Hvorfor bruker folk VPN-tjenester? |


1. Det beskytter din ytringsfrihet og personvern

Mens ytrings- og ytringsfrihet anses som en noe universell rettighet, er virkeligheten en helt annen. Mennesker i land i Midtøsten må ofte stole på selvsensur for ikke å havne i juridiske problemer. Noen ganger kan konsekvensene være direkte grufulle – en saudiarabisk blogger, for eksempel, endte opp med å bli tappet ut offentlig for bloggen sin!

I tillegg er folk i land med undertrykkende regjeringer ikke de eneste som har begrensede frie ytringer. Selv Internett-brukere i den “frie” verden må stille opp med hatefulle ytringer som dikterer hva noen kan eller ikke kan si på nettet.

Og for å gjøre det klart – vi forstår at slike lover ikke er ment å bevisst redusere ytringsfriheten, men for å hjelpe folk til å føle seg tryggere på nettet. Imidlertid lar deres vaghet ofte regjeringer misbruke dem slik de ser passende, og begrense ytringsfriheten på Internett.

Foruten ytringsfrihet, vil du kanskje bare glede deg over mer privatliv enn hva nettleserens inkognito / personvernmodus kan tilby – for å sikre at ingen ISP-er, datagruveselskaper eller overvåkningsbyråer kan overvåke aktivitetene dine.

En VPN hjelper til med det ved å kryptere dine personlige data og elektronisk trafikk, noe som gjør det tilnærmet ubeskrivelig for alle som prøver å snuse på dine vaner på nettet. Så ingen kan koble det du sier eller gjøre på Internett med din virkelige geografiske beliggenhet og online identitet.

2. Det hjelper deg å få tilgang til begrenset innhold

Internett er fullt av fantastiske musikk- og videoplattformer som Netflix, BBC iPlayer, Hulu og Pandora. Det er bare synd at ikke alle brukere på nettet kan glede seg over alt nettsteder tilbyr. Hvorfor? Fordi mange plattformer håndhever geobegrensninger som hindrer Internett-brukere i å se / høre på forskjellige innhold hvis de ikke er fra det “riktige” geografiske stedet.

For eksempel, hvis du ikke er fra USA, vil du ikke kunne glede deg over Netflix US-bibliotek eller Pandora Radio. Når du kobler deg til plattformene, vil nettstedene vite hva din virkelige IP-adresse er (og følgelig – hva geografisk beliggenhet er), og blokkere tilgang til innholdet ditt eller omdirigere deg til andre sider.

“Men hvorfor skal jeg bruke en VPN hvis jeg allerede har tilgang til innholdet jeg vil?”

Geo-blokker kan også påvirke deg hvis du er en abonnent som normalt har tilgang til slikt innhold, men er utenfor landet en stund. For eksempel kan du abonnere på Hulu, men du kan ikke se favorittprogrammene eller -filmene dine hvis du er utenfor USA (enten du jobber i utlandet, en utvist, i militæret eller bare er på ferie ).

hvorfor bruke en vpn

Heldigvis kan en VPN løse dette problemet ved å skjule IP-adressen din, og erstatte den med adressen til en VPN-server i et land der det geo-blokkerte innholdet er tilgjengelig. Så for å få tilgang til Hulu, trenger du bare å koble til en USA-basert VPN-server.

Og geobegrensninger er ikke det eneste som står mellom deg og nettinnhold. Nettverksbegrensninger på jobb eller skole kan forhindre deg i å glede deg over favorittmusikken din og show på fritiden – alt fordi en nettverksadministrator må følge noen strenge, irriterende regler.

Vel, ikke noe problem – siden en VPN skjuler IP-adressen din, lar den deg enkelt omgå brannmurer, slik at du kan lytte til favorittmelodiene dine mens du jobber, eller hente den siste Netflix-serien på lunsjpausen.

3. En VPN sikrer dine online tilkoblinger

Når nettkriminalitetsangrep blir en alvorlig trussel i dag, må du ta ekstra sikkerhetstiltak når du bruker Internett – spesielt når du kobler til usikrede WiFi-nettverk. Så praktiske som de kan være når du trenger nettilgang mens du er på farten, er usikrede nettverk ekstremt farlige siden hackere lett kan avlyse forbindelsene dine og stjele sensitive data som:

 • detaljer om bankkonto
 • Innloggingsinformasjon
 • Kredittkortinformasjon

Og ikke fall i fellen å tro at sikrede nettverk og hjemmenettverket ditt er 100% trygt. Med KRACK Attack-sårbarheten som ble funnet i 2017, kan til og med WPA2-aktiverte enheter bli hacket av nettkriminelle. Inntil WPA3 følger med, bør du ikke ta noen sjanser og bare bruke en VPN når du får tilgang til nettet – det krypterer all data og online trafikk, og beskytter privat informasjon fra hackere.

4. En VPN hjelper deg å unngå masseovervåking på nettet

Etter hvert som Internett ble mer og mer avansert, forble myndighetene ikke inaktiv. Tallrike myndighetsovervåkningsbyråer startet å lage overvåkningsprogrammer som utnytter informasjonen som er tilgjengelig på nettet for å overvåke Internett-brukere over hele verden.

NSAs PRISM-program er et av de mest kjente masseovervåkningsprogrammene per nå. Det er faktisk i stand til å samle informasjon om ISP (og andre selskaper) forbrukere både i og utenfor USA.

Og som vi nettopp sa, PRISM er ikke det eneste masseovervåkningsprogrammet du trenger å bekymre deg for når du er på Internett. Det er mange andre programmer over hele verden som truer personvernet ditt.

Ganske skummelt, ikke sant?

Ingen grunn til å bekymre deg – med en VPN kan du forhindre Big Brother fra å holde oversikt over hva du gjør på Internett. Tjenesten krypterer tilkoblingene dine fullt ut, og sørger for at ingen myndigheter kan samle sensitive data når de overvåker dem.

5. Det holder annonsører fra å bli for “vennlige” med deg

“Hvorfor bruker folk VPN-tjenester hvis de allerede har ting som Adblock?”

Saken med annonseblokkering er at de kan forhindre deg i å bli utsatt for annonser, men de vil egentlig ikke gjøre mye for å beskytte personvernet ditt mot annonsører. De kan fremdeles samle inn data om nettvanene dine hvis du bruker en annonseblokkering.

Faktisk, i land som USA, kan tredjepartsannonsører til og med kjøpe informasjon om Internett-preferanser fra Internett-leverandøren din. Det er trygt å si at ting som dette sannsynligvis også skjer i andre land, bare mer om nedturen – for ikke å nevne at annonsører kan få informasjon om nettvanene dine fra andre nettsteder også..

hvorfor skal jeg bruke en vpn

Heldigvis kan en VPN endre ting ved å beskytte ditt online personvern og kryptere Internett-trafikken din, sikre at Internett-leverandøren din og annonsørene ikke kan overvåke alt du gjør på nettet, og utnytte den informasjonen.

6. En VPN hjelper deg med å laste ned Torrenter trygt

Selv om fildeling kan være ekstremt nyttig, kan det også være veldig farlig – så mye at du kan risikere å motta DMCA-varsler, eller – enda verre – å måtte betale enorme bøter, havne i retten, eller til og med bli fengslet avhengig av copyright-forskriftene og lovene i landet ditt.

Heldigvis, med en VPN, kan du bare koble til en server i et land der torrenting ikke er noe problem (som Romania eller Sveits), og laste ned torrenter risikofri.

“Men hvorfor bruke en VPN hvis jeg bor i et land der torrenting ikke er et tabubelagt tema?”

VPN-er hjelper deg ikke bare med å holde deg utenfor lovlige problemer når du deltar i fildeling. Siden de skjuler IP-adressen din, hjelper de deg også å beskytte personvernet ditt mot Swarm (det totale antallet seedere / leechers som laster opp / laster ned en torrent). Du ser, brukere i Swarm kan normalt se IP-adressen din, og det kan fortelle dem mange ting om deg, for eksempel:

 • Hvilket land du er fra
 • Hvilken by du er fra
 • Selv hvem din ISP er

Åh, og som en klar ansvarsfraskrivelse – vi her på CactusVPN oppfordrer ikke til eller gir uttrykk for ulovlig piratkopiering og forsettlig brudd på opphavsretten. Vi er imidlertid klar over at mange mennesker bare kan få tilgang til arbeids- eller skolefiler og underholdning ved å bruke torrenter.

7. Det gjør det mulig å overvinne sensur fra myndighetene

I tillegg til å overvåke hva folk gjør på internett, liker mange regjeringer også å kontrollere hva folk kan se eller gjøre på nettet også. I mange land rundt om i verden har du ikke tilgang til bestemte nettsteder eller bruker forskjellige online tjenester (for eksempel YouTube, Facebook eller Gmail, for eksempel).

Her er en omfattende oversikt over Internett-rettigheter over hele verden, hvor du tydelig kan se hvilke land sensurere deler av Internett.

Det er lett å se hvordan det kan være et alvorlig problem, ikke bare hvis du bor i et land der regjeringen sensurerer Internett, men også hvis du besøker et slikt sted på ferie eller på jobb.

Den gode nyheten er at en VPN skjuler IP-adressen din og aktivitetene dine på nettet, slik at du effektivt kan omgå alle regjeringshåndhevede brannmurer du støter på.

8. Det hjelper deg å prøve SEO-strategier

Ikke mange er klar over dette, men det er faktisk mulig å bruke en VPN for SEO-strategiene dine. Siden tjenesten skjuler din virkelige beliggenhet og lar deg få det til å virke som om du er fra et annet land, kan du se lokale SEO-resultater i andre internasjonale markeder.

I utgangspunktet, hvis du for eksempel er fra Italia og ønsker å markedsføre til folk i USA, vil du kunne se hvilke nøkkelord amerikanske forbrukere leter etter ved å bruke en amerikansk VPN-server.

grunner til å bruke en vpn

Det er selvfølgelig mange muligheter, men det er ikke den eneste måten en VPN kan hjelpe deg med SEO-planene dine. Her er andre måter du kan dra nytte av ved å bruke en VPN for SEO:

 • Du kan jobbe eksternt uten bekymring.
 • Du kan beskytte personvernet ditt fra konkurrentene dine (som å sørge for at de ikke legger merke til når du besøker nettstedet deres).
 • Du kan omgå Googles sjenerende reCAPTCHAs.

Hvis du ønsker å lese mer om dette, kan du gjerne sjekke den omfattende artikkelen om dette emnet.

9. En VPN forbedrer din spillopplevelse

Ja, du hørte det riktig – du kan faktisk bruke en VPN til videospillrelaterte ting. Her er en kort liste over ting du kan gjøre med en VPN:

 • Spill i alle regioner du ønsker (selv om det er geolåst)
 • Spill nyere spill tidligere
 • Omkjør irriterende IP-forbud
 • Spill spill som ble forbudt
 • Reduser potensielt etterslep og pingtider
 • Beskytt deg mot DDoS-angrep fra såre tapere

Og alt dette er mulig fordi VPN skjuler din online identitet og krypterer Internett-trafikken og personopplysningene dine. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du bruker et VPN for spill, kan du gjerne sjekke den dyptgående artikkelen vår.

10. En VPN kan spare deg for penger på flybilletter

Hvis du ikke allerede visste om dette, praktiserer flyselskaper faktisk prisdiskriminering på nettet – i utgangspunktet å vise forskjellige priser til internettbrukere fra forskjellige land. Det det betyr er at hvis du for eksempel er fra USA, kan du bli vist dyrere billetter enn noen fra India. Det er imidlertid ikke alt – du kan også bli vist dyrere billetter hvis nettstedet til flyselskapet identifiserer deg som en tilbakevendende besøkende (basert på IP-adressen din).

Vel, du kan omgå problemet ved å bruke en VPN til å maskere IP-adressen din – enten for å få det til å virke som om du kobler deg til fra et mindre utviklet land, eller for å skjule det faktum at du er en tilbakevendende besøkende. Det hjelper også å slette informasjonskapsler på enheten din ved siden av.

Vi må likevel nevne at vi ikke garanterer. Imidlertid, i henhold til våre egne erfaringer og vår forskning, er det mulig å spare hvor som helst mellom et par dollar til hundrevis av dollar på en flytur.

Da vi skrev denne artikkelen (hvor vi diskuterer dette emnet mer grundig), gjorde vi faktisk en rask test og fant ut at vi kunne spare opptil 450 dollar på en United Airlines-flytur med en rumensk IP-adresse.

11. Det hjelper deg å bekjempe urettferdig båndbreddestrengling

Ikke kjent med konseptet med båndbreddestrømming? I utgangspunktet er det når Internett-leverandøren overvåker dataanvendelsen din gjennom måneden, og de bestemmer at du bruker “for mye” data for en viss online aktivitet (nedlasting av filer, streaming, online spill osv.). For å redusere den “omfattende” databruken, stenger de onlinehastighetene dine.

Internett-leverandører gjør dette vanligvis for å redusere trafikkstopp. Imidlertid er det også veldig sannsynlig at de bruker båndbreddestrømming som en måte å “overbevise” deg om å kjøpe et dyrere, større dataplan eller dyrere abonnement.

Hvordan hjelper en VPN med dette? Vel, den krypterer all Internett-trafikken din, og sørger for at Internett-leverandøren ikke kan se hva du gjør på nettet. Følgelig kan de ikke gassbåndbredden din.

12. En VPN kan hjelpe med arbeid

Naturligvis kan du ikke virkelig bruke en VPN for hvert arbeidsrelaterte aspekt. Den kan imidlertid brukes til å forbedre livskvaliteten på jobben. For eksempel, hvis du må gjøre mye markedsundersøkelser (spesielt i USA), vil en VPN hjelpe deg med å fjerne blokkering av geobegrensede nettsteder. Dette kan være spesielt nyttig hvis du jobber med en klient hvis nettsted er geo-blokkert utenfor landet.

Vi har allerede dekket hvordan en VPN hjelper med SEO-strategier, men her er en annen måte en VPN hjelper deg på jobben – ved å sikre deg VoIP-konferanser. Dessuten kan en VPN, foruten å bare sikre samtalene, også hjelpe deg med å få bedre samtalepriser med tjenester som Skype. Hvis du vil lese mer om VPN-er og VoIP-anrop, sjekk ut denne artikkelen.

hvorfor bruker vi vpn

En VPN kan også sikre arbeidsrelaterte data når de får tilgang til ansatte utenfor kontoret på usikrede WiFi-nettverk. Likevel er det verdt å nevne at denne metoden er mer passende for små og mellomstore bedrifter, ettersom store selskaper vanligvis har egne bedrifts-VPN-er på plass for dette.

CactusVPN – Den beste måten å glede seg over all bruk av VPN-tjenester

Uansett hvilken av grunnene vi skisserte i denne artikkelen som motiverer deg til å bruke en VPN-tjeneste, har vi ryggen. CactusVPN tilbyr high-end AES-kryptering som fullt ut sikrer dine data og trafikk, ubegrenset båndbredde og høyhastighetsservere.

Av våre 28+ servere tilbyr 9 av dem P2P-støtte, og tjenesten vår har også Killswitch for å sikre at du alltid er beskyttet – selv når forbindelsen din går ned. Vi tilbyr også brukervennlige apper som fungerer på flere enheter og er enkle å installere, og en smart DNS som blokkerer over 300 geobegrensede nettsteder.

Føler meg litt bestemt?

Ikke noe problem – vi tilbyr faktisk en gratis 24-timers prøveperiode for VPN-tjenesten vår (ikke noe kredittkort kreves), slik at du har god tid til å se om den faktisk oppfyller alle dine behov. Når du først er blitt CactusVPN-bruker, vil du fortsatt være dekket av 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Hvorfor bruker folk VPN-tjenester? Å oppleve Internett slik det var ment å bli glede

Så hvorfor bruker vi VPN-tjenester? For å si det enkelt – slik at vi kan glede oss over internettovervåkning, sensur, hacker og fri for restriksjoner. Tjenesten skjuler en brukers IP-adresse og krypterer deres online tilkoblinger, noe som effektivt gjør det vanskelig for noen å oppdage deres virkelige online identitet.

Alt i alt bruker de fleste VPN-er for å:

 • Omkjør geo-blokker, irriterende brannmurer og sensur fra myndighetene
 • Beskytt dataene deres mot masseovervåkning, annonsører og hackere
 • Sikre ytringsfriheten deres på nettet
 • Få billigere flyreiser
 • Nyt en bedre opplevelse på jobb
 • Forbedre SEO-strategiene deres
 • Unngå båndbreddestrømming

Selvfølgelig vil vi gjerne høre hvorfor du tror folk bruker VPN-er, og hva du personlig liker å bruke en VPN-tjeneste også.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me