Nord VPN vs. PIA Sammenligning og gjennomgang (2020)

nordvpn_logo


Flere og flere kanadiere prøver å finne den mest pålitelige VPN-leverandøren. De gjør det fordi data hacks og brudd blir stadig mer vanlig. Dessuten er de bekymret for ISP-en og tredjeparts evne til å spore bevegelsene sine på nettet.

En VPN kan sikre sikkerhet og anonymitet på nettet uansett hva du gjør. Imidlertid er det mange VPN-tjenester der ute. Hvordan vet du hvilken som passer for deg?

privat internettilgang logo

Å lese VPN-anmeldelser er et utmerket sted å starte. Når du har begrenset valgene dine til bare noen få alternativer, trenger du fremdeles en god måte å sammenligne dem på. Derfor har vi opprettet denne sammenligningen mellom NordVPN og privat internettilgang, eller PIA.

NordVPN og PIA er begge veletablerte leverandører som tilbyr ønskelige funksjoner. Likevel er de to distinkte selskaper, og vi mener at NordVPN tilbyr overlegen tjenester mellom de to.

La oss ta en grundig titt på NordVPN og PIA for å undersøke hvordan vi kom fram til denne konklusjonen.

1. Hastighet

Hastighet er en kritisk beregning for enhver VPN. Det er fordi folk forventer at nettleseren deres skal kunne laste inn et nettsted med et øyeblikk. Å bruke en VPN bremser responstiden, men en virkelig anerkjent VPN forårsaker mindre forsinkelse. Underordnede VPN-er leverer treg, frustrerende ytelse som gjør det vanskelig å gjøre noe online.

I gjennomsnitt ser vi gjerne at prosentandelen som en VPN senker hastighetene dine til å være rundt 10 prosent. Dette er ikke alltid realistisk, ettersom det avhenger av plasseringen din og andre faktorer. Ulike faktorer kan påvirke dette mer enn andre. Det er et ekstra trinn i forbindelsen din, som er der krypteringstunnelen finner sted.

Serverplassering påvirker tilkoblingshastighetene enormt. Hvis tilkoblingen din må reise større avstand for å nå VPN-serveren, vil tilkoblingshastigheten og nettleserens responstid forverres.

Innledende hastighet
hastighet før du bytter til vpn

Med disse hastighetene, når det holdes konstant, er nesten alt på internett mulig.

NordVPN hastighetstest
nord vpn hastighetstestresultat

Med denne hastigheten på internett vil ikke endringen fra 7 ping til 37 ping bli merkbar. Dette tilsvarer en svartid på 0,07 sekunder til en responstid på 0,37 sekunder. Du vil kanskje merke et lite skifte i hardcore-spill.

Nedlastingshastighetene er der vi beregner prosentvis endring fra der vi startet til der vi havnet etter bruk av VPN. Nedlastingshastigheten gikk fra 98,71 Mbps til 74,15 Mbps. Igjen er endringen ubetydelig og påvirker ikke mye. Hastighetene gikk imidlertid ned med omtrent 24,88%, noe som er høyere enn vi liker å se i en perfekt verden.

Å gå fra 53 Mbps til 48,18 Mbps er tydeligvis ikke så viktig når det gjelder opplastningshastighet og ikke får noen til å merke noen vesentlig endring.

Privat tilgang til hastighetstest
pia vpn hastighetstestresultat

Basert på denne testen ga PIA klart raskere hastigheter. PIA har faktisk et rykte for å være rask. Som vi vil se senere imidlertid, hastighet er ikke alt, og de fleste vil se liten merkbar forskjell når det gjelder bruk av NordVPN versus PIA når det gjelder hastighet.

Ping- og opplastingstestene fungerte faktisk bedre for NordVPN enn det gjorde PIA. Når det gjelder VPN-er og hastighet, tjener tjenestene pengene sine i nedlastningshastighet. Å gå ned til 81,46 Mbps illustrerer en endring på 17,48% i hastigheter som er nærmere de 10% vi liker å se.

Med disse hastighetene bør det ikke være noen problemer når det gjelder tilgang til innhold på internett. Med 81,46 Mbps kan du oppleve at tilkoblingshastigheten din faktisk er mer konstant enn de 98,71 Mbps din ISP vil gi.

Hastighet er åpenbart absurd viktig. Når du ser etter en VPN, bør du tydeligvis bry deg om hastighet, men det er ikke det viktigste når du prøver å være privat på internett.

2. Personvern

Her begynner NordVPN virkelig å trekke seg foran konkurransen. Mange mennesker som ikke er kjent med VPN-er, forstår ennå ikke at landet leverandøren befinner seg i er en kritisk vurdering.

Du vil ha en VPN som har hovedkontor i en jurisdiksjon der VPN-loggingsprinsipper ikke krever at leverandøren oppbevarer noen logger om kundene sine. I tillegg er det nyttig hvis selskapet er basert i en uavhengig nasjon som ikke er en del av et overvåkingsnettverk som Five Eyes eller 14 Eyes.

nordvpn loggføringspolitikk

Den gode nyheten for NordVPN er at de har hovedkontor i Panama. Denne jurisdiksjonen er ikke underlagt amerikanske, kanadiske eller europeiske lover. De trenger ikke å samarbeide når myndighetspersoner fra andre land ber dem om data.

Panama har gode personvernlover også. Dette betyr at NordVPN ikke er lovpålagt å samle inn og oppbevare noen form for data om deg og dine online aktiviteter.

Det samme kan ikke sies for PIA. Hovedkvarteret er lokalisert i USA., noe som absolutt er en skade for personvernforkjemperne. PIA er nødt til å etterkomme forespørsler fra politimyndigheter fra Canada, Europa og andre steder. USA er også medlem av mange flernasjonale overvåkningsnettverk, noe som betyr at data kan deles.

Fortsatt sier begge selskapene at de ikke fører logger. Dette er lett å tro fra NordVPN, men langt mindre med PIA. Hvis personvern er din primære bekymring, har du det bedre med NordVPN.

3. Ser på Netflix

Mange bruker en VPN med håp om å kunne få tilgang til Netflix i en annen jurisdiksjon. Netflix beklager denne praksisen, og det er grunnen til at Netflix blokkerer tilgang når du bruker en VPN.

Hvis Netflix ikke ville at du skulle gjøre dette, burde de ikke begrense tilgangen til bestemte show. Bare i Canada er det hundrevis av show og tusenvis av filmer du ikke får tilgang til med mindre du er i USA.

I nåværende telling har den kanadiske versjonen av Netflix 629 viser og 2942 filmer. Selv om det er mye, har naboene våre sør 1081 TV-serier og 4579 filmer. Det virker dumt å ikke i det minste forsøke å få de samme pengene som er verdt brukere av USA får. (Lese: Hvordan få amerikansk Netflix som kanadisk)

Det kreves en vakker VPN for å komme seg rundt Netflix-begrensningene i disse dager. I vår testing var både NordVPN og PIA i stand til å utføre denne oppgaven, men med ulik grad av suksess.

USA til Canada NetflixUS til Storbritannia NetflixUS til Japan NetflixUS til Australia Netflix
NordVPN
PIA VPN

Med NordVPN kunne vi få tilgang til Netflix fra hver server vi testet. Dessuten ga denne VPN oss tilgang til Amazon Prime Video, Hulu og BBC iPlayer (den vanskeligste geobegrensede tjenesten for tilgang). Hvis streaming er det viktigste målet ditt på nettet, da NordVPN må være ditt topp valg.

Utfallet var ikke så lyst for PIA. Tjenestens ytelse med Netflix varierte mye, avhengig av hvilken server vi koblet til. Netflix proxy-feil dukket opp ganske konsekvent, og vi kunne ikke koble til noen andre strømmetjenester.

Dette er et godt eksempel på hvorfor hastighet ikke er slutt for alle VPN-tjenester. Hvis du ikke får tilgang til strømmetjenester i andre land, fungerer VPN-en bare med halv kapasitet.

4.Torrenting

fildelingfildeling

Å få tilgang til piratkopiert innhold og torrentere dette innholdet er en vanlig praksis på internett i dag. Fakta er fakta, og 22% av all global båndbredde brukes til piratkopiering på nettet. Det betyr at nesten en fjerdedel av aktiviteten på internett er viet til torrenting.

Selv om det har et dårlig rykte, er det ikke ulovlig å tulle seg selv. Ulovigheten til å torrenting kommer fra å laste ned opphavsrettsbeskyttet materiale som du ikke har krav på. Det er vanskelig å si hva som er lovlig og ulovlig, og selv om du kanskje har de reneste intensjoner på hjertet, kan du ved et uhell laste ned noe ulovlig. Det er bedre å være trygg enn å beklage.

Torrenting kan være en farlig aktivitet, og ingen ønsker å få beskjed fra Internett-leverandøren om å stoppe å tulle Kung Fu Panda for 13. gang. Torrenting må gjøres privat – det er her en god VPN trå til.

Noen VPN-er er bedre for å torrentere enn andre. Hastighet spiller en rolle i torrenting da lavere hastigheter kan skade nedlastingshastigheten til den torrented filen.

NordVPN har et utvilsomt rykte for å være torrentvennlig, men PIA leverer også BitTorrent-støtte til sine brukere. Begge selskapene begrenser brukere så langt som servere som kan brukes til P2P-fildeling.

Mens PIA bare tillater P2P-tilgang på servere i åtte land, gjør NordVPN imidlertid det i 37. Dette betyr at det er mye mer sannsynlig at du får en positiv torrentopplevelse mens du bruker NordVPN.

Du kan ikke gå galt med noen av tjenestene her, noe som betyr at vi kan kalle det en vask.

5. Pålitelighet

Når du er klar til å surfe på Internett, må VPN-en din være klar. Like kritisk må VPN-en din opprettholde en jevn forbindelse mens du er online, slik at aktiviteten din ikke blir utsatt for andre parter. Hvis VPN-en din går ned, må den ha en pålitelig drepe bryter som vil kutte av surfeøkten på en gang.

Gjennom våre VPN-styrketester ga NordVPN gjennomgående den mest pålitelige ytelsen. Vi kunne koble til en rekke servere uten mange problemer. Det var sporadiske humper i veien, men vi kunne komme oss rundt disse ved å prøve forskjellige servere.

Nordvpn har tabell

Vi har hatt flere vanskeligheter med PIA når det gjelder å komme raskt og enkelt i forbindelse. Dessuten hadde vi det noen problemer med å opprettholde en god forbindelse. Vi har også opplevd mindre konsistente nedlastingshastigheter.

6. Best verdi

NordVPN er litt dyrere måned for måned sammenlignet med PIA, men det blir virkelig rimelig med en langsiktig kontrakt. PIA har en tilsvarende billig langsiktig kontrakt. Det er imidlertid verdt å merke seg det NordVPN har en 30-dagers garanti mens PIA-er bare syv dager. PIA tilbyr heller ikke en gratis prøveperiode.

NordVPN tilbyr tilbud

Hva kan en VPN gjøre?

De viktigste fordelene med en VPN omgir ditt personvern på internett. Det er mange fordeler med å bruke en VPN. Alt oppnås gjennom krypteringstunneling og servere i forskjellige deler av verden.

how-en-vpn-verk

 • Forbedret sikkerhet – VPN-er hjelper deg med å shore opp den hemmelige informasjonen din fra hackere, offentlige etater og andre ondsinnede enheter etter informasjonen din. Måten en VPN oppnår dette på er ved å maskere IP-adressen din ved å traktere trafikken gjennom en tredjepartsserver og kryptere informasjonen. Internett-leverandører vil ikke kunne se hvor IP-adressen din besøker fordi den ser den krypterte trafikken.
 • Anonymitet – Å skjule IP-adressen din er en bærebjelke i VPN-teknologien.
 • Fjernkontroll – En VPN lar deg få tilgang til informasjon fra en server som vanligvis er stedbegrenset.
 • Omkjøringsfilter og begrensninger – Å få tilgang til Netflix fra andre land og andre strømmetjenester er en stor fordel. Å få tilgang til andre medier som videospill som normalt ikke ville være tilgjengelige er også et ekstra pluss.
 • Stabil ytelse – Selv om hastighetene kan være litt lavere, har servere fra en anerkjent VPN-tjeneste en tendens til å være mer stabile enn lokale internettleverandører. Internett-leverandører har en tendens til å gasshastigheter avhengig av en rekke faktorer.

Hva bør du se etter?

Det er vanskelig å vite hva du skal se etter når du handler en VPN, spesielt når du ikke har noen forhåndsinformasjon. Det er mange faktorer å se etter som vil hjelpe deg å ta din beslutning. Mer info om dette også i vår Nord vs Express-guide. 

 • sjekklistePris – Den første faktoren alle ser på er pris. Hvor mye er for mye og hvor mye er for lite? I VPN-bransjen tilbyr langsiktige kontrakter som hovedregel store besparelser. Se ikke lenger enn NordVPN for å se hvor mye en treårskontrakt kan påvirke kostnadene dine. Anerkjente VPN-er kan variere fra $ 3 til $ 15.
 • Hastighet – Når du bruker internett og går den ekstra milen for å beskytte deg selv, er det siste du ønsker å gasspedalere hastighetene dine. Å bruke en VPN som har fryktelige hastigheter, beseirer formålet med å bruke internett. Det er tjenester som sjekker alle boksene i alle kategorier unntatt hastighet, og det er tjenester som bare gir rask hastighet og magre beskyttelse. Det er best å veie hva som er viktigst for deg når du ser.
 • Personvern og sikkerhet – Den viktigste grunnen til at du leter etter en VPN er personvern og sikkerhet. Enten du får tilgang til begrenset innhold eller vil beskytte bankkontoen din, er det alltid bekymringen for å oppnå dette på en sikker måte. Å sørge for at VPN ikke logger aktivitet og er bosatt i riktig jurisdiksjon, kan gå langt.
 • Tilgang til geobegrenset innhold – En av de største trekningene for VPN-er er muligheten til å få tilgang til Netflix og andre strømmetjenester i andre land. Ikke alle VPN-er er opprettet like i denne forbindelse. Sørg for å se om tjenesten du bruker får tilgang til riktige strømmetjenester.
 • Servertelling og plassering – Å finne ut hvor serverne er plassert og hvor mange servere som er tilgjengelige, er et viktig aspekt ved VPN-shopping. Det går langt for å få tilgang til innhold og påvirke hastigheten. Som en generell regel, jo nærmere du er en server, desto raskere vil hastighetene være. Jo flere servere og lokasjoner, jo bedre.
 • Antall tilkoblinger – En ofte oversett tilgang er hvor mange samtidige tilkoblinger du kan ha på VPN. Hvis du bare kan ha en tilkobling den gangen, vil du ikke være fullt beskyttet. Et viktig aspekt ved dette er å kunne koble til en ruter. Hvis du kan koble til en ruter, kan du dekke alle enhetene dine.
 • Kundestøtte og kunnskapsbase – Enda viktigere enn et pålitelig kundesupportteam er en full kunnskapsbase. Å bruke en kunnskapsbase kan spare tid og energi. Hvis du har spørsmål, bør svaret bare være noen få klikk unna. Å ha kompetent og pålitelig kundesupport er også viktig og bør være høyt prioritert.
 • Forsøk og pengene-tilbake-garantier – Bransjestandarden er en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Det er noen få VPN-tjenester som bare tilbyr en 7-dagers pengene-tilbake-garanti. Noen få VPN-er tilbyr faktisk en gratis versjon av programvaren som har begrenset bruk av data og funksjonsbruk. Å ha minst en måned for å prøve noe er alltid en ekstra bonus.

Ikke bruk en gratis VPN

Hvis du leser noen advarsler på internett om en gratis VPN, vil du se den samme advarselen: Hvis du ikke betaler for produktet, er du produktet.

vpn-svindelDet er umulig å unngå den advarselen fordi sannheten er sannheten. Hvis du bruker et gratis VPN, logger tjenesten sannsynligvis aktiviteten din og selger den. Det er noen få andre ondsinnede måter et selskap kan tjene penger på deg. Kjernen i denne advarselen bruker ikke en gratis VPN-tjeneste.

Det er unntak. Det viktigste er at det er noen få fantastiske VPN-selskaper som tilbyr en gratis versjon av programvaren deres. Dette er en enorm differensiering ettersom gratisversjonene bare gir deg begrenset bruk av VPN-en.

De bruker en freemium-teknikk for å få deg til å bruke produktet. Det er ingenting galt med å bruke disse tjenestene, og å bruke dem kan gi deg en god ide om hvor mye du vil ha tjenesten. For å gjenta, bruk de beste gratis VPN-ene, men bare de som tilbyr en gratis prøveperiode eller pengene tilbake-garanti.

Å bestemme seg for å bruke en helt gratis tjeneste kan også føre til smertefulle opplevelser generelt. Tjenesten som tilbys vil være fryktelig og tilkoblingene vil være isbre. Det er bedre å bare ikke bruke et VPN i stedet for å underlegge deg en gratis VPN.

FAQ

Er PIA en god VPN?

Som en av de mest populære VPN-ene har privat internettilgang vist seg å være en av de beste også. Vi anbefaler NordVPN mer PIA men PIA leverer fortsatt varene.

Fungerer privat internettilgang med Netflix?

PIA samarbeider med Netflix på et stort antall av deres servere. NordVPN jobber for tiden med Netflix på alle serverne deres.

Har NordVPN drepebryter?

Ja, så snart internettforbindelsen din ikke er sikker, vil Automatic Kill Switch kutte internett. Dette sikrer at sensitive data ikke blir kompromittert selv om VPN faller et øyeblikk.

Er NordVPN privat?

Ja, NordVPN er helt privat og tillater P2P-trafikk. NordVPN regnes som et av de beste alternativene på VPN-plassen.

Hvilke VPN-er som jobber med Netflix?

De fleste av de store navnene fungerer med Netflix. NordVPN fungerer på alle serverne deres, og PIA fungerer på de fleste av deres servere. Andre VPN-er har ulik suksess med serverne sine.

Hvor mange enheter kan du ha på privat internettilgang?

Du kan installere så mange enheter du vil med PIA, men bare 5 samtidige koblinger kan brukes om gangen fra et enkelt abonnement. PIA tillater ruterforbindelse, noe som vil tillate nesten ubegrensede tilkoblinger.

Hva er de 14 øynene landene?

Det er grupper og koalisjoner som deler data med hverandre og kan få tilgang til virksomhetsoppføringer som er bosatt i disse landene. Som en generell regel vil du unngå å bruke en VPN i et av de 14 øyne land, 9 øyne land og 5 øyne land. Generelt er landene med 5 øyne de verste, ettersom de også er i 9-øyers allianse og 14 øyne allianse.

 • 14 øyne land: Tyskland, Belgia, Italia, Sverige, Spania, Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA
 • 9 øyne land: Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA
 • 5 øyne land: Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA

Siste tanker

Alt i alt er begge VPN-ene som er snakket om her gode tjenester. Begge kommer anbefalt fra oss på Privacy Canada. Med det blir sagt, NordVPN prisene bedre enn PIA i nesten alle kategorier foruten hastighet i våre tester og analyser.

Hvis hastighet er det du er ute etter, er PIA og noen få andre bedre valg enn NordVPN.

Hvis NordVPN kunne øke serverhastighetene sine, ville de være topphunden i alle kategorier på VPN-plassen.

Det fine med dette er at de begge tilbyr pengene tilbake-garantier. Det er like enkelt å teste begge tjenestene.

Du vil kanskje like:

 • Beste VPN i Canada (fransk: Meilleur VPN)

Legg til din egen anmeldelse:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map