Hva er phishing, og hvordan kan du holde deg trygg fra det? |


Hvordan klarer de å gjøre det? De kopierer identiteten til et ekte merke, enten det er e-postadresse, nettsted eller det faktiske navnet på en ansatt, eller så later de til å være en venn, et familiemedlem eller noen andre du kjenner, så det ser ut til at meldingen kommer fra en pålitelig kilde. Den vanligste tilnærmingen som hackere brukte for å sette i gang denne typen cyberangrep, var inntil nylig den klassiske e-posten. Men siden sosiale medienettverk og smarttelefoner begynte å stige, overtok phishing-angrep disse kanalene også.

Hva er phishing? La oss begynne med navnet

Som du sikkert gjettet, kommer navnet phishing fra verbet “fiske” og ble inspirert av aktiviteten med å fange et bytte ved å bruke bate. Vel, det er sant, det er det vi er for hackere, byttedyr som de vil fange. Noen ganger gjør brukere det enkelt, men vi vil være sikre på at det ikke vil være tilfelle. Vi vil fortelle deg alt det er å vite om dette emnet, slik at du vil være beskyttet mot phishing, uansett hvor mye hackere vil prøve å stjele det fra deg. La oss starte fra begynnelsen.

Slik oppdager phishing-angrep?

Et trent øye kan lett oppdage phishing-svindel, fordi det alltid er noen detaljer som gir dem bort. La oss gå over de vanligste:

 • De prøver å duplisere det visuelle utseendet til et ekte selskap. Men det kan bare gjøre det til en viss grad. Det ligner på å oppdage falske produkter. Sannheten er i detaljene. Hvis du synes noe er mistenkelig, kan du prøve å sammenligne det med det autentiske selskapsbildet, og du vil se tydeligere at du har å gjøre med en falsk.
 • De bruker navnet på en faktisk ansatt når de ber deg om dataene dine. Men hei, det er lett å kopiere et navn. Det er vanskeligere å kopiere en sammenhengende, profesjonell tale. Så prøv å lese mellom linjene.
 • De designer nettsteder som ligner veldig på de ekte. Men nok en gang kan de bare gå så langt. Logoen har dårlig oppløsning, innholdet er ikke oppdatert, de har få interaktive elementer og så videre.
 • De er veldig dramatiske når de ber deg skrive personopplysningene dine. For eksempel kan du finne ut at kontoen din er blitt kompromittert, og at de trenger din personlige informasjon raskt, som i går, for å løse problemet.
 • De kunngjør at du vant en stor pris, for hvorfor ikke, du fortjener det. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut noen skjemaer du kan samle inn. En liten innsats for en tur rundt i verden, eller pengene du tjener i løpet av et år, ikke sant?

Hindre phishing ved å lære phishing-typer

Du kan si at himmel er grensen når det gjelder phishing-angrepstyper. Det er sant, noen har fungert bedre enn andre, men se selv om du føler deg mindre eller mer utsatt for disse svindelene, fra listen nedenfor:

En venn i nød er faktisk en svindel

I dette scenariet får du en e-post fra en venn eller bare en person du kjenner, som er på reise i et fremmed land og fikk seg selv i noen problemer. For eksempel ranet tyvene ham. Vel, vennen i nød trenger din hjelp, og den trenger den så snart som mulig på en bankkonto. Hva gjør du? Du sendte pengene, eller prøv å kontakte personen for å finne ut om historien er sann?

Tiden flyr

Du hadde det så bra på nettstedet [sett inn navn], eller du var så fornøyd med nettjenestene fra banken [sett inn navn] at du ikke en gang la merke til hvordan tiden gikk og kontoen din har gått ut og det er i ferd med å slettes. Heldig for deg, du fikk en e-post som advarer deg om denne uheldige hendelsen, og som også gir deg muligheten til å utvide tiden din som kunde. Alt du trenger å gjøre er å skrive dataene dine, og problemet er løst. Faktisk begynner problemene bare i det øyeblikket du klikker på den falske lenken.

Det store dårlige viruset

Dette phishing-angrepet har sin rettferdige andel av ofrene. Det varsler deg om at du allerede er smittet og at du må fikse dette umiddelbart før det oppstår alvorlige skader. Hva venter du på? Datamaskinen din er i fare, bare last ned vedlegget eller følg lenken og la dette ut av de blå fyrene hjelpe deg.

Dommen: skyldig i å være måke

Når noen beskylder deg for noe, er det naturlig å føle behov for å forsvare deg, selv om du vet at du ikke gjorde noe galt. Så hvis du får en e-post, som klandrer deg for at du gjør noe ulovlig som å ikke betale skatten din, eller tar noen penger som ikke tilhørte deg, hva gjør du da? Noen mennesker laster bare ned zip-filen som gir mer info om anklagen og et utfyllende virus.

Den overbeskyttende banken

Når du brukte mer penger enn du pleier å gjøre, hvem er bekymret for deg og ditt økonomiske velvære? Du kan bli overrasket, men banken din er det. Eller, i det minste er det dette som en falsk e-post vil at du skal tenke. Det gir deg et varsel om at et stort beløp ble trukket fra kontoen din, og råder deg til å følge en lenke der du kan finne ut mer om det, det du setter inn
dine data.

“Vi bryr oss om din mening” -rutine

Denne er sleipt. For når du er en lojal kunde til et merke, har du gode eller dårlige tilbakemeldinger angående deres tjenester. Så hvis du får en e-post på vegne av et merke som ber deg om å gi dem tankene dine om et eller annet tema, er du tilbøyelig til å følge invitasjonen. Selvfølgelig før du snakker tankene dine, må du fylle ut noen skjemaer, slik at de identifiserer deg som sin dyrebare kunde. Det er bare naturlig? Eller er det? Vet de ikke hvem du allerede er, hvis de skrev til deg?

Hvordan være trygg mot phishing?

La oss se. Vi vet så langt at phishing er en hacking-teknikk som prøver å overbevise deg om å klikke på en ødelagt eller falsk lenke. La oss si at du får en e-post fra et nettsted du tidligere har besøkt, og du stoler på. Som fra banken din. Forskjellen er at lenken du får tilgang til, selv om den ikke virker mistenkelig, er en ondsinnet kopi av det faktiske nettstedet. Vel, hvis du skriver passordet ditt for å logge på, eller enda bedre at du skriver deg økonomisk informasjon som kredittkortopplysningene dine, beklager vi deg, men du har nettopp blitt hacket og dataene dine ble stjålet. Med mindre du er oppmerksom på noen detaljer som vil hjelpe deg å beskytte deg mot phishing-angrep. Dette er hva du bør gjøre for å forhindre phishing:

Vær en grammatikk nazist

Nettfiskforsøk gjøres på alle språk, men den automatiske oversettelsen er ofte dårlig gjort. Så les teksten i e-posten før du klikker på lenken. Hvis du finner noen feil, hold deg unna det. Bare tenk at et seriøst merke ikke ville tillate denne typen feil i meldingen til kundene.

Ikke vær en pen venn med banken din

Bankene vil aldri be deg om dine personlige eller økonomiske data gjennom en e-postforespørsel. Nå som du nå dette, vil du ikke la deg lure av falske spørreskjemaer, eller tilfeldige skjemaer du trenger å fylle ut.

Forbli rolig når e-postmeldinger prøver å få panikk

Det er et vanlig phishing-triks å bruke ord som presserende eller for å fremkalle en følelse av panikk med setninger som “kontoen din er suspendert”. Ingen sunn merke, verken deres domeneaktivitet, vil snakke med deg sånn. Hvis det er skummelt, er det agn, så hold deg unna det. Hvis du er bekymret for at den dårlige nyheten kan være sant, kan du skrive din egen e-post til de faktiske avsenderne og spør dem om det aktuelle temaet. Men ikke skyv på nytt, eller kopier adressen fra e-posten du nettopp har mottatt. Gjør det manuelt, fra din egen database.

Hold forebyggende programvare oppdatert

Et antivirusprogram kan være en god forsvarslinje hvis noe ondsinnet programvare blir overvåket. Så hold den oppdatert for å være effektiv i phishing-beskyttelsesvirksomheten.

Se på nettstedets URL

Ondsinnede nettsteder kan se veldig like ut med de autentiske nettstedene, men nettadressen vil sannsynligvis bruke en annen URL. For eksempel .net eller .org i stedet for .com. Så for å forhindre phishing-angrep i dette tilfellet må du se, ikke bare på navnet til avsenderen, slik det vises i e-postboksen, men også på adressen som ble brukt til å sende e-posten.

Den beste phishing-beskyttelsen er sunn fornuft

Det er sant. En rasjonell tilnærming hvis det skjer å samhandle med disse svindelene, er den beste phishing-beskyttelsen. Vi sier at fordi, uavhengig av hvilken form de tar, prøver de alle å lure deg ved å appellere til din manglende oppmerksomhet eller din tillitsfulle natur. Men nå som du er godt informert om hva som er phishing og hvordan et phishing-angrep fungerer, er det lettere for deg å oppdage dem og holde deg borte fra dem. Bare husk at alt det er for godt til å være sant, på Internett er det sannsynligvis ikke verken bra eller sant, og at du bør dobbeltsjekke noe som virker til og med fjernt mistenkelig. Hold deg trygg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map