Hva er en VPN-leverandør? |


Det er nøyaktig spørsmålet vi tar sikte på å svare med denne omfattende artikkelen. Men først, la oss sørge for at du vet hva en VPN er.

Hva er en VPN?

En VPN (Virtual Private Network) er en tjeneste som tilbyr online personvern og sikkerhet. Den bruker forskjellige teknologier for å tillate deg å sende og motta data sikkert, skjule din online identitet og fjerne blokkering av begrenset internettinnhold.

Hva er en VPN-leverandør?

En VPN-leverandør er et tredjepartsfirma som tilbyr VPN-tjenester. VPN-leverandøren lar deg koble til VPN-serverne deres og bruke appene og teknologiene deres for å dra nytte av krypteringsstandarder og online anonymitet.

For å forstå hva som er en VPN-leverandør, er her en mer detaljert forklaring:

Virtuelle private nettverk fungerer ved å etablere et klient / server-forhold mellom flere enheter der klienten (du) kobler til VPN-serveren, og serveren kobler seg til Internett. Serveren håndterer alle forespørsler fra deg og dataene som er mottatt fra Internett. Klienten og serveren er begge i hver ende av VPN-tunnelen, så de er de eneste enhetene som kan dekryptere den krypterte webtrafikken.

Når det gjelder VPN-servere, eier tjenesteleverandørene sine egne fysiske servere eller leier virtuelle private servere i sikre datasentre over hele verden.

Hvordan velge riktig VPN-leverandør

Når du velger den mest passende VPN-tjenesten, må du ta hensyn til visse aspekter:

1. Antall VPN-serverplasseringer

Jo flere serverplasser som tilbys, jo flere tilgjengelige alternativer er å fjerne blokkering av geobegrensede nettsteder. Det er også mer sannsynlig at du får bedre Internetthastigheter hvis du kan velge mellom et større antall servere, og hvis noen servere ligger geografisk nær deg (siden jo nærmere serveren din nåværende beliggenhet, desto bedre er tilkoblingshastigheten).

Husk likevel at du ikke trenger et stort antall servere for å koble til (som over 50 eller 100) – akkurat nok servere til å tilby deg anstendig innholdssortiment. I tillegg betyr et “tamer” antall servere også at prisene er rimeligere.

2. Typer VPN-protokoller og kryptering

For å sikre personvernet ditt på riktig måte, er det best å holde seg til en VPN-leverandør som tilbyr kraftige krypteringsstandarder (som AES) og pålitelige, sikre VPN-protokoller som OpenVPN. Selvfølgelig er det bedre hvis leverandøren også gir deg tilgang til flere VPN-protokoller.

En god VPN-leverandør bør også tillate deg å fritt bytte mellom VPN-protokoller, slik at du har mer kontroll over forbindelsene dine.

3. Loggpolitikken

En VPN-leverandør bør tilby en skriftlig garanti for at de ikke fører noen logger. Mens alle VPN-leverandører er tvunget til å oppbevare en liten mengde kundedata, bør de garantere at ingen av dine online aktiviteter blir registrert eller logget.

Hvorfor? Fordi all loggført data kan utnyttes av nettkriminelle, myndighetene eller til og med annonsører.

4. Abonnementspriser

VPN-leverandører tilbyr generelt abonnement mellom $ 5 og $ 10 per måned. Du skal ikke anta at de dyreste leverandørene er de beste, og bør basere valget ditt på tjenestekvalitet fremfor pris.

Når det er sagt, bør gratis VPN-leverandører unngås av flere årsaker. Ikke bare tilbyr de en begrenset tjeneste som ofte har skjulte kostnader, men de har også vært kjent for å hemmelighet dra nytte av kundenes internetthastigheter og bruke en tomgangscomputer som en utgangsnode, slik at ukjente brukere kan bruke Internett uten din viten.

Velg VPN-leverandør

5. VPN-klientappene

De fleste VPN-leverandører tilbyr VPN-apper for Windows, macOS, iOS og Android. Noen tilbyr også apper for Amazon Fire TV, Android TV, Linux og andre enheter.

Uansett bør du alltid dobbeltsjekke at VPN-leverandøren du vil bruke, tilbyr kompatible apper for enhetene dine. I tilfelle enhetene dine ikke har noen naturlig VPN-støtte (som en Xbox, for eksempel), må du sjekke om leverandøren kan hjelpe deg med å sette opp VPN på en ruter i stedet.

6. Tilkoblingshastigheter

For de fleste brukere er hastighet viktigere enn å ha et stort antall servere. Det er ikke noe poeng å kunne få tilgang til innhold fra hele verden hvis du ikke kan streame det med rimelig hastighet.

Ideelt sett bør du velge en VPN-leverandør med høyhastighetsservere, ubegrenset båndbredde og servere som er lokalisert i nærheten av / i ditt land (ikke alle, bare noen få).

7. P2P / Torrenting-støtte

Hvis du planlegger å laste ned torrents, må du sørge for at VPN-leverandøren tillater dette, og har servere i land som ikke påtalemyndige eller begrenser slike aktiviteter – som Romania, Sveits, Nederland eller Spania.

8. Antall samtidige tilkoblinger

For å få mest mulig ut av VPN-en, vil du sannsynligvis ønske å koble datamaskinen, telefonen og andre enheter samtidig til den. Forsikre deg om at VPN-leverandøren din tilbyr minst 3-5 samtidige tilkoblinger. Ellers må du fortsette å logge på og av på forskjellige enheter gjentatte ganger.

9. Landet der VPN-leverandøren er basert

Mange land har retningslinjer for lagring av data som gjør at myndighetene kan få tilgang til loggede brukerdata. Forsikre deg om at VPN-leverandøren du er interessert i ikke er basert i et slikt land. Som en generell tommelfingerregel er land som Gibraltar og Moldova et trygt bud.

Det er også verdt å sjekke landets generelle resultatliste angående spionering og overvåking, for å sikre at ingen av dine opplysninger kan bli forespurt av offentlige etater.

10. Tjenestene og funksjonene

Det er best å velge en leverandør som tilbyr flere fordeler ved siden av VPN-tjenesten – som en Smart DNS, Proxy, en Killswitch, DNS Lekkasjebeskyttelse og en Apps-Killer. Dette er alle tjenester verdt å ha. Imidlertid, hvis du bare leter etter en grunnleggende tjeneste til en lav pris, er disse ikke alltid viktige for kjøpsbeslutningen din.

11. Kundesupporten

Ideelt sett bør du velge en leverandør som tilbyr 24/7 kundestøtte. Live-chat og tilstedeværelse på sosiale medier (spesielt på Twitter) gjør det også lettere for deg å komme i kontakt med leverandøren hvis du støter på problemer.

Omtaler kan også gi deg en ide om hvor lang tid det tar en VPN-leverandørens supportteam å svare på problemer og løse dem.

Ser du etter en pålitelig VPN-leverandør? We’ve Got You Covered!

Vi her på CactusVPN tilbyr en topp VPN-tjeneste du alltid kan stole på. Vi tilbyr ubegrenset båndbredde, kryssplattform-kompatible VPN-apper, 24/7 support og en Killswitch som sørger for at du alltid er trygg på nettet.

I tillegg har vi en løsning: uansett hva du vil gjøre på nettet:

 • Hvis du er overbevist om å beskytte personvernet ditt, vil du elske VPNs high-end AES-kryptering og det faktum at vi ikke lagrer noen logger overhodet.
 • Hvis du bare vil ha tilgang til geo-blokkert innhold og strømme det, kan vår Smart DNS-tjeneste hjelpe deg med å få tilgang til over 300 verdensomspennende geobegrensede nettsteder.
 • I tilfelle du bare er interessert i fildeling, kan du bare koble til en av våre 9 høyhastighets VPN-servere med P2P-støtte (av 28+).
 • Og hvis du bare har et stramt budsjett og bare ønsker å omgå arbeids- / skolebrannmurer, vil du gjerne vite at vi tilbyr veldig rimelige priser.

Oh, og du kan også glede deg over opptil 5 samtidige forbindelser med vår tjeneste på flere enheter.

Det er ikke alt – vi tilbyr også en gratis prøveperiode

Hvis du ikke er helt overbevist om at CactusVPN kan dekke alle dine behov, hvorfor ikke prøvekjør tjenesten vår gratis? Vi tilbyr en 24-timers prøveperiode – ingen kredittkortinformasjon kreves!

Når du først er blitt CactusVPN-bruker, vil du fortsatt være dekket av vår 30-dagers pengene-tilbake-garanti, så det er 0 risiko involvert.

Hvilken type VPN-leverandørtjenester er egnet for meg?

Det avhenger virkelig av dine spesifikke behov og intensjoner. Likevel gjorde vi noen undersøkelser og kom med fire kategorier mennesker som kan dra nytte av VPN-tjenester, og hva alle som tilhører en av disse kategoriene bør holde øye med:

Studenter / ansatte

Student / arbeider VPN-bruker

I dette tilfellet er det trygt å anta at du er interessert i å oppheve blokkeringen av begrensede nettsteder og få tilgang til blokkerte innhold på skole- eller bedriftsnettverket..

Hvis du ønsker å holde kostnadene nede, bør du velge et VPN med billige eller rabatterte abonnement og fokusere på gode tilkoblingshastigheter i stedet for høye sikkerhetsnivåer. Imidlertid, hvis du planlegger å gjøre nettbank på skolen / jobben eller få tilgang til / torrenting sensitive skole / arbeidsfiler, bør du vurdere å prioritere kryptering over hastigheter.

Mennesker med en “varslere” tankesett

Sectret Agent VPN-bruker

Enten du er en varslere eller bare noen som bor i et land der masseovervåkning er normen, bør du fokusere på sterke krypteringsprotokoller og personvernorienterte funksjoner og fordeler som en Killswitch eller en ikke-logg-policy.

Noen personvernorienterte VPN-leverandører er kanskje ikke ekstremt budsjettvennlige, men kan du virkelig sette en pris på personvernet ditt i dette tilfellet?

Folk som laster ned filer regelmessig

Downloader VPN-bruker

Uansett om du bare vil laste ned innhold som er fritt tilgjengelig, eller ønsker å få tak i torrenter uten å havne i juridiske problemer eller at IP-en din blir utsatt for Swarm, trenger du en VPN-tjenesteleverandør som tilbyr høyhastighetsforbindelser , ubegrenset båndbredde, og støtter nedlasting av torrent (selv om du ikke er interessert i torrenter – bedre trygt enn beklager).

Folk som bare vil ha underholdning

Watcher VPN-bruker

Vil du se favorittfilmene og -programmene dine på Netflix utenfor USA? Er du interessert i å sjekke ut de siste programmene på BBC iPlayer? Du trenger en VPN-leverandør med servere i disse landene – og alle andre land med geo-blokkert innhold du vil ha tilgang til. Ubegrenset båndbredde og apper som er kompatible med plattformer, kan også hjelpe.

Bortsett fra det, bør du også vurdere å abonnere på en VPN-leverandør som tilbyr en Smart DNS-tjeneste også – som en sikkerhetskopi hvis VPN blir blokkert eller ikke fungerer.

I dette tilfellet bør ikke høye krypteringsnivåer virkelig være et stort fokus – med mindre du virkelig føler at det er nødvendig.

Hva er en VPN-leverandør? Bunnlinjen

En VPN-leverandør er et tredjeparts selskap du kjøper VPN-tjenester fra. Tilbyderen tilbyr deg tilgang til VPN-servere gjennom en VPN-klient som normalt kommer i form av plattformkompatible apper.

Når du velger en VPN-leverandør, er det viktig å forsikre seg om at de tilbyr sterk kryptering, en ikke-logg-policy, relevante serverplasser, ingen båndbreddebegrensninger og anstendig støtte – ikke bare attraktive priser.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map