Hvilke VPN-funksjoner er et must-have for en VPN-tjeneste? |


Så vi bestemte oss for å sette sammen denne artikkelen for å hjelpe deg raskt å gjennomgå hvilke VPN-funksjoner de fleste leverandører generelt tilbyr – inkludert korte diskusjoner om hvorfor noen funksjoner er nødvendige.

Men før vi begynner å snakke om hvilke funksjoner i VPN-tjenester som vanligvis finnes på markedet, og hva du bør se etter, la oss raskt se hva en VPN er.

Hva er en VPN?

En VPN (Virtual Private Network) er en tjeneste du kan bruke for å skjule din online identitet og omgå geo-blokker ved å maskere din virkelige IP-adresse, og hva du gjør online fra Internett-leverandøren, myndighetsovervåkningsbyråer og hackere ved å kryptere Internett-trafikken din og personopplysninger.

Hvilke VPN-funksjoner skal VPN-leverandører tilby?

Før vi begynner, må vi nevne at det ikke er garantert at hver eneste VPN-leverandør du kommer over vil tilby VPN-funksjonene som er oppført her. Målet vårt er å tilby deg en omfattende forståelse av hva slags VPN-funksjoner du bør se etter når du velger en VPN-leverandør.

1. Sterk kryptering

Kraftig kryptering er et must for enhver VPN-tjeneste. Uten det er det en sjanse for at Internett-leverandøren din (eller noen andre, for den saks skyld) kan overvåke hva du gjør på Internett – for ikke å nevne hackere kan være i stand til å stjele sensitive data fra deg (som kredittkortinfo og påloggingsinformasjon) når du bruk WiFi-nettverk.

Som en generell tommelfingerregel er AES-kryptering alltid et godt tegn (både AES-128 og AES-256). Det er en avansert krypteringsstandard som brukes til og med av NSA, Microsoft og Apple, og den har ennå ikke blitt offisielt brutt så vidt vi vet. Hvis du vil ha mer sikkerhet, kan du vurdere dette – ifølge sikkerhetseksperter vil det til og med ta en superdatamaskin 1 milliard milliarder år å knekke AES-128.

2. Sikre VPN-protokoller

Enhver pålitelig VPN-leverandør vil gi deg muligheten til å koble til en server ved hjelp av OpenVPN – den sikreste VPN-protokollen der ute. Det er imidlertid ikke den eneste protokollen som anses som sikker. Her er andre eksempler på pålitelige VPN-protokoller:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Selvfølgelig skader det ikke hvis VPN-leverandøren lar deg bruke mindre sikre VPN-protokoller (som PPTP, for eksempel) også – kanskje du noen ganger bare trenger å fjerne blokkeringen av geobegrenset innhold mens du er på farten, og online sikkerhet er ikke ‘ Det er en bekymring akkurat der og der. Ikke glem – jo sterkere krypteringen er, desto mer sannsynlig er det at forbindelsene dine kan bremse litt (det er ikke alltid garantert å skje, men det er verdt å huske på).

VPN-kryptering

Generelt sett er VPN-protokollsortiment og muligheten til å velge mellom protokoller før du kobler til en VPN-server noe alle anstendige VPN-leverandører tilbyr..

3. DNS-lekkasjebeskyttelse

Hvis du ikke er kjent med DNS-lekkasjer, er det i utgangspunktet når nettleserens DNS-forespørsler blir sendt til ISP-ens DNS-server direkte uten å kjøre dem gjennom VPN. Dessuten står DNS for Domain Name System, og det brukes til å oversette IP-adresser til nettstedsnavn, og omvendt.

Som et resultat kan en DNS-lekkasje faktisk la din ISP (og eventuelle andre avlyttere) se hvilke nettsteder du får tilgang til selv om du bruker en VPN.

Nå skjer ikke nødvendigvis dette med mange VPN-tjenester (det er ganske vanlig med split-tunnel VPN-er), men – for å være sikker – anbefaler vi bare å velge en VPN-leverandør som aktivt tilbyr DNS-lekkasjebeskyttelse.

4. En VPN Kill Switch

En VPN Kill Switch er et verktøy som egentlig kutter all Internett-tilgang på enheten din hvis forbindelsen til en VPN-server faller. Så hardt som det kan høres ut, er det en av de mest verdifulle funksjonene i VPN-tjenester, siden det beskytter deg mot å bli utsatt på et uhell på nettet.

La oss innse det – noen ganger kan du oppleve tilkoblingsproblemer til en VPN-server. Dette kan skje på grunn av avstanden mellom deg og serveren, eller fordi WiFi-kortet på enheten din er utdatert eller har problemer.

Uansett grunn, hvis det skjer, vil din virkelige IP-adresse og online trafikk bli utsatt. Med en Kill Switch stoppes imidlertid all trafikk øyeblikkelig i en slik situasjon til du kan koble til VPN-serveren på nytt.

For noen av dere kan det høres ut som en problemfri, men en Kill Switch er en smart måte å forsikre deg om at din personlige informasjon aldri er i fare på nettet på grunn av ting som er utenfor din kontroll.

5. En apper. Morder

En apper. Killer ligner på en Killswitch, men i stedet for å kutte av Internett-trafikken din hvis forbindelsen din til VPN-serveren synker, slår den av applikasjoner som bruker nettet. Naturligvis må du velge appene som kommer til å bli lagt ned i en slik situasjon.

Hvordan ville en apper. Killer være nyttig, spør du? Vel, si at du spiller et online spill med en VPN fordi du er redd for å få DDoS’ed. Hvis VPN-tilkoblingen går ned, stoppes online-spillet ditt for å forhindre at DDoS’ere målretter seg mot deg. Et annet eksempel ville være å bruke appene. Drapsmann for å slå av en torrentklient hvis VPN-tilkoblingen går ned slik at Internett-leverandøren din ikke skjønner hva du gjør.

For de beste resultatene, bør du se etter en VPN-leverandør som tilbyr både en Killswitch og en Apps. Morder.

6. Delte IP-adresser

En VPN-leverandør som tilbyr dedikerte IP-adresser er et rødt flagg fordi en dedikert IP-adresse kan kobles tilbake til deg. En delt IP-adresse blir, som navnet tilsier, delt mellom VPN-brukere, noe som gjør det nesten umulig å knytte aktiviteter på nettet til bestemte VPN-brukere.

Dedikerte og delte IP-adresser

Her er også noe annet å vurdere – dedikerte IP-adresser koster VPN-leverandører mer, noe som betyr at de vil ende opp med å belaste deg – brukeren – mer for tjenestene sine for å dekke kostnadene. En VPN-leverandør som tilbyr delte IP-adresser, kan tilby deg mye mer kostnadseffektive tjenester.

7. Støtte for samtidige tilkoblinger

Hvis VPN-leverandører kobler kontoer til bestemte enheter, er det et problem. Hvis de gjør det, betyr det at du trenger ekstra abonnement hvis du vil bruke VPN-tjenesten på flere enheter samtidig – eller du må logge ut av kontoen din på en enhet før du logger deg på den på en annen ( ganske irriterende).

VPN-leverandører som tilbyr samtidige tilkoblinger på flere enheter er et bedre alternativ rett og slett på grunn av økt bekvemmelighet.

8. Kompatible apper på tvers av plattformer

En VPN-tjeneste som fungerer på bare 1-2 enheter er ikke veldig fleksibel, og det kan være et problem siden du – som mange andre mennesker – sannsynligvis eier minst 3-4 enheter du kan få tilgang til på nettet med (bærbare datamaskiner, smarte TV-er , PCer / Mac-er, iOS / Android-enheter og så videre).

Derfor tilbyr anstendige VPN-leverandører applikasjoner på tvers av plattformer for å sikre at tjenesten deres er tilgjengelig på flere enheter og operativsystemer. I tilfelle de ikke kan tilby en applikasjon for en bestemt enhet / OS (som for eksempel Linux), vil de fremdeles tilby konfigurasjonsfiler og opplæringsprogrammer slik at brukere kan konfigurere alt.

9. Høyhastighetsservere

Dette er ganske mye uten hjerner. Enhver VPN-leverandør bør (og de fleste gjør) tilby høyhastighetsservere slik at brukere kan glede seg over glatte opplevelser – spesielt siden VPN-kryptering noen ganger kan forårsake litt etterslep.

Som en ekstra bonus liker noen VPN-leverandører å tilby ubegrenset båndbredde, og sørge for at serverne deres også fungerer som proxy-servere..

hva er en VPN-server

Når det gjelder antall servere, er variasjon viktig, men du trenger ikke å gå over bord med det. La oss innse det – du trenger ikke ha 1000+ servere til disposisjon. Vanligvis, hvis det er over 10-20 verdensomspennende servere å velge mellom, er det bra nok.

Ser du etter en VPN som gir alt over (og mer)?

Vi har dekket deg, vi her på CactusVPN gjør vårt beste for å tilby våre brukere en jevn, trygg og praktisk online opplevelse gjennom høykvalitets VPN-funksjoner.

Vi tilbyr high-end AES-kryptering, 28+ 1 gbps servere fra hele verden (som også fungerer som proxy-servere – gratis), ubegrenset båndbredde, en Kill Switch og en Apps Killer, og flere brukervennlige apper som fungerer på tvers av mange enheter og operativsystemer, opptil 5 samtidige tilkoblinger, 6 VPN-protokoller (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), en streng policy for ikke-logg.

Hvis du vil ha enda mer innholdssortiment enn hva VPN-serverne våre tilbyr, kan du bruke vår Smart DNS-tjeneste til å fjerne blokkering av over 300 geobegrensede nettsteder fra land som USA, Storbritannia, Canada, Australia, Sveits, Frankrike, Sverige, Polen, Tyskland.

For å toppe det hele, tilbyr vi support døgnet rundt & en gratis prøveversjon

Du kan prøve ut vår VPN-tjeneste gratis i 24 timer for å se om den oppfyller alle dine forventninger – ingen kredittkortinformasjon kreves + du får tilgang til alle funksjonene.

Når du er blitt CactusVPN-bruker, blir du også dekket av 30-dagers pengene-tilbake-garantien hvis noe ikke fungerer som annonsert. I tillegg, hvis du noen gang støter på problemer, kan du alltid stole på vårt kundeservice for 24/7 for å få hjelp.

Konklusjon

Når du velger en VPN-leverandør, er det viktig å se over VPN-funksjonene – jo sikrere, brukervennlige, brukervennlige og personvernfokuserte de er, jo bedre. Her er en rask liste over de viktigste VPN-funksjonene de mest anstendige VPN-leverandørene tilbyr: for å gjenskape alt vi har diskutert:

 • Sterk kryptering (helst AES)
 • Sikre protokoller (OpenVPN + et valg av andre er ideelt)
 • DNS-lekkasjebeskyttelse
 • En Killswitch
 • En apps.Dreper
 • Delte IP-adresser
 • Støtte for flere tilkoblinger
 • Cross-platform-kompatible VPN-klienter
 • Raske servere (ideelt med ubegrenset båndbredde)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map