VPN-loggpolicyer: Hvem fanger inn hvilke data?

En av hovedårsakene til at du trenger å investere i en god Virtual Private Network-tjeneste er å unngå å dokumentere aktivitet på en måte som andre kan se eller manipulere den. De fleste VPN-tjenester legger vekt på deres dedikasjon til åpenhet og beskyttelse av dataene dine under overføring og ikke beholder poster etter det.


Det høres bra ut og alt, men visste du at politikk for logging kan variere mye?

Markedsfører alltid en null-logg-policy

Det er ikke uvanlig at VPN-tjenester påpeker bedre personvern på grunn av manglende logging. Saken er at uttalelsen vanligvis er til en viss grad, selv om kvalifiseringen kan finnes i liten skrift. For eksempel er det sannsynlig at den aktuelle tjenesten ikke logger data med mindre det er påkrevd av myndighetene som gjelder i landet der tjenesten er basert.

Du må huske at akkurat som enhver bedrift, VPN-tjenesteleverandører alltid setter sin beste fot.

Du må forbli årvåken.

Hvilke logger blir holdt?

Det er tre primære typer logger som en VPN-tjeneste sannsynligvis vil opprettholde, i det minste bare for en kort periode. Tilbyderne oppgir ofte spesifikt hvilken, eller hvor mange av de tre typene de vil beholde.

VPN-leverandører samler inn data

De fleste VPN-er sletter logger innen 30 dager. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og det kan endre seg avhengig av selskapet. Så du må finne ut hvilke logger som er oppbevart, og deretter finne ut hvor lenge de oppbevarer dataene.

Nedenfor er listetypene som er lagret av en VPN-tjenesteleverandør:

 • Aktivitetslogger: dette er en oversikt over all trafikk som kommer gjennom VPN-nettverket. Avhengig av hvordan loggene er strukturert, kan det være eller ikke være lett å spore spesifikke delte filer eller andre data til en spesifikk bruker.
 • Tilkoblingslogger: Tjenester som setter begrensninger for hvor lenge en tilkobling kan forbli aktiv holder disse loggene, så vel som hvor mange tilkoblinger som er aktive for en bestemt klient. Dette gjør det lettere å administrere forbindelsene og avslutte en eller flere om nødvendig
 • Feillogger: Disse sporer tilbake til tilkoblings- eller ytelsesproblemer med riktig nettverk. Informasjon om kunder som er berørt av feilen, kan inkludere logging av IP-adressen og / eller brukernavnet til klienten.

Lære hvem logger hva

Falske vektorbilde med null loggingFor å vite hva slags retningslinjer for logging som gjelder, er det helt avgjørende at du leser vilkårene og betingelsene knyttet til kontoen din grundig. Du vil alltid ha sjansen til å gjennomgå alle disse bestemmelsene før du registrerer deg for tjenestene.

Dessverre er det mange som gjør antagelser om logging og annen policy, og gjør lite mer enn å skumme vilkårene før de oppretter en konto. Det kan føre til noen uheldige situasjoner senere.

Husk at retningslinjene for VPN-tjenester kan være litt strukturert på en annen måte for å forholde seg til lokale lover. I så fall kan det hende du opplever at det å fokusere på søket etter den øverste leverandøren av VPN-tjenester påvirkes av hvor selskapet er basert fra.

Anonymizer

anonymiseringslogo

Du har kanskje hørt om de fem øynene. Dette viser til fem nasjoner som har inngått en avtale relatert til online sikkerhet. De fem landene er Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA.

Anonymizer er vertskap i USA, noe som betyr at bestemmelsene som Five Eyes ble enige om, påvirker deres loggføringspolitikk. Alle typer logger som anses lovlige å fange opp under betingelsene i den avtalen, opprettholdes i et spesifikt tidsrom.

Tanken bak loggføringen er å la dataene deles med nasjonale myndigheter i tilfelle det mistenkes et slags brudd på nasjonal sikkerhet. Hvor lenge dataene forblir logget vil avhenge av gjeldende lover.

Anonymizer er bare foran til dette. Hvis du leser vilkårene og betingelsene, finner du klausuler som bekrefter loggføringen og mer informasjon om hvorfor den finner sted. Deres salg og markedsføringsmateriell er mindre tydelige på hva som er og ikke er logget, så husk å fortsatt gjøre din due diligence.

Astrill

astrillvpn logo

Astrill er unik blant tjenestene som finnes på denne listen, ved at den ligger i Seychellene, like ved Afrikakysten. Når det gjelder deling av informasjon om tilkobling, feil eller klientaktivitet med andre parter, har Seychellene ingen avtaler eller allianser som garanterer utveksling av data.

Likevel, vær klar over at Astrill oppgir at de holder tilkoblingslogger på serverne sine. Selskapet er ikke tydelig på hvor lenge disse loggene vedlikeholdes før de blir slettet. En del av tilkoblingsdataene som oppbevares i en periode, inkluderer IP-adressen og informasjonen om enheten som brukes for hver tilkobling. Dette gjør at Astrill kan bestemme hvor mange samtidige forbindelser som er tilknyttet en kundekonto ved bruk av forskjellige enheter.

Buffered

bufret vpn-logo

Buffered er basert i Gibraltar og velger å opprettholde serverne deres i det landet. Mens Gibraltar regnes som et britisk oversjøisk territorium, anses det generelt å ikke være bundet av forskriftene som er funnet i Five Eyes-avtalen. Det betyr at sjansen for å dele informasjon med sikkerhetsbyråer i andre nasjoner i beste fall er slank.

I deres personvernregler og reklame bekrefter Buffered at de ikke overvåker nedlastings- eller surfeaktivitet. De hevder faktisk ikke å opprettholde noen type aktivitetslogger.

Tjenesten opprettholder noen tilkoblingslogger, og beholder informasjon som av og på tider for hver tilkobling, varigheten av tilkoblingen og mengden data som overføres og mottas. Innkommende IP-adresser er også inkludert i tilkoblingsloggen. Dataene opprettholdes i ikke mer enn 30 kalenderdager.

CyberGhost

cyberghost vpn-logo

CyberGhost er vertskap for servere i Romania. Siden nasjonen ikke har noen detaljerte gjensidighetsavtaler om internettdata med andre nasjoner, er det veldig liten sjanse for at aktiviteten din blir delt med byråer eller andre parter utenfor landet.

Som mange andre tjenester basert i nasjoner uten avtaler om å dele data med andre, opprettholder CyberGhost ikke aktivitetslogger. Feillogger opprettholdes som en måte å spore og identifisere trender relatert til nettverksproblemer. På samme måte opprettholdes tilkoblingslogger som en måte å evaluere høye perioder med serveraktivitet og forhindre overbelastning. Begge typer logger holdes anonyme og brukes ikke til noe annet formål enn å beskytte nettets integritet og funksjon.

ExpressVPN

expressvpn-logo

ExpressVPN har servere på de britiske jomfruøyene. I likhet med Buffered, deler informasjonsdelingen som finner sted blant landene som er involvert i Five Eyes-avtalen, ikke dette stedet. Det betyr at din online aktivitet sannsynligvis ikke blir delt med noen utenlandsk enhet.

Tilkoblingsloggene som vedlikeholdes av ExpressVPN anses som bare ben når de sammenlignes med en rekke andre VPN-tjenester. Disse dataene inkluderer hvilke av serverne deres som ble brukt og datoen for hver økt startet og sluttet. I motsetning til noen andre tjenester, blir ikke klientens IP-adresse fanget for tilkoblingsloggen.

I motsetning til noen av de andre tjenestene på denne listen. ExpressVPN sporer ikke aktiviteten din. De overvåker ikke engang bruken av kontoens båndbredde. De foretrekker å operere ved å overvåke den generelle bruken på nettverket og bruke disse dataene for å avgjøre når det er behov for flere servere eller en slags nettverksoppgradering.

HideMyAss

hidemyass logo

HideMyAss er basert i Storbritannia. Som en av nasjonene som deltar i Five Eyes-avtalen, kan du forvente at noen av dataene dine blir logget. I tilfelle det skulle oppstå en slags undersøkelse av et mulig brudd på nasjonal sikkerhet i noen av de fem nasjonene, kan dataene dine deles som en del.

Du får en anelse om hvilken type data som logges. For eksempel oppgir personverndelen til vilkårene at HideMyAss ikke vil logge data om nettsteder du besøker mens du er koblet til VPN.

Dette betyr at det er en grense for hva som vises i aktivitetsloggene. Tilkoblingsloggene er mer detaljerte og inneholder informasjon som din opprinnelige IP-adresse, hvor lenge hver økt varte sammen med start- og sluttid og hvor mye båndbredde som ble brukt i løpet av hver økt.

Hotspot Shield

hotspot-skjoldlogo

Hvis du foretrekker å bruke en VPN-tjeneste som ikke har noen avtaler om å dele aktivitet på nettet med andre nasjoner, er Hotspot Shield et godt valg. Basert i Sveits, er det ingen lovbestemmelser for å dele noen form for internettaktivitet. Det betyr at noe du gjør mens du er koblet til VPN, sannsynligvis ikke blir delt med noen annen kilde.

For interne formål genererer Hotspot Shield tilkoblingslogger for hver økt. En ting som er litt annerledes, er at loggen slettes på slutten av hver økt. Selskapet sporer også surfeaktivitet, selv om det ikke er klart i hvilken grad denne aktiviteten er bundet tilbake til enkeltbrukere eller til og med brukere som er autorisert av en bestemt kunde. Aktivitetsloggen inkluderer ikke IP-adresser, men kundene bør vite at surfing og annen aktivitet fremdeles spores.

IPVanish

ipvanish logo

IPVanish vedlikeholder servere i USA. Selskapet overholder vilkårene i Five Eyes-avtalen. Som et resultat er det muligheten for at aktiviteten din blir delt med rettshåndhevelses- og sikkerhetsbyråer med base i andre nasjoner.

Når det er sagt, IPVanish opererer med en null-loggpolicy. Det betyr at de ikke aktivt opprettholder aktivitets-, tilkoblings- eller feillogger. Data kan fanges opp mens en økt pågår, men det ser ut til å bli slettet fra nettverket når økten avsluttes.

IPVanish er en fast troende på retten til online-personvern. Det har ført til at selskapet aggressivt støtter Electronic Frontier Foundation og dets arbeid for å sikre personvern for alle Internett-brukere.

Goose VPN

goosevpn logo

Med servere i Nederland opererer Goose VPN i en nasjon som har etablert sikkerhetsallianser med flere andre nasjoner. Resultatet er at aktiviteten din kan deles i tilfelle en slags internasjonal etterforskning.

Aktivitetsloggene som opprettholdes av tjenesten utelater enhver type personlig informasjon. Tilkoblingsloggene fanger imidlertid opp data som typen operativsystem som brukes av den enkelte enhet og brukerens fysiske beliggenhet. Selv om IP-adresser ikke er inkludert i tilkoblingsloggen, kan de andre dataene være nyttige når det gjelder å identifisere spesifikke brukere.

NordVPN

nordvpn logo

Serverne for NordVPN er basert i Panama, et land som ikke har noen spesifikke avtaler for å dele kundeaktivitet med byråer med base i andre nasjoner. Resultatet er at det er lite sannsynlig at aktiviteten din blir delt med noen.

I henhold til NordVPNs personvernregler er det ingen aktivitets-, tilkoblings- eller feillogger vedlikeholdt på noen tid. Grunnleggende informasjon knyttet til kontoen din, for eksempel ditt navn, e-postadresse og din IP-adresse opprettholdes, men deles ikke med noen enhet utenfor selskapet.

Privat internettilgang

privateinternetacces vpn logo

En annen VPN-tjeneste som er basert i USA, tilgang til din aktivitet er underlagt vilkårene og betingelsene som finnes i Five Eyes-avtalen. Det er en viss sjanse for at informasjonen din kan deles med sikkerhetsbyråer i noen av de deltakende nasjonene.

De Privat Internett-tilgang ‘ Vilkår for personvern er ikke så presise som noen av de andre tjenestene på denne listen. Det er en uttalelse om at selskapet ikke fanger opp noen type VPN-trafikklogger i det hele tatt. På overflaten antyder dette at tjenesten har en faktisk null-logg-policy, og at ingen aktivitets-, tilkoblings- eller feillogger er tilgjengelige for deling.

StrongVPN

strongvpn-logo

StrongVPN er også vertskap for servere i USA, og sikrer at selskapet søker å overholde bestemmelsene som er funnet i Five Eyes-avtalen. I tilfelle en internasjonal hendelse som ser ut til å kompromittere sikkerheten, kan dataene dine bli forespurt og delt.

Selskapet opprettholder ikke aktiviteter, tilkoblinger eller feillogger på noen av deres servere. Data brukes i sanntid for å undersøke rapporter om tilkoblingsproblemer, men oppbevares ikke for rapportering til eksterne enheter. På forespørsel fra sikkerhetsbyråer kan grunnleggende data om kontoen din deles.

TorGuard

torguard-logo

Nærværet av TorGuards servere i USA kan bety at kundeaktivitet kan deles med byråer i noen av nasjonene som deltar i Five Eyes-avtalen. For tiden opprettholder selskapet retningslinjene uten logger, slik at alle data som deles ikke vil omfatte historikk om kontoen din tilkoblingstid, båndbreddebruk, fildeling eller annet enn grunnleggende kontoinformasjon.

VyprVPN

vyprvpn logo min

Som den andre tjenesten på denne listen med base i Sveits, er VyprVPN ikke forpliktet til å dele dine tilkoblings-, aktivitets- eller feilloggdata med noen annen enhet. Faktisk registrerer ikke selskapet noen brukeraktivitet, opp til og med nedlastinger.

VyprVPN opprettholder tilkoblingslogger. Loggene inkluderer detaljer som start- og sluttid for økten, mengden data som er overført under hver økt, og den opprinnelige IP-adressen for disse dataene.

ZoogVPN

ZoogVPN-logo

Selv om ZoogVPN er basert i en selvstyrende British Crown-avhengighet, er ikke underlagt vilkårene som finnes i Five Eyes-avtalen. Som et resultat er oddsen for din aktivitet mens du er logget inn på VPN som blir delt med et hvilket som helst byrå, lav.

For tiden uttaler ZoogVPN at selskapet opererer med en null-logg-policy. Mens aktivitetslogger ikke vedlikeholdes, ser det ut til å være noen data relatert til båndbreddebruk vedlikeholdt på deres servere.

Siste tanker

Hvilken tjeneste gir deg personvernnivået du trenger? Bare du kan være dommer. Enten dette er første gang du investerer i en VPN eller du er en erfaren proff, bør du undersøke alternativene nøye.

Bruk informasjonen som finnes her som utgangspunkt. Undersøk hvilken som helst tjeneste du er interessert i for å se om de virkelig er den beste VPN-en. Med tid og krefter vil du finne VPN-leverandøren som oppfyller alle dine betingelser for kvalitet, ytelse, nettverksstabilitet og personvern.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map