A legjobb Windows 10 VPN-k 2020-ig

A Windows évtizedek óta a világ legnépszerűbb operációs rendszere. A népszerűségnek köszönhetően számos előnnyel jár, amelyek közül az egyik széles választéka a szoftver lehetőségeinek.


Ez vonatkozik a VPN-kre is. Szinte minden, ott működő szolgáltató (és nagyon sok is) nemcsak a Windows 10-et támogatja, hanem a korábbi verziók sokaságát is.

Mivel a piac nagy, minden szolgáltatás arra törekszik, hogy először a Windows abszolút legjobb VPN-je legyen, másodszor pedig a többi operációs rendszer és platform miatt aggódjon.

Mindennek vannak hátrányai. A túl sok választás problémája az, hogy … túl sok a választás. Egyetlen szolgáltató kiválasztása félelmetes lehet.

De én itt vagyok, hogy segítsek neked. Átadom egy listát azokról, amelyek szerény véleményem szerint a legjobb Windows VPN-ek, és remélhetőleg ezen a folyamaton keresztül segít kiválasztani azt, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek.

A Windows 5 legjobb VPN-je

1. CyberGhost

CyberGhost logó

A CyberGhost kezembe veszi a legjobb VPN-t a Windows számára.

A kezdőknek nagyon lenyűgöző földrajzi szerver lefedettséget kínálnak, 59 országban közel 3500 szerverrel. Minden nagyobb országban, amire gondoltam, csatlakozni akarok, akkor még néhányat.

A teljesítmény szintén kiemelkedő. Függetlenül attól, hogy a legközelebbi szervert vagy a több ezer mérföldre távol eső szervert használom, a sebesség állandóan magas és könnyen használható sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz is, például a 4K video streaming.

A CyberGhost egy P2P és Torrent barátságos szolgáltatás is, nem is beszélve a BBC iPlayer és a Netflix együttműködéséről (valójában speciális streaming szerverek vannak erre a célra).

Az ügyfélszoftvert jelentős mértékben frissítették 2018 vége felé, és most jobb, mint valaha. Intuitív és megmutat mindent, amire szüksége van, és semmi mást. Tökéletes azok számára, akiknek valamivel kevesebb tapasztalata van a VPN-ekkel kapcsolatban.

De ha a kapcsolatainak megjavítása az, amire utal, akkor sok speciális beállítás is elérhető. Mindegyik szépen el van távolítva, és csak egy-két kattintással elérhető.

Választhat több csatlakozási protokoll közül, választhatja a TCP használatát az UDP helyett, és letilthatja az IPv6-ot. Van még egy kill kapcsoló, Wi-Fi védelem, valamint a split-alagút funkció.

Minden olyan szolgáltatás, amelyet elvárhat a legfelső szintű VPN-től, a CyberGhost biztosítja. A DNS szivárgásokkal is foglalkoznak.

A magánélet szempontjából a CyberGhost az egyik valóban nem naplózó VPN-szolgáltató, ezt az adatvédelmi politikájuk egyértelműen kimondja..

Emellett az online adatvédelmi szempontból barátságos Románián alapulnak, vagyis semmiféle internetes megfigyelés vagy kormány nem szabott ki szabályokat az intelligencia megosztására a többi országgal. A CyberGhost használatával annyira névtelen vagy, amennyit csak kap.

És akkor ott van az ár.

Annak ellenére, hogy széles körű és jól teljesítő globális szerverhálózatot kínál, és szinte minden biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkezik a nap alatt, a CyberGhost megfizethetőbb, mint a legtöbb verseny. A cseresznye a tetején? A vállalkozás számára a legjobb 45 napos pénz-visszatérítési garanciát is kínálnak!

Előnyök
 • Nulla naplózás a maximális adatvédelem érdekében
 • Kiváló szerverelosztás több mint 7100 szerverrel 90 országban
 • Nagyon gyors csatlakozási sebesség
 • Együttműködik az USA Netflix-szel és a BBC iPlayer-rel
 • Lehetővé teszi a P2P torrent alkalmazását
 • Hosszú 45 napos pénz-visszafizetési garancia
Hátrányok
 • Megkérdőjelezhető hírnevű anyavállalat
 • Konvertált kézi OpenVPN beállítás
 • Nem működik Kínából

2. NordVPN

NordVPN logó

A NordVPN évek óta szerepel a Legjobb Windows VPN-ek listámban, többek között a biztonsággal kezdve.

Igen, ugyanazokat a biztonságos protokollokat és erős titkosítást kínálnak, mint a többi, sót érdemes VPN manapság. Nem szivárognak a DNS-információk.

De ahol a NordVPN kiemelkedik, az az, hogy különféle típusú kiszolgálókat kínál, amelyek közül bármelyik teljesen új szintre hozhatja az anonimitását és a magánéletét..

Kétféle VPN-kiszolgáló van, amelyek nem egy, hanem két kiszolgálón továbbítják az adatokat egy extra védelmi réteg eléréséhez. Vannak hagyma a VPN-kiszolgálók felett is, amelyek extra anonimitást tesznek lehetővé a VPN-kiszolgáló és a Tor-hálózat egyesítésével. És akkor vannak elmosódott szerverek, amelyek elrejtik azt a tényt, hogy egyáltalán használnak VPN-t (fontos jellemző azokban az országokban, ahol a kormányok rosszallják a VPN használatát).

Van még egyfajta szerver, amellyel az NordVPN fut, és ez egy dedikált IP szerver. Havonta további néhány dollárért zárolhat egy IP-címet, amelyet minden egyes alkalommal használni fog, amikor csatlakozik a VPN-hez (és senki másnak nem lesz hozzáférése).

Attól függően, hogy mit próbál tenni, a dedikált IP-k részesülhetnek előnyben a megosztott IP-kkel szemben (amelyeket alapértelmezés szerint az összes VPN megad.).

A NordVPN Windows kliens mindig is a legtisztább és legegyszerűbben használható volt. Az összes alapvető elem ott van, intuitív módon elrejtve a menükbe, amikor szükség van rájuk, de a napi használat során nem akadályba ütközik..

A Panamából kiindulva és a szigorú bejelentkezési tilalomra vonatkozó szabályok betartásával a NordVPN kiváló választás a teljes online adatvédelemhez. És 61 ország több mint 5000 gyors szerverével valóban kihasználhatja az előnyöket.

Az NordVPN a csomag közepén esik költségesen. Nem a legolcsóbb Windows VPN, de természetesen megfizethetőek. Ez egy robusztus VPN szolgáltatás, amely megéri a belépés árát.

Előnyök
 • Kiváló adatvédelem nulla naplózással
 • Nagy (és egyre növekvő) szerverhálózat
 • Jó kapcsolatteljesítmény
 • Speciális kiszolgálók (beleértve a dupla VPN-t, az elmosódott felhasználót és a Tor-ot a VPN felett)
 • Tiszta, könnyen használható ügyfél
 • Együttműködik a Netflix-szel és a legtöbb más streaming szolgáltatással
 • Lehetővé teszi a Torrenting és a P2P használatát
 • Dedikált IP-címeket kínál
Hátrányok
 • Nincs osztott alagút funkció
 • Kicsit drága a rövidebb távú terveknél

3. PureVPN

PureVPN logó

Ha az Ön által választott országválasztás, ne keresse tovább a PureVPN-t.

A 133 országban levő kiszolgálókkal egyetlen VPN-szolgáltató sem működik jobban. És amint azt a sebességteszt eredményeim is bizonyítják, a PureVPN a sebesség démona (kis részben köszönhetően néhány legutóbbi infrastruktúra-fejlesztésnek).

A PureVPN kliens ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, amelyekkel más szolgáltatók is rendelkeznek, ideértve a megszakító kapcsolót, a megosztott alagút kialakítását és a DNS szivárgás elleni védelmet. Számos egyedi lehetőség is létezik, például a hirdetés blokkolása vagy a saját VPN hotspot létrehozásának képessége.

Ezek semmiképpen sem szükségesek a nagyszerű VPN élményhez, de határozottan örülök, hogy van.

Az ügyfél több mint 50 más operációs rendszert és platformot is támogat, arra az esetre, ha VPN-jét a Windowson kívül másra szeretné használni.

A PureVPN jó emberei megértik, hogy sokan VPN-ket használnak az egyébként földrajzilag blokkolt tartalmak streamingjéhez, ezért választottak külön streaming szervereket az összes népszerű szolgáltatáshoz és csatornához. Mondanom sem kell, hogy a PureVPN nagyon jól működik a Netflix, a BBC iPlayer, az Amazon Prime és a Hulu kedvelőivel..

A torrentálás minden PureVPN kiszolgálón megengedett, és akár 5 egyidejű kapcsolatot is létrehozhat. És néhány további dollárért havonta saját statikus szerver IP-címét is megszerezheti.

Havi dollár szempontjából a PureVPN jól teljesít, összehasonlítva a versennyel, és ára a skála alsó végén van. Figyelembe véve hatalmas szerverhálózatukat és a Windows ügyfelekbe beépített funkcióját, kiváló ütést kap a dolgáért.

Előnyök
 • Kiváló sebesség
 • Hatalmas szerverhálózat (131 ország)
 • Feloldja a Netflix, az iPlayer és több mint 70 egyéb streaming szolgáltatás blokkolását
 • Kompatibilis több mint 50 készülékkel és platformon
 • Függetlenül hitelesített nulla log VPN szolgáltató
 • Dedikált IP opció
 • Kiváló érték
Hátrányok
 • Az alkalmazások egy kicsit lengyelül használhatók
 • Néhány szakaszos csatlakozási probléma

4. ExpressVPN

ExpressVPN logó

Egy másik állandó a Windows VPN-szolgáltatóimban az ExpressVPN. Évről évre egy jól átgondolt szolgáltatás, amely több, mint megéri a befektetését.

A Brit Virgin-szigeteken alapuló (ez jó hír az adatvédelem számára), az ExpressVPN kiterjedt, több mint 2000 szerverhálózattal rendelkezik 94 országban. Ezeknek a szervereknek a sebessége kiváló, és bármi mást képes kezelni, amit rájuk dob.

Visszatérve a magánélethez, az ExpressVPN ott is jól működik. Szolgáltatási feltételeik egyértelmű nulla naplózási politikát tartalmaznak, bármi, amely egyedileg azonosíthat téged, beleértve a kapcsolati IP-ket vagy a forgalmi adatokat.

Az ExpressVPN kliense egyszerűen használható még a legszintesebb felhasználók számára is, de elég erős minden VPN veterán számára.

Az utóbbi esetében olyan funkciók, mint a protokollválasztás, a gyilkos kapcsoló és a megosztott alagútépítés természetesen mind megtalálhatók. A DNS szivárgás elleni védelem alapértelmezés szerint mindenki számára engedélyezve van.

A P2P forgalom üdvözlendő az ExpressVPN szerverein, és a szolgáltatás jó munkát végez, ha együtt dolgozik az US Netflix-szel.

Aztán ott van az ügyfélszolgálat, amely véleményem szerint az üzlet legjobbja. Tudnak és segítőkészek (mindegyiket nem mindig adják meg), és elérhetőek évente 24/7, 365 napon keresztül e-mailben vagy élő csevegéssel.

Az ExpressVPN ára valamivel magasabb, mint a listán szereplő többi szolgáltatónál, de megéri mindenki számára, aki jól megalapozott és jól lekerekített Windows VPN-t keres. Ez különösen igaz, ha kihasználja az ExpressVPN különleges kedvezményét.

Amikor feliratkozik, 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kap a feltett kérdések nélkül is, így sok idő áll rendelkezésre a közmondásos gumiabroncsok felrúgására..

Előnyök
 • Funkcióban gazdag és intuitív ügyfél
 • Erős háttér-technológia
 • Rengeteg szerver és szerverhely
 • Gyors és állandó csatlakozási sebesség
 • Együttműködik az USA Netflix-szel
 • Kiváló ügyfélszolgálat
Hátrányok
 • Néhány összesített naplózás
 • Nem a legolcsóbb

5. Surfshark

Surfshark logó

Az új év a legjobb Windows VPN listán a Surfshark. Nem voltak nagyon hosszú ideje, de mindig megteszik a megfelelő lépéseket.

Kezdjük a szerverhálózattal. 50 országban több mint 800 szerverrel rengeteg már kialakult VPN-t (egyik sem szerepel ebben a listában), amelyeket a Surfshark szégyenteljesnek talál. A teljesítmény szintén kitűnő, és a lehető leggyorsabb VPN-ekkel versenyez.

A P2P megengedett, és az USA Netflix feloldása minden alkalommal olyan varázsaként működik.

Adatvédelmi szempontból a Surfshark szigorúan nem naplózási szolgáltatás, mely a Brit Virgin-szigeteken alapszik. Mindkét dolog remek hír a névtelenségről.

Van egy dupla VPN szolgáltatás is, amely két szerveren továbbítja a forgalmat egy extra absztrakciós rétegért, amely maximalizálja az adatvédelmet..

A biztonság szempontjából a Surfshark katonai titkosítással is rendelkezik az összes kapcsolattal, a VPN-protokollok jó választékával (beleértve a nagyon biztonságos OpenVPN-t) és még egy hirdetés-blokkolóval is, amely megállítja a rosszindulatú programokat a pályáin..

A szolgáltatás emellett megakadályozza a DNS-szivárgást azáltal, hogy a csatlakozáskor automatikusan átvált saját DNS-kiszolgálóra.

Mint megemlítem a Surfshark-áttekintésemben, ők az egyetlen szolgáltató, akit ismerek, és amely korlátlan egyidejű kapcsolatot biztosít. Örülök, hogy lehetősége van az ügyfelet a ház minden Windows számítógépére telepíteni, és nem kell aggódnia, hogy a kapcsolatok elfogynak, ha telefonunk szolgáltatását is használjuk.

És ha a legjobb megoldást keres a Windows VPN-en, akkor ez az.

Lehet, hogy a társaság úgy érzi, hogy mivel viszonylag újok, alá kell vonniuk a versenyüket. Bármi is legyen az ok, a Surfshark jelenleg a piac legjobb VPN-ajánlatát birtokolja.

Előnyök
 • Kiváló adatvédelem és biztonság naplózás nélkül
 • Nagyszerű szerver teljesítmény
 • Feloldja a Netflix, a BBC és még sokan másokat
 • Könnyen használható ügyfél
 • Korlátlan egyidejű kapcsolat
 • Torrent támogatás
 • Olcsó
Hátrányok
 • Inkonzisztens sebesség néhány helyen
 • Meglehetősen lassú ügyfélszolgálat

Mit kell keresni egy Windows VPN-ben?

A potenciális Windows VPN-szolgáltatók minden részletének elemzésével a fejed foroghat. A jó hír az, hogy ezt nem kell tennie.

Csak néhány olyan funkció van, amelyekre tényleg oda kell figyelni, amikor VPN-t választ a számítógépéhez vagy más Windows-alapú eszközhöz. Ezek közül néhány fontosabb lesz, mint mások, attól függően, hogy mire szeretne VPN-t használni.

 • Windows kompatibilitás

  Ha a Windows 10 operációs rendszert futtatja, minden rendben lesz, függetlenül attól, hogy kivel vezetsz. Minden VPN szolgáltató támogatni fogja a rendszerét. Ugyanez vonatkozik a Windows 7-re.

  Ha azonban Ön a Windows felhasználók 2% -a, akik nem hajlandók elengedni a Windows XP-t, akkor előfizetés megszerzése előtt feltétlenül ellenőrizze újra, hogy támogatott-e számítógépe..

 • Ügyfélminőség

  Egyszerű, erős, stabil. Háromszóval így szeretem a VPN-ügyfeleimet. Minden VPN szeret kissé másképp csinálni dolgokat. Ha az ügyfelek intuitív módon nem formálódnak és könnyen érthetők, akkor ez akadályozhatja tapasztalatait.

  Azt is nem akarja, hogy a Windows-ügyfelek lefagyjon Önre, olyasmi, amit sajnos még nem minden piaci VPN-szolgáltató elsajátított..

 • Naplózási politika

  Ha az online adatvédelem és az anonimitás az Ön elsődleges problémája, kétségkívül válasszon egy nulla naplózású VPN-t. Keressen olyan szolgáltatót, amely nem nyomon követi semmit – nincsenek meglátogatott webhelyek, nincs sávszélesség-használat, még a szerverhez való csatlakozás dátuma sem..

  Minden szolgáltatónak egyértelműen közölnie kell, mit jelent be a magánélet politikájával vagy a szolgáltatási feltételekkel. Ha nem találja ezt az információt, ez egy piros zászló. Rengeteg más Windows VPN található odakint. Továbblép.

 • Szolgáltató joghatóság

  Ha együtt jár a naplózási politikával, akkor, ha a legjobb adatvédelmet keresed, válasszon egy VPN-t, amely egy online adatvédelmi szempontból barátságos országból működik. Jó lehetőségek közé tartozik Románia, Panama, Svájc és a Brit Virgin-szigetek.

  Kerülje az USA-ból, az Egyesült Királyságból vagy bármely más 5 szem, 9 szem vagy 14 szem felügyeleti országból származó szolgáltatásokat. Bár ismét, ez csak igazán fontos, hogy a magánélet rendkívül fontos neked.

 • Teljesítmény

  A teljesítménynek a lista elején kell lennie, függetlenül attól, hogy mire kívánja használni a VPN-t. Gyors szolgáltatást akar. Ha a választott VPN annyira fájdalmasan lassú, hogy végül elkerüli a használatát, mi az értelme, hogy először megkapja.

 • A Streaming Services feloldása

  Sokan VPN-eket használnak a földrajzilag blokkolt tartalmak megkerülésére, például az USA Netflix, Hulu vagy a BBC iPlayer.

  Ha ebbe a kategóriába tartozik, akkor nyilvánvalóan azt szeretné, hogy válasszon szolgáltatót, amely együttműködik a kedvenc streaming szolgáltatással. Attól függően, hogy mi ez, néhány VPN jobban működik, mint mások.

 • Védelem a DNS szivárgások ellen

  Ha Windows 10 rendszert futtat, akkor elengedhetetlen a DNS szivárgás elleni védelem. Ez egy ismert operációs rendszer sebezhetősége, amely ha a VPN-szolgáltatás nem kezeli megfelelően, felfedheti az online tevékenységeket (amit a VPN-nek állítania kell, hogy megakadályozza).

  A DNS-szivárgások megakadályozhatják a földrajzilag korlátozott anyagok feloldását is.

 • korlátozások

  Egyes szolgáltatók korlátozzák, hogy hány VPN-kapcsolatot futtasson egyszerre. Mások nem engedélyezik a P2P vagy a torrenting forgalmat. Még egyszer ellenőrizze, hogy ezek a korlátozások milyenek, és hogy ne jelentenek problémát neked.

Ha jó kiindulási pontot szeretne találni a Windowshoz megfelelő VPN megtalálásához, az összes szolgáltató, amelyet ezen az oldalon felsorolok, jelölje be a fenti ellenőrzőlista minden négyzetét..

Miért van szüksége VPN-re Windows rendszeren

A VPN futtatása a Windows PC-n lehetővé teszi online névtelenségét, biztonságát a nyilvános Wi-Fi hálózatokon, és segít cenzúrázott vagy földrajzilag korlátozott tartalmak elérésében..

Amikor csatlakozik egy VPN-hez, a telepített kliensszoftver titkosított alagutat hoz létre a Windows-eszköz és a VPN-kiszolgáló között. Az Ön által elküldött információk olvashatatlanná válnak a hallgatni próbáló személyek számára (például az internetszolgáltató, a mellette ülő hackereknél egy kávézóban, vagy egyes országokban a kormány).

Online tevékenységeit biztonságosan és magántulajdonban tartják.

Amint az adatai eljutnak a VPN szerverhez, az IP-címét a saját helyébe lép. Ezután, amikor adatai elérik a végső rendeltetési helyüket az interneten, úgy fogják tekinteni, hogy azok a VPN-kiszolgálón keresztül érkeznek, amelyhez csatlakozott, és annak földrajzi helyén, nem pedig a számítógépről. Ennek az IP-swapnak két előnye van.

Először is segít névtelen maradni. A kiszolgáló IP-je, nem a tiéd, az látható a VPN-kiszolgálón túl. Minden tevékenységet hozzá fognak rendelni.

Az IP-csere hozzáférést biztosít a földrajzilag blokkolt anyagokhoz. A tartalom megtekintésére irányuló kérelmet úgy tekintik, mintha a VPN-kiszolgálón érkezett volna. Mindaddig, amíg a szerver a világ azon részén található, ahol a tartalom elérhető, akkor megnézheti azt.

Következtetés

A fent ajánlott szolgáltatások mind nagyszerű lehetőségeket rejtenek, és kiváló kiindulási pontokat jelentenek. Végül azonban a legjobb VPN a Windows 10 számára (vagy a használt operációs rendszer bármely más verziójához) az, amely az Ön számára és az Ön igényeinek megfelelő.

Ha egy szolgáltatásnak nincs olyan kiszolgálója olyan helyen, ahol csatlakoznia kell, akkor hagyja ki. Ha a kipróbált VPN túl lassú, használja ki a pénz-visszatérítési garanciát, és vegye fel valaki mással. Az összes szolgáltató ezen az oldalon legalább 30 napos visszatérítési ablakot ad Önnek, így sok idő áll rendelkezésre, hogy kockázat nélkül finomítsa a választást..

A legjobb Windows VPN összefoglaló

ProviderFeaturesCost

Sebességteszt | Szerverlista
Országok:90
szerverek:7159
protokollok:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Útválasztók
Kapcsolatok:7
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Románia
1 hónapos terv:12,99 $ / hó
Éves terv:$ 2.75 / hó
Ingyenes próbaverzió:Igen
Pénzvisszafizetési:45 nap
Fizetés:Hitelkártya, PayPal, Bitcoin

Áttekintés | Sebességteszt | Szerverlista
Országok:58
szerverek:5645
protokollok:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, útválasztók
Kapcsolatok:6
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Panama
1 hónapos terv:$ 11.95 / hó
Éves terv:$ 3.49 / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:30 nap
Fizetés:Hitelkártyák (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Egyéb

Sebességteszt | Szerverlista
Országok:131
szerverek:2070
protokollok:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, útválasztók
Kapcsolatok:5
Fakitermelés:Csatlakozás dátuma, a felhasznált teljes sávszélesség
Elhelyezkedés:Hong Kong
1 hónapos terv:$ 10.95 / hó
Éves terv:$ 3.33 / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:31 nap
Fizetés:Hitelkártya, PayPal, BitCoin, Alipay, Major Ajándékkártyák, CashU, Egyéb kriptovaluták, Paymetwall

Áttekintés | Sebességteszt | Szerverlista
Országok:95
szerverek:3000+
protokollok:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Útválasztók
Kapcsolatok:3
Fakitermelés:A teljes napi kapcsolat időtartama, a teljes napi adatátviteli mennyiség, a szerver helye
Elhelyezkedés:Brit Virgin szigetek
1 hónapos terv:12,95 $ / hó
6 hónapos terv:9,99 $ / hó
Éves terv:$ 6.67 / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:30 nap
Fizetés:Hitelkártyák, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Áttekintés | Sebességteszt | Szerverlista
Országok:63
szerverek:1040+
protokollok:OpenVPN, IKEv2
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, útválasztók
Kapcsolatok:Korlátlan
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Brit Virgin szigetek
1 hónapos terv:$ 11.95 / hó
Éves terv:1,99 $ / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:30 nap
Fizetés:Hitelkártya, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map