VPN-svindel som skal unngås (oppdatert)

VPN-teknologi er ikke ny. I flere tiår har bedrifter og enkeltpersoner brukt det for å beskytte sensitive data og for å holde online bevegelsene deres anonyme. Noen mennesker anser det som et spørsmål om personvern. De liker ikke ideen om at noen, som Internett-leverandøren eller en hacker, kan spore nettrafikken deres.


SvindelvarslingFor andre mennesker, å bruke en VPN er et spørsmål om liv eller død. De er borgere og journalister som lever innenfor totalitære regimer som ikke tillater fritt uttrykk for tanker og meninger. En VPN lar dem ta subversive stillinger og revolusjonerende handlinger uten å risikere livet, eller helt bokstavelig, lemmet.

Tenk på trinnene du kan ta for å sikre hjemmet ditt mot omverdenen. Sikkerhetskameraer på utsiden av hjemmet vil varsle deg om mulige inntrengere, men du vil bare få det beste og mest anerkjente kamerasystemet du kan kjøpe. Det er ganske enkelt den eneste måten du kan stole på at du får pengene dine verdt fra systemet.

Det samme er tilfelle for en VPN. Den beste VPN-enheten vil beskytte deg mot all slags spionering, men en underordnet vil gi deg sårbar overfor angrep fra alle vinkler. Hvordan kan du vite hvilken VPN du skal stole på?

La oss begynne med å undersøke hva du får når du bruker et VPN før vi går over i en VPN-svindeliste. Bevæpnet med denne informasjonen, vil du kunne ta en informert beslutning når det er på tide å velge et VPN for hjemmet eller bedriften din.

Fordelene ved å bruke en VPN

Visste du at Internett-leverandøren din (ISP) er i stand til å spore all din online aktivitet?

De vet når du logger på, hvilke nettsteder du besøker, hva du gjør mens du er der og hvor lang tid du bruker der. De kan se aktiviteten på sosiale medier. De kan overvåke når du deltar i et forum; selv online shoppingvaner er ingen hemmelighet for dem.

Dessverre er Internett-leverandøren din ikke den eneste parten som er interessert i hva du gjør på nettet. Bedrifter, for eksempel forhandlere og tjenesteleverandører, sporer bevegelsene dine og ser etter muligheter til å selge deg noe.how-en-vpn-verkDeretter er det de skyggefulle operatørene. Det er de som håper å infisere systemet ditt med malware, adware og annen potensielt skadelig programvare. De vil virkelig bli bedre kjent med deg. Spesifikt er noen av dine personlige opplysninger, inkludert kredittkortnummer og bankkontonummer, av særlig interesse.

En solid, gjennomgått VPN kan beskytte deg mot alt dette. VPN-teknologi maskerer helt IP-adressen din, og gjør den umulig å spore. Dessuten kan VPN-en din få det til å se ut som om du surfer fra Sydney når du faktisk er i Montreal.

Ikke desto mindre er det klart at ikke nok mennesker utnytter alt det en VPN kan gjøre.

Andel personer som bruker VPN-er i forskjellige kontinenter

VPN-en krypterer netttrafikken din og kan potensielt hoppe den til to eller tre servere over hele verden. Ingen, ikke engang Internett-leverandøren din, kan se hva du gjør på nettet. Du nyter total privatliv og anonymitet så vel som tryggheten ved å vite at du er helt trygg når du er online.

Det er liksom å ha det beste hjemmesikkerhetssystemet installert hjemme; vil du sove bedre om natten når du vet at du og familien er beskyttet.

Er det noen gang farlig å bruke en VPN?

For de fleste er det ingen fare forbundet med bruk av denne typen programvare; Å forstå grunnleggende VPN og nøye velge en anerkjent leverandør med en track record for å tilby perfekt sikkerhet og anonymitet på nettet er nøkkelen.

Noen mennesker kan være i fare ganske enkelt ved å bruke hvilken som helst VPN. Disse personene bor i undertrykkende land der VPN-bruk er forbudt fordi regjeringen ønsker å overvåke alle sine online aktiviteter

VPN_ScamImidlertid er dette en annen type fare enn den som diskuteres her. Det kan også være farlig å bruke et VPN når det er det en falsk VPN som faktisk ikke tilbyr tjenestene den annonserer. Det kan være farlig når en VPN velger å infisere systemet ditt med alle slags spionprogrammer og virus. De kan til og med spore og registrere bevegelsene dine på nettet, og selge dataene til høystbydende.

Er ikke det helt motsatte av hva en VPN skal gjøre?

Det er det som er skremmende med mange titalls VPN-leverandører som opererer i dag. Noen er høyt anerkjente og prøver å tilby pålitelige tjenester som holder deg trygg på nettet uansett hva.

Deretter er det VPN-ene som tar pengene dine, men som ikke gir deg noe i retur. Like ille er de som er “gratis”. Du kan satse på at de fleste gratis VPN-er blir tilbudt til den prisen fordi du blir solgt.

En kunnskapsrik forbruker kan unngå disse VPN-svindelene. Jo mer du vet om de typiske lekene som brukes av disse ubehagelige leverandørene, jo lettere vil det være for deg å slippe unna dem.

Typisk VPN-svindel å unngå

Følgende liste over VPN-svindel er ikke teoretisk. Hver av disse svindelene er blitt prøvd og bevist vellykket gjennom inneslutning av uforsiktige forbrukere. Ikke la deg selv bli offer for noen av disse ulempene.

Dette er kritisk informasjon fordi studier viser at folk i økende grad er bekymret for personvern på nettet og om hvordan selskaper bruker dataene sine.Fortrolighetsnivå for forbrukerdata

Ingen har råd til å utsette seg for ytterligere risiko ved å ignorere denne listen over VPN-svindel.

1. Gratis VPN-er – det koster deg mer enn du kanskje tror

Hvem elsker ikke å få noe for ingenting? Det gjør slags får deg til å føle at du slipper unna med noe, gjør det ikke? Eller slik skulle du tro. Men du ser, når det gjelder gratis VPN-er, er det vanligvis tjenesteleverandøren som slipper unna med noe.

En håndfull anerkjente VPN-leverandører tilbyr en gratis versjon av tjenestene sine. Vanligvis er disse kostnadsfrie nivåene ganske begrenset så langt som båndbredde, og det er ikke mange bjeller og fløyter knyttet til det. Gratisversjonen tilbys med håp om at du vil prøve tjenesten og bli en betalende kunde. Hvis du må velge et gratis VPN, kan du unngå det som står på listen nedenfor.

Dessverre er det mange “gratis” VPN-er som kan ende opp med å koste deg enormt med tanke på tid, penger og hodepine. Noen av disse tjenestene begrenser deg til en utdatert VPN-protokoll som PPTP, som ikke anses som pålitelig av noen sikkerhetsfagfolk. Du vil ikke få noen form for sterk kryptering med denne protokollen, noe som gjør deg sårbar for en verden av problemer.

Enhver VPN som leveres uten kostnader til kundene, må drive inntekter på en eller annen måte. Hvis de ikke tar penger fra publikum, da må de få det andre steder. Med denne forretningsmodellen kommer overskuddet vanligvis fra å selge nettlesevanene til brukerne. I hovedsak deler VPN brukerdata med firmaer i markedsføringsverdenen.

Noen av disse ubestridelige VPN-ene vil gi din e-postadresse til forretningspartnere eller ukjente tredjeparter. Disse andre selskapene kan deretter bruke e-postadressen din til alle slags ubehagelige formål som kryptokjetting, ransomware, phishing og sende spam-e-poster.

Fortsatt andre VPN-er vil sette inn ting som nettfyr, sporingspiksler og informasjonskapsler i systemet ditt. Dette gjør det mulig for VPN, og selskapene som betaler VPN å sette inn disse trackerne, å spore nettrafikken din og bruke den til annonseringsformål.

Bare se på denne avsløringen fra VPN som heter Betternet:

Betternet reklame fra tredjepart

Husk at du får det du betaler for. Hvis du vil beskytte passordene dine, ser du etter den beste passordhåndteringsprogramvaren du har råd til (de er alle ganske billige). Hvis du vil ha ekte personvern og anonymitet på nettet, ser du etter en rimelig VPN.

2. Falske VPN-er – påstander som er bare for gode til å være sanne

Noen selskaper reklamerer for seg som en VPN-tjeneste, men de gir ikke engang det grunnleggende. Den første bekymringen er at de ofte ikke gidder å kryptere Internett-trafikken din. Dette betyr at alt du gjør på nettet blir utsatt for Internett-leverandøren din, tredjeparter, regjeringen og hackere.

I tillegg kan en VPN som er en falsk, injisere skadelig programvare i systemet ditt. Med denne programvaren på plass, kan VPN bruke dataene de samler inn fra nettvanene dine for å sende deg målrettede annonser og spam-e-post. De kan kapre kontoene dine, låse datamaskinen din med ransomware eller stjele bankinformasjonen din og andre private data. Det lønner seg å gjennomgå cybersikkerhetsrisikoen som eksisterer i dag; være på utkikk etter nye angrepsvektorer som hackere eller dårlige skuespillere bruker for å infiltrere systemer.

Når en VPN ikke er ekte, kan de gjøre datamaskinen din til en del av et botnet. Et “botnet” er en serie enheter som er Internett-aktivert. Hver er infisert med skadelig programvare og kan brukes og kontrolleres av en tredjepart uten eierens kunnskap. Dette betyr at VPN nå kan selge båndbredden din til alle kjøpere.

En VPN som drives av kjeltringer kan også oppbevare alle dine personlige data slik at de kan selge dem til noen andre.

Vent litt. Bruker du ikke et VPN for å forhindre at Internett-leverandøren din og andre sporer bevegelsene dine på nettet og selger informasjonen din? Ikke fall for en VPN som virkelig er en ulempe.

3. Abonnement på livstid – det er ikke din levetid, det er deres

En håndfull VPN-leverandører tilbyr et “levetid” -abonnement på tjenestene sine. Kostnadene er vanligvis overraskende lave. Når det projiseres over en “levetid”, høres det sikkert langt rimeligere ut enn å betale for en VPN i trinn på ett eller to år.

unngå livstidspunktsplanerMange av disse livstidsabonnementene er imidlertid ikke verdt prisen. Utroverdige VPN-er kansellerer ofte disse kontraktene etter bare ett eller to år. Andre vil samle inn dataene dine og selge dem til annonsører og ukjente tredjeparter.

Noen ganger opplever folk som melder seg på et livstidsabonnement at de er det bombardert med annonser når de går på nettet. Videre blir de ofte omdirigert til tredjeparts nettsteder som de ikke ønsker å besøke.

Husk at det sannsynligvis er en VPN som lover et livstidsabonnement med henvisning til selskapets levetid, ikke din. Noen av disse unkelige VPN-ene eksisterer bare i et par år, og samler så mange abonnementer som de kan før de forsvinner ut på natten.

Se hele tilbudet med saltkorn.

4. Fem, ni og 14 øyneovervåking – UKUSA-avtalen

Du har kanskje hørt om de internasjonale overvåkningsalliansene kjent som de fem øynene, de ni øynene og de 14 øynene på nyhetene. I hovedsak har medlemslandene i disse alliansene blitt enige om å samarbeide for å samle og dele overvåkningsdata. Det er litt som å ha et globalt spionbyrå som ser over skulderen hver gang du logger deg på Internett.

14-øyne

Når en VPN har hovedkontor i et land som er en del av en av disse alliansene, er det rimelig å anta at noe brukerne gjør på nettet mens de bruker VPN, vil bli gjenstand for spionering fra myndighetene. Selv om den kanadiske regjeringen kan forhindres i å iverksette visse spionasjeaksjoner mot sine egne borgere uten behørig prosess, kan det samme ikke stemme for USA eller Australia. Hvis amerikansk eller australsk spioner får hendene på interessante data, de vil dele dem med den kanadiske regjeringen. Det kan sette kanadiske statsborgere i varmt vann.

I utgangspunktet kan VPN-er som er lokalisert i disse jurisdiksjonene være lovpålagt å registrere visse logger og dele denne informasjonen med myndighetene. Det er fornuftig å velge en VPN som er ikke med hovedkontor i et land med 14 øyne for å sikre en ekte “ingen logger” -opplevelse.

Beryktede VPN-er som du ikke burde stole på

Enkelte VPN-er har laget navn for seg selv av alle gale grunner de siste årene. Mens noen siden har brettet seg, fortsetter andre å operere. Å lære om noen av disse VPN-ene og svindelen de brukte, kan hjelpe deg med å identifisere andre skumle aktører på markedet. Vi lar en lenke til nettstedene deres for referanse – men de er bare forferdelig &# X1f61f ;. Så vi vil helst ikke.

Betternet vpn logo portrett

Betternet

Med ondsinnet programvare innebygd i koden, sporing av biblioteker og lekkasjer av IP-adresser, lever Betternet absolutt ikke opp til navnet sitt.

Betternet tilbys gratis. For folk som har lagt merke til denne artikkelen, er det et stort rødt flagg. Når kunder legger merke til rare ting som skjer på systemet deres etter å ha brukt Betternet, kontakter de selskapet for kundesupport eller teknisk rådgivning, men de får ikke hjelpen de leter etter. Det er fordi Betternet egentlig ikke er der for å tilby pålitelige VPN-tjenester. Thei eksisterer ganske enkelt for å samle inn dataene dine og selge dem til høystbydende.

archie vpn logo

Archie VPN

Archie VPN er beryktet for sin tendens til å spre ondsinnet programvare. Mange brukere har til og med fått et virus mens de bruker Archie. Nok en gang er dette en angivelig gratis VPN, og den fremdeles vises på Google PlayStore noen ganger. Ikke ta sjansen hvis du ser det.

CrossVPN-logo

CrossVPN

Annonsert som en gratis, ubegrenset VPN, ved bruk av denne tjenesten kan det koste deg stor tid. Det er kjent for å infisere systemer med en stygg trojan i tillegg til ondsinnet programvare, virus og spyware. Det er fortsatt mulig å laste ned CrossVPN, men det anbefales absolutt ikke.

Flashfree VPN-logo

Flash Free VPN

Det kaller seg VPN, men det er mer som en proxy. I tillegg, hvis du registrerer deg for tjenesten, må du gi Flash noen ganske farlige tillatelser. En annen red flag er fullstendig fravær av en personvernpolitikk eller til og med et nettsted. Du sparer definitivt ikke penger ved å gå med denne tvilsomme leverandøren.

SuperVPN-logo

SuperVPN

På overflaten virker dette som en ganske god avtale. Du får ubegrenset båndbredde gratis. Imidlertid ønsker denne påståtte VPN-en total tilgang til telefonen din, og går langt utover det den rimelig trenger. Annonsene er kontinuerlige på denne tjenesten, noe som er irriterende. Det er viktig å merke seg det denne appen er flagget som ondsinnet programvare i mange jurisdiksjoner.

WiFi Protector VPN

WiFi Protector VPN

WiFi Protector, som er plaget av beskyldninger om ikke å beskytte forbrukerne som velger deres tjenester, er en dårlig gamble. Kundene har anklaget for spyware og adware. Hvis du vil holde onlineopplevelsen din anonym, kan du se andre steder.

Enkel VPN

Enkel VPN

Easy VPN er en kostbar tjeneste som ikke beskytter kundene slik de skal. I denne VPN-svindelisten, dette er noe av det verste fordi det logger informasjonskapsler. I tillegg er personvernpolitikken praktisk talt usammenhengende. Det er ingen grunn til å stole på denne leverandøren.

Slik unngår du VPN-svindel

Å finne riktig VPN krever litt arbeid, men det er verdt. Se etter en VPN-leverandør som er høyt vurdert på flere plattformer. Ideelt sett har de en krystallklar personvernregler, slik at du vet nøyaktig hvilken informasjon, om noen, lagres.

Det er viktig å gjøre litt glatt for å finne ut hvor VPN har hovedkontor. Kom utover de 14 øynene-landene for å sikre at personvernet ditt er fullt beskyttet.

I tillegg kan du se etter en VPN som er oppdatert om å bruke VPN-protokoller av topp kvalitet som OpenVPN. På den måten kan du være sikker på at Internett-trafikken blir kryptert på riktig måte.

Det er også viktig at du er villig til å betale for et VPN. Det tar penger å vedlikeholde servere av høy kvalitet, men du vil ha en VPN som bruker gode servere. I dette spillet, du får det du betaler for.

Siste tanker

Hvis du vil beskytte deg selv på nettet, er det viktig at du bruker en anerkjent VPN-tjeneste som NordVPN. Dessverre er det i dag mange VPN-leverandører som er mer interessert i å selge dine personlige data enn de beskytter dem.

Ved å identifisere svindelen på denne listen, kan du unngå dem og ta en klok beslutning. Husk alltid at hvis de ikke har et produkt de faktisk kan tjene penger på, da er du sannsynligvis produktet

Spørsmål og svar

Q: Kan du stole på en gratis VPN?

EN: Sjelden. En gratis VPN tilbys ikke av en veldedig organisasjon. De må tjene penger. Dette betyr at du vil bli bombardert av annonser og være i faresonen for at dine data og online vaner blir solgt til høystbydende.

Spørsmål: Kan en VPN-leverandør se trafikk?

EN: Det er mulig at VPN-leverandører kunne se nettrafikken din, men de gode har ingen interesse i å gjøre det. Faktisk tar de seg vondt for å unngå å se aktivitetene dine på nettet.

Dessverre spionerer ikke VPN-leverandører ikke bare nettrafikken din, de smitter også datamaskinen din med virus og skadelig programvare. Dataene dine blir solgt til tredjepart, og du kan aldri være sikker på hvem andre som bruker din båndbredde. Bruk bare anerkjente VPN-er for å sikre at disse problemene ikke oppstår. For ekstra beskyttelse, bør du vurdere å bla gjennom private søkemotorer.

Spørsmål: Kan VPN-er stjele data?

EN: De anerkjente leverandørene vil ikke, men mange gratis eller på annen måte upålitelige VPN-er vil det. Menneskene som driver disse selskapene er bare ute etter å tjene penger, og de har ikke noe imot å stjele.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map