VPN Kill Switch-funksjon (din omfattende guide) |


Hva er en VPN Kill Switch?

En Kill Switch er en funksjon som noen VPN-leverandører tilbyr som automatisk stopper all Internett-trafikk hvis du mister forbindelsen til VPN-serveren. På denne måten sikrer Kill Switch at dine private data og ekte IP-adresse aldri blir utsatt når du er på nettet.

Hvorfor oppstår frakoblinger av VPN?

De fleste VPN-servere er generelt pålitelige – spesielt de som tilhører anstendige, betalte VPN-leverandører. Men selv da, er det alltid en risiko (om enn en veldig liten) at tilkoblingsproblemer kan oppstå på grunn av følgende årsaker:

 • Tilkoblingen til VPN-serveren er tapt fordi det er feil i VPN-klienten som får den til å krasje plutselig, Internett-leverandøren din forstyrrer tilkoblingen, VPN-serveren har gått ned, eller nettverksporten du bruker har problemer.
 • Du har et lavt WiFi-signal, noe som kan føre til store datatap. Det gjør at VPN-tilkoblingen din mer sannsynlig faller. Overdreven bruk av WiFi-nettverket kan også bidra til det (som for eksempel hvis du er på WiFi flyplass, for eksempel).
 • Anti-virus / anti-malware-programmet og / eller brannmuren din forstyrrer VPN-tilkoblingen fordi den ikke er lagt til som unntak, og får den til å slippe.
 • Du kjører VPN gjennom standard UDP-protokoll i stedet for TCP-protokollen, noe som tilsynelatende kan forårsake ustabile tilkoblinger noen ganger.

Hvilke typer VPN-drepebrytere er der?

Som VPN-bruker vil du normalt kunne bruke to typer Kill Switches:

1. Driftsbrytere på systemnivå

Denne typen VPN Kill Switch slår fullstendig av all nettverksaktivitet til VPN-tilkoblingen er opprettet på nytt, eller til du nullstiller nettverkskortet. Normalt kan denne typen Kill Switch bare slås av eller på.

2. Kill-brytere på applikasjonsnivå

En Kill Switch-applikasjonsnivå lar deg velge hvilke apper og webapplikasjoner du vil forhindre tilgang til Internett (for eksempel e-post-apper eller torrentklienter). Noen VPN-leverandører kan referere til denne typen Kill Switches som App Killers.

CactusVPN Apps Killer

Husk at bruk av en Kill Switch på applikasjonsnivå kan forhindre programvare i å oppdatere til nyere versjoner. Av hensyn til din sikkerhet og personvern, bør du sørge for at antivirus- / antivirusprogrammene ikke blir forhindret fra å holde seg oppdatert.

Hvordan fungerer en VPN Kill Switch?

Når du tenker på hvordan en VPN Kill Switch fungerer, bør du alltid ha den grunnleggende brannmurfunksjonaliteten i tankene – det faktum at det kan blokkere uautoriserte tilkoblinger, samtidig som du tilbyr støtte for unntak.

Vel, en Kill Switch bruker en funksjonalitet basert på brannmurregler, og ruter all nettverkstrafikk gjennom den krypterte tunnelen som er opprettet av VPN. Deretter vil Kill Switch hele tiden overvåke VPN-tilkoblingen din. Hvis den merker en plutselig endring i VPN-tilkoblingsstatusen eller IP-adressen din, vil Kill Switch sperre alle tilkoblinger for å sikre at ingen online trafikk går gjennom din ISP-tildelte IP-adresse.

Normal Internett-tilgang blir gjenvunnet når VPN-tilkoblingen er gjenopprettet eller når du har lukket VPN-applikasjonen.

Når nøyaktig aktiveres en VPN Kill Switch?

Vi har allerede nevnt at en VPN Kill Switch vil sparke inn hvis den oppdager at VPN-forbindelsen din har gått ned, men her er noen konkrete eksempler på når noe slikt kan skje:

 • Når du er koblet fra VPN-serveren fordi den har tilkoblingsproblemer.
 • Når du opplever upålitelige nettverkstilkoblinger (når du for eksempel bruker offentlig WiFi), kan det føre til at du mister forbindelsen til VPN-serveren.
 • Det er en sjanse for at en VPN Kill Switch vil aktivere når du bestemmer deg for å bytte VPN-servere.

Gjør VPN Kill Switch-funksjonene automatisk aktiverte?

Ikke alltid. Mens noen VPN-leverandører kan tilby VPN-klienter som har forhåndsaktivert Kill Switches, vil du mesteparten av tiden trenge å slå dem på manuelt. Det kan vanligvis gjøres ved å slå på VPN Kill Switch-funksjonen i VPN-klienten.

Kill Switch Aktivert

I CactusVPN-appen, for eksempel, må du bare gå over til “Innstillinger” og slå på alternativet “Stopp Internett-trafikk hvis VPN-tilkobling blir droppet”..

Hvem har mest utbytte av en VPN Kill Switch?

En VPN Kill Switch ville virkelig være nyttig for alle som laster ned torrenter regelmessig, og bor i et land der fildeling kan få dem i juridiske problemer. Nå oppfordrer vi ikke til ulovlig brudd på opphavsretten eller noe sånt, men vi er klar over at noen mennesker bare kan få tilgang til filene og underholdningen de trenger med torrents.

I utgangspunktet kan en VPN Kill Switch forbedre oddsen din for ikke å motta DMCA-kunngjøringer, risikere rettslige bøter eller få ISP-en sin til å avslutte abonnementet ditt fordi du har blitt turret hvis VPN-forbindelsen din går ned.

Ved siden av det ville en VPN Kill Switch være veldig nyttig hvis du er noen som er veldig opptatt av deres personvern på nettet. Enten det er fordi du gjør en analyse av forretningskonkurrentene dine, ønsker å forsikre deg om at Internett-leverandøren ikke kan se hva du leter etter, eller er en varsling eller en journalist med tilgang til sensitiv informasjon, kan en Kill Switch hjelpe deg med å sikre ditt personvern er aldri i fare på grunn av et tilkoblingsproblem.

Er det noen VPN Kill Switch-alternativer?

Ja, det er tredjepartsprogrammer du kan bruke til å overvåke VPN-tilkoblingene dine. Imidlertid vil de fleste av dem bare tillate deg å velge hvilke applikasjoner du vil slå av eller forhindre å få tilgang til nettet når VPN-forbindelsen din går ned.

VPN Watcher er et godt eksempel, og det samme er VPNNetMon.

Alternativt, hvis du er en Windows-bruker, kan du bruke den innebygde oppgaveplanleggeren. Bare opprett en oppgave som automatisk lukker applikasjonen du ønsker (som torrent-klienten) når VPN-tilkoblingen din avsluttes.

Alt i alt er det bedre å bare bruke en VPN med Kill Switch-funksjoner. Det er mye mer praktisk, du trenger ikke egentlig konfigurere alt, og du har alt du trenger i en enkel klient. I tillegg kommer noen tredjeparts VPN-tilkoblingsovervåkningsverktøy også med en ekstra kostnad, så det er mer kostnadseffektivt å bruke en VPN med en Kill Switch.

Hvordan teste VPN Kill Switch-funksjoner

Den enkleste måten å teste om VPN Kill Switch fungerer er å følge disse trinnene:

 1. Kjør VPN og koble til en server.
 2. Gå til et nettsted eller start torrent-klienten.
 3. Koble fra VPN-serveren, men ikke lukk VPN-klienten.
 4. Hvis Internett-tilkoblingene dine og torrenttrafikken stopper, fungerer Kill Switch godt.

Hvis du vil ha en mer dyptgående metode for å teste VPNs Kill Switch, er det hva du kan gjøre:

 1. Velg et nettsted du vil koble til, og noter IP-adressen sin. For å finne IP-adressen til et nettsted, bare åpne kommandoprompten (eller dens alternativ på forskjellige operativsystemer) og skriv “ping websitename.com”.
 2. Last ned og installer Wireshark.
 3. Start Wireshark.
 4. Kjør VPN, og koble til nettstedet hvis IP-adresse du kjenner.
 5. Når du er koblet til nevnte nettsted, avslutter du VPN-tilkoblingen.
 6. Økten / nettleserfanen / -vinduet ditt skal nå avsluttes også.
 7. Sjekk Wireshark for å se om det er opprettet noen forbindelser med nettstedets IP-adresse etter at du avsluttet VPN-økten.
 8. Hvis du ikke ser noen problematiske forbindelser, betyr det at VPN Kill Switch fungerer som den skal.

Ser du etter en VPN med Kill Switch-funksjoner?

CactusVPN har fått deg dekket. Ikke bare tilbyr vi en pålitelig og veldig brukervennlig Kill Switch, men vi tilbyr også en innebygd App Killer i VPN-appen vår også. Alt du trenger å gjøre er å legge til applikasjonen du vil slå av når VPN-tilkoblingen din blir avsluttet på listen, og du er god til å gå.

Så det er veldig enkelt å sørge for at personvernet ditt aldri blir utsatt når du er på Internett med CactusVPN.

Sikre personvernet ditt med en high-end VPN-tjeneste

Med vår tjeneste vil du alltid kunne glede deg over en trygg onlineopplevelse. Vi bruker bare sterke krypteringsalgoritmer (som AES), vi lagrer ingen logger, og vi lar deg velge mellom opptil 6 VPN-protokoller (inkludert de veldig sikre OpenVPN- og SoftEther-protokollene).

I tillegg tilbyr vi 28+ stabile servere med høy hastighet rundt om i verden. De har også ubegrenset båndbredde, slik at du kan være trygg på at du får glede av en jevn onlineopplevelse.

Test ut tjenesten vår gratis først

Du trenger ikke å forplikte deg fra get-go. Før du velger en abonnementsplan, kan du faktisk prøvekjøre vår VPN-tjeneste gratis i 24 timer – god tid til å se om vår Kill Switch oppfyller alle dine behov.

Når du blir CactusVPN-bruker, vil du fortsatt kunne dra nytte av vår 30-dagers pengene-tilbake-garanti hvis tjenesten ikke fungerer som annonsert for deg.

Konklusjon

En VPN Kill Switch er en funksjon VPN-leverandører tilbyr for ytterligere å sikre brukernes online personvern. I utgangspunktet vil en Kill Switch slå av all Internett-trafikk hvis den oppdager at VPN-tilkoblingen din har gått ned. En Kill Switch kan også komme i form av en App.Killer som lar deg velge hvilke applikasjoner som skal avsluttes når VPN-tilkoblingen din er koblet fra.

En VPN Kill Switch er veldig nyttig for folk som vil forsikre seg om at deres Internett-personvern er 110% sikret, og for online brukere som laster ned torrenter med jevne mellomrom.

Selv om det finnes Kill Switch-alternativer (for eksempel overvåkningsverktøy for VPN-tilkoblinger, for eksempel), er det bedre å bare velge en VPN med Kill Switch-funksjoner ganske enkelt fordi det er måten mer praktisk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map