blir deretter sjekket mot en database som er lagret lokalt eller en tjeneste som er online. Avhengig av respons, filteret vil enten blokkere tilkoblingen eller tillate det.

Når URL-basert blokkering brukes, blir brukeren enten fullstendig blokkert fra å besøke det utestengte nettstedet, eller brukeren blir omdirigert til et nettsted som har en advarsel eller en policyerklæring som understreker hvorfor nevnte nettsted ble blokkert. For at URL-blokkering skal fungere, må Internett-leverandøren eller den som er ansvarlig for blokkeringen ha muligheten til å kontrollere og avskjære trafikken som ferdes mellom sluttbrukeren og Internett.

Plattformbasert blokkering

Denne formen for blokkering krever at plattformeieren og enheten som ber om blokkering, i dette tilfellet regjeringen, jobber hånd i hånd. Når en person sender ut en forespørsel og bor i et land der visse nettsteder er forbudt, vil de motta et annet sett med resultater sammenlignet med resten av Internett. Innhold som anses som kritikkverdige vil bli blokkert.

Blokkering av søkemotorer vil bare påvirke personer som bruker nevnte søkemotor og som bor på et geografisk sted der filterreglene gjelder. Det er viktig å forstå at denne typen blokkering ikke filtrerer ut innholdet. Det filtrerer bare pekepinnene til innholdet. Med andre ord, Google kommer ikke til å henvise folk til sider som anses som upassende av myndighetene, men alt en person trenger å gjøre er å bytte søkemotor eller bruke andre metoder for å finne innhold for å få tilgang til det forbudte materialet (Les mer: Private søkemotorer)

DNS-basert innholdsblokkering

Blokkering av internettinnholdBlokkering av DNS-innhold er designet for å kontrollere og undersøke DNS-spørsmål. DNS-oppløseren har to hovedmål. Den første er å utføre DNS-oppslag. Det andre er å sammenligne navn mot en blokkert liste. Se for deg at en datamaskin prøver å bruke et blokkert navn. Etter å ha undersøkt datamaskinens DNS-adresse, vil serveren returnere informasjon som er feil

Det kan omdirigere noen til en IP-adresse som viser et varsel som sier at bestemt innhold er blokkert. Eller serveren kan fortelle datamaskinen at innholdet ikke eksisterer. Uansett hvilken teknikk som brukes, er effekten den samme. Brukeren hindres i å få tilgang til innhold som myndighetene mener er farlig.

Siste tanker

Det er virkelig en rekke måter å prøve å omgå geo-blokkerte innhold. Noen av dem krever litt mer arbeid enn andre, og andre er litt mer konsistente når det gjelder resultatene de gir. For våre penger er den beste måten å fjerne blokkering av nettsteder å bruke VPN-er, som NordVPN eller ExpressVPN. Begge disse produktene har en fantastisk oversikt når det gjelder å fjerne begrensninger på internett som er pålagt av myndighetene, en skole eller annen institusjon.

Vi vil gjerne høre fra deg. Fortell oss om verktøyene du bruker for å fjerne blokkeringen av nettsteder. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Ta også en titt på vanlige spørsmål for mer informasjon.

Spørsmål og svar

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg blokkering av nettstedet på jobb?

EN: Arbeidsgiveren din er forståelig nok bekymret for sikkerheten og hvordan de ansatte utnytter tiden sin. En del av å gi god sikkerhet er å sørge for at ansatte bruker den beste passordbehandleren. En del av å sørge for at ansatte utnytter tiden sin kan være å sperre for visse nettsteder som anses som tidsløs eller farlige. Imidlertid, hvis du har en gyldig grunn til å ønske å komme deg rundt begrensningene arbeidsgiveren din har satt på, anbefaler vi at du bruker en VPN. VPN-er som NordVPN og ExpressVPN vil tillate deg å komme rundt blokkerte nettsteder.

Spørsmål: Hvordan blokkerer jeg et nettsted permanent?

EN: Hvis du vil gjøre dette på datamaskinen din, kan du sette opp en blokk på operativsystemnivå. Dette er ikke vanskelig å gjøre, og det vil fungere for både gjennomsnittlige nettlesere og sikre nettlesere.

 • For å gjøre dette, må du ha administratoradgang til datamaskinen din. Gå deretter til C: WindowsSystem32driversetc
 • Finn og dobbeltklikk på filen som heter “Host”
 • Deretter åpner du Notisblokk. Du kommer til å se de to siste linjene på vertsfilen din lese: # 127.0.0.1 localhost ”og“ # :: 1 localhost På slutten av filen med 12 7.0.0.1 legger du til navnet på nettstedet du vil blokkere. Hvis du for eksempel vil blokkere Google, vil du gjøre 12 7.0.0.1 www.Google.com. Gjenta dette trinnet til du har lagt til alle nettstedene du vil blokkere.
 • Lukk vertsfilen, klikk Lagre og start datamaskinen på nytt.
Q: Kan skoler blokkere VPN-er?

EN: Ja de kan. En av de vanligste måtene er for systemadministratorer å lukke porter som oftest brukes av VPN-tunneleringsprotokoller.

Spørsmål: Vet internettleverandøren min hvilke nettsteder jeg besøker?

EN: Ja. Det gjør de absolutt. Internett-leverandøren din fungerer som mekler mellom deg og Internett. Med mindre du bruker en VPN som NordVPN og ExpressVPN, som ikke bare gjør trafikken din anonym, men også krypterer den, kan alt du gjør overvåkes av ISPen din.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map