Най-добри камери за сигурност за 2020 г.

Колко сигурно се чувствате в дома си? Щастливите хора са в състояние да отговорят, че чувстват пълно спокойствие в четирите стени на собствената си къща.


Това обаче може да е невярно чувство за сигурност. Канадското правителство отчете 159 366 пробива и влизане в престъпления само през 2017 г. Възможно ли е комбинация от вътрешни охранителни камери и външни охранителни камери да е предотвратила поне част от тези престъпления?

Научавайки повече за най-високо оценените камери за сигурност, ще започнете да виждате защо домът ви наистина не е безопасен без система от камери. На пазара съществуват безброй опции за домашни камери, както на интелигентното разнообразие, така и на традиционното разнообразие. Ето защо подробно прегледахме наличните продукти, за да определим кои от тях ще бъдат най-надеждният избор за вашето семейство.

Contents

Защо хората се нуждаят от домашни камери за сигурност

Основната причина за инсталирането на вътрешни или външни камери за сигурност е да се гарантира безопасността на вашето семейство. Домашните камери са известно възпиращо средство за взлома, което означава, че те ще преминат към по-лесна плячка, ако знаят, че се защитавате с най-високо оценени камери за сигурност.

Камерите за сигурност също ви помагат да наблюдавате децата си, когато не можете да сте у дома с тях. Можете да наблюдавате кога пристигат и какво правят, за да сте сигурни, че са в безопасност.

Освен това охранителната камера ще ви предупреждава, когато някой се приближи до къщата ви, независимо от часа. Независимо дали е съсед или напълно непознат, винаги си струва да знаете кога някой е в близост.

Много хора инсталират външни камери за сигурност, за да си осигурят спокойствие, когато са на почивка. От хиляди километри те могат да следят какво се случва вкъщи. Хубаво е да знаете, че всичко е наред, когато се опитвате да се отпуснете.

Престъпление от истинския живот: случаи, в които камерите можеха да спестят деня

Камерите са голяма част от най-добрата система за домашна сигурност. Примерите са навсякъде в новините, които показват, че ако хората току-що са инсталирали охранителни камери на открито или на закрито, счупване и влизане може да не се случи.

Разгледайте случая с Лангли, Б.С. жена, която се събуди в малките часове на сутринта, защото мъж крадеше неща от хола си. Тя в крайна сметка гони натрапника от къщата си, но ситуацията е изпълнена с опасност. Какво ще стане, ако крадецът е бил въоръжен и е възнамерявал да нанесе физическо нараняване?

Или какво ще кажете за престъпника от района на Монреал, който през 2017 г. се спря на пробиви? В крайна сметка той бе задържан, но е лесно да си представим, че всички негови жертви желаят да са инсталирали система от домашни камери преди дома им да бъдат взривени.

Умни камери за домашна сигурност

„Умните“ камери са тези, които работят безжично. Когато се случи нарушение, камерите започват да записват кадри. Смартфон може да се използва за достъп до камерата от всяка точка на света, така че винаги да се чувствате сякаш знаете какво се случва у дома.

Много от тези системи могат да бъдат инсталирани без съдействието на професионалист. Те са лесни за използване и с правилното криптиране, за да защитят поверителността ви, са изключително надеждни.

Резултатите от нашето изчерпателно проучване показват, че тези пет варианта са най-добрите камери за домашна сигурност на пазара днес.

Nest Cam IQ Indoor

Nest Cam IQ IndoorДокато Nest Cam IQ Indoor е доста скъпа опция, той се предлага с много звънци и свирки. 4k, осем мегапикселовият сензор за изображение определено е огромна продаваща точка. 12X цифровото увеличение също е впечатляващо. Тази умна камера обаче не е една от най-лесните за инсталиране.

Професионалисти
 • Съвместим с Google Assistant и Alexa
 • Изобилие от функции
 • Времето за предупреждение и времето за реакция са бързи
 • Изображенията са с добро качество
 • Възможност за персонализирана услуга за предупреждение на лица
Против
 • По-скъпо от другите опции
 • Инсталирането може да бъде трудно
Функционалност и функции на софтуера

Nest Cam IQ струва повече от конкурентите заради висококачествения си шестядрен процесор. Това просто го прави по-бърз от другите системи. Плюс това работи с Alexa и Google Assistant.

Допълнителната услуга Nest Aware се предлага срещу допълнително заплащане. Този софтуер позволява на системата действително да разпознава лица, така че можете да я програмирате да не изпраща сигнали, когато се появят приятелски лица.

4K сензор и 1080p HD създават ясни изображения, а системата на микрофона и високоговорителите може да ви помогне да изплашите потенциалните натрапници.

Nest Cam IQ е кабелна система, което прави инсталацията предизвикателство. Захранването се захранва от адаптер, а системата работи през WiFi. Мобилното приложение е лесно и лесно за използване.

Поддръжка на клиенти

Повечето хора взаимодействат с обслужването на клиенти на Nest, когато се опитват да инсталират системата. Отговорите обикновено са бързи, макар че не всички съобщават за цялостно положително преживяване. Все пак лесно може да се твърди, че представителите на обслужването на клиенти винаги са там и са готови да помогнат.

Ценообразуване

Nest Cam IQ Indoor работи около $ 299. При закупуване на камери в множество, се предлагат отстъпки. Клиентите, които изберат Nest Aware, имат три нива на обслужване, от които да изберат, включващи ценообразуване, което започва от $ 5 на месец и стига до $ 30 на месец.

Netgear Arlo Q

Netgear Arlo Q изображениеArlo Q е цялостна система за наблюдение на сигурността. Много от неговите функции са проектирани така, че да го направят невероятно удобен за използване. С нощно виждане и висококачествено видео, това предлагане от Netgear е идеално за домашна употреба.

Професионалисти
 • Прилично качество на видеото
 • -Нощно виждане
 • -DIY камера за домашна сигурност
 • -Налично програмиране на зона за дейности
Против
 • Пет секунди закъснение
 • Не толкова функции, колкото другите в този списък
Функционалност и функции на софтуера

Ако търсите директна система за домашна камера, това може да е тази за вас. Някои от основните му характеристики са двупосочно аудио и откриване на хора. Мощното приложение улеснява използването на системата. Ако обаче търсите много звънци, няма да ги намерите тук.

Простият му дизайн може да бъде точно това, което някои хора търсят. Характеристиките включват HD видео с 1080p и изглед за наблюдение от 130 градуса. Тези камери освен това са оборудвани с Arlo Basic, функция, която осигурява седем дневно облачно съхранение на изображения и видео. Arlo Q може да бъде свързан към умни домашни устройства като Alexa, Google Assistant и Stringify. Основният адаптер за приставки превръща Arlo Q в чина за инсталиране.

Поддръжка на клиенти

Изглежда повечето хора се свързват с представителите на Netgear за обслужване на клиенти във връзка с облачното хранилище на Arlo Q. Докато някои от тях изразяват неудовлетвореност, повечето хора отбелязват, че взаимодействието им с представители има тенденция да бъде положително.

Ценообразуване

Една Arlo Q камера работи 199,99 долара, макар че две могат да бъдат закупени само за 349,99 долара, а три може да има за 599,99 долара. Клиентите също могат да изберат функцията за наблюдение на Arlo Smart, като плановете започват от едва 2,99 долара на месец на камера.

Облачна камера на Amazon

Облачна камера на AmazonКато евтин вариант, Amazon Cloud Cam върви много. Качеството на видеото е добро, а опциите за съхранение в облак са разнообразни. С възможността да се интегрира с други устройства на Amazon, това е отличен вариант за тези, които са големи фенове на онлайн гиганта на дребно.

Професионалисти
 • Достъпна камера
 • Качеството на видео е приемливо
 • Способен да прави разлика между хора и домашни любимци
 • Приложението разполага с интуитивен дизайн
Против
 • Допълнителни функции, налични само с месечен абонамент
 • Опциите за интегриране на интелигентния дом са ограничени
Функционалност и функции на софтуера

Неговата честота на кадрите от 30 fps и 1080p видео го прави конкурентен с други камери от този списък. Зрителното му поле обаче е само 120 градуса за разлика от 130 градуса за Nest и Arlo. Мощен сензор дава възможност да се вижда сравнително ясно дори в тъмни зони. Облачната камера на Amazon разполага с пръстен от осем LED светлини, за да позволи нощното виждане.

Приложението може да бъде програмирано да доставя толкова уведомления, колкото искате, например когато човек или движение се открие. Има дори функция за географски ограждания, която се активира, когато извадите телефона си извън предварително зададена зона, така че да получавате сигнали само когато те са най-полезни и необходими.

Разбира се, облачната камера е в състояние напълно да се интегрира с Alexa, Fire TV и Echo Show. Просто насочете Alexa, за да ви покаже изглед от определена камера, и вие получавате емисията незабавно. Ако предпочитате други умни домашни устройства, важно е да разберете, че те вероятно няма да се интегрират с Cloud Cam.

Поддръжка на клиенти

Ако сте доволни от възможностите за обслужване на клиенти на Amazon за техните други продукти и устройства, вероятно ще бъдете доволни и от това. Можете да се обадите, да изпратите имейл или да участвате в чат на живо. Повечето хора имат напълно приемлив опит с представители, които са учтиви и услужливи.

Ценообразуване

Цената на около 119,99 долара, това е икономичен вариант сред вътрешните камери за сигурност. Без придружаващ абонамент ще можете да запишете клипове от максимум три камери за 24 часа. Ще получите и сигнали.

Абонаментът ви осигурява повече място за съхранение, откриване на хора, зони и неограничено споделяне. Седем дни на съхранение струва $ 6,99 на месец, докато 14 дни за съхранение ще ви донесе 9,99 долара на месец. Най-големият план ви осигурява 30 дни съхранение за толкова 10 камери за $ 19,99 на месец.

Кръг Logitech 2

Кръг Logitech 2Лесен за инсталиране и с удобно за потребителя приложение, вероятно също ще се възхищавате на 180-градусовия ъгъл на гледане в Logitech Circle 2. Самата камера е икономичен избор. Ще ви е необходим обаче абонаментен план за достъп до някои от най-добрите му функции.

Професионалисти
 • Напълно безжични камери
 • Може да се използва на закрито или на открито
 • Двупосочно аудио
 • Широк ъгъл на видимост
 • Видеозапис, задействан от движение
 • Интегрира се с Google Assistant и Alexa
Против
 • Необходим е абонамент за премиум функции
 • Изкривяване на варелите в изображенията
 • Няма опция за аудио откриване
 • Събуждането има удължено изоставане
Функционалност и функции на софтуера

Logitech Circle 2 има приятни функции като видеозапис, задействан от движение, зони за откриване на хора и откриване на движение, които могат да бъдат персонализирани според вашите нужди. Камерата с 1080p записва движение с 30 кадъра в секунда, а инфрачервеният светодиод осигурява възможност за нощно виждане до 15 фута.

Използвайки WiFi за свързване към вашия рутер, Circle 2 разполага с колона от високоговорители и вграден микрофон, заедно с детектор за движение. Той обаче няма възможности за аудио задействане. Безплатният план за безопасно съхраняване на Circle ви осигурява 24-часово съхранение на записани видеоклипове. Получавате и сигнали за натискане при откриване на движение.

Поддръжка на клиенти

Услугата за клиенти на Logitech е достъпна по телефона или чат на живо. Времето за реакция може понякога да се чувства бавно, но повечето хора съобщават за цялостно удовлетворение от получената подкрепа.

Ценообразуване

MSRP в Logitech Circle 2 е 199,99 долара. Въпреки това, цените до $ 130 често се срещат онлайн. Инвестирайте в Circle Safe Basic план за $ 3,99 на месец, за да получите 14 дни за съхранение или опитайте Premium план при $ 9,99 на месец за 31 дни съхранение. С този план получавате и разширено филтриране за събития, зони на движение и откриване на хора.

Wyze Cam v2

Wyze Cam v2Тези камери се предлагат на невероятни цени в най-горната част. За най-бюджетните сред вас това е идеалният избор. Въпреки цената, тези камери са с множество функции. Имайте предвид обаче, че тези камери са подходящи само за вътрешна употреба.

Професионалисти
 • Невероятно достъпни
 • Интегрира се с Alexa
 • Отлично разпознаване на звук
 • Безплатно, 14-дневно съхранение в облак
 • Маркиране на движение
 • Продуктовата линия е лесна за разбиране
Против
 • Не се интегрира с умни домашни устройства, различни от Alexa
 • Камерите трябва да имат електрически контакт
 • Професионален мониторинг не е наличен
 • Камерите се използват само на закрито
Функционалност и функции на софтуера

Създателите на камерата Wyze са базирани в района на Сиатъл, което може би прави по-малко изненадващото, че камерите се интегрират само с Alexa на Amazon.

Сред характеристиките на Wyze Cam е използването на технология за маркиране на движението в допълнение към активирането на движението. Камерите усещат както звук, така и движение, като ви осигуряват по-добро покритие. Получавате 14-дневно облачно съхранение, използвайки HTTPS протокол за сигурен трансфер. Шифроването от край до край гарантира вашата онлайн поверителност.

HD изображенията с 1080p са доста ясни и получавате дневно и нощно виждане заедно с двупосочно аудио. С опция за видеоклип с изтичане на време ще можете да получите ясна картина за случилото се за период от часове само за минути.

Wyze Cams са доста лесни за използване и настройка. Всяка камера обаче трябва да бъде свързана към електрически контакт.

Поддръжка на клиенти

Предлагат се както телефонна поддръжка, така и чат на живо. Въпреки че денонощната поддръжка не е налична, можете да се свържете с персонала между часовете от 8:00 до 16:00 PST. Поддръжката на клиенти се намира в САЩ. Списък на често задавани въпроси на уебсайта може да предостави помощ в други моменти.

Ценообразуване

Повечето от продуктите на Wyze Cam се предлагат между 20 и 30 долара, като се гарантира, че всеки може да си позволи най-добрите камери за домашна сигурност. Не се изискват абонаменти за използване.

Традиционни камери за домашна сигурност

Може би искате да заснемете възможно най-ясните видеоклипове с вашите външни камери за сигурност. Или може би сте загрижени за сигурността на използването на WiFi за вашата система за сигурност. Независимо от причините ви, може да се интересувате от традиционна камера за домашна сигурност, а не от умна.

Това е добре, защото и ние проведохме това изследване. Това ни доведе до разкриването на три невероятни традиционни системи за домашна охрана, които ще помогнат да запазите семейството и имотите си по-безопасни. Изберете някоя от тези най-високо оценени охранителни камери за душевно спокойствие.

SANNCE 4CH 1080P DVR система за сигурност

SANNCE 4CH 1080P DVR система за сигурностТази кабелна система за видеонаблюдение разполага с ясен 1080N запис. Системата включва мощен DVR блок заедно с четири лъскави камери с форма на куршуми за вътрешна или външна употреба.

Характеристика
 • Режими на връзка, включително TVI, AHD, аналогови и HD IP камери
 • 960 * 1080 пиксела
 • Монитор чрез мобилно устройство
 • Движението е активирано
 • Известия по имейл
 • 24/7 услуга за поддръжка
железария
 • DVR с Full HD VGA и HDMI изходи
 • Четири камери с нощно виждане и 720p HD
 • Камерите са с форма на куршуми и устойчиви на атмосферни влияния
Ценообразуване

Тази система от пет части може да бъде закупена за приблизително 247 долара.

Smonet 4CH 720P HD NVR Wireless CCTV

Smonet 4CH 720P HD NVR Wireless CCTVАко търсите вътрешни камери за сигурност, това може да е идеалното решение за вас. Разбира се, този пакет от четири камери и NVR всъщност също е подходящ за употреба на открито, така че наистина е всестранно решение. Производителят описва системата като plug and play за максимална лекота на инсталиране.

Характеристика
 • Четири камери, устойчиви на атмосферни влияния, работят ден и нощ
 • Видео се поддържа само, а не аудио
 • 24/7 наблюдение на живо
 • Не е необходима интернет връзка
 • Всички данни, запазени за едномесечен период
железария
 • 720p HD камери за сигурност
 • 1TB HDD е предварително инсталиран
 • Дистанционен достъп от смартфон
 • Четириканален 1080p твърд диск
 • Една TB памет на твърд диск
Ценообразуване

Цялата система може да бъде закупена за 309,99 долара.

JOOAN CCTV Защитни външни камери

JOOAN CCTV Защитни външни камериАко търсите нещо, което е наистина икономично, но все пак ефективно, това може да бъде перфектната камера за сигурност с най-висока оценка. Той заснема изключително ясни изображения благодарение на CCD чип, който всъщност е индустриален клас. Цветното видео се заснема през деня, като черно-бялото се записва през нощта. Сдвоете тези камери с DVR за DIY система за сигурност, която наистина работи

Характеристика
 • Промишлен клас CCD чип
 • Съвместим с DVR
 • Нощно виждане
 • Черупка от алуминиева сплав за по-добър живот
 • Full HD 720p резолюция
 • 4-в-1 видео изход
 • устойчив на атмосферни влияния
 • Лесен за инсталиране
железария
 • 3,6 мм обектив
 • Масив светлини за нощен запис
 • Максимум 130 фута IR разстояние
Ценообразуване

Една от тези камери може да бъде закупена само за $ 29,99.

Как работи система от камери

Най-добрите камери за домашна сигурност осигуряват спокойствие, като ви позволяват да виждате какво се случва във и около къщата ви, дори когато сте на километри. Според статистиката на канадското правителство, повечето пробиви се случват през деня, когато престъпниците се чувстват доста уверени, че никой не е у дома. Ето защо е изключително важно камерите за външна сигурност да работят 24 часа в денонощието.

Благодарение на вашите външни и вътрешни камери за сигурност можете да наблюдавате и дори да записвате активност, която се извършва във и около дома ви. Домашните камери се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери. Някои може да са доста големи и силно видими. Обикновено това са външни камери за сигурност, които са предназначени да възпират престъпниците от опит да влязат в дома ви.

Други камери са доста малки и практически невъзможни за откриване, освен ако не знаете, че са там. Често използваните на закрито, тези домашни камери имат за цел да осигурят функционалност, като същевременно не развалят естетиката на декора.

Когато започнете да обмисляте инсталирането на висококачествени камери за сигурност, трябва да се отговори на няколко въпроса. Най-важното сред тях е колко домашни камери трябва да бъдат инсталирани. Някои хора се занимават само с една зона, като входната или задната врата. Други имат притеснения относно тъмен ъгъл до гаража или може би се притесняват дали някой ще може да премине през определени прозорци на приземния етаж.

Съответно собственикът на жилището трябва да реши дали една камера е достатъчна или са необходими няколко. Новите родители често обичат да инсталират охранителна камера в бебешката стая, за да се уверят, че не са изпаднали от яслите. Отговорите наистина зависи изцяло от вас и обикновено можете да добавяте допълнителни компоненти, тъй като станат разумни или необходими.

Най-добрите камери за домашна сигурност могат да бъдат жични или безжични. Кабелните версии са традиционният избор. По-трудно да се инсталира, не винаги е лесно да се прикрият проводниците, които вървят с тези системи. Безжичните версии са по-лесни за инсталиране и са по-малко натрапчиви. Изображенията, предавани от система на кабелна камера, обаче са по-ясни и по-ясни от тези, предоставени от безжична система, която изпраща сигнали по въздуха.

Безжичните камери са много по-гъвкави, тъй като могат да бъдат поставени почти навсякъде. Важно е обаче да се отбележи, че сигналите от бебешки монитори, безжични интернет връзки и безжични телефони прекъсват сигнала на системата на камерата в редки случаи. Освен това хакерите могат да влязат в безжични системи за сигурност, за да наблюдават какво правите и независимо дали сте вкъщи или не. Ако отидете с безжична система, уверете се, че нейните сигнали са силно криптирани, за да избегнете тази възможност. Както знаят онези от вас, които вече използват VPN, криптирането е един от основните елементи на защита, който ви предпазва от натрапници.

Заключителни мисли

Независимо дали предпочитате интелигентните домашни камери или по-традиционния маршрут, важно е да защитите семейството и собствеността си. Разрушаването и влизането и други свързани с тях престъпления нарастват в Канада. Най-добрите камери за домашна сигурност биха ви попречили да станете жертва?

Често задавани въпроси

Въпрос: По-добре ли е да имате система за видеонаблюдение или интелигентна домашна камера?

A: И двете опции имат предимства и недостатъци. Или един може да бъде идеален за вас в зависимост от вашите обстоятелства.

Имайте предвид, че много системи за видеонаблюдение трябва да бъдат професионално инсталирани. Представените тук обаче може да са просто проект „Направи си сам“. Ако не сте особено удобни с подобни неща, може да се наложи да се регистрирате за помощ. Някои хора не обичат да им е неудобно от сложен процес на инсталиране.

Доста е дадено, че можете сами да инсталирате интелигентна домашна камера. Независимо от това, вероятно ще трябва да плащате месечен абонамент за достъп до всички функции на камерата. Този текущ разход е прекъсвач на сделката за някои хора. Имайте предвид, че тук са представени някои безплатни опции, така че можете да получите основна функционалност без допълнителни разходи.

В крайна сметка изборът ви може да се сведе до цената, тъй като и двата типа системи са доста функционални. Има хора, които може би предпочитат да стоят далеч от интелигентната домашна камера, защото се страхуват системата да не бъде хакерска. При подходящи мерки за сигурност това не би трябвало да е прекалено голям проблем.

Въпрос: Могат ли хакерските умни устройства да бъдат хакнати?

A: Умните домашни камери могат да бъдат хакнати. Това обаче е по-малко вероятно да се случи, ако гарантирате, че продуктът и услугата, които изберете правилно криптират данните. Освен това можете да защитите паролата на вашия рутер и WiFi, за да осигурите допълнителни слоеве на сигурност. Уверете се, че при покупка на интелигентен домашен фотоапарат отивате при доставчик на данни.

Въпрос: Трябва ли да си купя твърд диск със смарт домашна камера?

A: Твърдият диск не е необходим, когато инсталирате интелигентна домашна камера. Повечето от тези системи работят на облачна система. Съхранението в облак е по-удобният вариант, въпреки че някои камери ви позволяват да използвате микро SD карта, ако предпочитате да съхранявате вашите кадри на място.

Въпрос: Как мога да защитя моята камера за домашна защита от хакери?

A: Можете да предприемете няколко стъпки, за да гарантирате сигурността на вашия умен дом камера. Те включват осигуряване на домашната ви безжична мрежа с криптиране и пароли. Можете също да създадете силна парола за вашите камери. Не забравяйте никога да не използвате паролата по подразбиране, която може да е предоставена с камерата на интелигентния дом. Освен това се уверете, че фърмуерът на вашата камера редовно се актуализира и изключете дистанционното наблюдение, когато няма вероятност да бъде използвано.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map