Nord VPN vs. PIA-sammenligning og anmeldelse (2020)

nordvpn_logo


Flere og flere canadiere forsøger at finde den mest pålidelige VPN-udbyder. De gør det, fordi datahacks og brud bliver mere og mere almindeligt. Desuden er de bekymrede over deres internetudbyderes og tredjeparts evne til at spore deres bevægelser online.

En VPN kan sikre sikkerhed og anonymitet online, uanset hvad du laver. Der er dog mange VPN-tjenester derude. Hvordan ved du, hvilken der er den rigtige for dig?

privat internetadgang logo

At læse VPN-anmeldelser er et fremragende sted at starte. Når du har indsnævret dine valg til blot et par muligheder, har du stadig brug for en god måde at sammenligne dem på. Derfor har vi oprettet denne sammenligning mellem NordVPN og privat internetadgang eller PIA.

NordVPN og PIA er begge veletablerede udbydere, der tilbyder ønskelige funktioner. Ikke desto mindre er det to forskellige virksomheder, og vi mener, at NordVPN tilbyder overlegen tjenester mellem disse.

Lad os tage et dybtgående kig på NordVPN og PIA for at undersøge, hvordan vi nåede frem til denne konklusion.

1. Hastighed

Hastighed er en kritisk metrisk for enhver VPN. Det skyldes, at folk forventer, at deres browser skal kunne indlæse et websted med et øjeblik. Brug af en VPN bremser responstiden, men en virkelig hæderlig VPN forårsager mindre forsinkelse. Mindreværdige VPN’er leverer langsom, frustrerende ydelse, der gør det svært at gøre noget online.

I gennemsnit ser vi gerne den procentdel, som en VPN nedsætter dine hastigheder til at være lige omkring 10 procent. Dette er ikke altid realistisk, da det afhænger af din placering og andre faktorer. Forskellige faktorer kan påvirke dette mere end andre. Der er et ekstra trin i din forbindelse, hvor krypteringstunnelen finder sted.

Serverplacering påvirker tilslutningshastighederne enormt. Hvis din forbindelse skal køre en større afstand for at nå VPN-serveren, forværres forbindelseshastigheden og browserens responstid.

Første hastighed
hastighed, før du skifter til vpn

Ved disse hastigheder, når det holdes konstant, er næsten alt på internettet muligt.

NordVPN hastighedstest
nord vpn hastighedstestresultat

Med denne hurtige internethastighed vil ændringen fra 7 ping til 37 ping ikke blive synlig. Det svarer til en responstid på 0,07 sekunder til en responstid på 0,37 sekunder. Du vil muligvis bemærke et lille skift i hardcore-spil.

Downloadhastighederne er der, hvor vi beregner den procentvise ændring fra hvor vi begyndte, hvor vi ender efter brug af VPN. Downloadhastigheden gik fra 98,71 Mbps til 74,15 Mbps. Igen er ændringen ubetydelig og påvirker ikke meget. Hastighederne faldt imidlertid med ca. 24,88%, hvilket er højere end vi gerne se i en perfekt verden.

Det er klart, at det at gå fra 53 Mbps til 48,18 Mbps ikke er noget, når det kommer til uploadhastighed og ikke får nogen til at bemærke nogen væsentlig ændring.

Privat internetadgangshastighedstest
pia vpn hastighedstestresultat

Baseret på denne test leverede PIA klart hurtigere hastigheder. PIA har faktisk et ry for at være hurtig. Som vi imidlertid vil se senere, hastighed er ikke alt, og de fleste mennesker vil se en lille mærkbar forskel, når det gælder at bruge NordVPN versus PIA for så vidt angår hastighed.

Ping- og upload-testene fungerede faktisk bedre for NordVPN end det gjorde PIA. Når det kommer til VPN’er og hastighed, tjener tjenesterne deres penge i downloadhastighed. At gå ned til 81,46 Mbps illustrerer en ændring i hastigheder på 17,48%, hvilket er tættere på de 10%, vi gerne vil se.

Med disse hastigheder bør der ikke være problemer, når det gælder adgang til indhold på internettet. Ved 81,46 Mbps kan du måske finde ud af, at din forbindelseshastighed faktisk er mere konstant end de 98,71 Mbps, din internetudbyder ville give.

Hastighed er åbenlyst absurd vigtig. Når du leder efter en VPN, skal du selvfølgelig bry dig om hastigheden, men det er ikke den vigtigste ting, når du prøver at forblive privat på internettet.

2. Privatliv

Her begynder NordVPN virkelig at trække sig foran konkurrencen. Mange mennesker, der ikke kender VPN’er, forstår endnu ikke, at det land, hvor udbyderen er baseret, er en kritisk overvejelse.

Du vil have en VPN, der har hovedkontor i en jurisdiktion, hvor VPN-loggingspolitikker ikke kræver udbyder for at opbevare nogen logfiler vedrørende deres kunder. Derudover er det nyttigt, hvis virksomheden er baseret i en uafhængig nation, der ikke er en del af et overvågningsnetværk som de fem øjne eller de 14 øjne.

nordvpn-logningspolitik

Den gode nyhed til NordVPN er, at de har hovedkontor i Panama. Denne jurisdiktion er ikke underlagt amerikansk, canadisk eller europæisk lovgivning. De behøver ikke at samarbejde, når retshåndhævende embedsmænd fra andre lande beder dem om data.

Panama har også gode love om privatlivets fred. Dette betyder, at NordVPN ikke lovligt kræves for at indsamle og opbevare nogen form for data om dig og dine online aktiviteter.

Det samme kan ikke siges for PIA. Dets hovedkvarter er beliggende i U.S.A.., hvilket bestemt er til skade for fortalerne for privatlivets fred. PIA er nødt til at efterkomme anmodninger fra retshåndhævende embedsmænd fra Canada, Europa og andre steder. USA er også medlem af mange multinationale overvågningsnetværk, hvilket betyder, at data kan deles.

Stadig siger begge virksomheder, at de ikke fører logfiler. Dette er let troværdigt, der kommer fra NordVPN, men langt mindre med PIA. Hvis privatlivets fred er din primære bekymring, er du bedre stillet med NordVPN.

3. Se Netflix

Mange mennesker bruger en VPN med håb om at kunne få adgang til Netflix i en anden jurisdiktion. Netflix beklager denne praksis, og det er grunden til, at Netflix blokerer adgang, når man bruger en VPN.

Hvis Netflix ikke ville have dig til at gøre dette, skulle de ikke begrænse adgangen til bestemte shows. I Canada alene er der hundredvis af shows og tusinder af film, som du ikke kan få adgang til, medmindre du er i USA.

I øjeblikket har den canadiske version af Netflix 629 viser og 2942 film. Selvom det er meget, har vores naboer mod syd 1081 tv-shows og 4579 film. Det virker dumt at ikke mindst forsøge at få de samme penge værd, at de amerikanske brugere får. (Læs: Hvordan man får American Netflix som canadier)

Det tager en vag VPN at komme omkring Netflix’s begrænsninger i disse dage. I vores test var både NordVPN og PIA i stand til at udføre denne opgave, men med forskellige grader af succes.

USA til Canada NetflixUS til UK NetflixUS til Japan NetflixUS til Australien Netflix
NordVPN
PIA VPN

Med NordVPN var vi i stand til at få adgang til Netflix fra hver server, vi testede. Hvad mere er, denne VPN gav os adgang til Amazon Prime Video, Hulu og BBC iPlayer (den hårdeste geobegrænsede adgang til adgang). Hvis streaming er dit vigtigste online mål, så NordVPN skal være dit top valg.

Resultatet var ikke så lyst for PIA. Tjenestens ydelse med Netflix varierede meget afhængigt af hvilken server vi har oprettet forbindelse til. Netflix-proxyfejl dukkede op ret konsistent, og vi kunne ikke oprette forbindelse til andre streamingtjenester.

Dette er et godt eksempel på, hvorfor hastighed ikke er slutningen alle være VPN-tjenester. Hvis du ikke har adgang til streamingtjenester i andre lande, fungerer din VPN kun med halv kapacitet.

4.Torrenting

fildelingfildeling

Adgang til piratkopieret indhold og torrenting af dette indhold er en almindelig praksis på Internettet i dag. Fakta er fakta, og 22% af al global båndbredde bruges til piratkopiering online. Det betyder, at næsten en fjerdedel af aktiviteten på internettet er afsat til torrenting.

Selvom det har et dårligt omdømme, er torrenting i sig selv ikke ulovligt. Ulovligheden ved torrenting stammer fra download af ophavsretligt beskyttet materiale, som du ikke har krav på. Det er svært at se, hvad der er lovligt og ulovligt, og selvom du måske har de reneste intentioner i hjertet, kan du ved et uheld hente noget ulovligt. Det er bedre at være sikker end undskyld.

Torrentering kan være en farlig aktivitet, og ingen ønsker at blive bedt af deres internetudbyder om at stoppe med at torrente Kung Fu Panda for 13. gang. Torrenting skal gøres privat – det er her en god VPN træder ind.

Nogle VPN’er er bedre til torrenting end andre. Hastighed spiller en rolle i torrenting, da lavere hastigheder kan skade downloadhastigheden for den torrented fil.

NordVPN har et utvivlsomt ry for at være torrentvenlig, men PIA leverer også BitTorrent support til sine brugere. Begge virksomheder begrænser brugerne, for så vidt angår hvilke servere der kan bruges til P2P-fildeling.

Mens PIA kun tillader P2P-adgang på servere i otte lande, gør NordVPN det dog i 37. Det betyder, at du langt mere sandsynligt vil have en positiv torrent-oplevelse, mens du bruger NordVPN.

Du kan ikke gå galt med hverken en tjeneste her, hvilket betyder, at vi kan kalde det en vask.

5. Pålidelighed

Når du er klar til at surfe på Internettet, skal din VPN også være klar. Ligesom kritisk er din VPN nødt til at opretholde en stabil forbindelse, mens du er online, så din aktivitet ikke bliver udsat for andre parter. Hvis din VPN går ned, skal den have en pålidelig kill-switch der afskærer din browsersession på en gang.

Gennem vores VPN-styrke-tests leverede NordVPN konsekvent den mest pålidelige ydelse. Vi var i stand til at oprette forbindelse til en række servere uden en masse problemer. Der var lejlighedsvis ujævnheder på vejen, men vi kunne komme omkring disse ved at prøve forskellige servere.

Nordvpn har tabel

Vi stødte på flere vanskeligheder med PIA med hensyn til at komme hurtigt og nemt i forbindelse. Derudover havde vi nogle problemer med at opretholde en god forbindelse. Vi oplevede også mindre ensartede downloadhastigheder.

6. Bedste værdi

NordVPN er lidt dyrere måned for måned sammenlignet med PIA, men det bliver virkelig overkommelig med en langsigtet kontrakt. PIA har en lignende billig langsigtet kontrakt. Det er dog værd at bemærke det NordVPN har en 30-dages garanti mens PIA’er kun er syv dage. PIA tilbyder heller ikke en gratis prøveversion.

NordVPN tilbyder tilbud

Hvad kan en VPN gøre?

De vigtigste fordele ved en VPN omgiver alle dit privatliv på internettet. Der er mange fordele ved at bruge en VPN. Alt opnås gennem krypteringstunneling og servere i forskellige dele af verden.

hvordan-en-VPN-værker

 • Forbedret sikkerhed – VPN’er hjælper med at shore dine hemmelige oplysninger fra hackere, regeringsorganer og andre ondsindede enheder efter dine oplysninger. Den måde, hvorpå en VPN opnår dette, er ved at maskere din IP-adresse ved at trække din trafik gennem en tredjepartsserver og kryptere informationen. Internetudbydere kan ikke se, hvor din IP-adresse besøger, fordi den vil se den krypterede trafik.
 • Anonymitet – At skjule din IP-adresse er en grundpille i VPN-teknologien.
 • Fjernbetjening – En VPN giver dig adgang til oplysninger fra en server, der normalt er begrænset til placering.
 • Omgå filter og begrænsninger – At få adgang til Netflix fra andre lande og andre streamingtjenester er en enorm fordel. Adgang til andre medier såsom videospil, der normalt ikke ville være tilgængelige, er også et tilføjet plus.
 • Stabil ydelse – Mens hastighederne måske er lidt lavere, har servere fra en velrenommeret VPN-service en tendens til at være mere stabile end lokale internetudbydere. Internetudbydere har en tendens til at gashastigheder afhængigt af forskellige faktorer.

Hvad skal du kigge efter?

Det er svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man handler efter en VPN, især når man ikke har nogen forudgående information. Der er mange faktorer, man skal kigge efter, der hjælper dig med at tage din beslutning. Mere info om dette også i vores Nord vs Express-guide. 

 • tjeklistePris – Den første faktor, som alle ser på, er pris. Hvor meget er for meget, og hvor meget er for lidt? I VPN-branchen giver langvarige kontrakter som regel en stor besparelse. Se ikke længere end NordVPN for at se, hvor meget en tre-årig kontrakt kan påvirke dine omkostninger. Anerkendte VPN’er kan variere fra $ 3 til $ 15.
 • Hastighed – Når du bruger internettet og går den ekstra kilometer for at beskytte dig selv, er den sidste ting, du ønsker, at gashåndtere dine hastigheder helt. Brug af en VPN, der har forfærdelige hastigheder, besejrer formålet med at bruge internettet. Der er tjenester, der markerer alle felterne i alle kategorier undtagen hastighed, og der er tjenester, der kun giver hurtig hastighed og mindre beskyttelse. Det er bedst at veje det, der er mest vigtigt for dig, når du kigger efter.
 • Privatliv og sikkerhed – Den vigtigste grund til, at du leder efter en VPN, er privatliv og sikkerhed. Uanset om du får adgang til begrænset indhold eller vil beskytte din bankkonto, er der altid bekymringen for at udføre dette sikkert. At sikre, at din VPN ikke logger aktivitet og opholder sig i korrekt jurisdiktion, kan gå langt.
 • Adgang til geobegrænset indhold – Et af de største træk for VPN’er er muligheden for at få adgang til Netflix og andre streamingtjenester i andre lande. Ikke alle VPN’er oprettes lige i denne henseende. Sørg for at se, om den service, du bruger, kan få adgang til de korrekte streamingtjenester.
 • Serverantal og placering – At finde ud af, hvor serverne er placeret, og hvor mange servere der er tilgængelige, er et vigtigt aspekt af VPN-shopping. Det går langt for at få adgang til indhold samt påvirke hastigheden. Som en generel regel, jo tættere du er på en server, jo hurtigere er dine hastigheder. Jo flere servere og placeringer, desto bedre.
 • Antal forbindelser – En ofte overset adgang er, hvor mange samtidige forbindelser du kan have på VPN. Hvis du kun kan have en forbindelse på det tidspunkt, er du ikke beskyttet fuldt ud. Et vigtigt aspekt af dette er at være i stand til at oprette forbindelse til en router. Hvis du kan oprette forbindelse til en router, kan du dække alle dine enheder.
 • Kundesupport og vidensbase – Endnu vigtigere end et pålideligt kundesupportteam er en fuld videnbase. Brug af en videnbase kan spare tid og energi. Hvis du har spørgsmål, skal svaret blot være et par klik væk. At have kompetent og pålidelig kundesupport er også vigtigt og bør være en høj prioritet.
 • Forsøg og pengene-tilbage-garantier – Industristandarden er en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Der er et par VPN-tjenester, der kun tilbyder en 7-dages pengene-tilbage-garanti. Et par VPN’er tilbyder faktisk en gratis version af softwaren, der har begrænset dataforbrug og funktionsanvendelse. At have mindst en måned til at prøve noget er altid en ekstra bonus.

Brug ikke en gratis VPN

Hvis du læser en advarsel på internettet om en gratis VPN, vil du se den samme advarsel: Hvis du ikke betaler for produktet, er du produktet.

vpn-fidusDet er umuligt at undgå denne advarsel, fordi sandheden er sandheden. Hvis du bruger en gratis VPN, logger tjenesten sandsynligvis din aktivitet og sælger den. Der er et par andre ondsindede måder et firma kan tjene penge på dig på. Kernen i denne advarsel bruger ikke en gratis VPN-tjeneste.

Der er undtagelser. Den vigtigste er, at der er et par fantastiske VPN-virksomheder, der tilbyder en gratis version af deres software. Dette er en enorm differentiator, da de gratis versioner kun giver dig begrænset brug af deres VPN.

De bruger en freemium-teknik til at forsyne dig med at bruge deres produkt. Der er ikke noget galt i at bruge disse tjenester, og at bruge dem kan give dig en god idé om, hvor meget du kunne lide tjenesten. For at gentage skal du bruge de bedste gratis VPN’er, men kun dem, der tilbyder en gratis prøveversion eller pengene-tilbage-garanti.

Beslutning om at bruge en helt gratis service kan også føre til smertefulde oplevelser generelt. Tjenesten, der tilbydes, vil være forfærdelig, og forbindelserne vil være gletske. Det er bedre at bare ikke bruge en VPN snarere end at underkaste dig en gratis VPN.

Ofte stillede spørgsmål

Er PIA en god VPN?

Som en af ​​de mest populære VPN’er har privat internetadgang også vist sig at være en af ​​de bedste. Vi anbefaler NordVPN mere PIA, men PIA leverer stadig varerne.

Arbejder privat internetadgang med Netflix?

PIA samarbejder med Netflix på et stort antal af deres servere. NordVPN arbejder i øjeblikket med Netflix på alle deres servere.

Har NordVPN en kill switch?

Ja, så snart din internetforbindelse ikke er sikker, skærer den automatiske Kill Switch din internet. Dette sikrer, at dine følsomme data ikke kompromitteres, selvom VPN falder et øjeblik.

Er NordVPN privat?

Ja, NordVPN er helt privat og tillader P2P-trafik. NordVPN betragtes som en af ​​de bedste muligheder i VPN-rummet.

Hvilke VPN’er der arbejder med Netflix?

De fleste af de store navne fungerer med Netflix. NordVPN fungerer på alle deres servere og PIA fungerer på de fleste af deres servere. Andre VPN’er har forskellige grader af succes med deres servere.

Hvor mange enheder kan du have på Privat internetadgang?

Du kan installere så mange enheder, som du vil med PIA, men kun 5 samtidige forbindelser kan bruges ad gangen fra et enkelt abonnement. PIA tillader routerforbindelse, som tillader næsten ubegrænset forbindelse.

Hvad er de 14 øjne lande?

Der er grupper og koalitioner, der deler data med hinanden og kan få adgang til forretningsregistre, der er bosiddende i disse lande. Som en generel regel vil du undgå at bruge en VPN i et af de 14 øjne lande, 9 øjne lande og 5 øjne lande. Generelt er de 5 øjne lande de værste, da de også er i den 9 øjne alliance og 14 øjne alliancen.

 • 14 øjne lande: Tyskland, Belgien, Italien, Sverige, Spanien, Danmark, Frankrig, Holland, Norge, Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien, USA
 • 9 øjne lande: Danmark, Frankrig, Holland, Norge, Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien, USA
 • 5 øjne lande: Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien, USA

Afsluttende tanker

Alt i alt er begge VPN’er, der er tale om her, gode tjenester. Begge kommer anbefalet fra os på Privacy Canada. Med det sagt, NordVPN billetpriser bedre end PIA i næsten alle kategorier foruden hastighed i vores test og analyser.

Hvis hastighed er det, du er interesseret i, er PIA og et par andre bedre valg end NordVPN.

Hvis NordVPN kunne øge deres serverhastigheder, ville de være tophund i alle kategorier i VPN-rummet.

Det smukke ved dette er, at de begge tilbyder pengene tilbage-garantier. Test af begge tjenester er så let som det bliver.

Du kan lide:

 • Bedste VPN i Canada (fransk: Meilleur VPN)

Tilføj din egen anmeldelse:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map