Hva er et sikkerhetssertifikat for nettstedet? |


Vel, her er alt du trenger å vite om det:

Hva er et sikkerhetssertifikat for nettstedet?

Et sikkerhetssertifikat for nettstedplattformer er et verktøy som brukes i den elektroniske validerings- og krypteringsprosessen. I utgangspunktet er det ansvarlig for kryptering av data som deles mellom nettstedets server og klientens nettleser. Sertifikatet er en del av HTTPS-protokollen, og det kalles også et SSL- eller TLS-sertifikat også.

Sikkerhetssertifikater på nettstedet er utstedt av et kjent sertifiseringsinstans (CA) som Comodo, RapidSSL, Symantec eller GeoTrust. Ved å tilby nettstedet et sertifikat, verifiserer CA i hovedsak identiteten til eieren, og forsikrer besøkende på nettstedet at deres tilkoblinger er sikre.

Hva er HTTPS?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) er en kommunikasjonsprotokoll som er ansvarlig for å overføre et nettstedskode som er vert på en webserver til enheten til brukeren som sender tilkoblingsforespørsler til den. For sikkerhets skyld bruker HTTPS asymmetrisk kryptering med offentlige og private kryptografiske nøkler.

Hovedhøydepunktet med HTTPS er at det gir sikker autentisering for et nettsted og webserveren, og sikrer at besøkende på nettstedet ikke kan bli utsatt for:

 • MITM (Man-In-The-Middle) angrep
 • Phishing-forsøk
 • DNS-manipulasjon

Hvis du vil finne ut mer om HTTPS, kan du følge denne lenken. Hovedemnet handler om hvordan HTTPS skiller seg fra VPN-er, men det er fremdeles mye nyttig informasjon i artikkelen.

Hva er TLS / SSL?

TLS står for Transport Layer Security, og SSL står for Secure Sockets Layer. Begge er protokoller som tilbyr sikre tilkoblinger over et nettverk eller en enkel kobling. Imidlertid brukes TLS stort sett i dag, siden det er en forbedring i forhold til SSL. Til tross for dette er SSL og TLS fortsatt ansett som utskiftbare vilkår.

Fortsatt tilbys ikke SSL egentlig lenger, så et nettsted vil få TLS-tilkoblinger selv om det kjøper SSL-sertifikater. Siden TLS / SSL er den vanligste protokollen som brukes for nettlesing, vil du ofte høre folk som refererer til sikkerhetssertifiseringer på nettstedet ved å kalle dem TLS- eller SSL-sertifikater.

Hvordan fungerer en sikkerhetssertifisering av nettstedet?

I utgangspunktet brukes sertifikatet i klient-webserverens kommunikasjonsprosess. Når en brukers nettleser prøver å koble seg til et sikret nettsted, ber nettleseren webserveren om å identifisere seg. Når det skjer:

 • Nettleseren får en kopi av sikkerhetssertifikatet av serveren.
 • Hvis nettleseren bekrefter at sertifikatet er i orden, vil det videresende en melding til serveren.
 • På sin side vil serveren sende tilbake en bekreftelse som er signert digitalt, og starte en kryptert kommunikasjonsøkt med nettleseren.
 • Når det er gjort, kan data trygt deles mellom webserveren og brukerens nettleser.

I kjernen er sikkerhetssertifiseringer for nettsteder en måte å bekrefte identiteten til eieren av et nettsted, og gjøre dem ansvarlige for personvernet og sikkerheten til alle besøkende på nettstedet..

Må alle nettsteder bruke sikkerhetssertifikater?

Vel, ikke akkurat – det er ingen verdensomspennende spesifikke juridiske krav som tvinger nettstedseiere til å få et sertifikat. Det er imidlertid verdt å ha en, og vi diskuterer hvorfor i neste avsnitt.

Men før vi kommer til det, vil vi ta opp en vanlig misforståelse – nemlig at bare e-handel (eller ethvert nettsted som behandlet betalinger) nettsteder skal ha sikkerhetssertifikater. Det er bare ikke sant. Til og med en enkel blogg bør få et sikkerhetssertifikat, siden den vil håndtere sensitive besøksdata fra nettstedet, som brukerens e-postadresser, IP-adresser og geografiske data.

Hvorfor bør du bry deg om sikkerhetssertifiseringer på nettstedet?

Mangelen på sikkerhetssertifikater på nettstedet påvirker hovedsakelig eiere på en negativ måte, siden de vil miste troverdighet, og populære nettlesere (som Google Chrome) vil merke plattformene deres som utrygge for online brukere..

Imidlertid har du som online bruker også mye å tape hvis du surfer på et usikret nettsted. Tross alt vil du dele personlig eller økonomisk informasjon med en plattform som ikke bruker noen kryptering, slik at den lett kan bli stjålet av nettkriminelle gjennom MITM-angrep, phishing og datalekkasjer..

Dessuten kan du aldri vite om et usikret nettsted faktisk eies av en hacker eller ikke siden eierens identitet ikke er bekreftet. Hvis det eies av en, vil de kunne logge alle dataene du deler med dem – kredittkortnummer, bankkontodetaljer, e-postadresse, fysisk adresse, mobiltelefonnummer osv..

Dette og den usikrede plattformen kan også være vert for ugjeninfiserte annonser, lenker og filer. Å samhandle med noen av disse betyr at enheten din vil bli infisert med skadelig programvare som:

 • keyloggers
 • adware
 • Spionvare
 • virus
 • trojanere
 • ransomware
 • orm

Alt i alt er det bare å spørre om problemer med å bruke et usikret nettsted. Dine økonomiske data vil sannsynligvis bli stjålet og brukt til å rydde ut bankkontoer og kredittkort, og din personlige informasjon kan ende opp for salg på den dype nettet, bare for senere bruk i andre svindel.

Hvordan fortelle om et nettsted har en sikkerhetssertifisering for nettstedet

 • Sjekk om URL-adressen starter med “https” eller “http.” Adressen til plattformer som bruker sikkerhetssertifikater for nettsteder, bør begynne med “https”, som signaliserer at den bruker HTTPS-protokollen.
 • Noen nettlesere kan imidlertid hoppe over “https” -delen av URL-adressen. I så fall må du sjekke om det er et grønt hengelåsikon før eller etter hele URL-adressen. Hvis det er en, er det et tegn på at nettstedet har et sikkerhetssertifikat.
 • Selskapets navn vises før det grønne hengelåsikonet. I dette tilfellet har nettstedet et utvidet valideringssertifikat.
 • Siden noen nettkriminelle kan hacke nettstedet til å vise et falsk hengelåsikon, klikker du alltid på det for å se om det er brukbart. Normalt bør du kunne klikke på det for å finne ut mer informasjon om nettstedets sikkerhetssertifikat, for eksempel:
  • Hvem CA som utstedte sertifikatet er.
  • Hvilken TLS / SSL-versjon nettstedet har.
  • Hvilken krypteringschiffer brukes.
  • Hvilken offentlig nøkkelkryptering brukes.
  • Fra hvilken dato sertifikatet begynte å være gyldig, og når det må fornyes.

Slik bruker du trygt en plattform som ikke har en sikkerhetssertifisering for nettstedet

1. Sørg for at du har oppdatert antivirus- / antimalwarebeskyttelse

Siden usikrede nettsteder sannsynligvis inneholder malware i koblinger, annonser, knapper og filer, er det viktig å sørge for at du har en måte å beskytte deg mot slike trusler. Antivirus / Antimalware-programmer er den beste måten å gjøre det på.

Det er mange antivirus- / antimalware-programvareleverandører å velge mellom, men anbefalingene våre er Malwarebytes og ESET.

På denne måten, selv om du tilfeldigvis utløser en malware-infeksjon på et usikret nettsted, vil du i det minste ha en måte å forhindre dem i å gjøre skade.

Oh, og sørg for at du alltid holder sikkerhetsprogrammet ditt oppdatert. Hvis du ikke gjør det, kan det hende at det ikke er i stand til å beskytte enheten din mot de nyeste typene malware-angrep.

2. Bruk et VPN (Virtual Private Network)

En VPN er en online tjeneste som kan kryptere trafikken din på nettet, og skjule IP-adressen din. Det er viktig å bruke den mens du får tilgang til et usikret nettsted, siden det sørger for at dataene dine er sikret mens du surfer på dem. Nettstedet og eieren (e) vil ikke vite hva geografisk beliggenhet er, så de kan ikke bruke denne informasjonen til å spore online bevegelsene dine.

Selvfølgelig bør du fortsatt bruke en antivirus / antimalware-løsning, og følge resten av tipsene vi tilbyr i denne delen for å få best mulig resultat.

“Bør jeg bruke en VPN på HTTPS nettsteder også?”

Ja, det burde du faktisk. Mens HTTPS-nettsteder med TLS / SSL-sertifikater normalt er sikre, avhenger sikkerhetsnivået av hvor godt de er implementert på plattformen. Hvis det blir gjort feil på nettstedets eieres side, er plattformen kanskje ikke så sikker som du tror den er.

I tillegg er det også det faktum at SSL-sertifikater som er mindre anerkjente, kan fås gratis på få minutter hvis du ser på de rette stedene på Internett. Nettkriminelle eller eiere av nettsteder som ikke bryr seg om brukernes sikkerhet og personvern for mye, kan bruke dem til å prøve å lokke besøkende til en falsk trygghet.

Det er heller ikke bare ukjente, skyggefulle nettsteder som ikke bruker HTTPS. I følge data bruker rundt 20% av verdens 502 største nettsteder ikke HTTPS. Så det er best å bruke en VPN når du surfer på nettet for å sikre at du ikke ved en tilfeldighet avslører sensitiv informasjon på usikrede plattformer – uansett hvor anerkjente de er.

Selv om HTTPS-nettstedet er i orden, kan det hende at du får tilgang til det ikke. Avhengig av hvor sikkert det offentlige WiFi eller hjemmenettverket du bruker er, kan du bli utsatt for netttrusler. Så det er bedre å bare bruke en VPN i begge situasjoner for å sikre at du har et ekstra lag med kryptering som beskytter dine online aktiviteter.

Ser du etter en sikker VPN for å sikre din online trafikk og data?

Vi har akkurat den løsningen du trenger. CactusVPN tilbyr kryptering i militær klasse som sørger for at du alltid er trygg på Internett – enten du får tilgang til usikrede plattformer, HTTPS-nettsteder eller offentlig WiFi. I tillegg kan du også velge en av våre mange svært sikre VPN-protokoller (SoftEther, IKEv2, SSTP, OpenVPN) for å øke din online sikkerhet enda mer.

På toppen av det bør vi også nevne at tjenesten vår er utstyrt med en Kill Switch, og sørger for at du er beskyttet selv om VPN-forbindelsen din tilfeldigvis går ned. Det, og vi logger ikke noen av dataene dine for å holde personvernet ditt intakt, og VPN-en vår tilbyr også DNS-lekkasjebeskyttelse.

Du vil også være glad for å vite at vi tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti når du også registrerer deg.

3. Hold brannmuren aktivert

Brannmurer er ikke veldig foretrukket av online brukere fordi de har en tendens til å forstyrre aktivitetene sine mye. Men hvis du tilfeldigvis surfer på et usikret nettsted, kan en brannmur være uvurderlig. Hvorfor? Fordi det potensielt kan forhindre at hackere som utnytter plattformen, får uautorisert tilgang til enheten din eller nettverket. I tillegg kan brannmuren din også bidra til å beskytte enhetene dine mot noen typer databaserte malware-angrep.

Bare husk at en brannmur på egen hånd ikke vil gjøre ditt nettleser hakersikkert. Du må også bruke antimalware / antivirusprogramvare, sunn fornuft, personvernorienterte utvidelser og en VPN.

4. Ikke samhandle med skyggefulle koblinger eller annonser

Hvis du surfer på usikrede nettsteder, er det sannsynlig at du blir målrettet mot phishing, malware og andre nettangrep – vanligvis i form av popup-meldinger, popup-annonser eller skyggefulle, forkortede og påtrengende koblinger. Noen av meldingene og koblingene kan være veldig fristende å klikke eller trykke på, siden de sannsynligvis vil inneholde clickbait-titler og ord.

Å samhandle med noen av dem vil med stor sannsynlighet resultere i en malware infeksjon – vanligvis spyware, adware, ransomware, virus eller keyloggers. Så sørg alltid for at du ignorerer prangende CTA-er, knapper og meldinger på usikrede nettsteder. Og styr unna annonsene – har faktisk alltid en adblocker installert når du får tilgang til HTTP-plattformer.

Og ikke engang tenke på å trykke på “X” -knappen på popup-meldinger og annonser! Hvis du gjør det, er det en veldig stor sjanse for at enheten eller nettleseren din blir direkte infisert med skadelig programvare.

5. Bruk sikkerhetsutvidelser på nettleserne

Siden usikrede nettsteder (og noen ganger til og med sikrede) kan inneholde ondsinnede annonser, lenker, knapper og skript, trenger du en måte å forhindre at de starter eller fungerer hvis du vil være trygg på nettet.

En god måte å gjøre det på er å installere skriptblokkere i nettleseren din, som uMatrix og uBlock Origin. De kan forhindre at uønskede skript starter opp på et hvilket som helst nettsted, for eksempel kryptering av gruvedrift, ondsinnede annonseskript og uønskede videoskript.

Bortsett fra det, bør du også vurdere å bruke Stanfords antifishing-utvidelser. De vil advare deg hvis du noen gang lander på et phishing-nettsted, og beskytter deg mot kontekstbevisste phishing-angrep.

En annen utvidelse vi anbefaler på det sterkeste å bruke er Disconnect – et fint verktøy som blokkerer tredjeparts sporingskode som kan skade personvernet og dataene dine. Privacy Badger er også en god måte å legge til et ekstra lag med sikkerhet til personvernet ditt. Hvis du foretrekker en lignende utvidelse, men med et mye bedre brukergrensesnitt, kan du bruke Ghostery

Til slutt bør du installere HTTPS overalt på alle nettlesere, siden det kan skrive om forespørsler til noen usikrede nettsteder for å bruke HTTPS.

Hva er et sikkerhetssertifikat for nettstedet? Bunnlinjen

En nettstedssikkerhetssertifisering er et verktøy som er en del av validerings- og krypteringsprosessen for nettstedet. I utgangspunktet sikrer det at nettstedet er legitim, at identiteten til eieren blir bekreftet, og at det blir opprettet en kryptert kommunikasjonskanal mellom en brukers nettleser og nettstedets webserver..

Å sørge for at du bruker et nettsted med et sikkerhetssertifikat er veldig viktig fordi usikrede nettsteder kan drives av nettkriminelle for å stjele brukerdata, eller de kan utsette besøkende med vilje til eller ondsinnet for ondsinnede filer, lenker og annonser..

Hvordan vet du om et nettsted har et sikkerhetssertifikat? Ganske enkelt – hvis URLen starter med “https”, og det er et grønt hengelåsikon før eller etter URL-adressen du kan samhandle med for å finne ut mer info om sertifikatet, er det et godt tegn.

Hvis du tilfeldigvis surfer på en usikret plattform, bør du ta noen forholdsregler:

 • Forsikre deg om at det er installert et antivirus- / antimalwareprogram på enheten din.
 • Utstyr nettleseren din med sikkerhets- og personvernorienterte utvidelser.
 • Bruk alltid et VPN for å kryptere trafikken og skjule geografisk plassering. Det er til og med lurt å bruke en når du surfer på HTTPS nettsteder.
 • Ignorer eventuelle skyggefulle knapper, annonser, koblinger eller popup-meldinger.
 • Forsikre deg om at brannmuren til enheten din er aktivert.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map