Den komplette guide til proxyservere (vs. VPN-tjenester)

En proxyserver opretter forbindelse til internettet i stedet for din computer. Med andre ord, alle data, der genereres af en browsing-session, går fra din computer, gennem proxyserveren på vej ud til internettet og også tilbage gennem proxyserveren på returrejsen til din computer.


I det væsentlige er det en formidler. Hvorfor i all verden skulle nogen bruge en proxyserver? Den primære årsag er, at den skjuler din IP-adresse, og til gengæld skjuler den også din fysiske placering for alle, der måske ser på. En VPN er en specialiseret form for en proxyserver. Vi kommer ind i dem senere.

Offentlige proxyservere

Den første type proxyserver, vi vil tale om, er den slags, der er tilgængelig gratis online uden omkostninger, kaldet a offentlig proxyserver.

Mens ideen om at oprette forbindelse privat til internettet uden omkostninger er åbenlyst en opmærksomheds-getter, har denne type server nok ulemper, som kun de mest afslappede af internetbrugere seriøst bør overveje det.

Her er et par bemærkelsesværdige grunde til at undgå en offentlig proxyserver:

 • Disse hovedsageligt frivillige drevne operationer har tendens til at gå offline uventet og forblive på den måde, indtil nogen går ud af deres dagjob for at finde ud af problemet.
 • Uden penge til at opgradere udstyr, forventer, at din internetforbindelse er langsom.
 • Uden overskudsmotiv for at beholde kunder, har operatørerne det ingen reel grund til ikke at spionere på dine data eller browsingvaner. De kunne være hackere for alt hvad du kender. Nogle estimater hævder, at så meget som 70 procent af de offentlige proxy-servere kun er en front for kriminelle.
 • Og snooping er ikke det eneste problem. En anden stor procentdel af disse fuldmagter injicerer annoncer eller JavaScript på de websteder, du besøger. Dette er ikke cool.

Den nederste linje her er, at det er en dårlig ide at bruge en offentlig proxy-server, uanset hvilken måde man ser på den. Jeg tager tilbage det, jeg sagde tidligere om, at det var en levedygtig mulighed for afslappede surfere. Jeg har ændret mening. Ingen bør bruge disse!

Privat proxyserver

En privat proxy-server er et kørsel primært med profit, selvom nogle mennesker eller virksomheder indstiller en til personlig brug eller medarbejderes brug uden beregning.

Et VPN (Virtual Private Network) er den mest almindelige type privat proxy. Vi får mere detaljeret information om, hvad der adskiller denne type server på lidt. Arkiver det væk nu.

Hvor en privat fuldmagt nyder overlegenhed i forhold til sin offentlige modpart, er, at der er et gebyr (bo hos mig her) for dets anvendelse. Denne introduktion af et overskudsmotiv for en virksomhed i enhver branche betyder, at det er meget interesseret i at tilfredsstille kunden for at fortsætte med at få de månedlige betalinger.

Når et firma debiterer for deres service, kan du vædde på, at de holdes til offentlig regnskab for, hvor godt de beskytter en klients privatliv gennem form af anmeldelser fra tredjepart (som dem, jeg har skrevet på dette websted). Internettet er at klage højt og længe, ​​når det er skuffet, og intet selskab ønsker det.

Serverkategorier

Lad os kigge hurtigt og smertefrit på de forskellige typer proxyservere, som du sandsynligvis vil støde på under dine internetrejser.

HTTP-proxy

Hvis du nogensinde har bemærket nomenklaturen “http: //” i URL-feltet øverst på en webside, har du set den verdensomspændende webprotokol, der bruges til at forbinde alle de forskellige elementer på websteder.

Denne type proxyserver er ikke krypteret, hvilket betyder, at den generelt er hurtigere end andre på grund af en mindre anstrengende beregningsbelastning. Efterhånden som mere af internettet sikres gennem kryptering, kan HTTP-proxies — som ikke har adgang til dem—blive mindre nyttige.

HTTPS Proxy

Også kaldet SSL (Secure Socket Layers) -proxy, denne proxy-type er grundlæggende for ethvert websted, der ønsker at sikre dataudveksling mellem webstedet og brugerne. Alle data, der kører mellem en HTTPS-proxy og din computer, er krypteret.

SOCKS-proxy

SOCKS-protokollen er dybest set en simpleton. Takket være denne enkelhed er de gode til torrenttrafik, e-mail, IRC-data og FTP-uploads. Da sådanne proxyer er så fleksible, håndterer de et højt trafikvolumen og er tilbøjelige til at være langsommere end en sovende skildpadde.

Webproxy

Webproxy er rart, fordi du ikke behøver at downloade og installere software for at bruge dem. Adgang kommer fra dit browservindue og fungerer fint med enten HTTP eller HTTPS. De fleste web-proxies er dog gratis marmelade med reklame til din seerglede eller smerte. Brugt kun til basale websteder, en web-proxy har en tendens til at falde fra hinanden i lyset af JavaScript, Java eller Flash.

Fremadrettet proxy

Dette er sandsynligvis en af ​​disse åbenlyse ting, men en fremadrettet proxy er en, der sidder mellem din computer og internettet. Dette definerer alle slags proxy undtagen en – du gættede det – omvendt proxy, der fungerer som en gatekeeper mellem internettet og et Local Area Network (LAN).

En omvendt proxy ville komme i spil, hvis du var i telekommunikation og havde brug for at få adgang til din virksomheds LAN hjemmefra eller på vejen. For at gøre dette vil du først gå gennem proxyserveren og derefter få adgang til LAN.

VPN vs. Proxy-servere

Kan du huske at være derop et sted, da vi fortalte dig, at en VPN var et specialtilfælde af en proxyserver, og vi vil differentiere dem senere? Nå, senere er det nu, så gør dig klar til at få dit sind sprængt. Eller måske ikke.

Her er de vigtigste forskelle:

  1. Proxy-servere er konfigureret på en per app-basis, som kan være en reel smerte i bagenden. En VPN skal på den anden side kun konfigureres én gang på systemniveau for at beskytte alle internetforbindelser til al software på en bestemt enhed. Nogle gange gør endda gode gratis VPN’er det.
  1. Hvor andre proxy-servere er overalt på kortet, når det kommer til sikkerhed, kan de mest populære VPN-tjenester lide Surfshark eller NordVPN give en sten solidt krypteringsniveau. For kommercielle VPN’er er det grundstenen i deres forretningsmodel, og hvad folk er villige til at betale for. Generelt er en VPN enklere at konfigurere og mere sikker (og anonym) end de andre typer proxier, vi har nævnt.

Brug af en proxy

VPN’er og andre private proxies er relativt lette at installere og bruge, fordi din tjenesteudbyder giver detaljerede instruktioner til at udføre opgaven.

Hvis du vove dig ind i den offentlige proxys verden, bliver tingene lidt mere komplicerede. Der er nogle specifikke oplysninger, du har brug for for at oprette forbindelse til en offentlig proxy:

 • Proxys IP-adresse og portnummer
 • Brugernavn og adgangskode (måske)

Hvis vi ikke bange dig væk fra at bruge en offentlig proxy endnu, skal det være let at finde en. Der er hundreder, hvis ikke tusindvis af dem frit tilgængeligt online. Skriv “offentlige server proxies” eller “gratis proxies” i din foretrukne søgemaskine og stå tilbage. Fra det øjeblik er det ikke meget vanskeligt at konfigurere.

Lad os bruge Firefox som et eksempel …

Ankom til det rigtige sted ved at klikke Muligheder -> Fremskreden -> Netværk Tab -> Forbindelse Indstillinger. Afhængig af din browser kan den nøjagtige rækkefølge af trin variere.

Den nederste linje er, at du leder efter det sted, hvor du kan ekskludere localhost-IP-adressen og tilføje IP-adressen og portnummeret for manuelt at konfigurere proxy.

Hvor meget eksklusivitet har du brug for?

Hvis du antager, at du tager vores råd og løber langt væk fra gratis offentlige proxy-servere, skal du være bekendt med de forskellige eksklusivitetsniveauer med hensyn til kommercielle servere. Der er tre.

  1. Dedikeret proxy: Dette er den mest stabile og bedst fungerende mulighed. Med en dedikeret proxy deler du ikke ressourcer med nogen anden. Hvis du blot prøver at undgå geo-blokke, der forhindrer dig i at streame online-indhold, er dette din bedste mulighed. Husk, at du vil modtage en statisk IP-adresse, så den stadig kan spores til proxyserveren, hvilket gør den mindre anonym.
  1. Semi-delt proxy: Med dette vil du dele proxy med et par andre mennesker, normalt tre.
  1. Generel fuldmagt: Den mest anonyme, men også den mindst dygtige med hensyn til ydeevne. Du deler ressourcen med mange andre mennesker. Til alle praktiske formål er dette det samme som en offentlig fuldmagt.

Bundlinjen

Med stigningen i geo-blokering af populære websteder og bekymringerne for privatlivets fred er det ikke overraskende, at brugen af ​​proxyservere har skyrocket i popularitet. Selvom omkostningerne gør offentlige servere til en alvorlig fristelse, er vores anbefaling, at ingen offentlig proxy skal bruges til andet end meget afslappet brug.

Ikke kun er de ustabile og langsomme, det er du også rulle terningerne hver gang du bruger en at operatøren ikke propper din enhed fuld af malware eller fortæller dine personlige eller økonomiske data. Det er bare ikke værd at risikoen.

Mens kommercielle proxies bestemt er en mulighed, foretrækkes den mere sikre, omfattende og let konfigurerede VPN-løsning efter vores ydmyge mening til i det væsentlige den samme pris. Gå med en af ​​de bedst bedømte VPN-tjenester, og risiker ikke din sikkerhed.

Kig dig rundt, og du skal være i stand til at finde en, der har etableret et ry som en betroet værge for kundedata. Held og lykke med din proxy!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me