Tips om hvordan du bruker en offentlig datamaskin trygt VPN-tjeneste


Les disse tipsene om sikker surfing og hvordan du kan holde din arbeids-, personlige eller økonomiske informasjon privat.

Hvor trygg en offentlig datamaskin egentlig er?

Det meste av tiden har du ingen forhåndsinfo om sikkerhetsaspektene ved datamaskinen du bruker midlertidig, hvor sikker forbindelsen er og om de elektroniske handlingene dine blir spilt inn.

Å bruke en offentlig enhet kan være ganske risikabelt for sikker surfing eller sensitiv privat informasjon som datasikkerhet, passordsikkerhet eller bankdetaljer. Hvis du ikke tar noen grunnleggende sikkerhetstiltak for datamaskiner, kan dine private data stå på spill.

Hvilke risikoer ved å bruke offentlige datamaskiner er det?

Her er noen av de vanligste risikoene når du bruker en offentlig datamaskin:

 1. Noen som får tilgang til aktiviteten din på internett, spesielt hvis du bruker en offentlig WiFi
 2. Folk kan være indiskrete og se på skjermen
 3. Malware og spyware på offentlige datamaskiner
 4. Tilgang til nettleserloggen din
 5. Tyveri av viktig personlig informasjon
 6. Passord og logg inn legitimasjonstyveri

Det er imidlertid måter du kan dekke online sporene dine hvis du befinner deg i en situasjon med å bruke en offentlig datamaskin. Husk sikkerhet først.

Slik bruker du en offentlig datamaskin trygt?

Husk at det ikke er noe du kan gjøre for å gjøre en offentlig datamaskin fullstendig sikker. Det er imidlertid måter du kan redusere risikoen for å bruke offentlige datamaskiner betydelig.

Her er noen offentlige datasikkerhetstips som du må følge.

Slett nettleserloggen

Når du er ferdig med å surfe, sørg alltid for at du sletter informasjonskapslene, skjemaet data, nettleserloggen, midlertidige filer eller lagrede passord.

Ikke lagre passord

Vi har tidligere nevnt passordsparing som ekstremt farlig, og dette bør være en selvfølge når du bruker en offentlig datamaskin. Før du logger inn, må du sørge for at alternativet “lagre passord” ikke er slått på som standard. Hold også øye med ‘Keyloggers’ da disse bittesmå enhetene kan logge hver tast du trykker på tastaturet og kan fange opp alt fra passord, personlige meldinger, kredittkortdetaljer og stort sett alt du skriver. Så før du begynner å bruke en offentlig datamaskin, bør du alltid sørge for at det ikke er koblet noen keylogger-enheter.

Ikke bruk kredittkort og bankopplysninger

Unngå alltid handlinger som kan avdekke verdifulle kontopassord eller personlig informasjon, for eksempel kredittkortnummer og detaljer om finansielle transaksjoner. Slike handlinger kan være ekstremt skadelige ettersom informasjonen kan bli stjålet og brukt.

Ikke lagre filer

Noen av filene du normalt lagrer lokalt, kan inneholde privat eller sensitiv informasjon, for eksempel et viktig e-postvedlegg. Den beste måten å beskytte dataene dine er ved å bruke en flash-enhet som du kan lagre filer på hvis nødvendig.

Sørg også for å slette de midlertidige filene som er knyttet til bruken av andre programmer enn nettlesere. Disse filene skal vanligvis slettes automatisk når du lukker programmet eller under omstart, men dette er ikke alltid tilfelle.

Reboot

Etter å ha brukt en offentlig datamaskin, er omstart det siste trinnet du må ta for å slette sporene dine. Dette vil rydde sidefilen og også fjerne alt fra det fysiske minnet (RAM).

Se opp for snoops

Siden du befinner deg på et offentlig sted, bør du alltid være oppmerksom på de fremmede rundt deg. Du vet aldri hvem som snoker bak skulderen din. Husk også på sikkerhetskameraene som er installert på de fleste offentlige steder, da de kan registrere hver eneste bevegelse inkludert passordtasting og skjermvisning.

Trenger du en pålitelig VPN-tjeneste?

Vi har dekket deg – CactusVPN tilbyr en high-end VPN som har kryptering av militær karakter, 24/7 support, en Kill Switch, 28+ høyhastighetsservere med ubegrenset båndbredde og opptil seks VPN-protokoller å velge mellom. Vi logger ikke noe av dataene dine, og tjenesten vår fungerer på flere plattformer.

Og hvis du noen gang vil prøve ut andre måter å fjerne blokkering av nettsteder, tilbyr vi også en Smart DNS-tjeneste som blokkerer 300+ nettsteder for deg. Det, og alle VPN-serverne våre fungerer som proxy-servere.

Og når du først er blitt CactusVPN-bruker, har vi fortsatt ryggen med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Bunnlinjen

I dag befinner vi oss sjelden i den situasjonen hvor vi trenger å bruke offentlige datamaskiner, da alle har minst en personlig enhet permanent tilgjengelig. I de sjeldne tilfeller der det ikke er noe annet alternativ, må du imidlertid ta alle nødvendige sikkerhetstiltak for å sikre at din personlige informasjon er sikker. Hvis du virkelig må bruke passordene dine eller laste ned filer, bør du absolutt følge tipsene ovenfor. Og ikke glem, endre passordene dine. Trygg surfing!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map