Hva er VPN-klientprogramvare (Hvordan fungerer en VPN-klient) |


Og selv om du ikke bruker VPN-er og bare vil lære om dem, er dette et godt utgangspunkt som alle andre. Vi vil til og med kaste inn en rask VPN-definisjon før vi også begynner.

Hva er VPN?

En VPN (Virtual Private Network) er en tjeneste du kan bruke for å omgå geo-blokker og sensur fra myndighetene ved å skjule din virkelige IP-adresse på Internett. I tillegg kan en VPN kryptere dine internettdata og trafikk for å holde den overvåkningsfri og trygg fra hackere.

Hva er VPN-klientprogramvare?

En VPN-klient er den virtuelle private nettverksprogramvaren som er installert på enheten din for å opprette en forbindelse mellom den og VPN-serveren, og tilby tilgang til VPN-tjenester.

De fleste av de populære plattformene som Windows, macOS, iOS og Android kommer med forhåndsinstallert VPN-klientprogramvare, men du kan også installere tredjepartsklienter for å glede deg over et bedre brukergrensesnitt og flere funksjoner.

Typer VPN-klienter

Generelt er det to typer VPN-klienter:

Innfødte eller innebygde VPN-klienter

Dette er forhåndsinstallerte eller forhåndskonfigurerte VPN-klienter som er tilgjengelige i noen operativsystemer som Windows, macOS, iOS, Android og Linux distros som Ubuntu.

Tredjeparts VPN-klienter

De kan videre deles inn i to kategorier:

 1. VPN-klienter som er utviklet av VPN-protokollutviklere. Noen eksempler inkluderer OpenVPN- og SoftEther-klienter.
 2. VPN-klienter som er utviklet av VPN-tjenesteleverandører. VPN-apper utviklet av VPN-leverandører kommer med tilleggsfunksjoner som grunnleggende VPN-klienter utviklet av protokollutviklere vanligvis ikke tilbyr, som en Apps. Killer, en Killswitch, muligheten til å gruppere servere etter land, velge mellom VPN-protokoller, auto-connect ved oppstart og mye mer.

Hvorfor trenger du VPN-klientprogramvare?

Det er ganske enkelt – for å etablere en VPN-forbindelse til en VPN-server, og også sikre at den krypterte VPN-tunnelen er konfigurert mellom deg og serveren, trenger enheten din en VPN-klient siden den er ansvarlig for å håndtere alt dette.

Hvordan fungerer VPN-kunder?

Før en VPN-klient og server til og med kan kommunisere, autentiserer de hverandre gjennom datapakker. Denne gjensidige autentiseringsprosessen er avgjørende fordi den sørger for at klienten kommuniserer med riktig server og omvendt.

Etterpå krypterer VPN-programvaren dataene dine før du sender dem over til VPN-serveren. Når serveren mottar informasjonen, dekrypteres den og videresendes trafikken til nettet. Når VPN-serveren mottar internettdataene du ba om (for eksempel tilgang til nettstedet), krypterer de den og sender dem tilbake til VPN-klienten på enheten din, som deretter fortsetter med å dekryptere informasjonen for deg.

Takket være krypteringsprosessen kan ikke Internett-leverandøren din (eller et hvilket som helst statlig overvåkningsbyrå eller hackere) holde oversikt over tilkoblingsforespørslene dine og online trafikk for å se hva du gjør på nettet. Bare VPN-klienten og VPN-serveren kan kryptere og dekryptere dataene.

Hva plattformer jobber VPN-kunder på?

Både innebygde og tredjeparts VPN-klienter er tilgjengelige på de mest populære operativsystemene og enhetene. Som en generell tommelfingerregel fungerer VPN-klientprogramvaren på:

 • Windows (inkludert Windows XP)
 • macOS X (tredjepartsklienter fungerer kanskje ikke på eldre versjoner)
 • Linux (noen distribusjoner kan bare håndtere manuelle VPN-konfigurasjoner)
 • iOS
 • Android
 • eReaders (som Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (og sannsynligvis andre enheter som kjører Fire OS)

Imidlertid har ikke alle operativsystemer og enheter native support for VPN-klienter. For eksempel kan ikke smart-TV-er som ikke kjører Android eller Fire OS, ha VPN-applikasjoner installert på dem. Det samme gjelder spillkonsoller som Xbox eller PlayStation, eller mobiltelefoner som BlackBerry som kjører BlackBerry 10 OS.

I disse situasjonene kan manuelle VPN-tilkoblinger fremdeles opprettes på noen enheter ved å dra nytte av VPN-protokollstøtten og bruke konfigurasjonsfiler som tilbys av VPN-leverandører.

Hvis ikke noe av dette er mulig, er det eneste alternativet å enten dele datamaskin- eller bærbar nettforbindelse med den aktuelle enheten (som kan være ganske upraktisk) eller sette opp en VPN på ruteren.

Ruteralternativet er vanligvis det beste siden, hvis du gjør det, vil enhver enhet som får tilgang til nettet gjennom ruteren din bruke en VPN-tilkobling – ja, til og med IoT-enheter som smarte termostater eller smarte låser.

Hvordan fortelle en tredjeparts VPN-klient er pålitelig

Totalt sett er det ting du bør være på utkikk etter når du sjekker VPN-leverandører og deres kunder:

 • VPN-klienten skal være plattformkompatibel, siden du skal kunne bruke VPN-tjenesten både i og utenfor hjemmet ditt.
 • Klienten skal ikke logge noen av dataene dine, eller i det minste skal den bare logge diverse tilkoblingsrelaterte data som ikke kan spores tilbake til deg, og som bare brukes til feilsøking.
 • VPN-klienten skal ikke lekke noen av dataene dine på nettet. Hvis du vil se hvordan du tester en VPN-tilkobling for å sikre at den er sikker, er her en nyttig guide.
 • Klienten skal la deg velge hvilken VPN-protokoll du vil bruke når du kobler deg til VPN-serveren – med mindre enheten / operativsystemet du bruker kun støtter en type VPN-protokoll, selvfølgelig.

Trenger du VPN med en flott klient?

Vi har dekket deg – vi jobbet dag og natt for å sikre at VPN-klientene våre er ekstremt brukervennlige, intuitive og generelt problemfrie.

I tillegg sørget vi for at de fungerer på de mest populære plattformene på markedet:

 • Windows
 • Mac os
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Fire TV Stick

Våre VPN-apper er pakket med funksjoner

Du kan velge mellom 6 VPN-protokoller når du vil koble til en av våre 28+ høyhastighetsservere, og du kan også ha klienten automatisk tilkobling ved oppstart.

CactusVPN-klient

I tillegg til dette utstyrte vi VPN-klienten vår med DNS Lekkasjebeskyttelse, en Apps. Killer, and a Killswitch – alt du trenger for å sikre at personvernet ditt aldri blir utsatt på Internett, uansett omstendigheter. For ikke å nevne all webtrafikk og data er sikret med vår kraftige AES-kryptering.

Oh, og ikke bekymre deg for at klienten vår logger inn sensitive data. Vi håndhever en streng retningslinje for ikke-logg hos selskapet vårt.

Nyt ubegrenset tilgang til massevis av innhold

Vår klient har en innebygd Smart DNS-tjeneste sammen med VPN-tjenesten vår. Hvis du noen gang vil glede deg over mer innholdssortiment, kan du alltid bruke den smarte DNS-en til å fjerne blokkering av over 300 nettsteder fra land som Storbritannia, USA, Canada, Australia, Polen, Sveits, Frankrike, Tyskland, Sverige.

Prøv CactusVPN – Kostnadsfritt!

Du trenger ikke å forplikte deg med en gang – du kan prøvekjør VPN-tjenesten vår gratis i 24 timer for å se om den tilfredsstiller alle dine behov. Du får glede av alle funksjonene våre, og du trenger ikke å gi oss noen kredittkortinformasjon.

Og det er ikke alt. Når du er blitt CactusVPN-bruker, vil du fortsatt være dekket av 30-dagers pengene-tilbake-garantien hvis noe ikke fungerer som annonsert.

Bunnlinjen

Så hva er VPN-klientprogramvare? Enkelt sagt er det innebygd eller tredjeparts programvare du installerer eller konfigurerer på enheten / operativsystemet. Du bruker den til å koble til en VPN-server og etablere en kryptert tilkobling ved hjelp av forskjellige VPN-protokoller.

Når du ser etter en VPN-leverandør med en anstendig klient, må du sørge for at applikasjonen er kompatibel på tvers av plattformer, enkel å bruke og fullpakket med forskjellige funksjoner (som en Killswitch eller Apps. Killer) som beskytter ditt online personvern.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map