Hva er båndbreddestrømling? (Hvordan stoppe datatrottling?) |


Hva er båndbreddestrømming, spør du? Det er det vi tar sikte på å forklare med denne 5-minutters artikkelen.

Hva er båndtvangssnor?

Båndbreddestrottling (også kjent som datatrottling eller en internettflaskehals) er prosessen der en ISP med vilje begrenser brukerens båndbredde, og senker tilkoblings- og nedlastningshastigheter. Dette kan skje på alle enheter du bruker.

Internett-leverandører kan håndheve stryking av båndbredde fordi de kan overvåke brukernes online trafikk og effektivt se hva de gjør på Internett – spesielt hvis de bruker Deep Packet Inspection. Så, båndbreddestrømming er vanligvis ikke tilfeldig – det er planlagt på forhånd.

Hvorfor kaster ISP-er båndbredden din?

De gjør det hovedsakelig for profitt. For eksempel kan en ISP stryke av båndbredden for brukeren i løpet av bestemte tider av døgnet for å redusere trafikkoverbelastningen og øke tjenestens stabilitet. Dette skjer vanligvis i høye internett-tider, når tjenesten bare ikke kan håndtere en stor mengde mennesker.

Det gjør de ikke alltid for å forbedre tjenestene sine, men også for å redusere datamengden de må behandle, slik at de ikke trenger å kjøpe raskere utstyr for å håndtere mer Internett-trafikk.

I tillegg til at ISP-er også kan smøre båndbredden din når de legger merke til at du bruker en stor mengde data for visse online aktiviteter – for eksempel spill, nedlasting av filer eller strømming av innhold, for eksempel.

De gjør det i et forsøk på å “overbevise” deg om å enten kjøpe et dyrere abonnement eller et større og dyrere dataplan. Det skjer spesielt hvis Internett-leverandøren har en “fair use policy” i kontrakten sin som spesifiserer at hver bruker har en viss mengde data som tildeles dem månedlig.

Internett-leverandører kan også stryke båndbredden din hvis de ser at du laster ned P2P-filer, men dette skjer vanligvis i land der torrenting er et følsomt tema.

Er ISP-en din informasjon?

Båndbreddestrømming er ikke alltid like lett å oppdage. Hvis du mistenker at Internett-leverandøren din kan gjøre det, her er noen måter å bekrefte at:

 • Prøv å bruke et verktøy som SpeedTest i løpet av hver dag, helst i en hel måned. Hvis Internett-hastigheten din plutselig avtar nær slutten av måneden eller på bestemte tider hver dag (det vil sannsynligvis være høydetidene), er det veldig sannsynlig at Internett-leverandøren din smitter båndbredden.
 • Prøv den raske hastighetstesten. Den ble opprettet av Netflix for å hjelpe brukerne med å finne ut om ISP-ene deres stryker båndbredden. Bare sammenlign resultatene med standard SpeedTest-resultater, og sjekk om Netflix-hastighetene er lavere. Hvis de er det, er det et tegn på at din ISP smitter Netflix. Hvis de gjør det, er det ganske trygt å anta at de kan gasspakke en hvilken som helst annen streamingtjeneste du kan bruke “for mye.”
 • Du kan også prøve Internet Health Test, som sjekker om båndbredden din blir strupet ved samtrafikkpunkter. Hvis du ikke er kjent med dem, er de i hovedsak ruter som online-trafikken din tar når du får tilgang til nettet (for eksempel ISP-nettverk, for eksempel). Verktøyet vi koblet sammen sjekker om du har problemer med forskjellige sammenkoblingspunkter. Hvis resultatene av en enkelt test er lave, er det sannsynlig at du har å gjøre med båndbreddestrømming.
 • Til slutt kan du alltid bare spørre ISPs kundesupport om båndbreddestrømning blir brukt på kontoen din eller ikke. Vi sier ikke at du kommer til å få et gjennomsiktig svar hele tiden, men de har kanskje ikke noe problem med å fortelle deg om kontrakten din har en “god brukspolitikk.”

Slik omgås ISP-båndbredde Throttling

Hvis du er sikker på at ISP-en din smelter båndbredden din, kan du prøve å snakke med kundestøtten deres for å se om de kan slutte å gjøre det, selv om det ikke er en veldig realistisk løsning. Du kan planlegge Internett-bruken din rundt høye tider, men det er ekstremt upraktisk.

Alternativt kan du bytte ISP-er, men det er mye bry, og du har ikke noen garantier for at den nye ISP-en ikke vil gjøre det samme.

Eller du kan bare gjøre den enkle tingen og kryptere online-trafikken. På denne måten er det mindre som om Internett-leverandøren din kan trenge båndbredden din fordi de ikke kan se hva du gjør på Internett. På det meste vil de se mye søppel.

Tor (The Onion Router)

Tor er et anonymitetsnettverk som tar sikte på å kryptere og anonymisere din online trafikk (til en viss grad, selvfølgelig) ved å sprette den mellom forskjellige stafetter.

Selv om det er et effektivt verktøy, har det en viktig ulempe – utgangsreléet (det siste reléet som trafikken din går gjennom) bruker vanligvis ikke kryptering. Selv om Internett-leverandøren din kanskje ikke kan se trafikken din på den måten, vil Internett-leverandøren til personen som kjører stafetten. Hvis de bestemmer seg for å stryke stafettens bredde, må du stille opp med lavere hastigheter.

VPN (Virtual Private Network)

En VPN er en tjeneste som hjelper deg å beskytte ditt online personvern og sikre din internettforbindelse. I motsetning til Tor, krypterer en VPN hele tilkoblingen din – alt som foregår mellom enheten din og VPN-serveren kan ikke overvåkes av Internett-leverandøren.

Dessuten maskerer en VPN din IP-adresse og erstatter den med VPN-serverens egen IP, noe som gjør det vanskeligere for Internett-leverandøren å knytte dine online vaner til IP-adressen din..

Fight Back Against Bandwidth Throttling with CactusVPN!

Hvis du trenger en pålitelig VPN fra din side, har vi deg dekket. CactusVPN tilbyr high-end AES-kryptering som kan beskytte Internett-trafikken og dataene dine mot ISP-forstyrrelser. De vil ikke lenger klare å gasspakke båndbredden din siden de ikke vet hvilke filer du laster ned eller hvilket innhold du streamer.

I tillegg er våre høyhastighetsservere avhengige av delt IP-teknologi, og vi håndhever en streng policy for ikke-logg, noe som betyr at vi ikke en gang vet hva du har til på Internett når du bruker CactusVPN.

Og ikke bekymre deg – tjenesten vår har en innebygd Killswitch, så trafikken din vil ikke bli utsatt for Internett-leverandøren din selv om du støter på noen tilkoblingsproblemer.

Sjekk gjerne våre CactusVPN-apper for å se hvilke som er best for enheten din. I tilfelle du er i tvil, vil du gjerne vite at vi tilbyr en gratis 24-timers prøveversjon av tjenesten vår + en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Konklusjon

Selv om det noen ganger kan være forståelig hvorfor ISP-ere lurer på brukernes aktiviteter på nettet, er det bare for vanskelig å overse hvor mye av et brudd på personvernet det er – for ikke å nevne at det gir ISP-er gratis regjering over båndbredden din, og de kan smute det når de vil.

Heldigvis kan en VPN hjelpe deg ved å gjøre det nesten umulig for Internett-leverandøren å holde oversikt over online trafikk og data. Når du bruker en VPN, vil ikke Internett-leverandøren din kunne inspisere dataene som reiser fra datamaskinen din, så de vil ikke være i stand til å stryke den.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map