Hardware VPN vs. Software VPN – Hva er forskjellen? |


Hva er en maskinvare-VPN?

Maskinvare-VPN-er er enheter som gir VPN-funksjoner (som kryptering / dekryptering og autentisering), og har en dedikert prosessor. Utenom det, har de også en tendens til å tilby maskinvarebrannmurfunksjoner.

Maskinvare-VPN-er er frittstående, noe som betyr at de håndterer alle VPN-funksjoner på egen hånd.

Et eksempel på en maskinvare-VPN er Zyxels brannmur-maskinvare-VPN.

Hva er en programvare-VPN?

Programvare-VPN-er er applikasjoner du installerer og kjører på dine egne enheter. På slutten av dette kan de enten være innfødte klienter som kommer forhåndsinstallert på enheten din, eller tredjeparts VPN-klienter du får fra VPN-leverandøren din.

Etter leverandørens slutt er programvare-VPN både klienten de utvikler og det de setter opp på VPN-serverne de bruker. Programvaren er ansvarlig for å håndtere forbindelser mellom VPN-klienten og serveren.

Vår egen tjeneste, CactusVPN, er et godt eksempel på en programvare-VPN.

Hvem er en maskinvare VPN riktig for?

Med tanke på hvordan VPN-er av maskinvare fungerer og hvor kostbare de kan være, er de stort sett egnet for store bedrifter som trenger å gi et stort antall ansatte (100+) tilgang til VPN-tilkoblinger.

VPN-er for maskinvare er bare et godt valg hvis du har en dyktig og pålitelig IT-avdeling, og riktig nettverkssikkerhet på plass.

Er programvare-VPN-er bare for enkeltpersoner da?

Vel, hvis du bare er en online bruker som ønsker å skjule IP-adressen din og kryptere nettrafikken din, har du det mye bedre med en VPN-programvare enn en maskinvaren. Det er mye mer brukervennlig, enkelt å sette opp og kostnadseffektivt.

Men programvare-VPN-er fungerer bra også for bedriftene – spesielt små bedrifter, noen ganger til og med store bedrifter, avhengig av kostnader og behov. Tross alt er de en enkel og intuitiv måte å:

 • Omkjør geo-blokker som forhindrer ansatte i å gjøre jobben sin.
 • Sikre VoIP-anropene dine med eksterne ansatte, partnere og klienter.
 • Gi eksterne ansatte rask og sikker tilgang til arbeidsnettverket ditt.
 • Gjør mange SEO-undersøkelser.

Hardware VPN vs. Software VPN – Hvilken er bedre?

Forskjellene mellom VPN-er for maskinvare og programvare kan bli litt for tekniske og komplekse, så vi prøver å holde det så enkelt som mulig.

Husk at dette avsnittet for det meste vil være relevant for bedrifter, selv om du kan finne god informasjon hvis du vurderte å skaffe en maskinvare-VPN til personlig bruk.

Så her er hva hver type VPN gjør bedre enn den andre:

1. Programvare-VPN-er har mye bedre priser

Hvis du håpet å høre at VPN-er til hardware er veldig rimelig og billig, har vi dårlige nyheter for deg.

En maskinvare-VPN vil normalt koste deg hvor som helst mellom $ 100 til $ 500 – noen ganger til og med $ 1000 eller mer.

Og hvis virksomheten utvides, og du begynner å ansette flere og flere mennesker, vil du åpenbart ha behov for ekstra VPN-maskiner for maskinvare, potensielt dobling eller tredobling av startkostnadene.

Det er noen VPN-er for maskinvare som du kan få for under $ 100, men de er tydeligvis ikke så kraftige som de dyrere. De kan være et godt valg for et hjemmenettverk, men det vil være mye mer praktisk og enkelt å få en VPN-programvare, og sette den opp på hjemmeruteren din i stedet.

Programvare-VPN-er kan derimot koste så lite som $ 4 til $ 7 per måned.

“Men trenger jeg ikke å få flere kontoer for mine ansatte?”

Vel, det kommer virkelig an på hvor mange ansatte vi snakker om. Hvis du for eksempel har 20 ansatte, trenger du bare å få fire kontoer med CactusVPN siden vi tillater opptil fem samtidige tilkoblinger per abonnement.

Hvis du er frilanser, liten bedrift eller bare en gjennomsnittlig online bruker, er det ganske bra – en VPN-programvare er mye bedre for lommeboken din.

2. Ekstern tilgang med maskinvare-VPN-er er litt mer komplisert

En av hovedårsakene til at enhver virksomhet vil ha en VPN-maskinvare er å tilby ansatte ekstern tilgang til bedriftsnettverket. Når VPN er på plass, vil ansatte få rask ekstern tilgang.

Hovedvekt på “en gang”.

Det er ikke enkelt å konfigurere ekstern tilgang via en VPN-maskinvare. Hvis du ikke har en IT-stab som vet hva de gjør, vil det ikke bare ta lang tid å konfigurere alt, men det kan også oppstå risikofeil, noe som resulterer i mindre sikre tilkoblinger.

Med programvare-VPN-er har du enklere tid på å konfigurere ekstern tilgang for dine ansatte. Den eneste fangsten er at du trenger å finne en leverandør som tilbyr tilgang til dedikerte IP-adresser.

Siden disse adressene ikke endres, og bare brukes av dine ansatte, kan du hviteliste dem på nettverket ditt for å gi dem tilgang. Deretter kan de enkelt få tilgang til arbeidsfiler ved hjelp av VPN-krypterte tilkoblinger.

3. Sikkerhet er anstendig med begge alternativene

Hvis du slår opp VPN-sikkerhet for maskinvare, vil du stort sett finne vage påstander om hvordan de er mye sikrere enn VPN-programvare. Dessverre er det ikke mye informasjon som nøyaktig beskriver hvorfor.

Vår beste gjetning er at VPN-er på maskinvare kan være teoretisk sikrere fordi de tilbyr dedikerte tilkoblinger, mens bruk av programvare VPN vanligvis betyr å dele en VPN-server med dusinvis av andre brukere.

Det er også påstanden om at det er mer sannsynlig at hackere angriper VPN-er for programvare i stedet for maskinvaren, men det er ingen data som kan sikkerhetskopiere det.

Faktisk, hvis du skulle sjekke siste nytt, ville du se at nettkriminelle er mer opptatt av å målrette VPN-er for maskinvare i dag.

Fortsatt er VPN-er for maskinvare generelt veldig sikre. De har en innebygd brannmur, tilbyr SSL-kryptering og kan støtte sterke protokoller. Du trenger ikke å bekymre deg for om VPN-leverandøren har en loggføringspolicy eller ikke, siden du er den eneste som kjører alt.

VPN-kryptering

Det eneste problemet med dem er at sikkerheten deres kan ta en hit hvis teamet ditt ikke konfigurerer VPN ordentlig. Dessuten kan hackere gå på akkord med VPN-maskinvare for maskinvare hvis de klarer å målrette virksomheten din med phishing- og vishing-angrep.

Imidlertid kan du også få et tilsvarende sikkerhetsnivå med programvare-VPN-er. Du trenger bare å velge en leverandør som tar personvernet ditt på alvor – ideelt sett en som gir kryptering av militær karakter, tilgang til protokoller som IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec og OpenVPN, og som har en klar ikke-logg-policy.

Programvare-VPN-er kan dessuten inneholde andre nyttige funksjoner som beskytter dine data og personvern – for eksempel innebygd DNS-lekkasjebeskyttelse og en Kill Switch.

Det beste av alt – du trenger ikke å bekymre deg for at du eller teamet ditt gjør noen feil som kan kompromittere sikkerheten din.

4. Maskinvare-VPN-er kan være raskere, men ikke alltid

Et av de mest attraktive salgsstedene for VPN-er for maskinvare er deres høye hastighet. Det er angivelig at en maskinvare-VPN ville være mye raskere enn programvare-VPN-er fordi de ikke utfører krypterings- og tunneleringsprosessene i programvare, noe som kan sette en belastning på enhetens CPU.

I stedet har maskinvare-VPN-er sine egne dedikerte CPU-er, så du trenger ikke å bekymre deg for at VPN-tilkoblinger bremser nettverket eller enhetene dine ved å fjerne CPU-sykluser fra andre applikasjoner som trenger dem..

Høres ganske bra ut, ikke sant?

Vel, det er bare en ting du trenger å vurdere – alt dette var tilfelle for mange år siden.

I dag, ikke så mye.

Faktisk er det nå enheter (til og med mobiltelefoner) som har sterk nok maskinvare til at de kan håndtere VPN-tilkoblinger på toppen av alle de andre prosessene de kjører.

Hvis du legger til kraftig båndbredde i miksen, kan du også få anstendige hastigheter med en VPN-programvare.

Smart DNS-hastighet

Husk selvfølgelig at selv med alt dette er det fortsatt sjanser for at du vil oppleve noe turtall med en VPN-programvare avhengig av hvor langt du er fra serveren, hvilken kryptering du bruker og om brannmuren din eller ikke. forstyrrer VPN-tilkoblinger (blant annet).

Alt i alt, hvis du ikke trenger å skjule de ansattes geografiske plassering eller fjerne blokkering av innhold og online tjenester, og hastighet er veldig viktig for deg, kan en VPN-maskinvare fungere bedre. Skjønt, kan det være en god ide å gi en programvare-VPN et skudd før du begynner å bruke mye penger på VPN-er til maskinvare.

5. Maskinvare-VPN-er er ikke så brukervennlige som programvare-VPN-er

Når det gjelder hardware VPN vs. software VPN, er det bare ingen som benekter at VPNer for hardware krever mye mer teknisk kunnskap..

I utgangspunktet har du ikke hardware-brukergrensesnitt som du kan stole på med hardware VPN-er. Så du eller IT-teamet ditt må konfigurere det manuelt for alle å bruke.

Hvis IT-personalet ikke virkelig har erfaring med VPN-er for maskinvare, vil de trenge ekstra opplæring. Og det vil sannsynligvis skje siden maskinvare-VPN-er har en annen konfigurasjons- og administrasjonsinnstilling enn bedriftens rutere og brannmurer.

Ved å sette opp en maskinvare-VPN, må du dessuten konfigurere hele nettverket for å imøtekomme det. IT-teamet ditt må også kontinuerlig overvåke det og utføre vedlikehold for å sikre at alt fungerer bra.

Åh, og teamet må også sjekke produsentens nettsted regelmessig for oppdateringer. Hvis de gir ut noen oppdateringer, vil teamet ditt måtte bruke dem manuelt, noe som kan være vanskelig avhengig av hvor kompleks maskinvaren er. Det kan også føre til forstyrrelser i hele tjenesten.

En programvare-VPN er imidlertid ekstremt grei. Du trenger bare å laste ned og installere klienten fra VPN-leverandøren, kjøre den og velge en VPN-server. VPN-leverandøren tar seg av resten.

Det er alt som er til det. Til og med oppdateringer håndteres automatisk. Vanligvis vil klienten sende deg et varsel som forteller deg at det er på tide å oppdatere til den nye versjonen.

Dessuten, selv om du eller en av dine ansatte fremdeles ikke vet hvordan du bruker en programvaren VPN, tilbyr de fleste tilbydere 24/7 support eller en online kunnskapsbase du kan bruke for å raskt finne løsningen du trenger.

6. Programvare-VPN-er gir mye bedre skalerbarhet

Hvis du trenger å skalere virksomheten din med en programvare-VPN, trenger du bare å få en ekstra konto for de nye ansatte – det er enkelt og koster ikke mye penger. Og hvis du får et abonnement med flere samtidige tilkoblinger, kan du skalere mye raskere og billigere.

Med en maskinvare-VPN, trenger du imidlertid enten å få maskinvareutvidelser som støtter veksten du trenger (for eksempel ekstra VPN-økter), eller så må du få en ny modell.

Å gjøre det siste betyr at du trenger å bruke enda mer penger, og pengene du tidligere har brukt på maskinvaren VPN du bytter ut vil bli ganske mye bortkastet hvis du ikke finner noe annet bruk for det.

Oh, og ikke glem at IT-staben din trolig vil trenge mer tid til å imøtekomme den nye maskinvaren VPN – for ikke å nevne at de vil trenge å tenke nytt om selskapets nettverksmiljø en gang til hvis den nye VPN-en er for forskjellig fra den gamle..

Trenger du en pålitelig, sikker programvare VPN-løsning?

Vi har ryggen.

CactusVPN gir topp kryptering med tilgang til høyst sikre VPN-protokoller. I tillegg utstyrte vi tjenesten vår med en Kill Switch, og Apps Killer, og DNS-lekkasjebeskyttelse.

Åh, og vi håndhever en streng policy for ikke-logg, så personvernet ditt vil alltid være trygt.

Og hvis du trenger en VPN for virksomheten din, må vi nevne at CactusVPN er veldig skalerbar. Du kan faktisk koble opptil fem enheter samtidig en abonnementsplan. Det, og du kan installere tjenesten vår på de mest populære plattformene.

I tillegg, hvis du trenger hjelp, er vi tilgjengelige 24/7.

Høres bra ut?

CactusVPN-app

Så fortsett og prøv tjenesten vår – vi tilbyr en gratis 24-timers prøveperiode. Ingen grunn til å gi ut noen kredittkortdetaljer, og du får tilgang til alle funksjonene.

Dessuten gir vi også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti hvis tjenesten ikke fungerer som annonsert.

Hardware VPN vs. Software VPN – The Bottom Line

Maskinvare og programvare VPN oppnår et lignende mål, men det er klare forskjeller mellom dem:

 • En maskinvare-VPN er en dedikert, frittstående enhet med en dedikert prosessor som håndterer VPN-funksjoner.
 • En programvaren VPN er et eget eller tredjepartsapplikasjon du konfigurerer eller installerer på enheten din for å kjøre VPN-tilkoblinger – enten på en server du eier, eller på en VPN-leverandørens server.

Med tanke på alt det – maskinvare VPN vs programvare VPN, som er det bedre alternativet?

Det avhenger virkelig av dine behov. Hvis du driver en stor bedrift, har et dyktig IT-team og vil forsikre deg om at du har dedikerte VPN-tilkoblinger, er en hardware VPN et godt alternativ.

Men hvis du bare vil kryptere netttrafikken din eller tilkoblinger til arbeidsnettverket ditt, ikke vil håndtere en kompleks, tidkrevende installasjonsprosess, og heller vil unngå å bruke over $ 100 eller $ 500 på maskinvare, er en VPN-programvare en mye bedre valg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map