5G i Canada (Alt, hvad vi ved indtil videre)

5G-teknologi er den seneste i en lang række udviklingen inden for trådløs telekommunikation, der forbløffer os med dens styrke og rækkevidde. 5G trådløse enheder har meget mere potentiale end deres 4G-modstykker, og det er kun et spørgsmål om tid, indtil både Canada og resten af ​​verden er samlet under en 5G digital paraply.


Men udvikling og integration af et 5G-netværk i Canada er et meget bredere problem end bare hurtigere downloadtider. Der er både politiske og økonomiske overvejelser, som den føderale regering og leverandører af trådløse tjenester skal overveje, før de går videre med nogen plan. Desuden har spørgsmålet om, hvem der skal levere det nødvendige udstyr til et canadisk 5G-netværk, vist sig at være et vanskeligere spørgsmål af sig selv.

5g logo

Nedenfor finder du en oversigt over 5G-udvikling i Canada samt en forklaring på, hvad 5G-netværk er, og hvad de kan bringe til den gennemsnitlige forbruger. Yderligere medieressourcer, herunder større nyhedshistorier, vil blive opdateret i overensstemmelse hermed. En samling af relevant information om 5G-netværk inkluderes også.

Hvad er 5G?

For at forstå, hvorfor 5G, der kommer til Canada, er så vigtig, skal du først forstå, hvad 5G er og betyder.

5G står for “femte generation”. Faktisk står hver version af det forrige akronym for et lignende udtryk – 1G betyder “første generation” osv. Og så videre. 1G trådløs teknologi blev først introduceret i 1980’erne og omfatter de første trådløse telefoner: de store, blokede, du så på tv eller som skuespillere havde i deres biler.

udviklingen af ​​5g

2G teknisk hvor tingene virkelig begyndte at samle sig. Disse trådløse enheder dominerede de tidlige 1990’ere og så de første mobiltelefoner begynde at sprede sig gennem det moderne samfund. E-mail og tekstmeddelelser blev begge oprettet og importeret til mobiltelefoner, hvilket også gjorde, at personsøgere pludselig blev meget mindre værdifulde for de fleste.

Trådløs 3G-teknologi startede i slutningen af ​​1990’erne i 2000’erne og leverede multimedie-adgang, højhastighedsoverførsler af både stemmekald og andre former for data og global roamingfunktioner. Dette betød, at du nu kan bruge din trådløse mobiltelefon eller andre enheder i områder uden for storbycentre. Du kan også foretage længere opkald og få oplysninger i mere fjerntliggende områder.

4G ledsagede Internets overgang til en hurtigere og billigere service, der hurtigt spredte sig over hele kloden, selv til steder, der tidligere ikke havde haft meget internetadgang overhovedet. 4G techs forbedrede muligheder er ansvarlige for spredning af videostreaming, streaming af musik, konstant adgang til sociale medier og spredning af mange populære applikationer, som smartphone-brugere ikke kan få nok af.

4G er blevet så allestedsnærværende i det moderne samfund, at mange mennesker ikke længere kan forestille sig at klare sig uden den forbedrede hastighed og pålidelighed, der følger med det. Mange moderne smartphones har således 4G-funktioner indbygget i deres hardware, og de fleste telekommunikationsudbydere tilbyder også 4G-hastigheder som standard.

5G, som du måske gætter, er en endnu hurtigere generation af trådløse telekommunikationsenheder og hardware. Det giver mulighed for meget hurtigere kommunikations- og streamingfunktioner og ved højere hastigheder end nogen anden generation med spring og grænser.

Hvordan forbedrer 5G ting?

5G kan forbedre brugeroplevelsen af ​​deres mobile enhed gennem tre hovedområder: Latency, Connectivity og Båndbredde.

Reaktionstid

Dette er også kendt på det tidspunkt, det tager for en enhed at sende information til en anden enhed over et delt netværk. Kort sagt er latenstid den tid, det tager mellem afsendelse og modtagelse af en datapakke. Som reference har 4G-enheder en latenstid på omkring 50 millisekunder. For at sætte dette i perspektiv tager hvert eyeblink, du opretter, mens du læser denne vejledning, mellem 100 eller 400 ms.

internet latens kort

På den anden side reducerer 5G tech latens til ca. 1 ms. det er mindst 100 gange hurtigere, end du kan blinke. Det tillader bogstaveligt talt transmission af data inden for et øjeblik!

Dette er vigtigt, fordi trådløs teknologi bliver mere kompliceret og vil kræve hurtigere reaktionstider, især fra automatiserede systemers side. Automatiske biler, som eksempel, kræver 5G-teknologi på et rent minimum, fordi de bliver nødt til at reagere meget hurtigere, end et menneske kunne.

Connectivity

I trådløs tech-parlance forstås forbindelsen bedst som antallet af enheder, der kan kommunikere med hinanden. I øjeblikket er der omkring 10 milliarder tilsluttede enheder over hele verden, hvor mange eksperter mener, at der er endnu flere. I 2020 vil der være 50 milliarder enheder eller mere over hele verden.

Dette refererer ikke kun til smartphones. Trådløs teknologi udvider nu til traditionelt manuelle værktøjer som en termostat; mange moderne termostater er forbundet til et hjemmets Wi-Fi-netværk for at give mulighed for trådløs kontrol. Alle trådløse enheder, der er tilsluttet sammen, kaldes kollektivt tingenes internet.

Denne øgede forbindelse er en uundgåelighed, som 5G-forbedringer vil gøre glattere og mere effektive. Det vil have flere enheder til at forbinde med flere modstyreenheder, hvilket forbedrer netværkets rigdom og kompleksitet uden nødvendigvis at bryde sammen under stresset.

båndbredde

Endelig forstås båndbredde bedst som den maksimale downloadhastighed, som en enhed kan tilbyde. Mere båndbredde, der tilbydes af en trådløs enhed, vil resultere i hurtigere downloads og videoer og billeder med bedre opløsning, sammen med bedre streamingoplevelser (skønt dette også er forbundet med latenstid).netværksbåndbredde

Som et eksempel er 3-D og 360 ° videostreaming normalt kun tilgængelig for 5G-enheder.

5G-forbindelse har imidlertid applikationer ud over forbedrede oplevelser på sociale medier. Det giver mulighed for fremskridt inden for uddannelse, kommunikation, repræsentation og beredskabstid. Tænk på båndbredde som den maksimale størrelse på en vandslange, hvor vandets hastighed smøres af diameteren af ​​den slange. 5G-enheder har meget bredere slanger som standard.

5G og Canada?

Så hvor står Canada i løbet om 5G-forbindelse? I øjeblikket forsøger Canada at frigive et omfattende 5G-netværk inden for det næste år, med mere konservative skøn, der antager, at 5G-netværket vil være online inden for de næste år. Dette skyldes, at udrulning af 5G-forbindelse over hele landet afhænger af flere faktorer – nemlig de virksomheder, der kan levere tjenesten.

Telus Mobility er et firma, der forsøger at bringe 5G til Canada i 2020, selvom de oprindeligt begynder med forbrugere, der bor i Vancouver-området. Telus Mobility er afhængig af “Living Lab”, som er en bæredygtig telekommunikationsudbyder, der nåede hastigheder på 30 GB pr. Sekund i 2016. Det vil også sigte mod at give bæredygtig 5G-forbindelse ved hjælp af bæredygtigt fokuserede tech og andre initiativer.

Telus Mobility logo

Rogers Communications er et andet firma, der forsøger at frigive 5G i Canada. De er centreret på University of British Columbia i Vancouver og er også målrettet mod 20/20 frigivelse. TeraGo kører faste forsøg for trådløs 5G-adgang med Nokia i 2020.

Mest berygtet har Huawei Technologies – et Chines telekommunikationsfirma og det største i verden – været en stor aktør i udviklingen af ​​canadisk 5G-infrastruktur. International politik har imidlertid forhindret, at dette sker så glat, som mange måtte ønske.

Mange andre luftfartsselskaber foretager deres egne 5G-forudsigelser, så deres kunder kan vide, hvornår de kan forvente 5G-forbindelse:

 • Bell Mobility- 2020
 • Sidste år 2020
 • Koodoo Mobile – sent i 2020
 • Virgin Mobile – sent 2020
 • Freedom Mobile – 2021
 • SaskTel-2021+
 • Videotron- 2021+

Ultimativt, Canada har endnu ikke 5G-forbindelse i større byer og især ikke i hele landet. Men der gøres store fremskridt for at give 5G-adgang på mange af landets store teknologiske knudepunkter. Hvis disse initiativer viser løfte, kan canadiere over hele territoriet forvente, at 5G-adgang og enheder begynder at rulle ud i løbet af de kommende år.

Seneste nyt om 5G i Canada

Hvorfor Canadas 5G-bygningsbeslutninger er vigtige

5G bliver vigtig for alle, uanset om du vil bruge en 5G-kompatibel enhed, så snart den er tilgængelig. Men selvom 5G-forbindelse er integreret i det fremtidige digitale landskab og for mange forbedringer inden for økonomi og forretningsarenaer, vil det også være en meget dyr overgang. Mange canadiske trådløse operatører vil investere 26 milliarder i implementering af 5G-infrastruktur i de næste seks år.

5g mobiltelefon

Canadas 5G-netværk (som i øjeblikket er en fremtidig drøm end en realitet) vil sandsynligvis have infrastruktur bygget af et lille antal globale virksomheder snarere end canadiske specifikke udbydere eller trådløse luftfartsselskaber. Disse virksomheder inkluderer Nokia, Ericcson og Huawei.

Der er dog rejst nogle bekymringer omkring intelligensen om at give et kinesisk selskab adgang til vestlige telekommunikationssystemer. Nogle mener, potentialet for problemer eller overvågning er stort.

Ottawa, Toronto Rogers Center bliver teststed til 5G

Testning af kerneapplikationer af 5G trådløse netværk kom senere i 2018 i Ottawa. Testene blev udført med en mangeårig netværksleverandør – Ericsson. Selvom testen ikke var omfattende nok til at muliggøre 5G-implementering i 2019, gav den en vigtig indsigt for at muliggøre yderligere test gennem de næste år og muliggøre 5G-distribution i begrænsede vilkår i hele 2019.

En bredere 5G-installation vil sandsynligvis begynde at ske i 2020, skønt detaljerne overlades til mange af de virksomheder, der leverer den 5G-infrastruktur, der kræves til en sådan overgang.

Problemet med 5G i Canada

Der er rejst bekymring for, at Kinas Huawei Technologies, som er den største producent af telekommunikationsudstyr i hele verden og et af de få virksomheder med den infrastruktur, der er nødvendig for at udvikle et 5G-netværk, ikke skal have lov til at levere udstyr til Canadas 5G-netværk.

Huawei logo og smartphone

Dette skyldes delvis, at mange af Canadas allierede allerede har forbudt virksomheden fra at levere udstyr til deres egne 5G-netværk. Der fremmes typisk frygt for muligheden for spionage, enten når det kommer til økonomiske data eller for generelle data om canadiske borgere. Faktisk har mange virksomheder som USA, Japan og Australien alle rejst bekymring over Huawei og bestemt, at det er en national sikkerhedsrisiko.

Tiden viser, om Huaweis værdi, der ligger i dens omfattende infrastrukturelle evner og ressourcer, er værdifuld nok til at gøre det til en vigtig aktør i udviklingen af ​​et canadisk 5G-netværk, eller hvis der skal søges en erstatning på grund af regerings tilsyn eller borgerforurening.

Canada, der bruger Huawei 5G, kan hindre adgang til amerikansk intelligens

Den amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver har opfordret Canada til ikke at bruge 5G-teknologi afledt af Huawei-materialer. Han har sagt, at dette ville bringe de aftaler, der i øjeblikket nyder godt af USA og Canada, i fare, da USA er bekymret over, at enhver infiltration i canadiske netværk nødvendigvis udsætter deres egne netværk for kinesisk overvågning.

Den canadiske premierminister Justin Trudeau udsatte en beslutning om, hvorvidt det skulle bruge netværksudstyret indtil 21. oktober. Denne beslutning havde forgreninger ud over netværkets udvikling, da det påvirkede politik mellem USA og Canada på et bredere, internationalt plan.

Canadas forsvarsminister erklærede, at de ville tage tid at undersøge alle potentielle trusler og være opmærksomme på at beskytte ny 5G-teknologi, inden de træffer en beslutning.

Canada indstiller til at udsætte Huawei 5G-beslutning til efter afstemning

Canada rapporteres at udsætte sin beslutning om, hvorvidt Kinas Huawei Technologies vil levere netværksudstyr til sit 5G-net indtil efter det føderale valg i oktober. Dette skyldes stadig stigende anstrengelser med Beijing.

Huawei Kina hovedkvarter

Bekymringer blev oprindeligt rejst både af canadiske borgere og De Forenede Stater såvel som mange andre canadiske internationale allierede. Mange af deres internationale allierede har allerede forbudt Huawei fra deres egne netværk af frygt for kinesisk overvågning.

Premierminister Justin Trudeau sagde, at han var tilbageholdende med at gå videre med beslutningen, indtil skæbnen for to canadiere, der i øjeblikket er tilbageholdt i Kina, blev klarere.

Denne udsættelse ses som et problem for store telekommunikationsselskaber, da de ikke kan fortsætte med deres 5G trådløse integrationsplaner, før regeringen træffer en beslutning om udvikling.

Yderligere guider

 • De bedste VPN-tjenester
 • Mest sikre browsere
 • Internetsikkerhed til børn
 • Online Privacy Guide

5G i Canada Resources

 • Huawei 5G netværksarkitekturplan fra højt niveau perspektiv
 • Fordele og brug af 5G – ETSI
 • Fremtidige teknologiske fremskridt og forståelse 5G – GSMA Intelligence
 • Vejledning til 5G-sikkerhed fra Ericsson
 • 5G-definition og udviklinger fra den canadiske regerings websted
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me