Hva er IPSec og hvordan fungerer det? |


Hva er IPSec?

IPSec (Internet Protocol Security) består av en rekke forskjellige sikkerhetsprotokoller, og designet for å sikre at datapakker sendt over et IP-nettverk forblir usynlige og utilgjengelige av tredjeparter. IPSec gir høye sikkerhetsnivåer for Internet Protocol. Kryptering brukes for å sikre konfidensialitet og for autentisering.

Hvorfor er IPSec populær?

Takket være den tosidige tilnærmingen er IPSec en av de sikreste måtene å kryptere data på. Det har også den største fordelen med å operere på nettverksnivå, mens systemer som SSL fungerer på applikasjonsnivå. SSL-sikkerhetssystemer krever endring av individuelle applikasjoner, men IPSec krever bare endring av operativsystemet.

Hvordan fungerer IPSec?

De fleste andre sikkerhetsprotokoller fungerer i applikasjonslaget for nettverkskommunikasjon. En stor fordel med IPsec er at den, fordi den opererer på nettverk fremfor applikasjonsnivå, er i stand til å kryptere en hel IP-pakke. Det gjør dette med to mekanismer:

Autentiseringsoverskrift (AH) – dette plasserer en digital signatur på hver pakke, og beskytter nettverket og dataene dine fra interferens fra tredjepart. En AH betyr at innholdet i en datapakke ikke kan endres uten å oppdage, og også tillater identitetsbekreftelse mellom de to endene av en forbindelse.

Encapsulating Security Payload (ESP) – mens AH forhindrer manipulering med en pakke, sørger ESP for at informasjonen i pakken er kryptert og ikke kan leses. En ESP-header, trailer og autentiseringsblokk brukes til å kryptere hele nyttelasten til en pakke.

Tekniske detaljer

  • Kompatibel med Windows 7+, Windows Server 2008, Cisco-rutere, macOS og iOS-enheter.
  • Støtter kompatible versjoner for Linux og andre operativsystemer.
  • Primærprotokoll er Internet Key Exchange (IKE)
  • Bruker Internet Security Association og Key Management Protocol (ISAKMP) som definert i IETF RFC 2408 for å implementere VPN-tjenesteforhandlinger

Hvordan fungerer IPSec sammen med VPN-protokoller?

IPSec brukes sammen med andre VPN-protokoller for å tilby en rask og sikker tjeneste. Det er to hovedalternativer:

L2TP / IPSec

L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) er en tunnelprotokoll som er programmert i de fleste operativsystemer og VPN-klare enheter. På egen hånd gir den ingen kryptering. Kombinert med IPSec blir det imidlertid det ideelle verktøyet for en VPN. L2TP / IPSec tilbyr høye hastigheter og ekstremt høye sikkerhetsnivåer for datapakker. Den bruker vanligvis AES-sifre for kryptering.

IKEv2 / IPSec

IKEv2 (Internet Key Exchange versjon 2) var en felles utvikling fra Microsoft og Cisco, og støttes naturlig av Windows 7+, iOS og Blackberry. Open source versjoner for Linux er også utviklet. I likhet med L2TP er det en tunnelprotokoll som er effektiv for bruk som VPN når den er parret med IPSec. De viktigste salgsargumentene er responsivitet og fleksibilitet: IKEv2 kobles automatisk opp igjen etter kort signaltap, og takket være MOBIKE-protokollen kan du enkelt håndtere endringer i nettverket.

Hva er fordeler og ulemper med IPSec?

Som alle sikkerhetssystemer har IPSec egne fordeler og ulemper. Her er noen av dem:

Fordeler

  • Ettersom IPSec opererer på nettverkssjiktet, må det bare gjøres endringer i operativsystemet i stedet for individuelle applikasjoner.
  • IPSec er helt usynlig i driften, noe som gjør det til det ideelle valget for VPN-er.
  • Bruk av AH og ESP garanterer høyest mulig nivå av sikkerhet og personvern.

ulemper

  • IPSec er mer komplisert enn alternative sikkerhetsprotokoller og vanskeligere å konfigurere.
  • Sikre offentlige nøkler er påkrevd for IPSec. Hvis nøkkelen er kompromittert eller du har dårlig nøkkelbehandling, kan du oppleve problemer.
  • For pakkeoverføring i liten størrelse kan IPSec være en ineffektiv måte å kryptere data på.

Trenger du en pålitelig VPN? CactusVPN har fått deg dekket!

VPN-tjenesten vår er mer enn i stand til å beskytte din online identitet. Vi bruker bransjeledende AES-kryptering for å sikre all din data og Internett-trafikk for å holde nettopplevelsen din slik den skal være – trygg og privat.

Dessuten bruker våre høyhastighetsservere delt IP-teknologi, noe som betyr at det ikke er noen sjanse for at serverne sine IP-adresser kan spores tilbake til deg.

Og ikke bekymre deg – vi logger ikke noe av dataene dine. Vi har en streng policy for ikke-logg. Oh, CactusVPN er også utstyrt med en Killswitch for å sikre at din online identitet aldri blir utsatt – ikke engang når du støter på tilkoblingsproblemer.

CactusVPN-app

Fortsatt ikke overbevist? Ikke noe problem – vi tilbyr en 24-timers prøveperiode, så du kan sjekke ut om VPN-tjenesten vår kan dekke alle dine behov før du velger et abonnement. Og selv etter at du har valgt en plan, vil du fortsatt være dekket av vår 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Bunnlinjen

Til tross for kompleksiteten, blir IPSec raskt protokollen du velger for VPN-er. Ved å integrere en rekke forskjellige sikkerhets- og krypteringsfunksjoner sammen, er det i stand til å garantere de høyeste nivåene av personvern. Etter hvert som tiden går ser IPSec mer og mer trygg på å bli bransjestandarden for VPN-sikkerhet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me